TSM Osa 10, Luku 001 (tsmpart10/tsmpart10.001)

Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Petteri Silta (Aronsson)

Petteri Silta toimii ensimmäisen puolijoukkueen pieneerinä, niin uskomattomalta kun se tuntuukin ottaen huomioon että hän on hyvin heikko, eikä jaksa kunnolla edes nostaa telamiinaa puhumattakaan siitä että hän kantaisi sitä.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

1. luku

I prikaatin, 6. patalioonan, 1. komppanian, 1. joukkue palaa uudenvuodenlomilta ja heille todetaan, että ei tässä teille mitään suoranaista tehtävä ole, mutta odotelkaa vaan kyllä teille jotain keksitään.

I prikaatin 6. patalioona saa siirron eteläiseen sotilaspiiriin. Matka sujuu hyvin ja joukkue on perillä illalla. Joukkue siirretään Namibiaan ja heille annetaan perusperehdytys tehtäviinsä. Joukkueen tehtävänä on häiritä Angolan puolelta Namibiaana yrittäviä sissejä ja vartioida muutenkin rajaa kiinteiden rajavartioasemien lisänä. Joukkueelle kuulemma yritetään keksiä kohta lisää tehtävää, mutta se voi kestä hetken, koska kukaan ei ole kertonut kenellekään täällä päässä, että joukkue on tulossa tänne.

Ryhmä sijoitetaan II prikaatin, 1. patalioonan, 3. komppanian, 4. joukkueeksi ja heidät majoitetaan parakin näköiseen rakennukseen noin sadan kilometrin päähän rajalta. Komppania on kuulemma ottanut entisen suomalaisen lähetysaseman majoituspaikakseen.

Komppanian komentajana on yliluutnantti Matti Piippunen, joka on aikamoinen idiootti ja Suomisen mukaan hänen ei koskaan olisi pitänyt päästä upseeriksi, mutta samaahan voi sanoa likimain kaikista upseereista. Täällä komentopisteessä on vain huoltojoukkue ja yksi muu joukkue, kun taas kolme muuta joukkuetta ovat partioimassa Angolan rajalla.

Komppanialla on myös tarkkailupiste 80 kilometriä pohjoiseen. Tähystyspisteessä on aina yksi komppania tarkkailemassa. Lähimpään kaupunkiin on noin 30 kilometriä.

Aamulla Niemi yrittää puhua Suomiselle, että mitäs jos lepäisimme tämän päivän kun tämä ilmastonkin muutos on niin rankka ja tuo aikaeron aiheuttama väsymys haittaa (1 tunti :-). Suominen ei oikein ole tyytyväinen Niemen selittelyihin, joten hän määrää tälle tupla-aamulenkin. Aamulenkki on normaalisti noin 15 kilometrin juoksu, joten Suominen toteaa, että hän lähtee ensin juoksemaan 15 kilometriä Niemen kanssa ja muut lähtevät samaan aikaan, hitaammin. Silta jää odottamaan Suomisen ja Niemen saapumista ja hänen tehtävänään on saattaa Niemi toiselle kierrokselle.

Niemi ja Suominen juoksevat suhteellisen kovaa hölkkää ja he palaavat noin parin tunnin kuluttua, jossa vaiheessa Niemi alkaa jo olla hieman väsähtänyt. Puolen tunnin tauon jälkeen Niemi ja Silta lähtevät tekemään samaa lenkkiä uudestaan, tosin tällä kertaa paljon hitaammin, koska Silta ei oikein jaksa juosta kovaa. Muut palaavat noin viiden tunnin kuluttua lähdöstä ja Silta ja Niemi pääsevät takaisin kuutisentuntia myöhemmin.

Tässä vaiheessa Suominen alkaa olla hieman hermostunut hidastelusta, mutta Silta selittää, että hän ei halunnut tässä lämmössä rasittaa ketään liikaa. Tässä vaiheessa Niemi vihjailee Suomiselle, että missäs asti nuo muut kävivät, joten Suominen lähtee kysymään asiaa alikersantti Luihulta. Luihu on jo tuvassa nukkumassa ja kun Suominen kysyy matkaa vastaa hän, että he kävivät noin 7-7.5 kilometrin päässä.

Suominen menee kysymään samaa lääkintämieheltä, joka arvelee, että kai se oli noin 5-6 kilometriä hänen kartansa mukaan. Suominen menee määräämään alikersantti Luihulle pienen ylimääräisen hölkkätehtävän, eli hänen pitää kiertää parin kilometrin päässä olevan kukkulan laella oleva puu. Luihu lähtee juoksemaan. Sen jälkeen Suominen menee juttelemaan toisen joukkueen johtajan kanssa. Toinen joukkue on juuri lähdössä yömarssille, mutta heidän luutnanttinsa näyttää Suomiselle joukkueiden puolustusasemat. Suominen näyttää ne tämän jälkeen joukkueelle.

Illalla alkaa kuulua suihkukoneen ääntä ja Suominen huutaa hälyytystä, kun vartiomies ei tee mitään. Samalla hän muistaa, että joukkueelle annettiin myös ilmatorjuntaohjuksia, joten hän käskee toisiksi lähintä miestä (lähin oli alik Luihu, joka ei ole oikein sopiva tehtävään, jossa pitää toimia nopeasti) hakemaan ne. Niemen hän määrää etsimään hyvää ampumapaikkaa sillä välin. Ennen kuin Niemelle ehditään tuoda ohjusta, lentää mig-23 jo alueen ylitse kovaa vauhtia. Joku huoltopuolelta tulee myös ulos ihmettelemään mitä täällä tapahtuu ja kun hän kuulee koneesta kyselee tekikö, joku jo ilmoituksen. Suominen käskee Niemen tekemään ilmoituksen. Niemi yrittää ottaa yhteyttä radiolla ilmavalvantakeskuksen esikuntaan, mutta päätyy jonnekin Caymon saarilla olevaan seksilinjaan, mutta toisella yrityksellä hän pääsee oikeaan paikkaan.

Kun hän ilmoittaa asiasta kuulee hän kuinka toisen pään mies alkaa puhua jollekin toiselle, että "se on tuo piste tuossa, miksiköhän tämä ei hälyyttänyt, joku on varmaan taas virittänyt säätöjä. Osuisikoan tuohon Thorilla" (Thor = kiertoradalla oleva panssarintorjuntajärjestelmä, jossa singotaan metallitankoja kiertoradalta panssarivaunuja kohti). Samassa taustalta kuuluu että "liian nopea maalitaulu", jolloin mies älähtää ja naputtaa jotain höpisten jotain käsiohituksesta samalla. Sen jälkeen Niemi kuulee kuinka mies jännittää osuuko, osuuko, osuuko, älä nyt tee väistöliikkeitä, jes, se osui, viisikymppiä kiitos". Sen jälkeen hän vielä sanoo Niemelle, että "ok, kohde tuhottu, kiitoksia ilmoituksesta". Sen jälkeen Niemi raportoi asian Suomiselle ja joukkue hajaantuun.

Aamulla Suominen määrää taas aamulenkin, tosin tällä kertaa vain neljä ja puoli kilometriä. Hän ensin vetää sen itse tehdäkseen vertailuajan. Hän juoksee sen 16 minuuttiin, mutta on sen jälkeen aika poikki. Suominen lupaa, että jos joku juoksee tuon alle 25 minuutin niin tämä pääsee lomille. Yksi porukan aropupu juoksee matkan vähän alle 17 minuuttiin, Niemi tulee toisena vähän alle 40 minuuttiin ja muut tulevat vasta puolentoista tunnin jälkeen.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Luutnantti			Luutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Petteri Silta		Korpraali			Korpraali
+ Laboratiorioapulainen	Aronsson	2.1.2005	-		-

Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>