Kuvaus viikko 109 (kuvaus/kuvaus.109)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 10/90

Nukumme Carsessa ensimmäistä yötämme majatalossa heräämme yöllä siihen, että joku koputtaa huoneen ovelle. Kun porukka on nousemassa ylös ovi aukeaa. Ovella seisoo joku tyyppi, joka käskee meitä kaikkia äkkiä paronin luo. Kun pääsemme sinne ilmoittaa paroni serkun pojalleen (Paladin), että nyt on viime aikoina ollut ongelmia yinkojen kanssa, ja että jonkun pitäisi lähteä viemään yhtä tärkeää kirjettä jollekin vanhalle Lord Essencelle. Hän ei kuulemma voi irrottaa ketään johon todella luottaisi omasta väestään, koska niitä tarvitaan täällä.

Paladin suostuu oitis, eli niin sitä sitten syöksytään takaisin majataloon, pakataan tavarat, yritetään ostaa ruokaa (joku sika heitti minun päälleni likavettä kun hakkasin ruokakaupan ovea...), sitten menemme talleille hakemaan hevosia, ja pyydän tallipoikaa hommaamaan meille ruokaa, jonka hän tekeekin (1 + 1 cp:n palveluraha toi siihenkin heppuun pikkusen vauhtia...). Sitten vain vauhdilla ulos kaupungista kohti itää, jossa tämä Lordin tulisi kuulemma asustaa (sinne on kuulemma aika vaikea löytää, mutta paroni luotti meidän kykyymme löytää tie (mikä oli aivan oikeutettua, kuten myöhemmin huomamme :-)). Me siis lähdemme keskellä yötä, Rogue ratsastaa, minä, Warrior Mage ja Paladin tulemme kärryillä (Warrior Mage ja Paladin eivät osaa ratsastaa, eikä ajaa kärryjä, joten minun piti ajaa kärryjä). Jossain vaiheessa seuraamme (vai pitäisikö sanoa että Warrior Magen mukaan) liittyy pieni hiiri. Hiiri kuitenkin häipyy kun lähestymme ihmisseutuja. Iltapäivällä (16 tunnin ratsastuksen jälkeen) rupeamme olemaan aika poikki, varsinkin Rogue, joka väittää kohta putoavansa hevosen selästä, jos ei pääse nukkumaan, ja kun samalla saavumme kylään päätämme jäädä sinne yöksi nukkumaan.

Kun menemme majataloon lähtee sieltä juuri joku. Rogue huomaa tämän ja syöksyy perään. Muut jäävät ihmeissään katsomaan, että mihin toi hullu nyt on menossa: äsken se oli pudota hevosen selästä kun oli kuulemma niin väsynyt, mutta nyt se lähtee jonkin tyypin perään hullun lailla ratsastaen. Koska kumpikaan muista ei osaa ratsastaa pitää minun lähteä hakemaan tuota hullua takaisin, ja vähän aikaa ratsastettuani näenkin Roguen ratsastavan takaisinpäin. Kyselen, että mihin sillä noin kiire tuli, ja hän kertoo että tuo tyyppi näytti tutulta, ja että se oli kuulemma varmaan jotain velkaa Roguelle... Unohdamme nopeasti ko tapahtuman, ja painumme nukkumaan.

Yöllä sitten Paladin herää siihen että kuulee aivan vierestä kuiskintaa. Hän pomppaa hirveästi karjaisten ylös, jolloin yksi huoneessa olleesta kolmesta murtovarkaasta hyppää ikkunasta ulos ja pakenee, muut käännähtävät Paladinia kohden. Tähän karjaisuun heräävät muutkin, ja minä rupean välittömästi valmistautumaan sleeppiin... Rogue ja Warrior mage hyppäävät ylös aseet kourassa. Rosvot käyvät Paladinin kimppuun, joka isketään maahan. Minä heitän sleepin, ja toinen varas putoaa. Toinen katsoo hetken päästä parhaaksi poistua, ja kuuluu vain puff, ja se häipyy, ja kun porukka ryntää ikkunaan katsomaan, niin he näkevät kahden rosvon syöksyvän kukkulan taakse. Sitten ruvetaan tutkimaan sitä kolmatta joka makaa huoneen lattialla nukkumassa. Rogue katsoo ja huomaa että tämä on se tyyppi, jota hän päivällä ajoi takaa, ja nyt hän muistaa että sehän oli joku Thiefs guildin tyyppi, ja muitta mutkitta ottaa miekan ja yrittää humauttaa tältä pään pois. Hän lyö pikkusen hutiin ja osuu vain olkapäähän, jolloin ko. tyyppi herää. Kuuluu vain puff ja tyyppi häviää. Vähän myöhemmin kuuluu ulkoa kauhea ARRGGGHHH huuto ja tömähdys, kun sitten ryntäämme ikkunaan, huomaamme että roisto oli tainnut arvioida korkeuden hieman väärin...

Rogue hyppää ikkunasta päästäkseen roiston kimppuun, ja tekee hienon nenälaskun... Me muut käytämme turvallisempaa reittiä eli portaita. Kun me muut sitten pääsemme ulos on roisto jo hävinnyt, ja löydämme urhean Roguemme nenä täysin littanana (no ei siinä mennyt kuin ulkonäkö... (ja sitäkään ei huomaa kun sillä on koko ajan tuo kypärä...))

Aamulla sitten jatkamme matkaa. Tulemme risteykseen, josta lähtee tiet kaikkiin neljään suuntaan, lähdemme oikealle (etelään). Jatkamme matkaa ja tulemme jossain vaiheessa meren rantaan, johon tie loppuu. Täällä huomaamme, että meidän on jätettävä kärryt, jos aiomme jatkaa matkaamme meren rantaa pitkin, kuten tarkoituksemme oli. Piiloitamme kärryt huolella (siis Rogue saa niistä jopa puolet piiloon...) Sitten lähdemme kulkemaan rantaa pitkin, minä ja Rogue ratsain, Warrior Mage ja Paladin kävellen. Kuljettuamme jonkin matkaa kuulemme seireenien laulua, ja kukaan muu kuin Rogue ei pysty vastustamaan kutsua, vaan lähdemme kävelemään mereen. Rogue rupeaa herättelemään meitä, eli ensin se humauttaa nyrkillä Paladinia, no Paladin tästä vain innostuu ja lähtee juoksemaan kohti merta, häntä ei ole enään mahdollista tavoittaa... Sitten hän ottaa uhrikseen minut, jota hän myöskin humauttaa, ekasta iskusta minä en ole moksiskaan ja jatkan vain merta kohti (vyötäröäni myöten meressä.) Hän lyö toisen kerran oikein kunnolla, jolloin minulta katkeaa vasen käsi, ja menen tajuttomaksi, no onneksi minulla on ne liivit, ja jään kellumaan siihen pinnalle. Mutta nyt Roguelle tulee kiire, koska Warrior mage on jo kaulaa myöten vedessä. Rogue iskee häneen oikein kunnon lyönnin, jotta hän heräisi ja murskaa tämän polvilumpion, jolloin myös hän menee tajuttomaksi.

Nyt sitten Rogue raahaa meidät rannalle. Hän muistaa Asterixista (tajuttomien pienellä avustuksella), mitä pitää korviin tunkea jotta ei kuulisi laulua, ja huomaa vielä onnekseen että rannalla on iso persiljaviljelmä... siitä vain sitä korviin (myös meille tajuttomille). Tämän jälkeen hän hoitaa meidät kuntoon. Warrior mage herää ensin, ja ihmettelee mitä sillä on korvissa ja ottaa persiljat pois... Tästä Rogue hermostuu ja lyö onnetonta. Yllättäen Warrior mage oppii ja pitää kasvit korvissa (samoin kun minä (Rogue on joskus aika outo, mutta sen kanssa ei kannata ruveta leikkimään, vaan totella niin kun se sanoo...)).

Nyt huomaamme että se kirje joka meidän piti viedä oli tietysti Paladinilla, jota ei ole näkynyt sen jälkeen kun hän hävisi mereen, joten nyt pitää kääntyä takaisin ilmoittamaan, että emme saaneet vietyä kirjettä perille. Joudumme huutamaan toisillemme että kuulisimme mitä pitää tehdä, jolloin sen tietysti kuulee väärät ihmiset... Lähdemme rantaa pitkin takaisinpäin kaikessa rauhassa, kunnes yhtäkkiä molemmilta puoliltamme lentää 19 nuolta meitä kohti. Näistä 4 on suunnattu Rogueen ja 15! minuun. Rogue torjuu kaikki nuolet, minä väistelen onnistuneesti (vain pari taisi osua, pientä verenvuotoa ei paljoa muuta). Minä luen äkkiä Scroll of Invisibilityn, ja häviän näkyvistä. Rogue nousee ratsun selästä ja valmistautuu taisteluun. Warrior mage yrittää ampua nuolella ja epäonnistuu surkeasti. Minä yritän pidätellä nauruani (koska nyt ei ole naurun paikka, vaikka Warrior mage oli kyllä todella huvittavan näköinen), mutta epäonnistun. Tämä kammottava pahansuopa nauru tyhjyydestä pelottaa yhden vihollisista karkuun. Valmistaudun sleeppiin (olin tässä välissä syönyt sen spellin heittoa parantavan yrtin, sekä lopettanut verenvuodon), ja heitän sleeppiä, ekalla sleepillä putoaa 4 vihollista. Samalla kun teen vihamielisen eleen tulen näkyviin, jolloin 6 vihollista syöksyy minua kohden. Heitän seuraavalla kieroksella (suoraan) toisen sleepin ja näistä kuudesta putoaa 5, no se yksi pääsee lyömään, mutta hutasee, heitän taas sleepin ja taas putoaa 5, jäljellä on enään 4 joista yksi on huomannut mitä olen tehnyt ja se pakenee paikalta. Nyt olen jo aika kuitti ja heitän shock boltin toista niitä kohden jotka ovat pystyssä Roguen kimpussa. Kolme taisi sitten Roguekin hoitaa hengiltä. Warrior magea kukaan ei katsonut niin vaaralliseksi että hänen kimppuunsa kukaan olisi viitsinyt edes hyökätä....

Ai niin kun tutkimme noita tavaroita löysimme sieltä miekan, jossa lukee: "This sword is magical". Kun tutkin sitä, totean sen olevan kirottu (jo yksistään siitä voi sen päätellä ettei se lähde kädestäni irti...), ja lisäksi tietysti meidän hyvin piilotetut kärryt on varastettu.

Ratsastamme vauhdikkaasti takaisin Carseen, ilman sen ihmeellisempiä kommelluksia. Carsessa minä ja Warrior mage menemme papin luokse, (yritämme päästä miekasta eroon). Ensimmäinen pappi ottaa kirveen ja sanoo että pikku juttu.... jolloin me siirrymme äkkiä toisen papin luo. Hän sanoo että 100 kultarahaa/yritys, no pitkin hampain maksamme, ja hän yrittää mutta epäonnistu. Seuraavaksi menemme healerin luo, joka parantaa Warrior magen jalan, ja minä kysyn toiselta healerilta itselleni tekojalkaa, mutta se on sika kallis.

Käymme myymässä pari turhaa potionia ja odotamme Rogueta, jolla on osa yhteisistä rahoista ja käymme ostamassa minulle toimivan jalan (tosin se toimii vain vuoden, jonka jälkeen taika pitää uusia). Sitten menemme takaisin sille ensimmäiselle papille ja annemme hänen hoitaa miekan pois. Yllättäen se ei sattunut ollenkaan kun hän löi käteni poikki. Otamme irtokäden ja menemme healerille, joka sanoo, että helppo juttu, ja taikoo sen paikalleen, ilmoittaa vain että sitä ei voi kunnolla käyttää 16 päivään. (no ei sen väliä toinen käsihän minulla oli jo ennestään poikki ja sitä en voi käyttää 7 päivään..., eli minulla ei ole yhtään toimivaa kättä...== spellin heitto todella vaarallista).

Tällä välin Rogue kävi paronin luona, ja paroni pyysi meitä lähemään uudelleen matkalle. Kun Rogue valitteli joukon harvuutta antoi paroni meille kaksi ihmistä mukaan. Toisen sanoi olevan hyödyllinen, mutta toista kuulemma ei kannata luottaa käden mitan päähän itsestään.

Menemme majataloon ja tapaamme nämä uudet henkilöt. Toinen on healeri (nainen), ja toinen on todella roiston näköinen mies (ei tullut epäselvyyksiä kumpaa paroni tarkoitti, eli kumpaan pystyi luottamaan). Rogue lähtee hakemaan hevosen haarniskaansa Ilijanista, ja minä odotan jalkani valmistumista. Lisäksi käymme ostamassa kärryt, ja yllättäen saamme aivan samanlaiset kärryt takaisin kuin mitä meillä aikaisemmin oli (niissä oli jopa samassa paikassa kuhmu, mihin Warrior mage takoi kovaa päätään kun yritti vauhdissa hypätä kyytiin...)

Kun Rogue tulee Ilijanista lähdemme liikkeelle. Pääsemme risteyksen ohi kommelluksitta, mutta kun sitten yövymme siinä tien vieressä heräämme yöllä siihen että olemme hukkua. Olimme pistäneet laavumme sellaiseen monttuun, joka nyt kaatosateessa on täyttynyt vedellä. Nousemme ylös ja siirräämme laavua. Samalla metsästä kuuluu kammottavaa naurua, jota Warrior mage lähtee tutkimaan. Hän löytääkin jotain ja rupeaa huutamaan APUU-VA jne... Syöksymme kaikki metsään pelastamaan (pientä) Warrior mageamme, ja minä sytytän valon (projected light), löydämme sekä hänet että jonkun mustan varjon, joka pureskelee häntä. Minä valaisen, muut hakkaavat, mutta varjo ei tykkää valosta ja hyökkää minun kimppuuni. No minä menen tajuttomaksi juuri ennen kuin ehdin heittää isomman valon. No Warrior mage päättää vähän parantaa tuota varjoa ja syöttää sille restore organ material yrtin, jolloin tuo (undead) kuolee (tai siis muuttuu ruumiiksi yhdeksi päiväksi). Päätämme polttaa sen ruumiin, jotta se kuolisi kunnolla.

Nyt kun lähestymme rantaa pistämme jo hyvissä ajoin persiljaa korviin, ja rannassa yritämme sitten naamioida kärryt hyvin. Eihän se meidän Roguen taidoilla onnistu. Päätämme kantaa ne pitemmälle metsään, mutta muut väsähtävät (minä olin niin hyvin antamassa komentoja, mutta eivät he sitä jaksaneet... (kädettömänä on hieman hankala kantaa...)). Yritämme vetää niitä hevosilla metsään, jolloin niistä katkeaa akseli. No nyt sitten Rogue kuitenkin vielä naamioi ne (ja onnistuu hyvin tällä kertaa), ja sitten me jatkamme matkaa rantaa pitkin.

Jonkin matkaa kuljettuamme kohtaamme vanhan ukon, jolta kysymme tätä tyyppiä, jolle meidän piti kirje viedä. Sattumalta tämä on juuri oikea henkilö, ja niin ollen annamme hänelle sen kirjeen. Samalla kysymme häneltä muutamia asioita, eli Warrior mage kyselee Castle of Essencessä olevasta lähteestä, jonne jotkut piti kastaa, no hän saa vastauksekseen että sinne teillä ei kyllä ole asiaa, mutta jos nyt kuitenkin menette sinne tarvitsette jonkun narsiekelin. Minä kysyn Mantra of wisdomia ja saan kuulla että se on Ahm. Nyt on kuitenkin jo tullut yö, ja menemme Lordin neuvomaan luolaan nukkumaan, kun siellä sitten nukumme tulee ko luolaan Warrior Magen vartiovuorolla merileijona, jolle Warrior mage tuhlaa 2 viikon safkat (heitti sille ensin viikon annoksen ja kun se oli sen syönyt tuli se Warrior magen viereen pyytämään lisää jne). Voit vain uskoa minkälaisen selityksen merihirviöstä, joka painoi tonnin ja jolla oli hirveät hampaat, ja jonka urhea Warrior magemme hoiti aivan yksin saimme aamulla kuulla (no täytyy myöntää että jäljet tukivat hänen selitystään...)

No nyt sitten lähdemme takaisin ja kun sitten taas pääsemme suurinpiirtein samaan paikkaan kuin missä viimeksi olimme hukkua leiriydymme taas, mutta nyt mäen päälle (kolmanneksi korkeimman puun alle), yöllä tulee tietysti ukonilma ja salama iskee Roguen, joka ei saa kuin pieniä vaurioita. Suulas Warrior magemme sitten kiroaa ukkosen jumalaa, joka ei pidä siitä ja salama lentää.... Warrior mage saa täysosuman, ja on henkihieverissä, no parannamme hänet nopeasti yrteillä. Tämän jälkeen ainoa ongelma on se että hänellä ei ole vaatteita jäljellä. No lahjoitan hänelle violetin cloakin ja hoodin... Kun hän pistää ne päälle nousee hän 15' korkeuteen, ja hupusta hän saa jotain pientä lisää, no minä tutkin sitä toista cloakia, mitä siinä on ja kun kosken siihen joudun sähköpilveen, jossa saan monta kritikaalia, ennenkuin Rogue syöksyy siitä pilven poikki ja tempaisee minut mukaansa. No nyt cloak on sitten taas normaalin värinen, eli uskaltaudun koskemaan siihen uudestaan ja annan sen sinne ylös Warrior magelle (peitoksi, yksi cloak ei suojaa niin hirveästi...).

Aamulla jatkamme matkaamme, niin että hinaamme tätä leijaamme Roguen ratsun perässä. Kaikkien kylien läpi mennessämme ihmiset huutelevat devil devil jne... Lopulta pääsemme Carseen, jonne yritämme keskellä yötä. No eihän meitä ihan suosiolla sisään päästetä, mutta kun sitten Rogue näyttää lopulta jonkin kirjeen, jossa on kuninkaallinen sinetti (näyttää sitä vankilan portilla juuri kun meiltä ollaan ottamassa kamoja pois...), pääsemme paronin puheille. Paronilta saamme palkaksi maton joka auttaa keskittymään, jonka minä otan. Olemme niin väsyneitä että unohdamme että jätimme Burglerin ja Warrior magen porttien ulkopuolelle, kun emme uskaltaneet tuoda leijuvaa ystäväämme sisään (ei hän portista muutenkaan olisi mahtunut).

Aamulla kun heräämme käymme papin puheilla (se ensimmäinen otti taas kirveensä esille ja kertoi että sitä voi myös heittää... no me siirryttiin sen toisen luokse.) Hän velotti 120 kultaa. Menemme portille ja selvitämme heille että tuolta tulee kohta sellainen hassu ilmestys, mutta se ei ole vaarallinen, ja että älkää nyt vain tehkö mitään, tämä puhe ei kuitenkaan auta, vaan he rupeavat ampumaan Warrior mageamme katapultilla, ja osuvatkin kerran, jolloin Warrior mage pääsee vapaaksi ja lähtee ajelehtimaan tuulen mukana merelle päin. Nyt tuli kiire ja juoksen hullun lailla hänet kiinni. Saan hänet kiinni, ja pyydän muita hakemaan sen papin tänne. No hän tulee ja lukee ensin leijumis scrollin ja sitten hän poistaa kirouksen. Minä heitä landing spellin silloin kun Warrior mage putoaa. Tämä kirottu viitta jää siihen mihin se pudotettiin, kun kukaan ei uskaltanut koska siihen.

Lähdemme menemään porttia kohden, mutta porttimiehet jatkavat katapultti ammuntojaan kohteena edelleen Warrior mage, vaikka hän onkin jo maassa. Päätämme kiertää toisen portin kautta.

Tämän jälkeen päätämme lähteä Barbaarin luokse, kun hänen pitäisi jo kohta olla kunnossa. Tätä ennen käymme ostamassa hänelle sen ihotaudin korjaavaa yrttiä, mutta yrttikaupassa ei valitettavasti ollut sitä joka korjaa myös tämän ulkonäköongelman, ja niin meidän täytyi tyytyä sellaiseen joka vain korjaa sen että ei tule vaurioita auringossa, mutta siitä miten se vaikuttaa tähän ihonväriin/ryppyihin ei ole tietoa. Toinen vaihtoehto olisi ollut voide joka suojaa auringon valolta (1-2 päivää, hinta kyllä oli halpa...). Rogue lainasi barbaarille sen verran että saatiin tuo yrtti ostettua (Barbaari voi sitten maksaa takaisin kun näemme hänet). Lisäksi käymme ostoksilla ostamassa kaikkea mahdollista (talvivaatteita, telttoja yms yms...)

Ratsastamme Ilijaniin (nyt Warrior magekin on jo oppinut ratsastamaan). Ilijanissa ostamme Barbaarille hevosen, mutta meille tarjottiin paria luuskaa ensin, jotka minä tietysti tunnistin... Näin ollen saimme barbaarille aika hyvän hevosen (kaiketi (minä en siis löytänyt siitä enään vikaa)). Jotenkin se kauppias näytti järkyttyneeltä kun tämän näköinen tyyppi voi tuntea hevosia :-)

Yöpyessämme Ilijanissa vartiossa ollut Rogue hyppää äkkiä ulos karjaisten kovasti, vähän ajan päästä hän tulee ilmoittamaan että huoneessa oli äskön joku (ilmeisesti murtovaras (hän oli nukahtanut vartiossa)) että onko keltään hävinnyt mitään. Burglerilta on hävinnyt sekä rahat (jonka hän ilmoittaa suureen ääneen), että lockpick setti (josta hän on aivan hiljaa). (Roguella oli pieni ongelma hän hukkasi aikoinaan siihen isoon aaveeseen oman maagisen lockpick kittinsä, ja uutta hän ei voinut Carsesta hommata koska sen olisi saanut vain Thiefs guildilta, joten hänen täytyi turvautua juoneen...)

Yövymme örkkimaastossa ilman mitään erikoista.

Nyt sitten ratsastamme pohjoiseen, ja sitten jossain garkkimaaston pohjoisosassa minä näen vartiossa ollessani vuoren liikkuvan. Herätän kaikki muut, mutta he eivät usko minua. Muut menvät takaisin nukkumaan. Minä sitten huomaan jotain hieman ennen kuin nuija meinaa iskeä minua ja väistän sen onnistuneesti ja leappaan kauemmaksi. Nyt rupeaa jo muitakin heräilemään, minä valmistaudun sleeppiin, mutta en ehdi heittää sitä, koska Rogue tappaa ko. Trollin yhdellä iskulla.

Jatkamme matkaa ja pari yötä myöhemmin leiriydymme ampiaispesän päälle, jotka eivät tykkää meistä. Ne pistävät. Minä ja Burgler menemme tajuttomiksi, muut selvisivät veteen asti. Rogue ei suostu pelastamaan Burgeleria, koska hän on thiefs guildilainen (ja Rogue on tunnistanut hänet), mutta Warrior mage sitten suostuu nykäisemään hänet veteen, mutta unohtaa tietysti pitää häntä pinnalla jolloin hän meinaa hukkua. Tämän jälkeen Warrior mage yrittää pitää häntä pinnalla.

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>