Kuvaus viikko 179 (kuvaus/kuvaus.179)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 17/90

Käymme katsomassa Warrior magen ja Dancerin teloitusta, joka ensin myöhästyy usean tunnin, ja sitten katsojille ilmoitetaan, että telotus on peruutettu, mutta syytä ei kuitenkaan ilmoiteta. Ihmettelemme hieman, mutta päättelemme, että ilmeisesti Warrior mage on saanut jotain aikaan. Minä käyn kaupassa kyselemässä lintujen hintoja, jotta saisin itselleni familiarin, mutta ne ovat aivan liian kalliita, niinpä minä sleeppaan yhden lokin, ja alan kasvattamaan siitä itselleni familiaria.

Dancer ja Warrior mage pääsivät juuri karkaamaan vankilastaan, ja harhailevat pitkään linnan sisällä. Lopulta muutaman kyselemisen jälkeen he eksyvät keittiöön, josta kuulemma pääsee lyhyintä tietä kuninkaan luokse. Täällä he jatkavat kyselyjään, mutta eivät onnistu, ja jatkavat matkaansa, kunnes lopulta löytävät kuninkaan audienssi jonon. Warrior mage ilmoittautuu, ja kun hän mainitsee koko nimensä ja tittelinsä, (Sir Amwag The Knight of Baron B., The Lucky, The High Priest of Children of Iz, The Messager of Baron B.) pääsee hän aika alkuun listalla. Muutaman tunnin odotettuaan pääsevät he kuninkaan luokse. He kävälevät kumartaen kuninkaan luokse, ja Warrior mage antaa hänelle kirjeen. Samalla takaa kuuluu huuto, että vakoojia, mutta kuningas sanoo, että älkää keskeyttäkö. Kuningas lukee kirjeen, ja toteaa, että kai tuonne Carseen pitää nyt sitten apua lähettää, mutta koska hänellä on tässä muitakin sotia menossa ei hänellä ole varaa irroittaa kuin yksi prikaati, mutta että siltä puuttuu johtaja, joten että sinä voit varmaan johtaa tuota prikaatia, ja niin kuningas pyytää Warrior mage lähestymään, ja lyö hänet kuninkaan ritariksi, ja antaa hänelle miekan omasta kädestään. Tämän jälkeen kirjurit ohjaavat Warrior magen sivummalle, ja antavat hänelle kapteenin valtakirjan, sekä avoimen yli-luutnantin valtakirjan, joka on tarkoitettu Prikaatin varajohtalle, joka kuoli samassa väijytyksessä, kuin prikaatin edellinen johtaja. Niin Dancer ja Warrior mage lähtevät katsomaan ko prikaatia.

Tällävälin minä ja Scholar etsimme alkemistin, ja myymme hänelle idean lämpimistä makuupusseista ja teltoista (kerran päivässä 24 tuntia 100 F:ään), sekä kivilevystä, jota voisi käyttää kaupunkiasunnoissa ruuanlaittoon (kerran päivässä 24 tuntia 500 F:ään). Avaamme rahoja varten tilin, josta rahaa saa nostaa kuka tahansa vanhemmista ryhmän jäsenistä. Tämän jälkeen palaamme majataloon. Oltuamme majatalossa jonkin aikaa kuulemme torventoitotusta, jolloin kaikki väki syöksyy sisälle ja iskee ikkunaluukut kiinni. Me pysymme sisällä, mutta eihän meidän uteliaisuudelle mitään voi, joten katselemme ikkunasta kuinka taivaalla taistellaan. Siellä on muutama iso varjo, joita vastaa pienemmät hahmot taistelevat (akatemia edustajat), molemmilta puolilta menee yksi, ja saman tien juodumme sammuttamaan naapuritalon tulipaloa, ja hetken päästä ilmahyökkäys on ohi.

Warrior mage ja Dancer käyvät prikaatin parakilla, ja lähtevät sitten sieltä meidän majataloomme meitä tapaamaan. Hänellä on mukanaan 2 henkivartijaa, henkivartioston ryhmän johtaja, sekä sotilaspalvelijansa. Yllättäen Warrior mage huomaa, että tämä porukka tuo jo hieman kunnioitusta omistajaansa kohtaan :-) Saapuessaan majataloon, pyytää hän noutamaan meidät alas, ja niin majatalon isäntä lähettää pojan ilmoittamaan meille, mutta me sanomme pojalle, että joo tulkoon ylös vaan, ja niin Warrior mage tulee. Juttelemme hetken, ja Warrior mage kertoo lyhyesti mitä on tapahtunut, eli että laiva lähtee huomenaamulla, ja että varajohtaja tarvitaan. Hetken asiaa mietittyään, ja kuultuaan että Scholarilla on jonkin verran teoria tietoa sotilasjoukoista muistaa hän Scholarin taitojen tehokkuuden (3 kultapalaa / paronikunta...), ja tekee hän minusta varajohtajan. Tämän jälkeen siirrymme parakille, ja valmistaudumme lähtöön. Minä ja Warrior mage otamme ennakkoa palkasta, ja käymme ostamassa itsellemme arvomme mukaiset sotilaspuvut (kapteeni ja yli-luutnantti). Myymme ylimääräisiä hevosia. Kun Thief kuulee että lähdemme matkalle käy hän ostamassa tupakkaa, ja kun näemme että hän on tupakkakauppaan matkalla pyydämme tuomaan meillekin (minä ja Warrior mage) vähän, jolloin hobitti tuo meille vuoden tupakat (poltamme hieman vähemmän kuin hobitti). Toteamme myös, että kaikki hevosemme eivät mahdu laivaan, joten lähetämme huoltopäällikön myymään ylimääräiset hevoset.

Lähdemme aikaisin liikkeelle suuntana meren toinen reunaa, ja sieltä sitten jokea alas Baldemariin.

Olemme merellä, kun huomamme horisontissa mustan purjeen, joka on pohjoisen vihollisen tunnusmerkki. Valmistaudumme taisteluun. He onnistuvat saamaan toisen katapulttimme pois pelistä kaatamalla purjeen sen päälle, mutta toisella pääsemme ampumaan, sitä vaikka sillä ei mitään vaikutusta olekkaan. Heti kun toinenkin katapultti saadaan toimintaan, hajoaa se ampumismiehistön kämmäyksen takia. He ampuvat meitä musketeillä, ja haavoittavat monia. mm minua, Warrior magea, Sailoria, jolloin minulta ja Warrior magelta menee korvat, ja kuulo heikkenee, minä syön kuuloa parantaavaa herbiä, mutta Warrior magen kuulo jää heikoksi. Heitän vastalaivan purjeisiin Fire boltin, jolloin he menettävät maston, Prikaatin mage, onnistuu tuhoamaan pari tykkiä osumalla ruutitynnyriin. Lisäksi jousiampujamme ovat onnistuneet harventamaan vastustajien miehistöä todella runsaasti. Vihollislaiva kääntyy ja lähtee pakoon, mutta on vieläkin meitä nopeampi, ja se pääsee pakoon.

Rantaudumme lähimpään kaupunkiin, ja käymme healerin luona kysymässä paljonko kuulon parantaminen maksaa, ja kuulemme sen maksavan 80 kultaa, mutta Warrior mage ei halua kerätä kaikilta viimeisiä rahoja, ja niin hänen kuulonsa jää heikoksi. Lähdemme jalan eteenpäin, koska laiva on niin heikossa kunnossa, että sillä ei voi lähteä jokea pitkin eteenpäin.

Saavumme Thiefin kotikylään, jossa Warrior monk näkee vanhan kaverinsa, eli sen jolle hän myi taikavarvun, jolla löytää vettä, kaivamassa kaivoa. Tästä kaivon kaivamisesta on kuulemma tullut hänelle uusi harrastus, ja kun tarkemmin ajattelimme muistamme, että matkalla tänne oli todella monta uutta kaivoa rakenteilla...

Kuljettuamme läpi Dragon passin, kaupungin, jossa Fighter ja Scholar pidätetiin, jatkamme maissikylän läpi, ja saavumme Baldemariin. Minä lähden kaupunkiin katsomaan Barbaaria, mutta kun kysyn häntä siitä majatalosta, johon jätimme hänet, kuulen että hän on muuttanut pois, koska hän ei tykännyt ovettomista huoneista. Kysyn majatalonisännältä hänen kovinta kilpailijaansa, eli minne Barbaari on siirtynyt, ja niin hän neuvoo minut perille. Kun lähestyn hieman rapistuvaa majataloa näen tikan lentävän seinästä läpi, josta päättelen, että täältä löydän Barbaarin, kerron hänelle että olemme nyt matkalla takasin, ja että olemme saaneet jonkin verran apua. Sitten kysyn onko hän kiinnostunut liittymään joukkoon, ja kun hän tietysti on kiinnostunut, kerää hän kamppeensa ja lähdemme takaisin leiriin, joka on kaupungin ulkopuolella. Seuraavana aamun lähdemme taas liikkeelle ja pääsemme ilman kommelluksia Edoraksin ohi.

Olemme matkalla Edoraksesta Ilijaniin, kun edessä olevat tiedustelijat tulevat ilmoittamaan, että edessä on ongelmia, eli he ovat törmänneet Sagathien ratsupartioihin, jotka estävät heitä menemästä lähemmäksi tutkimaan mitä muuta siellä voisi olla. Päätämme leiriytyä yöksi, ja valmistautua taisteluun.

Aamuyöstä tulee sitten hälyytys, ja samalla näemme että meitä lähestyy joka suunnasta Örkkejä, ja Ilianista tulee tietä pitkin joukko Sagatheja, sekä noin 30 undeadia. Aloitamme taistelun. Jousimiehemme toimivat tehokkaasti ja harventavat vihollisen rivistöjä runsaasti, pidämme oikean (minä), vasemman (Sailor) ja taka (Scholar) rintaman ilman sen suurempia tappioita, mutta eturintamalla olevalla portilla käydään kovia taisteluja meidän joukkojen ja Sagathien ratsumiesten kanssa. Näissä taisteluissa kuolee Warrior monk, ja Barbaari haavottuu jalkaan. Clerikin johdolla saamme tuhottua kaikki undeadid. Minä ja mage yritämme heittä Fire Ballia, mutta minun epäonnistuu hieman ja osuu viereiseen joukkoon, kuin oli tarkoitus, kun taas prikaatin mage epäonnistuu huomattavasti enemmän, ja onnistuu vahingoittamaan omia reservejämme. Samalla hän lyyhistyi maahan, eikä noussut ennenkuin monen tunnin päästä kun taistelu oli ohi. Nyt näyttää vielä aika hyvältä, mitä nyt eturintama vähän rakoilee. Sitten tapahtuu yllättävä käänne, örkit pääsevät murtautumaan läpi minun puoleltani tappaen 32:sta miehestäni 24. Siirrän jousimiehet turvaamaan rintamaa, ja samalla Warrior mage huomaa tilanteen, ja kerää reservistä sekä omista henkivartioistaan iskujoukon, joka lähtee puhdistamaan rintamaa. Minä teen örkki joukkoon ensin reijän Call Coldilla, ja sitten Warrior mage heittää sinne stun claudia, ja näin he saavat puolet rintamasta haltuun. Toisella yrittämällä saadaan sitten loputkin. Nyt ongelmana onkin sitten krooninen miespula, lisäksi nuolet ovat loppu, joten joudumme pakostakin siirtämään viimeisetkin jousimiehemme etulinjaan, vaikka he eivät siellä kauaa kestäkään. Sagathit saavat jossain välissä tarpeekseensa, mihin varmasti vaikutti suuresti se että Barbaari tappoi heidän johtajansa, ja niin he pakenevat. Lisäksi örkkejäkin pakenee kahteen otteeseen noin 100 örkin laumana. Lopulta ottamalla jopa luutnantit ja kersantit mukaan taisteluun saamme viimeisetkin örkit nujerrettua. Mainittavampia hyökkäyksiä voisi olla ensin kersanttien ulos hyökkäys, jossa he tappoivat 17 örkkiä (6 kessua), ja sitten Warrior magen henkivartioryhmän (peltipojat), vastaava hyökkäys, jossa kuoli 27 örkkiä (4 peltipoikaa...). Taistelun loputtua huomaamme että Warrior mage makaa maassa koomassa, ja samalla huomaamme hänessä tuttuja merkkejä, eli Dark Fire bolt on jytissyt täällä. Ilmeisesti tätä toista armejaa on johtanut se vanha tuttumme necromancher, ja kun se on huomannut tilanteen heikkenevän, päättänyt ryhtyä kaksintaisteluun suoraan johtajaa vastaan, ja iskenyt Warrior magemme maahan, ja ilmeisesti vielä luullut sitä kuolleeksi (tosin siltä se näyttääkin). Lisäksi suuriin tappiohin voidaan merkitä serkkuni kuolema (Sailor), joka puolusti itä rintamaa tappaen monta örkkiä ilman mentyksiä, ennen kuin vasta sitten kun oli siirtänut omia joukkojaan muiden avuksi, ja kun hän sitten sai koko oman puolensa tyhjäksi ja siirtyi takarintamalle, kuoli hän erässä taistelussa.

Muita tappioita oli: 200:sta jalkamiehestä jäi pystyyn 24, 100 jousimiehestä parisenkymmentä, 6 kessuta 1, 7 rangerista 2. Vihollisten tappiot : 1200 örkistä parisataa pääsi pakoon, ja laskimme 1154 kuollutta örkkiä, noin 100:sta sagathista pakoon päässeiden määrä oli alle kaksikymmentä, lisäksi tuhosimme 30 undeadia. Ongelmana vain on että Warrior magea ei kuulemma saa siirtää koska hän on niin heikossa kunnossa, ja toisaalta ei tästä 60 miehen armejasta Carselle enään niin suurta apua olisikaan. Toisaalta jos tämä örkkiarmeja olisi päässyt Carseen asti olisi se ollut Carsen loppu.

+
+
+
+Hahmot (Levelin mukaan järjestettynä)
+
+ Mage (Kertoja)		Tero Kivinen	6	7
+
+ Warrier Mage			Timo Alakoski	6	8
+
+ Barbaari			Pekka Ahponen	5	6
+
+ Scholar			Timo Alakoski	2	4
+
+ Thief				Petri Maaninen	2	4
+
+ Cleric			Tero Kivinen	2	4
+
+ Dancer			NPC		2	3
+
+ Warrior Monk			Pekka Ahponen	2	Dead
+
+ Sailor			Timo Riikonen	2	Dead
+
+ 1154 Örkkiä			GM		1-9	Dead
+
+ 82 Sagathia			GM		1-20	Dead
+
+
+ Levossa olevat hahmot
+
+ Warrior Mage jr		Timo Alakoski	4	5

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>