Spacemaster-kuvaus Luku 001 (space/space.001)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kuvaus 001

Lähdimme kapakkaan juhlistamaan iltavapaatamme, jossa Chico tarjosi koko ryhmälle. Lähdimme takaisin kasarmille niin että vielä juuri ehdimme ajoissa. Chico ajoi, me muut ahtauduimme hänen jeeppiinsä miten vain mahduimme. Lähestyessämme kasarmia näemme edessämme auton poikittain tiellä, huudamme kaikki että väistä, mutta ei auttanut päin mentiin...

Heräämme ja ihmettelemme miksi aurinko nousee rymisten kaltereiden takaa, ja miksi noiden lintujen pitääkin karjua tuossa sellin ulkopuolella... Kuulemme että Polex oli ollut melkein kuolemaisillaan, mutta hänet oli onnistuttu pelastamaan sairaalassa. Cohen oli myös joutunut sairaalaan käden katkettua rytäkässä, me muut olimme selvinneet ainakin jotenkin kutenkin ilman pahempia vammoja. Vietämme ikävän päivän kuulusteluissa, jossa kuulemme että saamme kuukauden arestia yms yms... Ei kivaa... Lisäksi Chico kuulee että tuon tuhoutuneen sotapoliisiauton arvo vähennetään suoraan hänen palkastaan (30 000).

Kuukauden loppussa meidät kutsutaan päällikön juttusille, josta kuulemme että helpoin tapa päästä häiriköistä on siirtää heidät muualle, ja niin hän antaa meille tehtäväksi viedä joku kirje jollekin Emerih Rahille. Ryhmän johtajaksi määrätään Korpraali Hulk. Lähtö sukkulalla on kuulemma parin päivän päästä, mutta siihen asti meillä kuulemma on jotain kivaa tekemistä... Päästessämme ulos kuulemmekin jo 'kivan' kersanttimme äänen takaatamme, ja saamme kuulla että täällä on yli 250 vessaa, ja meidän tehtävänä on pestä ne tämän iltapäivän aikana. Rambo saa jostain päähänsä, että tehtävä ei voi koskea häntä, ja koska kersantti on eri mieltä saa hän tehtäväkseen pestä koko tämän B siiven vessat, jotka kersantti tulee henkilökohtaisesti tarkistamaan. Saamme muut iltaan menessä tehtävän valmiiksi, mutta Rambollaa menee vielä monta tuntia ennen kuin kersantti on täysin tyytyväinen.

Seuraavana päivänä lähdemme heti aamusta siirtämään ruokaalaatikoita. Ruokailun jälkeen menemme suoraan varusvarastolle, jossa saamme juhlauniformut, josta sitten jatkamme matkaamme sukkulakentälle ja sieltä sitten ylös alukseen.

Matkustamme kohti määränpäätämme, kun Hulk saa päähänsä ottaa hieman selvää tietokoneesta tehtävästämme, mutta valitettavasti hän jää kiinni, ja niin hänet alennetaan takaisin sotamieheksi. Chico korotetaan väliaikaiseksi korpraaliksi ja hänestä tehdään uusi ryhmän johtaja. Vietämme loppu ajan lukien kirjastossa tietoja tulevasta määränpäästämme.

Sukkula heittää meidät alas ja ilmoittaa että meidät tullaan noutamaan tasan kolmenkymmenen päivän kuluttua, ja jos sukkula ei silloin ole täällä niin sitten joka ilta klo 12 uudestaan. Tämän ilmoitettuaan se lähtee jatkamaan matkaansa. Lähdemme kävelemään kohti läheistä kylää. Kylään päästyämme kiertelemme hetken, ja sitten menemme kapakkaan katsomaan joskos joku tuntisi sitä kenelle tämä kirje piti viedä. Chico kysyy yhdeltä tyypiltä, joka kalpenee ja poistuu vauhdikkaasti kapakasta. Huomamme että tehtävä ei välttämättä olekkaan niin helppo. Lähdemme ulos, ja yritämme katsella mistä voisi saada siviilivaatteita, jotta voisimme paremmin sulautua paikalliseen väestöön (armejan juhlauniformu kertoo aika suoraan ettemme ole täkäläisiä...). Lopulta hetken aikaa ihmeteltyämme päätämme mennä etsimään majatalo, joita löydämmekin kaksi tien vastakkaisilla puolilla. Menemme ensin hienompaan, jossa saamme kuulla yön maksavan 20 Elmonittiä / henki, siirrymme toiseen, jossa yö maksaa 2 Elmonittiä / henki. Päätämme jäädä tähän halvempaan.

Illalla lähdemme kapakkaan tarkoituksena juottaa joku humalaan ja kysellä sitten. Kapakkaan päästyämme minä ja Polex alamme pelata, muut löytävät sopivan uhrin ja alkavat juottaa tätä känniin. Hetken päästä kohde onkin jo sopivassa kunnossa, ja niin he siirtyvät hotellihuoneeseemme jatkoille. Me Potexin kanssa seuraamme hetken päästä perästä. Hotellissa yritämme saada juoposta jotain irti, mutta hän on joko sammuneena, tai sitten juomassa pullosta. Hän söpertää vain että "se on liian iso henkilö teille, unohtakaa hänet" jne. jne. Lähdemme takasin kapakkaan, mutta Chico ja Hulk jäävät huoneeseen vahtimaan tyyppiä. Kapakassa Rambo saa baarimikolta kuulla että hakemamme tyyppi on yksi Free Tradereista, ja että häntä ei löydetä, vaan hän löytää meidät. Väsähdän ja lähden nukkumaan. Chico ja Hulk lähtevät hotellista kapakkaan kun minä tulen.

Seuraavana aamuna päätämme kysellä auton omistajia jotta pääsisimme naapurikaupunkiin, ja samalla voimme kysyä mahdollisimman monelta tästä tyypistä, jotta hän sitten saisi tiedon, että häntä kysellään. Hulkia eräs tyyppi lyö välittömästi hänen mainittua tämän Free Traderin nimen, ja kun Chico kysyy siitä jotain majatalonisännältä heittää tämä meidät ulos. Autojen kanssakaan ei käy onnea. Huomaamme yhden kuorma-auton kaupan takana, ja käymme kaupassa kyselemässä kenen se on mutta emme saa kunnollista vastausta. Odotelemme auton vieressä, joskos omistaja tulisi, mutta kun häntä ei kuulu, ja rupeaa jo hämärtämään kiipeää Chico sisälle ja painaa torvea. Silloin kaupasta tulee tyyppi haulikon kanssa ja käskee meitä häipymän. Chico ei ko heppua usko ja alkaa vetämään omaa haulikkoaan esille, kun tyyppi ampuu häntä suoraan rintaan. Me muut suojaudumme, mutta haulikkomies ehtii vielä ampua Ramboa, mutta ei saa sanottavaa vahinkoa aikaan. Rambo ampuu miestä omalla kiväärillään, ja tuntuu osuvankin aika hyvin, koska mies ei enään tunnu ampuvan takaisin. Samalla joku alkaa ampumaan yläkerran ikkunasta kiväärillä Ramboa, jolloin tämä vaihtaa sarjalle ja ampuu vielä yhden sarjan mieheen. Tällä sarjalla on tuhoisa vaikutus, siitä osuu pari luotia mieheen, yksi Coheniin, joka menee heti tajuttomaksi ja yksi Chicoon, joka jo makaa tajuttomana sen haulikon jäljiltä. Polex päättää hoitaa tuon ilkeän tyypin ikkunassa pois päiväjärjestyksestä, ja heittää sinne käsikranaatin, joka kyllä tappaa tyypin, mutta tiputtaa samalla minun päälleni palan seinää, joka tuhoaa intin armourini (No se menee valtion vahingoksi). Lähden Rambon luokse ja sidon hänen haavansa. Tällävälin Hulk on päässyt kuorma-autoon sisälle ja yrittäää käynnistää sitä. Polex kantaa Chicoa lavalle, ja huutaa minulle, että mene sinä auttamaan Cohenia, ja että hän nostaa Rambon autoon. Menen Cohenin luokse, mutta en onnistu ensiavussa, ja niin nostamme hänetkin autoon. Autossa annamme Rambolle ja Chicolle parantavaa lääkettä niin että he tulevat tajuihinsa, Rambo lähtee auttamaan Hulkkia auton ajamisessa, ja me muut yritämme parannella Cohenia onnistuenkin siinä viimein.

Ajamme poispäin kylästä jonkin aikaa, kunnes päätämme kääntyä sivutielle. Ajettuamme sivutietä muutaman kilometrin saavumme talon pihaan, johon tie päättyy. Talosta tulee ulos mies, joka sanoo, että hän on odottanutkin jo meitä. Olemme sattumalta osuneet oikean henkilön luokse, ja niin annamme hänelle kirjeen. Hän tarjoaa meille yhtä pientä hommaa tehtäväksi, josta saamme 20 000, jos saamme sen onnistuneesti suoritetuksi. Suostumme oitis. Tehtävänämme on tyhjentää yksi asema, jossain kuussa. Lähtö seuraavana päivänä, kun kaikki on melkein kunnossa. Illalla vielä keräämme listan mitä tavaraa tarvitsemme matkalla, lähinnä lääkintä välineistöä.

Saavumme kuuhun, noin viiden kilometrin päähän asemasta. Lähdemme jalan etenemään kohti asemaa, ja pari kilometriä matkattuamme tulemme asemakraaterin reunalle. Lähdemme suunnistamaan kohti sukkulatunnelia, josta kuulemma pitäisi päästä sisään. Pääsemme kommelluksitta sukkulatunnelille, ja lähdemme etenemään tunnelia pitkin eteenpäin. Pari sataa metriä matkattuamme kuulemme vaimeata ujellusta, ja minä ja Hulk syöksymme kohti tunnelin päätä suojaan. Hetken kuluttua kuulemme että se uljellus pysyy vakiona, eli se on ilmeisesti ääntä jostain ilmanvaihtohormeista. Jatkamme etenemistä. Lopulta tunneli lähtee painumaan maan alle, ja viimein tulemme paikkaan joka näyttää sukkulan lastauslaiturilta. Nousemme laiturille, ja lähdemme tutkimaan ovea jonka näemme siellä edessä. Samassa pari Blasteria avaa tulen, mutta minä onnistun onnekkaasti väistämääm ekan laukauksen, mutta toinen osuu Polexia käteen. Chico vetää Blasterpistoolin esiin ja ampuu kohti automaattitykkejä. Hän saa toisen tuhottua. Minä ammun toista Laserpistoolillani ja saan sen hiljaiseksi. Tällä välin Hulk ja Rambo ovat hypänneet kohti sukkulauraa suojaan, mutta arvioineet hieman väärin painovoiman, ja lentävät suoraan päin vastakkaista seinää. Rambolle ei käy mitään, mutta Hulk saa mahtavan päänsäryn. Cohen parantelee Hulkkia ja Polexia. Tämän jälkeen pidetään pieni skanneri tuokio, jolloin jokainen jolla sellainen on pistää sen päälle, ja tutkii ympäristöään. Hulk lähtee tutkimaan sitä toista koloa tunnelin päässä, ja saa ovesta päähänsä. Tämä vamma on sellainen että Cohen ei voi asialle mitään tehdä, koska hänellä ei ole tehokasta päänsärkylääkettä mukana.

Lähdemme uudestaan kohti sitä ilmalukolta näyttävää ovea. Sen vieressä on kolme nappulaa punainen, vihreä ja keltainen. Painamme keltaista, joka vain piippaa, painamme vihreätä, jolloin ovi aukeaa. Minä ja Rambo menemme sisään, ja suljemme oven painamalla keltaista nappia. Yritämme avata sisemmän oven painamalla vihreätä nappia, mutta se ei aukea. Painamme punaista nappia jolloin kuuluu suhinaa, ja sen jälkeen ovi aukeaa vihreästä napista. Menemme uudestaan läpi, ja kerromme muille miten se toimii, jonka jälkeen menemme kaikki ilmalukosta läpi. Lähdemme etenemään kohti keskustaa. Tulemme sisempään ympyrään, jossa on sisäkehällä ovi, jonka vieressä on nappi. Painan napia, jolloin kuuluu ääni "No mitä nyt taas.", sanon, että "Avaa tämä perkeleen ovi", johon toinen vastaa että "Okey". Ja niin ovi aukeaa. Chico syöksyy sisään haulikkoa hullunlailla laukoen. Hän saa aikamoista tuhoa aikaan lyhyessä ajassa, mutta meni siinä se toinen aseman henkilöistäkin samalla kertaa. Hetken tuhoaan ihmeteltyään huomaa hän vieressään robotin, joka sanoo että, täällä palaa, sammutanko? Chico vastaa että joo, ja niin koko paikka on vaahdon vallassa. Lähdemme kaikki pakoon vaahtoa pois keskusympyrästä. Ulkoympyrällä meinaamme tulla ammutuksi, kun Rambo ja Hulk tulevat vastaan. Lähdemme nelistään jatkamaan tutkimuksia (Minä, Hulk, Rambo ja Cohen). Tutkimme miehistön messin, ja molemmat hytit, mutta emme löydä jälkeäkään siitä toisesta tyypistä. Välillä kuulemme vaimean räjähdyksen. Lähdemme kohti keskusympyrää, ja pääsemmekin jo sinne asti kunnes kuulemme Blasterin räjähdyksiä, ja hetken päästä todella voimakkaan rähähdyksen. Lähdemme juoksemaan kohti meteliä, joka hetken päästä lakkaa. Hulk jää hieman jälkeen, enkä minäkään ihan Cohenin ja Rambon kintereillä pysy. Tullessani kulmasta kuulen taas Blasterin meteliä, ja samassa näen käytävän päässä ison taistelurobotin, jota Cohen on juuri ampumassa pistoolillaan. Nostan pistoolia ja ammun. Osun siihen. Se ampuu Cohenia ja Ramboa Blasteriellaan, Ammun sitä uudestaan, ja samalla se koko paska räjähtää. Menen tajuttomaksi. Herään siihen että Hulk on vieressäni ja kertoo kaikkien muiden kuolleen, koska hän ei ollut onnistunut antamaan heille ensiapua, mutta hän oli kuitenkin saanut Chicon säilytyskammioon, niin että se voidaan vielä pelastaa.

Lähdemme vielä etsimään sitä toista tyyppiä, ja juuri tullessamme ilmalukon ohi aukeaa se ja siitä tulee kaivattu tyyppi esiin. Ammun heti. Osun häntä käteen, mutta en riitävän pahasti, ja hetken päästä hän saa suljettua oven. Syöksyn oven avausnapille, ja ehdinkin painaa sitä ennen kuin hän ehtii paineistaa kammion. Ammun hänet takaapäin tajuttomaksi, jonka jälkeen lopetan hänet.

Yritämme saada pocket commutaattorilla yhteyttä sukkulaan, mutta emme onnistu. Etsimme täältä varaohjauspöydän, ja yritämme sieltä yhteytä. Hetken kulutta Hulk siinä onnistuu, kun minä olin jo menettänyt toivoni koko hommaan. Sukkula tulee paikalle ja siirämme kaikki kuolleiden kaveriemme kamat sukkulaan, ja lähdemme takaisin.

Ehdimme takaisin riitävän ajoissa, jotta Chico jää henkiin, ja hänen parantumista odotellessa myymme kaikki ylimääräiset kamat, joista saadut rahat jaamme sopivasti keskenämme.

+ Hahmot levelin mukaan järjestettynä
+    					   Level	   Day		Age
+ Profession	Name		Pelaaja	Start	End	Start	End
+ 
+ Armsman	Chico		Ville	New(3)	3	287.471	-	-
+ 
+ Criminologist	Hulk		Pekka	New(3)	3	287.471	-	-
+ 
+ Pilot		Blob		Tero	New(2)	2	287.471	-	-
+ 
+ Medic		Cohen		Petri	New(2)	Dead(2)	278.471	332.471	54
+ 
+ Armsman	Rambo		Animal	New(2)	Dead(2)	278.471	332.471	54
+ 
+ Explorer	Polex		Timo	New(2)	Dead(2)	278.471	332.471	54
+

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>