TSM Osa 10, Luku 015 (tsmpart10/tsmpart10.015)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

15. luku

Hetkeä myöhemmin joukkue saa käskyn lähteä ajamaan kohti itään välittömästi ja joukkue saa kuulemma lisäkäskyjä matkalla. Samassa Suomiselta ihmetellään miksi joukkue ei jo ole liikkeellä. Kun joukkue pääsee liikkeelle he kuulevat, että ylilentolupien saamiseen menee jonkin aikaa, joten teidän pitää olla viiden minuutin päästä tässä pisteessä. Joukkue pääsee perille pari minuuttia myöhässä, mutta he joutuvat silti odottamaan pari minuuttia ennen kuin tutun näköinen israelilainen kone laskeutuu ja poimii joukkueen kyytiin.

Kone lentää kohti itää ja he kuulevat, että joukkueen tavarat ja tehtäväpakkaus on jo kuulemma melkein perillä. Paria tuntia myöhemmin joukkue pääsee Georgian ilmatilaan. Siellä he kohtaavat sukkulan, joka lentää heidän ylitseen ja pudottaa kontin, jossa on joukkueen tavarat laskuvarjojen varassa alas. Lentokone on tässä vaiheessa kääntänyt siivet ja leikkii nyt helikopteria noukkien ko kontin ilmasta kiinni. Kone lentää vielä kolmien kymmentä kilometriä ja laskeutuu keskelle vuoristoa.

Kone purkaa joukkueen ulos ja laskee kontin alas ja lähtee lentämään pois. Kontista löytyy yllättäen joukkueen varusteet ja sen lisäksi kaksinkertaisena kaikki sellaiset varusteet, jotka joukkue oli joutunut palauttamaan.

Joukkue kuulee, että heidän tehtävänään on vapauttaa ylivääpeli Lehikoinen vihollisten hallussa olevasta vanhasta linnasta.

Joukkue tekee suunitelman ja kun he kysyvät minkälaista tulitukea on saatavissa, kuulevat he että mitä te haluatte. Muutenkin kuulemma he saavat käyttöönsä kaikki resurssit mitä vain haluavat.

Kun suunnitelma on valmis he kutsuvat välittömästi paikalle tarvittavan kaluston ja koska seuraava hetki jolloin suunnitelma voidaan toteuttaa (ko hetki on silloin kun suurin osa vihollisista on yhdessä isossa huoneessa joko syömässä tai kuuntelemassa käskynjakoa) on vain kolmen tunnin kuluttua varmistavat he riittävän kaluston saamisen kutsumalla kaikkea tuplasti.

Hyökkäyksessä käytetään kahdeksaa taisteluhelikopteria, kahdeksaa raskasta kuljetushelikopteria (2 lääkintävarustuksella, 2 joukkojenkuljetusvarustuksella ja 4 miinoittamaan pihaa). Sen lisäksi tarvitaan pari kappaletta luodinkestävällä materiaalilla vuorattua arkkua Lehikoisen kuljettamiseen pelastamisen jälkeen. Lisäksi yliluutnantti Suominen pyytää Väinämöistä siirtymään alueelle josta pystyy tekemään kostoiskun.

Valitettavasti hetken kuluttua joukkue saa kuulla, että yksi sukkula oli joutunut ongelmiin ja molemmat lääkintähelikopterit ja arkut tulevat vasta puoli tuntia myöhässä. Joukkue ratkaisee ongelman lentämällä vähän kauempana olevaan kylään ja hakemalla siellä olevasta hautaustoimistosta arkun (ruumiin arkusta he jättivät ko hautaustoimistoon).

Ko puuarkun he sitten vuoraavat luodinkestävällä telttakankaalla. He saavat myös ilmoituksen, että SAV oli joutunut valtaamaan läheisen sotilaslentokentän sukkuloiden laskeutumisalustaksi. Joukkue lentää ko kentälle, jonka kiertoradalta saapunut maahanlaskukomppania on jo vallannut.

Joukkue nousee helikoptereihin ja lähtee kohti linnaa, jossa Lehikoisen pitäisi olla vankina. Yksi taisteluhelikoptereista myöhästyy puolisen tuntia, joten se lähetetään jo suoraan takaisin.

Joukkue valmstautuu hyökkäykseen, mutta huomaa sitten, että se mittauslaite, jolla oli tarkoitus mitata kiviseinien paksuus jäi sukkulaan, joten seinän läpäisemiseen tarvittavan ohjuksen koon arviointi on paljon hankalampaa. Joukkueen oli tarkoitus ampua ohjuksella reikä Lehikoisen vankityrmän edessä olevan huoneen vieressä olevaan huoneeseen ja tulla sen kautta köysillä sisään.

Joukkue päättää kokeilla alkuperäisestä kohteesta parin huoneen päässä olevaan radiohuoneenseen isompaa ohjusta ja katsoa miten se menee läpi. Kun joukkueen helikopteri lähestyy linnaa heidät ilmeisesti havaitaan koska it-tykki alkaa kääntyä sinnepäin. Samassa taisteluhelikopterit aloittavat tulituksensa ja tuhoavat konekivääripesäkkeet ja it-tykin.

Myös siihen huoneeseen, jossa suurin osa vihollisista oli osuu riittävästi ohjuksia joten sieltäkään ei tule uhkaa. Joukkoja kuljettava helikopteri ampuu radiohuoneeseen Niemen arvion mukaan sopivan kokoisen ohjuksen, mutta se ei edes läpäise seinää kunnolla, saati sitten tekisi sellaisen reiän, että siitä pääsisis sisään. Yliluutnantti Suominen käskee, että isoin ohjus radiohuoneeseen. Tämän jälkeen tilannetta katsottaessa joukkue huomaa, että koko radiohuoneen seinä puuttuu, samoin kuin naapurihuoneen seinä ja lisäksi siitä huoneesta, josta joukkueen piti mennä sisään puuttuu myös pala seinästä. Joukkue lähtee laskeutuman ko aukkon ja huomaa, että sitä kautta pääsee hyvin kohdehuoneeseen. Ykkösryhmä laskeutuu edellä. Etummaisena kulkeva yliluutnantti Suominen loukkaa laskeutuessaan jalkansa ja seuraavana tuleva Niemi taas kyynerpäänsä, mutta Nousiainen ja Rossi pääsevät alas vahingoitta.

Kakkosryhmä tulee perässä ja sen jälken kolmosryhmä. Rossi ja Nousiainen pääsevät huoneen ovelle ja heittävät siitä sisään kyynelkaasukranaatteja. Suominen heittää niitä kauempaa osun toisella yrityksellä ovesta sisään, samalla hän muistaa, että joukkue unohti tarkistaa ylivääpeli Lehikoisen paikan ennen hyökkäystä, joten hän varoittaa muita, että älkää sitten ampuko Lehikoista.

Samassa Rossi ja Nousiainen astuvat huoneeseen ja avaavat tulen, tyhjentäen lippaansa sinne. Viimeisen pystyssä olevan miehen he potkivat maahan, niin että toinen potkaisee munille ja toinen päähän. Niemi syöksyy vankityrmän ovelle ja huomaa, että se on lukossa, joten hän kiinnittää oveen pienen räjähdyspanoksen ja räjäyttää sen.

Tällä välin vankilassa Lehikoinen huomaa, että vartiomiehet hämääntyvät ensimmäisestä räjähdyksestä ja katsovat taaksepäin. Lehikoinen käyttää tilannetta hyväkseen ja yrittää lyödä toista vartijaa selkään, mutta ei osu. Miehet kääntyvät ja ryhtyvät vetämään asetta esiin. Ylivääpeli Lehkoinen potkaisee lähintä miestä, mutta ei saa mitään aikaiseksi, joten miehet saavat pistoolit esiin.

Lehikoinen ottaa toisen miehen painiotteeseensa ja tällöin toinen ei pysty ampumaan. Hän saa miehestä kunnon otteen, niin ettei hänkään pysty ampumaan. Toinen vartija yrittää ampua Lehikoista, mutta osuu kaveriinsa. Lehikoinen pitää miestä otteesaan ja toinen vartiomies ei halua ampua uudestaan kun voi taas osua kaveriinsa. Lehikoinen saa kunnon otteen ja puristaa miehen kylkiluut keuhkoihin ja mies menee tajuttomaksi. Toinen vartiomies ampuu Lehikoista uudestaan ja Lehikoinen heittää miestä käsissään olevalla ruumiilla samalla kun syöksyy itse kohti maahan pudonnutta asetta.

Vartiomies ampuu Lehikoista kohti monta kertaa, mutta ei osu, koska Lehikoinen yllättäen putoaa maahan metriä ennen asetta. Samassa kuuluu pieni tussahdus ovelta ja sisään lentää paljon käsikranaatteja (välähdys ja kyynelkaasukranaatteja). Sisään ryntää Rossi ja Nousiainen, jotka vilkaisevat seinillä roikkuvia vankeja ja toteavat, että ei Lehikoista.

Sen jälkeen Nousiainen menee ja potkasee Lehikoista niin, että tämä kääntyy ympäri ja toteaa, että täällä se on. Niemi vapauttaa seinillä roikkuvat kolme vankia, joista yksi on lääkintänainen Luihu, tosin laittaen niille kaikille käsiraudat. Heti kun alikersantti Luihu tulee paikalle kysyy hän missä käsirautojen avain on, mutta Niemi sanoo, että ei hän halua nyt ryhtyä kaivamaan sitä, menkää kopteriin jo siitä.

Alikersantti Luihu vapauttaa vaimonsa katkomalla tämän käsiraudat ja sen jälkeen joukue pistää arkussa olevan Lehikoisen helikopterin naruista roikkumaan ja muutkin vangit valjaista kiinni ja sen jälkeen helikopteri lentää pois. Muukin joukkue pääsee onnellisesti toisella helikopterilla perään.

Vähän ennen laskeutumista vallatulle sotilaskentälle yliluutnantti Suomisen pitää vielä päättää tuhotaanko linnan vai ei ja kun ylivääpeli Lehikoinen ei vielä ole tullut tajuihinsa käskee hän lopulta Väinämöistä pommittamaan linnaa kivellä siltä varalta, että sinne olisi jäänyt jotain arkaluonteista materiaalia ylivääpeli Lehikoisen kuulustelujen jäljiltä.

Seuraavaksi joukkue nousee sukkulaan ja lähtee lentämään kohti Suomea. Sukkulassa ylivääpeli Lehikoinen herää ja ymmärtää heti nähdessään lumikengät, että hän on vihollisten jouk.. ei kun siis siis oman joukueensa parissa. Sukkulat laskeutuvat Riihimäelle ja vangit viedään sairaalaan.

Joukkue kuulee maailman uutisista, että Aino on laukastu eilen radalle ja Väinämöinen on menossa modernisoitaviksi telakalle (se on jo yli puolitoista vuotta vanha). Joukkue kuulee myös, että SAV:in laajennus on tarkoitus tehdä niin, että avaruusjääkärien määrä tuplataan (6:sta prikaatista 12:ta prikaatiin), niin että kahdeksan prikaatia on normaaleja, kaksi vaatii asumisoikeuden ja kahteen otetaan ulkomaalaisia. Sotapoliisien määrä on tarkoitus nelikertaistaa, tämän jälkeen sotapoliiseja olisi noin 100000 ja avaruusjääkäreitä noin 40000. Kaikki erikoisyksiköt on tarkoitus siirtää 1. jääkäriprikaatiin ja 2. prikaatista on tulossa koulutusprikaati.

Kaksi muuta vankia on tunnistettu niiksi Turkin salaisen poliisin miehiksi, jotka seurasivat joukkoa Turkissa. Ylivääpeli Lehikoinen päästetään sairaalasta ja joukkue voi lukea Pravdasta, että Georgian Neuvostotasavallassa on järjestetty yhteystaisteluharjoitus Suomen ja Neuvostoliiton asevoimien kanssa, jossa oli kokeiltu Neuvostojoukkojen reaktiokykyä terroristitilanteessa. Suomi oli antanut lähinnä tukea kuljetuksissa ja samalla kokeiltiin tulituen antamista avaruudesta Väinämöisen kanssa.

Israelilainen tulkki on saanut suurimman osan kirjasta käännettyä ja kertoo, että kirja on seikkalutarina, joka kertoo nuoren miehen mitä uskomattomimmista tapahtumista, joita hänelle tapahtuu elämänsä aikana. Kirja kertoo hänen kolmista seikkailusta. Ensimmäisissä seikkailuissa päähenkilö kokee kummallisia asioita johtuen vanhempiensa uravalinnoista, jonka takia hän joutuu erakon oppiin keskelle metsää. Nämä viisaudet mitkä hän oppii tuolla auttavat häntä hänen elämänsä aikana. Sen jälkeen kerrotaan hänen onnettomasta rakkauselämästään. Ensin rakastettu ei ensin rakasta häntä, mutta sitten hän pelastaa rakastetun hengen ja sitten hän alkaa saada vastarakkautta, mutta naisen arvovaltaiset vanhemmat ovat vastaan. Niemi tunnistaa ensimmäisen kirjan tapahtumista hyvin monta, jotka kuvaavat aika lähelle hänen elämäänsä. Kahdessa muussa kirjassa ei vastaavia yhteensattumia ole.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Alikersantti			Alikersantti
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>