TSM Osa 10, Luku 007 (tsmpart10/tsmpart10.007)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

7. luku

Joukkueelle ilmoitetaan, että käskynjako on kahden tunnin kuluttua riihimäen varuskunnassa. Tunnin kuluttua kyyti saapuu ja joukkue nousee pakettiautoihin ja pääsee varuskuntaan. Heidät ohjataan luokkahuoneeseen odottamaan käskynjaon alkamista. Varttia myöhemmin paikalle saapuu kapteeni Helvi Viinanen, joka selvittää joukkueelle tehtävän ja yliluutnantti Suominen saa samalla alkuperäisen käskypaperin. Lähtö on varttitunnin päästä. Joukkue valmistautuu pikaisesti ja nousee lentokoneeseen.

Kun he ovat lentämässä hyppyalueelle lentäjä kysyy, että eikö olisi parempi jos laskeutuisin alas, niin teidän ei tarvitse hypätä. Tämä kun sattuu olemaan sellainen lentokone, joka tarvittaessa pystyy laskeutumaan ilman lentokenttääkin pystysuoraan. Pienen keskustelun jälkeen joukkue päättää laskeutua 27 kilometrin päähän kylästä.

Joukkueen laskeuduttua Niemi ojentaa Vääpeli Lehikoiselle tämän tavarat ja näiden mukana myös yhdet lumikengät. Vääpeli Lehikoinen tunkee pääosan tavaroistaan muille kannettavaksi ja lähtee itse kävelemään edellä. Joukkue kävelee jo yöllä pari kilometriä kohti kylää. Matkan aikana Koivu onnistuu kompastumaan ja loukkaa kipeän jalkansa uudestaan, tosin tällä kertaa ei kovinkaan vakavasti.

Aamulla pitää pienen tauon ja lähtee sen jälkeen taas liikkeelle. Iltapäivällä joukkue näkee lintuparven ja ampuu siitä lasereilla parisenkymmentä lintua ruuaksi. Ruokatauon jälkeen joukkue lähtee taas liikkeelle ja illalla he pääsevät kylän lähelle. Joukkue käy ensin kilometrin päässä olevalla kukkulalla tarkkailemassa tilannetta, mutta kun sieltä ei näe mitään erikoista siirtyvät he lähemmäksi.

Kukkulalta he kiertävät metsän piilossa lähelle kylää ja huomaavat pari miehittämätöntä hiekkasäkeistä tehtyä bunkkeria ja sen lisäksi Korhonen ja yliluutnantti Suominen huomaavat vielä kolmannen konekivääri miehellä miehitetyn bunkkerin. Samassa alkaa tulla pimeä ja samassa joukkue huomaa, että aidan sisäpuolella lähtee parivartio kiertämään kylää. Toinen ja kolmas ryhmä jäävät asemiin metsän reunaan ja ensimmäinen ryhmä lähtee kiertämään ja lähestymään kylää pellon puolelta.

Ensimmäinen ryhmä pääsee aika lähelle kylää, jolloin yliluutnantti Suominen ja korpraali Nousiainen menevät vielä lähemmäksi, Rossin ja korpraali Niemen jäädessä pellolle odottamaan. Yliluutnantti Suominen ja korpraali Nousiainen pääsevät pellon laitaan, jolloin Nousiainen astuu maassa maanneen kissan hännän päälle ja tämä päästää hirmuisen parkaisun.

Korpaari Nousianen ja yliluutnantti Suominen hyppäävät ensin suojaan ja painuvat sitten piiloon. Parikymmentä sekuntia myöhemmin paikalle saapuu hengästynyt parivartio, joista toinen tulee pellon puolelle astuen ojassa makaavan korpraali Nousiasen ylitse, tätä kuitenkaan huomaamatta.

Vartiomiehet katsovat ympärilleen ja hetken kuluttua paikalle tulee kolmas mies ja vartiomiehet sanovat tälle, että kissa se vain rääkyy. Tämän jälkeen toinen parivartion miehistä heittää kissaa kivellä ja kissa pinkoo pakoon. Vähän tämän jälkeen vartiomiehet nousevat aidan toiselle puolelle ja jatkavat kierrosta, kolmas mies on jo palannut hiekkasäkki bunkkerilleen aikaisemmin. Korpraali Nousiainen nousee ojasta istumaan ja ryhtyy puhdistamaan asetta. Yliluutnantti Suominen tekee pienen tarkkailukierroksen ja jää sitten odottamaan korpraali Nousiaisen aseenpuhdistusta.

Rossi ja korpraali Niemi hiipivät korpraali Nousiaisen luokse ja kun tämä saa aseensa kuntoon lähteävät he kaikki yhdessä kohti yliluutnantti Suomista.

Kuljettuaan muutaman kymmenen metriä Nousiainen astuu toisen kissan päälle, ilmeisesti kyseessä oli parivartiokissat. Korpraali Nousiainen hyppää aidan ylitse ja kiipeää talon räystään alle katon rajaan suojaan. Muut painuvat peltoon piiloon. Parivartiolla menee pari minuuttia ennen kuin he saapuvat paikalle. Vartiomiehet katselevat jonkin aikaa ympärilleen ja pistävät tupakaksi. Tämän jälkeen he lähtevät kävelemään suoraan kohti pellossa piileksiviä Niemeä ja Rossia.

Niemi ja Rossi painautuvat maahan ja yrittävät pysyä piilossa. Toinen vartiomiehistä kävelee ihan suoraan Niemen eteen ja kun vartiomies alkaa nopeasti kääntää asettaan Niemeä kohti Niemi ampuu miestä ensin jalkaan ja sitten rintaan, jolloin mies putoaa. Mies ampuu suurinpiirtein samaan aikaan sarjalla Niemeä kohti osumatta kuitenkaan kertaakaan. Toinen vartiomies katsee paniikissa ympärilleen missä vihollisia ja Rossi ampuu miestä sarjalla, mutta ei kuitenkaan osu.

Heti metelin alettua Hussein pudottaa ryhmän aikaisemmin näkemän konekivääripesäkkeen ampujan yhdellä suuhun osuneella laukauksella. Korpraali Nousiainen pudottaa toisen Rossin lähellä olevan vartiomiehen yhdellä tarkalla laukauksella vatsaan. Ryhmä juoksee nopeasti metsän piiloon suojaan. Metsässä he jäävät katsomaan mitä kylässä tapahtuu.

Parin minuutin kuluttua kyläläiset ovat saaneet bunkkeirit miehitettyä ja vähän myöhemmin joku alkaa kylän toisella puolelle ampua peltoon konekiväärillä. Keskeltä lähtee samalla parikymmentä miestä sinne päin. Korpraali Nousiainen saapuu tässä vaiheella paikalle ja kertoo, että siinä ladossa, jonka luona hän oli piilossa, oli kolme T72 panssarivaunua sisällä. Yliluutnantti Suominen on jo melkein tekemässä ilmoitusta asiasta kun hänelle tuolee mieleen, ettei tuohon latoon mahdu kolmea T72 panssarivaunua ja kun kertoja on vielä korpraali Nousiainen hän päättää sittenkin odottaa. Hetken päästä taloista tulee taas kymmen hengen porukka ulos joka lähtee kävelemään sitä latoa kohti, jossa noiden panssarivaunujen pitäisi olla.

Ladosta alkaa kuulua moottorin käynnistysääntä, mutta moottoria ei saada käyntiin. Yliluutnantti Suominen kutsuu muutkin hieman kauemmaksi ja joukkue jää odottelemaan. Meteli kylässä alkaa hiljalleen vaimeta ja ihmiset palailevat takaisin. Moottorin käynnistysyritykset jatkuvat edelleen. Jossain vaiheessa joku käy hakemassa kylän toiselta laidalta olevalsta ladosta traktorin ja lähtee ajamaan sillä sitä oletettujen panssarivaunujen latoa kohti.

Viitisen minuuttia myöhemmin se saapuu ko ladon luokse ja viiden minuutin kuluttua trakotorin sammuu ja yksi mies käy hakemassa lamppun paikalle. Taas noin viiden minuutin kuluttua traktorin saadaan uudestaan käyntiin ja he yrittävät taas saada sitä toista isoa diisel-moottoria käyntiin. Kymmenisen minuuttia myöhemmin ladolta viedään valo pois ja tästä noin viitisen minuuttia myöhemmin traktorista loppuu ilmeisesti polttoaine.

Kyläläiset jatkavat käynnistysyrityksiä sitkeästi. Pari tuntia tilanteen alkamisesta iso diseli käynnistyy ensimmäistä kertaa käyden noin 10 sekuntia ja sammuu sitten. Puolen tunnin päästä kyläläiset vihdoin saavat moottorin käyntiin ja kun se on käynyt 15 minuuttia käynnistyy toinen samanlainen moottori, mutta mitään ei vieläkään näy. Kolme tuntia tilanteen alusta alkaa kuulua telaketjujen ääntä, tosin kuulostaa siltä, että ajaja ei oikein osaa ajaa sitä. Hetkeä myöhemmin pihalle ajaa yksi T72 panssarivaunu, joka ajaa pihalla ensin pari kierrosta ympyrää, aivan kuin kuski ei oikein hallitsisi laitetta.

Tässä vaiheessa korpraali Nousiaisen suu loksahtaa auki ja hän hämmästyy, "mitä, siellä oli todellakin panssarivaunuja". Joukkue ryhtyy laittamaan laserkilpeä pystyyn ja yliluutnantti Suominen ottaa yhteyttä tukikohtaan. Hän kuulee, että paikalle lähetetään pari hornettia ja ilmaisku tulee kolmen tunnin kuluttua, joten joukkue laittaa kilven takaisin kasaan.

Panssarivaunuista toinen lähtee tietä pitkin toiseen suuntaan ja toinen toiseen. Kylän laidalla joukkue näkee, että panssarivaunu tulee aitaan tehdystä reijästä ulos kylästä, tosin vieden samalla aidasta palan mukanaan. Kun panssarivaunu pääsee pellolle se sammuu. Pari miestä lähtee juoksemaan toisen panssarivaunun perään. Varttituntia myöhemmin toinen panssarivaunu saapuu paikalle ja kun he ajavat sen joen rantaa pitkin tarkoituksenaan ohittaa sammunut vaunu, se juuttuu kiinni rantamutaan. He yrittävät vetää panssarivaunua mudasta irti ja puolitoista tuntia myöhemmin he saavat sen irti mudasta. Vähän tämän jälkeen yliluutnantti Suomiseen otetaan yhteyttä ja kerrotaan, että kaksi hornettia tulossa lastinaan 2*4*500 kilon pommeja, arvioitu saapumisaika noin puolen tunnin kuluttua.

Korpraali Nousiainen ja yliluutnantti Suominen lähtevät kiertämään kylän itäpuolelle valmiiksi lasermaalausta varten. Joella yliluutnantti Suominen miettii miten tuosta pääsee yli ja hän kysyy neuvoa alikersantti Luihulta miten puvun saa täysin ilmatiiviiksi. Alikersantti Luihu neuvoo, että teippaa filtteri umpeen, johon yliluutnantti Suominen toteaa, että tuo tänne teippiä. Alikersantti Luihu vie paikalle teippiä ja yliluutnantti Suominen teippaa filtterin umpeen, samalla kun pelastusliivien kanssa jokea ylittävä korpraali Nousiainen on jo päässyt puoleen välin. Kun yliluutnantti Suominen pääsee veteen asti huomaa hän, että joessa on vain metrin verran vettä, nyt seisomaan nouseva korpraali Nousiainen on vain kävellyt kyyryssä.

Yliluutnantti Suominen kävelee yli ja sitten hänellä tulee ongelmaksi, miten iorroittaa tuo teippi. Hän ei saa sitä heti irti, joten hän avaa ensin kypärän ja sen jälkeen irroittaa filtterin ja repii siitä teipin irti. Sen jälkeen hän pääsee asemiin kylän toiselle laidalle. Kylän väki on saanut toisen panssarivaunun käyntiin ja ajettuaan pari kierrosta pellolla se lähtee taas kylän toiseen laitaan. Toinen panssarivaunun ajaa vielä jonkin aikaa pellolla ja ajaa sitten takaisin vajaan sisälle. Joukkue saa tässä vaiheessa viidentoistaminuutin varoituksen.

Toinen panssarivaunu saapuu kylän toisalta laidalta vajan luokse ja ajaa sisään vajaan ja samantien sen takaseinästä läpi. Kun panssarivaunu pysähtyy puolittain vajan ulkopuolelle panssarivaunun komentaja nostaa päänsä takaisin ulos ja vilkaistuaan ympärilleen hän huutaa jotain sisälle ja panssarivaunu ajaa eteenpäin ja aidasta läpi pellolle. Pellolla se kääntyy joelle päin ja sammuu.

Tässä vaiheessa tulee kahden minuutin varoitus, joten Niemi laittaa pikaisesti panssaritorjuntaohjuksen kasaan valmiina ampumaan ko panssarivaunua sillä heti pommituksen jälkeen. Kun tulee ilmoitus, että pommit irti korpraali Niemi ja yliluutnantti Suominen maalaavat kohteita. Niemi ottaa ensimmäiseksi yhden keskellä olevan talon ja se räjähtää kauniisti. Yliluutnantti Suominen maalaa panssarivaunuladon ja se romahtaa osuman seurauksena. Niemi maalaa seuraavaksi navettaa, mutta pommi ei havaitse laseria ja pommi putoaa keskelle karja-aitausta. Suomisen maalaus ja pommi osuu keskelle toista asuintaloa. Nieminen yrittää taas ottaa samaa navettaa maalitaulukseen, mutta tälläkään kertalla pommi ei havaitse laseria, vaan osuu eri taloon. Kolmaskaan kerta navettaan ei tuo tulosta vaan neljäs pommi menee kauas kylän toiselle puolelle. Yliluutantti Suominen yrittää saada kylän toisen puolella olevan traktorivajan maalitaulukseen, mutta pommi putoaa keskelle kylää.

Tämän jälkeen Niemi ampuu pst-ohjuksella tankkia, mutta hutasee selvästi. Laitinen ampuu tankkia Apilaksella usuen sen kylkeen niin, että ohjus räjähtää suurinpiirtein kuskin kohdalla. Niemi ampuu uudestaan usuen tällä kertaa tankin perään ammusvaraston tienoille, mutta tankki ei kuitenkaan räjähdä. Kolmas ohjus lentää reilusti panssarivaunun ylitse, joten Niemi laittaa kamppeet kasaan ja toteaa, että kai tuo on jo hoidettu.

Alikersantti Luihu on tällä välin ampunut kranaatinheittimellä pari kertaa kylään ja osunut navetan seinään niin, että sisällä ollut polttoainesäiliö räjähtää ja navetta leimahtaa leikkeihin. Niemi siirtyy kranaatinheittimen luokse ja ampuu sillä kylään pari kranaattia, mutta lopettaa kun alikersantti Luihu huomaa, että teknikko Laitinen ja pioneeri Salonen ovat ottaneet kantoonsa ison kasan telamiinoja ja he ovat lähteneet kävelemään kohti kylää.

Alikersantti Luihu yrittää pysäyttää heitä, mutta elektrooninen sodankäynti kiihtyy niin paljon, ettei viesti mene perille, mutta yliluutnantti Suomisen tehokkaampi radio saa heille pysäytysviestin perille.

Sen jälkeen yliluutnantti Suominen käskee ampumaan kranaatinheittimellä konekivääripoteroita kohti. Niemi ampuu pari kolme kranaattia ja yksi niistä osuu hyvin lähelle bunkkeria ja siellä oleva mies lähtee juoksemaan pakoon, jolloin yliluutnantti Suominen ampuu hänet kylän toiselta puolelta.

Tässä vaiheessa yliluutnantti Suomiselta kysellään päämajasta vahinkoraporttia ja kun yliluutnantti Suominen, että asiaa tutkitaan kerrotaan hänelle hetken päästä, että majurilta tuli käsky, että kylään ei ole tarkoitus rynnäköidä, mikäli teillä ei ole erityisen hyvää syytä siihen, mitä teillä ei ole.

Alikersantti Luihu jää odotamaan, että Hussein saa tarkistetua konekivääripesäkkeen. Hetken päästä Hussein ilmoittaa, että liikettä ei näy. Joukkueen keskustellessa mitä tehdään, palava panssarivaunu räjähtää ja torni lentää läheisen ladon päälle.

Korpraali Niemi, Rossi, yliluutnantti Suominen ja korpraali Nousiainen lähtevät toista panssarivaunua kohti samalla kun Laitinen ja Salonen lähtevät tuhoamaan konekivääripesäkettä telamiinakäsikranaatilla. Matkalla sinne Laitinen löytää yhden jalkamiinan ja putoaa heti paineaallon voimasta. Saonen pyytää lääkintämiestä paikalle ja Berghem lähtee katsomaan mitä Laitisille kävi. Berghem pääse vain pari metriä metsän reunasta ennen kuin osuu itse miinaan ja hänkin putoaa. Yliluutnantti Suominen, joka on kuullut lääkintämies kysymyksen, mutta joka ei tiedä tilanteesta mitään, kysyy mihin lääkintämiestä oikein tarvitaan, jolloin joku vastaa, että miinakentän tallaamiseen. Tähän Hussein vastaa, että nyt sekin jo löysi miinan ja putosi.

Alikersantti Luihu astuu pari askelta miinakentälle ja noukkii Berghemin mukaansa ja kantaa hänet turvaan. Ensimmäinen ryhmä on tällä välin päässyt panssarivaunujen luokse ja korpraali Niemi heittää ehjään panssarivaunuun aikasytyksellä varustetun fosforikranaatin sisälle. Ryhmä jatkaa matkaansa aidan sisäpuolella Laitisen ja Salosen kohdalle. Korpraali Nousiainen ja yliluutnantti Suominen käyvät tarkistamassa konekivääripesäkkeen ja korpraali Niemi ja Rossi kaatavat viiden metrin pätkän aitaa ja työntävät sen Salosen luokse, niin että hän pääsee aitaa pitkin turvaan. Sen jälkeen he yrittävät työntää aitaa Laitisen luokse, mutta aita ei kestä kolmea miinan räjähdystä. Niiden jäljiltä se on enemmänkin tikkukasa kuin aita. He siirtyvät hiekkasäkkien käyttöön ja heittelevät niitä miinakenttään ja parin säkin jälkeen he pääsevät Laitisen luokse ja siirtävät hänet turvaan.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Korpraali			Korpraali
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>