Kuvaus viikko 159 (kuvaus/kuvaus.159)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 15/90

Lähdemme ratsastamaan eteenpäin majatalosta. Saavumme synkän metsän laitaan, ja kuljemme sen läpi. Leiriytyessämme yöksi, mietimme onko turvallisempaa nukkua metsässä, jossa meitä ei voida nähdä, vai metsän ulkopuolella, jossa metsässä asuvat oliot eivät pääse kimppuumme. Päätämme yöpyä metsässä.

Aamulla jatkamme matkaa, ja iltapäivällä näemme edessämme kohoavan savupatsaan. Ratsastamme varovasti kohti, ja näemme edessämme tuhotun karavaanin. Tarkkailtuamme hetken ko karavaania, mahdollisen väijytyksen takia siirrymme lähemmäksi. Päästyämme karavaanin luo huomaamme yhden hengissä säilyneen miehen. Kun Fighter pääsen hänen luokseen pyytää hän että pelastamme hänen tyttärensä, jonka roistot veivät. Fighter sanoo että totta kai, jonka jälkeen mies kuolee. Päätämme lähteä seuraamaan roistojen jälkiä. Jonkin aikaa seurattuamme näemme taivaanrannassa kukkulan laella tornin. Lähestymme tornia varovasti. Aloitamme kierroksen tornin ympäri, ja päästyämme jonkin matkaa huomaamme, että tornista lähtee alaspäin aita, ja tämä aita rajaa kukkulan toiselta laidalta alueen, jossa on muutama talo. Kuulemme kylästä juhlimisen ääntä, eli ilmeisesti tämä on roistojen pesäpaikka, jossa rosvot nyt juhlivat tämän päiväistä tuottoisaa tointaan. Päästessämme portin paikkeille saa Joe raivokohtauksen ja lähtee listimään portilla olevia vartiomiehiä. Syöksymme muut perään. Joe iskee vartiomiehiä, jotka yrittävät epätoivoisesti puolustautua keihäillään, mutta huomatessaan sen turhaksi pakenevat he ulos kylästä. Pääsemme kaikki sisään kylään, ja ratsastamme aidan viertä kylän keskivaiheille, jossa pysähdymme miettimään seuraavaa toimintaa. Fighter lähtee kohti tornia, Barbaari, Warrior mage ja Joe hyökkäävät kolmesta kohdasta keskiaukealla olevan joukon kimppuun. Minä heitän keskelle kylää Fogin, jolloin kukaan ei enään näe eteensä...

Illusionisti valmistelee hienoa Sähkötekniikan harjoitustyötään, joka esittää meille niin tuttua kipunointia. Fighteri pääsee ylös tornille, jossa ilkeä mies yrittää ampua häntä crossbowllaan, mutta ei se meidän Fighteria pysäytä. Hän ratsastaa sisälle torniin, ja syöksyy ylös heittääkseen ilkeä tyypin sieltä alas. Rogue ja Healer lähtevät tutkimaan rakennuksia, samalla kun Warrior mage, Barbaari ja Joe riehuvat keskusaukiolla. Barbaarikin päättää nousta pois hevosen selästä, koska sumu hieman häiritsee suunnistusta, ja samalla hän näkee edessään johtajan näköisen tyypin, joka tuli juuri ennen sumun nousemista ulos rakennuksesta. Barbaari tönäsee tyypin nurin, jolloin tämä taitaa vahingossa samalla taittaa niskansa. Warrior mage syöksyy sisälle rakennukseen, josta ko tyyppi tuli ulos, ja kuulee samalla naisen kirkaisun. Syöksyessään peremmälle huomaa hän juuri meneillään olevan raiskauksen, jonka hän päättää ystävällisesti lopettaa tappamalla ko miehen yhdellä iskulla. Nainen on iloinen pelastumisestaan, ja ihastuu välittömästi Warrior mageen. Barbaari tulee hetken perästä samaan rakennukseen, mutta menee toiseen huoneeseen, jossa vanha nainen kiljahtaa 'Ah pelastajani'. Nyt tuli pelottomalle Barbaarillemme kiire. Mitään hän ei pelkää, mutta tuo oli jo liikaa.... Hän syöksyy pää kolmantena jalkana ulos, ja näkee edessään vihollis joukkion. Barbaari epäröi hetken, mutta kun takaa kuluu lähestyvän naisen ääni, Barbaari syöksyy vihollisten kimppuun.

Tällä välin Healer ja Rogue ovat menneet rakennukseen, josta takahuoneesta kuuluu jotain ääntä. Rogue menee oven taakse valmiina lyömään jokaista joka tulee ovesta. Kun tyyppi tulee ulos iskee Rogue hänet maahan, ja tapaa parilla lyönnillä. Healer on jo mennyt tutkimaan takahuonetta, ja löytänyt sieltä arkun, joka on lukossa. Healer ryhtyy raahaamaan sitä ulos, ja kun hän tulee Roguen luokse, päättää Rogue kokeilla pick lockkiaan siihen. Hän saakin arkun auki, mutta samalla sieltä lentää nuoli, joka osuu Roguen olkapäähän. No Rogue ei ennenkään ole pikkuhaavoista piitannut, ja tutkii arkkua, jolloin hän onnistuu katkaisemaan sormensa siellä olevaan Short swordiin.

Ulkona Warrior mage huutaa että portille, jonne kaikki muut paitsi Healer ja Rogue saapuukin. Poistuessamme portista päätän antaa heille vielä pienen jäähyväislahjan, ja heitän aidan tuleen spellillä. Samalla tosin syttyi ruoho, ja kaikki rakennukset, mutta opetus se silti oli....

Sisälle Healer yrittää sitoa Roguen haavaa, mutta ei onnistu kovin hyvin. Samalla talon katto alkaa palaa, ja heille tuntuu tulevan kuumat paikat. Healer päättää yrittää tukkia haavaa polttamalla, ja lämmittää miekan tulessa, ja polttaa haavan umpeen. Tosin samalla hieman vaurioituu toinenkin sormi, jolloin healer päättää amputoida senkin. Tässä hommassa on Rogue mennyt tajuttomaksi, ja Healer lähtee raahaamaan häntä ulos. Saatuaan Roguen ulos huomaa hän että koko leiri on tulessa ja hirveän sekasorron vallassa. Hän huomaa että portille on aika turha yrittää, ja niin hän lähtee kohti vartiotornia, jossa näyttää vielä suht'koht rauhalliselta. Päästyään sinne huomaa hän että tuli on juuri leviämässä tännekin, ja niin hän syö yrtin, joka suojaa tulelta, ja syöksyy läpi tulirintaman. Päästyään ulkopuolelle hän huomaa että Rogue on kuollut. Näemme hänet, ja haemme hänet + Roguen kamat mukaan, ja lähdemme pois kylästä. Matkalla vielä peitämme jälkemme niin että roistot eivät pysty seuraamaan meitä.

Yöllä joudumme lumimyrskyn kouriin, ja palelemme niin mielettömästi. Aamulla kun yritämme jatkaa matkaa huomaamme että edessä oleva sola on nyt kulkukelvoton, eli täynnä lunta. Warrior mage tekee pienen kaarroksen lentäen, varmistaen asian (tosin hän meinaa tipahtaa lennon loppuvaiheessa...). Päätämme lähteä kiertämään vuoria pohjoisen kautta. Sitä ennen meillä on vain pieni joki ylitettävänä. Minä lähden kokeilemaan jään paksuutta, ja huomaan sen olevan aivan liian ohutta... Putoan jäiden läpi, samalla meinaan hukata staffini, mutta saan sukellettua sen esiin. Barbaari pistää tikkaat jään yli, ja Healer tulee pelastamaan minut, joka olen jo ihan jäässä. Minut sulatetaan tikkaista tehdyllä nuotiolla.

Aamulla päättämme yrittää joen ylittämistä spellien avulla, eli minä hypytän tyypit joen yli siten että toiselle puolelle jää ainoastaan minä, Joe ja Warrior mage. Sitten on ongelmana hevoset. Barbaari heittää köysiä joen yli, ja me sidomme ne viiteen hevoseen. Warrior mage heittää näihin hevosiin Floatin, ja ne nousevat ilmaan. Tuuli tarttuu niihin. Jolloin ne lähtevät menemään joen yli. Barbaari yrittää hillitä niitä, mutta hänellä ei ole tarpeeksi painoa, ja niin hän lähtee hevosten mukana liukuen lumen pinnalla. Fighter lähtee heti juoksemaan oman hevosensa perään, ja pääsee useita metrejä 15 minuutissa. Muut mietimme miten pääsemme joen yli, jolloin muistan että minulla on spell-kirja, jossa on spelli, jolla voi jäädyttää vettä. Jäädytän sillä reitin joen yli, jota pitkin talutamme hevoset yli. Lähdemme ratsastaen Barbaarin perään, jonka saavutamme monen tunnin kuluttua, taian loputtua, ja Barbaarin nukkuessa teltassa. Jatkamme matkaamme pohjoiseen. Yöllä kuulemme ulkoa meteliä, ja kun Fighter ryntää sinne huomaa hän että pari Goblinia oli hevosen kimpussa. Ne kuitenkin häipyvät kun Fighter lähtee heitä kohti. Fighter tulee pistämään haarniskaansa päälle, ja lähtee seuraamaan heidän jälkiään. Seurattuaan niitä jonkin matkaa huomaa hän että ne johtavat luolaan. Tämän jälkeen hän lähtee takaisin päin. Minä yritän miettiä hyvää shakkia-alotusta, mutta Barbaari, jolla on koko päivän nukkumisen takia lieviä unensaantivaikeuksia häiritsee pahoin metelöinnillään, ja niin minä päätän heittää häneen sleepin, jolloin saan vihdoinkin olla rauhassa. Vähän ajan päästä Fighter palaa, ja pelkään hetken, että nyt kun pääsin Barbaarista rauhaan alkaa hän kiusaamaan minua, mutta hän istuu alas vartioon, hiiskahtamatta sanaakaan.

Aamulla lähdemme kohti Goblinien luolaa, ja menemme sisään. Sisään päästyämme jätämme hevoset, ja lähdemme etenemään. Hetken edettyämme sivuovi aukeaa, ja sieltä syöksyy kymmenkunta Goblinia ja Koboldia. Sleeppaan pari, ja taistelijat hoitavat muut, joten yksikään ei pääse pakoon. Käymme tutkimassa ko luolan mistä vartijat tulivat, mutta sieltä ei löydy mitään kiinostavaa. Jatkamme syvemmälle luolaan.

Huomaamme seinässä salaoven, ja kun avaamme sen on vastassamme iso karhu. Healer paiskaa oven kiinni. Päätämme jatkaa vieläkin eteenpäin. Tulemme Goblinien keskusluolaan. Joe saa taas raivokohtauksen ja syöksyy eteenpäin tappamaan kaikkia. Ensiksi Joe tappaa yhden pikkulapsen, jonka isä tietysti päättää kostaa, mutta ei osu. Joe yrittää lyödä, mutta hutasee, samalla kuitenkin häneen osuu jostain muualta heitetty tikari, joka katkaisee selästä tärkeät valtimot, ja Joe lyyhistyy maahan. Warrior mage yrittää käännyttää tyypit, ja onnistuukin siinä niin hyvin, että he antavat meidän hakea Joe pois. Tämän jälkeen Warrior mage rukoilee Joelle anteeksiantamusta, ja parannusta, ja niin Joe näyttää heti paremmalta, kannamme hänet ulos, ja naiset jäävät hänen luokseen, muut jatkamme tutkimaan salakäytävää, josta Fighter on tänä aikana päästänyt karhun vapaksi. Karhu suuntaa heti kohti goblineita. Kun menemme salakäytävään, kuulemme goblinien luolan perältä kiljuntaa, mutta se ei meitä häiritse. Kuljemme hetken eteenpäin, kunnes tulemme kohtaan, jossa lähtee käytävä vasemmalle. Muut lähdemme tutkimaan sitä, kun taas Fighter jatkaa käytävää eteenpäin. Tulemme luolaan, joka ilmeisesti on karhun normaali asuinsija, joten palaamme takaisin risteykseen.

Tällä välin Fighter eteni käytävää pitkin kunnes hän huomaa, että ylhäältä on juuri jotain putoamassa hänen niskaansa. Hän yrittää hypätä eteenpäin väistääkseen sitä, mutta ei onnistu. Jotain tahmeaa putoaa niskaan, ja kaataa hänet. Tutkittuaan tilannetta huomaa hän olevansa isossa hämähäkin seitissä, jonka langan vahvuus on noin 1 cm. Hänen mieleensä juolahtaa, että jos seitti on tämän kokoista, niin ei oikeastaan tee mieli nähdä itse hämähäkkiä. Välittämättä siitä, että liikkumalla hän saattaa kiinnittää hämähäkin huomion siihen, että verkkoon on tullut saalis, kaivaa hän öljypullon esiin, ja kaataa sitä seitin päälle (ja samalla tietysti hieman itsensäkin päälle). No se ei häntä häiritse, ja niin vain seitti tuleen. Seitti roihahtaa oiken kivasti, ja samalla mustuu hieman panssarikin, mutta mitä pienistä. Tosin samalla edestäpäin tulee näkyviin, isot silmät, jotka tulee kohti, ja kun hämähäkki tulee tulen valopiiriin, huomaa Fighteri sen olevan noin 4 metriä leveä, ja 3 metriä korkea. Hän nykäsee pakkauksestaan toisen öljypullon, ja heittää sen kohti hämähäkkiä osuen, keskelle näköä. Hämähäkki roihahtaa liekkeihin, ja lähtee pakoon hirmuista vauhtia. Fighter keksii että tässähän minulla on liikkuva soihtu, ja lähtee perään, mutta hämähäkki pääsee nopeammin, ja niin Fighter hidastaa, jolloin me muut saamme hänet kiinni.

Jatkamme matkaa yhdessä. Tulemme risteykseen, josta lähtee käytävät kolmeen suuntaan, ja neljänteen on iso ovi. Fighter menee ovelle, ja potkaisee sen auki, samalla kuulemme vasemmalta laahaavia askelia. Fighter jähmettyy ovelle, ja kaatuu hetken kuluttua sivulle. Vasemmalta tulee undead meitä kohti, ja kun Warrior mage sen näkee saa hän sydänkohtauksen, ja vajoaa maahan. Barbaari lähtee taistelmaan tämän vasemmalta tulevan undeadin kanssa, minä huomaan, että huoneessa, jonka oven Fighter avasi on monta undeadia, jotka juuri ovat tulossa ovesta ulos. Heitän tuliseinän oven tilalle, estäen heidän etenemisensä. Tällävälin Barbaari saa hoideltua undeadin, ja päätämme suorittaa taktisen peräytymisen. Päästyämme ulos, toteamme että meillä on enään kaksi tajutonta, koska Fighter tuli tajuihinsa matkalla ulos. Ongelmana vain on miten kuljettaa Joe ja Warrior mage. Hetken mietittyämme, muistamme, että vartiohuoneessahan oli pyötä, josta voisi hyvin tehdä kuljetusalustan tajuttomille. Barbaari hakee pöydän vartiotuvasta. Vartiotuvan ovella näkee hän karhun, ja he tuijottavat hetken toisiaan, kunnes karhu päättää Barbaarin olevan liian sitkeää lihaa, ja lähtee matkoihinsa. Kun Barbaari menee sisään itse vartiotupaan on siellä 2 koboldia jotka ovat vain tyytyväisiä kun pääsevät niin helpolla kun antamalla pöydän. Sidomme köydet pöydän jalkoihin, ja lähdemme vetämään sitä eteenpäin. Emme pääse kovinkaan pitkälle, kunnes pöydän jalat irtoavat. Päätämme tehdä pöytään reiät, ja niin Healer ottaa sen roistojen pesäpaikasta löydetyn miekan, jota minä kiven kovaan väitän kirotuksi, esiin, ja aloittaa reiän tekemisen. Iskiessään ensimmäistä reikää, iskee hän vahingossa Joea, joka kuolee välittömästi. Niin minun kirousteoriani saa vahvistusta. Nostamme Warrior magen pois pöydältä, ja menemme itse todella kauas, sillä aikaa kun Healer yrittää tehdä pöydästä juustoa, eli tekemällä siihen ne kaksi tarvittua reikää, sekä yhden ylimääräisen vahingossa. Kun reiät on tehty nostamme Warrior magen pöydälle ja lähdemme jatkamaan matkaa.

Mukaamme lähtee luolasta yksi Warrior magen käännynnäinen, joka liittyy seuraamme, vaikka Fighter ei siitä tykkääkään. Illalla saavumme höyryävän joen laidalle, ja toteamme veden olevan ulkoilmaan nähden lämmintä. Pistämme leirin pystyyn joen rantaan, ja teemme laavusta saunan, jota lämmitämme tyhjällä oluttynnyrillä, sekä Fighterin vara-lancella.

Aamulla ylitämme joen, ja lähdemme kävelemään kohti pohjoista. Kuljettuamme monta päivää saavumme ison joen rannalle, jossa juuri on kulkemassa laiva ylävirtaan. Huidomme sille, ja saamme kyydin Baldemariin.

Saavumme Baldemariin, jossa joudumme maksamaan satamamaksuna hirveästi kultaa. Menemme satamassa olevaan majataloon. Illalla Barbaari, Illusionisti ja Fighter menevät kapakkaan, ja aamulla minä tietysti herätän ne normaaliin aikaan. He eivät tästä oiken tykkää, ja heittelevät ovea joillakin pikkuesineillä, niin että se hajoaa, ja majatalon omistaja tulee vaatimaan niistä korvausta. Barbaari, Healer ja Illusionisti lähtevät käymään magic-kaupassa kysymässä mitä siinä Healerin uudessa shortswordissa on. Päästessään Temppu kauppaan huomaavat he joutuneensa pitkään halliin, jonka toisessa päässä seisoo kauppias tiskin takana. Ihmeellistä asiassa on se että halli on paljon pitempi, kun mitä talo, jossa tämä halli on. Käveltyään todella pitkään, ilman että toinen pää lähestyisi hermostuu Barbaari, ja ottaa heittokoukun ja heittää sillä kohti vastaseinää. Koukku osuu seinään rikkoen ilmeiseti jotain, koska kauppias tästä suuttuu, ja kaivaa esiin sauvan, josta zappaa Barbaariin lighting boltin. Barbaari menee aika heikkoon kuntoon, ja kaatuu maahan, mutta kun kauppias yrittää uudestaan varmistaa tuloksen, jokin ilmeisesti epäonnistuu, ja hän saa boltin omille näpeilleen, ja kaatuu tiskin taakse. Healer hoitaa Barbaaria, ja kun Barbaari tulee tajuihinsa, ottaa hän transsiin mennen Healerin mukaansa, ja häipyy kaupasta. Illusionisti lähtee tutkimaan kauppiasta, mutta samassa tämä jo kömpii ylös, ja ottaa sauvan, ja sanoo että romua, ja heittää sen nurkkaan. Illusionisti kysyy, että mitä tässä miekassa oikein on, ja kauppias vastaa tutkittuaan sitä hetken, että ihan normaali miekka tämä on, paitsi että kun tällä lyö on iskussa takana hieman enemmän voimaa, arviolta tämä vastaa tuholtaan jotain kahdenkäden miekkaa.

Illusionistin saavuttua yhteisen kassan kanssa majataloon, lähdemme kaupungin healerin luokse kysymään voiko Warrior magelle tehdä jotain, mutta hän ei voi kuulemma tehdä Warrior magelle mitään. Käymme kysymässä rekeä, jossa voisimme kuljettaa Warrior magea, mutta ne ovat mielestämme liian kalliit, ja niin käymme kysymässä paljonko niiden tekeminen kestää, ovat kuulemma valmiit huomenna. Menemme majataloon nukkumaan.

Aamulla päättää Hobgoblin Rangerimme herättää Barbaarin ja Fighterin oikein kunnolla, elikä ottaa ulkoa kylmää vettä, ja heittää sen heidän päälleen... Tästä he eivät jostain syystä oiken tykkää, ja taas tavarat lentää. Barbaari ottaa yhden pöydän, ja kiilaa sillä oven kiinni, siten että iskee sen jalat lattiasta läpi. Tästä ei taas sitten majatalon omistaja oiken tykkää, ja niin hän lähtee vaatimaan heiltä korvausta. Kun hän ei saa Barbaarilta ja Fighteriltä oiken vastausta tulevat he meidän luoksemme, jolloin kerromme, että kyllä he yleensä korvaavat kaiken minkä rikkovatkin, eli kannattaa vain kysellä heiltä rahaa. Omistaja menee rynkyttämään heidän oveaan, jolloin Barbaari hermostuu, ja iskee oveen reijän, josta heittää 5 kultarahaa maksuksi rikotusta lattiasta, ja heittää vielä perään 2 kultarahaa, siitä hyvästä että heitä ei enään häirittäisiin. Ja majatalon omistaja piti sanansa, ja niin heidän oven edessään oli loppuajan aseistettu vartija.

Käymme hakemassa rekeämme, mutta tilaamme siihen vielä lisäksi pyörät, joten joudumme odottamaan vielä yhden päivän, mutta toisaalta ei se häiritse, koska kukaan ei kuitenkaan haluaisi häiritä Barbaaria ja Fighteria.

Nyt on sitten kaikki valmiina, eli Barbaari ja Fighter kunnossa, ja reki valmiin, joten lähdemme matkaan.

Tulemme pieneen kylään, jossa yövymme majatalossa. Illalla normaali kapakkaporukka viettää iltaansa kapakassa, kunnes Fighter päättää kertoa tarun, mutta taru on aika surkea, jä hänelle buuataan. Ranger päättää pistää paremmaksi, ja matkii surkeata tarua, vielä todella paljon surkeammin, jolloin sitä ei enään kestä kukaan. Tuolia/Poytää/Daggeria ym lentää. Ja lopulta vielä joku mage heittää Fire Ballin joka aiheuttaa vahinkoa jokaiselle joka on kapakassa. Asiaa varmaan ei tarvitse mainita, mutta koko hyökkäyksen keskipiste, eli Ranger, ei tästä hommasta selviä. Muut saavat vain pieniä vahinkoja.

Lähdemme eteenpäin. Illalla tulee kylmä, ja mietimme pitäisikö kaataa puita (joka muuten on lailla kielletty), ja jos pitäisi niin miten. Puut ovat about 3 metriä halkaisijaltaan. Päädymme siihen että emme saa noita kaadettua, ja palelemme.

Vihdoinkin keksimme, että jos heitän Warm solidin telttaan saamme nukkua lämpimissä, ihanaa lämmintä....

Näemme leirin lähellä peuran, jonka Fighter käy tappamassa, lisää ruokaa. Lisäksi Barbaari pilkkoo meille pensaita parin päivän varalle.

Oltuamme matkalla jonkin aikaa huomamme edessämme tiellä seisomassa oudon miehen. Lähemmäksi päästyämme pyytää hän meiltä kirjettä, joka on osoitettu nimeltämainitsemattomalle kuninkaalle nimeltämainitsemattomalta paronilta. Mietimme hetken, ja päätämme olla antamatta, jolloin tien reunasta ilmestyy parisenkymmentä undeadia. Aloitamme taistelun. Dancer pakenee takavasemmalle, minä heitän fire boltin yhteen, Barbaari ja Illusionisti vetävät miekan esiin. Healer lähtee hakemaan Warrior magelta sitä yhtä ylimääräistä kirjettä, jossa kerrotaan että meillä on lupa ostaa kamaa Carsesta (hämätäkseen tyyppiä). Fighter lähtee hyökkäykseen lance ojossa. Mies heittää Fighteriin Darken boltin, mutta Fighter vain hieman joutuu hidastamaan vauhtia. Barbaari saa iskun päähänsä, ja menettää näkönsä, Healer ja Illusionisti ovat hätää kärsimässä kahdeksaa undeadia vastaan. Minua kohti tulee kolme undeadia. Valmistaudun Fire Balliin. Fighter selviää hämmenyksestä, ja lähtee jatkamaan hyökkäystä, mies huomaa tämän, ja heittää jonkin spellin Fighteriin, joka näyttää tämän jälkeen vähintäänkin parisenkymmentä vuotta vanhemmalta. Fighter iskee miestä, mutta ei osu kunnolla, hevonenkin hutasee, jonka jälkeen Fighter jatkaa matkaa miehen taakse. Minä heitä mieheen Fire Ballin, joka iskee hänet maahan, ja sytyttää pari undeadia tuleen, sekä vaihingoittaen paria muuta. Fighter ratsastaa hetken, tekee U-käännöksen, vaihtaa lancen miekkaan, ja lähtee takaisinpäin. Tällävälin, mies on päässyt pystyyn, ja minä huomaan, että hän näyttää vihaiselta. Päätän suorittaa taktisen vetäytymisen takavasemmalle leavingilla, heti kun olen siirtynyt osuu minuun Darken boltti, joka katkaisee tekojalkani. Fighter hyökkää takaa miehen kimppuu, ja onnistuu iskemään tämän maahan. Tämän jälkeen mies vielä pari kertaa onnistuu väistelemään, mutta sitten yllättäen kuolee, ilmeisesti oman spellin epäonnistuessa. Samalla myös undeadit lopettavat mesoamisensa.

Palailemme hiljalleen takaisin, ja tutkimme tyypin ruumista. Hänellä on kaulassaan outo koru, lisäksi ranteissa on renkaat. Fighter ottaa kaulakorun, ja Illusionisti kaavun, jonka he pistävät heti päälle. Minä tutkin mitä taikuutta kaulakorussa on, mutta kun yritän sitä saan shokin, joka vahingoittaa toista tervettä jalkaani. Kun Fighter ottaa ruumiilta ne rannerenkaat, herää tämän haamu henkiin. Heitän siihen välittömästi fire wallia, niin että se tuhoutuu, samassa tulessa tuhoamme myös loput undeadit. Fighter lähtee seuraamaan miehen ja undeadien jälkiä, ja seuraakin niitä hautausmaalle asti, jossa on muutamia avattuja hautoja. Fighterin ratsastaessa ohi nousee yhdestä haudasta käsi, joka yrittää lyödä häntä. Fighter keksii, että joskos näillä rannerenkailla voisi hallita undeadeja, ja pistää ne ranteeseensa. Samalla hetkellä renkaat menevät yhteen. Hän yrittää repiä niitä auki, mutta saa vain shokin. Hän tulee takaisin meidän luoksemme, ja Barbaari yrittää repiä niitä auki, mutta molemmat saavat shokin. Päätämme kääntyä takaisin, viedäksemme Barbaarin jonnekin hoitoon, ja hoitaaksemme Fighterilta nuo renkaat pois. Annamme Barbaarille kuitenkin rohdon, joka parantaa näön, mutta sen vaikutus on aika hidasta.

Pääsemme takaisin majataloon, jossa nurkassa istuu edelleen sama mage kuin viime kerralla (se joka heitti sen Fire Ballin). Huomaamme, että minun jalkani on tulehtunut, ja että se pitää amputoida. Menen kysymään, olisiko tuolla magella jotain apua hommaan, ja yllättäen hän kertoo juuri kehitelleensä taikaa, joka sopii tähän kuin nakutettu. Näin sanoen hän mumisee hetken, ja lopulta hänen sormestaan lähtee tulipatsas. Hän tuijottaa sitä itsekin hetken hämmästyneenä, ja sanoo, että tässä se nyt on nimeltään Fire Finger. Kun kyselen häneltä kauanko tuo kestää, niin hän vastaa, että ei tiedä, koska tämä on ensimmäinen kerta kun hän onnistuu tässä. No hän sitten leikkaa jalkani pois, aika siististi, mitä nyt pikkusen tulee epätasaista. Jossain vaiheessa taikaan kuitenkin tulee pieni häiriö, ja peukalosta lähtee toinen patsas, joka vahingoittaa Healeria. Jatkamme kohti Baldemaria. Mukaamme liittyy yksi Scholar, jonka kanssa meillä on minulla on shakkipeli kesken.

Baldemarissa, Fighter menee temppukauppaan, jossa saa kuulla että kaulaketju vetää undeadeja puoleensa, eli hän suosittaa sen hävittämistä, ja sanoo että voi hän itse siitä ehkä kullan maksaa, koska saattaahan hänelle joskus tulla joku, joka moista tarvitsee. Renkaista hän sanoo että niiden avaamisessa on parempi onnistua kerralla, ja että itse hän ei aijo yrittää, mutta että kaupungissa on yksi seppä, joka voisi ko homman suorittaa. Näin Fighter menee sepän luo, joka ne sitten myös poistaa. Teemme päivällä kaikkea muutakin, varsinkin uusi Scholarimme, joka sekoilee kaikkea mahdollista, suunnittelee rakennuksia, sekottaa virastoja, tutkii tähtiä, ja meinaa saada meteoriitin päähänsä. Tämän meteoriitin hän sitten myy sepälle hiilisäkillisen hinnalla. Parin päivän päästä lähdemme taas liikkeelle, mutta nyt Barbaari on vaihtunut tähän Scholariin. (eli ryhmän älykkyysosamäärä parani huomattavasti..8-)

Warrior mage herää vihdoinkin. Tulemme kylään, jossa on niin huono majatalo, että päätämme nukkua ulkona. Ostamme lisäksi kylästä paljon hyvää ja ravitsevaa maissia....

Saavumme Nabuliin, ja koska paikka näyttää aika köyhältä rupeaa Fighter miettimään, että paljonkohan tälläisen mestan hinta on. Scholar arvioi hinnan ja sanoo että 3 kultapalaa. Fighter lähtee ostamaan Scholarin kanssa paronikuntaa 3 kultapalalla, mutta heidät vangitaan, ja syytetään julkisesta herjauksesta. Oikeuden käynti on lyhyt, ja heidät tuomitaan hirtettäväksi aamunkoitteessa. Dancer ja Warrior mage menevät naimisiin, Warrior mage yrittää puhumalla hoitaa kavereita ulos, mutta ei onnistu. Teemme suunnitelman että sleeppaamme vankilan vartijat, ajamme vankilan viereen reellä, ja teemme seinään reiän portalilla. Homma toimii siihen asti, kunnes olemme saaneet vartijat nukutettua, samalla meinaan tulee vartiopäällikkö tarkistuskierrokselle, ja huutaa hälyytyksen huomatessaan meidät. Lähdemme pakoon, mutta he ehtivät järjestäytyä heittämään meitä keihäillä. Saman aikaisesti Fighter kyllästyy leikkimään Scholarin kanssa, ja ottaa sängyn, ja heittää sen ovea vasten, joka tästä loistavasta heitosta lentää vasten vastapäistä ulko-ovea murskaten alleen pari vartijaa, sekä kyseisen ulko-oven. Päästessään ulos, näkevät he ulkona sotilaita keihäänheitto harjoituksissa, mutta he eivät siitä välitä, vaan juoksevat hevosten luokse, ja ottavat ne kaikki 12. Minä heitän heti kun pystyn fogin, jolloin kukaan ei näe ketään, ja lähdemme pakoon hurjaa vauhtia. Yritämme pakoon epätoivoisesti, mutta silti takaa kuuluva kavionkopse tulee lähemmäksi koko ajan. Lopulta he saavuttavat meidät, ja huomaamme, että nehän olikin Fighter ja Scholar. Healer keksii, että pistetään useampi hevonen vetämään rekeä, niin pääsemme nopeammin, ja kaikessa niin suuripiirteinen Fighter iskee reen eteen 12 hevosta. Tämän jälkeen me melkein lennämme. Tohinassa kukaan ei huomaa, että minä olen menettänyt verenvuodon takia tajuntani, enkä voi pitää kiinni, joten niin minä ja Illusionisti lennämme yhdessä montussa molemmat ulos reestä, suoraan suohon. Illusionisti pääsee kerran pinnalle, mutta vajoaa sitten lopullisesti. Minä jään kelluntaliivien avulla kellumaan, ja sitten alkaa hurjat pelastamisyritykset. Fighter yrittää kävellä sinne mutta jää pettää aika alussa. Healer lentää minun luokseni (Warrior mage heitti Fly:n), ja syöttää minulle herbejä. Warrior mage ja Fighter heittelevät köysiä Healerille (Fighter sellaista jossa on koukku päässä), vai pitäisikö sanoa että Healeriä, sen verran monta kertaa he häneen osuvat. Lopulta he saavat minut kiskottua ylös, ja haavani parannettua.

+
+
+
+ Hahmot (Levelin mukaan järjestettynä)
+
+
+ Mage (Kertoja)		Tero Kivinen	6	6
+
+ Warrier Mage			Timo Alakoski	6	6
+
+ Fighter			Nevalainen	3	6
+
+ Barbaari			Pekka Ahponen	4	4
+
+ Warrior Mage jr		Timo Alakoski	4	4
+
+ Healer jr			Timo Riikonen	2	2
+
+ Dancer			NPC		2	2
+
+ Scholar			Timo Alakoski	New	2
+
+ Illusionist			Petri Maaninen	1	Dead
+
+ Rogue				Petri Maaninen	1	Dead
+
+ Dalton Joe Fighter		Tero Kivinen	1	Dead
+
+ Ranger			Timo Alakoski	New	Dead

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>