Kuvaus viikko 119 (kuvaus/kuvaus.119)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 11/90

Parannettuamme erinäisiä henkilöitä lähtee paras hahmomme eli Rogue hakemaan tavaroitamme ampiaspesän päältä. Ampiaiset kuitenkin suuttuvat ja käyvät hänen kimppuunsa juuri kun hän saa nykäistyä oman reppunsa leiripaikalta. Hän menee ihan sekaisin niistä pistoista eikä voi tehdä mitään (yksi ampiainen oli mennyt kypärän sisään). Minä heitän häneen leapin ja hän hyppää huiman loikan päätyen suurella molskahduksella veteen. Hänellä on pieniä ongelmia, eli yrittääkö pysyä pinnalla, jolloin ampiaiset pääsevät pistämään, vai painuako veden alle, jossa hän saattaa hukkua. Valitettavasti hänen haarniskansa valitsee näistä jälkimmäisen vetäen hänetkin veden alle. Healer, Warrior Mage ja Burgler syöksyvät pelastamaan Rogueta, minä syöksyn tavaroiden luokse hakemaan yrtti-säkkiä, ampiaiset hyökkäävät minunkin kimppuun, joten teen suuren loikan veteen. Veteen päästyäni heitän minua kohti tuleviin ampiaisiin sleepin ja saankin pudotettua niistä 20. Seuraavalla kierroksella heitän yrtti-säkin kohti muita ja yritän itse pelastautua veden alle. Ongelmana vain on se että minulla on päälläni kelluntaliivit, joten en yllättäen pääsekään veden alle. Ampiaiset pistävät ja lujaa...

Saman aikaisesti Warrior Mage ja healer yrittävät kuumeisesti kalastella hukkuvaa Rogueta veden alta, ja yllättäen he löytävätkin hänet, ja saavat jopa kiskottua kuiville. Hänen kamansa ehtivät sillä välin upota veteen (reppu ja kypärä). Tosin tällä välin on WOrriEr mage taas ehtinyt hankkiutua ongelmiin, eli hän ajattelee pahaa ukkosen jumalasta, ja silloin lentään salama... Hän on aika pitkään tajuton...

Minua ampiaiset pistävät niin lujaa että menen tajuttomaksi, ja seuraavaksi herään aika paljon myöhemmin. Ollessani tajuttomana hakevat Healer ja Burgler hevosia, ja Rogue omia kamojaan. Hevoset löytyvät, joten saimme katon päämme päälle yms (teltat olivat hevosten kyydissä). Roguen kamoja ei löytynyt, joten sinne meni kartta ym...

Seuraavaksi päätämme kokeilla mitenkä noita reppuja voisi saada otettua hevosen selästä. Paras ratsastajamme (Burgler) ratsastaa vanhan leirimme läpi, ja yrittää ottaa yhden repun vauhdista, siinä kuitenkin epäonnistuen. Minä heitän aikani kuluksi sleepin noihin herääviin ampiaisiin ja rupeamme miettimään seuraavaa menetelmää tavaroiden saamiseksi. Seuraavaksi päättää Rogue yrittää hiipimistä, eli hän hiipii hiljaa leiriin ja ottaa sieltä repun ja palaa takaisin. Idea hyvä 10, mutta toteutus hieman ontui... Hän pääsi kyllä hyvin reppujen luokse, mutta kun hän ei onnistunut ottamaan tarpeeksi hiljaa reppua, vaan ampiaiset heräävät. No sitten Rogueta vietiin... Hän pääsee noin puoleenväliin kunnes ampiaiset saavat hänet ihan sekaisin. Heitän taas leapin, ja tällä kertaa suunta on vähän parempi ja Rogue lentää kauniissa kaaressa yli joen tömähtäen vastarantaan kumeasti. Ampiaisten huomio kiinnittyy meihin, ja minä heitän niihin nyt vuorostaan sleepin ja pudotan niistä 20. Heitän vielä toisenkin sleepin ja pudotan loput. Tämän jälkeen hyppään pelastamaan Rogueta, joka vuotaa kuin seula. Paikkaan hänen haavansa yrteillä, jonka jälkeen sukellan hänen pudottaman repun perään (Warrior Magen reppu) (viime kerrasta viisastuneena minulla ei enään ollut kelluntaliivejä päällä, joten pääsin jopa veden alle). Epäonnistun sukelluksessani, ja imen vettä. Hetken aikaa veden alla pärskittyäni rauhotun täysin (menen tajuttomaksi). Tällä välin Healer on hakenut hevosen ja tulee sillä pelastamaan minua. Ensimmäisellä yrityksellä hän ei saa minua pinnalle mutta toisella kyllä.

Myöhemmin (kun taas olimme lähes kaikki tajuissamme) päättää Burgler yrittää uudestaan tuota repun kaappausta hevosen selästä. Tällä kertaa hän onnistuu. Seuraavalla kerralla hän onnistuu saamaan jopa loput kaksi reppua samalla kertaa...

No nyt meillä on sitten kaikki tavarat (paitsi ne jotka hukattiin jokeen...) ja hevoset, joten päätämme jatkaa matkaa (tosin lepäämme ensin hetken, jotta kaikki tulevat suurinpiirtein kuntoon).

Seuraavaksi saavumme Myrien pääkaupunkiin, eli pieneen kylän tapaiseen :-) Täällä käymme ostoksilla (Ostamme karttakirjan "The Atlas of Myaasia"

+ muuta roinaa...).  Jatkamme matkaamme kohti kalastajakylää jonne
jätimme Barbaarimme.

Matkalla näemme kun iso karhu käy vanhan miehen kimppuun, joten syöksymme tietysti auttamaan. Karhu kuolee ensimmäiseen hyökkäykseen (sen taisi tappaa Warrior Mage). Healeri parantaa vanhan miehen, ja jatkamme hänen kanssaan jutellen matkaa. Kerromme hänelle seikkauluistamme ja hän kertoo tuntevansa sen Lord Of Essencen jonka luona kävimme viime kerralla. Lisäksi hän kertoo lisää siitä lähteestä jonne ne suojukset tulisi kastaa, ja kertoo että tarvitsemme maagisen aseen, ja sen löytämiseen meidän kannattaa käydä lukemassa jotain kirjaa Underground city of Gohamissa. Lisäksi hän heittää meille pussillisen yrttejä kiitollisuuden osoituksena henkensä pelastamisesta. Kun saavumme seuraavaan kylään jää hän sinne ja me jatkamme matkaa kohti sitä kalastajakylää, jonne saavummekin illalla.

Majatalon ovella meitä vastaan lentää joku, joten päättelemme että Barbaari on vielä täällä. Juttelemme hetken hänen kanssaan (hän syö sen yrtin, joka parantaa hänen ihotautinsa), ja tämän jälkeen painumme nukkumaan.

Seuraavana aamuna tutkimme tavaroitamme (jaamme niitä uudelleen), yritämme tunnistaa yrttejä (niitä joita saimme siltä vanhalta mieheltä, sekä sellaisia joita on aikaisemmin löydetty). Samalla mietimme mitä teemme seuraavaksi, ja lopputuloksena on että lähdemme siihen Rohirien etelässä olevaan kaupunkiin, ja matkan varrella käymme siellä Underground city of Gohamissa. Seuraavana aamuna lähdemme tietä pitkin etelään, ja joen ylitettyämme suuntaamme peltojen poikki kohti tätä maanalaista kaupunkia. Matkalla kohtaamme about 10 metriä pitkän liskon, joka lähtee suuri riemu naamallaan syöksymään meitä kohti. Burgler ja Rogue poistuvat takavasemmalle. Minä ja Warrior mage valmistaudumme sleeppiin, Healer ja Barbaari ottavat aseet esille. Kun lisko on sopivan matkan päässä heitän siihen sleepin ja ...... se nukahtaa... Tämän huomattuaan Rogue ja Burgler kääntyvät takaisin ja hyökkäävät kohti nukkuvaa liskoa. Barbaari tutkii sitä jalan lähempää. Heti kun Rogue lyö sitä herää se, ja hyökkää Barbaaria ja Rogueta kohti. Me rupeamme taas valmistautumaan sleeppiin Warrior magen kanssa, ja Burgler, Rogue ja Barbaari yrittävät lyödä liskoa. Hetken keskittymisen jälkeen Warrior mage heittää sleepin ja taas lisko nukahtaa, minä olen valmiina heittämään sleepin Rogueen, jos se taas saa päähänsä lyödä nukkuvaa liskoa. Onneksi silläkin on sentään järkeä päässä ja se jättää sen rauhaan. Lähdemme seuraamaan sen jälkiä pitkin tavoitteenamme sen kotiluola, mutta matkalla kuulemme tuttua ampiaisten surinaa, jolloin poistumme takavasemmalle todella vauhdikkaasti...

Ratsastaessamme rauhallisesti kukkulamaastossa kuulemme tuttua kiljuntaa, jonka hetken päästä tunnistamme garkkien huudoiksi.

Eli lauma garkkeja on hyökännyt pienen Myri talon kimppuun. Syöksymme huimaavalla vauhdilla heidän kimppuunsa. Heitän matkalla sleepin, kuten myös Warrior mage (joka yritti heittää sen minuun, mutta onnistuin puolustautumaan sitä vastaaan!). Saan nukutettua pari garkkia ja hetken päästä taas kaksi. Samalla Rogue, Barbaari ja Burgler syöksyvät garkkilauman keskelle. He iskevät paria garkkia oikein kunnolla, tämän jälkeen he hyppäävät hevosen selästä garkkien kimppuun. Barbaari tippuu yhden päälle ja tappaa sen aika nopeasti. Rogue päättää pistää paremmaksi ja hyppää hienolla kaksoisvoltilla ja kuudella kierteellä yhteensä 10 garkkin päälle tappaen ne kaikki likimanain välittömästi. Valitettavasti Rogue oli ehtinyt suorittaa vain 1 1/2 volttia siinä vaiheessa kun hän tuli maahan ja hän iskeytyi viimeisen garkkin päälle kaula edellä, ja murskasi oman henkitorvensa samalla. Hän kuoli heti.

Nyt pidämme 5 minuutin hiljaisuuden kuolleen ystävämme muistoksi. (Tosin garkit taisivat olla eri mieltä...) (garkit huomaavat että joukosta on about 15 hävinnyt ja päättävät suorittaa niin kutsutun nopean etenemisen tulosuuntaan, tosin minä sleeppaan 4 vielä ennen kuin he ehtivät kantomatkan ulkopuolelle.)

Burgler ja Warrior mage lähtevät ajamaan garkkeja takaa, ja saavuttavatkin ne pian. Barbaari, minä ja Healer huolehdimme tänne jääneistä garkeista (Barbaari niistä jotka ovat sekaisin ja muut niistä jotka nukkuvat...). Tämän jälkeen autamme sitä Myriä tulipalon sammuttamisessa.

Kun Burgler ja Warrior Mage saavuttavat garkkijoukon iskevät he heistä pari maahan, tosin toinen vain haavoittuu, ja Burgler jää hoitelemaan sitä. Warrier Mage jahtaa loppuja. Valitettavasti hän ei huomaa, että metsässä väijyy lisää garkkeja, ja häneen osuu monta nuolta. Sekä hän että hevonen saavat verenvuotoa. Lisäksi Warrior Mage menee tajuttomaksi, mutta hevonen on isäntäänsä viisaampi, ja pakenee paikalta kohti muita. Burgler tuo Warrior magen meidän muiden luo, jossa hänen haavansa sidotaan. Hevosta ei siinä touhunassa ehditä hoitaa ja se kuolee. Saatuamme tulipalon sammumaan jaamme Roguen tavarat. Roguen tavaroista löydämme sen kuninkaan kirjeen, josta muut kuin minä eivät tienneet mitään. Minä ryhmän vanhimpana päätän polttaa ko vaarallisen paperin (erittäin vaarallinen väärissä käsissä...). Tämän jälkeen aloitamme kaivamaan hautaa näille about 100 garkille. Barbaari ja Burgler ottavat pienen kilpailun, jonka Barbaari voittaa lapion mitalla (kilpailtiin siitä kumpi kaivaa nopeammin hautaa...).

Seuraavana päivänä Warrior mage on edelleen tajuton, joten päätämme jäädä auttamaan katon korjaamisessa, koska emme kuitenkaan voi lähteä vielä. Barbaari kiipeää katolle (Myrin kanssa), ja me muut toimitamme alhaalle heille tavaraa. Iso ja kömpelö Barbaari ei tietenkään pysy katolla vaan putoaa. Ehdin huomata sen hieman ennen ja heitän landing spellin, mutta epäonnistun. Barbaarit ovat onneksi isoja ja kestäviä, joten hän ei saa kuin muutaman mustelman. Barbaari pikkusen sisuuntuu tästä että yksi katto panee hänelle vastaan ja kiipeää sinne uudestaan. Hän putoaa tietysti taas. Tällä kertaa hän putoaa niin etten ehdi reagoida, enkä edes yrittää landingiä. Hän tömähtää naama edellä suoraan kovaan maahan. Hänen nenänsä on ihan murskana (muistuttaa ihan sitä mikä Roguelle kävi aikoinaan). Muistan mitä se yksi healer sanoi, että jos Rogue olisi tullut silloin kun nenä ei vielä ollut luutunut oltaisiin se voinut oikaista, ja koska huomaan että Barbaari on ihan sekaisin iskun voimasta syöksyn hänen viereensä ja käännän hänen nenänsä suoraan. (Kukapa sen tuskallisen toimenpiteen olisi myöhemmin hänelle uskaltanut tehdä...) No tämän jälkeen Barbaari uskoo että häntä ei ole luotu kiipeileväksi, ja hän potee vaivojaan sisällä. Myös Warrier mage herää tämän päivän aikana.

Seuraavana aamuna olemme lähdössä kohti sitä kaupunkia Myrin pikkupojan opastuksella, mutta jostain kumman syystä Barbaari ei halua lähteä. Hän kuulemma tuntee itsensä niin heikoksi. No me yritämme saada häntä puhumalla muuttamaan mielensä, mutta kun emme onnistu heitän häneen charm kindin, jonka jälkeen hän lähtee mukaamme aivan riemuissaan...

Kun olemme jonkin aikaa matkustanut saavumme metsään, jossa meitä alkaa seuraamaan pieni lintu. Se häiritsee joitakin ja päätämme kokeilla siihen sleeppiä (Warrior mage), no emme onnistu ja lintu lentää kauemmaksi. Vähän ajan päästä saamme hirveän shokin ja menemme melkein kaikki sekaisin. Samalla kuulemme hirveän äänen joka käskee meitä poistumaan metsästään. Toivuttuamme iskusta poistumme metsästä ja lähdemme kiertämään sitä.

Kun kierrämme metsää tulee yö, ja leiriydymme. Aamuyöstä huomaan 7 rotannaamaisen ihmisen näköisen hahmon lähestyvän ja herätän muut. Aloitamme taistelun. Minä heitän sleepin ja saan yhden pois pelistä. Warrior mage heittää kanssa sleepin, mutta epäonnistuu ja nukuttaa Burglerin. Nyt he ovat jo kimpussa ja hetken taistelun jälkeen lopputulos on se että minä, Warrior mage vuodamme oikein kunnolla, ja olemme tajuttomia. Barbaari sinnittelee vastaan, samoin healer.

Tästä seuraavasta en voi kertoa tarkkaa kuvausta, koska se on minulle itselleni kerrottu jälkikäteen (itse olin tajuton). Eli kun tilanne näytti toivottomalta saapuu kaksi muukalaista auttamaan meitä. Toinen - Fighter - tulee isolla Rohirien sotahevosella ja tappaa yhden, lisäksi hänen hevosensa tappaa kaksi. Toinen näistä kahdesta tuntemattomasta on Illusionisti, joka yrittää sleepata, mutta epäonnistuu ensimmäisellä yrityksellä ja toisella kerralla saakin jo sitten spell failuren.. Jäljellä on vielä kaksi. Toinen Fighterin kimppuun ja toinen käy tämän Illusionistin kimppuun (kukaan meistä muista ei enään ollut tajuissaan). Illusionisti ei kestä kauaakaan hyökkäystä (10 sekuntia) ja menee tajuttomaksi (ja vuotaa verta). Ja kun molemmat rottaihmiset kiinnittävät huomionsa Fighteriin menee myös hän tajuttomaksi. Mutta onneksi hänellä oli hyvä hevonen. Hevonen saa iskun siihen toiseen (joka oli jo todella heikkona), ja joka putoaa. Lisäksi se iskee hetken päästä siihen toiseen sellaisen iskun että tämä kuolee melkein välittömästi. Nyt ongelmana on ainoastaan se että yhtään tyyppiä ei ole tajuissaan, ja meistä Barbaari, Warrior Mage, Illusionisti ja minä vuodamme todella runsaasti. Mutta tällä välin on Healeri parannellut itseään niin paljon että hän tulee tajuihinsa. Hän syöksyy yrttipussille (minun luokseni), ja syöttää siitä minulle herbin, joka pysäyttää verenvuodon. Toisen näistä verenvuotoa pysäyttävistä herbeistä hän heittää Barbaarille. Lisäksi hän antaa Barbaarille tämän omasta pussista kourallisen yrttejä siinä toivossa että jokin näistä tuntemattomista yrteistä parantaisi häntä. No osittain hän onnistuukin koska Barbaari näyttää tämän jälkeen huomattavasti paremmalta. Seuraavaksi hän sitoo Warrior magen, mutta epäonnistuu. Sitten hän yrittää Illusionistiä, mutta epäonnistuu siinäkin. Samalla hän tunkee molemmille pari tuntematonta yrttiä, ja saakin heidät näyttämään paremmalta. Tämän jälkeen hän sitoo Fighterin pikku (no tuli siitä jonkin verran verta, mutta pientä se oli verrattuna muiden ongelmiin.) haavan, jonka hän saa aisoihin normaaleilla ensiaputaidoillaan. Kun hän syötti Warrior magelle ne parantavat yrtit tulee hän tajuihinsa, ja rupeaa itse huolehtimaan veren pysäyttämisestä. Healer huolehtii Illusionistista. Tosin Warrior mage menee hetken päästä uudestaan tajuttomaksi ja Healer ryhtyy hoitamaan myös tätä. Lopulta kaikkien verenvuoto on saatu pysäytettyä, ja kun hän sitten menee tutkimaan ryhmän viimeistä jäsentä Burgleria huomaa hän että se on vain nukkunut (Warrior magen ansiota).

Itse asiassa tuosta rottahyökkäyksestä oli kaksi muutakin pientä sivuvaikutusta eli sekä minä että Healer saivat Lycanthropyn, mutta tätähän me emme vielä tiedä.

+
+
+
+ Hahmot (Levelin mukaan järjestettynä)
+
+ Hahmo				Nimi	Level	alku	loppu
+
+ Rogue				Petri Maaninen	6	Dead
+
+ Mage (Kertoja)		Tero Kivinen	4	5
+
+ Barbaari			Pekka Ahponen	2	3
+
+ Warrier Mage			Timo Alakoski	2	3
+
+ Healer			Pekka Ahponen	2	2
+
+ Burgler			Timo Riikonen	1	1
+
+ Fighter			Timo Alakoski	1	1
+
+ Illusionist			Petri Maaninen	1	1
+

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>