TSM Osa 2, Luku 012 (tsmpart2/tsmpart2.012)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Tuntemattomien seikkailijoiden muistelmia Osa 2.

Kertomus Burf Puke The Follower of Nonamed Mage ja hänen

ystäviensä seikkailusta

vuonna 92

12. Luku

Iarty hakee Pepen pois Dragonin tulilinjalta, mutta liian myöhään, Pepe on jo ehtinyt kuolla. Päätämme levätä jonkin aikaa jotta tulisimme vähän parempaan kuntoon.

Lepäämme vielä aamupäivän, ja yritämme tuhota sen Dragonin uudestaan. Iarty kiipeää katolle, ja laskeutuu sitten sieltä köyden varassa alas ikkunan luokse, ja onnistuu vetämään ikkunaluukut auki. Tässä takana on kalterit, ja noin tuumanpaksuinen lasi. Minä ruostutan kalterit rikki, ja sen jälkeen Iarty lähtee uudestaan köyden varassa hajottamaan ikkunaa. Hän potkii sitä muutaman kerran, ja saa siihen jo säröjä, ennen kuin loukkaa nilkkansa, ja joutuu putoaa. Laskeutumis taikani ei toimi, ja hän tömähtää maahan, mutta ei saa kuitenkaan mitää kovin vakavaa vammaa pudotessaan. Seuraavaksi Dezta menee latoon, ja ampuu sieltä Crossbowlaan lasin rikki (hän onnistuu tässä hommassa kerran pudottamaan kaikki bolttinsa, mutta se vain hidastaa). Seuraavaksi mietimme miten tuonne sisälle kannattaisi mennä. Päätämme kokeilla lentämistä, ja heitän Iartyyn lento taian, ja hän lentää ikkunasta sisään. Sisälle päästyään lentää häneen firebolt, ja hetken päästä seuraava jne. Hän onnistuu kuitenkin pääsemään ulos sieltä hengissä.

Päätämme kokeilla toista strategiaa, eli menemme yläkertaan, ja minä teen naapurihuoneen ja tämän huoneen välille oven, josta Iarty sitten huitoo sitä Dragonia lancellaan. Hän saa sitä aika monta kertaa huidottua, ennenkuin tekemäni ovi kuroutuu umpeen. Dragoni sitä vastoin ei oikein saa mitään aikaiseksi hyvin panssaroitua Iartya vastaan. Kun ovi menee umpeen jää Iartyn lance siihen väliin, mutta se on tukevaa Rohir tekoa, ja kiveäkin vahvempaa, joten se kestää. Teen toisen oven niin että se sivuaa lancea, jolloin Iarty saa revittyä lancen irti. Samalla Dragoni saa kuitenkin kunnon osuman Iartyyn, ja kun Dezta ryntää sinne pelastamaan Iartyä, minä päätän että tuo ovi on parempi pistää kiinni, joten Iartyn lance jää taas väliin, nyt se ei enään kestä sitä vaan hajoaa. Iarty on aika heikossa kunnossa, mutta Dezta saa tämän kuitenkin muuten kuntoon, paitsi että käsi kestää monta päivää parantua. Iarty, ei asiasta tykkää, ja ottaa niitä potioineita pari kappaletta paranemisen toivossa. Hetken päästä hän sanoo Deztalle että sinullahan oli se Crossbow hukassa lähdetään hakemaan sitä.

Niin sitten lähdemme kellarin luolastoon Iartyn opastuksella. Etenemme kolmistaan (minä, Dezta ja Iarty) suoraan ilman ongelmia sinne asti mihin viimeksi Behindu ja Forvarn juuttuivat, mutta onneksemme Iarty sanoo että se on toiseen suuntaan, ja niin jatkamme suoraan käytävää eteenpäin. Tulemme risteykseen, josta lähtee yksi käytävä oikealle, ja toinen jatkaa melkolailla suoraan. Lähdemme sinne oikealle päin, koska Iarty sanoo että se Crossbow on siellä. Jatkettuamme muutaman metrin huomaan katossa luukun, mutta koska Crossbow ei kuulemma ole siellä, jatkamme matkaa eteenpäin. Tulemme isonpaan saliin, jonka toisella laidalla on ovi. Menemme ovelle, ja katsomme että siinä ei ole ansoja, jonka jälkeen avaamme oven. Tulemme pienehköön huoneeseen, jossa on toisella laidalla neljä vipua, ja kaappi. Tutkimme taas kaapissa mahdollisesti olevia ansoja, ja kun emme niitä löydä avaamme kaapin. Sisältä löytyy musta miekka, joku kaapu, naamio, ja neljä kaulakorua. Lisäksi kaapissa on Deztan Crossbow, jonka hän heti alussa ottaa. Iarty ottaa miekan käteensä, ja tutkii sitä. Tutkiessaan sitä toistamiseen, saa hän shockin, ja jalka menee. Dezta huomaa että kaikki nuo esineet ovat pahoja ja päättää että ne pitää tuhota. Dezta pyytää minua ruostuttamaan sen miekan, ja kun aloitan ruostuttamisen saan shockin, ja lonkkani murtuu niin etten pysty kunnolla liikkumaan. Dezta sanoo minulle ja Iartylle että lähdemme jo menemään ylös, ja hän yrittää tuhota ne pahat esineet, ja että hän tulee sitten perästä. Niin minä ja Iarty lähdemme takaisin ylös. Dezta tulee hetken päästä perästä ja sanoo, että sai tuhottua kaikki muut paitsi sen miekan.

Dezta sanoo että hän lähtee ammuskelemaan sitä Dragonia Crossbowllaan, ja muutaman minuutin jälkeen hän tulee takaisin, ja kertoo että hän oli saanut sen Dragonin pään tuhottua.

Seuraavana päivänä minä, Iarty ja Forvarn olemme vielä makuulla paranemassa, kun Dezta lähtee tutkimaan sitä Dragon huonetta. Jonkin ajan päästä hän tulee takaisin, ja kertoo löytäneensä sieltä joitankin mielenkiintoisia esineitä, ja lisäksi tavanneensa jonkun Great Dragonin, joka oli tullut pilvessä ikkunan ulkopuolelle. Tämä toinen Dragon oli sitten sanonut kuultuaan Deztan nimen, että hän ei voi tappaa tätä nyt, ja sitten hän oli antanut Deztalle läjän kamaa, ja sanonut että nyt velka on maksettu, ja ensi kerralla hän sitten tappaa Deztan. Deztaa tuntuu vieläkin vaivaavan se miekka, ja hän päättää lähteä alas hakemaan sitä pois sieltä. Kun Deztaa ei kuulu iltaan mennessä takaisin alan huolestua pahasti, ja yritän saada Forvarnia mukaan alas, mutta hän ei suostu lähtemään.

Deztaa ei vieläkään kuulu alhaalta, joten minä alan huolestua lisää, ja pitkällisen väittelyn jälkeen saankin Forvarnin mukaan alas. Pääsemme hitaasti edeten vihdoin siihen kohtaan jossa Behindu, ja Forvarn juuttuivat sivukäytävään kiinni näemme Deztan maassa makaamassa 18 rotan ruumiin päällä. Hän oli romahtanut vertavuotavana rottien päälle, ja tappanut ne kaikki. Lähdemme lennättämään häntä ylös, ja onneksemme puolessavälissä tulee vastaan se ritari, jota kanssa yritin saada alas, mutta joka tunsi itsensä liian heikoksi, ja nyt sitten auttaa meitä viemään Deztan ylös. Ylhäällä sitten huomaamme että Dezta on Body stabilize transsissa, ja saamme hänet parannettua, mutta hän jää kuitenkin vielä tajuttomaksi. Samalla huomaamme että se yksi alhaalta löydetty ruumis ei ole vielä ollenkaan mädäntynyt, joten sekin on varmaan Body stabilizessa, ja alamme parantamaan häntäkin, ja saammekin hänet kuntoon. Nyt kuulemme että hänen nimensä on John The Troll Slayer, ja hän kertoo tulleensa parin kaverinsa kanssa paikalle juuri kun me olimme menneet maahan silloin noin viikko sitten. He olivat saaneet sen tyypin tapettua, mutta sitten he olivat törmänneet kellarissa käärmeeseen, joka oli voittanut heidät.

Päätän yrittää Magic rituaalia, jolla voisin ruostuttaa kaikki talossa olevan metallin. Aloitan rituaalin heti kun työmiehet ovat saaneet talon tyhjennettyä kamoista, ja kun sitten olen juuri heittämässä sitä ilman käsien apua (lonkka on niin pahasti vielä murtunut, etten voi liikuttaa edes käsiä, ilman että se häiritsee kaikkea), epäonnistun ja saan sydänkohtauksen. Muut tulevat paikalle ja kuulevat paikalliselta parantajalta, että minulla on vain sydänkohtaus, joten ei tässä mitään hätää. Ihme vain että olen kuulemma hengissä, mutta luultavasti en kuullemma säily kauaa hengissä, jos minua ei saada kunnon hoitoon. Muut päättävät antaa minulle pari potionia, ja siitä eteenpäin, aina yhden potionin päivässä kunnes paranen, tai menen huomattavasti huonompaan kuntoon...

Muut lepäilevät, ja odottelevat että minä tai Dezta tulisimme tajuihimme. He juottavat minulle aina yhden potionin päivässä ja kun he juottavat minulle tämänpäiväisen potionin saapuu paikalle suuri pimeys, joka peittää paikan...

He onnistuvat löytämään sen oikean potionin, joka parantaa minut täysin, ja herään. Yritän nyt uudestaan sitä Magic rituaalia, ja tällä kertaa kun lonkkani ei enään ole estämässä käsien käyttöä onnistun siinä helposti, ja niin kaikki talossa oleva rauta ruostuu. Lähdemme ympäristöön etsimään yrttejä, ja tällä matkalla näemme sitten kaukaa lammaslauman. Hiivimme lähemmäksi, ja minä heitän niistä kirjoista löytämäni kantamaa pidentävän taian, ja yritän nukuttaa lampaat. Epäonnistun spellissäni, ja yritän uudestaan. Tällä kertaa onnistun, ja saan nukutettua neljä lammasta, loput lähtevät pakoon. Menemme lampaiden luokse, ja viemme ne leiriin, jossa porukka saa vihdoinkin vaihtelua siihen peruna ruokavalioon, mitä tähän asti on noudatettu. Säästän Deztalle yhden kokonaisen koiven, koska tiedän miten nälkäinen ihminen on kun hän herää pitkästä tajuttomuudesta.

Lähdemme taas etsimään yrttejä, ja nyt sitten löydämmekin niitä mutta emme ruokaa, joten joudumme tyytymään perunoihin.

Dezta tulee tajuihinsa, ja parantaa itseään. Kun hän vielä on syönyt on hän kunnossa tutkimaan luolastoa lisää. Menemme ensin sinne miekan luokse, josta sitten jatkamme siitä isosta huoneesta eteenpäin. Tulemme ansan luokse, jota Dezta ei ajoissa huomaa ja iso kirves osuu häntä kilpeen. Tämän jälkeen hän pääsee ansan ohi. Muilla ei ole ongelmia paitsi Johnilla, joka hädin tuskin pystyy liikkumaan haarniskassaan. Kirves osuu häneen, ja hän menee maahan. Dezta saa vedettyä hänet turvaan, ja parantaa hänet. Tulemme vielä isompaan luolaan, jossa on alttari, ja pahan jumalan patsas. Dezta sanoo että se on pahan jumalan patsas, ja ett} se on tuhottava, jolloin minä, Iarty ja John syöksymme välittömästi lähimmän kulman taakse, Kilvan vetää maihin, ja lähtee kontaamaan suojaan. Samalla Dezta vetää miekkaa esille, jolloin Forvarn alkaa sepustamaan jotain seuraavaa:

"Hetkinen, odota hieman. Ehkä meidän ei kannata nyt tuhota tuota patsasta. Meillä on vielä paljon tutkimatta tästä luolasta joten ehdottaisin, että me tutkisimme..." (Huomaa, että muut ovat häippäässeet ja Dezta on jo lyöntiasennossa.) "HULLU ! ÄLä lyö sitä ! Odota, että pääsen tuonne suojaan ! Menen tuonne luolaan eteenpäin...tai ehkä pääse nopeammin tuonne taaksepäin..toisaalta..."

Dezta lyö toisen kerran patsasta, jolloin Forvarn karjuu:

"AAAAAAAAHHH!!" (Paniikki! Syöksyy maahan. Lähtee konttaamaan taaksepäin) "Minua yritetään tappaa!! IDIOOTTI, LOPETA SE HAKKAAMINEN! Olet kuollut mies Dezta. Tapan sinut..."

Dezta ei asiaan kiinnitä mitään huomiota, jolloin Forvarn viimein päättää syöksyä maihin, ja kontata turvaan, kiroilleen mielipuolisesti. Dezta hakkaa patsasta miekallaan, joka ei valitettavasti kestä montaa kymmentä iskua, ja niin Deztan "Justice Bringer" hajoaa, tosin ei kiveen hakkaamisen seurauksena, vaan pahan jumalan vaikutuksesta. Dezta vaihtaa toiseen miekkaan, ja jatkaa hakkaamista. Lopulta Dezta saa sitten sen jumalankuvan tuhottua. Tulee vielä viimeinen pahan jumalan hyökkäys, mutta se ei saa mitään erikoista aikaiseksi.

Juttelemme hetken Dezta kanssa ja päätämme aloittaa Magic rituaalin, jolla yritämme häätää pahan jumalan täältä. Aloitamme rituaalin, ja muut päätävät lähteä takaisin taloon. Monen tunnin päästä on rituaali valmis, ja Dezta heittää spellin. Yllättäen vastoin odotuksia me onnistumme siinä, ja saamme pahan karkoitettua. Dezta on vetänyt itsensä niin poikki, että menee saman tien tajuttomaksi. Olimme ennen rituaalia laskeneet, että hän tulee olemaan aika monta päivää tajuton. Deztan jumala Raao näyttää tykkäävän meidän toiminnasta, ja hän vaihataa minun ihon väritystä vielä lisää, niin että se on nyt puna/sini raidallinen. Lisäksi minä huomaan samalla että Raao on kunnon jumala, ja käännyn tämän uskoon. Rituaalin jälkeen huomaan että täällä on aika valoisaa, ja samassa kuulen huutoa yläpuolelta. Huomaan että koko luolan katto on hävinnyt taivaan tuuliin, ja ylhäällä seisoo jo kuntoon tullut Iarty. Heitän Deztaan levitationin, ja itseeni flyn, ja lennämme katon kautta ulos. Myöhemmin kuulen että John ei ollut päässyt enään siitä ansasta toisata kertaa ja oli kuollut siihen.

Päätämme lähteä tutkimaan loppua luolastosta. Mukaamme lähtee minä, Forvarn, Iarty ja ritari Kilvan. Pääsemme etenemään ilman ongelmia, kunnes tulemme yhdessä käytävässä muutaman jousienmaalitaulun luokse. Jatkaessamme siitä eteenpäin lähtee siitä yksi käytävä oikealle, ja se suoraan menevä päättyy veteen. Kun menemme tutkimaan sitä oikealle lähtenyttä käytävää tulemme risteykseen, josta lähdemme oikealle. Hetken päästä näen edessä Wardin, ja tutkittuani sitä huomaan että se on summonointi wardi, ja päätämme että emme jatka tännepäin.

Lähdemme tutkimaan sitä vasemmalle johtanutta käytävää, ja kuljettuamme sitä jonkin matkaa astuu edessä kulkenut Iarty happoon, ja seuraavana kulkenut Kilvan lähtee juoksemaan pakoon, me muut edellä. Kun tulen kohtaan jossa mahtuu useampi rinnan pysähdyn, ja heitän Iartyyn leapingin, niin että hän pääsee pois, sitten jatkan juoksua pakoon. Kun pääsemme risteykseen pysähdymme, ja jäämme odottelemaan Iartyä, joka tuleekin hetken päästä. Hän kertoo että se happo on aika pieni, ja tullessaan takaisin hän oli onnistunut hyppäämään sen yli. Minä päätän heittää itseeni flyn, ja lennän tutkimaan sitä käytävän loppua. Lentäessäni hapon yli yrittää happo ylttää minuun, mutta ei onnistu. Pääsen sen toiselle puolelle, mutta se lähtee seuraamaan minua. Tulen sinne toiseen päähän, ja näen alhaalla jotain kiiltävää, jonka tunnistan jalokiveksi. Yritän saada sen, mutta osun happoon, ja se sattuu, niin paljon etten oikein hallitse itseäni. Nyt varsinainen happo on päässyt minun luokseni, ja osuu minuun. Iarty huomaa tämän, ja ottaa Grapping hookin, ja heittää sen hienosti niin että se kietoutuu ympärilleni, ja vetää minut turvaan.

Tulen parin päivän päästä tajuihini, ja lepäämme vielä lisää. Tukimme siinä sivussa tavaroita, ja odottelemme että talon purkaminen on lopussa.

Seuraavana päivän tutkimme Iartyn kanssa hevosia, ja huomaamme että siellä on Kilvanin ratsu, ja parin hänen sotilaansa ratsut, mutta monta ratsua on kuollut siinä tulipalossa. Tämän jälkeen minä sorttaan sen kirjaston kirjat, ja löydän sieltä 135 magiikkaa/alkemiaa käsitteleviä kirjoja, jotka otamme mukaan vaunuihin. Löydän sieltä myös kopion Nonamed Mages diarystä, jonka päätän antaa Alanille, hän kun on ollut kiinnostunut siitä kirjasta. Ihmettelen muuten tuosta kirjasta se kun on todella paljon samanlainen kuin se minun oma kappaleeni, käsialaa ja tahroja myöten, paitsi että väri ja paperi on hieman erilainen.

Lähdemme taas kerran alas, ja tutkimme lopun luolastosta. Siihen entiseen alttarisaliin pääsee toista tietäkin, jota vartioi joku patsas, jonka annamme kuitenkin vielä olla paikallaan. Lisäksi meillä puuttui vielä se yksi käytävä tutkimatta. Sen päästä löydämme pari todella isoa koppakuoriaista, joista toisen Iarty saa iskettyä matalaksi, ja toisen minä saan nukutettua. Niiden takaata löydämme pari panssaria, jonkin main gauchen. Kun tutkin tuota main gauchea huomaan että siinä on taikaa, joka saa sen tulemaan käteen välittömästi. Tutkin muitakin tavaroita, ja koitan lukea uudestaan niitä kirjoja.

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	   Day		Age 
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End
+
+ Burf-Puke The Follower of Nonamed Mage
+ Mage			Tero		6	6	24.3.91	-	-
+
+ Dezta Scaunierayn
+ Cleric		Mankka		5	5	21.2.92	-	-
+
+ Iarty Bastolergar of Clan Daf of Framsburges
+ ??????		Ville		3	3	8.7.92	-	-
+
+ Forvarn
+ Rogue			Ahponen		3	3	8.7.92	-	-
+
+ Pepe The Greenfinger
+ Farmer		Nevalainen	3	Dead/3	8.7.92	10.7.92	2
+
+ Jaranart (Levossa Baldemarissa)
+ Burgler		Tero		3	3	5.5.92	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>