TSM Osa 10, Luku 006 (tsmpart10/tsmpart10.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

6. luku

Yliluutnantti Suominen purkaa toisessa ovessa olevan käsikranaatin ja sen jälkeen Niemi avaa oven ja kurkistaa sisään. Laitinen ja Rossi ovat tällä välin ottaneet tapetuilta miehiltä aseita ja käsikranaatteja. Ovi aukeaa käytävään josta lähtee puolesta välistä portaat alas. Niemi painuu portaille ja heittää alas käsikraanatin.

Alhaalta lentää sirpaleita ylös ja kun Niemi kurkistaa alas näkee hän, että portaiden alapäässä on kiinninäinen metalliovi. Niemi ja Rossi laskeutuvat alas. Niemi raottaa ovea ja heittää käsikranaatin ovesta sisään, Rossin ampuessa sinne sarjaa. Heti käsikranaatin heitettyään Niemi sulkee oven. Käsikranaatin räjähdettyä Niemi avaa taas oven ja tyhjentää konepistoolinsa lippaansa sisään.

Sen jälkeen Niemi kurkistaa sisään ja huomaa, että ryhmä on saapunut konehuoneeseen. Rossi heittää oven molemmille puolille käsikranaatit ja sen jälkeen kun ne ovat räjähtäneet niin he heittävät vielä uudet käsikranaatit kulman ympäri, mutta ne kimpoavat takaisin osuttuuaan johonkin heti kulman takana. Sirpaleet eivät kuitenkaan osu heihin, vaikka pari sirpaletta tuleekin lähelle.

Sen jälkeen he painuvat sisälle konehuoneeseen ja samalla yliluutnantti Suominen ja teknikko Laitinen tulevat alas toista puolta tarkistamaan. Kulman takana oli disel-kone, joten Niemi kurkistaa sen ympäri ja huomaa, että koneen toisesta päästä näkyy kurkistavan miehen pää. Niemi vetää päänsä suojaan ja heittää sinne käsikranaatin osuen ilmeisestsi aika hyvin, koska kuuluu vain vaimennettu räjähdys. Käsikranaatin yksi sirpale menee tosin tosi läheltä huoneen toisella puolella olevan yliluutnantti Suomisen päätä.

Kun Niemi kurkistaa taas koneen ympäri, näkee hän vain seinällä roikkuvan jalan. Sen jälkeen Niemi pyytää yliluutnantti Suomista ja teknikko Laitista etenemään. He etenevät huoneen toiseen päähän joista he löytävät Niemen tappavan miehen ruumiin ja pään. Tämän jälkeen ryhmä ryhtyy virittämään räjähteitä koneisiin. Laitinen laittaa toiseen koneeseen 30 kiloa muoviräjähdettä ja Niemi taas virittelee toiseen 10 kilon pommia (hän arvelee sen riittävän).

Hetken kuluttua ylhäältä alkaa kuulua ääniä, eli räjähteleviä käsikranaatteja ja konekiväärin sarjoja. Niemi käy sulkemassa konehuoneen metallioven ja sitoo oven kiinni vaijerilla. Sen jälkeen hän palaa tekemään pommiaan. Yliluutnantti Suominen virittää laivan seinään kolmen kilon pommin, tarkoituksena tehdä seinään pakoaukko vesirajan yläpuolelle.

Kuluu hetki ja sen jälkeen konehuoneen metalliovi räjäytetää pois ja sisälle alkaa lentelemään enemmän käsikranaatteja. Yliluutnantti Suominen vetää vieressä työskentelevän Laitisen suojaan ja räjäyttää seinään 75 senttisen reiän. Niemen puoleiselta laidalta heitä ammutaan myös konekiväärillä ja yksi luoti suhahtaa Niemen pään ohitse osuen hänen edessään olevaan räjähteeseen ja upoten sinne. Niemi kaivaa luodin esiin ja ottaa sen muistoksi samalla kun Rossi vastailee heittelemällä käsikranaatteja jatkuvalla syötöllä huoneen toiseen päähän.

Yliluutnantti Suominen vetää tässä vaiheessa kertasingon esiin ja ampuu sillä vihollisten takana olevaan seinään, mutta ammus ei räjähdä. Niemi saa työnsä valmiiksi ja sanoo, että nyt voitaisiin lähteä, johon teknikko Laitinen sanoo, että pidelkää siten korvianne ja menkää suojaan. Tämän sanottuaan hän räjäyttää sen laivan ulkopuolelle konehuoneen kohdalle laittamansa 20 kilon pommin.

Seinään tulee viisimetrinen reikä, josta vesi alkaa syöksyä sisään. Pamaus saa Rossin ja Niemen pökerryksiin ja Rossilta menee kuulo vähäksi aikaa, mutta vakavampia vahinkoja ei syntynyt. Vesi alkaa nousta nopeasti ja ennen lähtöä yliluutnantti Suominen virittää Niemen 10 kilon pommiin aikasytyttimen asettaen sen kymmeneen minuuttiin, Laitisen pommissa on radiosytytin.

Rossi on sillä välin siirtänyt oman happinaamarinsa Niemelle ja hän ui ulos aukosta ilman naamaria, yliluutnantti Suominen ja teknikko Laitinen raahaavat vieläkin hieman pökerryksissä olevan Niemen mukanaan ulos aukosta . Ulkona yliluutnantti Suominen yrittää räjäyttää radiolla molemmat pommit, mutta se ei onnistu, koska konehuone on jo täysin veden alla. Ryhmä jatkaa uimista poispäin ja kymmenen minuutin kuluttua kuuluu pieni räjähdys kun Niemen 10 kiloinen pommi räjähtää.

Yliluutnantti Suominen ottaa satelliittiradiolla yhteyttä tukikohtaan, mutta ei onnistu saamaan yhteyttä, koska merenkäynti on niin kovaa. Sen jälkeen hän vaihtaa normaaliin radioon, jolla hän saa yhteyden rannikkovartioston skuutteriin, joka tietää kertoa, että lähistöllä on amerikkalainen lentotukialus, josta on kuulemma lähtenyt helikopteri ja pari hävittäjää tännepäin. Myös lapin lennostosta on kuulemma lähtenyt pari hävittäjää seuraksi. Ryhmän on parempi siirtyä passiiviseen kuunteluun, jotta helikopterit/hävittäjät eivät saa heistä vihiä.

Tuntia myöhemmin paikalle saapuu, sekä amerikkalaiset, että suomalaiset hävittäjät. Hävittäjät pyörivät laivan yläpuolella noin puolisen tuntia ennen kuin lähtevät pois. Skuutteri ehtii paikalle parikymmentä minuuttia ennen amerikkalaisten helikopteria. Skuutteri poimii ryhmät merestä ja lähestyy laivaa.

Laivalta heille huudetaan, että pysykää kaukana. Laivan miehistö on tällä välin aseistanut laivansa parilla raskaalla konekiväärillä. Skuutteri yrittää tarjoata apua laivan hinaamiseksi rantaan, mutta he kieltäytyvät. Yliluutnantti Suominen kokeilee uudestaan räjäyttää sitä isompaa 30 kilon pommia ja onnistuukin räjäyttämään sen käyttäen tehokkaampaa lähetintä.

Heti räjähdyksen jälkeen he kysyvät uudestaan "oletteko ihan varma, että ettette tarvitse apua, me olimme havaitsenamme räjähdyksen?" Hetkeä myöhemmin amerikkalaisten CH-53 helikopteri saapuu paikalle. Kyseessä on noin 30 metrinen hemmetin iso helikopteri (runko on melkein parisenkymmentä metriä). Yliluutnantti Suominen huomaa, että laivasta heitetään tavaraa laidan ylitse, joten hän kysyy uudestaan onko teillä uppoamisvaara, kun kevennätte lastia.

Helikopteri pyytää tässä vaiheessa skuutteria poistumaan alueelta ja tulee lähemmäksi uhittelemaan. Skuutteri siirtyy noin puolen kilometrin päähän, jolloin helikopteri laskee laivaan noin tusinan verran sotilaita. Osa sotilaista painuu laidan ylitse tutkimaan vaurioita, samalla kun helikopteri tulee kiusaamaan skuutteria ja yrittää ajaa sitä pois pysähtymällä sen eteen muutaman metrin päähän sen keulasta. Yliluutnantti Suominen pyytää apua Suomesta ja kuulee, että uusi pari on tulossa. Hetkeä myöhemmen helikopterin ylitse lentää ensin kaksi suomalaista hävittäjää ja niiden perässä kaksi amerikkalaista hävittäjää. Helikopteri nousee korkeammalle ja poistuu aika pian tämän jälkeen, ilmeisesti sillä oli jo polttoaine lopussa.

Tässä vaiheessa aluksen venäläinen kapteeni, entinen KGB:n mies, tunnistaa ryhmän laivasta ottamat konepistoolit ja kun yliluutnantti Suominen näyttää vielä ottamaansa konekivääriä tunnistaa hän, että ko joukkojen laivassa oli pakko olla amerikkalaisia SEAL-joukkoja, he ovat ainota jotka käyttävät noita aseita.

Vähän ajan päästä tutkakone ilmoittaa, että paikalle on tulossa iso tankkauskone ja vähän tämän jälkeen he toteavat, että he poistuvat, koska heitä maalataan ohjuksenohjaustutkalla.

Skuutteri jää kiertelemään rahtilaivaa ja odottamaan että rahtilaiva ajautuisi venäjän aluevesille. Merivirtojen pitäisi normaalisti viedä laiva sinne suhteellisen nopeasti, mutta nyt tuuli ajaa laivaa valitettavasti melkein suoraan aluevesirajan suuntaisesti.

Kahdeksan tuntia myöhemmin paikalle saapuu uudestaan sama helikopteri, joka tulee hakemaan ensin laivan miehiston ja sen jälkeen kannelle lasketaan iso nyytti, joka paljastuu 2 tonnin lentokonepommiksi. Ilmeisesti amerikkalaisilla on halu varmistaa laivan tuho. Laiva olisikin kohta ajautunut Venäjän aluevesille. Samalla paikalla olevat hävittäjät kiusaavat joukkuetta harjoittelemalla tykkihyökkäyksiä venettä kohti. Pommin virityksen jälkeen sotilaat nousevat helikopteriin ja se lähtee pois. Laivassa räjähtää ko lentokonepommi ja laiva uppoaa, puoliksi. Keula jää vielä pinnalle, koska paikalla on niin matalaa, mutta perä on jo ilmeisesti aika syvällä aluksen kulmasta päätellen.

Ylluutnantti Suominen kysyy ohjeita mitä nyt teemme. Majurilta tulee käsky, että tarkkailkaa tilannetta. Niemi menee nukkumaan ja yliluutnantti Suominen alkaa miettiä miten hän pääsee ko laivaan tutkimaan sitä, ilman että amerikkalaiset vakoilusatelliitit huomaavat, että joukkueella on sukellusvarusteet mukana.

Aamun tultua Rossi, Niemi ja yliluutnantti Suominen lähtevät sukeltamalla tutkimaan laivaa. Hypätessään veteen yliluutnantti Suominen törmää ankkuriin ja loukkaa vasemmaan korvansa. Rossi nostaa yliluutnantti Suomisen takaisin veneeseen ja kun he ovat huomaanneet, että tämä on kunnossa, jatkavat Niemi ja Rossi sukeltamista kahdestaan.

Päästessään laivan takaosaan huomaavat he että koko takaruuma puuttuu, joten sieltä ei löydy mitään tietoa lastista. Tämä oli sinänsä aika oletettavaa, olihan ko pommi aluksen takakannella. Rossi yrittää käydä komentosillalla, mutta merenkäynti haittaa ovista liikkumista ja hän saa kuhmun, ennen kuin päättää luovuttaa ja palata takaisin.

Niemi ja Rossi palaavat pintaan ja joukkue jää odottamaan jos aallot pienenisivät ja sukeltaminen helpottuisi. Päivän mittaan tuuli tuntuu vain yltyvän ja kun säätiedoitus vielä lupaa myrskyä, niin Rossi ja yliluutnantti Suominen lähtevät uudestaan sukeltamaan ja tutkimaan tällä kertaa keularuumaa.

Perille päästyään he huomaavat, että laivan alle on viritetty vieraan näköisiä uusia räjähdyspanoksia, eli pari tonnin painoista merimiinaa. Samalla yliluutnantti Suominen huomaa ison varjon poistuvan paikalta, ilmeisesti kyseessä on pienoissukellusvene. Sukeltajat nousevat nopeasti skuutteriin ja skuutteri lähtee lujaa pois paikalta. Kolmensadan metrin päässä rahtilaivasta miinat räjähtävät ja rahtilaiva häviää pinnan alle. Raportoituaan asiasta joukkue poistuu paikalta, ennen kuin sukellusveneporukka kiinnostuu heistä.

Joukkue pääsee onnellisesti rantaan. Neljän tunnin turvallisuusselvityksen jälkeen (joukkueelle kerrotaan mitä joukkue todella näki jne) joukkue lähetetään takaisin leiriin, jossa joukue jatkaa normaalia rutiinia. Myös parantunut Nousiainen liittyy joukkoon.

Joukkue saa täydennystä, eli nyt tulee sukset ja it-ohjukset. Noiden lisäksi toimitetaan yksi Nasu ja 2315 esitettä, aiheesta "AIDS-levinneisyys eteläisessä Afrikassa ja siitä johtuva tarve turvaseksiin". Lumi tosin on jo sulanut lähes kokonaan, joten sukset ovat aika tarpeettomia.

Pari kännissä olevaa tyyppiä tulee ryppyilemään Niemelle, jolloin tämä ensin heittää täysin sikahumalassa olevan naisen hienolla judoheitolla maahan. Mies tuntuu olevan paikallinen judomestari ja hän tuntuu jopa osaavan jotakin, eikä leivä humalatila ole vielä häirinnyt hänen taitoaan. Niemi saa kuitenkin miehestä kunnon otteen ja heittää miehen useammalla voltilla kauas. Likimain koko leiri on kokoontunut katsomaan yhteydenottoa ja Niemen maine nousee tappelun jälkeen.

Laitinen polttaa itsensä pahoin sytytettyään kaminaa bensan avulla. Hänet haetaan sairaalaan.

Joukkue lähtee kesälomille. Lomilla Niemi kuulee että hänet on ylennetty korpraaliksi. Sen lisäksi Niemi huomaa, että hänen tivolinsa ei oikein tahdo tuottaa, mutta ei pysty itse keksimään mitä sille pitäisi tehdä jotta saisi sen tuottoisaksi.

Hän pyytää yliluutnantti Suomiselta apua kirjanpidon selvittelyssä yms, jolloin tämä huomaa, että toimitusjohtajan poika, joka toimii tivolin kassassa vetää rahaa välistä. Lisäksi tivoliin on palkattu aika paljon muitakin toimitusjohtajan sukulaisia, kaikenlaisiin hyvinpalkattuihin, mutta ei niin tärkeisiin tehtäviin.

Niemi tekee rikosilmoituksen toimitusjohtajasta ja tämän sukulaisista, mutta ei saa rahojaan takaisin, koska toimitusjohtaja sukuineen todetaan varattomaksi. Toimitusjohtaja tuomitaan vankilaan petoksesta. Niemi yrittää etsiä uutta toimitusjohtajaa vanhan tilalle, mutta niitä ei ihan niin helposti löydy, joten hän joutuu ensin pyörittämään tivolia itse jonkin aikaa. Tänä aikana se tuottaa todella paljon tappiota (Niemestä ei oikein ole tivolin pyörittäjäksi).

Lopulta Niemi saa kuitenkin palkattua jonkinlaisen toimitusjohtajan ja ilmeisesti loppujen lopuksi palkattu toimitusjohtaja oli kohtuullisen hyvä, koska myöhemmin hän kuulee, että tämä uusi toimitusjohtaja on saanut parissa kuukaudessa tivolin jopa tuottamaankin voittoakin.

Joukue palaa lomilta. Myös Koivu ja Laitinen palaavat joukkueeseen sairaslomilta, tosin Laitinen palaa lomilta flunssaisena. Nybäckille on myönnetty ero, joten hän ei palaa enää joukkueeseen. Joukkueen Nasu on otettu loman aikana parempaan käyttöön.

Joukkue saa tehtävän. Heidät pudotetaan keskelle ei mitään ja käveltyään sieltä kolmisenkymmentä kilometriä heidän pitää tehdä tiedustelu kylään, jossa pitäisi olla Suomelle vihamielisen sotaloordin päämaja. Jos sotaloordilla on päämaja kylässä, niin joukkueen tehtävä on ohjata tuli oikeisiin rakennuksiin, siviiliuhrien minimoimiseksi. Joukkue haetaan illalla leiristä ja heidät lennätetään kohti Äänislinnaa.

Joukkue matkustaa Äänislinnasta Pietariin junalla ja illalla vielä hurauttavat luotijunalla Helsinkiin.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Avaruusjääkäri			Korpraali
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>