TSM Osa 2, Luku 008 (tsmpart2/tsmpart2.008)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Tuntemattomien seikkailijoiden muistelmia Osa 2.

Kertomus Burf Puke The magician ja hänen

ystäviensä seikkailusta

vuonna 92

8. Luku

Mirva ja Dezta odottelevat muutaman päivän minun parantumista, ja kun en tunnu paranevan lähtevät he jatkamaan matkaa kohti Baldemaria. Minä kuljen paarien päällä purilaissa. Matkattuaan jonkin matkaa joutuvat he maksamaan tietullia.

He jatkavat matkaa, ja ammuskelivat kuulemma jotain jäniksiä. Minä olin edelleen tajuton.

Yöllä leiriin hyökkää lauma susia, jotka tappavat vartiossa nukkuneen Mirvan. Minua ne käyvät toisessa teltassa pureskelemassa, mutta maistuin kuulemma niin pahalta että edes sudet eivät pidä minusta. Toisessa teltassa nukkuneista Dezta selviää hengissä, mutta Rohiria sudet saavat niin pahasti syötyä, että hän kuolee. Jossain vaiheessa oli metsästä ammuttu nuolia, jotka sitten lopullisesti karkoittivat sudet. Mirva ja Rohir siis kuolivat, ja minä jäin henkiin ainoastaan pahan makuni takia. Yksi susi puraisi minulta kuitenkin käden käyttökelvottomaan kuntoon, ja minun tunnetun nopean paranemiseni johdosta se voi kestää monta kuukautta parantua.

Herään healerin luona Baldemarissa. Ovella ilkkuu joku pieni tyyppi, joka kun kyselen kuka se on esittelee itsensä Skyme Jebnakuksi. Kuulen Deztalta että käteni paikkaaminen olisi maksanut niin paljon, että siihen meillä ei ole varaa, joten sovimme että minä jään tänne Baldemariin sairaalaan lepäilemään, missä nyt sitten kirjoittelen tätä juttua, ja Dezta lähtee viemään sitä kirjettä Kuninkaanlinnaan. Deztan mukaan liittyy se ovella ilkkunut pieni hobitti, ja he lähtevät seuraavana päivänä liikkelle. Kerron tässä nyt sitten mitä heille tapahtui matkalla.

Illalla Dezta ja Skyme saapuvat majataloon. Majataloon saapui kuulemma heidän perässä seurue jossa oli kolme tyyppiä ja ruumisarkku, ja myöhemmin Skyme väitti nähneensä näiden huoneessa neljä tyyppiä. Illalla majatalossa yöpyvän naisen Championi murhataan Deztan aseella, ja Deztaa tietysti syytetään tästä. Nainen on matkalla kuninkaan linnaan vastaamaan itseään kohtaan esitetyistä noituus syytteistä, ja tämän Championin piti taistella hänen puolestaan siellä. Nainen sanoo että koska hänen Championinsa on kuollut saa Dezta astua hänen tilalleen, ja jotta Deztalle ei tulisi mitään kuvitelmia poistua paikalta otetaan kaikki aseet yms kamat pois häneltä. Seuraavana yönä Deztaa yritetään murhata Skymen tikarilla, mutta yritys ei tuota tulosta.

He lähtevät Garvia Maria Ulrike von Liebewitz of Ambasteinin seurueessa kohti pääkaupunkia.

He saapuvat Nabuliin. Matkalla oli kuulemma ollut paljon susia, mutta ne oli saatu ilman ongelmia hätyytettyä pois.

He kulkevat Dragonpass läpi.

Vastaan tuli lauma orkkejä. Pari naisen seurueesta lähti hevosilla hyökkäykseen, ja loput jäivät odottamaan orkkejä. Taisteltuaan hetken on suurin osa porukasta maassa, ja loput naisen sotilaista pakenevat. Paikalle saapunut kääpiö paikkailee taistelualueelle jääneitä. Myöhemmin naisen porukka saapuu takaisin, ja nainen parantelee Deztaa. Kääpiö on nimeltään Highness Fawd, ja on kuninkaallista sukua. Fawd päättää myös liittyä seuraan.

Seuraavana päivänä Dezta tulee tajuihinsa, ja he lähtevät jatkamaan matkaa. Skyme ei vielä ole tullut tajuihinsa ja hänet sidotaan poninsa selkään. Illalla hän on jo kuitenkin tajuissaan.

Seurueen kimppuun hyökkää kaksi karhua, joista toinen hyökkää Skymen ja Fawdin kimppuun, ja toinen yhden naisen sotilaista. Skyme ei oiken tajua mikä tuohon viereen tuli, ja sillä välin Fawd ehtii jo lyödä karhun kuoliaaksi. Kun Skyme sitten tajuaa että karhujahan nuo juoksee hän toisen karhun selän taakse ja tappaa sen kahden tikarin yhteispistolla, samantapaisella menetelmällä kuin millä yksi niistä örkeistä kuoli silloin aikaisemmin. Pikku miehet juhlivat voittojaan, ja Dezta parantaa tämän naisen sotilaan, jota karhu oli jo ehtinyt raadella. Skyme esittelee nyt itsensä uudestaan, ja sanoo nimekseen : Skyme wolf killer, orc and bear slayer, ultimate hobitt. Fawd sanoo vain kas kuollut karhu. Illalla pidetään hienot juhlat jolloin mukaan liittyy yksi matkalainen joka on menossa samaan suuntaan. Nimekseen hän sanoo Jaranart.

Saavumme Skymen kotikylään, jossa ohitsemme singahtaa pari kertaa kylän miehiä ajamassa takaa paria villikissaa. Fawd koittaa ampua niitä pistoolillaan, mutta ei osu. Toisaalta yhtään paremmin ei osu Skymekään. Ampujat kovasti selittivät kovan (tupakan) savun häirinneen tähtäystä.

Matkapäivät olivat kuulemma aika yksitoikkoisia. Joitakin poneja ja hobitteja tuli matkalla nähtyä. Tämä päivä oli kuitenkin poikkeus. Heti aamupäivällä näkevät he lauman villilampaita, joita Skyme yrittää metsästää mutta ei onnistu. Hetkeä myöhemmin saavat he näkyviinsä yhden peuran, mutta sitäkään Skyme ei saa tapettua. Sitten muutaman tunnin kuluttua näkevät he suuren linnun lähestyvän, ja lentävän muutaman metrin päästä yli. Linnun siipien kärkiväli oli kuulemma noin 20-30 jalkaa. Kun lintu lähestyy toisen kerran ampuu Skyme sitä crossbowllaan. Fawd yrittää kanssa osua hehtaaripyssyllään, mutta ei mitään mahdollisuuksia. Skyme sitä vastoin osuu niin hyvin, että lintu putoaa suoraan alas skymen omaan niskaan. Lintu murskaa skymen maahan, ja tämä kuolee hetken päästä. Nainen alkaa voivotella lintua ja loppupäivä sitten hoivataan sitä.

Dezta seurueineen saa kaupungin portit jo näkyviinsä ja he luulevat olevansa turvassa. Tämä oli kuitenkin harhaluulo, koska juuri porteilla iskee heihin ihmisen pahin vihollinen eli verokarhu... He maksavat kiltisti veronsa, ja pääsevät kaupunkiin.

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	   Day		Age 
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End
+
+ Burf-Puke
+ Mage			Tero		5	5	24.3.91	-	-
+
+ Skyme Jebnaku
+ Thief			Ville		New/3	Dead/3	13.4.92	14.5.92	29
+
+ Jaranart
+ Burgler		Tero		New/3	3	5.5.92	-	-
+
+ Fawd
+ Fighter		Timo		New/3	3	25.4.92	-	-
+
+ Dezta Scaunierayn
+ Cleric		Mankka		3	3	21.2.92	-	-
+
+ Mirva
+ Barbarian		Pekka		3	Dead/3	3.3.91	9.4.92	370
+
+ Rohir ???
+ Fighter		Mankka		3	Dead/3	2.4.92	9.4.92	7

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>