TSM Osa 10, Luku 019 (tsmpart10/tsmpart10.019)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Mikko "palkkasoturi" Suominen (Aarni)

Joukkueen komentaja ja kokenut 30 vuotias sotilas, joka on toiminut myös kahdeksan vuotta palkkasoturina Iranissa ennen suomen avaruusjalkaväkeen saapumista. Suominen on yli-innokas kuntoilija ja muutenkin hyvin aktiivinen. Tämän huomaa, esim siitä, että mikäli hänen pitää olla paikoillaan enemmän kuin pari päivää hän keksii välittömästi jotain tehtävää joukolleen. Näihin tehtäviin kuuluu mm. kuntoharjoitukset, voimaharjoitukset, opiskelu jne.

Suominen on kooltaan melkein 210 pitkä, lihaksikas, erittäin hyväkuntoinen upseeri. Käytökseltään hän on diplomaattinen, pikkutarkka ja erittäin varma itsestään (nuoruudessa hän oli hyvin epävarma itsestään, mutta onnistui sitten kovalla harjoituksella pääsemään tästä ylitse). Suominen on erittäin hyvä kiväärimies ja kohtuullisen hyvä muissa asetaidoissa. Sen lisäksi hänellä on erinomainen kielipää ja hän puhuu sujuvasti Suomea, Ruotsia, Englantia ja Japania ja kohtuullisesti Espanjaa ja Ranskaa. Mikäli Suomisella on vain mahdollisuus käyttää aikaa havainnointiin hän pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Suominen syntyi Rovaniemellä kommuuniin, jossa hänellä oli äiti ja yhdeksän muuta kommuunin jäsentä. Isästään hänellä ei ole mitään tietoa. Kaksivuotiaana eräs hänen äitinsä operaatio meni hieman pieleen ja mukana ollut Mikko saa pahan selkävamman, joka korjattiin vasta 17 vuotiaana vaikealla leikkauksella. Tämä leikkaus sisälsi useiden selkälihaksien korvaamisen keinotekoisilla. Harrastuksekseen Suominen kerää vanhojen autojen pienoismalleja.

Jouni "tivoli" Niemi (Kivinen)

Joukkueen tukiasemiehenä toimiva Jouni Niemi on keskimittainen, hieman ylipainoinen, 22 vuotias lukkoseppä. Lukkosepän ammatista hän siirtyi nopeasti armejaan kun huomasi, että siviilissä ovien räjäyttäminen auki aiheuttaa lähes poikkeuksetta mussutusta asiakkaiden puolelta. Luonteeltaan Niemi on rakastettava, ystävällinen ja vakava. Hän osaa erittäin hyvin likimain kaikkia asetaitoja, erikoisalanaan jousi, aseeton taistelu (kaikki muodot), tukiaseet (kranaatinheittimet, singot etc), kivääriaseet sekä räjäytystyöt (erikoisalanaan ovien räjäyttely). Siviiliammatin jäljiltä hän osaa myös lukkotekniikkaa, elektroniikkaa, lukkojen ja hälyytyslaitteiden ohittamista jne. Kieliä hän ei ole koskaan oikeastaan kunnolla oppinut ja puhuu vain auttavasti Ruotsia ja Saksaa, äidinkielensä Suomen lisäksi. Tämän lisäksi hän on kohtuullisen hyvä hiipijä ja ylipuhuja. Harrastuksenaan Jouni opiskelee pohjoiseurooppalaista valokuvausta.

Niemi syntyi Pieksamäellä 2.5.1983 ja hän sai heti syntymä lahjaksi laatikon, jonka mukana olleen kortin mukaan sai avata vasta kun hän tulee täysi-ikäiseksi. Laatikosta löytyi kirja, jonka välissä oli kolme kirjettä. Nämä kirjeet antoivat hänelle omistukseensa kiertelevän tivolin, 77 hehtaaria suojeltua aarniometsää turkista ja vuoden -72 erikoisvalmisteisen auton. Auto on tehty filmiä varten käsityönä ja erikoista siinä on se, että sen pystyy laittamaan pieniksi paloiksi pelkällä jakoavaimella noin puolen tunnin työllä. Lisäksi kaikki tunnistavat auton heti kun näkevät sen.

Neljävuotiaana Niemi "adoptoidaan" rikkaaseen perheeseen ja hänellä on se jälkeen kahdet vanhemmat. Jounin äiti vaihtaa ammattia puunhakkaajaksi Jounin ollessa kolmetoistavuotias ja Jouni päättää tämän takia mennä itsekin töihin. Hän toimii kolme vuotta erakkoprofeettana ja pystyy tarvittaessa pitkällä mietiskelyllä saamaan selville asioita esim. seinän läpi tai lyhyelle tulevaisuuteen.

Yhdeksäntoistavuotiaana hän rakastuu 13 vuotiaaseen Tita Rossiin, mutta ei saa aluksi vastarakkautta. Kummankaan perheiden vanhemmat eivät pidä asiasta ja niin suhde katkeaa Titan jouduttua kotiarestiin. Jounin pelastettua Titan hengen huomaa Titakin rakastavansa Jounia ja suhde jatkuu vanhemmista huolimatta.

Anja Nousiainen (NPC)

Joukkueen vanhus ja erittäin hyvä tarkka-ampuja, joka on ollut useita kertoja suomenmestaruuskisoissa jne. Anja on patologinen valehtelija, mikä estää häntä nousemassa korpraalia korkeammalle armejan arvoasteikossa. Hän tuntee uskomattoman määrän ihmisiä armejasta ja jos joku asia ei tahdo onnistua, niin hän kyllä pystyy sumplimaan sen kuntoon suhteillaan. Tästä osoituksena on se, että hänellä on kuitattuna ulos armejan matkailuauto, joka seuraa häntä aina missä hän tehtävänsä vain sattuvat olemaankin.

Tita Rossi (NPC)

Nuori (oikealta iältään 16 vuotias, vaikka papereissa lukee 20), kaunis Niemen tyttöystävä, joka kulkee siviilissä erittäin huomiotaherättävissä vaatteissa. Kaikilla tahtoo olla ongelmia katsoa muuta kuin häntä. Myös hänen armejan vaattensakin on hieman erikoisemmin leikatut ja hän on tahtoo herättää huomiota myös silloin. Hänellä on tapanaan flirttailla kaikkien tuntemattomien miesten kanssa.

Timo "10 kiloa lisää" Laitinen (NPC)

Joukkueen teknikko, joka on erittäin innokas räjähdysaineiden kanssa leikkijä. Hän on todellakin ansainnut lempinimensä, joka tulee ainaisesta ehdotuksesta käyttää varmuuden vuoksi vielä 10 kiloa lisää räjähdysainetta.

Martti Lehikoinen (Ahponen)

Pitkän linjan SAV:ilainen, joka on ollut mukana likimain SAV:in perustamisesta lähtien. Tullut suoraan koulun jälkeen SAV:iin ja noussut siellä vääpelin arvoon asti. Toiminut viimeaikoina yksikössä, joka on erikoistunut terrorismin vastaiseen toimintaan.


Suomisen joukkueen tarina

vuonna 2006

19. luku

Yliluutnantti Suominen ilmoittaa, että kersantti Luihu on ylennetty ylikersantiksi, korpraali Korhonen ylennetään alikersantiksi ja lisäksi lääkintänainen Luihu ylennetään korpraaliksi.

Kymmentä sekuntia ennen vuoden vaihdetta kaikki aseman pääkadun valot sammuvat ja ne syttyvät uudestaan sekunnilleen vuoden vaihteessa ja räjähtävät kappaleiksi, ilmeisesti sinne tuli pieni jännitepiikki. Lisäksi pääkäytävällä pörrää pari tuntia raketti seinästä seinään pomppien ennen kuin se saadaan kiinni. Tutkimuksissa ilmenee, että ko raketti on saanut voimansa ulkopuolelta pääkäytävään sijoitettujen mikroaaltolähettimien avulla.

Lisäksi ylivääpeli Suominen saa tiedon, että se alus jolla heidän pitää lähteä saapuu 3. päivä ja täydennysmiehet saapuvat 7. päivä ja koko joukkue lähtee kuulemma 8. päivä eteenpäin.

Niemi ja Luihu ryhtyvät järjestämään ulkoavaruuden jousiammunta mestaruuskisoja ensi lauantaiksi. He saavat noin viitisenkymmentä ulkopuolista ilmoittautunutta mukaan lukien yliluutnantti Suominen ja pienen puhumisen jälkeen myös ylivääpeli Lehikoisen.

Joukkue saa täydennyksensä, eli kaksi naista, joista toinen nuorempi, nimeltään vääpeli Asta Danielson, raahaa mukanaan kaksi ja puolimetristä tarkka-ammuntakiihdytinkivääriä ja hiustyylinä on 2 mm siili ja muutenkin henkilö vaikuttaa yli-innokkaalta. Toinen vaikuttaa normaalimmalta ja on iältään paria vuotta myöhemmin. Hänen nimensä on ylikersantti Liisa-Katriina 'Kati' Kolehmainen ja koulutukseltaan hän on sissi.

He tuovat mukanaan myös ison määrän tavaraa Lehikoiselle mukaan lukien höyryävän kotipizzan laatikossa olevan pizzan. Lisäksi he tuovat mukanaan määräyksen patalioonan komentajalta, joka sanoo, että molemmat uudet henkilöt pitää alistaa suoraan Lehikoisen alaisuuteen.

Loppujen lopuksi jousiammunta kilpailuun osallistuu noin 80 kilpailijaa. Mitallitauluko on seuraava: Kultaa alikersantti Niemi (sarjat 10 nuolella 62, 69, 85), hopeaa paikallinen kaivosmies Virtanen (52, 61, 53) ja pronssia yllättäen yliluutnantti Suominen (42, 27, 35). Yliluutnantti Suomisella oli tiukka kamppailu paikallisen sotapoliisin kanssa (30, 18, 32), mutta hän voittaa kuitenkin 5 pisteellä. Luihu jää seitsemänneksi (27, 16, 15), Nousiainen pääsee semifinaaleihin asti mutta putoaa siellä (39, 4), suurin osa muusta joukkueesta putoaa jo karsinnassa (Rossi 6 pistettä, Lehikoinen 3 pistettä). Palkintojen jaon jälkeen joukkue lähtee juhlimaan Niemen voittoa.

Voitonjuhlassa tapahtuu pieni onnettomuus kun hätäisesti kasattu tanssilava romahtaa liian väkimäärän painosta ja osa joukkueesta loukkaantuu. Hassel, Hussein, lääkintänainen Luihu ja Kolehmainen saavat vakavampia vammoja, romahduksessa loukkaantuu myös aseman komentaja, joka kannetaan tajuttomana pois.

Joukkue saa ohjelmistopäivityksen panssareihinsa, mutta postisofta pysyy yhtä surkeana (muilla paitsi Lehikoisella).

Joukkue lähtee liikkeelle ja sijoittuu hytteihin seuraavasti: Niemi ja Rossi yhteen kahden hengen hyttiin, Hassel yhteen kahden hengen hyttiin yksin, yliluutnantti Suominen ja Aldwin kahdestaan kolmen hengen hyttiin, ylivääpeli Lehikoinen vääpeli Danielsonin ja ylikersantti Kolehmaisen kanssa yhteen kolmen hengen hyttiin, Luihut kaksitaan yhteen kolmen hengen hyttiin ja loput niin että Salonen, Laitinen ja Berghem omaan kolmen hengen hyttiin ja Nousiainen, Korhonen ja Hussein viimeiseen.

Lisäksi joukkue kuulee uutisia, että syväavaruusasema 1:sen komentaja on siirretty muihin tehtävään julkisella paikalla kännäämisen takia.

Yliluutnatti Suominen saa selville Hasselista, että hänen isänsä oli se kuuluisa Goldberg, eli prikaatin kenraali Goldberg, joka oli tunnettu paikasta nimeltä Entebbe. Kyseinen paikka on Ugandan pääkaupungin vieressä oleva kaupunki, jossa terroristit pitivät panttivankeina useita lentokoneita. Prikaatin kenraali Goldberg johti ko terroristejä vastaan tehtyä onnistunutta pelastusoperaatiota.

Yliluutnantti Suominen saa käskyn, jossa kerrotaan, että joukkueen kohde on kaivosasema 32, jossa heidän pitää sulkea koko asema ja etsiä sieltä kaikki huumeet, sekä selvittää kenelle ne kuuluu ja miten ne on tuotu paikalle ja miten ne lähetetään eteenpäin. Aseman miehistönä on 20 teknikkoa ja 80 kaivoskonetta. Yliluutnantti Suominen järjestää kapteenille edellisen käskyn kumoamisen ja sen jälkeen hän antaa uuden käskyn lentää ko kaivosasemalle niin nopeasti, että he ehtivät sinne niin ettei se sinne saapuva seuraava rahtialus havaitse heitä.

Suominen kysyy lisätietoja maasta, mutta saa kymmentä sekuntia myöhemmin bumerangina automaattivastauksen, joka sanoo, että "ei sinun tarvitsekaan tietää, kysy Lehikoiselta hän tietää". Suominen käy kysymässä Lehikoiselta ja saa tarvittavat tiedot. Ohimennen yliluutnantti Suominen ilmoittautuu vahingossa toisen virtuaalikomppanian virtuaalivarakomentajaksi nimellä yliluutnantti Sulo Mikkonen kyseltyän hieman liikaa ylivääpeli Lehikoiselta.

Suominen sairastuu.

Joukkueen alus saapuu perille ja joukkue astuu ulos taistelupanssareissa ja lähtee parin pikkualuksen hinauksessa kohti asemaa. Viittä minuuttua ennen kuin he pääsevät perille yliluutnantti Suominen saa kirjeen, jossa eversti-luutnantti Hämäläinen ilmoittaa, että ilmoittautukaa välittömästi tähtiportissa käyttäen nopeinta mahdollista kulkuneuvoa. Hetken miettimisen jälkeen hän päättää ja antaa käskyn, että joukkueella on kymmenen minuuttia aikaa löytää kaikki huumeet ko asemalta ja pidättää kaikki henkilöt joiden tiloista niitä on löytynyt ja lähtö on viidentoista minuutin kuluttua. Jos pidätetyt tekevät vastarintaa niin saa käyttää riittävää voimaa.

Joukue hajaantuu ryhmiin ja jokainen ottaa yhden oven ja painuu sieltä sisään. Berghemin puku sekoaa ja se lähtee kaasuttamaan maata päin sivuviistoon. Hetken päästä hän onnistuu sammuttamaan koko puvun, yritettyään ensin sammuttaa rakettimoottoreita ja sitten hätämajakan käynnistämistä, mutta onnistumatta kummassakaan.

Niemi ja Rossi alkavat ajamaan miehistöä kohti ruokalaa, samalla kun Suominen alkaa riisua panssariaan. Toisessa huoneessa, jonka Niemi tutkii hän löytää huoneen täynnä valkoista jauhoa täynnä olevia säkkejä. Lisäksi hän löytää kaksikymmentä kuusi ihmistä ja Rossi ja muut löytävät vielä neljätoista lisää, eli paikalla on noin kaksi kertaa niin paljon väkeä kuin täällä piti olla miehistönä.

Pikaisella tutkimuksella hän löytää myös neljätoista kiellettyä asetta ja kymmenen sallittua asetta. Hän takavarikoi kaikki aseet omaan reppuunsa ja jossain vaiheessa Suominen tulee varmistamaan, että ko aine on tosiaan thaimaalaista kokaiinia sekoitettuna sokeriin. Suominen jatkaa kierrostaan ja löytää koko ajan hajuaistinsa avulla lisää huumeita likimain joka huoneesta. Jossain vaiheessa hän siirtyy vain merkitsemään kätköt punaisella spray-maalilla, jonka Rossi ojentaa hänelle.

Lehikoisen ryhmä on löytänyt 827 kätköä, Luihujen ryhmä on löytänyt myös satoja kiloja huumeita, mutta Hasselin ryhmä taas on löytänyt vain kymmeniä kiloja eri robottien sisältä, mm he löytävät sulakkeen, joka on täytetty huumeella.

Niemi yrittää kuulustella miehiä, mutta ei saa paljonkaa tietoa, vaan kaikki vastailevat mitä sattuu. Niemi joutuu myös teippaamaan yhden tyypin suun kiinni kun tämä läpättää liikaa. Vähän tämän jälkeen tulee ilmoitus että harjoitus on keskeytetty ja kuulemma noita kilttejä huumepoliiseja ei saa kuulemma enempää vahingoittaa.

Joukkue hyppää alukseen ja lähtee liikkeelle. Tuntia myöhemmin Niemi muistaa ilmoittaa, että hän takavarikoi tuolta nuo aseet. Asemalta tulee pyyntö tuoda ne välittömästi takaisin, tosin maasta ei kuulu vahvistusta asiaan. Suominen saa myös myös arvostelun harjoituksesta, jossa kerrotaan, että "KUN HARJOITUS ON KESKEYTETTY, NIIN SEN JÄLKEEN EI OLE TARPEEN VIEDÄ TODISTUSAINEISTOA POIS PAIKALTA", sen lisäksi kommentoidaan, että joukkue löysi ylivoimaisesti eniten huumeita ko harjoituksista aikamäärään suhteutettaen.

Suominen sairastuu vähän ennen kuin he saapuvat perille. Heti ensimmäiseksi yliluutnantti Suominen haukutaan täysin siitä että heillä kesti noin kauan tulla tänne, eli aluksesta olisi voinut ottaa vielä vähän lisää vauhtia, sillä olisi voittanut pari tuntia ja lähtökin viivästyi anteeksiantamattomasti yli tunnin verran. Sen jälkeen Suominen ohjataan neuvotteluhuoneeseen. Siellä on on jo sen verran tokkurassa kuumeen takia, että istuu tuolista ohitse ja hänet viedään sittenkin ensin sairastuvalle tutkittavaksi.

Siellä todetaan, että hänellä on 39 astetta kuumetta ja muutenkin hän on täysin sekaisin. Hänelle tungetaan jotain lääkitystä, mutta hän menee siitä tajuttomaksi ja kun lääkitystä vaihdetaan pari kertaa, saa hän jossain vaiheessa jopa sydänkohtauksen, mutta sydän käynnistyy itsestään uudestaan. Neljännellä lääkityksellä hän tulee tajuihinsa ja hänet lähetetään taas neuvotteluhuoneeseen, mutta siellä kapteenin seuralainen yrittää tunkea hänelle paperia allekirjoitettavaksi, mutta hetken kuluttua hän huomaa, ettei Suominen ole niin tajuissaan että pystyisi tekemään mitään.

Suominen viedään takaisin sairaalaan ja hänelle annetaan taas uutta lääkettä, joka vie hänet taas tajuttomaksi. Hän viettää sairaalassa neljä päivää ennen kuin alkaa parantua ja kolmen päivän kuluttua hänet potkaistaan ulos sairaalasta, vaikka hän onkin vielä toipilas.

Laitinen leikkii räjähdysaineilla ja onnistuu kämmäämään niin, että se räjähtää ja hän menee paineaallosta tajuttomaksi. Hänet löydetään jonkin ajan päästä ja viedään sairaalaan toipumaan.

Aldwin joutuu vakuuttaamaan muutamille miehille, että hän ei tarvitse seuraa, vaikka nämä yrittävät vakuuttaa, että noin kauniin naisen ei pitäisi kulkea täällä ilman heidän seuraansa. Parin tarkan potkun ja pitkän esiin vedetyn veitsen jälkeen miehet huomaavat, että heillä oli hommaa tuolla kauempana ja poistuvat.

Nousiaista syytetään herjauksesta, mutta oikeudessa hän todistaa, että kyseessä ei ole herjaus, koska kyseinen väite ei ole perätön, vaan aivan tosi. Hän esittää useita asiantuntijalausuntoja asiasta, mukaanlukien ko miehen älykkyystestin tulokset ja taulukko johon laitettu superälykkäät, älykkäät ja majurit, normaalit ihmiset, tyhmät ja tuomarit, idiootit ja lautamiehet. Lisäksi mukana oli mm teknikon todistus siitä että ko mies käyttää numeron 33 kenkää ja kun älykkyysosamäärä on 10 eli alle kolmasosa ko kengän numerosta.

Niemi näkee käytävällä häntä vastaan tulossa olevat Lehikoinen, hänen henkivartijansa, majuri ja nimilaputon kapteeni. Joku heistä tönäsee vähän jotain ohikulkijaa ja tämä hermostuu ja vetää aseen esiin. Kapteeni tekee hienon karate-kid tyylisen näytöspotkun ja potkaisee ko aseen rikki. Mies pidätetään hyvin nopasti.

Yliluutnantti Suominen kutsutaan taas neuvonpitoon ja hänelle kerrotaan, että Ruandan viimeinen vaaleilla valittu presidentti on palaamassa valtaan ja hän on kuulemma henkilökohtaisesti pyytänyt yliluutnantti Suomista yhteysupseerikseen. Valitettavasti yliluutnantti Suomisen sairastuminen on vielä hankaloittanut asiaa, joten heille ei ole jäänyt aikaa tehdä niitä kaikkia etukäteisoperaatioita, joita piti alunperin tehdä. Nyt ko ex-diktaattori on pyytänyt SAV:lta apua siihen että nykyiset laittomat sotilasdiktatuuria ylläpitävät vallanpitäjät pitäisi heittää pois vallasta.

Yliluutnantti Suomisen on toimia yhteysupseerina ko miehelle ja lisäksi joukkueen pitäisi toimia henkivartijana hänelle, siihen asti kunnes saadaan järjestettyä uusi kansanäänestys, jossa kansa päättää liittyä Suomeen. Aikataulu on se että noin tunnin ja vartin kuluttua tulee julistus, jossa hän ilmoittaa aikovansa palata valtaan. Noin 35 minuuttia tämän jälkeen alkaa pikainen läpimarssi, jonka aikana kaikki vihamieliset aseistetut henkilöt neutralisoidaan. Kun paikka on riittävän rauhoittunut niin hän pitää puheen, jossa hän kertoo pyytäneensä apua Suomelta erillaisten rosvojoukkojen ja ryöväilijöiden vangitsemiseksi, jotka ovat käyttäneet törkeästi tilapäistä epävakautta hyväkseen.

Jos ko ex-diktaattori sattuu selviämään hengissä (se olisi suotavaa) ko esiintymisestä, niin hänet laitetaan bunkkeriin suojaan kunnes hän julistaa kansanvaalit, joissa äänestetään kaikenlaista ja yhtenä kysymyksenä on mm haetaanko yhdeksi suomen lääneistä. Ja tämä valinta tulee voittamaan.

Kapteeni selittää vielä lisää ja sen jälkeen he yrittävät etsiä sukkulaa joukkueelle, mutta kun sellaista ei löydy, niin he siirtyvät toiseen suunnitelmaan ja joukkue heitetään taistelulaskupalloihin ja laukaistaan ulos.

Maassa joukkue huomaa, että Aldwin on osunut tarkalleen maalitauluun, Berghem joutuu väistämään muutaman metrin päähän Aldwinia, Lehikoinen ja hänen toinen henkivartijansa laskeutuvat noin 30 metrin päähän. Suominen laskeutuu kilometrin päähän, Rossi noin puolentoista kilometrin päähän ja loput yli kymmenen kilometrin päähän, Korhonen noin kolmenkymmeen kilometrin päähän. Ainoastaan Hussein loukkaa hieman jalkaansa, muut laskeutuvat pehmeästi.

Luihu selittää laskeutuneensa 17 kilometrin päähän koska halusi ottaa aamulenkin. Hän pääsee noin puoleen väliin asti, ennen kuin hänet noukitaan helikopterilla muiden luokse maalialueelle. Diktaattori on kuulemma tulossa tänne noin vartin päästä ja heidän pitäisi olla parlamenttitalolla pitämässä puhetta noin neljänkymmenen viiden minuutin kuluttua ja matka sinne kestää noin neljäkymmentä minuuttia. Suominen lähettää toisen puolijoukkeen varmistamaan alueen etukäteen. Samalla hän selaa uutiskatsauksesta miten rauhoittaminen on edellyt ja kuulee, että kuolleita on vasta kolme ja haavoittuneita parisenkymmentä. Kuolleista mainitaan että ne olivat kuolleet onnettomuudessa, jossa tankki teki sivusuomiset.

Selittävä teksti kertoo, että "Tehdä Suomiset on uusi slangisana kuvaamaan tankkia erikoisessa asennossa. (Toinen merkitys on pommittaa entinen neuvostotasavalta maantasalle, mutta se ei ole niin yleisessä käytössä)". Tekstiin on liitetty kaksi kuvaa, joista toisessa kuvateksti sanoo "tankki joka on tehnyt takasuomiset" ja toisessa taas "Tässä taas etusuomiset tehnyt tankki". Ko kuvat kuvaavat joukkueen tankkeja Angolan hyökkäyksen aikaan.

Samassa Suominen huomaa, että hänen Argentiinan ja Georgian operaatiot ovat vuotaneet aika pahasti, koska koko SAV tuntuu puhuvan niistä ihmetellen.

Lehikoinen saapuu paikalle ja huomaa, että siellä on väkeä keräämässä kuolleita omaisiaan ja kun maassa on vielä aseitakin tulkitsee Lehikoinen heidät vaarallisiksi, joten hän käskee tarkka-ampujien ampua ihmisiä siihen asti kunnes väki lähtee pakoon alueelta. Uusia ruumiita syntyy vaan 18 kappaletta (kolme neljän hengen yhteislaukausta) ja sen jälkeen hän sijoittaa tarkka-ampujat sopiviin korkeiden rakennuksia päälle ja ilmoittaa että onnistuneen terroristihyökkäyksen todennäköisyys on enää noin 2%.

Diktaattori pitää puheensa ilman ongelmia, paitsi mitä nyt taustalta kuuluu suomalaisen sarjatulikranaatinheittimen ääntä, samalla kun diktaattori ilmoittaa kutsuvansa Suomalaisia apuun rosvojoukkojen taltuttamiseen. Kun puhe on pidetty Suominen kysyy missäköhän sen bunkkerin pitäisi olla ja kun hän kysyy asiaa Lehikoiselta tämä sanoo, että lähellä on presidentin palatsi ja siellä on kuulemma bunkkeri.

Kun he ovat lentämässä sinne päin lentäjä tekee pikaisen väistöliikkeen ja samalla laukaisee kaikki 192 rakettiaan ko ilmatorjuntaohjukseen ampunutta miestä kohti. Presidentin linnan siipi näyttää tämän jälkeen aika heikolta. Helikopteri nousee tämän jälkeen nopeasti ylöspäin 14 kilometriin asti, jolloin Suominen huomauttaa, että täällä alkaa happi loppua ja sen jälkeen pilotti huomauttaa, että ei hän täällä voisikaan lentää kun tämä ei pysy näin korkealla.

Suominen kysyy mihin bunkkeriin mies piti viedä ja saa vastauksena, että kolmannen armejakunnan esikuntabunkkeriin. Lehikoinen kertoo missä se on ja helikopterit lentää sinne päin.


+
+ Hahmot
+
+					Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Mikko Suominen	Yliluutnantti			Yliluutnantti
+ Sotilas		Aarni		2.1.2005	-		-
+
+ Jouni Niemi		Alikersantti			Alikersantti
+ Lukkoseppä		Kivinen		2.1.2005	-		-
+
+ Anja Nousiainen	Korpraali			Korpraali
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Tita Rossi		Alikersantti			Alikersantti
+ Ei mitään		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Timo Laitinen		Avaruusjääkäri			Avaruusjääkäri
+ Teknikko		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Martti Lehikoinen	Ylivääpeli			Ylivääpeli
+ Sotilas		Ahponen		28.4.2005	-		-
+
+ Veikko Luihu		Kersantti			Ylikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Vuokko Korhonen	Korpraali			Alikersantti
+ Sotilas		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Arja Luihu		Lääkintänainen			korpraali
+ Lääkäri		NPC		2.1.2005	-		-
+
+ Asta Danielson	Vääpeli				Vääpeli
+ Tarkka-ampuja		NPC		7.1.2006	-		-
+
+ Kati Kolehmainen	Ylikersantti			Ylikersantti
+ Sissi			NPC		7.1.2006	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>