Kuvaus viikko 149 (kuvaus/kuvaus.149)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 14/90

Eli kaikki rupeavat valmistautumaan taisteluun, healer keksii idean: Täällähän on paljon muutakin porukkaa, joten jos puhaltaa pilliin saattaa joku kuulla sen ja tulla apuun. Niinpä Healer puhaltaa, ja vähän ajan päästä näemme edessämme salamoiden välkkeessä joitain outoja hahmoja. Hetken kuluttua kipinointi vaimenee ja lopulta lakkaa kokonaan. Nyt lähestyvät nämä oudot hahmot meitä, silmät kiiluen. Kun he tulevat lampun valokeilaan näemme, että he ovat undeadeja (luurankoja, yms). Olemme valmiin taisteluun, mutta sitten undeadien takaa tulee ihminen, joka tervehtii, ja sanoo, että meillä on kaksi vaihtoehtoa. 1: kohdata kohtalo, tai 2: kohdata todennäköisyys... Ensimmäinen kuulemma tarkoittaa sitä, että pitää heittää kahta kuusisivuista noppaa, joissa on ykkösen kohdalla pääkallo. Jälkimmäinen tarkoittaisi sitä että taistelisimme näitä noin 20 undeadia vastaan.... Kaikki yllättäen päättävät valita sen kohtalon. Ensimmäisenä heittää Illusionisti, Barbaarista tuntuu että tuo juuri syntymässä oleva ykkönen ei tunnu hyvältä ja hän päättää kääntää sen kakkoseksi näin ollen illusionistille ei tapahdu mitään. Seuraavaksi heittää Healer, ja taas barbaari päättää kääntää toista noppaa yhtä suuremmaksi... Näin jatkuu kaikille, ja kuten mies meille sanoi kävi meillä todella säkä, eikä kukaan kuollut (tosin Barbaarilla oli joka heitossa näppinsä välissä, ja kolme ykköstä muuttui kakkoseksi...) Ainoa joka tuosta nopanheitosta kärsi oli Fighter, joka tunsi itsensä sen jälkeen aika heikoksi...

Tämän jälkeen suunnistimme taidokkaasti täysin oikeaan suuntaan (mikä tosin sattui olemaan myös ainoa mahdollinen kulkusuunta). Saavumme käytävän risteykseen, missä ryhmämme hajaantuu kahtiin, toiseen suuntaan kääntyy kartantekijä Warrior mage, ja muut kääntyivät kartantekijän taidot tuntien vastakkaiseen suuntaan... Yllättävää kyllä havaitsimme olevamme tutussa paikassa, saapuessamme tutun Myri-ruumiin luokse. Ilmesesti kartantekijämme osaa sittenkin tulkita omaa karttaansa (?), joten teemme u-käännöksen. Palatessamme kuulemme edestä nopeasti lähestyviä juoksuaskelia, ja huomaamme Warrior magen tapansa mukaan hankkiutuneen ongelmiin. Ongelma (vesitrolli) lähestyy joukkoamme Warrior magen perässä. Valmistaudumme taisteluun, Illusionisti valmistautuu sleeppiin, ja kun vesitrolli tulee riittävän lähelle Illusionisti nukuttaa sen.

Menemme siihen paikkaan, jossa näimme ensimmäisen kerran vesitrollin, ja tutkimme sen rahavarastoa, josta löydämme 45 kultarahaa usean tuhannen kuparipalan joukosta. Tämän jälkeen kävelemme ulos, ilman ongelmia (lukuunottamatta sitä että minä en taaskaan onnistu hyppäämään Do not pass ansan yli, ja että kohtaamme Joe 'kid' Bartonin, joka vaatii kuparipalan/henkilö luolastotullia...).

Tästä eteenpäin on kertojana Mage, Healerin sijasta.

Tällävälin kun muu porukka oli ollut luolassa, tuli luokseni yksi mies, ja hirveä määrä undeadeja, ja pyysi valitsemaan joko kohtalon, tai todennäköisyyden. Valitsin tietysti kohtalon. Sain kaksi noppaa, joissa oli ykkösen kohdalla pääkallot, ja onnekseni en heittänyt ykköstä, tämän jälkeen mies poistui.

Myöhemmin näin monsterin hyökkäävän kolmen veljeksen kimppuun, ja koska pelastin veljekset, päättivät he uskollisesti seurata minua. Heidän nimensä oli Joe, Jack ja Averell. Neljäs veljeksistä oli joutunut muista eroon (hänen nimensä oli William). Heillä oli vangin vaatteet päällä ja juttelin heidän kanssaan kuulin, että he ovat tunnettuja rikollisia, koska hermostuvat aika helposti, ja hyökkäävät sen jälkeen silmittömästi kaikkien vihollisten kimppuun... No se ei minua paljoakaan häirinnyt. Lisäksi illalla saapuu leiriimme lyhyt, mutta lihava tyyppi, jonka T-paidassa lukee I am fat, no koska muu porukka on jo ollut aika kauan luolastossa pyydän häntäkin mukaan, eli rupean jo keräämään uutta ryhmää.... varmuuden vuoksi.

Aamuyöstä saapuu sitten yllättäen muukin porukka luolastosta, ja vietämme iloisesti rupatellen, ja kertoen näiden parin päivän tapahtumia loppu yön/aamun.

Aamulla luoksemme saapuu yksi pyhiinvaeltaja, joka alkaa palvomaan Worrier "The Great" mogaa, mutta hetken päästä hän tuntee veljensä, ja huomaa että tämä ei olekaan erehtymätön. Hän kuitenkin liittyy seuraan.

Päätämme lähteä kohti Carsea, koska talvi lähestyy, ja ei ole mukava olla ulkona teltassa. Ensimmäisenä päivänä tuli vastaan lauma pieniä ihmisen näköisä olioita, jotka jatkavat matkaa reagoimatta meihin mitenkään.

Parin päivän päästä saavummekin ilman sen kummempia tapahtuma Ilianiin, jossa yövymme majatalossa. Myymme lisäksi hirveän määrän ylimääräistä asestusta/haarniskoja (tosin aivan kaikkea ylimääräistä ei Barbaari kaikkien romujen joukosta löydä, joten jotain jää Carseenkin myytäväksi...) Illalla Healer soitti luuttua, ja Warrior mage senior näyttelee, ja sai yleisön ihan ihastuksiin.

Nukkuessamme yöllä kuulemme ikkunasta koputusta, ja kun avaamme ikkunan kiipeää sieltä joku sisään. Healer tunnistaa hänet ja halaa, jolloin kummasti heidän rahapussinsa vaihtuvat, ja Healer varastaa häneltä daggerin, ja tämä tuttu sitten taas Healerin petivaatteet. Tämä tuttu jatkaa saman tien matkaansa ovesta ulos, ja kun käyn sulkemassa ikkunan näen ulkona partion, joka etsii jotakin.

Seuraavana päivänä matkaamme Carseen, ja majottaudumme majataloon. Yöllä kuulemme taas ikkunan takaa koputusta, ja tällä kertaa siellä on paronin salaisen poliisin apupäällikkö, joka pyytää mietä lähtemään paronin luo. Hän poistuu ikkunan kautta me muut ovesta, herätämme majatalon pitäjän päästämään, meidät ulos, ja pienellä juomarahalla saamme hänet lupaamaan, että päästää meidät myös sisään. Kuljemme paronin linnalle, ja menemme sisään toisen kerroksen ikkunan kautta (tosin apunamme on iso korihissi). Barbaari rupeaa tässä vaiheessa jo hieman ihmettelemään kaupunkilaisten tapoja... Saavumme paronin luokse, joka kyselee, että mihin se kuninkaan lähetti on joutunut, ja kun kerromme hänelle Roguen kohtalosta, pyytään hän sitten meitä vuorostaan toimittamaan tämä tehtävä, jota hän Roguelle oli suunnitellut. Eli tehtävänä olisi viedä viesti kuninkaalle, ja pyytää häneltä apua, Yinkoja vastaan. Suostumme, ja saamme kaksi kirjettä, jotka annetaan Warrior magelle, jonka paroni samalla lyö ritariksi (paroni oli kuullut tästä uudesta Iz:n papista, joka on levittänyt rauhansanomaa pohjoisessa). Lisäksi paroni antaa meillä määräyksen, jolla voimme ostaa aseita yms. Carsesta, koska hän on kieltänyt niiden myymisen muille kuin valtuuttamilleen henkilöille. Palaamme samaa tietä kun tulimmekin.

Seuraavana päivänä valmistelemme matkaamme, eli minä menen healerin luo, ja tilaan uuden jalan, muut käyvät erinäisissä kaupoissa ostamassa/myymässä kamaa. Illalla muut paitsi minä lähtevät kapakkaan. Ollessa asekaupassa, tapaa Healer oven ulkopuolella odotellessaan jonkun vanhan kaverinsa, joka liittyy seuraamme.

Kapakassa Fighter kertoo todella surkean tarun, josta Warrior mage jr päättää pistää paremmaksi, ja onnistuu siinä todella mahtavasti. Hän matkii Fighterin tarua aivan mielipuolisen huonosti, josta koko kapakka hermostuu, ja heittelee häntä (ja muita hänen lähellään olevia) tuoleilla. Barbaari ei tästä oikein tykkää ja tarttuu pöytään ja yrittää heittää sen kohti näitä tuolinheittelijöitä. Nostaessaan pöytää osuu se pöydän toisella puolalla oleviin, eli Warrior mage senioriin ja junioriin sekä Illusionistiin, joista Illusionisti saa väistettyä sen täpärästi, mutta Warrior mage jr:tä pöytä iskee suolet pellolle. Kun Barbaari sitten yrittää heittää ko pöydän epäonnistuu hän siinä, ja pöytä romahtaa taakse, ja Barbaari on itse pari kierrosta sekaisin. Warrior mage senior, menee veljensä viereen rukoilemaan Iz:ä pelastamaan hänet, mutta ei onnistu. Healerit yrittävät erinäisiä reittejä ulos, mutta eivät oikein onnistu (Healer senior törmää ikkunaan joka ei menekään rikki ja healer jr yrittää hypätä baaritiskin yli, mutta vauhti loppuu kesken), Daltonit heittävät tuoleja, ja lähteävät sitten hyökkäämään viimeistä pystyssä olijaa kohti, joka pakenee seinän läpi. Fighteria heitetään tuopilla, jonka hän kuitenkin nappaa ilmasta kiinni, ja alkaa rauhassa juoda sitä. Kun tappelu on ohi, lähtee Warrior mage senior viemään veljeään Healerille, ja tämä parantaakin tämän niin että junior on 100 päivän päästä kunnossa. Tosin parantaminen maksoi niin paljon, että senior joutuu jäämään 500 kultaa velkaa Healerille. Warrior mage on nyt aika järkyttynyt veljensä huonosta tilasta ja lähtee hakemaan Barbaaria tappaakseen hänet (jo tästä näkee että Warrior mage ei ole aivan oma itsensä). Hän tulee majataloon, ja yrittää lyödä Barbaaria, joka kuitenkin torjuu. Minä keskityn muutaman kierroksen sleeppiin, ja nukutan seniorin. Tästä ei Iz jumala oikein tykkää, ja saan salamaa niskaan, joka samalla sytyttää koko majatalon. Vaihdamme majataloa.

Aamulla minä ja Barbaari lähdemme hakemaan jalkaani, Warrior mage menee siirtämään veljensä sairaalaan. Päätämme lähteä samantien matkaan kohti kuninkaan kaupunkia. Pääsemme ongelmitta Ilianiin.

Lähdemme Ilianista kohti Edorasta ja matkaamme pari päivää ilman tapahtumia.

Kohtaamme lauman örkkejä, (29 kpl), jotka lähtevät hyökkään meitä kohti. Ammumme pari nuolta, taistulujoukkomme lähtee hyökkäykseen (Fighter, Barbaari, Rogue, Daltonit), spellin heittäjät siirtyvät riittävän lähelle. Ensimmäisessä nuolisateessa osuu Averelliin nuolia, jotka saavat hänet tajuttomaksi. Lisäksi Rogue menee tajuttomaksi. Loput taistejat iskeytyvät örkki laumaan, ja saavat jonkin verran tuhoa aikaan. Seuraavalla kieroksella Daltonit (Joe ja Jack) hyppäävät hevosen selästä, ja iskevät samalla paria orkkiä. Barbaari tekee onnistuneen laskun maahan, vahingoittamatta kuitenkaan ketään. Tässä vaiheessa örkkeihin iskee pakokauhu, ja he lähtevät poistumaan takavasemmalle. Saamme vielä nukutettua pari, ja sitten taistelu on ohi. Hautaamme örkit, ja jatkamme matkaa.

Saavumme Edorakseen, jossa Barbaari käy ostamassa ruokaa (hän ei jostain syystä tykkää kalasta :-). Nukumme yön ja jatkamme matkaa.

Muutaman päivän päästä saavumme majataloon middle of nowhere. Painumme nukkumaan, mutta päätämme silti järjestää parivartioinnin. Yöllä kuulemme meteliä ulkoa, ja Fighter herättää kaikki pillinvihellyksellä. Katsomme ulos, ja huomaamme että siellä on paljon örkkejä piirittämässä taloa. Varaudumme taisteluun, ja jakaudumme niin että isossa salissa on Barbaari, ja Daltonit (tämä on se huone jossa on ulko-ovi), Fighter ja Rogue puolustavat takapuolen yhtä huonetta, ja majatalossa ollut kovan taistelijan näköinen matkalainen toista huonetta. Yläkerrassa yhdessä huoneessa on minä ja Healer senior, vastakkaisessa nurkassa Illusionisti ja Healer Jr, ja Portaita vastapäätä olevassa kulmassa Warrior mage ja toinen matkalainen.

Jonkin ajan päästä huomaan että Warrior mage tulee meidän huoneeseen, ja huomaan että hän on aika kalpea. Valmistaudun juuri sleeppiin ja lopulta heitän sen. Epäonnistun surkeasti, ja olen ihan sekaisin muutaman kierroksen. Tällävälin Warrior mage hyökkää Healerin kimppuun, joka on ihan ihmessään tästä. Warrior mage lyö Healeria toisen kerran, ja tämä menee tajuttomaksi. Nyt Warrior mage tulee minun luokseni, ja lyö minua, niin että en pääse ensi kierroksella kun en enään ole sekaisin heittämään spelliä, vaan hän pääsee lyömään minua ensin, jolloin menen tajuttomaksi (samalla oikea käten meni niin huonoon kuntoon että se on käyttökelvoton...), ja hän luulee että olen kuollut. Seuraavaksi Illusionisti ja Healer jr näkevät että Healer senior tulee heidän luokseen, ja hetken päästä Healer senior lyö Illusionistia. Illusionisti yrittää heittää sleepin, mutta ei onnistu. Healer junior hyökkää puolestaan Healer seniorin kimppuun, mutta ei saa mitään kunnollista aikaseksi. Illusionisti vetää kilven toisella kädellään esiin, ja toiselle ottaa kourallisen yrttejä, ja tunkee ne suuhunsa. Yrtit auttavatkin jonkin aikaa, ja hän pystyy puolustautumaan Healer seniori vastaan, Healer jr:n samalla huitoessa senioria. Lopulta Illusionisti menee kuitenkin tajuttomaksi.

Alakerrassa örkit yrittävät hajottaa oven, ja saavatkin sen yläosan rikki, ja samalla sieltä tunkeutuu yksi örkki sisään. Barbaari lyö häneltä kilven paskaksi, Rogue lyö sen tajuttomaksi ja sitten Fighter lopettaa sen, ja lyö niin että pää lentää ovesta ulos. Seuraavaksi tulee koko oven yläpuolisko sisään, mutta ei yhtään örkkiä, Daltonit kaivavat heittokirveensä ja valmistautuvat heittämään, ja kun he heittävät ne ulos osuvat he kahdella kirveellä, ja kolmas jää oven sisäpuolelle pystyyn.... Nyt hajoaa jo koko ovi, ja kolme örkkiä tulee teurastettavaksi. Yksi örkeistä tappaa Averellin, joka tietysti kostetaan. Seuraavaksi joutuu pois pelistä Jack, johon osuu aika paha isku. Hetkeä myöhemmin yksi onnistuu tunkeutumaan ketjun läpi Joen yli, mutta valitettavasti (itselleen) törmää hän ovella tähän toiseen matkamieheen, ja niin on örkki päätä lyhyempi. Samalla ovesta lentää nuoli ryöppy, joista seitsemän osuu Jackiin, joka kuolee likimain välittömästi. Matkamies lähtee hyökkäykseen ovesta ulos, Rogue seuraa, Barbaari lähtee yläkertaan hakemaan Healereita katsomaan näitä Daltoneita.

Tullessa yläkertaan näkee Barbaari kuinka Healerit tappelevat keskenään, ja Illusionisti vuotaa varta. Barbaari rauhoittaa Healerit, ja kysyy mitä on tapahtunut. Healer jr syyttää senioria siitä että tämä hyökkäsi Illusionistin kimppuun, ja senior taas syyttää junioria. Barbaari ottaa miekan, ja antaa juniorille verenvuodon pysäyttävän yrtin, ja käskee antamaan sen Illusionistille, minkä tämä tekeekin. Tämän jälkeen hän antaa seniorille 5 1-10 parantavaa herbiä, ja käskee tunkemaan ne Illusionistille suuhun. Senior esittää tunkevansa herbit Illusionistin suuhun, mutta ei kuitenkaan tee sitä. Koska Illusionisti ei tunnu paranevan, antaa barbaari jr:lle saman määrän yrttejä, ja sanoo taas että olis parempi syöttää, jos ei halua kuolla. Tämän jälkeen Illusionisti tulee tajuihinsa, ja syyttää senioria, joka samalla poistuu paikalta. Barbaari yrittää humauttaa senioria, mutta ei onnistu. Hän karjaisee Fighterille alakerrassa, että Healer on petturi, ja Fighter valmistautuu ottamaan hänet vastaan. Fighter saa pienen osuman Healeriin, mutta ei tarpeeksi, jotta saisi tämän pysäytettyä, joten niin Healer senior pääsee karkuun. Yllätyksemme on suuri, kun Healer seniorin ruumis löytyy samasta huoneesta kuin missä minä ja senior alunperin oltiin. Lisäksi tajuton Warrior mage löytyy alkuperäisestä paikastaan. Herätämme Warrior magen ja kuulustelemme häntä. Hän kertoo että tämä toinen matkamies hyökkäsi hänen kimppuun ja iski tajuttomaksi. Staff Question tukee hänen kertomustaan, samoin kuin hänen selässään oleva reikä, ja se että lattia on märkä (Hän väitti vihollisen heittäneen water baltin...).

+
+
+
+ Hahmot (Levelin mukaan järjestettynä)
+
+ Ammatti			Nimi		Level	alku	loppu
+
+ Mage (Kertoja)		Tero Kivinen		5	6
+
+ Warrier Mage			Timo Alakoski		5	6
+
+ Barbaari			Pekka Ahponen		3	4
+
+ Warrior Mage jr		Timo Alakoski		4	4
+
+ Healer			Tuomo Huttunen		3	Dead
+
+ Fighter			Timo Riikonen		1	3
+
+ Healer jr			Timo Riikonen		2	2
+
+ Illusionist			Petri Maaninen		1	1
+
+ Rogue				Petri Maaninen		1	1
+
+ Dalton Joe Fighter		Tero Kivinen		1	1
+
+ Dalton Jack Fighter		Tero Kivinen		1	Dead
+
+ Dalton Averell Fighter	Tero Kivinen		1	Dead

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>