TSM Osa 2, Luku 006 (tsmpart2/tsmpart2.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Tuntemattomien seikkailijoiden muistelmia Osa 2.

Kertomus Burf Puke The magician ja hänen

ystäviensä seikkailusta

vuonna 91

6. Luku

Käymme katsomassa ne Jampic Nin löytämät talot, ja ostamme niistä yhden kauppiasalueella olevan. Talo on kohtuullisen kokoinen kivitalo, joka on todella jykevästi rakennettu, kaikki väliseinät ovat kiveä, välipohja kiveä yms. Näyttää siltä että tämä on se talo joka maanjäristyksessä jää pystyyn tässä korttelissa. Katto näyttää jälkikäteen uusitulta, ja se ei ole läheskään yhtä hyvää luokkaa kuin muu talo. Ostamme taloon heti uuden lukon, ja alamme muuttaa sisään.

Olemme saaneet kaikki tavarat siirrettyä, ja asettuneet taloksi. Aloitamme aikaisin iltapäivällä rajut tupaantulijaiset, joissa meillä oli muistaakseni (jossain vaiheessa muisti vähän heikkeni) 9 vierasta mm Paroni Bokardiksen poika Chris. Olutta meni kolmisen sataa tuoppia, ja safkaakin aika runsaasti, mutta ne olivat erinomaiset juhlat.

Podemme krapulaa koko päivän, onneksemme kaikki olivat juhlimassa, joten kukaan ei ala kiusaamaan meitä sairaita...

Käymme kaupoissa ostamassa kaikenlaista kamaa. Ostamme riittävästi puutavaraa, josta Mindill alkaa tehdä meille huonekaluja, aloittaen alakerran pöydästä, ja penkeistä, ja siirtyen sitten myöhemmin sänkyihin yms.

Lähistöllä asuva työläinen on ihastunut Mirvaan, ja kosii tätä. Mirva ei kuitenkaan ole yhtä ihastunut, ja antaa rukkaset. Onneksi se työläinen ei tästä kuitenkaan tykkää pahaa. Obrame tulee illalla temppelistä ja kertoo saaneensa Chrissiltä pikkusen rahaa hyvin järjestettyjen juhlien kunniaksi. Obrame pistää rahat yhteiseen kassaan, koska juhlatkin maksettiin yhteisestä kassasta. Sovimme, että pari tyyppiä on aina auttamassa Mindillia puutöissä, ja muut viettävät aikaa miten osaavat. Minä olen kirjastossa kopioimassa itselleni uusia spellejä, Obrame, Jampic Ni ja Mirva käyvät miekkailunopettajalla ottamassa tunteja.

Mindill varottaa meitä muita kaupungilla liikkuvista armejan värväyspartioista, ja sanoo että hän itse maksoi tänään itsensä vapaaksi yhdeltä tälläiselta partiolta.

Tutustun Sir Rikhard nimiseen aatelismieheen, jota autan tavaroiden tunnistamisessa. Ollessani hänen luonaan näen yllättäen Jampic Nin saapuvan paikalle, ja kuulen hänen olevan Sir Rikhardin poika.

Mirva ryöstettiin kadulla, ja kaikki hänen mukana olleet tavaransa hävisivät. Lisäksi hänet vietiin vankilaan viikoksi syytteenä tappelu julkisella paikalla. Minua syytetään syyttä Carsen kaduilla tapahtuneista ryöstöistä, mutta nopeasti he huomaavat että olen täysin syytön.

Mindill kertoo että joku pappi siunasi hänet tänään päivällä kun hän oli tulossa kaupasta nauloja yms tarvikkeita ostamasta.

Carsessa näyttää nyt liikkuvan todellinen aseellisten ryöstöjen sarja, koska tänään menetti tavaransa Jampic Ni. Häntä ei kuitenkaan sentään heitetty vankilaan tappelusta julkisella paikalla, mutta loppu viikko menikin sitten uusien tavaroiden hankkimisessa.

Armeja on näemmä ihastunut Mindilliin, koska ne yrittivät taas saada häntä liittymään joukkoon, tällä kertaa sentään rauhanomaisemmin, ja Mindill onnistui puhumaan itsensä ulos.

Jampic Ni sairastuu, ja on tämän takia monta päivää kotona vuoteen omana. Onneksemme me muut emme saa tuota tautia. Ilmeisesti se ei ollut niin hirveän tarttuvaa.

Kun olen tulossa kapakasta joulua viettämästä näen edessäni pari tyyppiä, ja samassa minua lyödään takaapäin. Herään vähän ajan päästä ja huomaan että kaikki rahani ovat hävinneet. Onnekseni vaatteeni ovat sen verran omituiset, että ryöstäjät ovat katsoneet ettei noita saa minnekään myytyä ja jättäneet ne, myös sen parantavan viitan. Rahalla ei ole niin suurta merkitystä, koska suurin osa rahoistani on kotona, mutta he ovat varastaneet sen saamarin hyvän miekkani. Katselen lähistöltä jos he vaikka ovat heittäneet sen mäkeen, se kun on hyvä vain taikureiden käsissä, muiden mielestä se on täysi susi. Hetken etsittyäni löydän sen lähistöltä yhdestä ojasta, ja olen onnellinen. Menetin tuossa ryöstössä vain pari kultapalaa, mutta en mitään kovin tärkeää.

Nyt nämä ryöstöt alkavat mennä jo liiallisuuksiin. Tällä kertaa oli vuorossa Obrame. Lisäksi jotenkin tuntuu siltä että paikallinen lainvartia pitää meitä syyllisinä niihin, koska nyt niistä syytetään Mindilliä. Onneksemme tuomarilla ei ole moisia harhakuvitelmia, ja niin Mindill pääsee vapaaksi.

Aloitamme rajut uuden vuoden pileet.

Lopetamme pileet iltapäivällä.

Heräämme iltapäivällä kovassa krapulassa. Jatkamme nukkumista.

Kaupunki elämä näyttää huomattavasti vaarallisemmalta kuin mitä ulkona maailmalla seikkaleminen. Mindill käveli ihan rauhassa kadulla kun takaa tulleet kärryt ajoivat hänen ylitseen. Hän sai pahoja ruhjevammoja, ja joutui vuoteen omaksi. Onneksemme meillä on jo Obrame ja Jampic Ni oppineet vähän puutöitä, ja pystymme jatkamaan sängyssä makaavan Mindillin johdolla töitä.

Mirva sattuu vahingossa loukkaamaan jotain korkeaa virkamiestä. Minua viedään taas syyttä oikeuteen, mutta tuomari vapauttaa minut välittömästi. Tuntuu siltä ettei Carsessa saa olla ulkopuolinen muuten joutuu koko ajan joko ryöstetyksi tai sitten oikeuteen, ja pahimmassa tilanteessa molemmat (Mirvan tapaus aikaisemmin...). Joku palvelija tarjoutuu palvelukseen Obramelle, mutta hän pyytää aivan liikaa, ja niin syömme edelleenkin ulkona.

Jampic Ni esittelee meille uuden ystävänsä nimeltä Yvejet, ja vietämme hänen kanssaan iloisen kapakkaillan.

Täällä kaupungissa on aivan liian kiireistä, en millään ehdi pitää tätä päiväkirjaa ajan tasalla, mutta nyt kun viimeinkin päättänyt pitää pienen tauon spellien kopioinnissa, saan tämän kirjan ajan tasalle. Siinä oli hommaa...

Ryöstöt sen kun jatkuvat. Ryöstäjät tuntuvat kuitenkin kyllästyneen kaikkeen romuun, ja siirtyneen pelkkään rahaan. Obramelta lähtee osa rahoistaan.

Meille on murtauduttu! Kaikki tavarani on pengottu läpikotaisin, mutta mitään ei ole onnekseni hävinnyt. Murtovarkaat eivät ole löytäneet hyvin piilottamiani rahoja, mikään tavaroistani ei heille ole kelvannut, joten he ovat ilmeisesti halunneet puhdasta rahaa. Toisaalta päätellen siitä tavaramäärästä mitä he pelkästään meiltä ovat varastaneet, heillä on kohta jo niin paljon tavaraa, ettei sen myyminen huomaamatta ole enään helppoa. Jampic Ni tulee iloisena kotiin, ja kertoo saaneensa isältään enemmän rahaa kuin koskaan aikaisemmin. Jampic Ni oli kuulemma ensimmäisen kerran moneen vuoteen elänyt Carsessa kuukauden joutumatta mihinkään suurempiin ongelmiin. Tosin hän kyllä oli sinä aikana viikon sairaana, mutta pakko myöntää että hän on elänyt kyllä aika siivosti.

Meillä oli hirveä riita Obramen kanssa. Minä, Jampic Ni ja Obrame nukumme samassa huoneessa, ja alussa arvoimme paikat mihin menemme nukkumaan (kaksi muurin vieressä suhteellisen lämmintä paikkaa, ja yksi toisessa nurkassa kylmä paikka). Obrame joka on nukkunut siellä nurkassa selittää että nyt kun täällä ollaan oltu jo melkein pari kuukautta olisi aika vaihtaa järjestystä. Pienen sovittelun jälkeen suostumme, että selvä arvotaan uudestaan, ja niin sitten suoritamme arvonnan. Arvonnan tulos oli täysin sama kuin tähänkin asti, mistä Obrame ei oikein ole tyytyväinen, ja alkaa syyttämään meitä huijauksesta jne. Me emme tästä oikein tykkää ja asiasta kehkeytyy hirveä riita. Lopulta Obrame hermostuu lopullisesti ja huutaa muutavansa temppeliin, ja syöksyy saman tien ulos. Obrame ilmeisesti muuti sitten sinne temppeliin, koska hän ei tullut takaisin.

Sotilaat tulevat ilmoittamaan meille, että tähän tulee markkinapaikan laajennus, ja että meillä on 7 päivää aikaa muuttaa tästä ja sitten tämä talo revitään maan tasalle. Mehän emme tietystikään tähän suostu, ja alamme kerätä porukkaa, joka vastustaa hanketta. Lähdemme kiertelemään naapuristossa, ja saamme ekana päivänä pari naapuria puolellemme. Korkeat ystävämme kuten Sir Rikhard yms, katsovat että asia on liian pieni, jotta he voisivat asiaan puuttua.

Jatkamme värväystä. Mirva ystävystyy Prince Kojan kanssa, ja menee tälle henkivartiaksi.

Jampic Ni tulee kertomaan, että Baroni Bokardis on tapettu. Hän kertoo että kun hän oli kaupungilla värväämässä porukka näki hän yllättäen katolla jonkin tyypin tähtäämässä Crossbowlaan. Kun hän sitten katsoi ketä tämä tyyppi tähtäsi näki hän Baroni Bokardiksen, ja lähti juoksemaan sitä kohti. Samassa mies laukaisee, ja osuu Baroniin pahasti. Jampic Ni heitti tikarin miestä kohti, mutta se meni ohi, ja sitten hän lähti juoksemaan talon taakse miestä vastaan. Tullessaan sinne näkee hän kuinka mies on juuri hypännyt katolta alas. Jampic Ni lyö tätä, ja osuu hetkeä aikaisemmin kuin tyyppi häntä. Ensimmäinen isku osuu niin hyvin, että mies menee hieman sekaisin, ja hetken hakattuaan saa hän miehen tajuttomaksi. Hän nostaa miehen olalleen, ja kantaa sen vartioiden luokse. Siellä tulee joku mustapukuinen mies, ja sitoo tajuttoman, ja käskee vartioiden viedä hyökkääjä pois. Jampic Ni joutuu kuulusteluihin, ja myöhemmin sitten Chris vielä haluaa kuunnella häntä. Chris tunnistaa hänet, ja pyytää Jampic Nitä saapumaan huomenna Obramen kanssa hänen luokseen.

Nyt sitten Jampic Ni lähtee temppeliin viemään viestiä Obramelle, ja saakin tämän mukaansa.

Jampic Ni ja Obrame lähtevät Chrissin luokse, ja kun he tulevat takaisin, kuulemme, että Chris on kutsunut pari meistä valtaanastujaisiinsa huomenna, ja pyytänyt Obramea viemään kirje tästä tapahtumasta Kuninkaalle. Jatkamme kaikesta huolimatta vielä porukan värväämistä markkinahanketta vastaan, ja nyt alkaa jo näyttämään siltä ettei hommasta tule mitään. Olemme tyytyväisiä.

Minä, Obrame ja Jampic Ni lähdemme sinne valtaanastujaisiin. Ne ovat aika tavalliset, eli höpinää höpinää yms. Ainoa mikä sai porukan vähän heräämään oli se että Chris lupasi alentaa oluen veroa. Illalla on sitten isot juhlat, josta sitten aamuyöstä raahaudumme kotiin.

Meillä on hirveä krapula. Herään jossain välissä siihen että vierestäni kuuluu kovaa kuorsausta. Huomaan että se on Jampic Ni, ja yritän humauttaa tätä, mutta olen liian heikossa kunnossa siihen. Päätän nukuttaa itseni, ja heitän itseeni Sleep spellin. Ensimmäinen epäonnistuu, mutta toinen sitten antaa minulle taas rauhan. Vähän myöhemmin herään siihen että Jampic Ni on heittänyt minut lattialle. Nousemme molemmat pystyyn, ja huomaamme että kuorsausta kuuluu edelleen siitä meidän välistä. Arvaamme heti syyllisen, mutta Mindill on jo ehtinyt häipyä paikalta. Siirrymme toiseen huoneeseen nukkumaan.

Iltapäivällä heräämme jo vähän paremmassa kunnossa, ja lähdemme tekemään hankintoja matkaa varten. Obrame huomaa aamulla että hänellä on joku kuninkaalle osoitettu kirje taskussa, vaikka hänellä ei olekaan mitään mielikuvaa miten se on sinne joutunut. Mindill ja Mirva ovat jo hommanneet suurimman osan ostettavasta tavarasta, ja me lähinnä lajittelemme mitä otamme mukaan ja mitä jätämme. Lisäksi minä käyn ostamassa spell reagantteja.

Lähdemme liikkeelle kohti Iliania.

Saavumme Ilianiin. Jatkamme seuraanvana päivänä ruokaostosten jälkeen.

Matkattuamme muutaman päivän näkee Jampic Ni jäniksen, ja saa sen tapettua. Illalla minä paistan tästä minulle ja Jampic Nille herkullista jänispaistia. Valitettavasti siitä ei riitä muille.

Saavumme majataloon, josta jatkamme matkaa seuraavana päivänä.

Yllättäen 14 miestä nousee eteemme tyhjästä. Pysäytämme hevoset, ja alamme tarkkailemaan mitä he tekevät. Kolme jää taakse jousien kanssa, ja loput lähtevät tulemaan kohti. Jampic Ni alkaa kärryissä kaivamaan Crossbowtaan esiin, ja samalla miehet tämän huomatessaan lähtevät juoksemaan kohti. Minä nukutan taakse jääneet kolme jousimiestä, ja sen jälkeen kaksi minua kohti tullutta. Kolme käy Mirvan kimppuun, ja pari Mindillin kimppuun. Kaksi syöksyy kohti takaa lähestyvää Obramea, ja kaksi menee kärryissä Crossbowtaan lataavaa Jampic Nitä kohden. Mirva lyödään aika nopeasti maahan, ja Mindillkään ei kauaa kestä. Minä heitän vielä pari sleeppiä, ja saankin yhden tyypin nukutettua, mutta sitten kohtaan tyypin, johon pienin sleeppin ei tehoa, ja joka saa minut lyötyä tajuttomaksi.

Tulen tajuihini. Näen lähistöllä Obramen, ja jonkun toisen miehen, jota en tunne. Kun hän huomaa että olen jo hereillä sanoo hän että hyvä te olettekin jo kunnossa, ja lähtee. Kuulen Obramelta, että hän oli mennyt tajuttomaksi vähän aikaa minun jälkeeni, ja heränneensä sitten täällä laavussa. Tuo mies oli kuulemma tappanut niistä roistoista, joita hän oli jo jonkin aikaa seurannut, pari, ja loput olivat päässeet pakoon. Mindill oli taistelussa kuollut, mutta Mirva ja Jampic Ni ovat hengissä, tosin tajuttomina. Minä odottelen muutaman tunnin jotta tulen vähän parempaan kuntoon, ja parannan sitten Jampic Nin, joka sitten parantaa minua.

Aamulla herää sitten Mirvakin, joka valittaa mielipuolisesti, eikä suostu liikkumaan metriäkään. Jampic Ni ja Obrame parantavat häntä, ja lopulta hän sitten lopettaa valittamisen, ja niin me sitten jatkamme matkaa. Taistelun tappiot olivat Mindill, ja kaksi hevosta.

Kuljettuani muutaman tunnin huomaan yllättäen että kaksi ahmaa on juuri käymässä minun hevoseni kimppuun. Ne saavat hyökättyä kaksi kertaa hevoseni kimppuun, ennenkuin ehdin nukuttaa ne. Obrame ja Jampic Ni alkavat sitomaan hevostani, ja saavat sen sitten lopulta sidottua Mirvan sitoessa yhden haavan. Hevonen on todella heikossa kunnossa, mutta jää kuitenkin eloon.

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	   Day		Age 
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End
+
+ Burf-Puke
+ Mage			Tero		5	5	24.3	-	-
+
+ Jampic Ni
+ Thief			Ville		3	4	15.9	-	-
+
+ Obrame Skalorn
+ Cleric		Mankka		3	3	2.11	-	-
+
+ Mindill
+ Illusionist		Timo		3	Dead/3	2.11	9.2	91
+
+ Mirva
+ Barbarian		Pekka		2	2	3.3	-	-
+

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>