Kuvaus viikko 129 (kuvaus/kuvaus.129)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 12/90

Hoideltuamme hetken aikaa haavojamme saapuu metsästä nainen kiittämään meitä siitä että hoidimme pois paikkakuntaa kiusanneet rottaihmiset. Hän sanoi, että ei me sittenkään niin hirveän pahoja voida olla, kun ne tapettiin, vaikka hänen miehensä onkin eri mieltä sen jälkeen kun joku yritti nukuttaa sen lemmikin. Lisäksi hän kertoo, että tuossa läheisellä pellolla on jotakin, joka saattaa auttaa meitä nykyisessä tilassamme, ja että näiden rottaihmiseten pesä on tuossa pienen metsikön takana, että jos kiinnostaa tutkia.

Healeri tietysti kiittää (varsinkin siitä pelto vinkistä), ja niin nainen lähtee takaisin. Healeri tutkii peltoa ja toteaa että siellä on kasvatettua Arlan herbiä, ja kun hän alkaa poimimaan sitä muistaa hän, että myös sen juuri oli käyttökelpoista. No nyt meillä on taas jonkin verran parantavia yrttejä, ja hän antaa tajuttomille 5 kpl/henkilö. Illusionisti, Warrior mage, Fighter tulevat tajuihinsa (Healer ja Burgler olivatkin jo tajuissaan), Barbaari ja minä olemme yhä liikkumattomia (minä tajuton, Barbaari halvaantunut).

Sitten lähtevät Healer, Illusionisti, Burgler, Fighter ja Warrior mage tutkimaan sitä niiden pesää. Illusionisti tuntee itsensä vielä niin heikoksi, että hän jää huolehtimaan meistä tajuttomista. Warrior mage lähtee mukaan, vaikka hänkin on aika heikkona (mikäpä häntä poissa pitäisi, sieltä missä voi tapahtua jotain....)

He löytävät luolalle aika helposti (Fighter ratsastaa (kukapa olisi nähnyt Rohirin kävelen, muutoin kun suuren pakon edessä), ja muut kävelevät). Astuessaan luolaan sisään huomaavat edessä kävelevät Fighter ja Warrier mage jonkin symboolin, mutta se ei vaikuta heihin, mutta kun Healer tulee sen kohdalle tuntee hän kipua. Mennessään vähän syvemmälle kohtaavat he toisen samantapaisen, joka aiheuttaa fighterille väliaikaista voimanmenetystä. Tämän jälkeen he pääsevät käytävään, joka etenee syvemmälle vuoreen. Vähän ajan päästä käytävä loppuu ja avartuu pieneksi luolaksi. Edessä kulkenut Fighter pysähtyy ja katsoo ympärilleen. Tämän jälkeen hän jatkaa matkaansa, ja astuu lattiasta esiin työntyviin piikkeihin. Nämä eivät kuitenkaan vahingoita häntä sanottavammin ja hän varottaa muita piikeistä. Huoneen yhdessä nurkassa on kasa turkkeja, muuten huone näyttää aika tyhjältä. Kun Fighter kävelee huoneeseen astuu hän ansakuoppaan ja putoaa 15 metriä alas. Muut ryntäävät katsomaan mitä hänelle on käynyt ja huomaavat että hän on kuopan pohjalla likkumattomana. Warrior mage heitää itseensä fly-taian ja lentää kuopan pohjalle. Täällä hän sitten heittää Fighteriin floatin, niin että se rupeaa kellumaan, jonka jälkeen hän lentää Fighter mukanaan ylös kuopasta. Fighteriin sidotaan naru ja se viedään käytävään odottamana leiriin paluuta. Warrior mage menee lentäen tutkimaan sitä turkis kasaa, ja sohii sitä pikkusen miekallaan, jolloin kuuluu sihinää, ja hän miekkansa on 20 senttiä lyhyempi... Ilmeisesti hän rikkoi jonkin happopullon. No sitten muutkin tulevat kasan luo, matkalla sinne Burgler huomaa toisenkin ansakuopan, ja varottaa siitä muita, jonka jälkeen muutkin osavaat välttää sitä. Turkisten seassa on kaksi keppiä, yksi scrolli, sekä kasa pikkurahoja. Burgler osaa lukea siitä scrollin päältä että Scroll of Assasin, not for spell users. Muille hän kertoo jotain sekavaa, jostain salaseurasta jne, ja mainitsee että scrolli ei ole spellien käyttäjille. Healer huomaa että hän valehtelee, ja niin Burglerin luottamus vähenee... He keräävät sopivan määrän pikkurahoja, ja lähtevät palaamaan leiriin Fighteria perässä hinaten.

Leirissä sitten Burgler yrittää taivuttaa Warrior magea antamaan hänelle tuon scrollin, ja onnistuukin siinä jossain vaiheessa, jonka jälkeen hän menee lukemaan sen vähän matkan päähän. Scrolli antaa hänelle silent kill taidon, ja kun hän on sen lukenut palaa scrolli kivasti roihuten, niin kivasti, että Burgeler saa pieniä palovammoja, jotka Warrior mage kuitenkin hoitaa kuntoon.

Seuraavana aamuna yritämme etsiä leiripaikkaa metsästä, mutta kolmen tunnin etsimisen jälkeen mitään hyvää paikkaa ei löytynyt. Tämän jälkeen Warrior mage ja Burgler päättävät lähteä pojan kanssa pienelle ratsastusretkelle, ja niin he lähtevät hevosten kanssa ratsastamaan. Me odottelemme heitä monta tuntia, ja iltapäivällä saapuu poika takaisin ja kertoo että molemmat sekä Warrior mage että Burgler on kuollut, ja mountain trolli on syönyt heidät. Fighter ei usko poikaa ja lähtee ratsain etsimään kadonneita. Muut jäämme leiriin odottelemaan.

Kerron tässä välissä mitä todellisuudessa tapahtui näille kahdelle ratsu-urholle.

Kun he olivat jonkin matkaa ratsasteneet näkevät he edessä mountain trollin. He päättävät tehdä taktisen perääntymisen, mutta hieman turhan myöhään, koska trolli on jo huomannut heidät. Trolli ei tunnu saavuttavan heitä, mutta toisaalta eivät hekään saa yhtään etumatkaa. Yhdessä he sopivat että he hajaantuvat, ja lähtevät eri teille, joten trollin on pakko valita toinen heistä. Trolli valitsee Warrior magen ja lähtee hänen peräänsä. Burgler tekee pienen kaarroksen ja lähtee Trollin ja Warrior magen perään. Trolli huomaa tämän ja suuntaa nyt taas kohti Burgleria. Burgler päästää pojan maahan, joka vetää ritsan esiin ja jysäyttää kiven suoraan Trollin silmien väliin (Trolli jopa huojahtaa...). Burgler käy hyökkäykseen, mutta Trolli ehtii lyödä ensin. Trollin ensimmäinen isku lennättää Burglerin hevosen selästä monen metrin päähän, ja samalla hän menee tajuttomaksi.

Tällä välin Warrior mage kääntyy kanssa hyökkäykseen, mutta kun hän näkee mitä Burglerille tapahtuu yrittää hän pakoon. Trolli saa lyötyä häntä, ja hän menee tajuttomaksi, mutta pysyy silti hevosen selässä, joka kiidättää hänet pois trollin ulottuvilta, joka ei enään ole kiinostunut hänestä. Tämän jälkeen trolli rupeaa syömään Burgleria, jota ei sen jälkeen ole enään nähty...

Kun Fighter on harhaillut ympäriinsä monta tuntia törmää hän lopulta Warrior mageen, joka on viimein tullut takaisin tajuihinsa. He rupeavat yhdessä etsimään Burglerin jäännöksiä, ja sitä paikkaa missä he trollin kohtasivat, mutta eivät löydä ko paikkaa.

Healer etsii yrttejä, mutta ei löydä mitään. Minä tutkin niitä keppejä jotka löydettiin sieltä rottien luolasta ja totean että toinen on staff of question (66), ja toinen on spell adder +2, +20 base spell casting, +25 overcasting, 80 % light, 62 charges of detect curse. Päätän pitää tämän itselläni, ja annan oman merlinin hattuni Illusionistille (*2 multipler, +5 spell casting (sekä base, että direct), nopea spell pointtien palautus sopivassa ympäristössä (sellaisessa jossa on paljon magiikkaa...)).

Warrior mage ja Fighter yrittävät löytää meitä muita, mutta eivät onnistu. Iltapäivällä he löytävät metsään, ja lähtevät kiertämään sitä vasemmalta, ja lopulta he saapuvat suuren kallon luokse. He muistavat, että tälläistä he eivät ennen ole nähneet, ja kääntyvät takaisin toiseen suuntaan. Lopulta he saapuvat uudestaan kallion luo ja toteavat, että tämä on eri metsä kuin se minkä ääressä leirimme on. He päättävät yöpyä metsässä, ja jatkaa etsimistä aamulla.

Healer etsii taas yrttejä, ja tällä kerralla hän jo muistaakin mitä yrttejä tälläisestä maastosta voisi löytyä, ja niinpä hän löytää kohtalaisesti erilaisia yrttejä. Minä ja Illusionisti mietiskelemme ja odottelemme, joskos nuo puuttuvat ryhmän jäsenet saapuisivat takaisin.

Warrior mage ja Fighter lähtevät aamulla liikkeelle, ja ratsastettuaan aika pitkään näkevät he edestä savua. Kun he suuntaavaat kohti sitä saapuvat he lopulta tutun talon luokse (sen myri talon jota muutama päivä sitten korjattiin). He menevät juttelemaan myrin luo ja kertovat, että ovat eksyneet, ja että muut porukasta ja se poika ovat metsän reunassa, ja että mitenkä sinne nyt oikein pääsisi? Myri sanoo, että hän antaa toisenkin pojan mukaan apuun, mutta että tämän on ehdottomasti saavuttava takaisin illaksi, koska se on niin pieni ettei saa olla ulkona koko yötä. Niin he matkaavat ja saapuvat iltapäivällä leiriimme. Jälleennäkemisen ilo on suunnaton, onhan nyt löytynyt yksi kuolleeksi luultu ryhmän jäsen.

Illalla poika pyyttää että saisi lainaksi hevosen, jotta voisi heittää pikkuveljensä kotiin, ja niin Healer lainaa omaansa. Poika saapuu takaisin täysin loppuun ajetun hevosen kanssa myöhään illalla.

Lähdemme aikaisin aamulla liikkeelle ja saavumme aamupäivällä temppelin luokse. Temppeli on aika lähellä sitä metsää, mitä Warrior mage ja Figteri pari päivää aikaisemmin kiertelivät. Jätämme Barbaarin purilaat temppelin eteen, ja Fighter ja Warrior mage heittävät hevoset piiloon metsään. Kannamme Barbaarin temppeliin sisään, (poika on jo tässä vaiheessa lähtenyt takaisin kotiin). Temppeliin sisään astuessamme saavumme käytävään, josta hetken matkaa kuljettuamme lähtee pieni käytävä vasemmalle, jossa on päässä portti. Käyn katsomassa porttia ja totean että siinä lukee yläpuolella, että pidä portti suljettuna please. Lisäksi portti on lukossa. Jatkamma pääkäytävää eteenpäin, ja saavumme isoon pylvässaliin, jonka toisessa päässä on alttari. Tämä on Iz:n temppeli, joka on merenjumalattaren poika. Rukoilemme likimain kaikki ja tunnemme itsemme huomattavasti paremmaksi rukoilemisen jälkeen. Rukoilemisen jälkeen rupeamme tutkimaan tätä huonetta ja toteamme että alttarin takaa lähtee käytävä eteenpäin.

Palaamme yhteisin voimin tutkimaan sitä porttia ja toteamme että tästä ei kannata mennä läpi (Fighter ei anna koska tämä tuntuu liian pyhältä paikalta rikkoa portteja...)

Päätämme sitten jatkaa sitä alttarin takaa lähtevää käytävää. Vähän matkaa sitä kuljettuamme tulee vastaan alue, jossa kasvaa jotain hassuja sieniä. Minä tutkin niitä ja totean että ne eivät tee hyvää ruuansulatukselle, ainakaan jos niitä syö liikaa... Healer sanoo että hän rupeaa pitämään perää, ja pyytää Warrior magelta lampun. Healer jää hieman jälkeen ja täyttää säkkinsä näillä myrkkysienillä.

Taas jonkin matkaa kuljettuamme saavumme isompaan kammioon, jota lähdemme tutkimaan vasenta reunaa seuraten (Olettetaan että olemme tulleet pohjoisesta eli vasemmalle on silloin sama kuin itäreunaa pitkin). Samalla toteamme että tänne kannattaa varmaan merkitä liiduilla tie, mitä pitkin olemme tulleet, ja Warrior mage alkaa piirtämään karttaa. Toteamme että itään lähtee yksi käytävä, jonka kuitenkin ohitamme. Tullessamme kammion etelä päätyyn huomaammee että sieltäkin lähtee käytävä, ja samalla törmäämme yhteen tosi isoon henkilöön. Warrior mage muistelee ja tunnistaa tyypin Joe 'Kid' Bartoniksi. Juttelemme jonkin aikaa hänen kanssaan ja kerromme että näimme ulkona pari päivää sitten yhden Trollin (Kid:in lempiharrastuksena on Trollien kanssa kaksintaistelu...), mutta Kid ei oiken ole tyytyväinen meihin, koska emme pysty tarkkaan sanomaan missä, ja käskee meidän häipyä. No me poistumme takavasemmalle, ja päätämme lähteä itään menevää käytävää. Jonkin matkaa käytävää kuljettuamme huomaamme edessä kiiluvat silmät. Porkukka vetää miekkoja esiin, minä valmistun Sudden lightiin, jonka sitten heitänkin hetken päästä. Tässä valossa huomaamme että edessä on 7 Zombieta, joista kaikki on alussa ihan sekaisin tästä Sudden lightista. Burgler, Fighter ja Warrior mage käyvät heidän kimppuun miekoin, Illusionisti yrittää Sleeppiä, ja toteaa, että kukaan ei nukahtanut, vaikka hän tuntui onnistuvan aika hyvin (Ilmeisesti niitä ei voi nukuttaa). Minä heitän Fire Boltin, ja yksi kuolee, Warrior mage tappaa kanssa muutaman, Healer ampuu nuolilla muutamaa (minäkin ammuin pari nuolta, heitin verkkoa, mutta miekkaan en vielä joutunut tarttumaan (edellinen kerta kun olen miekkaan koskenut (siis taistellakseni) on ollut 18.9.)), Fighter tappaa pari, illusionisti yhden, mutta toinen sitten iskee häneltä miekan pois kädestä, ja kun hän yrittää sitä saada takaisin saa hän iskun takaapäin ja menee tajuttomaksi. Lopulta saamme kaikki ne hengiltä, ja minä päätän polttaa ne, ja iloisestihan he roihuavatkin.

Ennen poistumista tutkimme sen ekan kammion länsi reunaa, ja huomaamme että sieltäkin lähtee käytävä eteenpäin. Kun menemme sitä jonkin matkaa eteenpäin tulemme toiseen kammioon, josta lähtee kaksi käytävää länteen. Valitsemme niistä pohjoisemman. Muutaman metrin kuljettuamme huomamme että tässä on polveen asti vettä, ja palaamme takaisin. Lähden nyt sitten sitä eteläisempää käytävää. Tässä kohtaamme muutaman metrin päässä minotauruksen, jolle Warrior mage antaa köyden. Tämän jälkeen minotaurus lähtee takaisin käytävää pitkin, ja me päätämme suorittaa taktisen perääntymisen, koska olemme hieman heikossa kunnossa (tai siis minulla ja Healerilla on spell pointit loppu). Saavumme ylös temppeliin ja rukoilemme taas (varmuuden vuoksi). Worrier Moga hankkiutuu taas ongelmiin, ja saa salamaa niskaan, mutta Iz ei tykkää tästä ja parantaa Worrier mogaa. Tämän jälkeen tuntuu pieni maanjäristys.

Warrior mage suorittaa pientä lentoharjoitusta metsässä ja törmäilee pariin kolmeen puuhun, ennen kuin selviää ulos metsästä (kuka käskee lentämään tiheässä metsässä...). Ulos päästyään hän tekee pienen lenkin ja näkee siinä samalla Pegasoksen, joka kuitenkaan ei vastaa tervehdykseen vaan lentää pois.

Yöllä Barbaari herää ja repii päällään olevan teltan ja heittää sen jorpakkoon osuen varpuseen joka putoaa. Warrior mage menee hoitamaan varpusta ja rähmäkäpälänä tappaa sen. Barbaari on niin iloinen siitä että voi taas liikkua, ja iskee yhden puun nurin ennen kuin rauhottuu...

Lähdimme heti aamulla takaisin luolastoon. Tällä kertaa oli joukkomme vahvistunut Barbaarilla, joten tunsimme itsemme kykeneviksi voittamaan kaikki esteet. Temppelissä matkalla luolastoon rukoilimme taas, ja nyt sitten Healer tunsi itsensä taas paljon paremmaksi.

Tutkimme sitä ekasta kammiosta etelään menävää reittiä (siinä missä tapasimme viime kerralla Joe 'Kid' Bartonin). Vähän ekasta kammiosta etelään tulimme toiseen kammioon, josta lähti käytävät itään ja länteen. Lähdimme itään. Vähän matkaa kuljettuamme tulimme puuoven luo, joka oli lukossa, mutta joka kuitenkin aukeni, kun Barbaari hieman "koputti". Tulimme viiden käytävän risteykseen, eli tästä lähti käytävät itään, länteen (mistä tulimme), pohjoiseen, ja kaksi etelään. Lähdimme Pohjoiseen. Käytävässä löysimme syvennyksen, jossa minä huomasin kuoleman ansan, ja jota emme sen takia tutkineet. (Ansa murskaa laukaisijansa päin vastakaista seinää). Seuraavaksi tulimme huoneeseen, jossa oli pylväs keskellä huonetta, lisäksi huoneesta lähti käytävät pohjoiseen, etelään (sen lisäksi mistä tulimme) ja itään. Pohjoinen käytävä vei portin luokse, jonka minä tunnistin samaksi portiksi, minkä toisella puolella olimme eilen (siellä temppelissä). Päätämme unohtaa tämän reitin. Itäinen käytävä on umpikuja. Toinen eteläisitä käytävistä tulee T-risteykseen, josta lähtee länteen käytävä, joka tulee viiden käytävän risteykseen. Jatkamme etelään, jossa tulemme oven luo. Healer tutkii ovea, ja saa kahvan irti, ja samalla hän saa naamalleen jotain pölyä (enkeli?). Healer on aika iloisella tuulella ja rupeaa soittamaan luuttua, mikä vielä menee, mutta kun hän vielä aloittaa laulamisenkin, ei musiikinvihaaja Barbaari enään kestä. Barbaari huomauttaa asiasta hienovaraisesti (lyö). Barbaari päättää kokeilla onko ovi kiinni ja työntää sitä sormillaan, jotka menevät siitä läpi. Tämän jälkeen hän kopauttaa sitä, jolloin nyrkki menee ovesta läpi. Nyt Barbaari ihastuu oveen, ja kävelee siitä läpi... Kuljettuamme jonkin aikaa tulemme kohtaan jossa lukee maassa "Do not pass". Jätämme tämänkin reitin.

Palaamme takaisin viiden käytävän risteykseen, ja päätämme lähteä toista etelään menevää reittiä (idempää). Jonkin matkaa sitä kuljettuamme huomaamme maassa ansalangan. Warrior mage alittaa langan, ja käy kurkkaamassa eteenpäin. Hän kulkee sata jalkaä, ilman että mitään tapahtuu, ja palaa takaisin. Barbaari väittää olevansa liian iso alittamaan langan, joten jätämme tämänkin tien.

Nyt sitten päätämme lähteä viiden tien risteyksestä sitä toista etelään vievää reittiä. Vähän matkaa kuljettuamme huomaamme edessä pientä kipunointia. Ihmeteltyämme sitä hetken, huomaamme että se tulee lujaa kohti. Päätämme taas suorittaa taktisen peräytymisen hyvässä järjestyksessä, eli nopein ensin... Warrior mage, ja Fighter ovat kaikkein hitaimmat, ja jäävät jälkeen. Sähköpurkaus saavuttaa ne, ja pistää Warrior magen tajuttomaksi. Tällä välin minä tulen lähemmäksi, ja heitän siihen Water baltin. Fighter saa siihen pari osumaa, ja se viivyttelee hänen luonaan hetken, jona aikana heitän siihen Fire boltin (kun water ei tuntunut tehoavan), no ei tuokaan hirveästi siihen vaikuttanut. Nyt se lähtee tulemaan minua ja Barbaaria (joka on tullut mukanani lähemmäksi) kohti. Heitän Fog:in, jolloin sähkö purkautuu minun ja Barbaarin kautta maahan. Minulta katkeaa se tekojalka polven alapuolelta, ja Barbaari saa muutamia pieniä palovammoja. Sähkö näyttää kärsivän huomattavasti enemmän. Heitän toisen Fogin (ensimmäinen hävisi suuren kuormituksen alaisena nopeasti). Nyt menee vuorostaan toinen jalka (pohje sekä katkeaa, että murtuu), ja Barbaari saa taas lisää palovammoja, mutta samalla sähköpurkaus kuolee... Päätämme poistua tältä päivältä temppelistä. Kun Barbaari nostaa minut selkäänsä kantaakseen minut pois menen tajuttomaksi, ja saan pahoja vammoja. (Lisäksi Healer on mennyt parannus transsiin, joten hänetkin pitää kantaa pois).

Pääsemme joten kuten leiriin asti, jossa asetumme lepäämään. Illusionisti yrittää vääntää jalkaani oikeaan asentoon, mutta ei saa sitä paremmaksi, mutta ei toisaalta huonommaksikaan. Healeri herää, ja kääntää jalkani suoraan (tosin minun mielestäni sen ennen osoitti eteen, mutta healer väitti että sen tulee osoittaa takavasemmalle?). Healer menee hetken kuluttua takaisin parannus transsiin.

Iltapäivällä kun Warrior mage meinaa taas lähteä lentelemään, huomaa hän joukon pyhiinvaeltajia lähestyvän temppeliä. Warrior mage ja Illusionisti lähtevät tutkimaan joukkoa. Temppelissä tomppeli Worrier moga taas suututtaa ukkosen jumalaa, joka heittää häneen salaman, joka kuitenkin osuu kilpeen. Iz ei tykkää ja taas parantaa Worrier "The Great" mogan. Muut pyhiinvaeltajat, eivät näy muuta kuin että yhden tyypin kilvestä lähtee salama, ja rupeavat palvomaan häntä. Tästä Worrier "The Great" moga innostuu, ja rupeaa esiintymään jumalana. Ukkosen jumala ei tästä tykkää, mutta Iz on myös valppaana. Maa tärisee, kivet putoilevat seinistä ja katosta, taivaalla salamoi oikein kunnolla (salamia pilvestä toiseen). Hetken kuluttua kuuluu ujeltava ääni, ja sitten hirveä rysähdys, kun ihmiset juoksevat ulos näkevät he maassa suuren kuopan, ja kun Worrier "The Great" moga menee tutkimaan sitä lähemmin saa hän laava purkauksen rintaansa. Barbaari on juuri tullut metsän reunaan katsomaan tätä hirveätä meteliä, ja näkee kuinka Worrier "The Great" moga kaatuu. Samalla hän muistaa että hänellä on se ainoa palovammoja parantava yrtti mukana, joten hän juoksee vauhdilla Worrier "The Great" mogan luokse. Matkalla hän vain miettii että kumpi jumala tuossa mahtoi pudota, ja että toivottavasti se oli se ukkosen jumala, koska muutoin voi seurata ikävyyksiä... No kun hän on parantanut Worrier "The Great" mogan palovammat huomaa hän että tämä myös paranee hirveän nopeasti (eli se oli ukkosen jumala, joka sen montun teki...). Tämän jälkeen tuli meidän Worrier "The Great" mogastamme pappi, joka perusti uuden oman uskontolahkon, joka palvoo Iz:iä.

Tämän päivän me muut lepäämme, ja Worrier "The Great" moga (tämä uusi nimi on sitten Warrior Magen nimi, silloin kun kyse on jumalista....), kertoilee uusille opetuslapsilleen tämän uuden uskontolahkon oppeja jne.

Minä herään, ja yritän nousta pystyyn, mutta kaadun, kun kumpikaan jalka ei toimi. Muut kantavat minut temppeliin, ja Worrier "The Great" moga rukoilee puolestani. Tunnenkin itseni heti huomattavasti paremmaksi, ja muut vievät minut takaisin leiriin jossa jään vahtimaan tavaroita, sillä välin kun muut menevät luolastatoon.

Tästä lähtien kertojana toimii minä Magen sijasta... (minä = Healer).

Ensimmäiseksi minä Barbaari, Warrior mage, Illusionisti ja Fighter päättävät lähteä tutkimaan toisen luolan (sen jonka ovella törmäsimme Joe 'kid' Bartoniin), läntistä käytävää. Hetken kuljettuamme tulemme kammioon, josta lähtee käytävä pohjoiseen. Jonkin matkaa pohjoista käytävää kuljettuamme saavumme kammioon, jonka poikki menee köysi. Huomaamme että se on se sama köysi, jonka annoimme minotaurukselle, ja päätämme olla menemättä sinne minne köysi menee, eli länteen. Warrior mage käy idässä kurkkaamassa että se varmasti menee siihen samaan kammioon, jossa olemme jo kerran olleet. Näin on. Jatkamme pohjoiseen menevää käytävää. Nyt tulemme käytävän päähän, jossa on iso 6 metriä pitkä sänky, sekä joitakin tavaroita. Tutkimme äkkiä tavarat, ja löydän sieltä paremman nahkapanssarin kuin mitä minulla ennen oli ja vaihdan sen heti päälle. Lisäksi löydämme yhden wandin. Juuri kun olemme poistumassa kuulemme ääntä, ja huomamma, että sängyn omistaja iso jättiläinen on saapunut, ja päättää saada meistä hyvän aamiaisen.

Barbaari, Fighter ja Warrior mage asettuvat sitä vastaan, Illusionisti heittää sitä Magelta lainaamallaan sock bolt rodilla (tosin hutaisten kauheasti). Siirryn taakse ja valmistaudun antamaan ensiapua tarvitseville. Barbaari ja Fighter lyövät jättiläistä, mutta eivät saa kunnon osumia siihen. Warrior mage yrittää sleepata sen, mutta ei onnistu. Sitten jättiläinen kerää hieman ruokaa talteen, eli kaappaa Warrior magen, ja heittää sen pussiin. Päätän antaa sille vähän lisää purtavaa, ja heitän sille sen säkin, jossa on niitä sieniä. Jättiläinen heittää sienet suuhunsa, ja syö ne (säkkeineen - sinne meni hyvä säkki :-( ). Barbaari ja Fighter yrittävät taas lyödä sitä ilman sanottavaa tulosta. Nyt huomaamme, että edessämme on eräs erittäin pahoinvoiva jättiläinen, joka oksentaa Barbaarin ja Fighterin päälle. Jättiläinen pudottaa säkkinsä, ja kaikken pahimmalle haiseva Warrior mage pääsee vapaaksi. Tämän jälkeen juostiin hirveätä vauhtia parin kulman päässä olevaan veteen pesemään vaatteita...

Päätämme seuraavaksi lähtä tutkimaan sitä ansalankaa, koska kerta tänne suunnalle ei viitsi oikein jäädä...

Päästyämme ansalangan luo käyttää Illusionisti Wand of intuitionin, ja huomaa, että jos lankaan koskee putoaa hän jonnekin alas, ja sitten kuva katkeaa... Nyt Warrior mage heittää itseensä flyn, ja lentää langan yläpuolelle, ja yrittää katkaista lankaa. Heti kun hän koskee lankaan kippaa iso osa käytävää pystyyn, ja katto lyö Warrior magea. Alhaalla näkyy teräviä piikkeä, joihin putoavan henkilön elämä varmasti loppuisi. Warrior mage pääsee yläkautta meidän muiden luo, ja toteamme että emme tästä ainakaan nyt enään pääse läpi. Seuraavaksi päätämme tutkia sen käytävän, jossa törmäsimme niihin zobieihin. Kuljettuamme sitä hetken matkaa näemme taas edessä kiiluvat silmät. Fighter vetää miekan esille. Näemme edessä puuman. Barbaari heittää sille ruokaa, ja se hieman rauhottuu, ja kun Fighterkin vielä pistää miekan tuppeen huomaamme sen rauhottuvan täysin. Käytävä kuitenkin päättyy tähän.

Nyt päätimme mennä tutkimaan sitä "Do not pass"-tekstin takaista käytävää. Kun saavuimme tekstin eteen Käytti Illusionisti taas Wand of Intuitioniaan, ja katsoi mitä hänelle kävisi jos hän vain astuisi viivan yli. Hän näki että saisi shokin. Sitten hän kokeili mitä tapahtuu jos hän hyppää siitä yli, jolloin hän näki, että mitään ei tapahdu. Niinpä kaikki hyppäsimme siitä yli, paitsi Warrior mage, joka käytti spellin. Kaikki muut onnistuivat hypyssään paitsi minä, joka saan shokin, joka ei kuitenkaan ole kovinkaan paha.

Vähän matkaa käytävää kuljettuamme lähti oikealle kapea käytävä. Kävimme tutkimassa sitä, mutta se kapeni lopulta niin ohueksi, ettei siinä enään mahtunut kulkemaan, jolloin palasimme pääkäytävään, ja jatkoimme eteenpäin.

Hetken kuluttua kuulimme edestä meteliä, ja vähän ajan päästä sieltä ryntää 2 gnollia. Kysymme heiltä että mikä hätänä, ja he kertovat, että lentolisko ajaa heitä takaa. Kerromme heille vähän matkan päässä olevasta kapeasta käytävästä, ja käskemme mennä sinne piiloon. Lentolisko tulee, ja yrittää lyödä Barbaaria, mutta hutasee, Barbaari ja Fighter lyövät sitä, mutta eivät saa kuin naarmuja. Illusionisti valmistautuu sleeppiin. Lisko ehtii hyökätä vielä toisen kerran, mutta sen jälkeen Illusionisti nukuttaa sen, ja se lentää päin seinää ja kuolee.

Ilmoitamme tästä noille gnolleille, ja he tulevat kiittämään meitä, ja antavat meille short swordin, joka tarkemmin tutkien on täyttä kultaa. Juttelemme muutenkin jonkin aikaa heidän kanssaan, ja jatkamme sitten matkaa. Tulemme isoon luolaan, jonka toisessa päässä näkyy nukkuva lohikäärme. Lisäksi luolasta lähtee yksi käytävä (tulemme pohjoisesta) itään ja yksi länteen (molemmat luolan tästä päästä), sekä yksi iso etelään (se on ainoa niin iso, josta lohikäärme mahtuu kulkemaan). Päätämme käydä ensin tutkimassa itäisen käytävän. Käytävä lähtee jyrkästi alaspäin. Ja päättyy about 100 metrin päässä. Käytävän päässä on hassu kone, jolla voi kaivaa tunnelia, ja me kaivamme about 6 metriä lisää, ennen kuin kyllästymme.

Seuraavaksi tutkimme sitä läntistä käytävää. Vähän matkaa kuljettuamme haarautuu siitä etelään yksi käytävä, jota lähdemme tutkimaan. Hetken päästä näemme edessä heiluvaa valoa, ja kuulemme meteliä. Edestä tulee kaksi ihmistä ja yksi Elffi. Kysymme että mikä hätänä, ja kuulemme että edessä on joku maamassa, joka tappoi yhden heistä, ja sen jälkeen he jatkavatkin juoksemista eteenpäin. Päätämme tutkia sen toisen käytävän ensin. Kun jatkamma sitä hetken eteenpäin, kääntyy käytävä jyrkästi vasemmalle, mistä kajastaa valoa. Kurkkaamme kulman ympäri, ja näemme siellä vesi-Trollin istumassa kivellä rahojaan laskien. Päätämme jättää sen rauhaan, ja uskaltautua tutkimaan sitä maamassaa.

Kun kuljemme sitä käytävää jonkin verran eteenpäin, missä törmäsimme näihin tyyppeihin, jotka tästä maamassasta varottivat, tulemme risteykseen, josta lähtee neljään suuntaan käytäviä. Yksi menee itään kohti lohikäärmeluolaa, jossa Barbaari sitten käykin kurkkaamassa (tosin tulee takaisin heti kun haistaa rikin hajua). Yhdessä käytävässä näkyy saman vesi-Trollin selkä, ja sitten jäljelle jää vain tämä käytävä mistä tulimme, sekä etelään menevä käytävä. Lähdemme menemään etelään menevää käytävää. Muutaman sadan jalan päässä haarautuu tästä vasemmalle (itään) käytävä, jossa näkyy pientä kipunointia. Jatkamme edelleen etelään. Tulemme kohtaan, jossa makaa kuollut myri. Otamme sen tavarat, ja tutkimme seutua. Maassa on paljon hiekkaa. Jatkamme edelleen eteenpäin, ja tulemme käytävän päähän. Palaamme takaisin sinne missä näimme kipunointia, ja lähdemme nyt tutkimaan sitä käytävää.

Kuljemme jonkin matkaa kunnes takavasemmalle lähtee käytävä. Lähdemme sinne. Taas jonkin matkan päässä tulee poikki käytävä, ja kun tutkimme haarat, toteamme, että läntinen ja pohjoinen haara on umpikujia. Lähdemme itään. Hetken päästä lähtee käytävä etelään, mutta ohitamme sen. Tulemme isoon huoneeseen. Seuraamme vasenta seinää, kunnes kuulemme meteliä, ja näemme todella pelottavan joukon lähestyvän. minä tervehdin, ja he tervehtivät takaisin. Tapaamme joukon kääpiöitä, jotka etsivät laumaa Örkkejä, joka kuulemma täällä on liikuskellut. Vaihdamme Dagger of Detect Orcs +25 M:n Maagiseen Broadswordiin. He myös varoittavat meitä ampiaspesästä kammion lounaisseinällä. Jatkamme seinää seuraten ja tulemme kulmaukseen josta lähtee käytävä ylös. Lähdemme sinne, ja hetken kuluttua haistamme trollin hajua. Vähän ajan kuluttua näemmekin hajun aiheuttajan, joka on pieni trolli plate armourissaan. Hän vaatii 15 bp/henkilö, jotta hän ei häiritsisi meitä. Tämän me maksammekin. Jatkamme eteenpäin, ja tulemme ulkoilmaan. Olemme tasanteella, josta lähtee käytävä alas sinne lohikäärmeen luolaan. Palaamme takaisin isoon huoneeseen.

Jatkamme vasemman reunan seuraamista, ja tulemme taas kulmaukseen, josta lähtee käytävä. Käymme käyvän päässä, jonne joku on pistänyt maagista valoa. Jatkamme taas käytävän seuraamista, ja yllättäen tulemmekin kulmaukseen, joka mahdollistaan etenemisen enemmän vasemmalle, eli ilmeisesti huoneessa on iso ulkonema, jonka kiersimme. Tulemme taas kulmaukseen, ja olemme nyt huoneen itä reunassa. Matkalla etelä reunaan törmäämme siivousfirman luurankoihin, jotka siivoavat luolaa. Etelästä lähtee käytävä, jota pitkin lähdemme etenemään. Saavumme neljän käytävän risteykseen, josta lähdemme vasemmalle. Kohtaamme kiertelevän healerin, jolta kyselemme magelle uutta jalkaa, hän ilmoittaa että on tavattavissa tässä aina tiistaisin, ja että huomenna keskiviikkona hän pitää vastaanottoaan majatalossa, jonne hän meidät neuvoo. Seuraamme hänen neuvojaan ja löydämme majataloon. Majatalosta jatkamme kohti Joe:n paikkaa, joka on lähin paikka missä saa olutta. Menemme paljon alaspäin.

Saavumme isoon kammioon, josta jatkamme toiseen kammioon. Täällä kuulemme pienonsoittoa. Kun suuntammee kohti soittoa kohtaamme isä & poika kiertelevän magic shopin. Ostamme heiltä maagisen short swordin, sekä myymme heille ne myriltä löydetyt potionit. Lisäksi tunnistamme sen jättiläiseltä löydetyn wandin, joka oli wand of detect essence. Tämän lisäksi he tarjoavat meille 1600 kultaa siitä kulta miekasta, ja kun emme myy myyvät he meille tietoa ko miekasta.

Tämän kaupankäynnin jälkeen suuntaamme kohti musiikkia, ja löydämmekin Joen kapakan. Kapakassa onkin jo tuttuja, eli Joe 'kid' Barton on täällä. Vedämme parit oluet (minä ja Illusionisti viiniä, Barbaari Brandyä), ja jatkamme matkaamme. Nyt meinaamme suunistaa kirjastoon, mutta toteamme ettei kukaan muista mitä kirjaa etsimme, joten tehtävä on toivoton. Samalla meitä rupeaa väsyttämään, ja päätämme lähteä maan pinnalle. Pääsemme Iloisen trollin majataloon, josta matkaamme kohti pintaa karttamme mukaisesti. Yllättäen huomamme, että käytävät ovat muutuneet alhaalla oloaikana, joten emme löydäkkään perille. Päädymme veden äärelle, johon paneudumme nukkumaan. Yöllä joku vesiolio hyökkää vartiossa olleen Warrior magen kimppuun, mutta se saadaan kuitenkin karkoitettua.

Heräämme pirteämpänä......ja näemme edessämme pientä kipunointia...

+
+
+
+ Hahmot (Levelin mukaan järjestettynä)
+
+ Hahmo				Nimi	Level	alku	loppu
+
+ Mage (Kertoja)		Tero Kivinen	5	5
+
+ Warrier Mage		 	Timo Alakoski	3	5
+
+ Barbaari		 	Pekka Ahponen	3	3
+
+ Healer			Ahponen,Kivinen	2	3
+
+ Burgler			Timo Riikonen	1	Dead
+
+ Fighter			Timo Riikonen	1	1
+
+ Illusionist			Petri Maaninen	1	1
+

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>