TSM Osa 10, Luku 018 (tsmpart10/tsmpart10.018)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2005

18. luku

Joukkue saa ilmoitukset 6.12. tapahtuvista ylennyksistä. Luihi tullaan ylentämään kersantiksi, Rossi alikersantiksi ja Korhonen korpraaliksi. Joukkueelle ilmoitetaan, että rahtialus saapuu perille syväavararuusasema ykköselle neljän tunnin kuluttua. Heti alussa joukkueelle tulee hieman ongelmia, koska heillä on räjähdysaineita, ampuma-aseita yms tavaraa, jota ei saa tuoda asemalle asti. Joukkue lastaa omat henkilökohtaiset kielletyt tavarat kasseihin ja jättävät ne tulliin. Lisäksi suurin osa joukkueen varausteesta pitää jättää tulliin (mm rynnäkkövaunu, sergeit, kranaatinheittimet, ohjukset, jne).

Joukkueen selvittäessä asioita paikalle saapuu luutnantti Seppo Virolainen, joka vastaa aseman turvallisuudesta sotapoliisipuolijoukkueen komennossa. Ko puolijoukkue rauhoittelee lähinnä tappeluja jne, mutta jos asemalla tulee isompia ongelmia niin yliluutnantti Suomisen joukkue saa auttaa. Yliluutnantti Suominen ja luutnantti Virolainen jäävät keskustelemaan aluksen kapteenin kanssa mitä joukkueen tulliin jääville tavaroille tehdään. Muu joukkue jatkaa matkaa alas varsinaiseen tukikohtaan ja ohjataan joukkuemajoitukseen. Joukkue toteaa, että he majoittautuvat mielummin yksityishuoneisiin.

Nousiaisella menee pari tuntia ennen kuin saa avaruusturvallisuuspäällikön vahvistuksen hänen luvalleen tuoda tarkka-ammuntakivääri asemalle. Joukkueen varusteet päätetään viedä parinkymmenen kilometrin päässä olevaan räjähdysainevarastoon. Laitinen ja Salonen yrittävät saada selville, missä varasto on, mutta eivät onnistu. Joukkue majoittautuu ja tutkii asemaa.

Yliluutnantti Suominen lähettää majuri Hämäläiselle, että mitä joukkueen pitäisi nyt tehdä ja ovatko he oikeassa paikassa jne. Hän saa vastauksena, että odottakaa tarkempia käskyjä.

Joukkue saa käskyn hakea IHVATETAPA:nsa (ihmisenvastike tehostettu taistelupanssari) luutnantti Virolaiselta. Suominen käy kuittauttamassa ne ulos, ohjeet saapuvat paria päivää myöhemmin.

Yliluutnantti Suominen saa käskyn ilmoittautua välittömästi poliisiasemalla luutnantti Virolaiselle. Siellä häneltä kysellään siitä kidutuksesta sieltä Angolassa kolme kuukautta sitten.

Joukkue kuulee huhun, että asemalla on ollut korkeapanoksinen uhkapeli, jossa panokset olivat nousseet jopa satoihin tuhansiin markkoihin. Pelissä oli voittanut runsaasti rahaa nainen, johon Nousiaisen tuntomerkit sopivat aika hyvin.

Suominen saa ohjeet IHVATETAPA:an ja jakaa ne joukkueelle.

Joukkue saa puolitoista kuukausipalkkaa bonusta.

Lehikoinen kyllästyy ja päättää tehdä jotain tälle idioottimaiselle postisoftalle, joka IHVATETAPA:ssa on. Se tulostaa hudiin aina viestin kun tulee uusi kirje ja kun ko laatikkoa ei saa kytkettyä pois, se on todella häiritsevä kun se hyppää keskelle ruutua kesken taistelua tms. Hän lähettää pari tulista kirjettä maahan ja lopulta saa sieltä käsiinsä alikersantti Hildeenin, joka lupaa tehdä jotain asialle, jos ylivääpeli Lehikoinen pystyy järjestämään hänelle ylennyksen itsenäisyyspäivänä. Lehikoinen lähettää pari kirjettä maahan ja kuulee, että asia hoidetaan. Tuntia myöhemmin hänen panssariinsa ladataan automaattisesti uusi postiohjelmista. Tämä uusi ohjelmisto on uusin ohjelmistoversio portattuna tälle alustalle. Lehikoinen on todella tyytyväinen.

Hasselin kimppuun käy muutama kaivosmies ja hän joutuu rusikoimaan heidät heikkoon kuntoon.

Nousiainen harmittelee, että tämä on ensimmäinen itsenäisyyspäivä vuoden 1985 jälkeen kun hän ei ole linnan juhlissa ja hän oli jo saanut yhden kenraalin lupautumaan viemään hänet sinne.

Niemi ostaa sen 100 000 markan kamerasysteemin 4000 markalla ja antaa oman vanhan kameransa vaihdossa.

Suominen saa käskyn jakaa IHVATETAPA:t joukkueelle ja aloittaa niiden kouluttaminen.

Suominen saa käskyn, jossa joukkuetta käsketään valmistautumaan avaruustoimintaan ja joukkue tullaan sijoittamaan suojelijaluokan alukselle nimeltä Toivontuoja.

Salonen saa 14 päivää poistumiskieltoa, koska hän on osallistunut samaan mielenosoitukseen kuin Laitinen, tosin vain myymässä mätiä kananmunia taaempana.

Niemi joutuu kuulusteluun selvittämään mihin hän on käyttänyt 523598 markkaa ja 78 penniä. Valitettavasti luutnantti Virtasella ei riitä turvallisuusluokitus saada tietää asioista. Luutnantti Virtanen kutsuu välittömästi yliluutnantti Suomisen paikalle selvittämään asian. Suominen vastaa samalla tavalla, mutta luutnantti Virtanen hermostuu ja heittää Suomisen putkaan siihen asti kunnes saa otettua yhteyttä Suomisen esimieheen. Niemi poistuu paikalta ja menee valmistelemaan kuluraporttia esimiehilleen sitten kun he sitä kysyvät.

Paria tuntia myöhemmin Aldwin lähettää postia kaikille ja kysyy Suomista. Niemi vastaa hänelle kirjeitse suomeksi, että yliluutnantti Suominen on ilmeisesti pidätettynä ja putkassa. Aldwin ei ymmärrä viestiä, koska se on suomeksi, mutta Hassel käännättää sen Nousiaisella ja saa käännöksenä, että Yliluutnantti Suominen on syytettynä valtionpetoksesta ja hänet ammutaan aamunkoitteessa. Hassel menee kysymään asiasta ylivääpeli Lehikoiselta ja tämä on täysin ulalla mitä tässä nyt oikein puhutaan ja kun Hassel kertoo saaneensa viestin Niemeltä Lehikoinen kutsuu Niemen välittömästi paikalle. Niemi kertoo asian oikean laidan ja kertoo tarkemmin mistä on kyse.

Ylivääpeli Lehikoinen on aika huolissaan siitä, että tehtävästä on vuotanut edes mitään ulkopuolisille. Hän tosin törmää taas ongelmaan siitä kenelle asiasta pitäisi ilmoittaa ja pitkällisen miettimisen jälkeen hän löytää henkilön jolle voi kertoa siitä, että tietoa on vuotanut liikaa, se että yliluutnantti Suominen on sellissä ei heilauta häntä paljon ollenkaan.

Pari tuntia myöhemmin ylivääpeli Lehikoiselle tulee everstiluutnantti Hämäläisen allekirjoittama määräys, jossa hänet valtuutetaan ottamaan paikallisen aseman tutkimukset haltuunsa, pääsemään minne tahansa ja kysymään keneltä tahansa mitä tahansa ja kaikkien (muiden paitsi Nousiaisen) pitää vastata totuudenmukaisesti. Hän kävelee välittömästi luutnantti Virolaisen luokse ja kysyy mistä hän on saanut käskynsä ja saa nähdä jonkun sotapoliisi majurin allekirjoittaman käskyn. Lehikoinen lähettää tiedot eteenpäin ja käskee Virolaisen vapauttamaan Suomisen tutkinnan ajaksi omaa sanaansa vastaan. Suominen ei saa poistua asemalta ilman erillistä lupaa.

Lehikoinen kuulustelee koko aseman henkilökunnalta asiasta ja tämän jälkeen alkaa asemalla kiertää villejä huhuja siitä, että se yliluutnantti on kavaltanut miljoonia markkoja armejan rahaa ja nyt se on vielä vapautettu ilmeisesti todisteiden puutteessa.

Lehikoinen jatkaa kuulusteluja ja tutkimuksia.

Aseman komentaja tulee kertomaan Lehikoiselle, että kun kerran sinun pitää kaikki täällä tietää, niin Aino on saapumassa asemalle ja sen arvioitu saapumisaika on 15 minuuttia. Lehikoinen vastaa, että hän olisikin ollut aika yllättynyt jos se olisi tullut huomenna. Lennonjohdosta pitäisi poistaa kuulemma kaikki muut paitsi aseman komentaja ja Lehikoinen, jotta ulkopuoliset eivät näe mitään. Kolmea minuuttia ennen kuin Aino ehtii paikalle Lehikoinen muistaa, että muu joukkue on ulkopuolella harjoittelemassa, joten ne pitää saada pois näkyvyysalueelta. Lehikoinen käskee Suomiselle että hoida joukkueesi pois niin, että ne eivät näe mitä asemalla tapahtuu. Suominen toteaa, että ne eivät saa ilmeisesti nähdä tuota Ainon tulemista.

Suominen käskee joukkueen syöksymään kohti konttivarastoa viiden kilometrin päässä ja pysyvän poissa näkyvistä. Joukkue siirtyy konttien taakse ja Suominen käskee Rossia laittamaan periskoopin pois ja samalla hän käy hakemassa pois Laitisen "unohtaman" videokameran. Niemi kuvaa uudella kamerallaan Salosen ja Laitisen murtauutumista konttiin räjähdysaineita varastamaan. Luihu huomauttaa tässä vaiheessa, että näittekö Ainon sisällä oli kannossa Helsinki, miksi minä en keksinyt tuota. Siinä vaiheessa Suominen käskee radiohiljaisuuden.

Helsinki laskeutuu alas ja sieltä astuu ulos tutun näköinen nimilaputon kapteeni ja hänen seuralaisensa. Kun he pääsevät aseman komentajan ja Lehikoisen luokse huitoo kapteenin seuralainen aseman komentajan ulos ja pyytää vielä häneltä kuittauksen paperiin, jossa todetaan, että hän ei muista mitään viimeisesti parista tunnista. Sen jälkeen kapteeni kysyy Lehikoiselta tietoa paikallisista tutkimuksista ja sen jälkeen hänen kaverinsa jakaa Lehikoiselle valmiit paperit jotka hänen pitää allekirjoituttaa joukkueella. Sen jälkeen kapteeni poistuu paikalta ja Aino lähtee pois.

Kun joukkue palaa takaisin tukikohtaan pommivaroittimet havaitsevat räjähdysaineita, joten Suominen takavarikoi Laitiselta ja Saloselta ylimääräiset räjähdysaineet, jotka hän sitten palauttaa konttiin. Joukkue pääsee sisään, jossa Lehikoinen allekirjoituttaa paperit joukkueella. Tämän jälkeen aseman rutiini palaa hiljalleen normaaliksi.

Lehikoinen on Hesburgerissa syömässä kun joku kaataa hänen päälleen kahvimukin ja kun Lehikoinen ei kiinnitä siihen huomiota mies tönäsee Lehikoista. Lehikoinen vain pyytää anteeksi ja lähtee pois. Samalla hän ilmoittaa radiolla yliluutnantti Suomiselle, että "kahakka hesburgerissa".

Toinen miehistä lyö Lehikoista, mutta ei osu kunnolla. Lehikoinen yrittää potkaista takaisin, mutta osu ja samassa toinenkin mies tulee huitomaan Lehikoista. Lehikoinen potkasee toista ja samassa kaikki ympärillä olevat näkevät kuinka siniset salamat kerääntyvät hänen jalkaansa ja ko purkaus heittää miehen taaksepäin maahan. Samassa lähellä olevat Korhonen, Hussein, Salonen, Niemi, Luihut, Nousiainen, Berghem, Hassel ja Aldwin huomaavat, että lähistöllä olevat kaivosmiehet ovat menossa mukaan, joten hekin puuttuvat peliin ja hakkaavat kaivosmiehet maahan.

Kun sotapoliisit saapuvat paikalle on lääkintähenkilö Luihu ehtinyt jo sitoa suurimmat osat vihollisten vammoista.

Berghem, Nousiainen, Hussein ja Hassel joutuvat syytteeseen tappelusta julkisella paikalla. Nousiainen puolustaa itse itseään, mutta hänet vaiennetaan aika pian. Nousiainen ja Hussien tuomitaan sotapoliisin toimesta kuukaudeksi häkkiin ja Berghem ja Hassel vapautetaan syytteistä. Tuntia myöhemmin hovioikeuden tuomari maasta muuttaa tuomion kuukauden palkanmenetykseksi ja he eivät saa saapua maahan ilman hänen lupansa. Nousiainen, joka ei ole pitkävihainen järjestelee hieman asioita ja kaikki tapeluun osallistuneet kaivosmiehet huomaavat, että heidän tililtään on hävinnyt viimeinen kuukauden palkka ja se on siirtynyt Nousiaisen tuominneen sotapoliisituomarin tilille.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Alikersantti			Alikersantti
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Korpraali			Alikersantti
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Alikersantti			Kersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Avaruusjääkäri			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>