SF Osa 1, Luku 004 (sf1/sf1.004)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Pieniä seikkailuja avaruudessa

Osa 1, Vulturnus, Luku 4, Vanha sivilisaatio


Jatkamme toimiamme: Durana yrittää murtutua tietokoneeseen, John poraa asevaraston ovea auki, Roin menee vartioon ja minä siirrän Ahban sairaalaan ja aloitan sairaalahoidon. Durana tutkii teollisuusohjelmistoa ja toteaa että se on täällä olevan rikastuslaitteiston ohjaukseen. Seuraavaksi Durana tutkii talousohjelmaa, josta löytyy samat tiedot kuin toimiston papereista. Tietokannasta löytyy henkilöstötiedostot jossa kerrotaan jokaisen piraatin osuus voitosta yms. Robotinhallintaohjelmasta löytyy tieto että se on ohjannut kahdeksaa robottia, joihin kaikkiin on nyt yhteys poikki. Analysointi softasta löytyy maankuoren tutkimustietoa, Durana kutsuu minua paikalle ja sanoo samalla, että minun pitää ottaa Johnilta käännöskoje mukaan, jotta voidaan ladata sinne Edestekaisen kielen sanasto. Vartiointisoftaan Durana ei kuitenkaan pääse sisään. Menen tutkimaan analysointi ohjelmaa ja totean että siellä on aika hyvin tehty analysointi malmivaroista ja siitä mistä malmia kannattaa kaivaa, talletamme tiedot korpulle. Minä lähden siistimään rikkaan miehen kamoja ja tutkittuani ensin kylpyammeen ja baarikaapin, rentoudun hetken aikaa ennen kuin siirryn ulos siivoamaan paikkoja.

En ehdi siivota montaakaa minuuttia, kun Roin valittaa että reaktori vaatisi huoltoa, joten minä siirryn vartioon ja Roin menee huoltamaan reaktoria. Durana yrittää taas tuhota tämänkin tietokoneen tietoja, mutta onnistuu vain lentämään ulos pari kertaa. John pääsee sisään ja toteaa että huone on täynnä laatikoita ja yhdeltä seinältä löytyy kymmenen laserkivääriä ja kaksi neulakivääriä. Laatikosta löytyy kranaatteja, ammuksia, voima-akkuja, yksi kappale holokenttää (polymorf self). Jaamme tavaroita.

John tuhoaa kolme robottia ja saa niistä muka jotain hyödyllisiä osia. Durana melkein tuhoaa tietokoneen leikkiessään sen kanssa. Minä hoidan Ahbaa ja käyn sen jälkeen taas kylvyssä ja rentoutumassa. Kysymme Edestekaiseilta siitä oliosta joka oli ottanut eversti-luutnantti Jamesonin ja kuulemme että se oli jumalan lähettiläs, joita käy todella harvoin ja salaa. He kuulemma asuvat noin 200 - 300 kilometrin päässä idässä rauniokaupungin alla.

Pakkaamme autot ja siirrämme akut kauemmaksi. Lähdemme liikeelle kohti rauniokaupunkia ja olemme illalla perille. Yövymme kaupungin ulkopuolella.

Aamulla lähdemme tutkimaan kaupungin rauniota. Kaupunki koostuu kristallista tehdyistä taloista sekä muutamia kivisiä rakennuksia. Tutkimme kaupunkia etsien maan alle vievää aukkoa. Ensimmäistä rakennusta kohti mennessämme kimppuumme hyökkää köynnöksiä. Minä heitän omaani käsikranaatilla ja Roin heittää minua käsikranaatilla. Durana ja John ovat jo menneet tajuttomiksi. Minäkin menen tajuttomaksi Roinin heittämän käsikranaatin takia. Roin ampuu loput köynnökset laserkiväärillään ja parantaa sitten meitä. Minä parannan itseäni lisää ja herätän Duranan ja Johnin.

Emme löydä talosta mitään muuta kuin siirrettäviä kristalliseiniä. Kun tulomme ulos talosta kimppuumme hyökkää viitisen kappaletta hyönteisiä. Otamme keihäät käteen ja yritämme pudottaa niitä, paitsi John joka yrittää puolustautua, mutta silti häntä osutaan, kuten myös Roinia. Minä ja Roin pudotamme omamme. Minuun osuu kaksi kertaa peräkkäin ja vuodan aika pahasti. Parantelen itseäni ja stabiloin Johnin huumeella. Lähdemme takaisin tukikohtaan. Illalla parannamme porukkaa ja saan Johnin tajuihin, mutta muuten porukka on aika heikossa kunnossa. Pieniä ongelmia reaktorin käynnistyksessä (kolme tuntia).

Päätämme lähteä takaisin yhdellä autolla. Johnkin lähtee mukaan vaikka valittaakin lievää jäykkyttä (stabilointihuumeen jälkivaikutus). Pääsemme perille ja lähdemme tutkimaan seuraavaa taloa. Kun lähestymme taloa mätäs käy kimppuumme (itse asiassa se onkin joku iso hyönteinen). John ja minä tapoimme mättään pois! Alamme etsiä talojen läheltä luolan suuta josta voisimme päästä kaupungin alle. Pitkän ajan kuluttua vihdoinkin löydämme luolan suun. Sekoilemme jonkin aikaa luolan sokkeloissa kunnes tulemme huoneeseen, jossa yllättäen seinässä oleva kirstalli koskettaa Johnia, joka menee heti tajuttomaksi. Toisesta kristallista lähtee kova ääni, joka vahingoittaa Durania. Hetken aikaa kristallin kirkunaa ja lasersäteiden loistetta ja hetken päästä räjähdyksiä, kun Durana heittää pari käsikranaattia ja saa toisen kristalleista tuhottua. Tässä vaiheessa kaikki muut ovat jo tajuttomana paitsi Durana, joka hänkin menee aika pian tajuttomaksi.

Tulemme tajuihin uudessa kammiossa, joka onkin sairaala (huone nro16). Huomaamme, että myös Ahba on tuotu autosta tänne, mutta että Johnia ei näy. Huoneeseen tulee yksi Eorna (niitä jumalan viestinviejiä) ja sanoo että te olettekin jo tajuissanne. Kun tajuissan olevat Ahba, Durana ja Roin kysyvät että onko eversti-luutnantti Jameson täällä, niin hän kertoo että hänkin on täällä hoidossa. Johnista se kertoo että häntä he eivät pystyneet pelastamaan. Trux (se Eorna) kertoo että olisi parempi jos me ensin voisimme vähän paremmin, ennen kuin käymme katsomassa Jamesonia. Trux aloittaa kertomalla meille ensin taustatietoja. Hän kertoo että Satharit hyökkäsivät tänne noin 5500 vuotta sitten ja tuhosivat koko planeetan sivilisaation. Sen jälkeen jäljelle jääneet Eornat olivat tehneet suuren suunnitelman, jossa tarkoituksena oli kasvattaa muista täällä olevista roduista älykkäitä. Hänen serkkunsa Trax oli pelastanut Jamesonin ja tuonut hänet tänne hoitoon. Satharit olivat geneettisesti muutelleet täkäläisiä rotuja ja he tekivät niistä hirviöitä. Hän kuvailee aika tarkkaan sen hirviön, jonka tapoimme silloin kun pääsimme Ulmorien heimoon ja sen lisäksi hän kuvailee myös sen joka oli hyökkännyt meidän kimppuun tuossa ulkopuolella.

Tässä vaiheessa Durana kertoo että hän oli nähnyt yhden Satharin joka oli naamioitunut Johniksi. Trux toteaa että se voi olla mahdollista, koska Satharit olivat jättäneet tänne laitteistonsa jonka tarkoituksena on hälyyttää kun paikalle saapuu tähtimatkustajia. Kun Durana vielä jatkaa väittämistä että se oli naamioitunut täksi meidän Johniksi, toteaa Trux, että tuo kuollut John ei kyllä ollut mikään Sathar. Trux jatkaa kertoen että heillä ongelmana on lähinnä se että heitä on niin pieni populaatio, joten heidän geenistönsä on aika heikko. Heitä on vain noin kymmenen hereillä ja loput parikymmentä syväjäädytyksessä. Heidän tarkoituksensa on saada nämä alkeellisemmat rodut kasvatettua täyteen älykkyytteen ja sen jälkeen heidän tehtävänsä on ohitse ja he voivat jättää planeetan heille. Mietin että heidän ensivaikutelmansa meidän roduista (piraatit) ei varmaankaan ole kovin hyvä.

Trux kertoo että Sathareilla on planeetalla lähetin, jonka tarkoituksena on havaita kun planeetalle tulee muita ja tämä lähetin on kuulemma jonkin kukkulan laella oleva laatikko. He ovat suunnitelleet laatikon tuhoamista, mutta koska heitä on ollut vain niin vähän he eivät vielä ole viitsineet tehdä asialle mitään. Varsinkaan kun mikään laite ei kestä 5000 vuotta, joten siellä täytyy olla jotain huoltohenkilökuntaa, ei sinne viitsi hyökätä porukalla jonka yhteis koko on kolmekymmentä henkeä. Laatikko on noin kahdeksansadan kilometrin päässä täältä jonkin verran järvestä länteenpäin lähellä Kurapandojen aluetta. Toteamme että nyt kun piraatit ovat olleet planeetalla saattaa olla mahdollista että tuo lähetin on havainnut heidät ja lähettää viestin Sathareille. Mietimme että tuo pitäisi varmaan käydä tuhoamassa.

Pääsemme puhumaan Jamesonin kanssa, mutta hän on vieläkin aika heikossa kunnossa. Jameson on ehdottomasti sitä mieltä että totta kai se lähetin pitää käydä tuhoamassa, ja niin me sitten päätämme lähteä tuhomanaan sitä heti kun olemme kunnossa.

Ahba ja Roin lähtevät ajamaan kohti tukikohtaa. Heidän ajoneuvonsa hajoaa matkalla, mutta he onnistuvat korjaamaan sen. Kun he pääsevät perille rakentelevat he autoon jalustan, johon voidaan kiinnittää sen meidän raskaan singon.

Me muut lähdemme liikkeelle kohti tukikohtaa ja pääsemme illalla perille.

Lähdemme ajamaan kohti Satharien laatikkoa.

Saavumme perille. Havaitsemme laatikon noin kolmen kilometrin päästä. Tukikohta näyttää isolta kivipaadelta, jonka päällä on piikki, jossa pyörii jotain. Näyttää tutkalta. Se on ison tasangon keskellä olevalla kukkulalla. Tasangolla näyttää käyskentelevän joku pieni parinkymmenen eläimen lauma kasvissyöjiä syömässä ruohoa. Kierrämme rakennelman, emmekä näe siinä mitään ovea tms. Ahba päättää että hyökkäämme yöllä.

Lähestymme noin kilometrin päähän. Eläinlauma näyttää olevan meidän ja rakennelman välissä. Ahba pelkää pieniä eläimiä ja kiertää ne monen sadan metrin päästä. Näen vasemmalla huonon enteen kun taas oikealla näyttää olevan hyvä enne. Päätän kiertää oikean kautta, vaikka muut lähtevätkin vasemmalle. Kuljen muutaman sata metriä kunnes eteeni ilmestyy helvetin iso kissa. Sen pituus on noin 10 metriä ja sen säkäkorkeus on noin 5 metriä. Heitän sitä kranaatilla ja yllättäen osunkin. Kissa hutasee minua ja minä vedän kaksi laserpistoolia esille. Ammun laserpistoolini melkein tyhjäksi ja alan sen jälkeen väistelemään. Mutta juuri kun muut ovat pääsemässä ampumaetäisyydellä menen tajuttomaksi ja se ottaa minut mukaansa ja lähtee juoksemaan poispäin. Muut ampuvat pari kertaa ja sitten se pääsee karkuun.

Muut jatkavat silti kohti rakennusta. Kun he tulevat rakennuksen luokse kiertävät he sen tutkien sitä. He löytävät luukun josta lähtee liuska alas. Liuska kiertää rakennusta ja kierrettyään kokonaisen kierroksen he tulevat liuskan päähän. Vasemmalle on ovi, joka näyttää vievän rakennuksen sisälle. Kun teknikot tutkivat ovea huomaa Ahba käytävän jatkeena olevan salaoven. He menevät salaovesta läpi. Oven takaa löytyy käytävä, joka vie eteenpäin. Hetken päästä he tulevat taas ovelle. He jatkavat ovesta lävitse ja tulevat metalliseinäiseen käytävään, ilmeisesti he tulivat juuri rakennuksen sisälle. Käytävä menee jonkin verran eteenpäin ja sitten he tulevat kammioon. Samassa he huomaavat edessään noin viisi metrisen etanan ja takana olijat huomaavat toisen etanan myös sivulla. Taistelu on aika lyhyt ja taistelun tulos on se että Ahba tuhoaa toisen neulakiväärillä ja Roin tappaa toisen juuri ennen kuin menee tajuttomaksi palovammoistaan. Ahba kuulee vielä lisää samanlaisia ääniä jolloin hän ja Durana heittelevät niitä käsikranaateilla tappaen pari etanaa. Käytävästä kuuluu lisää ääniä ja sieltä tulee vielä yksi etana, joka pudottaa Ahban ennen kuin Durana tappaa sen. Durana kuulee vielä lisää meteliä, mutta menee kuitenkin välillä parantamaan sekä Ahban että Roinin. Tämän jälkeen he suorittavat raukkamaisen pakenemisen.

Kun he pääsevät autolle on siellä heillä vastassa luutnantti Hash ryhmineen. Ryhmään kuuluu ryhmän johtaja luutnantti Hash (ihminen, upseeri), kessu Kav'ka'k (Vrusk, teknikko), sotamies Kerz Koi (Vrusk, lääkäri), korppu Paul Jaqueys (ihminen, tarkka-ampuja). Ai niin vähän ajan päästä huomamme ryhmän viimeisen jäsenen eli sotamies Tsikorsky "The Great" (Dralasite, tanssija), joka avaa suunsa ja esittelee itsensä samalla kun alkaa tutkimaan Duranan ja Ahban tavaroita.

Kuvataanpa hieman porukkaa:

Luutnantti Hash: hyvä teoreetikko, joka ei tiedä miten hyvin hänen suunnitelmansa toimivat käytännössä. Kova ja karismaattinen johtajatyyppi, joka kuitenkin antaa anteeksi helposti.

Kerz Koi maanisdepressiivinen lekuri, joka osaa joskus jopa tapella nyrkeilläkin.

Kav'ka'k pitkän linjan miehiä, ollut armejassa helvetin kauan (hullu), yksisilmäinen hullu lähitappelija (haluaa nähdä uhrinsa läheltä tai muuten ei näe sitä ollenkaan).

Paul Jaquays tarkka-ampuja, snobi puutarhuri, huonosti palkattu ainakin omasta mielestään. Ei kovinkaan pidetty.

Tsikorsky: utelias hiljainen optimisti. Osaa kuulemma heittää käsikranaatteja ja tanssia.

Hash esittelee kaksi suunnitelmaa, joista pienen miettimistauon jälkeen päätämme valita suunnitelman B. Ideana on painua suoraan sisään ja vallata koko rakennelma normaalien pienryhmätoimenpiteiden avulla.

Jaamme ryhmän kahtia niin että toisen ryhmän A muodostaa Hash, Kav, Paul, Tsikorsky. Toiseen ryhmään B jää siis Ahba, Durana, Koi, Roin. Ryhmä A kulkee alussa edessä ja ryhmä B suojaa takana, kunnes pääsemme sokkeloikkoon, jossa hajaannumme kahteen osaan. Lähdemme kohti rakennelmaa. Saavumme ilman ongelmia alas salaovelle. Jatkamme seuraavalle ovelle. Tulemme huoneeseen, josta ryhmä A jatkaa eteen ja ryhmä B menee oikealle, muutaman metrin päästä saavumme samaan huoneeseen, jolloin Tsikorsky huomaa yhden etanan. Hän heittää etanaa kahdella kranaatilla tanssien samalla kulman suojassa. Etana näyttää aika kuolleelta kahden osuman jälkeen. A ryhmä jää huoneeseen asemiin samalla kun B ryhmä jatkaa omaa käytäväänsä. B ryhmä törmää yhteen etanaan jonka Koi pudottaa yhdellä sarjalla. B ryhmä jää vahtimaan ovea ja A ryhmä jatkaa matkaa eteenpäin. Käytävästä kääntyy reitti oikealle, joka päättyy oveen. Eteenpäin jatkuu käytävä muutaman metrin ja sitten se kääntyy oikealle. Menemme ovelle, josta pääsemme isoon ellipsin muotoiseen huoneeseen. Jatkamme edellistä käytävää eteenpäin ja tulemme sitten ellipsin muotoisen huoneen toiseen päähän. Sen jälkeen löydämme pari ovea.

Avaamme toisen oven, josta pääsee toiseen ellipsin muotoiseen huoneeseen. Huoneesta löytyy kolme Eornaa, joiden päästä näyttää tulevan ulos joku hökötys, joten näyttää siltä että heidän aivonsa on korvattu koneilla. Kun Eornat nostavat äänihajottimiaan lähtee kessu sisälle hyökkäykseen ja Hash siirtyy asemiin ovelle. Vaihdamme laukauksia, mutta Hashin ase jumiutuu ja hän joutuu poistamaan lataushäiriötä jonkin aikaa, samalla kun kessu ja Paul teurastavat kyborgeja. Ammumme kolmannen pois ja samalla kaksi muuta huomaavat että tilanteessa on jotain vikaa ja he siirtyvät nyrkkeihin kessua vastaan (kessulla on äänikilpi). Samalla Tsikorsky huomaa että ovi aukeaa ja sieltä tulee kolme samanlaista. Hän heittää pari sirpalekranaattia ja sitten pari verkkokranaattia. Hän saa yhden verkkoon, mutta muut kaksi ampuvat häntä. Ahba B ryhmästä lähtee tulemaan avuksi. Hash ja Paul huomaavat että huoneen toisesta päästä tulee kolme tyyppiä lisää. Hash siirtyy huoneen puolelle niin että Paul pääsee myös kunnolla mukaan. Paul heittää uusia tyyppejä kranaatilla saaden kaikki kolme alueelle samalla kun Hash vaihtaa lipasta. Kessu pudottaa yhden vastustajansa ja saa tilalle yhden jota Hash ja Paul ovat ampuneet. Kaksi muuta tulee Hashiä ja Paulia vastaan. Kessu pudottaa taas yhden eli hänellä on enää yksi vastustaja ja kun Paul ampuu sarjalla kahta muuta niin toinen tippuu ja Hash pudottaa toisen. Kun pystyssä on vain yksi vastustaja menee Hashin mukaan taisteluun nyrkkien kanssa ja he pudottavat kessun kanssa helposti.

Jatkamme tutkimuksia. Löydämme ruokakomeron, joka on täynnä pakastettua lihaa ja Eornan ruumiita. Kessu käy tutkimassa kunnes alkaa palelemaan niin paljon että joutuu tulemaan ulos. Jatkamme keskushuoneesta. Tulemme huoneeseen, jossa on iso lasisäiliö jossa kelluu aivot ja siitä lähtee hirmuinen määrä letkuja ja muita johtoja isoon laitteeseen, joka näyttää joltakin ylläpitolaitteelta. Katkomme sähköjohdot. B ryhmä siirtyy eteenpäin ja tulee huoneeseen, joka on täynnä koneita ja lisäksi siellä on ilkeän näköinen robotti, joka kaivaa kaksi laaserpistoolia esille ja ampuu Roinia. Roin ja Kertz laittavat lasersuojat päälle ja lähtevät hyökkäykseen. Mukaan liittyy Durana ja Ahba. Porukka saa robotin tuhottua. Tutkimme laitteita. Löydämme näyttöpäätteen jossa lukee viesti vastaanotettu, hyökkäyslaivasto matkalla kohti Volturnusta täydellä vauhdilla, hyökkäys alkaa kahden viikon kuluttua, aloittakaa standarditoimenpiteet. Toteamme että meillä taitaa olla pieni ongelma.

Lähetämme viestin kotiin ja A ryhmä käy katsomassa lopun kompleksista lävitse. Löydämme maalämpögeneraattorin. Jatkamme alas ovelle. Oven takaa löydämme kolme isoa noin viiden metrin mittaista kissaa. Tsikorsky heittää viimeistä kahdella kranaatilla, joista toinen melkein osuukin saamatta mitään aikaan. Kissat käy kessun kimppuun ja pudottavat hänet samalla kun ne ampuvat Tsikorskyä neuloilla, jotka pudottavat hänetkin. Hash tulee paikalle juuri ajoissa nähdäkseen kuinka ne pudottavat Paulin. Ja sen jälkeen viiminen tulee ja tappaa Hashin.

Saamme vastauksen että meikäläiset lähettävät avaruusaluksia niin nopeasti kuin pystyvät, mutta pelkäävät että he eivät ehdi paikalle ajoissa.

+ Ryhmän jäsenet:
+ 						Ryhmään	Poistunut	Ikä
+ Nimi		Pelaaja		Rotu		mukaan	ryhmästä/syy	päivinä
+ -----------------------------------------------------------------------------
+ Oleo		Kivinen		Yazirian	12.11	12.94/Dead	83
+ Ahba		(Ahponen)	Human		12.11	-/-		-
+ Durana	Riikonen	Dralasite	12.11	-/-		-
+ John Troy	Alakoski	Human		12.55	12.85/Dead	30
+ Thacker Roin	Aarni		Human		12.78	-/-		-
+ Hash		Kivinen		Human		12.95	12.95/Dead	0
+ Kav'ka'k	Riikonen	Vrusk		12.95	12.95/Dead	0
+ Kerz Koi	Alakoski	Vrusk		12.95	-/-		-
+ Paul Jaqueys	Aarni		Human		12.95	12.95/Dead	0
+ Tsikorsky	Alakoski	Dralasite	12.95	12.95/Dead	0

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>