SF Osa 1, Luku 005 (sf1/sf1.005)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Pieniä seikkailuja avaruudessa

Osa 1, Vulturnus, Luku 5, Rotujen yhteenliittymä


Lähdimme kohti Edestekaiden kylää. Saavumme illalla perille. Saamme illalla Eornoilta viestin että he eivät pysty yksinään tekemään Shathareille mitään, mutta jos kaikki neljä rotua yhdistää voimansa niin meillä on pienet mahdollisuudet. Tässä vaiheessa toteamme että neljä? Me tunnemme vain kolme. Eornat kertovat että Ulmorien, Edestekaiden ja Karapandojen lisäksi on olemassa rotu nimeltä Mechanon, joka on Eornojen taistelurobottien jälkeläisiä. Heillä ole mitään yhteyksiä muihin rotuihin, ei edes Eornoihin, mutta heidän tekniikkatasonsa on paljon muita korkeammalla. Menemme vielä illalla puhumaan Edestekaisille. Anomme audienssia ylipapin luokse ja alamme rituaalit tätä varten Edestekaiden opastuksella. Meidät ohjataan temppeliin, joka muodustuu suuresta määrästä oudolla tavalla asetetuista kristalleija, joissa auringon valo leikkii oudosti. Ylipappi seisoo keskellä ympyrää ja sanoo meille että jumalan lähettiläät kertoivat, että me olemme tulossa ja että heidän kuulemma pitäisi kuunnella meitä. Ahba selittää asiaa hieman sekavasti, mutta ylipappi ainakin kuuntelee. Ylipappi kertoo meille heidän vaatimuksensa: He taistelevat puolellamme vain jos me pystymme todistamaan sen että olemme sen arvoisia ja jumalten suosiossa. Meidän pitää todistaa se tuomalla yksi quickdeath elävänä.

Sillä välin kun Roin ja Durana ajavat explorerilla kohti Satharien hökötystä lentävät Ahba ja Koi jet-kopterilla Kurapanrojen luokse juttelemaan. Karapandat toteavat että kyllä he voivat tulla mukaan muiden joukkoon, mutta vain jos me vain saadaan lentävältä demonilta sen varastama idoli. Ahba ja Koi palaavat takaisin Slave city ykköseen vaihtamaan akkua ja nukkuvat yön siellä.

Aamulla Ahba ja Koi lentävät explorerin kiinni. Matkalla he näkevät yhden kasvimassan ja kaasuttelevat sen ohitse ennen kun saapuvat perille. Koi romauttaa kopterin maahan pimeässä ja onnistuu rikkomaan jet-kopterin roottorin. Aamulla Roin ja Durana siirtyvät kopterin luokse ja korjaavat sen nopeasti. Alamme etsiä otusta. Muutaman tunnin päästä kopterilla lentävät Ahba ja Koi löytävät yhden, jolloin exporerissa olevat Roin ja Durana lähtevät tulemaan kohti. Ahba yrittää heittää otusta tangler-kranaatilla mutta ei osu. Otus hyökkää aluksen kimppun ja osuu heti päin kopteria ja putoaa tajuttomana maahan. Ahba pudottaa päälle toisen tangler-kranaattipaketin, josta kuitenkin räjähtää vain yksi (kuten edellisestäkin paketista).

He laskeutuvat ja heittelevät otukseen kaikki kuusi tangleria jonka jälkeen Koi tutkii otuksen ja toteaa sen kuolleeksi. Tämän jälkeen Koi alkaa tutkimaan otuksen häntää josta näytti lentävän nuolia heitä kohti ja katkoo sen irti. Kun hännästä alkaa roiskumaan verta alkaa Koi epäilemään omaa diagnoosiaan ja tutkii asiaa uudestaan ja huomaa että itse asiassa otus onkin elossa. Koi omplee hännän takaisin kiinni ja saa sen valmiiksi suurinpiirtein samaan aikaan kun Rain ja Durana saapuvat perille. Otus alkaa myös näihin aikoihin tulla tajuihinsa, joten Ahba nukuttaa sen muutamalla nukutuskranaatilla. Sidomme otuksen ja heitämme sen explorerin takakonttiin. Alamme miettiä miten lähdemme takaisin ja Roin toteaa että tuolla roottorilla ei kovinkaan pitkään lennetä, jolloin Koi näyttää että kyllä se kestää katso vaikka ja repii roottorista palan irti. Roin yrittää korjata Koin aiheuttamia tuhoja, mutta ei onnistu koska koko roottori tuntuu aika heikolta. Durana onnistuu korjaamaan roottorin siihen kuntoon että sillä muka voi lentää jolloin Durana ja Koi lentävät SlaveCity 1:een ja pistävät siellä reaktorin päälle ja korjaavat roottorin, sillä välin kun Ahba ja Roin ajavat explorilla Kittyn kanssa perässä.

Aamulla explorer saapuu perille ja viemme Kittyn temppeliin. Edestekaiset ovat ihan tyytyväisiä, joten me jatkamme kohti vuoren huippua jossa sen Kurapandojen idolin varasteneen linnun pitäisi kuulemma asustella. Durana, Ahba ja Koi lähtevät kahdella exporerilla ja Roin tulee perässä päin jet-kopterilla. Otamme SlaveCity 1:stä kaikki tarpeellisen kaman mukaan.

Jätämme ylimääräiset tavarat exploreriin ja jatkamme jet-kopterilla kohti vuoren huippua. Muutaman kilometrin päästä huomaamme ettei vuoren huippu olekaan huippu vaan kraatteri, jonka keskellä on toinen huippu. Kun lähestymme lisää huomaamme että kraatterin yläpuolella tapahtuu hiljakseen isoja räjähdyksiä. Räjähdykset näyttävät olevat satunnaisia, mutta emme keksi niille vielä mitään selitystä.

Laskeudumme ja lähdemme kävelemään kohti kraatteria. Koi toteaa, että kraatteri on varmaan syntynyt kun paikkaan on iskenyt iso meteoriitti joskus helvetin kauan aikaa sitten. Kun Koi tutkii kaasuja huomaa hän sen sisältävän aika paljon vetyä ja jonkin verran ilokaasua, mikä selittää räjähdykset. Itse kraatterin pohja näyttää olevan täynnä jotain vihreän ja sinisen väristä kasvillisuutta, josta Ahba hakee näytteen niin että Koi voi tutkia sen.

Koi toteaa sen olevan jonkinlaista typpipohjaista sienikasvillisuutta. Päätämme yrittää kävellä kraatterin poikki sisemmälle kraatterille, jonka keskellä näyttää olevan se vuorenhuippu. Koi lähtee kävelemään ensimmäisenä mutta kasvillisuus tuntuu aika upottavalta ja kun hän kokeilee kepillä kasvillisuutta huomaa hän sen olevan todella upottavaa. Tässä vaiheessa ilokaasu alkaa jo vaikuttamaan Roiniin ja Koiniin, joilla ei ole kaasunaamareita, Duranakin liittyy seuraan kaasunaamarista huolimatta ja Ahballa, jolla on myös kaasunaamari, on aika paljon kestämistä näiden kanssa.

Tutkimme kasvillisuutta tarkemmin ja toteamme että lautalla voisi päästä kraateriin meneviä jokia pitkin keskemmälle. Rakennamme lautan ja muutamia meloja / sauvoimia ja lähdemme kohti keskustaa. Pääsemme melkein perille kunnes ympärillämme räjähtää iso tulipallo, joka pistää koko porukan melken tajuttomaksi, mutta pääsemme sentään sisemmän kraatterin luokse. Sisempi kraatteri on myös täynnä samanlaista kasvillisuutta kuin ulompi. Mietimme miten päästä ylitse, mutta koska keskemmälle ei enää mene jokia emme voi enää käyttää lauttaa. Toteamme että lumikengän tyyppisellä systeemillä voisi päästä kävelemään kasvimassan pinnalla. Koska emme kuitenkaan voi tehdä niitä täällä, puuttuvien tarvikkeiden takia, lähdemme takaisin kopterille niitä tekemään. Pääsemme onnellisesti kasvillisuuden ylitse ja Koi parantaa täällä porukkaa kuntoon. Rakentelemme kasvikengät ja kasaamme lautan uudestaan, käyttäen tällä kertaa narun sijasta nauloja, koska tarvitsemme naruja siinä vaiheessa kun alamme kiivetä ylös kalliota.

Lähdemme taas kohti keskustaa. Kokeilemme kasvikenkiä ja toteamme että ne toimiva. Pääsemme sisemmän kraatterin reunalle ja ylitämme kasvuston kasvikenkien avulla. Olemme 120 metriä korkean kallion juurella ja alamme kiipeämään kalliota ylös. Roin ja Ahba pääsevät onnellisesti, mutta Durana putoaa ja sanoo plumps painuessaan pinnan alle. Koi yrittää kalastaa Duranaa kuville samalla kun Roin ja Ahba jatkaa ylöspäin, mutta Duranaa ei enää näy. Koi päättää olla kiipeämättä, koska tuosta kasvimassasta ei kyllä selviä mitenkään varsinkaan jos sinne putoaa viidenkymmenen metrin korkeudestsa.

Samassa Roin ja Ahba huomaavat edessään pienen kotkannäköisen otuksen. Siipien kärkivälikin on vain noin 10 metriä. Kotka syöksähtää heidän kimppuunsa ja taisteluparimme ampuu heti kun ehtivät. Roin pudottaa kotkan ekalla laakilla ja se syöksyy suohon Ahban vielä tulittaessa elotonta ruumista. Roin ja Ahba löytävät patsaan kotkan pesästä ja he kiipeävät alas käyttäen tällä kertaa turvallisempaa taktiikkaa niin että he etenevät vain muutaman kymmenen metriä kerralla ja sitovat köyden aina ympärilleen ja kallioon kiinni joka välissä. Pääsemme onnellisesti jet-kopterille asti ja toteamme tappioiksi jääneen vain yhden Dralasiten. Roin lähtee jet-kopterilla hakemaan Jamesonia Eornien luota, sillä välin kun Koi ja Ahba ajavat explorereita eteenpäin. Illalla pääsemme kaikki Kurapandojen kylään, jossa pistetäänkin juhlat pystyyn palautetun idolin kunniaksi.

Aamulla lähdemme jet-kopterilla kohti Ulmorien kylää. Saavumme perille aamupäivällä. Ahba pitää vakiopuheen ja saamme tehtäväksemme osallistua suureen peliin sen heimon edustajina johon Ahba kuuluu. Peliin osallistuu viisi eri heimoa, siten että heimoja on yhteensä 14, mutta aina vain viisi parasta heimoa taistelee A-sarjassa, muut ottelevat B-sarjassa. Jokaisesta heimosta osallistuu neljä soturia ja ideana on ratsastaa esteitä täynnä olevan alueen halki ja hakea toisesta päästä pallo ja tuoda se lähtöviivan toiselle puolelle. Se joka tuo pallon on voittaja. Myös joukkueen käytöstä ottelun aikana tarkkaillaan ja sen mukaan päätetään mikä heimo putoaa pois A-sarjasta. Ulmorit kysyvät meiltä haluammeko mielummin ratsastaa loptereilla vai niillä otuksilla jotka esi-isät ovat lähettäneet meitä varten (hevosia). Tässä vaiheessa Koi yrittää väittää ettei hänestä ole ratsastajaksi, mutta hyvinhän pysyy hevosen selässä. Peli on jännittävä, mutta emme kuitenkaan voita, mutta emme myöskään ole häpeäksi heimollemme, joten Ulmorit ovat ihan tyytyväisiä meidän suoritukseemme ja suostuvat taistelemaan muiden kanssa Sathareita vastaan.

Lennämme alueelle, jossa pitäisi olla mechanoneita. Keräämme tavarat jet-kopterista ja lähdemme etsimään heitä. Kun olemme etsineet vähän aikaa hyökkää meidän kimppuun lauma liskoja. Ammumme liskoja kun he tulevat kohti ja kun olemme pudottaneet niistä neljä ne pakenevat.

+ Ryhmän jäsenet:
+ 						Ryhmään	Poistunut	Ikä
+ Nimi		Pelaaja		Rotu		mukaan	ryhmästä/syy	päivinä
+ -----------------------------------------------------------------------------
+ Ahba		(Ahponen)	Human		12.11	-/-		-
+ Durana	Riikonen	Dralasite	12.11	12.102/Dead	91
+ Thacker Roin	Aarni		Human		12.78	-/-		-
+ Kerz Koi	Alakoski	Vrusk		12.95	-/-		-
+ Jameson	Riikonen	Human		12.102	-/-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>