TSM Osa 10, Luku 016 (tsmpart10/tsmpart10.016)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

16. luku

Seuraavaksi joukkue päättää lähteä Elimyssaloon, jossa oli tuo virheellinen mäntymetsän merkki peruskartassa. Joukkue varustautuu siviilivarusteilla, kahdella maastoautolla ja yhdellä matkailuautolla, aseistus ja suojapuvut pakataan auton perään näkymättömiin. Tämän jälkeen joukkue käy vielä purkamssa pari edellistä tehtävää (turkki ja Georgia). Purku käy hyvin nopeasti ja sen jälkeen joukkue ottaa iltajunan Kajaaniin ja jatkaa sieltä autoilla Kuhmoon, jossa he yöpyvät hotellissa.

Aamulla joukkue lähtee liikkeelle kohti Elimyssaloa. He jättävät autot tien varteen mahdollisimman lähelle kohdetta ja ensimmäinen ryhmä vahvistettuna ylivääpeli Lehikoisella ja Hasselilla lähtee vaeltamaan eteenpäin. Loput jäävät autojen luokse.

Viiden kilometrin, josta pari kilometria suota, vaelluksen jälkeen ryhmä pääsee perille Niemen opettajan erakkomökille. Ketään ei näytä olevan paikalla ja mökki näyttää siltä, ettei siellä ole ketään ainakaan tänään ollutkaan. Yliluutnantti Suominen kysyy Niemeltä missä hänen opettajansa on, johon alikersantti Niemi vastaa, että "linnut tietää". Yliluutnantti Suominen käskee Niemeä kysymään linnuilta, joten Niemi ottaa taas sen turkista ostamansa maton ja lähtee ulos.

Niemeä ei taaskaan kuulu takaisin, joten yliluutnantti Suominen päättää lähteä kalaan läheiselle Elimysjärvelle. Ylivääpeli Lehikoinen puolestaan ryhtyy tekemään töitä kannettavallaan ja Rossi, Nousiainen ja Hassel kiertelevät lähimaastossa. Lehikoinen epäilee, että joku vilkuilee hänen päätettään, joten hän siirtyy läheiselle puunlatvojen tasalla olevalle puulavalle, jossa hän sitten kääntää näytön niin ettei se näy satelliiteista.

Muutamaa tuntia myöhemmin yliluutnantti Suominen näkee kalastaessaan Niemen, joka tulee järven rantaan ja ottaa siitä veneen soutaen sillä pieneen saareen. Niemi kurkistaa saaressa olevalle lavalle ja palaa sitten veneellä takaisin. Yliluutnantti Suominen huutaa Niemen luokseen ja kuulee, ettei lintu nähnyt ketään ja hän on nyt kiertämässä näitä lavoja tarkistaen onko opettaja siellä. Opettajasta ei ole näkynyt jälkeäkään.

Hetken juttelun jälkeen Niemi matkaa jatkaa. Suominen palaa saatuaan muutaman kilon kaloja. Ryhmä leiriytyy mökin luokse.

Aamulla yliluutnantti Suominen kutsuu loputkin joukkueesta paikalle ja muutaman tunnin päästä he soittavat ja kertovat, että jeeppi on juuttunut suohon ja he ovat nyt saaneet sen irti, mutta heidän pitää kävellä loppumatka.

Kun koko joukkue on paikalla he aloittavat etsinnät siltä aluuelta, jonka kohdalla tämä peruskartastossa oleva virheellinen merkki on. Mitää erikoista ei löydy, joten Niemi pyytää Lehikoista katsomaan satelliittikuvista näkyy sieltä mitään mielenkiintoista. Sieltäkään ei paljastu mitään vihjeitä ja sen jälkeen Niemi pyytää infrapunakuvia viimisiltä päiviltä ja kuulee, että mökki on viimeksi ollut lämmin neljä päivää sitten ja Lehikoisen mukaan täältä on lähtenyt mies, joka on noussut lähimmällä pysäkillä bussiin.

Niemi toteeaa, että opettaja on lähtenyt varmaan töihinsä, se on siellä aina välillä muutamia viikkoja. Sen jälkeen Niemi kuvailee opettajansa ja Lehikoinen syöttää tiedot koneeseensa. Hetkeä myöhemmin Niemen kännykkä soi ja häneltä kysytään onko hänellä kuvaa opettajastaan. Niemi kertoo, että ei täällä, mutta kotona olevalla koneella voisi olla.

Hetken kuluttua hänelle näytetään Lehikoisen putkella kuvaa ja häneltä kysytään puhelimessa, että onko se tämä. Kuva ei ole oikea, mutta seuraava on, joten soittajat aloittavat haun. Hetken kuluttua Niemen puhelin soi uudestaan ja hänen opettajansa soittaa ja toteaa, että "sinulla oli kuulemma asiaa, pomo juoksi juuri tänne pää kolmantena jalkana ja sanoi, että minun pitää soittaa sinulle. Harvoin näkee ministerin noin juoksevan". Niemi toteaa, että minä tarvitsisin hieman apua, mutta en haluaisi puhua siitä puhelimessa. Olemme nyt täällä sinun erakkokämpällä, kuinka pian pääset tänne?"

Opettaja toteaa, että hänen pitää katsoa noita bussiaikatauluja, jolloin Niemi toteaa, että kävele vaan ulos siellä on sinulla kyyti valmiina. Samalla hän pyytää asiaa Lehikoiselta, joka toteaa, että asia on jo hoidettu.

Paria tuntia myöhemmin opettaja saapuu paikalla ja kertoo, että oli joutunut tulemaan loppumatkan bussilla. Niemi ja Lehikoinen menevät juttelemaan opettajan kanssa. Heidän siinä jutellessa kuuluu huuto "hohoi siellä, onko siellä ketään". Hetkeä myöhemmin paikalle saapuu naishenkilö, joka näyttää marjastajalta. Nainen kertoo huomanneensa liikettä ja tulleensa katsomaan ketä täällä on. Hän on kuulemma hieman eksynyt. Nainen näyttää kartalta missä hän luulee olevansa (8 kilometriä väärin), sitten hän kertoo missä hänen autonsa on. Suominen käyttää Rovaniemen suunnistuskerho selitystä ja nainen kertoo, että hänellä on serkku Rovaniemellä, joten asiasta viriää pikkusen keskustelua.

Suominen neuvoo naiselle oikean reitin ja pyytää Luihua lähtemään näyttämään reittiä. Luihu ehdottaa Laitiselle, että mitäs jos sinä menisit ja Laitinen suostuu. Kun nainen ja Laitinen ovat poistuneet Nousiainen ehdottaa Suomiselle, että mitäs jos lähtisit katsomaan mitä tuo nainen tekee kun pääsee autolle, se on kuitenkin vakooja jne.

Nousiaisen yllätykseksi Suominen toteaa, että ok, minä lähden. Sen jälkeen Suominen lähtee juoksemaan autoa kohti. Matkalla hän tarkkailee ympäristöä muutenkin ja huomaa yllättäen taivaalla pienen pisteen. Katsoessaan tarkemmin kiikaritähtäimen läpi hän huomaa, että se näyttää ultrakevyeltä koneelta, joka kiertelee suoraan hänen yläpuolellaan noin viiden kilometrin korkeudessa.

Suominen raportoi asiasta eteenpäin ja kuulee, että tutkat eivät havaitse mitään, eivät vaikka Suominen kertoo tarkan sijainnin. Keskus käskee hänen odottaa hetken. Varttituntia myöhemmin he pyytävät häntä osoittamaan taas ultrakevyen tarkan sijainnin ja hetkeä myöhemmin kone muuttaa suuntaa ja lähtee laskeutumaan alaspäin ja painuu samalla sivulle.

Suominen ohjaa paikalle saapuneita kahta hornettia oikeaan kohtaan. Paikalle on saapunut myös pari migiä ja yksi tutkakone. Parin kolmen yrityksen jälkeen Suominen ohjaa hornetin ultrakevyen koneen kohdalle ja hornetti ampuu ultrakevyen alas tykillään. Keskus pyytää Suomista lähettämään jonkun putoamispaikalle valvomaan, ettei kukaan mene sörkkimään jäännöksiä. Paikalle on kuulemma saapumassa helikopterilla asiantuntijaryhmä. Suominen pyytää Lehikoista hoitamaan asian.

Suominen lähtee juoksemaan kohti autoa ja pääsee sinne perille paljon ennen Lehikoista ja naista. Hän huomaa läheisessä puskossa miehen väijymässä kiikarin kanssa. Suominen hiipii lähemmäksi ja lähettää kuvan miehestä eteenpäin ja saa tiedon, että kyseessä on maanviljelijä Pekka Töysä ja tämä on kotoisin parinkymmenen kilometrin päästä täältä.

Samassa Suominen huomaa, että miehellä on kivääri vieressään. Tarkkailtuaan vielä vähän aikaa hän alkaa olla varma, että mies on vain hirvijahdissa, koska hän välillä aina hörppii termospullosta kahvia ja vahtii muun ajan kiikarilla tietä. Samassa kauempaa kuuluu laukaus ja hetken kuluttua mies kerää varusteensa ja lähtee kävelemään tietä pitkin sinnepäin.

Kun mies on poistunut nousee autosta pää ja katsoo ympärilleen. Suominen ottaa miehestä kuvan ja lähettää senkin tutkittavaksi. Mitään ei kuulu. Jonkin ajan päässä Laitinen saapuu paikalle naisen kanssa, jolloin mies taas piiloutuu autoon. Nainen on hyvin tyytyväinen ja yrittää tarjota Laitiselle satasta palkkioksi, mutta Laitinen ei ota sitä vastaan. Sen jälkeen nainen nousee autoon ja ajaa pois.

Samassa Suomnen saa tiedon, että mies on nähty Rooman lentokentällä nousemassa Japanin koneeseen vuonna 1989. Suominen lähettää myös naisen kuvan tutkittavaksi ja kun Laitinen oli ottanut ylös auton tiedot ja siitä tulee tieto, että se ei kuulu ruskeaan Nissanin vaan mersuun, alkaa epäilykset herätä.

Likimain näihin aikoihin Suominen huomaa, että ylhäältä on laskeutumassa maahanlaskujoukko, ilmeisesti komppanian kokoinen, joka on jaettu puolijoukkueittain katkaisemaan ko auton pakoreitti. Naisesta tulee lisätietoa, että hän on ollut saksassa 93-96 tarkkailussa epäilyistä Baden-Meinenhoffiin, ei rikosrekisteriä.

Suominen ja Laitinen palaavat takaisin muiden luokse ja kuulevat samalla kun Lehikoinen kiroaa sitä, ettei terroristeja ole saatu kiinni. Se ultrakevyt on kuulemma ollut amerikkalaisvalmisteinen robottivakoilukone, jota käyttää mm. USA, Israel, Englanti, Italia, Australia ja Japani. Koneen hinta on noin 8 miljoonaa dollaria kappale ja niitä on kuulemma koko maailmassa noin satakunta kappaletta yhteensä. Ko kone pystyy lentämään 20 km/h - 600 km/h nopeudella normaalisti 5 km - 18 km korkeudessa ja sen maksimitoiminta-aika on 48 tuntia. Lehikoinen toteaa, että ilmeisesti joku on kuullut Niemen puhelinkeskustelun opettajansa kanssa ja saanut siitä viitteen missä olemme.

Joukkue kuulee tv:stä etsintäkuulutuksen kahdesta tutun näköisestä terrorististä, jotka ovat kuulemma aseistautuneita ja erittäin vaarallisia. Kaikki tiedot ko henkilöistä pitää välittömästi ilmoittaa poliisille. Ko kuvat ovat ne Suomisen ottamat kuvat siitä miehestä ja naisesta ja heidän autostaan.

Niemi on tällä välin kertonut asioista opettajalleen ja opettaja käy sen jälkeen juttelemassa hieman Lehikoisen kanssa ja kuultuaan, että Niemi tietää operaatio Fenixistä, palaa hän takaisin juttelemaan Niemen kanssa. Yhdessä he alkavat kolmestaan etsimään sormuksen merkeistä vinkkejä.

Yllättäen Niemi keksii, että siinä leffassa, jota varten hänen autonsa on tehty, oli kohtaus jossa autolla ajetaan liekehtivän pensaikon lävitse ja sormuksen toisen merkin merkitys oli "liekehtivä pensas", "liekehtivä puu" tai "jumala". Lisäksi ko filmi on kuvattu Georgiassa, joka sekin sopii kuvioon.

Tämän jälkeen Niemi keksii, että tuo tiimalasin näköinen merkki, joka merkitsee "loputtomuus", "Iäisyys" ja "aika", on selvästi tuo kirja, se hän oikeastaan loputon, koska se kertoo saman henkilön kolmesta elämästä ja alkaa aina alusta nuoruudesta.

Ensimmäisen merkkin, joka löytyi sieltä Niemen metsäalueelta turkista, merkitykset voivat kuulemma olla: "Virta", "elämän virta", "elämän kaari" tai "parisuhde". Toinen merkki on tuo liekehtivä pensan (eli siis Niemen auto). Kolmas merkki viittaa ilmeisesti Nimen opettajaan, Niemeen itseensä tai tähän paikkaan (se virheellinen mäntymetsän merkki peruskartastossa) ja sillä on merkityksinä "mahtihenkilö", "taikuri" tai "shamaani". Neljäs merkki on sitten se kirja (tiimalasin näkoinen merkki) ja viides merkki on tivolin logo ja sillä on merkitykset "onni", "yhtenäisyys" tai "loppu".

Kolmelle viimeiselle merkille ei vielä ole löytynyt yhteyttä, ja ensimmäisen niistä merkitys on "harmonia?", toinen on sama kuin ensimmäisen viidestä ja kolmannen merkitys on "henkinen korotus", "henkinen täyttymys" tai "nirvana".

Myöhemmin Suominen saa tiedon, että kyseinen mieshenkilö ylittänyt rajan Meksikosta Yhdysvaltoihin vuonna 1985, karkoitettu Yhdysvalloista takaisin meksikoon. Ilmeisesti haku jatkuu edelleen menneisyyteen päin.

Tämän jälkeen he ryhtyvät selvittämään tarkempia tietoja tuosta elokuvasta. Eräs elokuvan näyttelijöistä on ilmeisesti ollut sitä ennen armejassa ja elokuvan jälkeen hänet on ilmeisesti siirretty jonkinlaisiin tiedustelutehtäviin, niin että häntä on nähty tärkeiden henkilöiden kanssa, mutta ilmeisesti hän oli vain silti byrokraatti.

Lisäksi ko filmin käsikirjoittaja on kirjoittanut 9 muuta kirjaa ja kun näitä aletaan käydä läpi, niin löytyy viite SAV:in haluamaan kirjaan, tai siis kirjaan, joka voisi olla se. Kun ko kirjailijasta selvitetään lisätietoja saadaan selville, että hän on hävinnyt vuonna 1981 eli samaan aikaan kun filmi on valmistunut ja tästä Niemi arvaa, että tämä kyseinen henkilö on se luuranko, jonka joukkue löysi turkista. SAV vahvistaa tiedon myöhemmin, kunhan ko miehen kotikaupungin hammaslääkärin luota on käyty "katsomassa" miehen hammastiedot.

Kirjailijan kirjat ovat sinänsä hieman samanlaisia kuin Niemen kirja, mutta niistä ensimmäinen alkaa nuoremmasta iästä ja viimeinen osa ilmeisesti puuttuu, koska kirjan päähenkilö on jonkin verran nuorempi kuin Niemen kirjassa ja hän ei vielä ole löytänyt SAV:in haluamaa kirjaa. Kirjailijan agentti on kuollut tulipalossa vuoden 1981 lopussa, mutta kirjailijan vaimo ja kirjalijan kadotessa puolivuotias tytär ovat muuttaneet Argenttiinaan vuonna 1983. Vaimo on kuollut pari vuotta sitten, mutta tytär on ilmeisesti vielä elossa, tosin hän asuu jossain keskellä Argentiinan aroja. SAV:ista tulee myös tarkempi kuolinarvio kirjailijalle, hän on kuulemma kuollut vuoden 1981 ja 1985 välissä (ennen tshernobyliä).

Aamuhesarista joukkue voi lukea kirja-arvostelun niistä tämän kirjailijan kirjoista. Hesarissa kerrotaan, että hänen koko yhdeksän kirjan tuotanto on nyt vihdoin käännetty suomen kielelle pitkällisen käännösoperaation jälkeen (paria päivää aikaisemmin noita ei vielä ollut käännetty). Suominen ja Lehikoinen päättävät lähteä kaksistaan Argenttiinaan, mutta kun Suominen ilmoittaa asiasta majuri Hämäläiselle, niin tämä toteaa, että ota joukkueelle ei-sotilaallinen varustus ja lähde.

Niin koko joukku lähtee liikkelle ja pääsee Kajaanin asemelle kaksikymmentä minuuttia junan aikataulun mukaista lähtöä myöhemmin, mutta "sattumalta" juna, joka ei koskaan ole minuuttia enempää myöhässä, on juuri nyt tämän verran myöhässä ja se lähtee liikkeelle heti kun joukkue ajaa autonsa sisään. Joukkue pääsee Riihimäelle ongelmitta ja Argentiinan kone on lähdössä kolmen tunnin kuluttua.

Joukkue varaustautuu kevyillä aseilla ja luodinkestävillä liiveillä ja pääsee ongelmitta koneisiin. Kolmea tuntia myöhemmin kone laskeutuu Buenos Airesiin. Joukkue ostaa varusteita (radiopuhelimia, radiopuhelimien satelliittitukiasemia, valopistooleja jne) ja vuokraa pienehkön rahtikoneen (20 metriä pitkän) ja sinne sisälle vuoden 1975 jeepin + pari tynnyriä bensaa jeeppiin.

Illalla joukkue lastautuu koneeseen ja lähtee lentämään kohti pohjoista. He laskeutuvat onnellisesti Ingeniero G.N. Juáreziin ja siellä Luihut ilmoittautuvat vapaaehtoisiksi jäämään lentokoneesen yöksi. Muut lähtevät kilometrin päässä olevaan kaupunkiin etsimään majoittautumispaikkaa. Joukkue vuokraa kaupungin ainoan motellin kaikki kahdeksan huonetta.

Sen jälkeen joukkue lähtee ostoksille. Sekatavarakaupasta he ostavat dynamiittiä (3 sadan dollarin seteliä oli kuulemma sopiva lupapaperi niiden ostamiseen), kertasingon (lisää lupalappuja), viidakkoveitsiä jne. Sen jälkeen he antavat lupalapuilla kauppiaalle luvan herättää piirikunnan toimiston virkailija, jotta he saavat sieltä karttoja. Sieltä he myös varmistavat, että tyttäern osoite on pysynyt edelleen samana.

Nousiainen pyytää tämän jälkeen muutamaa kymppitonnia dollareina yliluutnantti Suomiselta, mutta tämä ei anna, koska se menisi kuitenkin juhlimiseen. Sen jälkeen Nousianen kysyy Niemeltä ostoksiin ja Niemi antaa hänelle ko summan. Nousiainen palaa muutaman tunnin kuluttua ja tuo mukanaan yhden kiikaritähtäimellä varustetun tarkka-ammuntakiväärin itselleen ja kuusi kappaletta mausereita (89k), sekä yhden MG 42 konekiväärin alkuperäisellä saksalaisella ohjekirjalla.

Sen lisäksi hän osti pienen 200-300 hehtaarin ranchin täältä 100 kilometriä täältä etelään. Ko ranchi on sen rachin naapuri, jonne olemme matkalla. Joukkue päättää vuokrata jeeppejä, mutta heille ei suostuta vuokraamaan niitä, mutta myyminen kyllä käy päinsä ja paikalliset suostuvat jopa ostamaan sen takaisin puoleen hintaan takaisin.

Suominen miettii, että miten hoidamme koneen vartioinnin, jos lähdemme jeepeillä, jolloin Nousiainen ehdottaa, että vuokrataan paikallinen vartiokaarti, eli poliisi. Sieltä Nousiainen kävi jo ostamassa nuo edelliset aseet, hänellä on jopa niihin kaikkiin aseenkantolupa.

Suominen sanoo ok, jolloin Nousiainen pyytää, että anna kymppitonni niin hoidan asian. Suominen antaa kymppitonnin ja Nousiainen lähtee hoitamaan asiaa. Hän palaa jonkin ajan kuluttua ja sanoo, että "ok asia on hoidettu, mites oli Suominen oliko sinulla jo MP42?" Suominen vastaa, että ei, joten Nousiainen heittää hänelle sellaisen. Sen lisäksi hän antaa Suomiselle aseenkantoluvan sitä kertasinkoa varten, mukaan on laitettu myös panssariohjukset, ilmatorjuntaohjukset, tykit, panssarivaunut jne tämän piirikunnan alueella.

Aamulla kun Suominen herää hän huomaa ilmassa 18 kilometrin korkeudessa samanlaisen tarkkailukoneen kuin siellä Suomessa. Suominen lähettää asiasta raportin majuri Hämäläiselle ja sen jälkeen joukkue lähtee matkaan "vuokrattuaan" toisen jeepin ja maastokuorma-auton. Myöhemmin Suominen havaitsee myös toisen samanlaisen koneen.

Kuorma-auton kattoon sisäpuolelle joku pistää lapun, jossa lukee "matkailuauto" ja joukkue sisustaa sen matkailuautoksi (riippumatot roikkumaan, laatikoista pöytiä, tuoleja yms. Joukkue kulkee näin ollen naamiotuneena.

Matka sujuu muuten rauhallisesti, mutta Suomista häiritsee jatkuva seuraaminen, ilmassa on ne kaksi tiedustelukonetta, kaksi helikopteria ja kaksi lentokonetta. Suominen pyytää SAV selvittämään koneiden alkuperän. Helikopterit on vuokrahelikoptereita, mutta niissä on sivulle katsovat laajakaistatutkat, joten ihan perusmalleja ne ei ole. Toinen lentokone on Bolivialaisen huumekartellin ja toinen on Ranskalainen. Tässä vaiheessa Suominen huomaa vielä kolmannen koneen ilmassa, mutta siitä hänelle sanotaan, että unohda se. Kun Suominen katsoo sitä huomaa hän, että se on täysin tunnukseton kääntyvämoottorinen kone.

Vähää myöhemmin paikalle lentää pari suihkuhävittäjää, jotka Suominen on tunnistavinaan Mirage hävittäjiksi ja tässä vaiheessa se huumekartellin kone ryhtyy tekemään väistelyliikkeitä. Hävittäjät lentelevät pari kertaa koneen ohitse, mutta kyllästyvät sitten leikkiin ja ampuvat varoituslaukauksia. Tämän jälkeen huumekartellin konetta lähetään saattamaan poispäin.

Toinen hävittäjä käy kurkistamassa ensin Ranskalaisten konetta ja yrittää sitten päästä sen kääntyväsiipisen koneen luokse, mutta jää korkeudessa viitisen kilometriä vajaaksi. Tosin Suomisen mukaan ko hävittäjän maksimilentokorkeus on noin 20 kilometriä ja tuon kääntyvämoottorisen potkuriturbiinikoneen maksikorkeus on 18 kilometriä, joten hän ei ymmärrä miten se on päässyt noin korkealle.

Puolta tuntia tuntia myöhemmin paikalle tulee kaksi deltasiipistä hävittäjää lisää, joissa on siipien alla apurakettimoottorit. Tällöin potkuriturbiinikone kääntää moottorit ja ottaa noin puolitoista machia vauhtia sivusuunnassa. Jossain vaiheessa sekin kone käyttää ilmeisesti omaa rakettimoottoriaan tms ja kiihdyttää vielä lisää vauhtia. Hävittäjät pääsevät kyllä riittävään korkeuteen, mutta sivusuuntainen vauhti on liikaa ja ne joutuvat luovuttamaan. Hävittäjät poistuvat ja potkuriturbiinikone pysähtyy taas paikoilleen.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Alikersantti			Alikersantti
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Avaruusjääkäri			Korpraali
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>