TSM Osa 10, Luku 013 (tsmpart10/tsmpart10.013)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

13. luku

Zairen suurlähetystössä joukkueelle näytetään heidän majapaikkansa ja heidät ohjataan neuvotteluhuoneeseen tilannekatsausta varten. Siellä tuttu nimilaputon kapteeni ottaa joukkueen vastaan ja samalla joukkueelle jaetaan pieniä tarroja, joissa on Zairen lippu, jotka on tarkoitus laittaa panssariin kiinni.

Kapteeni kertoo, että he ovat kuulleet yleisen huhun, että joku ääriryhmä aikoo iskeä johonkin Suomen hallinnassa olevaan lähetystöön. Lähinnä kohteena on Zairen, Suomen tai Neuvostoliiton lähetystöt. Näistä Zairen suurlähetystö on vaikeiten puolustettava ja Neuvostoliiton lähetystö on helpoin puolustettava. Joukkueen tehtävänä on puolustaa Zairen suurlähetystöä ko hyökkäystä vastaan.

Koska ääriryhmät on suurimmaksi osaksi ns rauhallisia, ei niitä saisi tarpeettomasti tappaa. Vain aseistettuja henkilöitä saa tappaa. Joukkueella on käytössä pari panssaroitua paloautoa varustettuna kyynelkaasuruiskuilla ja sen lisäksi joukkueelle jaetaan tainnuttimia, kyynelkaasukraatteja ja vaahtopommeja. Paikalla tulee oletettavasti pyörimään paljon tv- yms kuvaajia, joten turhaa väkivaltaa pitää välttää paikoissa joihin ko kuvaajilla on mahdollisuus kuvata.

Kapteeni määrää ylivääpeli Lehikoisen homman johtoon, koska tällä on ainoana ryhmässä riittävä turvallisuusluokitus riittävän tiedon saamiseksi. Ylivääpeli Lehikoinen käy katsomassa paikallista valvontakeskusta. Kun hän palaa sieltä kysyy hän Laitisilta sitä joukkueen varustuksiin kuluvaa kameraa ja kun hän saa sen, pyytää hän Laitista vielä virittämään ko kameraan radiolähettimen. Sen jälkeen hän käy poissa ja palaa takaisin kertomaan, että hän haluaa kytkeä sen tähän meidän huonessa olevaan kameraan, niin että hän käy laittamassa sen kaapelin toiseen päähän kunhan Laitinen tekee sopivan liittimen valmiiksi. Laitinen ryhtyy hommiin purettuaan ensin huoneessa olevan kameran, jotta saa siitä sopivan liittimen.

Tässä vaiheessa ylivääpeli Lehikoinen huomaa, että huoneessa on useita mikrofoneja ja kolme laserkuuntelulaitetta. Hän huomauttaa asiasta radioitse ja sen jälkeen Nousiainen saa tehtäväksi suunnitella velepuolusta. Nousiainen selittää pitkästi panssarivaunuista, miinoista, konekivääreistä yms hämätäkseen amerikkalaisia.

Kun suunnitelmat on tehty lähettää ylivääpeli Lehikoinen ryhmän "miinoittamaan" puuttuvaa aluetta perunoilla, joihin on työnnetty rautalankoja ja toinen ryhmä lähetetään virittämään "konekivääri" pesäkkeitä sisääntuloaulan lähelle. Korpraali Niemi menee meditoimaan ja tallettamaan taikojaan omalla lepovuorollaan. Ylivääpeli Lehikoinen käy virittämässä kameran kuntoon niin, että hän saa omalle koneelleen kuvan valvomon kameraseinästä (kyseinen valvomo on täysin tietokoneistamaton ja kaikki monitorit on mustavalkoisia analogisia, joten helpoin tapa saada homma kunnolla valvontaan oli ottaa kameralla kuvaa siitä monitoriseinästä ja käsitellä sitä Lehikoisen kannettavalla).

Seuraavana iltapäivänä ylivääpeli Lehikoinen saa yllättäen tiedon, että yhdeksän minuutin kuluttua Gabonin muurin (naapurilähetystö) ylitse tulee 18 miestä ja ilmeisesti ne odottavat, että ne noin 50 mielenosoittajaa aiheuttaa häiriötä juhlaportilla ennen hyökkäystä. Käskyssä sanotaan myös, että korpraali Nousiaisen pitää poistaa se "vapaa Zaire" lippu käsivarresta, jotta häntä ei luulla viholiseksi. Loppuun tulee vielä huomautus, että ulkona on vain 18 kameraryhmää liikkeellä.

Heti kun ylivääpeli Lehikoinen ilmoittaa asiasta huudahtaa lääkintänainen Luihu, että "hei oletteko katsoneet tätä Daily Mirrorin pääsivua, eikös tuo ole yliluutnantti tuossa kuvassa". Teksti kertoo, että ilmeisesti EU:sta eroava Englanti on liittymässä Suomeen kun kerran Suomen avaruusjalkaväkeä on nähty Lontoon lentokentällä.

Kuvassa näkyy muita päätä pidempi yliluutnantti Suominen, joka on selvästi suomen avaruusjalkaväkeä, kävelemässä punaista hälyyttävän metallinpaljastimen läpi. Taustalla näkyy turvallisuusmies viittomassa joukkuetta eteenpäin. Jutussa kerrotaan myös siitä, että concordea oli viivytetty jonkin verran, että tämä terrorismin vastainen jokkue pääsi sinne.

Mukana on myös silminnäkijän kuvaus, joka kertoo, että yksi brutaali sotilas oli käskenyt häntä siirtämään luunsa pois ja sen jälkeen sotilas oli istunut hänen paikalleen. Juttu kertoo myös sen, että joukkue on tunnettu antiterroristiryhmä, joka on ilmeisesti tekemässä jotain yhteistyöharjoitusta.

Muiden lukiessa tekstiä Yliluutnantti Suominen ja ylivääpeli Lehikoinen kiistelevät pitkään siitä voiko sisältä ampua laserilla niitä 18 miestä, jotka ovat tulossa muurin yli Gabonin puolelta. Ylivääpeli on sitä mieltä, että ei voi, ja yliluutnantti taas sanoo että kyllä voi, laserihan ei näy ja kukaan ei huomaa, jos ammumme ne kuoliaaksi.

Muutaman minuutin kuluttua muut lopettavat jutun lukemisen ja syöksyvät kohti Gabonin muuria ja asettuvat sinne asemiin. Myös yliluutnantti Suominen ja ylivääpeli Lehikoinen lopettavat kiistelynsä huomatessaan muiden jo poistuneen. Yliluutnantti Suominen siirtyy muiden perässä ja ylivääpeli Lehikoinen ryhtyy johtamaan muita. Edessä mielenosoittajajoukko ylittää muurin ja alkaa lähestyä lähetystöä. Sotapoliisit käyvät heitä vastaan isona rintamana.

Takana joukkue odottaa, että viholliset tulevat muurin ylitse. Hetken kuluttua ensimmäinen mies hyppää ylitse, mutta putoaa kuolleena maahan. Häntä seuraa neljä muuta samalla menetelmällä (kuolleina). Kaikilla on useita laserosumia rinnassa. Tämän jälkeen tulee tauko ja hetkeä myöhemmin muurin päälle lentää lauma valtaushakoja.

Joukkue tähtää valmiiksi muurin päälle, samalla kun toiselta puolelta lentää savua muurin ylitse. Kun kolmetoista viimeistä miestä tulee muurin ylitse niistä putoaa heti neljä. Viholliset vastaavat rynnäkkökiväärinsarjalla, jolloin rakennuksen toisella puolella olevat mielenosoittamat heittäytyvät maihin.

Laitinen ryntää paikalle ja heittää vihollisia kohti stunnereista improvisoituja käsikranaatteja. Lyhyen taistelun jälkeen kaikki viholliset on tapettu. Laitinen syöksyy välittömästi vihollisten luokse tarkistamaan, joskos näillä olisi isompia räjähdysainemääriä, mutta valitettavasti heillä ei ole. Käsikranaatteja yms kyllä löytyy.

Kolmentoista tunnin kuluttua joukkue karkoitetaan Yhdysvalloista ja koska Yhdysvallat haluavat joukon pois nopeasti alueelta, he sallivat sukkulan hakea joukkueen pois maasta. Joukkue lentää sukkulalla Riihimäelle.

Joukkue purkaa tehtävän hyvin nopeasti kahden tunnin kuulusteluilla (koko joukkue yhteensä). Maailmanuutisista kuuluu huhuja, että SAVin koko on tarkoitus kolminkertaistaa vuoden 2007 alkuun mennessä. Lisäksi avaruusristeilijöihin on tästä lähtien tarkoitus aina laittaa myös avaruusjääkäreitä mukaan. Yhdysvaltojen ilmavoivat ovat saaneet huhujen mukaan kolminkertaistaa avaruusbudjettinsa. Joukkue jatkaa tämän jälkeen keskeytynyttä simulaattorikoulutusta.

Salonen lähtee sairaslomalle henkilökohtaisesta syystä.

Korpraali Niemi kysyy ylivääpeli Lehikoiselta tunnistaako hän tätä tässä kirjassa olevaa kieltä. Yliluutnatti Lehikoinen osaa likimain lukea kirjaa ja välittömästi luettuaan siitä pari kappaletta hän hälyyttää paikalle muuta väkeä ja nämä vievät kopraali Niemen kuulusteluihin. Myös Lehikoinen poistuu hänen mukaansa.

Kuulusteluissa Niemeltä yritetään saada selville keneltä kirja on saatu ja kun hän ei osaa kertoa tätä (hän on saanut sen silloin kuin syntyi tuntemattomalta lahjoittajalta lahjaksi ja ko lahjan sai avata sen sen vasta kun hän tuli täysi-ikäiseksi) viedään hänet sotapoliisisaattueessa vanhempien luokse. Rossi seuraa Niemen omalla autolla. Vanhemmatkaan eivät osaa sanoa mistä kirja on tullut, se on vain ilmestynyt lahjojen joukkoon ilman lahjoittajakorttia.

Seuraavana kierretään kaikki vauvakirjan mukaan kastejuhlassa paikalla olijat, mutta heiltäkään ei saada mitään lisätietoa. Yhteensä aikaa näihin kuulusteluihin kuluu kuusi päivää.

Laitinen pidätetään hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen osallistumista.

Joukkue saa käskyn ilmoittautua lentokentällä siviilivaatteissa, jos siviilivaatteita ei ole niin niitä saa kuulemma kuitata varusvarastolta. Mitään SAVin tavaraa ei saa olla. Matkalla lentokentälle Niemelle ojennetaan sähke käteen, jossa onnitellaan alikersantiksi ylennyksen johdosta. Myös Laitinen vapautetaan matkalle lähdön takia. Joukkue on kuulemma matkalla Turkkiin, mutta sitä ennen heille jaetaan passit, niillä joilla ne eivät olleet voimassa (ko passit on kirjattu muutamia vuosia aikasemmiksi ja niissä on aika paljon leimoja eri puolilta maailmaa). Lisäksi joukkueelle jaetaan aseita niillä joilla ei ole sopivia siviiliaseita. Tämän jälkeen Turkkiin lähtevään scramjettiin ilman että yksikään metallinpaljastin tai läpivalaisulaitteiden turvamies valittaa ko aseista mitään.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Korpraali			Alikersantti
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>