TSM Osa 10, Luku 011 (tsmpart10/tsmpart10.011)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

11. luku

Päästyään jokiuomasta lähtevät he ajamaan eteenpäin. He ehtivät ajaa jonkin matkaa, ennen kuin yliluutnantti Suomiselle tulee ilmoitus, että viiden kilometrin päässä on havaittu muutamia tankkeja kukkulan laella. Paikalla on kuulemma muutamia panssarivaunuja ja kuorma-autoja. Joukkueen miettiessä mitä tehdään, yliluutnantti Suominen kuulee, että kaukaisuudesta kuuluu ensin yksi kiväärin laukaus ja sitten sarja rynnäkkökiväärin laukauksia. Samassa radiosta kuuluu, että "taistelukosketus, pystyykö kukaan antamaan tulitukea". Tässä vaiheessa ylivääpeli Lehikoinen käskee ajaamaan täydellä vauhdilla eteenpäin ko kukkulaa kohti ja korpraali Niemi ja korpraali Nousiainen seuraavat heti perässä.

Yliluutnantti Suominen kuulee, että lasermaalattuja maaleja löytyy, joten hän käskee korpraali Nousiaisen pysähtyä ja Koivun ampumaan. Samassa tulee pari kohdetta lisää, joten hän käskee muidenkin vaunujen pysähtyä ja ampua ohjautuvia ammuksia ko kohteisiin. Viitisen minuuttia myöhemmin viholliset lähtevät perääntymään ja perääntyjistäkin ammutaan vielä muutama kulkuneuvo pois ennen kuin ne lopullisesti pääseevät pakoon.

Ylivääpeli Lehikoisen joukkojenkuljetusvaunusta on tässä vaiheessa tyhjentynyt sen jälkeen, kun piippuun on jäänyt yksi lähtemätön rypälekranaatti ja kun ampujana toiminut Hussein ei tiennyt mitä sille pitäisi tehdä.

Kun ammunta on lakannut kysyy Hussein uudestaan Korhoselta mitä tuolle lähtemättömälle pitäisi tehdä. Korhonen vastaa, että menkää sisälle ja painakaa sitä ulosheittäjänappia. Ylivääpeli Lehikoinen sanoo, että "ok, tee". Korhonen hyppää ulos toisesta vaunusta ja juoksee joukkuekuljetusvaunun luokse, sulkee luukut ja heittäyttää ammuksen ulos.

Ammus räjähtää ja vahingoittaa pikkusen telaa. Tilannetta tutkittaessa yliluutnantti Suominen ja teknikko Laitinen arvelevat, että korjauksessa menee pari tuntia. Korhonen kommentoi, että olisitte sanonut että se on rypälekranaatti, niin olisi hieman kääntänyt tornia ennen ulosheittoa. Ylivääpeli Lehikoinen ottaa yliluutnantti Suomisen tankin ja Niemen tankkeineen mukaansa ja lähtee etsimään olisiko vihollisilta jäänyt mitään räjähdys... ei kun siis tarvikkeita jäljelle.

Vaunut pääsevät kohdealueelle ja kuulevat siellä olevalta SAV:in joukkueelta tilannekatsauksen. He kertovat, että viholliset ovat lähteneet pakoon ja tuolla oleva tähystysjoukko kuolee....nyt (samassa siellä tapahtuu räjähdys). Lisäksi tuolla kauempana olevat toinen tähystysjoukko lähtee varmaan pakoon tai sitten sille tapahtuu onnettomuus vasta 15 minuutin kuluttua, kun ehdimme sinne. Tietysti jos saamme teiltä kyydin niin se onnettomuus tapahtuu aikaisemmin.

Joukkue lupaa kyydin ja porukka nousee ensin Nousiaisen kyytiin, mutta vaihtaa sitten nopeasti korpraali Niemen kyytiin kun korpraali Nousiainen lupaa tehdä täyskiihdytyksen vaikka ylivääpeli Lehikoinen nimenomaan pyytää rauhallista ajoa. Korpraali Niemi lähtee liikkeelle ja korpraali Nousiainen liikuttaa vaunua todella rauhallisesti ja hitaasti. Kun korpraali Niemi on jo kaukana ja Nousiaisen vaunu on liikkunut vasta alle metrin, käskee ylivääpeli Lehikoinen korpraali Nousiainen ajaa 50 metrin päässä toisen vaunun perässä.

Korpraali Nousiainen tekee täyden kiihdytyksen ja ylivääpeli Lehikoinen putoaa kiihdytyksen takia kyydistä. Puolta minuuttia myöhemmin ylivääpeli tulee niin paljon tolkkuihinsa, että pystyy kutsumaan muut takaisin. Kun joukkue on sitonut ylivääpelin vaunun takakannelle (samalla hänen radionsa vahingossa sammuu) lähtevät he taas liikkeelle.

Joukkue ajaa vaunuilla vihollisten tähystysjoukon lähelle ja ampuu sinne konekiväärillä ja lasereilla (Korhonen kurottautuu komentajan luukusta ulos ja ampuu laserillaan sarjaa). Joukkue kiertelee tämän jälkeen alueella ja keräilee hieman tarvikkeita, mutta räjähdysaineita ei löydy. Sen jälkeen vaunut palaavat muiden luokse.

Joukkojenkuljetusvaunu saadaan korjattua ja joukkue pääsee liikkeelle. Parin tunnin kuluttua joukkue kuulee, että edessä on jonkinlainen puolustusasema. Joukkue päättää kiertää sen ja siihen menee parisen tuntia. Paria tuntia myöhemmin joukkue alkaa olla melkein panssarikiilan luona, jonka reittiä heidän piti tiedustella.

Heidän pitää vielä ylittää joki, joten he joutuvat vielä nelisenkymmentä minuuttia etsimään sopivaa paikkaa, ennen kuin pääsevät yli ja ajavat tankkauspaikalle. Sieltä ei löydy ammuksia eikä räjähdysaineita, joten joukkue lähtee liikkeelle tankattuaan polttoainetta. Kun he pääsevät pääjoukon ohitse he kuulevat, että pääjoukko siirtyy nyt heidän jälkeensä. Varsinaisella tiellä on kuulemma havaittu vahvoja miinoitteita ja kolmas tiedustelujoukko on joutunut jatkuvaan taistelukosketukseen vihollisen kanssa.

Kun jokkue on ajanut tunnin verran huomaa yliluutnantti Suominen yhdessä kylässä muutamia suomalaisia sotilaita, jotka ovat sytyttämässä kylää tuleen ja yksi ylikersantti on leikkaamassa korvaa irti pääalaspäin roikkuvalta mieheltä. Yliluutnantti Suominen antaa käskyn pysähtyä ja puuttua asiaan.

Joukkueen ajaessa kylään suomalainen sotilas hyppää yliluutnantti Suomisen tankin eteen ja näyttää pysähtymiskäskyn. Sotilas onistuu hyppäämään syrjaan viime hetkessä ja onnistuu jopa väistämään Nousiaisen koukkausyrityksenkin. Sotilas hyppää taloon suojaan ja Nousiainen alkaa antamaan tulikäskyä kohteena talo. Paikalle juoksee alikersantti, joka esittäytyy olevansa Röyhylä ja joka väittää, että tämä on heidän sotatoimialuettaan ja joukkueen pitää poistua alueelta.

Alikersantti sanoo, että heidän pitää kuulustella sissitoiminnasta tietäviä henkilöitä, tässä ei ole mitään outoa. Yliluutnantti Suominen käskee heitä lopettamaan kiduttamisen ja pienen kinaamisen jälkeen joukkue jatkaa matkaa, tosin yliluutnantti tekee asiasta ensin ilmoituksen.

Varttia myöhemmin edessä ajava korpraali Nousiainen ja yliluutnantti Suominen huomaavat tiellä huonosti piiloitetun miinan, joten korpraali Nousiainen tekee paniikkijarrutuksen ja ajaa saman tien alas penkalta. Niemi pysähtyy suurinpiirtein siihen kohtaan, missä korpraali Nousiainen aloitti jarrutuksensa. Taaimmaisen vaunun ajaja pioneeri Salonen kiihdyttää täyttä vauhtia muiden luokse, koska hän haluaa päästä purkamaan tuota miinoitetta. Yliluutnantti Suominen käskee korpraali Niemen siirtämään omaa vaunuaan taaksepäin ja kun korpraali Niemi pääsee noin sadan metrin päähän huomaa sekä yliluutnantti Suominen ja Korhonen, että vaunuja kohti tulee rynnäköivä lentokone.

Lentokone avaa tulen tykillään kohti yliluutnantti Suomisen vaunua. Sen lisäksi se pudottaa kaksi isoa pommia kohti korpraali Niemen vaunua. Pommit räjähtävät juuri kun väistöliikkeitä tekevä vaunu on muutenkin kallellaan ja vaunu lennähtää räjähdyksen voimasta sivulle ja valuu alas penkkaa pitkin jokeen. Vaunu meinaa myös kaatua katolleen, mutta korpraali Niemi onnistuu kääntämään vaunun niin, että se pysyy pystyssä.

Ylivääpeli Lehikoinen nostaa päänsä ylös juuri ennen kuin pommit räjähtävät ja yrittää löytää koneen. Hän saakin sen näkyviin ja antaa Husseinille ampumaohjeet ja Hussein saa sen tähtäimiinsä, mutta ohjus ei lukitu. Korpraali Niemi yrittää ajaa takaisin ylös tielle, mutta ei onnistu ja telan ja pyörästön väliin ja iso kivi jumiin. Potkuri toimii silti, joten korpraali Niemi yrittää päästä sen avulla irti.

Samassa lentokone tulee takaisin ja porukka yrittää ampua sitä konekivääreillä, tosin lentokone ampui ensimmäisellä sarjalla yliluutnantti Suomisen konekiväärin pois, joten hän joutuu siirtymään tarkka-ammuntakivääriinsä. Yliluutnantti Suomista ammutaan taas tykillä ja korpraali Niemeä kohti pudotetaan taas kaksi pommia.

Toinen pommi tulee jo hyvin lähelle noin 50 metrin päähän veteen. Ilmeisesti se osuu vanhaan asekätköön tai vastaavaan, koska räjähdys on todella suuri ja nostaa kolmisenkymmentä metriä korkean hyökyaallon. Ko hyökyaalto nostaa ensin korpraali Niemen tankin ilmaan ja vaikka Niemi yrittää surffata aallolla, hän ei pysy aallon harjalla vaan putoaa sen taakse perä edellä pystyyn pohjaan.

Aalto heittää myös yliluutnantti Suomisen vaunun ylös joen pohjalta tielle asti heti minan toiselle puolelle keula miinaa kohti. Heti räjähdyksen jälkeen ylivääpeli Lehikoinen nousee taas ylös ja ehtii juuri pystyyn ennen kuin hyökyaalto iskee häntä selkään.

Korpraali Nousianen aukaisee tässä vaiheessa luukun ja hyppää ulos, kömpien vaunun alle. Korpraali Niemi toteaa, että nyt on hyvä leikkiä kuollutta ja hän sytyttää pari savukranaattia, niin että tämä keula kohti taivasta oleva savuava vaunu näyttää aika tuhotulta.

Tässä vaiheessa apua pyytäneeltä yliluutnantti Suomiselta pyydetään, että kerro täsmälleen kun kone lentää teidän ylitsenne. Yliluutnantti Suominen yrittää ensin sisältä havaita koneen ylilentoa, mutta ei onnistu. Toisella kerralla hän nousee ylös ja ampuu konetta itse laserillaan. Myös Nousiainen ampuu konetta vaunun alta. Kumpikin heistä osuu, mutta eivät saa mitään isompaa aikaiseksi.

Yliluutnantti Suominen antaa tarkan ajan, mutta lukitusta ei saada liikkuvaan kohteeseen. Seuraavalla yrityksellä myös Hussein saa lukituksen ilmatorjuntaohjuksella, mutta lentäjä väistää ohjuksen. Luihu suorittaa myös omaehtoista ilmatorjuntaa panssaritorjuntohjuksella.

Hetken kuluttua joukkueelle ilmoitetaan, että ilmatorjuntakielto itäiseen suuntaan. Kun kone lentää seuraavan kerran ylitse huomaa yliluutnantti Suominen, että sen perässä on kaapeliohjattu panssaritorjuntaohjus. Yliluutnantti Suomiselle kuulee myös radiosta, että "tässä systeemissä on pakko olla jotain vikaa, nyt se sai lukituksen puoli metriä pitkään mach 2:sta kulkevaan kohteeseen". Panssarintorjuntaohjus osuu ja tuhoaa lentokoneen. Samassa he näkevät taisteluhelikopterin läheisen kukkulan luona. Kun taistelu on ohitse tarkistetaan vauriot.

Korpraali Niemen vaunu on muuten kunnossa, mutta se on keula kohti taivasta keskellä jokea, ylivääpeli Lehikoisen vaunu on ihan kunnossa ja Korhonen siirtyy sinne heitettyään ensin sekä ylivääpelin, että Husseinen pois tieltä, jotta hän pystyy tähystämään ilmaan ja ampumaan jos uusia ilmamaaleja tulee. Hussein menee joukojenkuljetusvaunun luokse ja kun muut ovat siirtyneet kauemmaksi räjäyttää hän dynamiitistä improvisoidun miinan pois.

Korpraali Niemi käy joukkojenkuljetusvaunun avustuksella pystyssä olevan vaunun kimppuun. Niemi kiipeää ylös vaunun päälle kiinnittämään hinausvaijereita, mutta putoaa alas ensimmäisellä kerralla. Toisella yrityksellä hän pääsee kiipeämään ylös asti. Sieltä hän pyytää, että rannalla ainoana ilman hommaa oleva ylivääpeli Lehikoinen tulisi alas veteen ja toisi hinausvaijerin tänne, jotta Niemi voisi vetää sen köydellä ylös ja kiinnittää kiinni.

Ylivääpeli Lehkoinen ei jaksa tehdä tätä, vaan käskee pitkän iteroinnin jälkeen alikersantti Luihua hoitamaan homman, jolloin Luihu lähettää korpraali Nousiaisen paikalle. Nousiainen tuo hinausvaijerit paikalle ja Niemi kiinnittää ne kiinni ja laskeutuu sitten alas. Salonen ajaa eteenpäin ja vaunu kaatuu kyljelleen tornin varaan. Salonen ajaa sivulle päin ja saa vaunun kääntymään oikein päin. Sen jälkeen hän hinaa vaunun kuivalle maalle. Niemi käy heti telan kimppuun ja hakulla ja parilla 50 gramman räjähdyspanoksella hän saa sen vapautettua. Sillä välin Koivu ja Rossi puhdistavat vaunun sisäosia ja turbiinia mudasta.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Korpraali			Korpraali
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Vääpeli				Ylivääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>