TSM Osa 10, Luku 010 (tsmpart10/tsmpart10.010)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

10. luku

Kun joukkue pääsee sukellusveneeseen kuulevat he muutamia maailmanuutisia. Englannin vaalien jälkeinen hallitus on ensimmäisissä lausunnoissaan ilmoittanut aloittavansa keskustelut EU:n kanssa EU:sta eroamiseksi. Lisäksi Qebeck on päässyt EU:n kanssa loppuun liittymisneuvotteluissa ja se liittyy EU:hun ensi vuoden alusta. SAV:n uutiset kertovat, että Joukahainen on otettu käyttöön ja Aino on kohta valmistumassa. Lisäksi uutisten mukaan sissisota Angolassa on voimakkaasti kasvanut, terroristipommituksia on tapahtunut ympäri Angolaa. Erikseen mainitaan Luandassa tapahtunut ammusvaraston räjähdys (se räjähdys, joka aiheutti hälyytyksen kaupungissa ja häiritsi joukkueen tehtävää).

Yliluutnantti Suominen ja Vääpeli Lehikoinen menevät neuvottemaan toisen joukkueen yliluutnantin kanssa seuraavasta suunnitelmasta. Suunnitelmana on ajaa pohjoiseen, kaapata sieltä yksi kalastajavene ja hinata sillä sukellusvene satamaan ja pistää pommit perille pääseihin laivoihin. Joukkue painuu nukkumaan.

Illalla yliluutnantti Suominen herätetään, ja hänelle kerrotaan, että sopivia kalastaja-aluksia on löytynyt. Ensinnäkin pohjoisessa on kuulemma yksi Brittiläinen vakoiluvene, lisäksi alueella on yksi Angolalainen radiokuunteluvene, jonka voisi upottaa ihan periaatteesta. Kalastusveneistä löytyisi yksi mahdollinen kaapattava tai toinen jolta voisi pyytää, että he hinaisivat meidät satamaan. Tämä toinen vene on kuulemma Zairelaisia Suomen hyväksi toimivia "kalastajia".

Yliluutnantti Suominen pyytää uusia satelliittikuvia ja mieluiten suomlaisesta sotilassatelliitista ja hän saakin kuvia, joista ensimmäinen kuva on suomen kuvapalvelun arkistokuva suomalaisesta sotilassatelliitista. Seuraavat kuvat ovatkin sitten jo oikeita 23 minuuttia vanhoja kuvia satamasta. Roroaluksesta on saatu purettua noin kolmannes ajoneuvoista, vieressä palanut tankkeri (pommit räjähtivät aikasytyksellä sitten kun laivat olivat jo satamassa) oli hieman häirinnyt purkamista, mutta ei näemmä riittävästi.

Joukkojenkuljetusalukset on purettu ja kuubalaiset sotilaat on majoitettu telttoihin läheiselle parkkipaikalle. Saman parkkipaikan toisessa päässä on myös roroaluksesta puretut tankit parkkeerattuna. Ammuslaivasta on purettu noin kolmannes ja lasti on viety rekoilla suoraan pois alueelta. Palava tankkeri on jo saatu sammutettua ja hinattua irti laiturista.

Kuubalaiset sotalaivat on viety pohjoissatamaan ja ne on suojattu vedenalaisilta hyökkäyksiltä verkoilla ja naamioitu ilmahyökkäyksien varalta. Angolalainen ohjusvene on palannut takaisin omaan sotilastukikohtaansa etelämmäksi.

Joukkue ottaa kaikki sukellusveneet mukaansa ja lastaa ne niin, että ensimmäiseen joukkojenkuljetussukellusveneeseen menee tarkka-ammuntaryhmä (yliluutnantti Suominen, korpraali Nousiainen, korpraali Hussein ja Korhonen) ja operatiivinen ryhmä (vääpeli Lehikoinen, pioneeri Salonen, korpraali Niemi ja Rossi). Toisessa joukkujenkuljetussukellusveneessä on tulitukiryhmä (Luihut ja Koivu) sekä toisen yliluutnantin joukkueen miinoitusmiehiä. Raivaussukellusveneeseen menee kolme miinoittajaa.

Juuri kun joukkue on lähdössä kuulevat he, että sen Zairelaisporukan pitkin lähteä hakemaan jotain parisataa kilometriä etelämpää, joten he eivät voikaan auttaa. Joukkue päättää sitten kaapata sen sopivan kalastaja-aluksen. Kapteeni ajaa ydinsukellusveneen kohdeveneen lähelle ja operatiivinen ryhmä ja tarkka-ammuntaryhmä nousevat ylös pintaan ja huomaavat, että vene on tulossa suoraan kohti. He odottavat, että vene on kohdalla ja nousevat kannelle.

Yliluutnantti Suominen ja Korhonen nousevat kannelle 10 sekuntia ennen merkkiä, kaikki muut tulevat vasta oikeaan aikaan. Tässä välissä yliluutnantti Suominen on jo ampunut kaksi miehistön jäsentä ja Korhonen on potkassut yhden miehistön jäsenen tajuttomaksi ja kiinnittänyt toiseen 10 gramman räjähdyspanoksen rinnan kohdalle. Sen jälkeen hän juoksee yliluutnantti Suomisen perään keulaa kohti.

Yliluutnantti Suominen näkee, että ohjauskopista kurkistaa pää ja se häviää sitten suojaan ennen kuin hän ehtii ampua. Yliluutnantti Suominen juoksee hytin luokse ja kurkista ovesta. Hän näkee hytin toisella puolella miehen pistooli kädessä, joten hän ampuu miehen pois.

Tässä vaiheessa muut nousevat veneeseen ja taakse tullut pioneeri Salonen huomaa yhden miehistön jäsenen lisää ja ampuu tämän kuoliaaksi. Korpraali Niemi vuorostaan näkee keulassa miehistön jäsenen

hyppäämässä laidan yli. Niemi yrittää ampua miestä, mutta mies ehtii

ensin hypätä yli laidan. Niemi juoksee keulaan päin ja pääsee sinne suurinpiirtein samaan aikaan kuin vedessä oleva Rossi hutasee miestä. Niemi ampuu miehen kuoliaaksi yhdellä laukauksella.

Veneestä ei löydy enää lisää miehistön jäseniä, joten Rossi ja Niemi uivat alas sukellusveneelle ja sen jälkeen ajetaan minisukellusveneet ulos ja ne kiinnitetään kalastusveneen hinaukseen. Joukkueet lähtevät ajamaan kohti satamaa. Matka satamaan sujuu ilman ongelmia ja joukkue pääsee satamaan asti ilman pysäytyksiä tai häiriöitä.

Keskellä satama-allasta veneen moottori sammuu köhien. Yliluutnantti Suominen tutkii konetta ja huomaa, että bensansuodatin on ainakin hemmetin likainen ja muutenkin kone ei varmaan tykännyt noin raskaasta kuormasta. Hän irroittaa bensansuodattimen ja puhdistaa sytytystulpat. Sen jälkeen hän yrittää taas käynnistää. Kone ei käynnisty ja hetken miettimisen jälkeen hän huomaa, että sytytystulppien ja bensaletkun laittaminen takaisin edesauttaa käynnistystä. Näiden operaatioiden jälkeen kone käynnistyykin iloisesti ja vauhtikin kasvaa viidestä solmusta kuuteen solmuun. Aikaa korjailuun meni puolisen tuntia.

Joukkue painuu korjauksen aikana valmiiksi sukellusveneisiin. Veneeseen jää vain aluksen "kapteeni" Korhonen ja "koneteknikko" Suominen. He koukkaavat rahtisataman editse ja sitovat veneen ruorin kiinni niin, että alus on menossa kohti vastarantaa ja sen jälkeen he irrottavat minisukellusveneet hinauksesta ja laskeutuvat itsekin niihin. Raivaussukellusvene lähtee suoraan miinoittamaan, toinen joukkojenkuljetussukellusvene käy heittämässä tulitukiryhmän läheiselle suolle ja palaa sitten auttamaan raivaussukellusvenettä miinoittamaan laivoja ja viimeinen joukkojenkuljetussukellusvene lähtee kohti rahtilaitureita tarkoituksenaan käydä tuhoamassa rannalle saatuja panssarivaunuja.

Operatiivinenryhmä ja tarkka-ammuntaryhmä nousevat laiturin suojissa ylös kolmen miehistökuljetusvaunun luokse ja kun vartiomiehiä ei näy he lastaavat räjähteet ja muut tavarat vaunuihin. Hieman ennen kun he ovat saaneet kaikki lastattua vaunuihin korpraali Nousiainen löytää sittenkin vartiomiehen yhden auton alta nukkumasta. Hän ei sano asiasta muille mitään, vaan laittaa peilin auton rengasta vasten ja kävelee itse kolmen sadan metrin päähän laiturin toisen päähän. Sieltä hän ampuu yhden tarkan laukauksen peilin kautta vartiomiehen päähän ja palaa sitten muiden luokse kertomaan asiasta.

Kun ryhmät saavat viimeisetkin tavarat lastattua ajaa siitä taas vartiojeeppi ohitse ja se pysähtyy puolen kilometrin päähän juttelemaan vartiomiesten kanssa. Siinä samalla joukkueen tarkkaillessa tilannetta he huomaavat, että ilmeisesti roro alus oli jo saatu kokonaan purettua, koska panssarivaunuja on nyt purettu 47 kpl, rynnäkkövaunuja 98 kpl, muita panssaroituja ajoneuvoja 34 kpl, miehistönkuljetusajoneuvoja noin 88 kpl ja panssaroimattomia ajoneuvoja 33 kpl.

Joukkue päättää ensin virittää kaikki sytyttimet yms kuntoon ennen liikkelle lähtöä, jolloin tankkien luona tarvitsee viettää vähemmän aikaa. Joukkue ei ole nähnyt vartion vaihtoa koko aikana, mutta juuri kun he ovat valmiina lähtemään liikkkelle huomaavat he, että vahdinvaihto alkaa. Joukkue odottaa vielä vahdinvaihdon ennen kuin lähtee liikkelle.

Korhonen ja Hussein ajavat toisen vartiotornin editse, jolloin se valaisee miehistönkuljetusvaunua valonheittimellään. Hussein ei pidä asiasta ja valonheitin sammuu aika pian Husseinen laserkiväärin laukauksen jälkeen. Tarkka-ammunta taisteluparit asettuvat asemiinsa.

Korpraali Niemen ohjaama vaunu lähestyy panssarivaunuja ja he huomaavat, että heidän eteensä ryhmittyy neljä näkyvillä olevaa miestä, neljä muuta etsii lähisuoja-asemaa ja neljä viimeistä miehittää läheisten vaunujen konekiväärit. Niemi ajaa hitaasti kohti samalla kun tarkka-ampujat avaavat tulen. Ylilutnantti Suominen ampuu yhden konekiväärimiehen takarivistä äänettömästi kuoliaaksi, samalla tosin menee myös ko miehen raskas konekivääri ei niin äänettömästi. Korpraali Nousiainen ampuu vuorostaan toisen konekivärimiehen pois täysin äänettömästi osuen suoraan silmään.

Hussien ja Korhonen näkevät komentoryhmän yhden vaunun takana suojassa, joten he ottavat heidät maalitaulukseen. Hussein ampuu radistin radion akun rikki tappen samalla itse radistin. Korhosen laser lävistää komentajan siististi tappen tämän suoraan ja läpäisevä säde tappaa myös seuraavan takana olevan miehen. Korhonen ilmoittaa, että hän ottaa viimeisen ja sen jälkeen hän ampuu viimeisen miehen komentoryhmästä. Korpraali Nousiainen ja yliluutnantti Suominen ampuvat viimeiset konekiväärimiehet ja Hussein vielä varmistaa toisen.

Korpraali Niemi pysähtyy ja samassa takaovi aukeaa ja vääpeli Lehikoinen ja pioneeri Salonen hyppäävät ulos. Vääpeli Lehikoinen ampuu pitkällä sarjalla kaikki neljä edessä olevaa ja jatkaa sarjaa vielä neljään taaempana olevaan viholliseen. Etummaiset neljä miestä putoavat suoraan ja takana olevat kuolevat tarkka-ampujien laukauksien jälkeen. Viholliset eivät ehtineet ampua laukaustakaan.

Tämän jälkeen operatiivinen ryhmä ryhtyy miinoittamaan panssarivaunuja. Korpraali Nousiainen ja yliluutnantti Suominen käyvät laittamassa viuhkamiinoja pystyyn kuubalaisten leirin puolelle, siltä varalta että he lähtevät jossain vaiheessa tulemaan tännepäin. Tällä välin korpraali Hussienin ja Korhosen puolelle saapuu yllättäen vartiojeeppi, joten he painuvat tankkien luokse piiloon.

Jeeppi ajaa Husseinen ja Korhosen tuoman joukkojenkuljetusvaunun luokse ja yrittää tehdä siinä vauhdikasta käännöstä sivuluisussa, mutta jeeppi kääntyy kyljelleen ja sitä kautta katolleen. Kuski jää auton alle puristuksiin ja huutaa kuin tapettava sika. Yliluutnantti Suominen ampuu toisen jeepissä olleen miehen ja ilmoittaa Husseinille, että ammu se kiljuva mies, minä en saa sitä täältä tähtäimeen. Minuutin kuluttua Hussein pääsee paikkaan josta näkee ko miehen ja vaimentaa tämän.

Samassa läheisen vartioidun alueen sivuportti aukeaa ja sieltä juoksee kaksi miestä kohti jeeppiä. Hussein ja Korhonen ampuvat ko miehet ja ilmoittavat toiselle tarkka-ammuntataisteluparille, että hoitakaa te torni, jos tulee ongelmia. Operatiivinen ryhmä jatkaa telamiinojen sijoittamista panssarivaunuihin.

Viittä minuuttia myöhemmin toinen jeeppi saapuu paikalle kulman ympäri hirmuista vauhtia. Hussein ampuu kuskin ja Korhonen hutasee ampujan. Hussein tappaa ampujan samalla kun Korhonen ampuu molemmat tämän puolen renkaat puhki yhdellä laukauksella. Tämän jälkeen auto tekee jyrkän mutkan panssarivaunuja kohti.

Niemi huomaa, että jeeppi on tulossa suoraan häntä kohti, joten hän siirtyy yhden panssarivaunun päälle ja samassa kahden panssarivaunun välistä suhtaa jeeppi Niemen vieressä olevan panssarivaunun kylkeen. Seuraavan viiden minuutin jälkeen alkaa kuulua meteliä kuubalaisten leiristä, ilmeisesti siellä on joko tullut herätys tai hälyytys. Yliluutnantti Suominen sanoo, että varttitunti vielä ja sitten menoksi. Varttitunnin kuluttua hän myöntää vielä viiden minuutin lisäajan, koska näyttää siltä, että kyseessä oli vain normaali herätys.

Juuri kun lisäaika on lopussa huomaa vartiomies, että paikalle on tulossa kuorma-autoja. Rossi ja Niemi ottavat yhden tiedusteluauton ja muut painuvat rynnäkkövaunuun, ideana on se että Rossi ja Niemi voivat ottaa sukellusveneen ja muut voivat jatkaa tarvittaessa rynnäkkövaunulla vedessäkin ja raivata reitin satamasta ulos.

Rynnäkkövaunua vastaan tulee jeeppi, joten yliluutnantti Suominen huutaa ampuja Korhoselle tulta, mutta hän ei yksilöi tarkemmin kenelle käskyn radion kautta antaa, joten myös Luihu ryhtyy ampumaan kranaatinheittimellä niin nopeasti kuin vain ehtii. Rossi pysäyttää, jolloin Niemi ampuu auton pst-ohjuksilla ensin toisen vartiotornin kumoon ja toista vartiotornia kaksi kertaa mutta saa sen vain vinoon. Viimeisen hän ampuu vartioston suuntaan, mutta ohjus lentää paljon yli.

Tämän jälkeen Rossi ja Niemi painuvat sukellusveneelle ja lähtevät sillä pois täyttä vauhtia. Nousiainen ajaa rynnäkkövaunun suoraan laiturin päästä veteen ja yllättäen vaunu nousee pintaan upottuaan ensin nokka edelle aika syvälle. Yliluutnantti Suominen katsoo ympärilleen ja näkee, että kranaatteja putoilee kuubalaisten leiriin, joten yliluutnantti Suominen antaa alikersantti Luihulle käskyn, että lähtekää heti, johon alikersantti Luihu vastaa, että ok, ammumme vain viimeiset ammukset pois.

Yliluutnantti Suomisen joukko huomaa tällä välin, että vaunuun tulee aika runsaasti vettä, joten yliluutnantti Suominen pyytää Nousiaista pysäyttämään ja sukeltaa itse vaunun alle tukkimaan pohjaluukun. Kun yliluutnantti Suominen palaa takaisin sisään kuulee hän, kuinka alikersantti Luihu ilmoittaa, että hän on joutunut jättämään kranaatinheittimet, koska ne ovat niin kuumia, ettei niitä voinut kantaa mukana. Joukkueen eri ryhmät lähtevät etenemään kohti lähempänä olevaa eteläistä ulosmenosalmea.

Salmen suulla rynnäkkövaunu pysähtyy ja ampuja Korhonen avaa tulen pst-ohjuksella kohti vartioivia veneitä. Yliluutnantti Suominen, joka roikkuu komentajan luukusta ulkona, ampuu myös veneitä omalla olalta laukaistavalla pst-ohjuksellaan. Veneet vastaavat tuleen raskaalla konekiväärillä ja lähtevät sitten painumaan pakoon. Korhonen ampuu pari sarjaa tykillä, mutta ase menee jumiin ja hän siirtyy konekivääriin. Yliluutnantti Suominen tekee vielä yhdestä veneestä sukellusveneen, sen jälkeen ampuu yli ja viimeinen ohjus tekee yhden upponallen lisää.

Tämän jälkeen partioveneet onkin jo kaukana. Jonkin ajan kuluttua satamassa räjähtää ensin tankkeihin sijoitetut telamiinat yms ja sitten laivoihin sijoitetut miinat. Vähän tämän jälkeen rannikkotykistö ampuu tusinan verran kranaatteja jonnekin ja hetken päästä taivaanrannassa räjähtää. Joukkue toteaa myöhemmin, että kyseessä oli tuntematon kaasutankkeri.

Paria tuntia myöhemmin porukka pääsee sukellusveneen luokse, jossa sattuu olemaan sen verran tilaa, että joukkue saa myös rynnäkkövaunun mukaan.

Joukkue saa käskyn mennä Walvis Bayhyn (Namibian ainoaan syväsatamaan, ja sekin sijaitsee Etelä-Afrikan alueella). Matkalla sinne joukkue saa uuden käskyn, jossa sanotaan, että sukellusvene pintaan ja terrorismin vastainen yksikkö kannelle, heidät tullaan hakemaan pystysuoraan nousevalla lentokoneella. Kun joukkue nousee koneeseen heille annetaan välittömästi tiedotuspaketti käteen. Sri Lankassa on otettu paikallinen hallintojohtaja (Pohjois- Sri Lankan kuvernööri) panttivangiksi. Talossa on kuulemma 8 terroristia, kuvernööri ja taloudenhoitaja.

Suunnitelma on nopeasti tehty:

Kuvernööri huoneessa olevat vartiomiehet (kaksi kappaletta) hoidetaan pois neljän tarkka-ampujan yhteyslaukauksella, vähän tämän jälkeen aiheutetaan pikkusen häiriötä toisessa päässä taloa. Tämä tehdään seitsemän kertasingon yhteislaukauksena ja sen jälkeen vapaa tuli toisella kertasingolla, niin, että seitsemällä ekalla ammutaan toisessa päässä olevat vartiomiehet pökerryksiin ja noiden perään ammutaan pari keskelle taloa tarkoituksena häiritä siellä olevaa vartiomiestä ja muut ampuvat silloin edelleen toisen pään vartiomiehiä ja viimeiset kaksi singon laukausta ammutaan taas samaan päätyyn.

Tässä vaiheessa apuun hälyytetyt Israelilaiset laskeutuvat laskuvarjolla talon katolle kuvernöörin huoneen yläpuolelle ja painuvat ikkunoista läpi sisään huoneeseen tehtävänään pitää pari muuta vartiomiestä kurissa sen aikaa kun sotapoliisit, jotka ovat lähteneet portilta samalla hetkellä kun kertasingot ammutaan, pääsevät perille talolle asti.

Kun joukkue pääsee perille he päättävät vielä muuttaa suunnitelmaa hieman, eli israelilaisten lentokone liitää hitaasti talon ylitse ja tulittaa 30 millin automaattitykillään sitä talon siipeä jota ammutaan kertasingoilla. Osa kertasingoista ampuu sitten enemmän keskelle taloa kohti siellä olevaa vartiomiestä. Joukkue pääsee asemiin ilman ongelmia.

Tarkka-ampujat ottavat maalitaulut tähtäimeen ja sitten Israelilaiset hyppäävät ja samassa Nousiainen mutisee radioonsa "sen tupakan kärki on tuossa, se on palanut 30 sekuntia, joten silmä on tuossa kohdassa", samassa tulee Israelilaisten ilmoitus, että "eta-15", jolloin tarkka-ampujat ampuvat ja molemmat vartiomiehet putoavat. Kertasingojen yhteyslaukaus saa aika pahaa jälkeä aikaiseksi, puhumattakaan automaattitykin tulituksesta. Alikersantti Luihun ampuma kertsingon ammus tulee suoraan talon läpi kohti vääpeli Lehikoista ja korpraali Niemeä, jolloin Niemen tähtäys hieman hämääntyy ja hän ampuu maahan talon eteen.

Toisessa yhteyslaukauksessa tulee taas yksi ammus talosta läpi kohti Niemeä ja Lehikoista, mutta tällä kertaa Niemi on varautunut siihen, eikä anna sen häiritä itseään, mutta vääpeli Lehikoinen vuorostaan hämääntyy ja ampuu maahan talon eteen. Pari sivusta tulluta singon ammusta menee talon ylitse, mutta muuten ammukset osuvat. Hussein on heti oman vartiomiehensä ammuttuaan etsinyt toisen kylpyhuoneessa olleen vartiomiehen ja tappanut tämän. Israelilaiset laskeutuvat tässä vaiheessa laskuvarjoilla katolle, kuusi heistä osuu katolle, neljä yrittää suoraan ikkunasta sisään ja kaksi onnistuukin. Talosta kuuluu pari sarjaa ja sen jälkeen huudetaan tuli seis, likimain samalla kun ensimmäinen sotapoliisien auto pääsee talolle asti.

Joukkue toteaa, että tehtävä on onnistunut ja panttivanki on aivan kunnossa. Tämän jälkeen joukkue viedään purkamaan molemmat tehtävät.

Purku loppuu aamulla ja joukkue saa käskyn lähteä takaisin eteläiseen sotilaspiiriin. Joukkue lennätetään ensin Kap Kaupunkiin ja siellä heidät ohjataan paikalliseen 6. prikaatin esikuntaan. Joukkue majoittautuu sen tiloihin.

Joukkueelle yritetään keksiä tehtävää ja loppujen lopuksi joukkue saa kaksi tiedusteluvaunua TiPa-27 ja yhden joukkojenkuljetusvaunun JoPa-28. Heidän tehtävänä on toimia panssarikiilan tiedustelijoina SAV:in joukkojen tunkeutuessa Angolaan "vapauttamaan" sitä muutaman päivän kuluttua. Koska kukaan ei ole ajanut näitä nimenomaisia malleja (eikä kyllä muitakaan) järjestetään porukalle pikakoulutusta.

Päivällä joukkue valmistuu hyökkäyseen ja raja ylitetään iltayöllä. Joukkueen vaunut tulevat esimmäiselle joelle, jossa on pikkusen ongelmia. Niemi jää alastullessaan kiinni ja ei pääse omin avuin irti. Myös Salonen juuttuu kiinni alas tullessaan, mutta pääsee itse irti ja nousee vastarannelle ongelmitta. Nousiainen pääsee alas ilman ongelmia kunnon vauhdilla, mutta toisella rannalla on ongelmia ylöspääsemisessä, koska ranta on niin liukas. Niemi yrittää jonkin aikaa, mutta siten Nousiainen ajaa alas ja auttaa Niemeä hinaamalla, jolloin Niemikin pääsee irti. Toisen puolen ranta tuottaa hieman ongelmia, mutta lopulta kaikki ovat vastarannalla.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Korpraali			Korpraali
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>