TSM Osa 2, Luku 003 (tsmpart2/tsmpart2.003)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Tuntemattomien seikkailijoiden muistelmia Osa 2.

Kertomus Burf Puke The magician ja hänen

ystäviensä seikkailusta

vuonna 91

3. Luku

Ostamme vaatteita safkaa, ja yritämme ostaa hevosia, joita emme kuitenkaan saa ostettua. Lähdemme oppaan johdolla kohti trollien luolaa.

Saavumme perille aamupäivällä, jolloin opas sanoo että: "Tuon kukkulan takanaaaaaaaaaa....", ja samalla hän poistuu nopeasti takavasemmalle. Katsomme hetken kuinka hän häviää horisonttiin, ja lähetämme sitten Pehin tiedustelijana tutkimaan tilannetta. Peh tulee hetken päästä takaisin, ja kertoo että heti tuon kukkulan takana on kymmenen metriä leveä ja 6 metriä korkea luola, josta virtaa pari metriä leveä joki ulos. Päätämme kiertää luolan sivulle, ja mennä siitä sisään. Jätämme hevosen sidottuna läheisen kukkulan taakse, ja kierrämme luolan suulle. Peh menee edeltä sisään, Gin Tonic kolistelee seuraavana 10 metriä Pehin perässä. Sitten tuleen Dambard ja minä heti perässä, ja Sho Gun pitää perää. Sho Gun oli jakanut noille onnettomille ihmisille (Gin Tonic, Dambardad ja hän itse) jotain yrttiä, joka antaa heille näkökyvyn pimeässä. Peh pääsee ensimmäiseen kulmaan asti kun hän yllättäen huomaa edessään trollin. Hän lyö trollia niin nopeasti että me muut emme ole vielä edes ehtineet reagoida trolliin. Saman tien hän lyö toisenkin kerran. Sho Gun laukaisee jalkajousensa, ja minä heitän Shock Boltin. Dambard ja Gin Tonic lähtevät juoksemaan trollin luokse, mutta ennen kuin he ehtivät sinne on Peh jo ehtinyt tunkea miekan trollin korvasta sisään, niin että se tulee toiselta puolelta ulos. Trolli kaatuu, ja samalla kaatuu myös Peh. Peh sanoo että nyt taisi tasapainolle käydä jotakin, kun koko maailma pyörii miten sattuu silmissä. Toinen käsikin on kuulemma jäykkä. No minä ja Sho Gun lähdemme viemään häntä ulos, ja Gin Tonic ja Dambard jäävät siihen vahtimaan jos sieltä vaikka tulisi muita trolleja. Kun olemme päässeet muutaman metrin eteenpäin kulle Sho Gun takaata jotakin ja huomauttaa tästä minulle. Laskemme Pehin alas, ja käännymme. Luolan perältä oli tullut yksi trolli, joka on juuri huitomassa Gin Tonicia ja Dambardia. Sho Gun alkaa lataamaan jalkajoustaan, ja minä heittelen Shock Boltteja. Sho Gun saa kerran ammuttua, mutta sitten Dambard menee tajuttomaksi, ja Gin Tonic ei vieläkään ole saanut lyötyä trollia ensimmäistä kertaa. Vedän jousen esiin ja ammun sillä, mutta se menee reilusti ohi. Trolli saa nyt Gin Tonicin tajuttomaksi, ja lähtee tulemaan meitä kohti. Minä hyppään (leaping) heti turvaan, ja niin pian kuin ehdin hypäytän Sho Gunin perässä. Trolli kääntyy ympäri ja lähtee kohti kivikasaa, jolloin me lähdemme äkkiä pois näkyvistä.

Menemme kulman taakse ja Sho Gun lataa jalkajousensa. Minä mietin muissa maailmoissa, mitä tässä nyt olisi paras tehdä, ja samassa huomaan että se torvi pappi on lähtenyt kurkistamaan luolan suulta sisälle. Samalla näen kuinka kivi osuu Sho Gunia selkään. Hetken päästä lentää toinen kivi ja sitten kolmas. Tämän seurauksena Sho Gun rojahtaa maahan, ja lisää kiviä ei lennä. Minä menen lähemmäksi, ja heitän oviaukolle sumua, jonka turvin päätän hakea Sho Gunin turvaan. Hetken etsittyäni löydänkin Sho Gunin ja lähden raahaamaan tätä pois. Tullessani pois sumusta huomaan että olen mennyt aivan väärään suuntaan, mutta en onnekseni sentaan luolaan sisälle. Menen nopeasti hevoselle, jossa huomaan että Sho Gun on jo kuollut. Jään tähän odottelemaan jos joku noista luolassa olijoista selviäisi sieltä ulos. Minä en sinne yksin uskalla mennä.

Noin viiden tunnin päästä Peh tuleekin Dambardia kantaen minun luokseni, ja kertoo tulleensa noin tunnin kuluttua kuntoon, ja hyökänneensä sen jälkeen lähellä olleen trollin kimppuun takaa päin, ja kun tämä oli sitten kääntynyt Peh oli tappanut sen trollin, mutta samalla hän oli mennyt tajuttomaksi itsekkin, ja olleensa tajuttomana siitä asti. Hän oli herännyt tässä muutama minuutti sitten jolloin hän oli tappanut lopullisesti sen tajuttoman trollin, ja ottanut Dambardin kantoon ja kantanut hänet tänne.

Minä olin tällä välin tutkinut Sho Gunin tavaroita, ja huomannut että hänellä on kilpi mitä minäkin voin käyttää, jossa on jo valmiina neljä spelliä (Heal 1-10). Minä käytän näitä parantaakseni Dambardin, ja saankin hänet kuntoon käyttämällä kolme niistä. Lähdemme luolaan hakemaan Gin Tonicia. Pääsemme sisälle ongelmitta, mutta juuri kun olemme aloittamassa parantamaan Tonicia tulee pitemmältä luolasta yksi trolli lisää. Minä heitä siihen sleepin ja se nukahtaa. Peh käy tappamassa sen lopullisesti, ja tulee takaisin. Sitten hän muistaa että unohti leikata tältä trollilta korvan, ja niin hän sitten käy leikkaamassa sen pois. Minä alan parantamaan Cloak of Regenrationilla Gin Tonicia.

Peh lähtee tutkimaan käytävää eteenpäin, ja tulee muutaman minuutin päästä takaisin kertoen että siellä oli joku luola, jossa oli yksi trolli. Peh oli kuulemma tappanut sen, ja nyt se on tyhjä. Odotamme kunnes Gin Tonic on kunnossa, ja lähdemme tutkimaan lisää. Menemme samaan käytävään, jossa Peh jo kävi, mutta poikkeamme siitä oikealle. Peh menee taas 10 metriä edessä ja muut perässä. Peh tulee huoneesseen, ja yrittää viittoa meille jotain. Me emme ymmärrä mitä hän meille yrittää kertoa, mutta sitten näemme mitä hän yritti sanoa, kun kaksi trollia tulee näkyviin. Minä heitä sleepin ja toinen niistä nukahtaa. Toinen trolleista lyö Pehiä niin että tämä menee maahan. Minä suutun tästä ja heitän vielä yhden sleepin, vaikka se viekin minusta voimat niin että lysähdän voimattomana maahan. Se sleeppi oli kuitenkin tehonnut, ja kun Dambard ja Gin Tonic olivat päässeet Pehin luokse olivat he huomanneet tämän olevan jo kuolemassa, ja niin he olivat syöttäneet kaikki minulla olleet yrtit Peh:hille parantamisen toivossa, mutta ne eivät olleet auttaneet. He olivat kuitenkin säästäneet ne näköä parantavat yrtit (ainoat jotka he tunnistivat).

Tulen tajuihini neljän tunnin päästä, jolloin Gin Tonic ja Dambard olivat kuljettaneet meidät (minut ja Peh:hin) ulos nahan päällä raahaten. Dambard oli käynyt tutkimassa lopun luolan, ja todennut että siellä ei enään ollut lisää trolleja. Yhdessä nurkassa oli kuulemma ollut mieletön määrä romua/muuta tavaraa, ja yhdessä paikassa käytävä oli lähtenyt niin jyrkästi alas, ettei Dambard ollut uskaltanut mennä pitemmälle. Minä tutkin ensin Pehiä, ja totean hänet kuolleeksi, mutta kun Dambard kertoo että hänelle on syötetty kaikki minulla olleet yrtit tiedän, että hänet voidaan vielä parantaa, koska mukana oli kaksi yrttiä, jotka säilövät ruumiin yhdeksi päiväksi. Eli meillä on kaksi päivää aikaa saada Pehin ruumis hoitoon. Minä tutkin niitä Dambardin tuomia tavaroita, ja totean toisen hänen kynttilöistään, ja sen hänen tuoman miekan, sekä kupin olevan maagisia. Tarkemmin tutkiessani huomaan kupissa olevan kolme kertaa päivässä toimivan Condensationin, jolla saa vettä, ja siinä kynttilässä on samoin kolme kertaa päivässä toimiva light spelli. Miekkaa en saa sen paremmin tutkittua, mutta se tuntuu sopivan minulle erinomaisesti, kun taas muut eivät siitä oikein tykkää. Lähdemme tutkimaa sitä kamakasaa kolmestaan ja otamme jopa hevosenkin mukaan, jotta saamme otettua sieltä mahdollisesti löytyvät tavarat mukaan. Dambardkin muuten yllättäen onnistui käyttämään sitä kynttilää, joten annan sen hänelle. (Gin Tonic siirtyi heti kun aloimme tutkia 10 metrin päähän, ja kun Dambard alkoi tutkia tavaroita, siirryin minäkin sinne Gin Tonicin luokse...).

Minä hyppään leapingilla yli, ja Dambard niukasti ponnistaen pääsee yli. Gin Tonic jää suosiolla joen toiselle puolle hevosen kanssa. Tutkimme kamoja ja löydämme sieltä yhden maagisen panssarin, jossa tarkemmin tutkittuamme huomaan olevan kylmyyttä suojaavan pysyvän taian. Heitän sen Gin Tonicille, joka päättää vaihtaa siihen, vaikka se onkin hieman heikompi kuin hänen edellinen (siis tyypiltään, siinä on nivelissä vain renkaita, ei levyjä, kuten hänen vanhassaan). Lisäksi löydän yhden maagisen kartan, ja pari muuta paperia, joissa on jonkun tyypin päiväkirjaa. Käyttökelpoinen on myös seudun kartta joka löytyy yhdestä niistä papereista. Keräämme myös siitä isosta rahakasasta kaikki bronssia suuremmat rahat pois, ja sitten olemmekin valmiita lähtöön. Päätämme lähteä heti aamulla.

Lähdemme kohti linnaa, jonne saavummekin myöhään illalla. Menemme heti pyytämään jotain parantamaan Pehiä, ja samalla vaihdamme ne kuusi trollin korvaa rahaan. Meille jää vielä aika paljon rahaa niistä korvista, vaikka maksamme niillä Pehin henkiinherättämisen, ja Gin Tonicin ja Pehin nenien korjaamisen. Peh olisi kuulemma kunnossa noin 10 päivän sisällä, mutta kun hän on haltija parantuu hän hitaammin, joten hänellä menee ehkä noin kuukausi.

Saamme Warrior magelta sen päiväkirjan, ja samalla hän ihmettelee sitä että me selvisimme niistä trolleista. Jäämme odottamaan Pehin paranemista ennen kuin lähdemme minnekään.

Dambard lähtee käymään päivän ratsastusmatkan päässä olevassa kalastajakylässä, kysymässä itselleen luuttua, ja meille hevosia.

Dambard palaa, ja kertoo että hänet ryöstettiin heti kaupunkiin saavuttaessa, ja niin hän menetti kaiken, sekä yhteiset rahat, että kaikki omat ja osan meidän tavaroista, sekä vielä hevosenkin. Hän oli kuulemma sitten yöpynyt sielä yhden yön, ja kertonut Pehin uroteoista kapakassa, ja saanut siitä jonkin verran rahaa, jolla hän sitten oli seuraavana päivänä yrittänyt ostaa hevosta tai muulia tai ponia tai... mutta mitään ei ollut löytynyt riittävän halvalla.

Joku tyyppi alkaa kiusaamaan Gin Tonicia kilpasille kanssaan, ja kun tämä ei suostu, alkaa koko linna naureskella Gin Tonicille.

Se tyyppi jatkaa kiusaamistaan, mutta Gin Tonic pysyy lujana, ja opettelee samanaikaisesti Broadswordin käyttöä barbaarin opissa. (Hän on ollut siellä huitomassa jo pari viikkoa).

Lopulta Gin Tonic suostuu kilpasille, niin että tyyppi heittää tikaria, ja hän heittää kirvestä. Gin häviää kilpailun 3-2, mutta sen tyypin viimeisin heitto oli kyllä aika mahtava.

Peh alkaa olla kunnossa, ja päätämme lähteä kohti Carsea viemään sitä päiväkirjaa sille tyypille. Minä olen jo saanut luettua sen läpi. Käymme ostamassa barbaarilta aseita, nuolia ja muuta tavaraa. Ostamme myös ruokaa, mutta emme kovin paljoa, koska joudumme kantamaan ne nyt itse kun meillä ei enään - kiitos Dambardin - ole hevosta.

Saavumme illalla kalastajakylään, jossa heti meitä vastaan tulee tyyppi, joka sanoo että hän voi kertoa meille erinäisiä tietoa rahaa vastaan. Sitten hän kysyy mitä me haluaisimme tietää. Dambard kysyy heti että mistä hän voisi saada luutun, ja kun hän maksaa tyypille, kertoo tämä, että hänen veljensä on jo jonkin aikaa yrittänyt myydä omaansa, ja tämä veli asuu tuossa viereisessä talossa. Gin Tonic yrittää kysellä jotain sekavaa, josta emme kukaan ymmärrä mitään, ja niin hetken päästä sitten tämä mies poistuu paikalta.

Päätämme jatkaa matkaamme veneitse, ja niin ostamme sitten keskikokoisen kalastajaveneen. Gin Tonic on ainoa joka osaa soutaa, joten hän soutaa. Me muutkin kyllä kokeilemme, mutta kun kukaan meistä ei kovin hyvin onnistu joutuu Gin Tonic soutamaan yksin.

Saavumme viimein muutaman päivän venereissun jälkeen kalastajakylään. Yövymme täällä.

Joku tyyppi liittyy seuraan, ja kyselee että olemmeko menossa Carseen, ja kun kerromme että joo olemme kysyy hän voisiko hän tulla mukaan. Gin Tonic on ensin vähän epäilevällä kannalla kunnes vieras kertoo että hän osaa purjehtia, ja että voisimme ostaa purjeet, ja purjehtia Carseen, pitää Gin Tonic tätä miestä taivaan lahjana. Ostamme purjeet ja maston, sekä ruokaa, ja lähdemme seuraavana päivänä matkaan.

Matkattuamme koko päivän saavumme paikkaan, jossa pitäisi kääntyä, jos aiomme mennä päiväkirjassa kerrotulle Shrine of Wisdomille. Päätämme leiriytyä tähän. Näemme kallion laella pienen talon, jossa päätämme käydä vieraisilla, ja kysymässä lupaa leiriytyä tuohon alas. Pääsemme pitkän kiipeämisen jälkeen ylös huipulle, jossa ovelle tulee vanhahkon näköinen mies, joka jotenkin tuntuu tietävän minun nimeni. Hän sanoo ettemme me ilmeisesti niin hirveän huonoja ole kun kerran selvisimme niistä trolleista. Samalla hän kysyy olemmeko me menossa sinne Shrine of Wisdomille, ja kun kerron, että joo luin siitä tästä kirjasta, ja tarkoitus olisi, niin hän sanoo, että ai tuo onkin tuttu kirja, ja että hän on nähnyt sen viimeksi viisi vuotta sitten kun hänen kaverinsa Carsessa näytti sitä. Tämän jälkeen hän kysyy että tunnemmeko Alan Breawingin, ja samassa kuulemme takaatamme äänen, joka sanoo että ai täälläkö te olettekin. Kun käänymme tunnistamme sen kerjäläisen Carsesta. Hän on tuo Alan Breawing. Hän sanoo että hän oli juuri menossa Carseen vastaanottamaan meitä, mutta nyt se onkin turhaa kun hän kerran jo sai meidät kiinni. Hän pyytää meiltä pientä palvelusta, eli että menisimme tuonne Shrine of Wisdomille, ja siellä sitten kaivaisimme siitä niiden kolmen kannatinpalkin keskipisteestä 8 tuuman syvyydestä yhden mustan patsaan esiin. Jos löydämme valkoisen siihen ei saa missään nimessä koskea, vaan pitää etsiä se musta. Hän on nyt kuulemma lähdössä toimittamaan yhtä asiaa, ja ei voi olla meitä vastassa Carsessa, ja sen takia tämä patsas pitäisi viedä Carsessa henkilölle nimeltä Lambard, joka toimii rahanvaihtajana ja lainaajana (koronkiskurina). Tämä herra toimii yhteistyössä herran nimeltä Gross kanssa. Kun vielä hän kertoo meille että saamme tältä Lambardilta sitten hänen tililtään sopivan korvauksen, lähdemme me alas nukkumaan.

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+    					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End
+
+ Burf-Puke
+ Mage			Tero		4	4	24.3	-	-
+
+ Peh Af Am
+ Nightblade		Mankka		3	4	22.3	-	-
+
+ Dambard
+ Bard			Timo		3	3	21.4	-	-
+
+ Sho Gun
+ Cleric		Ville		3	Dead/3	22.3	-	-
+
+ Gin Tonic
+ Fighter		Pekka		3	3	22.3	-	-
+
+ Jofa
+ Mage			Ville		New/3	3	24.7	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>