Spacemaster-kuvaus Luku 005 (space/space.005)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 005

Aamulla jatkamme taas matkaa. Kävelemme koko päivän, ja illalla juuri ennen nukkumaan huomaamme että pari kilometriä pohjoiseen on muutama elinmuoto. Päätämme silti käydä nukkumaan tähän paikkaan, mutta nyt päätämme myös pitää vartiot.

Aamuyöstä vartiomies L-M huomaa noin kolmenkymmenen oudon näköisen pallon vierivän kohti. Hän karjaisee meille herätyksen, ja vetää itse kranaatin heittimen esiin, ja ampuu joukkoon plasmakranaatin. P-A herää heti, ja ampuu samantien toisen plasmakranaatin joukkoon, josta nyt on jo poistunut kymmenkunta. Tässä toisessa kranaatissa jäljellä olevasta joukosta putoaa noin 6 pois, ja loput ryntäävät vielä kohti. Minä ehdin juuri nousta ylös ennen kuin ne iskeytyvät meihin. Onnistun aika hyvin väistelemään niitä ja saan vain pari naarmua. Muihin osuu pahemmin. Seuraavassa aallossa käy suurinpiirtein samoin (minä naarmuja muihin pahempiakin osumia). P-A lähtee kiipeämään puuhun pakoon, mutta seuraavassa aallossa, ensimmäinen osuu häneen silti ja hän putoaa alas. Yksi palloista epäonnistuu ja törmää puuhun, jonka jälkeen se on hetken out... P-A ja L-M jäävät maahan makaamaan maahan noista iskuista kun viimenen jäljellä oleva pallo lähestyy. Se viimenen pallokin ohittaa minut... Vedän Blasterin esiin ja ammun sitä puuhun törmännyttä, ja tuhoan sen. Tämän jälkeen alan tutkimaan mitäköhän näille kavereille on oikein käynyt. Samalla näen parin tutunnäköisessä puvussa olevan hepun lähestyvän. Sieltä tulee Korpraali Hulk ja 2. korpraali Swarzei, jotka olivat seuraavaa ryhmää joka lähetettiin suorittamaan tehtävää siinä vaiheessa kun tietokone ilmoitti meidän eloonjäämistodennäköisyydeksi 0.08%

Hoivailemme hetken L-M:ää ja P-A, jonka jälkeen jatkamme matkaa. Jonkin aikaa kuljettuamme havaitsemme sivulla elinmuotoja. Lähdemme sinnepäin hiljaa hiipien. Tulemme tien läheisyyteen. Hulk käy kurkkaamassa, ja havaitsee siellä kolme sotilasta, yhden sarjatuliaseen kanssa vartiossa, ja kaksi korjaamassa autoa. Päätämme tehdä rynnäkön ja vallata auton. Syöksymme esiin pensaan takaa. Hulk ampuu vartiomiehen, minä toisen korjaajan, ja L-M Hulkin pään vierestä toisen. P-A kiertää puskan toiseltapuolelta, ja huomaa sieltä että autossa istuu vielä joku. Hän ei ammu heti vaan yrittää saada vangin, mutta autossa olia ampuu heti, mutta ei saa leikkikaluillaan mitään aikaan. Minä syöksyn toiselle puolelle ojaan skannailemaan, P-A kiertää ja avaa takaoven, uhaten aseella takapenkillä oliaa, Swarzei kuulee P-A:n huudon, ja uhkaa toiselta puolelta sisään autoon. Hulk ja L-M varmistavat että muut ovat jo kuolleet. Autossa oleva ampuu taas P-A:ta, joka sanoo sille että rauhallisesti nyt vain....

Mies epäröi hetken, ja vetää sitten sokasta, joka räjäyttää plasmakranaatin hänen vyöllään. L-M menee tutkimaan P-A:n haavaa, ja Swarzei vetää tuon upseerin ulos autosta ja antaa sille ensiapua. Kun Swarzei on antanut sille ensiapua tutkii hän tämän tavaroita. Hän huomaa vyöllä toisen kranaatin, jonka hän yrittää ottaa pois, jolloin se tietysti räjähtää. Taas tarvitaan ensiapua, ja mies on taas stabiilissa tilassa. Nyt Hulkin tulee tutkimaan asiaa, ja yhdessä hän ja Swarzei ottavat vangilta pois kellon, kaulakorun. Tätä pitemmälle he eivät uskalla vankia tutkia lisäansojen pelossa. Nyt P-A:kin on jo kunnossa, ja saapuu repairskannereineen paikalle tutkimaan asiaa. Hän huomaa ensin että se amuletti on minidistruptori, ja että kellossa on lähetin, jonka jälkeen Hulk tuhoaa kellon. Sitten P-A käy tutkimaan vangin taskussa olevaa möykkyä. Skannauksella hän saa tulokseksi että siellä on vain kangasta, ja niin hän avaa taskun ja vetää sieltä kangaspalan pois. Kangaspalan sisällä on 3 Colossuksen moniittia (P-A huomaa että ne ovat 100 000 moniitin arvoisia). Hän antaa yhdet Hulkille ja Swarzeille ja ottaa itse yhden.

Seuraavaksi työnnämme auton pensaan taakse pois tieltä, ja asetamme vartiot tielle jonkin matkan päähän. Yritämme kuulustella vankia, mutta olemme hieman liian kovakouraisia ja hän kuolee. Swarzei käy heittämässä ruumiit läheiseen karhunkuoppaan, ja asettaa sen jälkeen tielle kaksi kasapanosta. Jäämme odottelemaan että P-A saisi auton kuntoon.

Muutaman tunnin kuluttua huomaan että minun vartiopaikan ohittaa huimaa vauhtia ajava auto. Annan muille varoituksen, ja menen matalaksi. Swarzei näkee auton lähestyvän, ja ampuu sen ikkunasta sisään plasmakranaatin, jolloin autonkuljettaja menettää auton hallinnan, ja ajaa ojaan 50 metriä kauempana. Kuluu hetki ja sitten auto räjähtää sytyttäen ympärillä olevan metsän tuleen. L-M juoksee äkkiä pois vartiopaikastaan, ja me muut alamme työntämään autoa nopeasti pois tulesta. Swarzei käy hakemassa toisen kasapanoksen pois (toista hän ei uskalla se on niin lähellä tulta). Työnnämme autoa muutaman sata metriä, kunnes tulemme aukion laitaan. Päätämme työntää auton aukion toiselle puolelle ja jatkaa siellä korjauksia. Muutaman tunnin päästä saapuu iso lentoalus joka alkaa sammuttamaan toisella puolella aukiota olevaa tulipaloa. Kun tulipalo on melkein sammunut pudottaa se monta laskuvarjomiestä sinne vielä loppusammutustehtäviin. Odottelemme kunnes se on poistunut, ja lähdemme sitten ajamaan kohti läheistä kaupunkia. Pääsemme isommalle tielle, kunnes taaksemme ilmaantuu poliisiauto, joka vaatii meitä pysähtymään. Pysäytän auton. He haluavat papereita, ja valittelevat, että meidän automme on hieman heikossa kunnossa. Ojennan heille auton paperit, sekä omani. He alkavat ihmettelemään meidän aseistusta. P-A päättää lahjoa heidät ja antaa heille 100 000 moniitin rahan. Tämän jälkeen he tarjoavat meille poliisisaattueen kaupunkiin. Kaupungissa menemme käytettyjen autojen kauppaan, ja alamme ostamaan autoa. P-A hoitaa sillä välin poliiseiden kanssa meille aseenkantoluvat. Ostamme 6 vetoisen auton. Lähdemme ajamaan kohti tukikohtaa ja homing signaalia.

Ajan läpi koko yön lääkeiden avulla, ja olemme aamulla niin lähellä Robinia kuin tietä pitkin pääsemme. Parkkeeraamme tien toisella puolen olevan huvilan pihaan, ja lähdemme kävelemään kohti Robinia. Pääsemme onnellisesti miinakenttien läpi (olemme sen tukikohdan harjoitusalueella) Robinin luokse. Swarzei auttaa hänet alas puusta, ja L-M yrittää parantaa hänen kylkiluitaan. Valitettavasti laitteeseen tulee joku vika, ja siitä lähtee kirkas valo, joka sokaisee Robinin. Teemme paarit, ja lähdemme kantamaan Robinia niillä kohti autoa. Päästyämme jonkin matkaa kuulemme Colossuslaisia käskyjä: Maahan, ylös, vastahyökkäykseen, viheltää yms. Pysymme matalina, ja odottelemme että he poistuisivat. Samassa ko harjoitteleva porukka lähtee rynnäköön meitä kohti, vai pitäisikö sanoa yli, läheltä menevät yrittävät väistellä meitä kun makaamme maassa, ja jatkavat sitten lujaa vauhtia matkaa. Jatkamme etenemistä matalana. Pääsemme jo melkein tielle kunnes satumme miinakenttään. Iso jalkaväen miina räjähtää, ja olemme kaikki melkein kuolleita. Yllämme käy kaartamassa, joku ilma-alus, mutta se ei havaitse meitä.

Minä ja Robin muistamme että meillä on enään tämä päivä aikaa ja koska olemme ainoat tajuissaan olevat päätämme lähteä suorittamaan tehtävää. Kierrämme miinakentän ja menemme autolle. Ajamme autolla kohti tukikohtaa. Meidät pysäytetään pari kilometriä ennen, ja Robin joutuu puhaltamaan, mutta pääsemme jatkamaan. Portilla annamme vartiomiehelle 10 000 moniittia, ja pääsemme sisään. Sisällä ajamme sen talon luokse, jossa kassakaapin pitäisi sijaita. Talossa on vielä yhdessä paikassa valot, ja teemme suunnitelman, että koputamme, ja jos joku avaa niin lahjomme sen... Hetken odotettuamme ovi avataan, ja ovella seisoo kapteenin arvoinen mies. Lahjomme hänen 100 000 moniitilla, ja pääsemme sisään. Hän kerää pari paperia pöydältään, ja poistuu. Me viritämme kasapanokset molempien kassakaappien viereen (täällä on kaksi). Juuri kun olemme lähdössä, huomaan pöydällä avainnipun, jossa on avain joka sopii toiseen kassakaappiin. Avaamme sen kaapin, ja tutkimme sisältöä. Päälimmäisenä näyttää olevan joku raportti jostain kuulusteluista. Otamme ne reppuun. Lisäksi löydämme laatikon, jonka avaamme avainnipusta löytyneellä avaimella. Laatikossa on 1 500 000 moniittia rahaa, yksi jalokivi sekä joitakin data diskejä. Otamme kaiken mukaan. Lähtiessämme talosta tapaamme ovella partion, jolle annamme 500 monittia/henkilö, ja kiittelemme heitä valppaudesta. Ajamme portista ulos, ja näemme kuinka vartiomies painautuu suojaan poteroonsa... Ohitamme sotilaspoliisin pysäytyspaikan, ja sen jälkeen painamme nappia ja räjäytämme kaapit. Ajamme auton sinne samaan paikkaan kesämökin taakse, ja otamme lapion vajasta, ja kävelemme parisataa metriä. Kaivamme itsellemme poterot, ja alamme nukkumaan. Robin herää seuraavana päivänä, ja katsoo kuinka paikalle tulee joitakin tyyppejä, jotka hinaavat automme pois. Kun herään päätämme lähteä kavereittemme luokse katsomaan missä kunnossa ne ovat. Nousen ylös ja yritän skannata onko talolla ketään. Samassa meihin iskeytyy 5 kpl ohjuksia. Saan joitakin naarmuja, mutta Robin kuolee välittömästi. Otan Robinilta kaikki hyödylliset kamat, ja tätä tehdessäni kuulen takaatani Ir-linkillä kysymyksen mitä te täällä teette. Katson taakse ja näen siellä yhden meikäläisen, jota en kuitenkaan tunne. Kysyn kuka hän on, ja hän kertoo olevansa Hulkin ryhmästä. Kerron mitä meille on käynyt ja pyydän häntä auttamaan Robinin kamojen irrotuksessa. Kun olemme saaneet kamat irti asetamme sinne plasmakranaatin, ja poistumme. Kranaatin räjähtäessä räjähtää myös Robinin toinen kasapanos, tuhoten varmasti Robinin jäännökset. Menemme samaa reittä kuin mitä minä tulin tänne kavereiden luokse, jotka alkavat jo olla tajuissaan. Päätämme jäädä tähän lepäämään pariksi päiväksi.

Lepäämme paikalla 5 päivää, jonka jälkeen päätämme lähteä kävelemään kohti 100 kilometrin päässä olevaa avaruusalusten romuttamoa. Pääsemme pari tuntia eteenpäin, kun meitä ammutaan ohjuksilla. Tällä kertaa he eivät tunnu leikkivän, koska sieltä lentää 10 ohjusta. Saamme kaikki pikkuvammoja, mutta kun keskitys loppuu lähtee Swarzin juoksemaan hullun lailla sivulle. Emme jää häntä odottelemaan, vaan lähdemme kantamaan paareilla L-M:ää, joka on pahiten loukkaantunut.

Kahdeksan päivän raskaan taivalluksen jälkeen saavumme romuttamolle. Menemme kysymään halpaa alusta. Meille tarjotaan jotain muutaman kymmenen miljoonan hintaan, ja kun sanomme että liian kallis esittelee hän meille yhtä aika huonossa kunnossa olevaa avaruusalusta, josta hän pyytää vain 3 miljoonaa. Sanomme ettei meillä ole edes niin paljoa rahaa, jolloin hän tarjoaa sitä meille puoleen hintaan, jos viemme siinä olevan lastin tiettyyn paikkaan. Suostumme, ja alamme korjata alusta. Minä käyn tilaamassa L-M:lle lääkärin, kun olemme huomanneet, että laivassa on aika hyvä sairastupa. Lääkäri tulee ja kertoo että L-M:llä on syöpä, mutta että kyllä se tästä. Lääkäri leikkaa L-M:ää 5 tuntia, jonka jälkeen L-M joutuu vielä regenerointi laitteeseen. Tällävälin P-A kiertelee ja tarkastelee alusta korjaten samalla pikkuvikoja.

Seuraavana päivän P-A käy käsiksi todelliseen ongelmaan, eli rungon paikkaukseen. Minä ja L-M korjailemme kaikke muuta mahdollista.

Lopulta pitkän korjauksen jälkeen saamme aluksen lentokuntoon, ja olemme valmiita lähtöön. Saamme romuttamon omistajalta kurssinauhan, jonne meidän tulisi tämä lasti viedä, ja samalla hän sanoo, että ei kannata joutua tullin käsiin tuon lastin kanssa. No me lähdemme kohti määränpäätä, joka on itse asiassa aika lähellä Devonia. Kun pääsemme ulos ilmakehästä näemme edessämme pari tullialusta, jotka pyytävät meitä pysähtymään. Alan valmistautumaan hyperjumppiin, ja pysäytän kuten he vaativat. Juuri kun he ovat meidän lähellämme teen hypyn, ja pääsemme heistä eroon. Ainoa ongelma on se että saamma tuossa hypyssä aika paljon kaiken näköistä damagea, joita sitten korjaamme muutaman tunnin, ennen kuin pääsemme tekemään lopullisen hypyn määränpäähämme.

+ Hahmot levelin mukaan järjestettynä
+    					   Level	   Day		Age
+ Profession	Name		Pelaaja	Start	End	Start	End
+ 
+ Pilot		Hydra		Tero	4	Dead(5)	323.471	.471	-
+ 
+ Combat Medic	L-M		Timo	4	Dead(4)	323.471	.471	-
+ 
+ Sys.tech	P-A		Pekka	3	Dead(4)	323.471	.471	-
+ 
+ Armsman	Robin		Ville	3	Dead(3)	323.471	.471	-
+ 
+ Armsman	Hulk		Mankka	New(3)	Dead(3)	326.471	.471	1
+ 
+ Armsman	Swarzei		Animal	New(3)	Dead(3)	323.471	.471	1
+ 
+ Armsman	????		Ville	New(3)	Dead(3)	323.471	.471	

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>