SF Osa 1, Luku 003 (sf1/sf1.003)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Pieniä seikkailuja avaruudessa

Osa 1, Vulturnus, Luku 3, Valittujen vapauttaminen


Uusia ryhmän jäseniä:

Ohita hahmokuvaukset

Teknikko Thacker "The Hacker" Roin, Human (Ville)

Teknikko, joka ei kuitenkaan osaa kuljettaa edes jetkopteria, osaa kuitenkin vakuttaa porukkaa sen verran että sai estettyä sen ettei Edestekait tuhonneet tukikohtaa.


Päätämme lähteä tutkimaan Edestekaiden kylää ja yritämme löytää sieltä apua piraatteja vastaan. Kartan mukaan sinne on noin 350 kilometriä. Jetkopterilla matka sinne kestää meidän laskelmien mukaan noin tunnin suihkumoottoreilla. Noin 10 minuutin kuluttua lähdöstä näemme edessä leijuvan kasvismassan. Päätämme lentää lähemmäksi tutkimaan asiaa. Kasvismassa on noin 50 metriä pitkä, yli kymmenen metriä paksu ja se koostuu kiinteästä kasvillisuudesta. Kasvismassa näyttää leijuvan noin 50 metrin korkeudella. Kun Tulemme noin sata metriä kasvin yläpuolelle ja pysähdymme siihen lähtee sen selässä olevista kristalleista laser-säde suoraan metiä kohti. Päätämme jättää tutkimukset ja poistumme paikalta. Kasvismassa yrittää seurata, mutta onneksi se on hirmuisen hidas (noin 1 metri/sekunti) ja jätämme sen nopeasti jälkeen.

Puolituntia myöhemmin, juuri kun olemme saapuneet järven pohjoispuolella olevaan vuoristoon, edessämme nousee nopeasti myrsky Dwille nousee jonkin verran ylöspäin ja lentää sitten myrskyn läpi. Myrsky on noin reilun kymmenen kilometrin pituinen ja pääsemme siitä läpi muutamassa minuutissa. Kopteriin osuu muutamia nyrkin kokoisia rakeita, mutta ne eivät läpäise tuulilasia, vaikka lasiin tuleekin hakeamia.

Kun lähestymme kylää noin viiden kilometrin päähän huomaa tarkkailija edessä aidatun alueen ja aika ison näköisen kylän. Ne ovat noin viidensadan metrin päässä toisistaan. Päätämme laskeutua matalammalle jotta meitä ei havaittaisi. Samalla alamme etsiä laskeutumispaikkaa. Löydämme noin kolmen kilometrin päästä kylästä sopivan laskeutumispaikan. Keräämme tarvikkeemme ja lähdemme neljästään liikkeelle, Ahban jäädessä "vartioimaan" konetta.

Kävelemme varoivaisesti lähemmäksi kylää ja pääsemme noin viidenkymmenen metrin päähän kylästä kunnes meitä vastaan tulee noin parikymmentä Edestekaisea. He piirittävät meidät ja yksi heistä heittää eteemme viljaa ja muut alkavat samalla laulamaan ja tanssimaan. Totean että heidän mielialansa tuntuu olevan aika juhlava, mutta muuta en heidän tunteistaan saa selville. Mietimme hetken mitä tässä oikein pitäsi tehdä. Yritän kommunoida heidän kanssaan, mutta he eivät kuitenkaan reagoi mitenkään minun yrityksiini. Parin minuutin kuluttua he lopettavat ja muodostavat kaksi riviä ja johtaja lähtee kävelemään kylää kohti. Lähdemme perään ja johtaja johdataa meidät kylän keskelle olevalle kymmenmetriselle tetraedrille. Seiniä temppelissä ei ole varsinaisesti ollenkaan vaan ainoastaan särmät on tehty kivistä ja kristalleista. Lähestyessämme temppeliä tulee sieltä toinen samanlainen tyyppi kuin tämä meitä vastassa olleen porukan johtaja. Tämä uusi pappi viittoo vähän sivulle päin ja kulkue kääntyy sinne. Lähestymme kalliota ja huomaamme että aika suuri osa kylästä on itse asiassa kaiverrettu kallion sisään. Meidät ohjataan sisälle huoneeseen ja meille tarjotaan leivän näköistä tavaraa ja jotain kasviksia ja vettä. Huoneessa näyttää olevan jonkinlaiset makuualustat, muuta kalustusta ei juuri ole. Muut Edestekaiset poistuvat mutta tämä ensimmäisenä meitä vastaan tullut tyyppi jää huoneeseen ja yrittää puhua meille, mutta kestää noin puoli tuntia ennen kuin tulkkikoneemme saa riittävästi sanastoa ja voimme alkaa juttelemaan hänen kanssaan.

Hän kertoo ensin omasta rodustaan, että heitä on periaatteessa kolmea eri sukupuolta, munijat, hedelmöittäjät ja kantajat. Jokaisella sukupuolella on tarkat tehtävät: Kantajat huolehtivat lapsista (myös kantoajan jälkeen), hedelmöittäjät huolehtivat ruuan hankinnasta ja munijat sitten lopuista yhteiskunnallisista tehtävistä. Heidän uskontonsa koostuu tuhansista jumalista, joista kolme on niin sanottuja suuria jumalia: Egarit (valo) ja Elenehet (pimeys), jotka loivat maailman mutta kukaan ei voinut elää siinä maailmassa, koska mikään siellä ei ollut pysyvää. Mutta sitten tuli Edesti (järjestys) joka sitten toi maailmaan järjestyksen ja teki sen elinkelpoiseksi. Tämän koko järjestyksen huipulla on Edestekait (valitut). Näiden kolmen ison jumalan lisäksi kaikilla luonnon tapahtumilla on omia pieniä jumaliaan. Uskontoaan he seuraavat suorittamalla rituaaleja, jotka antavat voimaa jumalille ja näitä rituaaleja on todellakin joka lähtöön. Esim. se jonka me näimme tullessamme tänne oli tervetuliasrituaali. Kylässä on noin kuulemma tuhat Edestekaita, joista noin puolet asuu majoissa ja noin puolet onkaloissa. Hän kertoo myös että heidän perusyksikkönsä on kolmen eri sukupuolta olevan Edestekain muodostama perhe.

Lisäksi hän kertoo, että jumalan toiveet je saavat tietoonsa papeiltaan, jotka näkevät näkyjä ja kuulevat ääniä jumaliltaan. Viime aikoina muutamat papeista ovat kuulleet ääniä (tässä vaiheessa alamme epäillä että piraattien Edestekaiden aivoihin laittamilla radioilla voi olla osuutta asiaan) että Edestekaiden pitäisi seurata jumalan palvelijaa. Tämä palvelija ei edes ole valittu, vaan ulkopuolinen, samanlainen kuin Johnkin (ihminen). Tällä jumalan palvelijalla on lisäksi apureita ja he ovat vieneet Edestekaita kaivamaan kristalleja vuoresta. Nykyään heillä alkaa olla jo hieman pulaa ruuasta, koska kaikki jotka vain pystyvät viedään kaivamaan kristalleja. Toisaalta hän epäilee, että heidän jumalansa vain koettelee heitä. Lopuksi hän sanoo että me olemme tervetulleita kylään, kunhan vain muistamme, että rituaaleja ei saa häiritä ja että kaikissa elämänmuodoissa on pyhää. Kysyessämme aidatusta alueesta kuulemme, että siellä asuu jumalan palvelija ja hänen apulaisensa.

Toteamme että asialle täytyy tehdä jotain ja päätämme aloittaa sen tutkimalla aidattua aluetta. Kierrämme sen ja tutkimme sitä eri suunnilta. Takapuolelta näemme sukkulakentän ja aidatun häkin, jossa näyttää olevan jotain olioita. Jäämme tarkkailemaan aluetta koko päiväksi. Päivän aikana havaitsemme, että aitauksen nurkissa olevissa neljässä torneissa on todellakin tyyppiä 4 olevat taistelurobotit kussakin ja erään talon katolla näyttää olevan joku raskaalla aseella aseistettu vartiomies. Aita on noin 3 metriä korkea ja oletettavasti sähköistetty. Suunnittelemme kiivaasti ja lopulta päätämme valita suunnitelman D5.

Suunnitelma alkaa siitä, että yritämme vakuuttaa sille papille joka otti meidät vastaan, että heitä huijataan. Selitämme papille ensin asioita tekniikasta ja näytämme omien käsiradioidemme toiminan. Tästä pääsemme sitten kertomaan siitä mitä näimme siellä toisessa tukikohdassa, kuinka joltakin Edestekaiselta oli leikattu pää auki ja aivoihin oli laitettu radiovastaanotin. Kun pappi ei usko että kukaan voisi jäädä henkiin tuollaisesta, näytämme hänelle mitä tekniikalla voi tehdä ja teemme pari leikkausta parantaen samalla porukkaa. Kun olemme saaneet papin melko hyvin vaakuuttuneeksi siirrämme Ahban ja Duranan kylään ja lähdemme takaisin tukikohdalle näyttämään papille todistusaineistoa. Matkalla näemme vihreän kasvimaton ja kuulemme papilta, että sen lonkeroita kannattaa varoa. Kun pääsemme perille huomaamme, että paikka näyttää kyllä muuten samalta kuin mitä se oli silloin kun lähdimme, mutta pihalle on ilmestynyt kuusipyöräinen maa-ajoneuvo. Samalla tulee mieleen että meidän pitäisi oikeastaan yrittää kuunnella radiolla piraattien radioliikennettä. Yritämme selvittää radiohuoneesta löytyneestä lokikirjasta radiotaajuuden vaihtelusääntöä ja minä tunnistan sen heti kirjassa Communication Security Systems kuvatuksi esimerkki algoritmiksi, jossa taajuudesta otetaan joka päivä kuutiojuuri ja sen jälkeense kerrotaan 1022:lla ja sitten vielä otetaan jakojäännös 13332:n kanssa. Muistan vielä että kirjassa varoitettiin ehdottomasti käyttämästä tätä yksinkertaista menetelmää vaan kyseessä oli vain esimerkki. Emme kuitenkaan kuule mitään liikennettä radiosta.

Tarkkailemme paikkaa pari minuuttia, kunnes näemme kuinka auton alta ryömii esiin vartiomies, joka ensin venyttelee hetken ja seisoo sen jälkeen auton vieressä valppaan näköisenä. Hetken päästä sisältä saapuu pari miestä, jotka juttelevat hetken vartiomiehen kanssa, jonka jälkeen vanha vartiomies ja toinen uusista miehistä menevät takaisin sisälle. Uusi vartiomies vetää patjan pois auton alta ja pöyhii sitä hetken ennen kuin levittää sen auton päälle ja käy siten siihen "vartioimaan". Hetken päästä mies nousee ylös ja alkaa tutkia ympäristö kiikareilla. Hetken tutkittuaan mies ilmeisesti näkee jotain, koska ottaa kiväärinsä esiin ja ampuu jotainkin. Mies ilmeisesti osuu, koska hän hyppää autonkatolta alas tarkoituksenaan mennä hakemaan saaliinsa, mutta hän loukkaa jalkansa hypätessään alas. Mies karjuu jotain sisälle ja parin minuutin kuluttua pari miestä tuleekin ulos tutkimaan vartiomiestä. He kantavat hänet hetken päästä sisälle. Kuluu taas pari minuuttia jonka jälkeen kaksi miestä tulee ulos työntäen kolmatta miestä edellään. Kolmas mies jää ulos vartioon. Mies on ulkona vartiossa noin 22 minuuttia, jonka jälkeen hän menee hakkaamaan ovea. Mies päästetään takaisin sisälle ja vähän ajan kuluttua kannetaan talosta ulos paareilla se edellinen jalkansa loukannut vartiomies. Mies kannetaan paareilla auton luokse ja hänet jätetään sinne vartioon.

Mies ammuskelee taas pari kertaa jotain, mutta ampuu ohitse ja lopulta hän kypsyy ammuskeluun. Sen jälkeen hän menee autoon sisälle ja pistää stereot niin kovalle, että jopa mekin kuulemme musiikin. Kuluu hetki jonka jälkeen sisältä tulee yksi miehistä. Tämä kävelee auton luokse ja katkaisee siellä jotain piuhoja sivuleikkureilla ja musiikki vaimenee. Mies lähtee kävelemään takaisin taloa kohti, kun autossa oleva mies ampuu hänen jalkoihinsa laserkiväärillä. Kävelevä mies vastaa tähän heittämällä sirpalekäsikranaatin, jonka hän yrittää saada autoon sisälle, mutta siellä istuvan onneksi kranaatti osuu ovenpieleen ja räjähtää ulkona aiheuttamatta vahinkoa. Autossa istuva mies yrittää ampua miestä laser-kiväärillään, mutta hutasee ja toinen mies pakenee sisälle taloon.

Kuuden tunnin kuluttua tuleekin sitten seuraava vartiomies vapauttamaan jalkavammaisen vartiomiehen. Tämä uusi vartiomies istuu aidan tolpalla pari tuntia, ennen kuin tulee seuraava vaihto. Seuraava vartiomies kiipeää talon katolle ja vahtii ympäristöä sieltä kunnes tilalle tulee todellinen pinko, joka partio säännöllisesti aidan sisäpuolella. Muutaman tunnin kuluttua tulee taas vartionvaihto ja vartioon tulee mies joka katselee ensin ympärilleen ja äkkää sitten jonkin mättään ja nukahtaa siihen. Kuluu noin tunti jonka jälkeen sisältä kuuluu ensin räjähdys ja heti perään toinen. Näyttää siltä että jetkopterin varapolttoainetankki on räjähtänyt ilmeisti kranaatin sytyttämänä ja autotalli on ilmiliekeissä. Sisältä syöksyy seitsemän miestä ulos katsomaan tulipaloa. Palo kestää parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen polttoaine loppuu. Itse talo tuntuu olevan tulenkestävää materiaalia, koska se ei oikeastaan pala ollenkaan. Porukka poistuu takaisin sisälle. Vartiomies kiertelee hetken ja huomaa sitten auton alla olevan patjan ja kömpii auton alle lepäämään. Kuluu hetki jonka jälkeen mies hyppää auton alta ammuskellen hurjasti laserpistoolillaan. Mies syöksyy sisälle ja hetken päästä sisältä tulee pari miestä ulos. Miehet lukitsevat auton ja palaavat aidan sisäpuolelle. Ilmeisesti he pitävät sitä mikä tuolta auton alta löytyi liian vaarallisena jotta viitsisivät vartioida auton luona. Miehet kiertävät talon toiselle puolelle ja jäävät sinne istuskelemaan ja juttelemaan.

Kaikesta tästä päättömästä toiminnasta olemme jo päätelleet, että tämän täytyy olla se porukka, jonka johtajan me tapoimme silloin Karabandojen luona ja koko porukka on nyt ilman johtajaa täysin rappiolla. Koska on tullut jo pimeä päätämme lähteä hyökkäykseen. Pääsemme talon luokse ilman ongelmia. Minä ja Dwille kiipeämme katolle ja John jää alas. Heti kun pääsemme katolle tulee autotallin ovesta pari miestä kantaen palanutta ruumista. He heittävät ruumiin aitauksen kulmaan. John lähtee heti tutkimaan ruumista ja samalla kun hän tutkii sitä kuulee hän oven aukeavan takanaan. Ovesta tulee esiin joku Yazirian lapio olallaan. John iskee Yaziriania keihäällään, jolloin tämä hymähtää ja vetää esiin miekan ja aloittaa taistelun ääntäkään päästämättä. John huomaa että tilanne on hieman epätasainen ja huutaa apua. Dwille syöksyy toiselle puolelle pudottamaan kranaatin vartiomiesten päälle ja minä juoksen Johnin avuksi. Minä ja John tapamme Yazirianin pois, sillä välin kun Dwille hoitelee vartiomiehet parilla käsikranaatilla.

Joku huutaa sisältä että "mitä siellä ulkona oikein tapahtuu". Huudan takaisin että "toi juntti pudotti käsikranaatin tai itse asiassa kaksi". Joku vastaa sisältä: "Heittäkää se ruumis sinne kasaan", johon minä vastaan että "ok". Joku lisää edelliseen että "Kun te olette siellä ulkona noin aktiivisia niin voisitte haudata kaikki ruumiit samalla, sinunhan John piti haudata se ensimmäinen ruumis". Vastaan että "voin haudata tuon yhden, mutta en noita uusia ruumiita". Sisältä kuuluu vastauksena ainoastaan kysymys "Ruumiita???", johon minä vastaan "Joo, noi vartiomiehet niillä käsikranaateilla leikki". Kuluu hetki, ilmeisesti sisällä mietitään kuumeisesti jotain, sen jälkeen sieltä kuuluu "hei John mikähän se sinun edellisen tyttöystävän nimi oli". Ilmeisesti miehet ovat alkaneet epäillä jotain, mutta en häkelly, vaan vastaan yleisimmän Yazirianien naisen nimen. Sisältä vastataan että "ok", ja mitään muuta ei siten kuulukaan. Noin puolen minuutin kuluttua, millä välin minä ja John siirrymme oven molemmille puolille ja Dwille siirtyy toisen oven yläpuolelle tulee ovesta ulos tyyppi, joka katsoo hetken aikaa ympärilleen ja sanoo sitten minulle että "ai silläkö sinä John oletkin". Minä kysyn mieheltä että "tulitkos sinä kaivamaan noi loput ruumiit maahan". Hän vastaa että "joo, hävisin arvonnassa". Sanon hänelle että "ruumiit ovat tuolla kasassa ja lapio on siinä päällä". Hän kävelee ruumiiden luokse ja toteaa "Eikös sinun pitänyt haudata toi yksi ruumis". Minä vastaan että "joo minähän olen jo haudanut yhden". Mies vastaa että "älä nyt viitsi leikkiä minun kanssa tähän aikaan päivästä". Minä kävelen lähemmäksi ja valmistaudun ampumaan häntä äänihajottimella, mutta hän aavistaa ja onnistuu väistämään minun laukaukseni. John tulee mukaan taisteluun ja pienen taistelun jälkeen saamme miehen matalaksi. Mies ehtii kuitenkin huutaa että "John on petturi, John on petturi, hei niitähän on useampiakin, apua hyökkäys, apua".

Kun taistelu on ohitse huudan sisälle että "Tänne voisi tulla pari vartiomiestä näiden kuolleiden tilalle, emme me voida vartioida samalla kun kaivamme hautaa". Kierrämme samalla Johnin kanssa kulman taakse piiloon kumpikin omalla puolellamme. Kuluu hetki ja ovi aukeaa ja siitä lentää ulos käsikranaatti. Kranaatti osuu suoraan aitaan ja pomppaa siitä takaisin sisälle. Dwille huomaa samalla, että toisesta ovesta tulee pari tyyppiä ulos ja painautuu seinää vasten. Dwille heittää ulos tulleita käsikranaatilla, mutta kiireissään heittää kranaatin liian kauas. Minä painun kulman taakse vahtimaan näitä kahta uutta, samalla kun John syöksyy autotalliin. John hutasee keihäällä autotallissa vesitynnyriin hyppäävää miestä (miehen kranaatti oli palokranaatti) katkaisten samalla keihäänsä. John vetää laserpistooliaan esiin ja mies kaivaa laserkivääriään ampuma-asentoon. John ampuu miestä ja saa tämän pudotettua ennen kuin mies ehtii ampua kertaakaan. Minä vahdin nurkalla ja huomaan kulman ympäri katsovan mihen. Ammun miestä äänihajottimella, mutta hän vuorostaan ampuu minut tajuttomaksi laserillaan. John tulee ulos ja ampuu autotallin kulmalta sitä tyyppiä joka suojaa tätä minua kohti kävelevää tyyppiä. Minua lähestynyt mies syöksyy suojaan ja John ja toinen mies vaihtavat laukauksiaan. Edelleen katolla oleva Dwille nukuttaa toisen miehen nukutuskranaatilla ja yrittää sen jälkeen hypätä toiselle katolle. Valitettavasti Dwillen hyppy jää hieman lyhyeksi ja hän putoaa alas, mutta onneksi hän ei loukkaa itseään pahemmin. Dwille nirhaa vieressään maassa nukkuvan ja vetää sitten kranaatin esille samalla kun laserkiväärinsä hajottanut John vaihtaa asetta. Dwille ja John laittavat laserkilpensä päälle ja Dwille syöksyy miestä kohti keihällä ja kranaatilla aseistautuneena. Mies ampuu kohti Dwilleä, mutta onnistuu vain hajoittamaan aseensa, jolloin hän vaihtaa miekkaan. Dwille heittää käsikranaattinsa mutta se menee pitkäksi ja mies iskee Dwillen maahan, syöksyen sitten Johnin kimppuun. John ampuu laserpistoolinsa tyhjäksi samalla kun mies hakkaa häntä miekallaan. Kun Johnin energia loppuu vaihtaa myös hän miekkaan ja pudottaa miehen parinkymmenen sekunnin taistelun jälkeen. Tilanne näyttää jotenkin tutulta, vaikka emme osaakaan yhdistää sitä vielä oikein (ainoana pystyssä joukon huonoin taistelija).

John parantelee meitä ja sen jälkeen tutkimme paikan loppuun ja keräilemme romut kasaan: Yksi ensiapulaukku, työkalulaukku, voimavyö, 4 energia-akkua, 6 kappaletta laserpistooleita, yksi käsikranaatti. Hautaamme ruumiit ja haemme kopterin ja papin paikalle.

Seuraavan päivänä Dwille yrittää avata auton ovea, mutta huomaa siinä kolikkolukon, johon pitää pudottaa kolikko jotta ovi aukeaa. Sisältä löytyy samanlainen lukko johon pitää pudottaa raha ennen kuin moottorin saa käyntiin. John tulee paikalle ja purkaa molemmat lukot. Ensimmäisestä säiliöstä löytyy noin nelisenkymmentä krediittiä ja virtalukosta vain yksi. Näytämme papille laboratoriota ja kirjaa jossa kerrotaan mitä miehet ovat tehneet. Päätämme jättää jetkopterin tänne ja jatkaa matkaa autolla. Otamme jetkopterista mukaan akun ja siirrämme sen auton takakonttiin, kunhan Dwille on ensin vienyt jetkopterin vähän kauemmaksi ja tullut takaisin hakemaan autoa.

Lähdemme ajamaan kohti Edestekaiden kylää. Matka sujuu ongelmitta ja pääsemme perille illalla. Piilotamme auton metsään ja kävelemme kylään. Minä ja Dwille teemme itsellemme isohkot leikkaukset ja saamme itsemme kuntoon.

Edestekaiset pitävät koko päivän rituaaliaan ja illalla kuulemme että he ovat päättäneet hyökätä pirujen aitaukseen. Mietimme suunnitelmaa ja täydennämme tietojamme aitauksesta kyselemällä Edestekaideilta tietoja. Kuulemme että yöllä ihmisvartiomiehet eivät ole paikoillaan, mutta kovin paljon uutta tietoa emme Edestekaidoilta saa.

Saamme kuitenkin suunnitelmamme tehtyä ja päätämme esiintyä reissulta palaavana porukkana. Illalla ajamme autolla portin luokse aivan muina miehinä ja soitamme torvea. Tietokone toteaa meille että pistäkää käsi tunnistelukkoon, jolloin John lähtee lukon luokse purkamaan sähköaitaa ja minä pusken autolla läpi. Auto lähtee liusuun heti läpäistyään portin ja päädymme autotallia päin mutta pääsemme kuitenkin portista läpi. Dwille lähtee myös aidalle purkamaan sähköistystä ja minä ja Durana lähdemme vartiomiehen paikkaa kohti. Kulmatornissa oleva robotti kääntyy tornissa meitä kohti, mutta ei kuitenkaan ammu. Kun lähden kiipeämään tikkaita ylös aukeaa viereinen ovi ja siitä tulee tyyppi ulos. Durana käy miehen kimppuun keihään kanssa, samalla kun mies vetää pistooliaan esiin. Mies on kuitenkin loppujen lopuksi aika yllättynyt nähdessään meidät näin lähellä, eikä ehdi ampua Duranaa ennen kuin Durana lyö miestä toisen kerran. John, joka ei ole saanut aidan sähköistystä purettua ja joka on lähtenyt meidän peräämme, törmää toisesta ovesta tulevan mieheen. Mies ampuu Johnia, samalla kun John lyö häntä. Tässä vaiheessa minä pääsen katolle ja totean että siellä on pienoistykki ja samalla huomaan että robotti on kiinnostunut minusta ja ampuu minua. Koska en osaa ampua tuolla tykillä ja minulla ei ole suojaa laser-aseita vastaan päätän siirtyä takaisin alas robotin ammunalta suojaan. Onneksi robotti hutasee ja pääsen turvallisesti alas. Johnin vastustaja hajottaa aseensa, samalla kun John yrittää hakata häntä. Minä pääsen alas ja hyökkään Duranan vastustajan kimppuun. Duranan vastustajalla on ilmeisesti pieniä vaikeuksia päättää kumpaa ampua, koska ampuu meidän väliin, tai sitten hänellä muuten vain menee heikosti. Johnin luona olevasta ovesta on tullut toinenkin tyyppi ulos, jota paikalle saapunut Dwille alkaa hakata. Mies ampuu kuitenkin Dwillen melkein heti maahan. Meidänkin luona olevasta ovesta tulee toinen mies ulos ja hän alkaa ampumana minua. Pudotan sekä Duranan että Duranan vihollisen (Durana oli vain tiellä) ja käyn uuden vastustajani kimppuun. Johnin puolella taistelu on aika epätasaisen näköinen, John vastaan kolme kaveria, jotka onneksi ampuvat myös toisiaan. Viholliset pudottavat Johnin ja vähän myöhemmin minun vastustajani saa minultakin tajun pois.

Herään vähän aikaa myöhemmin ja huomaan että naamani on aika veressä ja muutenkin heikossa kunnossa. Parannan Duranaa ja saan hänet tajuihinsa. Käymme katsomassa muita meikäläisiä. Yritän pelastaa Dwillen laittamalla hänet hidastuskenttään, mutta en onnistu. Johnin saan kuitenkin kuntoon. Hetkeä myöhemmin kuulemme kuinka tämän talon katolle jossa Dwilleä olin hoitanut (ilmeisesti paikka oli upseerien asuinrakennus) romahtaa jotain. Menen ulos katsomaan mitä oikein tapahtuu ja huomaan että Edestekaiset ovat saaneet yhden vartiotornin kaadettua ja se oli kaatunut tämän talon päälle. Kiipeän ylös katsomaan tykin kuntoa ja totean että sekä tykki että toisen nurkan robotti ovat vielä kunnossa, mutta robotin tähtäysohjelmassa on varmaan jotain vikaa, koska se ei osu vieläkään. Tulen kuitenkin vauhdilla alas.

Lainaan kuolleelta Dwilleltä laserkilven ja pari käsikranaattia ja lähden toisen robottitornin kimppuun. Kurkkaan robottia kulman ympäri ja huomaan että robotti ampuu toisen tornin takana olevia Edestekaiseja. Kierrän toista kautta päästäkseni robotin toiselle puolelle. Minua ammutaan sukkulakentän toiselta puolelta, mutta en välitä siitä vaan juoksen läpi vaan. Ensimmäinen kranaatti menee hieman yli samoin toinen, mutta sitten robotti osuu minua ja menetän taas tajuntani.

Herään jonkin ajan päästä ja huomaan että robotti on juuri menossa minun ohitseni kohti Edestekaiseja. Heitän sitä kranaatilla ja saankin sille pikkusen vahinkoa aikaseksi (samoin kuin itsellenikin), mutta nyt se kääntyy minua kohti. Ammun sitä laserilla mutta en osu ja se hakkaa minua kuin vierasta sikaa. Menen taas tajuttomaksi.

Taistelun jälkeen kun kuuluu enää kidutusääniä John ja Durana lähtevät liikkeelle ja yrittävät estää Edestekaisea tuhoamasta kaikkia taloja ja muita tavaroita. He eivät onnistu, mutta joku Johnin kaveri Thacker "The Hacker" Roin onnistuu estämään täydellisen tuhon. He tutkivat aluetta. Toteavat että Edestekaiset ovat jo ehtineet polttaa yhden parakin ja ruokavaraston. Muita rakennuksia tutkiessa löytyy jonkin rikkaan miehen tavarat. Kidutusselleistä löytyy kuolleena Jamesonin ryhmän pallo (Dralasite) ja nimilappu jossa lukee Jameson, Jamesonista itsestään ei näy jälkeäkään. Ruokavaraston jäännnöksistä ei löydy oikeastaan mitään mielenkiintoista, mutta autotallista löytyy explorer ja jetkopter + muuta roinaa. Reaktorirakennuksessa on yllättäen reaktori ja sairaalasta löytyy jonkin verran ylimääräisiä lääkkeitä + muuta sairaala tarvikkeita. Sitten he törmäävätkin lukittuun oveen, jonne he eivät kuitenkaan vielä yritä. Seuraavana tulee mineraalilabra ja robottipaja. Sitten on pari toimistoa, radiohuone ja viimeisenä tietokonekeskus. Viimeisestä rakennuksesta löytyy melkein täysi mineraalivarasto ja sen jälkeen he löytävät minutkin. He saavat minut tajuihinsa ja minä parannan onnistuneesti kaikkia muita paitsi itseäni. Keräämme viholliselta aseistusta ja muita tavaroita ja käymme lepäämään.

John, Roin ja Durana menevät heti aamusta tutkimaan radiohuonetta. Heti alussa he huomaavat että täällä ei ole tähtien välistä radiota, joten emme vieläkään saa ilmoitettua mitään viranomaisille. He löytävät kuitenkin tiedon että täältä on otettu paljon yhteyksiä planeetan kiertoradalla olevaan avaruusalukseen ja siellä Star Devil-nimiseen henkilöön ja jonkin verran myös avaruusaluksen radion kautta Truane's-Starin viranomaisiin, mm. johonkin jonka Roin muistaa selittäneen hänelle jostain kaivoshommista ennen kuin he lähtivät tänne. Vaikuttaa siltä että he ovat tehneet myös kuukausittaisia ilmoituksia kuinka paljon malmia he ovat vieneet. Lisäksi saamme selville että sukkula on tullut aina pari päivää ennen lähetyksen lähtöä. Roin kertoo että eversti-luutnantti Jameson on ainakin palvellut Truane's-Starin avaruuslaivastossa, mutta se ei välttämättä tarkoita sitä että hän osaisi kuitenkaan lentää avaruusalusta.

Minä totean että malmia on noin neljännesmiljoonan edestä ja jään malmivarastoon varmistamaan vielä arvioni (Täsmäsi täydellisesti). Teknikot kävelevät seuraavaksi tietokonehuoneeseen, jossa Durana alkaa murtautumaan tietokoneeseen ja muut menevät sillä välin tutkimaan toimistoja. Kun saan malmin analysoitua siirryn tutkimaan kaivostoimistoa. Durana pääsee sisään tietokoneeseen ja etsii sieltä tietoa. Hän vilkaisee ensin tietokantaohjelmaa, mutta kämmää jotain ja lentää pihalle ja joutuu alottamaan alusta. Tuon virheen takia turvallisuusohjelma kuitankin tukkii sen reijän, josta hän viimeksi tunkeutui sisään, joten taas menee pari tuntia ennen kuin hän pääsee uudestaan sisälle. John ja Roin tutkivat toimistoa ja toteavat että se on aika normaali pienen yrityksen toimisto. Viimeisen vuoden tulos oli kuulemma noin miljoona. Suurin osa menoista näyttää olevan henkilökuntamenoa, kaivoslaitemeno on aika mitätöntä, aivan kuten arvelimmekin. Lisäksi John ja Roin löytävät ajoneuvoluettelon, johon on merkitty kolme jetkopteria, kolme exploreria ja yksi ilma-auto. Ajoneuvoja on siis hukassa vielä yksi kutakin. Roin menee tutkimaan autotallia ja John taas yrittää murtautua lukittuun huoneeseen, mutta ei onnistu.

Minä löydän kaivostoimistosta infoa kenelle lasteja on viety ja koska. Lisäksi löytyy tietoja siitä kuinka paljon kaivoksista on tullut tavaraa ylös ja kuinka monta orjaa on kuollut jne.

+ Ryhmän jäsenet:
+ 						Ryhmään	Poistunut	Ikä
+ Nimi		Pelaaja		Rotu		mukaan	ryhmästä/syy	päivinä
+ -----------------------------------------------------------------------------
+ Oleo		Kivinen		Yazirian	12.11	-/-		-
+ Dwille	Aarni		Dralasite	12.11	12.78/Dead	67
+ Ahba		(Ahponen)	Human		12.11	-/-		-
+ Durana	Riikonen	Dralasite	12.11	-/-		-
+ John Troy	Alakoski	Human		12.55	-/-		-
+ Thacker Roin	Aarni		Human		12.78	-/-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>