SF Osa 1, Luku 006 (sf1/sf1.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Pieniä seikkailuja avaruudessa

Osa 1, Vulturnus, Luku 6, Suuri taistelu alkaa


Päätämme palata Eornojen luokse sairaalaan paranemaan. Pääsemme yöllä Slave City 1:een. Roin alkaa räpeltämään generaattorin kanssa ja jatkaa sitä koko yön.

Lennämme Eornojen luokse ja dumppautamme itsemme sairaalaan.

Lähdemme aamuyöstä taas liikkelle. Pääsemme aamulla perille Slave City 1:een. Toteamme että paikka näyttää hieman muuttuneelta ja kun tutkimme asiaa tarkemmin huomaamme että osa malmista on hävinnyt. Kuulemme Edestekailta että pirut olivat tulleet eilen ja lastanneet malmia pois, mutta he eivät olleet uskaltaneet tehdä mitään. Vietämme päivän akkuja ladaten ja lähdemme illan koittaessa lentämään kohti exploreria. Joudumme matkalla myrskyyn, mutta selviämme siitä sen jälkeen kun Roin siirtyy Koinin sijasta ohjaimiin. Roin onnistuu vielä laskeutumaankin pehmeästi, joten vietämme yömme explorerien luona.

Lähdemme aamulla lentämään kohti Mechanonien asuinpaikkoja. Matkalle moottoriin tulee pieni tukos, mutta Roin korjaa sen nopeasti. Pääsemme noin tunnissa perille. Etsimme koko päivän, mutta emme näe muuta kuin lauman niitä liskoja, joiden kanssa tappelimme viime kerralla, mutta ne lähtevät pakoon heti kun näkevät meidät.

Iltapäivällä löydämme kivivyöryn, josta noin tunnin kaivamisella pääsee Vruskikin läpi. Menemme sisään, josta löydämme siististi kaivetun käytävän, jonka seinällä näyttää oleva värikoodattu paneli ja kauempaa kuuluu koneen huminaa. Käytävän päässä on ovi, jossa on kristalleja kiinni. Roin yrittää avata oven ja huomaa että ne kristallit ampuvat häntä lasersäteillä. Roin toteaa oven olevan lukossa ja niin hän pistää laserkilven päälle ja tiirikoin lukon samalla kun oven laserit ampuvat häntä. Ovi aukeaa valaistuun käytävään, jossa on jonkin näköinen turvallisuus tai taistelu robotti. Robotti lähtee tulemaan kohti ja alkaa ampumaan meitä heti kun se pääsee meidän luoksemme. Muut ampuvat ja Roin yrittää sammuttaa robottia. Ammumme sen kuitenkin paskaksi ennen kuin Roin ehtii pysäyttää sen.

Samassa toiselta puolelta käytävästä tulee isompi robotti ja toisesta suunnasta pienempi. Isompi avaa tulen Koinia kohti ja Roin syöksyy pienemmän luokse ja kytkee sen pois muutaman kymmenen sekunnin aikana. Muut ampuvat isoa robottia. Koi menee ison robotin tulituksessa tajuttomaksi ja kun sitten iso robotti ampuu pari kertaa Roinia niin hänkin menee tajuttomaksi. Ahba ja Jameson ampuvat ison robotin pois pelistä hetken päästä. He antavat tajuttomille ensiapua ja ottavat heidät ja sammutetun robotin mukaansa ja poistuvat ulos käytävästä. Ahba ja Jameson odottavat kunnes ryhmän lekuri tulee tajuihinsa.

Tajuissaan olevat Ahba ja Jameson huomaavat, että satharit ovat jo saapuneet ja kun laskemme tarkemmin toteamme että olemme jossain vaiheessa laskeneet muutaman päivän pieleen.

Koi tulee tajuihinsa ja saa Roininkin tajuihinsa. Jätämme robooteille viestin ja häivymme kohti Eornien kaupunkia. Koukkaamme explorerien ja toisen jet kopterin kautta kaupunkiin täydellä vauhdilla ja pääsemme muutaman tunnin kulutta perille. Juttelemme Eornien kanssa suunnitelmasta.

Satharit saapuvat aamulla meidän rintamamme luokse ja valmistaudumme taisteluun. Meidän puolen joukkoja ohjaava tietokone käskee meidät heti vasemalle sivustalle tuhoamaan Satharien automaattitykkiä, joka tekee ikävää jälkeä Edestekai rintamassa. Ahba aloittaa ja ampuu automaattitykkiajoneuvon tuleen heti ensimmäisellä laukauksella. Muut räiskivät kivääreillään samalla kun Edestekaiset hyökkäävät. Ajoneuvoa suojanneet neljä pientä taistelurobottia ja kaksi isoa taistelurobottia käyvät myös hyökkäykseen Edestekaita vastaan, ammuttuaan ensin meitä lasereilla. Toisen Ahban tykinlaukauksen jälkeen toinen isoista roboteista ei enää ammu raskaalla laserilla, mutta toinen robotti kostaa sen ampumalla Ahban tajuttomaksi. Koi käy antamassa Ahballe ensiapua, jonka jälkeen Ahba nouseekin taas pystyyn ampumaan tykillään. Tässä vaiheessa alkaa robottejakin tippua Edestekaiden lyönneistä ja kun molemmat isot saadaan aika pian peräkkäin pois pelistä alkaa tilanne näyttää paremmalta. Kun kaikki robotit ja vähän myöhässä liikkeelle lähteneet kaksi kyborgia on tuhottu vetäydymme taistelulinjojen taakse. Yritämme viedä oman tykkimme tietokoneen ohjaukseen, mutta emme ehdi, ennen kuin keskustastaa lähestyy iso määrä Sathareita. Ahba alkaa tulitttamaan Sathareiden isoa robottia tykillä ja muut lähtevät eturintamaan asemiin. Muut pysäyttävät hyökkäyksen Ulmorien avustuksella noin minuutin kuluttua taistelun alusta. Robotti pudottaa Ahban noin parin-kolmen minuutin kaksintaistelun jälkeen, jolloin muut syöksähtävät paikalle ja saavat Ahban juuri ja juuri pelastettua kuolemiselta.

Jameson jatkaa robotin ampumista. Muutaman laukauksen jälkeen robotti osuu Jamesonin selässä olevaan köyteen joka kärähtää ja sen takia Jameson hätäilee ja iskee ammuksen vinossa sisään ja kämmää sen kanssa parikymmentä sekuntia, mutta robotin siirtyressä konekivääriin laserin ilmeisesti hajottua ei ole ongelmia. Pari minuutin kuluttua robotti hiljenee kokonaan.

Taisteluissa on hiljaista muutamankymmenen minuuttia, jonka jälkeen näkyville tulee kolme miehistönkuljetusalusta. Jameson ampuu ensimmäistä niin että se kaartaa toiselle puolelle ja pysähtyy. Toista Jameson osuu paremmin ja ajoneuvo menee pari kertaa ympäri ja jää kyljelleen. Kolmatta Jameson ampuu muutaman kerran ja se ottaa pari vaakapyörähdystä, mutta jatkaa silti matkaa vielä vähän matkaa ennen kuin pysähtyy ja purkaa pari konekivääriä miehistöineen ulos. Nyt ensimmäisenä pysähtynyt ajoneuvo alkaa tulittamaan Jamesonia, joka räjäyttää kostoksi koko paskan pois. Seuraavaksi Jameson tuhoaa etummaisen vaunun sytyttäen sen tuleen ja ampuu vielä pari konekiväärimiestä ennen kuin Satharit pakenevat.

Juuri kun olemme toipuneet tästä hyökkäyksestä kuulemme hätähuudon: Eornoilla on ongelmia. Lähdemme sinne apuun. Törmäämme ensimmäiseen ongelmaan sillalla, jonka on vallannut noin parisataa Satharia. Otamme Ulmorin mukaan kantamaan tavaroita (tai siis lähinnä Lopterin..) ja kierrämme kanavan pohjan kautta. Eornien ongelmana on muutama iso hirviö (korkeus vain noin viitisen metriä), jotka sylkevät tulta ja ampuvat lasersäteitä silmistään. Toteamme että meilläkin voisi olla ongelmia isompaa laumaa tuollaisia vastaan.

Samalla kun kutsumme apuvoimia paikalle näemme kuinka yhteen tuollaiseen hirviöön käydään vaihtamassa akku. Päätämme tuhota akkuja vaihtavan porukan. Siirrymme parempiin asemiin seuraavan kyborglohikäärmeen luokse. Hirviö pysähtyy paikalleen ja hetken päästä paikalle saapuu auto, josta purkautuu kymmenen Satharia. Ulos purkautuvat sotilaat näyttävät olevan jotain eliittijoukkoa, koska kaikilla on laserkilpi päällä ja ne tuntuvat liikkuvan paljon nopeammin kuin ne Satharit, joita olemme ennen nähneet. Jameson ampuu autoa ja kolme Eornaa ampuu auton katolla olevan konekiväärin paskaksi. Saamme pudotettua toisen teknikon samalla kun neljä Satharia lähetee rynnäkköön neljän muun suojatessa. Ammumme hyökkääviä, mutta emme saa niitä pudotettua ennen kuin he ovatkin jo meidän kimpussa. Kurapandat tulevat apuun ja pari niistä pudottaa käsikranaatteja parin Satharin päälle ja loput kuusi liitäjää pudottavat omat kranaattinsa kyborglohikäärmeen päälle, joka ei ole vielä moksiskaan. Tässä vaiheessa me olemme tappaneet jo useita meidän lähelle tulleista sathareista ja loputkin lähtevät pakoon, joten meillä ei ole onglemia tuhota kyborglohikäärmettä yhteistuumin.

Tutkimme autoa ja Jameson huomaa että auto on miinoitettu. Eornat oppivat meidän taktiikasta ja kyborgloihikäärmeistä ei ole kovinkaan paljoa enää ongelmia kun Eornat tuhoavat niiden huoltojoukot.

+ Ryhmän jäsenet:
+ 						Ryhmään	Poistunut	Ikä
+ Nimi		Pelaaja		Rotu		mukaan	ryhmästä/syy	päivinä
+ -----------------------------------------------------------------------------
+ Ahba		Kivinen		Human		12.11	-/-		-
+ Thacker Roin	Aarni		Human		12.78	-/-		-
+ Kerz Koi	Alakoski	Vrusk		12.95	-/-		-
+ Jameson	Riikonen	Human		12.102	-/-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>