TSM Osa 2, Luku 010 (tsmpart2/tsmpart2.010)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Tuntemattomien seikkailijoiden muistelmia Osa 2.

Kertomus Burf Puke The magician ja hänen

ystäviensä seikkailusta

vuonna 92

10. Luku

Vastaamme tulee lauma mustaviittaisia tyyppeja, jotka alkavat heti heittää meihin spellejä. Minä noisen hevosen selästä ja yritän heittää laumaan sleeppiä, mutta en onnistu. Dezta ja Xejak lähtevät hyökkäykseen, ja Fawd tulee hirmuista konttausvauhtia peltipurkissaan perässä.

Minä nukutan yhden takarivistä sillä välin kuin Xejak tappaa yhden miekalla, ja hetken päästä toisen. Dezta näyttää olevan vähän hätää kärsimässä, mutta saa sitten lopulta iskunsa perille, ja edessä olevan tyypin tajuttomaksi. Fawd saa viimeisen pois, ja niin olemme voittaneet taistelun. Tutkimme miesten kamoja, ja toteamme että yhdellä heistä oli maaginen kaapu, mutta en saa selville mitä taikaa siinä on. Muut kamat jätämme sinne, ja hautaamme heidät.

Saavumme kylään, jonka lähellä kartanon tulisi olla. Kylässämme ympärillemme kertyy iso lauma kerjäläisiä, joille Dezta heittää kourallisen kuparia. Hetken aikaa heidän tappeluaan katsottuaan, Dezta nappaa sieltä yhden kiinni, ja käännyttää tämän, jonka jälkeen Dezta kysyy häneltä kartanoa. Mies johdattaa meidät kartanon luokse, ja sanoo että tuossa tuon mutkan takana se on, ja saman tien mies lähtee juoksemaan lujaa vauhtia pakoon takaisin kylään. Lähetämme Xejakin tutkimaan tilannetta, ja hän palaa muutaman minuutin päästä kertoen, että taloa kiertää kolme partiota, joissa yhdessä on kaksi, toisessa kolme, ja viimeisessä neljä miestä. Joka partiolla on mukanaan kaksi koiraa. Lisäksi pääoven, ja takaoven edessä seisoo jotkut lakejan näköiset tyypit. Vartiat kiertävät talon ympäri hieman epäsäännöllisin väliajoin, mutta kulkevat takaoven editse paljon nopeammin, kuin mitä talon sivustoilla.

Päätämme että lataamme neljä Crossbowta, ja Dezta jää niiden kanssa taustalle valmiina hoitamaan partion pois. Minä ja Xejak hiivimme lähemmäksi, ja Xejak tekee yllätyshyökkäyksen, ja minä nukutan pari. Tarkoituksenamme on hoitaa ensin pienin vartioryhmä pois. Hiipiessämme lähemmäksi satun kompastumaan johonkin ruumiiseen, ja samalla vartiat huomaavat meidät. Onneksemme se oli se pienin partio, ja niin meillä on sentään jotain mahdollisuuksia. Koirat pääsevät edelle, ja ovat juuri hyökkäämässä kimppuumme, kun saan toisen nukutettua. Toinen hyökkää Xejakin kimppuun, joka menee hieman sekaisin tästä hyökäyksestä. Perässä tulee kaksi miestä lujaa vauhtia juosten. Toinen miehistä kulkeen kunnon metallihaarniskassa, ja toisella on vain chainiä. Dezta ampuu ensin peltimiestä, mutta ilman sanottavaa tulosta. Sitten hän ampuu pari kertaa sitä toista tyyppiä, kunnes hänen ladatut crossbownsa on ammuttu. Minä yritän nukuttaa sen ison peltihepun, mutta en onnistu. Hän onnistuu iskemään minua niin että alan vuotamaan, ja katson parhaimmaksi poistua paikalta. Hyppään jonkin matkan päähän, ja samalla takaa tullut Fawd pääsee peltihepun kimppuun. He läiskivät siinä hetken aikaa, jolloin minä heitän peltityyppiin Shock bolttia. Ensimmäinen ei läpäise panssaria kunnolla, mutta toinen polttaa peltityypin aivot pellolle (jos hänellä nyt sellaisia sattui pääkopassaan olemaan). Toinen vartiomiehistä on jo tähän mennessä saatu matalaksi, mutta koira raatelee vielä Xejakia, joka on edelleen sekaisin. Lopulta sekin saadaan tapetuksi.

Tässä vaiheessa Deztakin on jo lopettanut crossbowlla ampumisen, ja saapunut paikalle. Kuulemme haukuntaa ja huutoja, kun seuraava vartiomiespartio on saapumassa paikalle. Minä ehdin vielä juosta lähemmäksi ennen kuin menen tajuttomaksi siitä veren vuodosta.

Sieltä on tulossa kolmen hengen vartioryhmä. Fawd tappaa ensin tulevan koiran yhdellä iskulla, mutta Dezta vaatii kaksi iskua ennen kuin koira on kuollut. Fawdilta ja Deztalta ei mene kauaakaan kun he saavat miehet hakattua maahan, mutta samalla on jo seuraava ryhmä lähestymässä. Fawd hoitaa taas oman koiransa heti pois, mutta Dezta ei oikein onnistu, ja jättää koiran sitten koska sen hampaat eivät kuitenkaan läpäise Deztan peltipurkkia. Fawd lyö molempia häntä vastaan tulleita miehiä heidän kumartuessa lyömään alakautta War hammerilla päähän, jolloin heidän elämänsä käy hieman hankalaksi. Sitten Fawd menee auttamaan vaikeuksissa olevaa Deztaa, ja yhdessä he saavatkin jäljellä oleet kaksi tyyppiä, ja koiran tapettua. Fawd parantaa vuotavaa Deztaa, ja tutkii sen jälkeen Xejakin, joka ei enään vuoda. Viimeisenä hän sitten paikkaa minut, ja hakee niitä työmiehiä kantamaan meidät pois juuri ennenkuin loput vartiomiehet saapuvat paikalle.

Fawd palaa kylään, jolloin meidän ympärille kertyy taas lauma kerjäläisiä. Fawd kyseelee parantajaa, ja tarjoaa maksua. Joku ilmoittautuukin, mutta kun Fawd ilmoittaa että parannuksen olisi parempi sitten myös onnistua häipyy tämä tyyppi liukkaasti. Muutenkin porukka alkaa jo hajaantua. Paikalle saapuu joku Matek niminen tyyppi, joka kuultuaan mitä oikein tapahtuu, kaappaa yhden tyypin kiinni, ja tarjoaa yhtä bronssia jos hän opastaa meidät herbalistin luokse. Matekin perässä tulee joku nainen, joka loukkaa Fawdia (en saanut Fawdista irti mitä nainen oli sanonut), mutta joka tapauksessa Fawd kimmastuu tästä ja ampuu naista pistoolilla, ja lähtee vasta sitten Matekin perään. Hetken päästä Fawd tulee sinne herbalistin luokse, ja kyselee parannusta Deztalle, minulle ja Xejakille. Herbalisti toteaa Xejakin kuolleeksi, ja että minä ja Dezta olemme elossa. Fawd maksaa miehelle lopulta jotain 60 kultaa niistä keitoksista kunnes Dezta tulee tajuihinsa. Dezta tutkii minut, ja toteaa että minä kuolen muutaman päiväm sisällä. Matek tarjoaa vuokrattua taloaan meille lepopaikaksi, ja samalla hän huutaa sille Fawdia loukanneelle naiselle, ja sanoo että Maryanne johdattaa teidät perille. Hän itse jää vielä tekemään kauppoja herbalistin kanssa.

Parin tunnin kävelyn jälkeen he saapuvat vihdoin perille, ja samalla myös Matek saapuu paikalle. Matek ihmettelee että miten meillä voi mennä pari tuntia muutaman kymmenen metrin kävelemiseen, jolloin Fawd toteaa että tuo saakelin Maryanne on juoksuttanut häntä kuninkaallista kääpiötä. Mitäs siinä muuta kuin pistooli esiin, ja tulta. Matek vähän ihmettelee Fawdin kiivasta luontoa, ja Dezta yrittää hieman rauhoitella Fawdia. Maryanne lähtee muualle murjoittamaan, ei hän onnekseen saanut mitään pahempaa vahinkoa Fawdin luodeista. Matek kyselee, että miten Fawd ei ole aikaiseemin huomannut että he ovat kiertäneet ympyrää, eihän kylässä ole kuin 14 taloa. Tästä Fawd raivostuu uudestaan, ja vetää pistoolinsa esiin etsien Maryannea, joka onnekseen on jo poistunut paikalta. Lopulta Fawd saadaan niin rauhottumaan, että menemme sisään taloon (tai siis minut kannetaan...).

Illalla Dezta kertoo millä asialla täällä olemme, ja Matek lupautuu tulemaan mukaan auttamaan, mikäli pääsee osingoille talon omaisuudesta. Dezta suostuu, ja niin he sopivat että yritetään uudestaan kunhan kaikki vain ovat kunnossa.

Illansuussa he lähtevät uudestaan kohti kartanoa, jättäen ilmoituksen, että kun minä nyt lähiaikoina kuolen, niin minut pitää haudata, eikä jättää mätänemään. Ne saatanan idiootit olivat niin innokkaita hautaamaan minut, että hautaavat minut heti elävältä.

Dezta ja kumppanit pääsevät taas kartanon luokse, ja alkavat miettiä sopivaa suunnitelmaa. He huomaavat, että nyt taloa kiertää vain yksi kahdeksan miehen partio, jolloin he toteavat, että tuon kimppuun ei kannata suoraan mennä. Tutkittuaan tilannetta he huomaavat, että jos he polttavat nuo tallit, aiheutuu siitä niin paljon hämminkiä, että he voivat saada vartioita hajalleen, ja helpommin tapettavaksi. Ensin siis Maryanne heittää hiljaisuus spellin, ja sen turvin he lähestyvät latoa. lähelle päästessään he kuulevat tirskuntaa yms ääniä. Hetken päästä he huomaavat kaksi hahmoa tallien välisessä kujassa. Dezta saa päähänsä että nuo pitää käännyttää pois pahanpuolelta, ja niin he lähestyvät heitä ja kaappaavat mukaansa. Dezta pitää heille saarnan, jonka jälkeen he ovatkin jo samaa mieltä. He kyselevät parilta kaiken näköistä, ja päästävät heidät sitten jatkamaan toimiaan...

Nyt he alkavat tunkeutumaan talliin rikkomalla sen takaseinän. Päästyään läpi he alkavat sytyttämään tulta. Samalla Maryanne huomaa ylhäällä tyypin katsovan heitä, ja hetkeä myöhemmin mies alkaa huutamaan. Fawd huomaa että yllätyksestä ei tullut mitään, ja ampuu niin että suuliekki sytyttää oljet ja niille kaadetun öljyn. Ylhäältä alkaa purkautumaan tallirenkiä alas, jolloin Maryanne livahtaa aukosta ulos. Dezta menee hetken päästä perästä vahtimaan ettei meitä yllätetä ulkoapäin. Fawdia ampuu pari tyyppi Crossbowllaan, jolloin hän on hetken sekaisin. Yksi tyyppi meinaa iskeä häntä takaapäin selkään, mutta epäonnistuu surkeasti. Matek tuli lähemmäksi, mutta kun Fawd sitten taas pääsee toimimaan palaa hän takaisin paikalleen aukon viereen, jonne Fawdkin hetken päästä siirtyy. Alhaalla on jo niin monta tallirenkiä, että he uskaltavat jo lähestyä. Matek hyökkää, ja iskee kaksi maahan. Fawdkin hyökää, mutta saa vain haavoitettua yhtä. Crossbow miehet ampuvat uudestaan, tällä kertaa Matekia, joka menee hieman sekaisin, eikä voi enään hyökätä tai edes puolustautua. Fawd hakkaa tallipoikia hetken, mutta kun hän on hakannut kaikki lähellä olevat kuoliaaksi, ja kaikki muut näyttävät pysyttelevän vasaran kantaman ulkopuolella tökkien sieltä Fawdia. Päättää Fawd, ettei noista ole vastusta, ja kääntyy ja lähtee etsimään ulkoa arvoistaan vastusta. Ulos päästyään sanoo hän Deztalle, että käyppä katsomassa mikä tuota Matekia vaivaa, ja niin Dezta vuorostaan menee sisälle. Hetken siellä tapeltuaan alkaa tuli levitä niin paljon, että aukko menee kohta umpeen. Fawd menee sisään, ja nykäsee Matekin ulos, saaden samalla hieman palovammoja. Ulos päästyään Matek sanoo Deztalle että voisitko sitten kun kerkiät katsoa tätä pikku haavaa joka tuli alussa noista Crossbowbolteista. Sitten hän kääntyy Matekin puoleen, ja muistaa että tällä oli niitä parantavia yrttejä. Hän ottaa itse niistä kaksi, ja antaa Matekille loput kolme. Samassa hän menee tajuttomaksi.

Tällävälin Maryanne oli lentänyt toisen tallin katolle, ja sytyttänyt sinne pienen kokon, ja on juuri tulossa takaisin, kun Dezta juuri miettii miten nämä kaksi tajutonta saataisiin kuljetettua. Maryanne heittää Matekiin floatin, ja ottaa tämän mukaansa ja lähtee lentämään pois. Dezta ottaa Fawdin kantoon, ja lähtee perässä. Ennen kuin Maryanne pääsee turvaan ampuu koko vartioporukka häntä Crossbowllaan, jolloin Maryanneen osuu 3 bolttia, ja loput 7 osuu Matekiin. Lennettyään hetken matkaa huomaa Maryanne että Matek on kuollut. Matkalla he kohtaavat ratsumiehen joka esittäytyy Akaquiwuj Xypaqyme, jolle myöhemmin minä annan lempinimen nimien keskimmäisten kirjainten mukaan QQ. Tämä QQ parantaa Fawdin, ja niin he lähtevät kohti kylää, jonne he saapuvat aamulla.

Minä herään pienessä tunkkaisessa kammiossa, ja kun sytytän projected lightin huomaan että sivulla on maata, ja yläpuolellani on puukatto. Hetken mietittyäni totean olevani haudassa. Lepään ensin jonkin aikaa, ja aloitan sitten kaivamisen ylöspäin. Tällävälin muut potevat sairauksiaan, eli Deztalla on jalka poikki, ja Fawd on muuten vain vahingoittunut. QQ ja Maryanne ovat aivan kunnossa.

Pääsen vihdoinkin ulkoilmaan, ja kuulen mitä muille on tapahtunut. Päätämme levätä vielä tämän ja huomisen päivän, ja kokeilla sitten uudestaan illalla.

Illalla lähdemme kohti kartanoa, ja päätämme että nyt ei mitään leikkimistä vaan suora ratsuväkihyökkäys. Minä, Fawd ja Maryanne menemme vaunuissa, ja Dezta ja QQ ratsastavat hevosillaan. Saavumme juuri sopivasti ja näemme vartioporukan edessä. kiihdytämme ja aiomme ajaa suoraan päältä, mutta Fawd ei saa hevosiaan oikein toimimaan, ja ne jarruttavat juuri kun ovat ajamassa 4 tyypin päälle. QQ saa hevostaan ohjattua vähän paremmin, ja saa sen tallomana yhden tyypin alleen. Toisen hän lyö hevosen selästä kuoliaaksi, mutta yksi onnistuu humauttamaan hänen hevostaan, joka ei moisesta ole kuitenkaan moksiskaan. Dezta ei onnistu aivan yhtä hyvin, ja saa vain lyötyä yhtä tyypiä sivusta, mutta ei saa tälle mitään vakavampaa aikaiseksi. Toisen päälle hän yrittää hevosella, mutta mies onnistuu hypähtämään alta pois. Minä, Fawd ja Maryanne pidämme vain rystyset valkeina kiinni, kun vaunut pysähtyvät. Tämän jälkeen Fawd vetää pistoolin esiin ja ampuu ensimmäisenä olijaa. Minä nukutan yhden, mutta pakoon juokseva erkki kompastuu tähän nukkuvaan, ja herättää tämän. QQ:n hevosta lyönyt heppu lähtee tulemaan minua kohti, mutta nukutan sen ennen kuin se ehtii lyömään. Toiselta puolelta kaksi Dezta hutasemaa tyyppiä hyökkäävät vaunun reunalle ehtinyttä Fawdia vastaan. Toisessa reunassa seinut Maryanne on hypännyt taakse pakoon, ja ammuskelee sieltä vartioita jousellaan. Fawd saa toisen vartian tapettua, ja minä nukutan toisen. Kaksi hevosiamme vastaan hyökännyt tyyppiä epäonnistuvat totaalisesti, ja huomaavat, että tänään ei ole heidän päivänsä. He lähtevät täyttä vauhtia pakoon. Minä heitän toiseen shock bolttia, ja saankin sitä hieman hidastettua mutta sitten se jatkaa matkaansa. Ratsuväkemme on tällä välin saanut hevosensa käännettyä, ja edeltä tuleva QQ yrittää hyökätä vastaan tulevan pakenijan kimppuun, mutta ei onnistu, vaan pakenija saa QQ:n hieman sekaisin, jolloin tämä pysäyttää hevosensa. Samalla huoman kuin Fawd lähtee ohitseni jotain takanani olevaa tyyppiä kohden, ja kun käännyn näen kahden oudon näköisen tyypin tulevan kohti. Heillä on kuin puusta veistetyt kasvot, ja muutenkin he näyttävät aivan elottomilta, paitsi että he liikkuvat. Aseenaan heillä on Battle axet, joita he ainakin nyt kantavat yhdessä kädessä. Toinen on käynyt Maryannen kimppuun, ja toinen Fawdin kimppuun. Fawd ja vihollinen vaihtavat iskuja ilman sen kummempaa vahinkoa. Minä heitän siihen lähietäisyydeltä shock bolttia, mutta en saa siihen mitään suurempaa vahinkoa. Heitä perään Water boltin, jolla saan jo jotain aikaiseksi. Tällä välin QQ on päässyt toisen tyypin luokse ja saanut iskettyä tämän maahan, josta se on juuri nousemassa, kun QQ tappaa sen. Tätä ennen se oli kuitenkin jo ehtinyt lyödä Maryanneen sellaisen iskun joka oli tappanut tämän likimain välittömästi. Minä tämä lähellä oleva outo ilmestys päättää yllättäen lyödäkin minua eikä Fawdia, mutta sen battle axe menee vaunujen laitaan, tullen siitä läpi, ja jääden muutaman sentin päähän jalastani. En anna tämän häiritä, ja kun Fawd vielä saa sen riisuttua aseista, heitän siihen vielä yhden Water baltin, jolloin sekin kaatuu savuten maahan. Hetkeä myöhemmin joku huutelee sisältä että: "Mitä siellä ulkona metelöidään...".

Ja kuinkas sitten kävikään. siitä kuulemme sitten ensiviikolla...

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	   Day		Age 
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End
+
+ Burf-Puke
+ Mage			Tero		5	5	24.3.91	-	-
+
+ Jaranart (Levossa Baldemarissa)
+ Burgler		Tero		3	3	5.5.92	-	-
+
+ Fawd
+ Fighter		Timo		3	3	25.4.92	-	-
+
+ Dezta Scaunierayn
+ Cleric		Mankka		3	4	21.2.92	-	-
+
+ Xejak
+ Thief			Ville		3	Dead/3	16.6.92	14.6.92	8
+
+ Akaquiwuj Xypaqyme (QQ)
+ Thief			Ville		New/3	3	27.6.92	-	-
+
+ Matek
+ Bounty hunter		Venhola		New/3	Dead/3	26.6.92	27.6.92	1
+
+ Maryanne
+ Illusionist		Nevalainen	New/3	Dead/3	26.6.92	2.7.92	4

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>