TSM Osa 10, Luku 009 (tsmpart10/tsmpart10.009)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

9. luku

Yhteysupseeri johdattaa Yliluutnantti Suomisen ja vääpeli Lehikoisen sukellusveneen kapteenin juttusille. Paikalle tulee myös yliluutnantti Saar (alunperin Virosta), joka on toisen paikalla olevan joukkueen komentaja. Joukkueiden tehtävänä on upottaa tai sabotoida kaksi hävittäjää, kaksi frigattia, yksi tankkeri, kolme ammuslaivaa, yksi roro-alus täynnä panssariajoneuvoja ja viisi rahtilaivaa miehitön- ja tavarankuljetus tehtävissä, eli siis neljä sota-alusta ja kymmenen siviilirahtilaivaa. Sotalaivoissa on venäläiset sukellusveneentorjuntahelikopterit.

Pitkän suunnittelun jälkeen he toteavat, että merellä noille aluksille ei voi tehdä oikeastaan mitään, koska ne liikkuvat liian lujaa (kovempaa kuin joukkueiden käytössä olevat pienoissukellusveneet pääsevät). Lopullinen suunnitelma on se, että sukellusvene siirtyy Luandan sataman suulle, jossa sitten etsitään sopivat paikat tarkka-ampuja taistelupareille (yliluutnantti Suominen ja korpraali Nousiainen muodostaa toisen parin ja Hussein ja Korhonen toisen). Tarkka-ampujien tehtävänä on viivyttää luotsilaivaa, niin että muut pystyvät sijoittamaan siviilialuksiin räjähdyspanoksia. Raivaussukellusveneen paikka on ihan salmen suulla valmiudessa, siltä varalta, että jotkin laivat pääsevät salmen asti ennen kuin pommit saadaan sijoitettua.

Ensimmäisenä tehtävänä on harhauttaa mahdollisesti sukellusveneen perässä oleva amerikkalainen sukellusvene.

Yön jälkeen kapteeni on vakuuttunut siitä, että joko siellä ei ole mitään perässä, tai sitten se on todella hyvä. Päivällä joukkue harjoittelee 20 solmua kulkevaan sukellusveneeseen nousemista ja purkautumista (tuossa tosin harjoiteltiin 20 solmua kulkevan sukellusveneen sisällä olevassa rahtiruumassa olevaan pienoissukellusveneeseen nousemista). Vain Rossi ja alikersantti Luihu suorittavat harjoituksen hyvin ja vääpeli Lehikoinen antaa heille merkinnän harjoituskirjaan onnistuneesta harjoituksesta.

Illalla sukellusvene saapuu perille ja tarkka-ampuja ryhmä lähtee Rossin ja minisukellusvenekuskin kanssa katsomaan tarkka-ammunta paikkaa. He löytävät hyvän paikan ja lähtevät palaamaan takaisin. He myös huomaavat, että viimeinen luotsi tulee jossain puolen yön vaiheilla hakemaan vielä yhden laivan satamaan. Heti kun minisukellusvene tulee takaisin todetaan, että tarkka-ampujaporukan pitääkin lähteä melkein saman tien takaisin, koska minisukellusveneen akkujen pitää ehtiä latautua ennen yön operaatiota.

Päivällä alikersantti Luihu tekee pienen keikan ultrakevyellä lentokoneella ja huomaa, että satamassa on riittävästi luotseja, mutta vain neljä luotsivenettä. Päivän aikanan luotseilta menee noin viisi tuntia yön suman purkamiseksi (parhaimmiillaan 20 minuuttia / laiva).

Puolen päivän aikoihin tarkka-ampujaporukka pääsee perille luodolle. Kahdeksan aikoihin illalla yliluutnantti Suominen ja korpraali Nousiainen lähtevät uimaan satamaan tarkoituksenaan sabotoida luotsiveneitä, mutta kun sataman suulla näyttää olevan aika vahva vartio, joten he palaavat takaisin. Tämän jälkeen he etsivät vielä puolisen tuntia reittiä riutan läpi, ilman tuloksia. He palaavat takaisin muiden tarkka-ampujien luokse. Hieman ennen kuin he pääsevät perille kuuluu kaupungista kova räjähdys.

Kun yliluutnantti Suominen pääsee muiden luokse, kertoo hän, että emme me päässeet edes kaupunkiin asti, tosin korpraali Nousiaisen versio on: "me räjäytettiin vain yksi ammusvarasto".

Varttituntia räjähdyksestä ajaa tykkivene ulos satamasta salmen suuhun ja jää siihen ajamaan partiokuviota. Varttituntia myöhemmin sen seuraan liittyy ohjusvene. Minisukellusveneet pääsevät perille, jolloin he saavat tiedon, että laivat ovat pysähtyneet kuuden kilometrin päähän. Raivassukellusvene lähtee painumaan sinne päin ja pääsee melkein perille ennen kuin laivat lähtevät taas liikkeelle.

Yllättäen korpraali Niemen minisukellusvene huomaa, että laivat ovat tulossa kohti ja ovat hyvin lähellä. Rossi ohjaa kohti laivoja ja nousee ensimmäisen laivan alle, jolloin vääpeli Lehikoinen ja teknikko Laitinen nostavat yhden merilaivapommin ylös ja iskevät sen laivan pohjaan kiinni, mutta kun he tulevat takaisin sisään he huomaavat, että pommin sytyttimen antenni on tarttunut luukun reunaan kiinni ja koko sytytin jäi sisälle.

Samalla he myös huomaavat, että se oli itse asiassa hävittäjä johon he tuon pommin laittoivat. Seuraavaan laivaan he eivät saa pommia kiinnitettyä, mutta viimeiseen laivaan tarttuu pommi. Kun he nousevat antennisyvyyteen he kuulevat, että toiset ovat ehtineet laittaa viisi pommia viiteen laivaan. Rossi painuu laivojen perään tarkoituksenaan saada vielä pari pommia paikoilleen kun ne pysähtyvät odottamaan luotsia.

Tarkka-ampujat huomaavat tässä vaiheessa, että laivoja kohti lentää helikopteri, ilmeisesti siinä siirretään luotsia laivoihin. Koko tarkka-ammuntaryhmä ampuu helikopteria ja neljästä laukauksesta osuu neljä. Helikopterin sivuaukosta putoaa ampuja ulos, ja ilmeisesti myös kuski kuolee, koska helikopteri pysähtyy ja putoaa sitten alas kuin kivi.

Tässä vaiheessa Rossin ja korpraali Niemen alus nousee periskooppisyvyyteen ja ehdottaa, että ampukaa nyt ne merimaaliohjukset niin se varmaan pysäyttää nuo laivat. Iso sukellusvene ampuu ohjukset ja ensimmäinen ohjus osuu viimeisenä kulkevaan hävittäjään upottaen sen. Toinen ohjus torjutaan juuri ennen kuin se osuu tankkejä täynnä olevaan Roro alukseen. Kolmas ohjus painuu kohti etummaista laivaa, mutta sekin torjutaan. Neljäs ohjus osuu toisiksi viimeisen alukseen, jossa oli miehistöä ja viimeinen ohjus lähtee noin 70 astetta väärään suuntaan tuhoten siellä pienen kalastajaveneen.

Yliluutnantti Suominen yrittää radiolla räjäyttää pommeja ja onnistuukin räjäyttämään yhden ammuslastissa olleen laivan ilmaan. Lähin minisukellusvene, eli Rossin ja korpraali Niemen vene, on noin 500 metrin päässä räjähdyksen sattuessa, joten paineaalto iskee heihin aika paljon. Paineaalto heittää vääpeli Lehikoisen aika pahasti veneen laitaa päin niin, että häneltä menee melkein taju kankaalle. Likimain samassa vaiheessa alkaa myös aktiivinen havainnointi, joten minisukellusveneet laskeutuvat pohjaan suojaan.

Yliluutnantti Suominen huomaa, että laivat pysähtyvät, joten hän ottaa vetolaitteen ja painuu sillä etummaisen laivan luokse ja yrittää etsiä sieltä isoa pommia. Kymmenen sekunnin kuluttua laiva lähtee liikkeelle, joten yliluutnantti Suominen iskee telamiinapomminsa vain laivan kylkeen ja lähtee pois. Pommi ei saa kuitenkaan räjähtäessään paria minuuttia myöhemmin, mitään pahaa aikaiseksi.

Tässä vaiheessa lähtee myös sota-aluksien helikopterit ohjuksia ampuneen sukellusveneen perään. Rossi lähtee hitaasti liikkelle pohjaa pitkin, mutta heti parin metrin jälkeen lähelle putoaa syvyyspommi ja se saa Laitisen hetkeksi pois pelistä. Seuraava syvyyspommi putoaa jo kauemmaksi. Salonen rupeaa tässä vaiheessa siirtämään meripommia ulos, mutta ei ehdi tehdä sitä ennen kuin seuraava alus ajaa jo ohitse.

Yliluutnantti Suominen näkee, että satamasta tulee pieni vene heitä kohti ja kun se tulee lähemmäksi se ajaa suoraan riutan ylitse, jolloin riutta repii veneen pohjan auki. Pari miestä onnistuu hyppäämään riutalle, muut räpiköivät vedestä sitä kohti. Yliluutnantti Suominen ja Hussein ampuvat miehiä, samalla kun korpraali Nousiainen ottaa tähtäimeensä tykkiveneen tykin ammusvyön ja onnistuu räjäyttämään ammuksen.

Tykkivenen kanteen tulee iso reikä ja alus etenee pari metriä eteenpäin ja kallistuu sitten kyljelleen ja lähtee uppoamaan. Suurin osa miehistä hyppää veteen, mutta yksi seisoo keskelle kantta käsiä heiluttaen. Yliluutnantti Suominen ampuu ko miehen samalla kun korpraali Nousiainen ampuu veteen hypänneen miehen pään pois heti kun se nousee taas pintaan. Hussein pistää paremmaksi ja ampuu yhden merimiehen pään paskaksi tämän veteen hyppäämisen aikana.

Tässä vaiheessa viholliset tulkitsevat, että heitä ammutaan tykillä, joten he kiihdyttävät vauhtia ja ryhtyvät tekemään siksakkia, samalla kun he painuvat pois rannasta. Rossi käyttää heti tilaisuutta hyväkseen ja lähtee hitaasti pois päin. Myös tarkka-ammuntaryhmä lähtee uimaan kohti kohtaamispaikkaa. Kaikki minisukellusveneet pääsevät ongelmitta kohtaamispaikkaan, jossa on jo ultrakevyessä koneessa lennellyt Koivu odottamassa. Tarkka-ammuntaryhmäkin saapuu jossain vaiheessa paikalle. Ainoa joka puuttuu on itse ydinsukellusvene, joka sekin saapuu puoltatoista tuntia myöhemmin.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Korpraali			Korpraali
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Vääpeli				Vääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>