TSM Osa 2, Luku 005 (tsmpart2/tsmpart2.005)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Tuntemattomien seikkailijoiden muistelmia Osa 2.

Kertomus Burf Puke The magician ja hänen

ystäviensä seikkailusta

vuonna 91

5. Luku

Huomaan jossain välissä että lähistöllä on jotain outoa, mutta tarkemmin asiaa tutkiessani, saan kovan päänsäryn, ja joudun lopettamaan.

Odotamme minun päänsäryn loppumista.

Päätämme lähteä luolastoon. Menemme temppelin läpi, alttarin takaa lähtevää käytävää pitkin luolastoon seuraten vanhan päiväkirjan ohjeita. Löydämme käytävästä sieniä, jotka oli mainittu päiväkirjassakin. Ne eivät ole syötäviä, mutta kelpaavat kuulemma hyvin jättiläiselle, joka on riittävän tyhmä syödäkseen niitä. Keräämme niitä säkillisen täyteen jättiläisen varalle. Jatkamme matkaamme suuntanamme se päiväkirjassa mainittu kuoleman ansa. Jampic Ni tutkii ansaa, mutta ei löydä sitä. Mi Hail huomaa vastakkaisessa seinässä selvät jäljet siitä että ansa on lauennut. Jatkamme matkaamme suuntanamme luolaston syvemmällä olevat osat, ja lähdemme kohti lohikäärmeen huonetta. Tulemme päiväkirjassa mainittuun Do not pass tekstin luokse. Mirva ja Jampic Ni hyppäävät itse ja minä autan muita jolloin pääsemme tekstin yli. Lähetämme pienimmän, eli Jampic Nin tutkimaan sivulle lähtevää kapenevaa käytävää, mutta hänkään ei pääse sitä kovinkaan pitkälle ennen kuin käytävä tulee liian kapeaksi. Jatkamme matkaa ja tulemme umpikujaan. Jampic Ni huomaa siinä salaoven, ja kun hän avaa sen, näkee hän siellä lohikäärmeen, ja hän paiskaa oven heti takaisin kiinni. Toteamme koska osa porukasta ei osaa ollenkaan hiipiä, emme yritä tästä läpi. Päätämme mielummin kiertää sieltä mistä päiväkirjan tekijä ei ollut mennyt eteenpäin, koska siellä oli light elementaleja.

Tulemme taas sille Do not pass tekstille, ja menemme siitä yli samalla menetelmällä kuin viimekerrallakin. Ainoa ero oli se että Mirva ei onnistunut hypyssään, ja putoaa suoraan tekstin päälle. Hän saa shokin, ja ryömii takaisin sille puolelle josta oli tullutkin. Me kaikki muut olemme jo tekstin toisella puolella. Mirva valittaa että hänen lonkkansa on rikki, ja ettei hän voi hypätä tuosta enään ylitse. Alamme miettimään mitä tuossa voisimme tehdä, ja totamme, että jos Mirva ei sieltä itse pääse emme voi mitenkään auttaa (varsinkin kun tiedän ettei Mirva millään suostu minun taikoihin). Saamme lopulta Mirvan ylipuhuttua niin että hän yrittää hypätä siitä ylitse. Kun hän yrittää hypätä heitän samalla leapin häneen, ja sen avulla hän sitten pääseekin yli ensimmäisen tekstin, toinen teksti menee samalla menetelmällä. Lähdemme kohti light elementaalien kotipaikkaa...

Kuljemme alaspäin kulkevaa käytävää pitkin eteenpäin, kunnes näemme edessämme pientä kipunointia. Minä heitän heti kun pystyn Fogin, joka siinä päiväkirjassa oli mainittu tehokkaana light elementaalien tuhoajana. Epäonnistun kuitenkin tässä, ja olen vähän aikaa sekaisin. Tällä välin Jampic Ni taistelee elementaalin kanssa, mutta hänet lyödään matalaksi. Seuraavaksi elementaalille yrittävät pistää hanttiin Mi Hail ja Graoc, mutta eivät hekään mitään pahaa saa aikaan. Nyt heitän sitten viimein sen Fogin, ja juoksen vähän matkan päähän kauemmaksi, jotta en itse joutuisi sumuun. Näen kuinka kipunointi loppuu, ja poistan sitten sumun. Menen katsomaan missä kunnossa muut ovat, ja totean että yksi heistä vuotaa, jonka minä loistavalla ensiaputaidollani saan kuitenkin sidottua, Graoc on jo kuollut, ja kaikki tajuttomina. Parannan kolmea elossa, mutta tajuttomana olevaa kaveria ja saankin heidät hetken päästä kuntoon. Päätämme lähteä nyt ulos lepäilemään, koska Mi Hailin käsi on käyttökelvoton. Mennessämme Izin temppelin läpi rukoilemme, mutta se ei tuota mitään näkyvää tulosta.

Mi Hailin käsi ei näytä mitään paranemisen oireita, ja menemme temppeliin rukoilemaan. Lopetamme rukoilun, kun Jampic Ni sanoo, ettei jumalat oikein tykkää hänestä, ja päätämme lähteä siihen Myrien pääkaupunkiin parannuttamaan Mi Hailia. Matkalla näemme yllättäen noin 100 garkin lauman, jonka kuitenkin onnistumme kiertämään. Se oli matkalla kohti Myrien pääkaupunkia, joten kiihdytämme vauhtia varottaaksemme Myrejä. Yllättäen Mi Hail näkee ylhäältä lähestyvän Cloud Lordin, ja huudahtaa varoituksen. Hän ehtii käännähtää puolittain, ennen kuin Cloud Lordi ehtii hänen kimppuunsa. Minä alan valmistella Fire Bolttia, ja Jampic Ni nousee hevosen selästä, ja lähtee Cloud Lordin kimppuun. Saan ensimmäisellä Fire Boltilla hevosen vähän sekaisin, mutta mieheen en saa vielä mitään aikaiseksi, toinen Fire boltti ei myöskään vielä saa mitään hirveän vakavaa aikaiseksi. Jampic Ni lyö hevosta takaapäin, ja saakin siihen kunnon osuman, jolloin hevonen putoaa, ja mies hypähtää hevosen selästä. Heitän mieheen Water Boltin, jolloin mies menee tajuttomaksi, ja Jampic Ni saa tapettua hänet. Minä juoksen Mi Hailin luokse parantamaan hänen haavojaan, ja Jampic Ni menee tutkimaan Mirvan vointia. Minä en saa Mi Hailin haavoja sidottua, ja Jampic Ni tulee yrittämään saatuaan sitä ennen Mirvan haavat sidottua. Yritämme siihen asti kunnes Mi Hail menehtyy, mutta ilman suurempaa menstystä. Otamme Cloud Lordin kärryihin, ja minä yritän kesyttää sitä lentävää hevosta. Saankin sen rauhottumaan, sen jälkeen kun se on syönyt minun reaganteistani kaiken suolan, ja olkinuket, sekä osan oopiumkukista. Mietimme hetken lähdemmekö suoraan kohti Carsea (jossa Baroni on luvannut palkkion jokaisesta tapetusta Cloud Lordista), vai käymmekö ensin varoittamassa Myrejä. Päätämme käydä ensin Myri kylässä.

Kun pääsemme Myri kylään ja selostamme juuri että se iso garkkilauma on tulossa tänne päin kohteenaan tämä (samalla Mirva piirtää maahan rastin), kun nuoli osuu keskelle rastia. Myri alkaa huutaa hälyytystä, ja samassa sitten kuusi Myriä lähtee kohti hyökkääviä garkkeja. Muutaman minuutin kuluttua 20 garkkia on saatu tapettua, ja loput ovat paenneet. Jäämme Myri kylään yöksi, ja päätämme lähteä huomenna eteenpäin, kohti Carsea.

Matkustettuamme noin kolme tuntia nousee kova lumimyrsky, mutta emme anna sen häiritä vaan jatkamme matkaa siitä huolimatta, vaikka muutaman sadan metrin matkaan menee noin tunti. Jossain vaiheessa meihin iskee kova jääkuuro, joka iskee minut tajuttomaksi. Illalla sitten muut huomaavat että olen tajuton, ja Jampic Ni parantaa minua niin että tulen tajuihini. Parannan itse loput, ja olen taas aivan kunnossa. Alamme miettiä miten saamme tässä lumimyrskyssä laavun pysymään paikallaan, ja hetken asiaa mietittyämme ajamme kärryt poikittain tielle, ja kaivamme sen tuulen alapuolelta lumet pois. Sidomme laavun kärryjen yläreunaan kiinni, ja tämän laavun perään sidomme toisen laavun. Ohjaamme hevoset tämän suojuksen alle, ja kaivaudumme itse kärryjen alle. Lämmitän taioilla kaikki laavut, ja niin nukumme rauhaisan yön.

Aamulla Jampic Ni lähtee kaivautumaan ylöspäin kärryjen takareunasta, ja kaivettuaan noin 5 metriä tulee hän vihdoin pintaan. Kaivamme päivän aikana meille kohtuulliset tilat kärryjen ympärille lumikinokseen. Ulkona riehuu vieläkin lumimyrsky, ja päätämme siirtyä puolille ruoka-annoksille. Jäämme odottamaan myrskyn loppumista.

Yllättäen kello 10.75 (Mirvan väitteen mukaan) tuuli tyyntyy ja lumimyrsky laantuu. Olemme tähän menessä kaivaneet jo noin 7 huonetta ja keittiön tänne lumen alle, mutta kyllä tämä silti hieman pieni oli. Mirva lähtee suksilla läheiseen kylään hakemaan ruokaa, ja lumikenkiä. Minä ja Jampic Ni jäämme tänne vahtimaan tavaroita (emme kumpikaan osaa hiihtää).

Mirva tulee takaisin mukanaan joku pappi, ja joku toinen tyyppi. Papin nimi on Obrame Skalorn, ja sen toisen tyypin nimi on Mindill. Kuulemme että Mirva oli palelluttanut jalkansa ensimmäisenä yönään matkalla, ja seuraavana aamuna tavannut sitten sattumalta Obramen ja Mindillin. Nämä olivat sitten kuljettaneet Mirvan reessä läheiseen kylään, jossa Mirva oli sitten mennyt tunnetun parantajan, jonka parannusprosentti ei kumma kyllä riippunut mitenkään vamman laadusta, vaan pelkästään sattumasta, luokse joka oli sitten toisella yrityksellä saanut jalan kuntoon. Sitten Mirva oli käynyt kyselemässä niitä lumikenkiä, mutta kuullut että niiden tekemiseen menee noin 8 päivää. Mirva oli sitten lähtenyt Obramen ja Mindillin kanssa tännepäin seuraavana aamuna, mutta eksynyt matkalla, ja joutunut palaamaan kylään. Seuraavana päivänä he olivat sitten pyytäneet yhtä paikallista oppaaksi, ja tämä oli muutamasta hopearahasta suostunutkin, ja niin he nyt olivat tässä. Obramen on matkalla sinne Myrien pääkaupunkiin, johon hänen pitää viedä yksi kirje, ja Mindill on hänellä matkaseuranaan. Tämä kirjeenvienti tehtävä oli alunperin annettu Baronin pojalle, mutta tämä oli sitten antanut sen ystävälleen Obramelle.

Obrame, Mirva ja Mindill lähtevät saman oppaan johdolla sinne Myrien pääkaupunkiin, ja minä ja Jampic Ni jäämme taas kaivamaan lisää huoneita.

Myrikylä porukka saapuu takaisin. Heillä oli kuulemma mennut asioiden hoitamiseen pari päivää (tehneet kapakkakierroksen tietysti), ja nyt he ajattelivat lähteä huomenna hakemaan niitä lumikenkiä siitä toisesta kylästä heti huomen aamulla.

Aamulla kuulemme että Mindill osaa puutöitä, ja pyydämme häntä jäämään tänne tekemään meidän kärryihin jalakset, jotta saamme sen mukaan. Niin sitten Mirva ja Obrame lähtevät kahdestaan oppaan johdolla kohti kylää.

Mindill saa tehtyä meille kärryihin hienot jalakset, ja minä ja Jampic Ni laajennamme taas kämppäämme.

Mirva ja Obrame tulevat takaisin lumikenkien kanssa, ja valmistaudumme lähtemään heti aamulla. Keräämme kaikki kamat ja pistämme ne kuntoon.

Lähdemme kohti Carsea. Matkalla kohtaamme Carsen karavaanin, ja kyselemme heiltä tietilanteestä eteenpäin. Kuulemme että tätä lunta jatkuu Carseen asti, ja se kuulemma hieman vähenee tuossa kylän jälkeen. Varoitamme heitä samalla siitä meidän lumen alla olevasta 27 huoneisesta linnastamme, joka on keskellä tietä tuossa jonkin matkan päässä. He vain toteavat, että meillä ei ole kaiketi ollut paljoa tekemistä siellä vai?

Tulemme kylään, ja otamme mukaamme Obramen hevosen. Nukumme yön kylässä.

Olemme jo aika lähellä Last Inniä tauolla, kun huomaamme yllättäen että se meidän kohta kuukauden kuolleena ollut Cloud Lord herää henkiin, ja nousee pystyyn. Muut vetävät miekkoja esiin, ja minä valmistaudun Water Bolttiin. Heitän Water Boltin, ja huomaan että se menee suoraan läpi, samoin käy kaikille iskuille. Samalla huomaamme että "Mind ill" repeää nauruun, ja samalla näky hajoaa. Arvaamme heti ketä saamme kiittää tästä "haamusta", ja annamme hänelle kunnon lumipesut. Valitettavasti hän menee kovasta käsittelystä tajuttomaksi, jo kuudennentoista lumipesun aikana, joten meillä jäi homma vähän kesken. Matkattuamme vielä pari tuntia saavumme Last Inniin.

Mindill alkaa näyttää aika sairaalta, ja kuumeiselta. Hän ilmeisesti vilustui pahemman kerran sen lumipesun aikana. Kiristämme vauhtia jotta ehtisimme Ilianiin mahdollisimman pian.

Saavumme Ilianiin, ja viemme heti Mindillin parantajan luokse, joka hetken tutkittuaan toteaa että tällä on keuhkokuume, ja että Mindill olisi kuollut muutaman tunnin päästä. Healer onnistuu kuitenkin parantamaan Mindillin, ja niin me pääsemme omatunnontuskistamme. Varoitamme kuitenkin Mindilliä leikkimästä moisilla keinoilla.

Saavumme viimein Carseen. Obrame vie kirjeen Baronille, joka kiitää häntä hyvin toimitetusta tehtävästä. Lisäksi saamme 500 kultaa siitä Cloud Lordista, ja sen hevosesta, ja saamme vielä pitää kaksi sen tavaroista (niihin valittaviin ei kuulunut lentävää hevosta). Valitsemme sen haarniskan, jota Obrame voi käyttää, sekä sen hyvän Broadswordin.

Etsimme asuntoa itsellemme, ja löydämmekin yhden mutta se on liian kallis. Jatkamme vielä uuden asunnon etsimistä. Käymme talleilla ostamassa hevosillemme vuodeksi tallipaikan, joten niistäkään ei tarvitse enään huolehtia.

Jampic Ni löysi taas pari taloa, mutta toinen niistä oli liian pieni ja toinen taas liian kallis. Kunnollisen asunnon löytäminen tuntuu vaikealta. Lisäksi Jampic Ni sai pari vinkkiä muista myytävistä taloista, mutta emme ehtineet vielä katsoa niitä läpi. Illalla kuulemme Obramelta että Mindill on taas joutunut ongelmiin, ja päässyt oikeuteen rauhan häirinnästä. Hän oli etsinyt jonkin talon, ja alkanut tehdä kaiken näköistä kiusaa siellä kuten askelia, hajuja, päättömiä ruumiita yms. Paikalle tullut taikuri oli huomannut hänet, ja nyt hän sitten on vankilassa. Korvausvaatimukset ovat 269 kultaa. Maksamme hänet ulos vankilasta.

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	   Day		Age 
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End
+
+ Burf-Puke
+ Mage			Tero		5	5	24.3	-	-
+
+ Jampic Ni
+ Thief			Ville		3	3	15.9	-	-
+
+ Obrame Skalorn
+ Cleric		Mankka		3	3	2.11	-	-
+
+ Mindill
+ Illusionist		Timo		3	3	2.11	-	-
+
+ Mirva
+ Barbarian		Pekka		2	2	3.3	-	-
+
+ Mi Hail
+ Paladin		Mankka		3	Dead/3	14.9	14.10	28
+
+ Graoc
+ Warrior		Timo		2	Dead/2	3.3	13.10	206

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>