Spacemaster-kuvaus Luku 002 (space/space.002)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 002

Parin päivän levon jälkeen Emrih Rah tarjoaa meille joiltakin joukoilta jäänyttä SCDP-asetta (Panssarintorjunta sinko), jonka pitkän miettimisen jälkeen päätämme ostaa, vaikka kukaan meillä ei sitä osaakaan käyttää. Lopun aikaa saamme odotella Rahin talossa, kunnes täydet kolmekymmentä päivää on kulunut siitä kun saavuimme planeetalle. Lähdemme sovittuun aikaan kulkemaan kohti sukkulan laskeutumispaikkaa, mutta sukkula ei tule vielä ekana päivänä, ja niin tulemme seuraavana ja sitä seuraavana uudestaan, jolloin sukkula sitten viimein tulee. Lähdemme kohti kotiplaneettaa.

Saavumme alas sukkulakentälle, jossa meitä vastassa on varusvaraston kantapeikko, joka ilmeisesti saa sydänkohtauksen, kun hän näkee meidän (tai siis lähinnä varusteiden) kunnon. Hänet kannetaan paareilla pois. Pääsemme itsekin komppanjaan, jossa päivystäjä lähettää meidät varusvarastolle, ja sieltä sitten majoitukseen 2. komppanjaan. (Ekassa on ollut hieman ahdasta sen jälkeen kun terroristit räjäyttivät B-siiven hajalle (Pommit ilmeisesti asetettu vessoihin, ja ne räjähtivät jokin aika meidän lähdön jälkeen)). Majotuttuamme, kuulemme oven ulkopuolelta virkaintoisen toisen luuntnantin kengän kopseen, ja saamme määräyksen saapua Kapteeni Chikowichin luokse. Lähdemme niin nopeasti kuin pystymme. Kapteeni kiittää meitä onnistuneesta operaatiosta, ja ylentää minut korpraaliksi, ja tekee Chicon korpraalin ylennyksestä pysyvän. Lisäksi hän antaa meille henkilökohtaisena kiitoksena viikon rantaloman.

Saavumme virkistyneenä viikon rantalomalta upseerien kuntoutuskeskuksesta, ja aloitamme normaalin löhöilyn. Minä pyrin taas pilotti koulutukseen, mutta en vieläkään pääse läpi (nyt oli jo aika lähellä).

Kesken palvelun meidät kutsutaan taas Kapteeni Chikowichin luokse, jossa saamme taas uuden tehtävän. Tehtävänämme on pelastaa erään tutkimusaluksen miehistö, eli viedä heille lääkkeitä yms tavaraa. Tehtävää varten meille annetaan oma sukkula, jota minä ohjaan. Koska meitä on enään kolme saamme kavereiksemme kaksi apulaista, Sotamies Arnold, S. (Explorer), ja Korpraali Mullerin (Engineering).

Lähdemme varusvaraston kautta, jossa saamme tehtävässä tarvittavia tavaroita, sekä ylimääräisiä ammuksia/kranaatteja. Tämän jälkeen menemme kauppoihin täydentämään omia varastoja, jonka jälkeen sitten lähdemmekin sukulan luokse.

Pääsemme onnistuneesti ilmaan, ja kohti määränpäätämme. Matkalla huomaan että Mullerilla on joku limainen etana aluksessa, ja minä kun olen aina inhonnut eläimiä hoidan sen nopeasti pois laserilla. Muller suuttuu ja vetää vyöltään käsikranaatin ja heittää sen. Itse hän poistuu huoneesta, ja lukitsee oven niin että en pääse ulos. Samassa kuuluu suunnaton Puff... Oven ulkopuolelta kuuluu ääni, Perkele suutari.

Saavumme parin ylimääräisen hyperspace-hypyn jälkeen määränpäähämme, ja mietimme mikä olisi paras tapa lähestyä kohde kuutamme. Päätämme, että yritämme syöksyä suoraan sisään pysähtymättä välillä kiertoradalla, mutta juuri kun olemme syöksymässä ilmakehään meidät havaitaan, ja meitä pyydetään ottamaan yhteyttä ilmavalvontaan. Pistän aluksen kiertoradalle, ja otan yhteyttä, jonka jälkeen telakoidumme valvonta-asemaan. Täällä alus tutkitaan, sekä taustatietomme selvitetään, mihin menee jonkin aikaa. Muller tuhrii seiniä graffiteillaan, ja joutuu maksamaan niistä sakkoa, mihin hänellä ei ole varaa. Chico lainaa hänelle niin että hän ei joudu vankilaan. Pääsemme vihdoinkin lähtemään, jolloin meille ilmoitetaan että saatte mennä sinne, mutta pysykää matalana, ja ilmoittakaan ennen kuin aiotte nousta, koska partioaluksilla on aika herkkä liipasinsormi. Pääsemme onnillisesti maahan.

Pääsemme maahan, ja skannamme etsimäämme alusta kaikilla mahdollisilla keinoin, mutta emme löydä. Päätämme nousta ilmaan skannaamaan, mutta kun nousemme ilmaan, saapuu partioalus paikalle ja käskee meidän laskeutua heti ja pysyä alhaalla.

Päätämme siirtyä toiseen paikkaan skannailemaan, mutta taas heti kun nousemme ja lähdemme liikkeelle, saapuu partioalus paikalle ja alkaa tulittamaan meitä. Laskeudumme heti. Saimme jonkin verran vaurioita, joita sitten yritämme korjata. Pahin oli elintoimintojen ylläpitosysteemin hajoaminen. Rukkailemme ovea hieman niin että se pysyy auki, ja että saamme happea, samalla paikkaamme useita reikiä aluksen rungosta. Huomamme että elintoimintojen ylläpitosysteemin korjaamiseen tarvitsisimme varaosia, joita täältä ei löydy, joten päätämme yrittää rikkinäisellä aluksella pääkaupunkiin.

Raivoaa kova lumimyrsky, ennen lähtöä yritän ottaa yhteyttä lennonvalvontaan, mutta en onnistu, ja päätämme lähteä siitä huolimatta. Nousemme ilmaan, ja lähdemme kohti etelää. Hetken kulutta partioalus on jälleen kannoillamme, ja tulittaa meitä. Partioalus osuu oikein kunnon osuman, ja reaktorimme sammuu hetkeksi, jolloin romahdamme alas. Toteamme, että tämä ei ole oikea tapa liikkua...

Lähdemme kävellen kohti 70 km päässä olevaa kaupunkia. Parinkymmenen kilometrin kuljettuamme huomaamme puissa olevia tyyppejä, jotka osoittelevat meitä blastereilla. Samassa luoksemme saapuu pari tyyppiä, jotka kyselevät keitä me olemme. Hetken aikaa juteltuamme kuulemme, että he ovat lähettäneet sen pelastussanomakapselin, ja että hyvä että se toimi. Päätämme antaa heille ne tavarat, ja lähdemme kohti sukkulaa. Kun he ovat saaneet tavarat, jatkamme matkaa kohti kaupunkia.

Kulkiessamme rauhallisesti kohti kaupunkia, hyökkää kimppuumme puista 5 apinan näköistä otusta. Ensimmäinen tappaa Arnoldin, mutta muut pakenevat kun Chico ammuskelee haulikollaan.

Saavumme kaupunkiin. Meidät viedään jonkun tyypin luokse, joka ilmoittaa että teidät viedään oman turvallisuutenne vuoksi tuonne turva-alueelle, mutta että teidän pitää jättää kaikki aseenne tänne. Jätämme ne. Odotusalueella Muller saa päähänsä tehdä tatuointeja. Ensimmäinen onnistuu hyvin, mutta toisessa hän vahingossa painaa liian lujaa ja tekee haavan urilleen. Tämä vetää veitsen esiin ja yrittää huitasta sillä Mulleria. Vartiatkin huomaavat tämän ja rauhottavat tappelevat, ja samalla myös Chicon, joka yritti mennä antamaan Mullerille ensiapua... No vartiat vievät Mullerin lääkärin luokse, joka parantaa hänet.

Jossain välissä Chico huomaa että ulkopuolella joku nainen puhelee vartioiden kanssa, ja osoittaa meitä. Vähän tämän jälkeen meidät johdatetaan ulos, ja saamme kuulla että tämä nainen tarvitsisi turvaa päästäkseen pääkaupunkiin, ja niin me lähdemme kohti pääkaupunkia. Kaupungissa on menossa mielenosoitus sissejä vastaan, kun lähdemme, juuri kun olemme ohittamassa joukkoa saapuu jostain maastoauto, jossa olevat tyypit alkavat tulittaa väkijoukkoa. Chico nykäsee panssarintorjunta sinkonsa ulos ikkunasta, ja yrittää ampua autoa. Ammus vain raapaisee autoa ja tuhoaa yhden kameraryhmistä (mielenosoituksesta lähti suora lähetys ympäri imperiumia). Muller nojautuu toisesta ikkunasta ulos, ja ampuu terroristejä laserilla. Yksi katkeaa keskeltä kahtia ja toinen putoaa auton sisäpuolelle Mullerin tulen ansiosta. Chico puolestaan saa autoon sellaisen osuman, että sen moottori hajoaa ja se joutuu pysähtymään. Kuski lähtee juoksemaan pakoon, mutta Hulk ampuu pakenevan MLA-kiväärillään.

Muutaman tunnin viivytyksen jälkeen pääsemme jatkamaan matkaa etelään. Kuljettuamme jokusen tunnin näkyy edessämme joukko miehiä, jotka pysäyttävät auton, mutta päästävät meidät kuitenkin sitten eteenpäin.

Lopulta saavumme pitkän ajon jälkeen pääkaupunkiin, jonka ulkopuolella kohtaamme pysäytyspartion, joka tutkii auton. Jatkamme kaupunkiin, jossa nainen sanoo, että tarvitsemme varmaan hieman apua, ja niin me menemme poliisilaitokselle, jossa saamme id-kortteihin merkinnän, että olemme väliaikaisia palkkasotureita. Lisäksi hän sanoo, että hänen eräs ystävänsä voisi majottaa meidät pientä korvausta vastaan.

Aamulla kysymme isännältämme keneltä kannattaisi kysyä niitä varaosia, ja hän sanoo että Tobi Dauscher varmaan osaa hommata meille ko tarvikkeet. Niinpä lähdemme tapaamaan häntä. löydämme hänet hänen kantabaaristaan, ja kysymme olisko mahdollista saada ko osaa. Hän sanoo, että häneltä varmaan löytyy joku vastaava, mutta ennen kuin pääsemme lopulliseen sopimukseen, tulee kapakkaan joku tyyppi Tobin juttusille, ja hän pyytää meitä siirtymään. Istumme viereiseen pöytään. Kuulemme kuinka tämä uusi tyyppi kertoo Tobille, että imperiumin joukot ovat tulossa tänne muutaman päivän sisällä, että olisi parasta hieman siivota. Kun tyyppi lähtee poistuu koko baarin asiakaskunta samalla. Yritämme kysellä Tobilta niistä varaosista, mutta hänellä ei ole enään aikaa.

Mietimme hetken, ja toteamme, että avaruussatamasta voisi löytä niitä osia, joten lähdemme sinne. Emme pääse satamaan sisälle, ja kun olemme lähdössä tulee meitä vastaan useampisatainen kansanjoukko. Pakenemme piiloon läheiselle kujalle. Näemme kuinka kansanjoukko käy avaruussataman vartioiden kimppuun, mutta taistelu on aika epätasainen, koska vartioilla on tuliylivoima. Päätämme hieman avustaa kansanjoukkoa, jonka perässä toivomme pääsevämme satama-alueelle hakemaan sitä varaosaa. Chico ampuu singolla reijän avaruussataman muuriin, josta väkijoukko pääsee sisään. Lähdemme hetken päästä perässä. Lähdemme kiertämään avaruusterminaalia, jonka toisella puolella näemme tullin. Tullin edessä on paljon väkeä, joita tullirakennuksessa olevat vartiat tulittavat. Ohittaessamme joukon saamme blaster tulta niskaamme. Pääsemme kuitenkin ilman pahempia tappioita ohitse. Näemme lähellä pari autoa, joita Hulk yrittää käynnistää, mutta ei onnistu. Lähdemme kiertämään sataman takareunalle, jossa oletamme varastojen sijaitsevan. Näemme matkalla raskaasti aseistetun joukon, joka kuitenkin ei kiinnitä meihin sen enempää huomiota. Päästessämme parkkipaikan reunalle vastaamme tulee joukkojenkuljetusvaunu. Heitän eteenpäin savukranaatin, ja Muller heittää plasmakranaatin. Joukkojenkuljetusvaunu avaa meitä vastaan tulen blasterillaan, mutta ei osu. Chico ja Hulk syösyvät parkkipaikalle suojaan, ja onnistuvatkin siinä. Heittelemme Mullerin kanssa kranaatteja, ja sitten lähden ryömimään suojaan. Muller päättää suorittaa syöksyn kohti autoja, mutta puolessa välissä blaster iskee hänet maahan. Ryömin kohti autoja, kunnes minuun osuu joku ja menen tajuttomaksi. Herään, ja huomaan kun iso raivaustraktori meinaa ajaa ylitseni, jolloin väistän sitä nopeasti. Seuraavassa hetkessä huomaan että se onkin Hulk ja Chico, jotka ovat juuri nostamassa Mulleria traktoriin. Minä kiipeän mukaan ja niin lähdemme pakoon. En pysty pitämään kiinni traktorista ja putoan, jolloin menen tajuttomaksi.

Herään ja huomaan olevani meidän kokoonpantavassa suojassa. Kuulen Chicolta, että sen jälkeen kun menin tajuttomaksi, Chico ja Hulk huomaavat että Muller on jo kuollut, ja jättävät hänet, ja nostavat minut sen sijaan traktoriin. He ajoivat kohti varastoja, ja kun Chico kiihdytti ajaakseen parin sotilaan yli putosi Hulk kyydistä ja meni tajuttomaksi (se on kuulemma vieläkin). Hulk oli ajanut suoraan varastoon sisään, ja tullessaan sieltä ulos varmistamaan etteivät sotilaat pääse kimppuun huomaa hän toisen pakenevan, ja toisen seisovan sekopäisenä lähistöllä. Hän laukaisee haulikkonsa, ja toinenkin lähtee pakoon. Tämän jälkeen hän haki Hulkin sieltä mihin hän oli pudonnut. Seuraavaksi Chico oli tutkinut varastossa olleet rekat ja löytänyt yhdestä avaimet. Tällä rekalla Chico oli sitten ajanut ulos kaupungista (murskaten yhden pikkuauton vahingossa). Päästyään ulos kaupungista oli hän tavannut jonkun naisen, joka oli menossa pohjoiseen ja ottanut hänet kyytiin. Samalla Chico oli jättänyt toisen vaunun pois rekan perästä (siinä oli kuulemma ollut jotain rikkoutuneita televisioita). Ja nyt he olivat ajelleet kohti pohjoista.

Jatkamme matkaa pohjoiseen kunnes illalla huomaamme että lähistölle tietä eteenpäin laskeutuu avaruusalus (ilmeisesti imperiumin miehet laskeutuu). Ajamme niin lujaa kun uskallamme jotta ehtisimme ennen kuin he ehtivät katkaista tien. Ehdimme heitä pakoon. Rekka pysäytetään pari kertaa, mutta pääsemme jatkamaan matkaa. Lopulta näemme edessämme punaisen valon, ja siellä oleva mies kertoo, että edessä oleva silta on tuhottu, ja että siitä ei pääse. Ainoa tapa kiertää se on mennä pääkaupungin kautta ja muutama tuhat kilometriä kiertäen. Kuulemme kuitenkin että lähistöllä on vanha kahluupaikka, mutta että se on näillä säillä lähes käyttökelvoton jopa kunnon autoille, saatikka sitten monen tonnin rekalle. Päätämme kuitenkin yrittää, ja yövymme paikalla odotellen aamua.

Lähdemme aamulla, ja pääsemme kuin pääsemmekin kahluupaikasta yli. Toisella puolella olevan pysäytyspartion miehet ovat hieman ihmeissään, kun näkevät meidän lähestyvän isolla rekallaan tuhotun sillan suunnasta. Jatkamme matkaa ja ajemme kaupungin liepeille asti. Pysähdymme sinne odottamaan. Odottelemme jotta Hulk tulisi tajuihinsa, ja hän voisi tutkia mitä rekassa on (siis löytyykö sieltä tarpeellisia varaosia). Lopulta hän herääkin, mutta on niin sekaisin, ettei pysty mitään tekemään. Päätämme ajaa kaupungin läpi, ja jatkaa maastossa niin kauan kuin auto vain kulkee. Kaupungissa meitä ammutaan pari kertaa, mutta ne eivät osu vakavasti. Pääsemme parikymmentä kilometriä tundraa eteenpäin, kunnes auto juuttuu pysyvästi. Mukaan tullut nainen sanoo että tästä hän selviää yksinkin. Chico kysyy tarviiko hän mitään, ja hän sanoo, että ei kai, paitsi jos meiltä löytyisi joku ylimääräinen ase, jota hän voisi käyttää. No annamme hänelle yhden stun-pistoolin, ja niin hän lähtee.

Puramme rekkaa ja löydämme sieltä yhdestä laatikosta jotain putkenpaloja, toisesta jotain tietokoneen osia, joiden hinta on kuulemma 30 kpl, ja näitä on useita tuhansia. Otamme niitä kaksi repullista täyteen. Seuraavaksi alamme tutkimaan ylälaatikoita. Hulk pistää painovoimavyönsä päälle, ja Chico nostaa hänet ylös. Hulk avaa pahvikuoren. Sen sisällä on mustaa muovia. Hän tekee siihen pienen reijän, jolloin siitä sinkoaa hirveällä paineella olutta. Hulk lentää jonkin matkaa ja laskeutuu pää edellä mutaan. Hänelle ei käy mitenkään ihmeellisesti, mutta hän juuttuu mutaan. Minä alan juomaan olutta, mutta Chico menee kiskomaan Hulkkia ylös. Chico nykäisee oikein kunnolla muistamatta että Hulkilla on se painovoimavyö päällä. Hulk lentää kauniissa usean sadan metrin kaaressa tehden uuden keihäänheiton UM:n.

Lähden etsimään Hulkkia, mutta kuljettuani hetken matkaa törmään kahteen tyyppiin, jotka osoittelevat minua aseilla. Huomaan että heillä on meidän joukkueen asepuvut, ja ihmettelen mitä helvettiä te täällä teette. He kertovat tulleensa laskuvarjoilla tänne pelastamaan pelastusryhmää, joka lähdettiin pelastamaan jotain tutkimusalusta. Kysyn heiltä ovatko he nähneet jotain lentävää ihmistä. He sanovat että se meinasi osua heihin, ja että se on tulla kuolleena. Uskon heitä, ja lähdemme takaisin kuormurille. Toinen heistä on aika vihainen Chicolle, siitä että heittelee ihmisiä siten että melkein osui häneen. Hän sanoo että annapa yksi kranaatti niin minä... No minähän tietysti teen työtä käskettyä ja heitän hänelle yhden kranaatin, ilman sokkaa tietysti. Samalla painun itse suojaan. Tämä uusi tyyppi ihmettelee hetken, ja lopulta heittää sen rekkaan ja menee itsekin matalaksi (kaikki muut olivat jo). Samassa rekassa räjähtää plasmakranaatti. Tämä uusi tyyppi on todella vihainen minulle ja uhkaa minua laserilla, Chico sanoo että äläs nyt viiti ja uhkaa häntä haulikolla. Toinen uusista tyypeistä taas uhkaa vuorostaa Chicoa kiväärillä. No minä sanon että no no pojat älkää nyt viittikö kerrankos sitä kranaatista erehtyy... piti ottaa tuollainen harjoituskranaatti.

Tutustumme paremminkin näihin uusiin kavereihin. Toinen heistä on nimeltään Deekis (Medic), ja toinen Jarna Dry (Explorer). Samalla jaamme ylimääräistä kamaa.

Aamulla herätessämme huomaamme joukon tuttuja tyyppejä. He ovat niitä kapinallisia, joihin olemme jo aikaisemminkin törmänneet. He sanovat kuulleensa, että meillä on täällä paljon ylimääräistä kamaa, jota emme varmaan tarvi, ja me sanomme, että tuskin sillä kamalla enään mitään teemme kun meillä ei enään ole teknikkoa, joka voisi korjata aluksen. Samalla kysymme, että joskos teiltä löytyisi joku joka osaisi korjata aluksen. He sanovat, että kyllä täältä joku voisi löytyä, joka jotain asiasta tietää, mutta ei varmaankaan kovin hyvin, eli tulosta ei voi taata. No suostumme luovuttamaan tavarat heille.

Saavumme kapinallisten leirille, josta sitten jatkamme matkaa sukkulalle.

Joku kapinallisista tulee korjaamaan elintoimintojen ylläpitosysteeemiä, ja saakin sen korjattua. Me teemme niistä tietokoneen osista tuolin, jotta saisimme salakuljetettua ne kotiin.

Emme saa yhtettä lennonvalvontaan, ja sitten yritämme ylhäällä oleviin imperiumin aluksiin, joihin saammekin yhteyden. Nousemme ylös, ja telakoidumme heidän ohjeiden mukaan avaruusasemaan. Täällä meidät taas tutkitaan, ja sitten viedään pieneen huoneeseen odottamaan. Odotettuamme jonkin aikaa tulee huoneeseen arvokkaan näköinen mies, joka kyselee meiltä kaikennäköistä, vastailemme hänelle melkototeudenmukaisesti, paitsi että jätämme muutamia meille ei niin edullisia asioita kertomatta. Seuraavaksi paikalle tulee toinen tyyppi, joka valitsee minut, ja vie minut sellaiseen koneeseen, joka saa minut luottamaan häneen, ja kertomaan hänelle kaiken. Epäröin kertoa siitä kuinka ammuimme muuriin reijän singolla, ja onnistunkin salaamaan sen. Lopusta tarinastakin jätän joitakin epämielyttäviä yksityiskohtia pois. Pääsemme jonkin ajan päästä jatkamaan matkaa kotiin.

Saavumme kotisysteemiin. Joudumme telakoitumaan avaruusasemaan, koska alus on niin heikossa kunnossa. Nämä uudet hyppäävät taas laskuvarjolla alas, ja annamme heille suurimman osan niistä tietokone osista, koska pelkäämme itse jäävämme tullissa kiinni. Pääsemme kommelluksitta alas, ja menemme varusvarastolle palauttamaan ylimääräistä kamaa. Sieltä meidät tullaan hakemaan kesken kaiken Kapteeni Chikowichin luokse, jossa sitten kerromme matkamme vaiheista (huomattavasti siistitymmän version...).

+ Hahmot levelin mukaan järjestettynä
+    					   Level	   Day		Age
+ Profession	Name		Pelaaja	Start	End	Start	End
+ 
+ Armsman	Chico		Ville	3	4	287.471	-	-
+ 
+ Pilot		Blob		Tero	2	3	287.471	-	-
+ 
+ Criminologist	Hulk		Pekka	3	Dead(3)	287.471	142.472	205
+ 
+ Medic		Deekis		Timo	New(2)	2	142.472	-	-
+ 
+ Explorer	Jarna Dry	Mankka	New(2)	2	142.472	-	-
+

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>