TSM Osa 3, Luku 006 (tsmpart3/tsmpart3.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kertomus erään ryhmän kohtaloista

vuonna 457-458

6. luku

Lähdemme kiipeämään lumivyöryä ylös. Minä ja Crush sidomme köyden väliimme, ja siihen köyteen sitten kiinnitämme myös kantamuksemme. Koska Mac ja Doug ovat edelleen tajuttomina kannan minä Dougia ja Crush kantaa Macia. Pääsemme aika pitkälle, mutta rinne on jyrkkä ja todella liukas. Etenemme todella hitaasti, ja koska yritämme pitää välissä olevan köyden kireänä, joutuu toinen aina odottamaan toista. Puolessa välissä käy sitten se jota olemme koko ajan pelänneet, eli minä liukastun ja lähden liukumaan lunta alaspäin. Crush yrittää pysäyttää minut, mutta hän ei saa riittävän hyvää jalansijaa, ja lähtee itsekin liukumaan. Pudotamme kantamukset, ja yritämme pysähtyä, mutta ei se niin vain onnistu. Minä pysähdyn vasta melkein alhaalla, kun törmään keskikokoiseen kiveen. Crush saa itsensä pysäytettyä suhteellisen pian, ja kantamukset ja tajuttomat pysähtyvät törmättyään pariin isoon kiveen vähän puolen välin alapuolelle. Crush lähtee viemään Maciä ylös, ja minä yritän kontata huonossa kunnossa yksinään ylös asti. Pääsen vähän matkaa ylös, ja sitten putoan taas. Menen tajuttomaksi. Crush kantaa meidät kaikki ylös, ja ylhäällä toteaa sitten että Doug on jo kuollut, ja minä ja Mac olemme huonossa kunnossa. Crush lähtee kiertelemään ja etsimään sopivaa suojaa, ja takaisin tullessaan löytääkin sen meidän edellisen luolan. Hän vie meidät sinne, ja sytyttää vankkureiden paloista nuotion meitä lämmittämään. Sitten hän jää odottelemaan että me tulisimme tajuihimme.

Kylmä läpinäkyvä pallo lähestyy sisältä luolasta. Onneksi se menee suoraan pysähtymättä ohi.

Molemmat edelleen tajuttomina.

Luolassa on pakko olla toinenkin ulöskäynti. Nyt sieltä tulee iso jättiläinen. Crush jää odottelemaan ja katsomaan mitä se tekee, ja kun se sitten käy kimppuun, lyö Crush sitä miekallaan. Valitettavasti jättiläisen nahka on sen verran kovaa, että Crushin maaginen kahdenkäden miekka hajoaa, ja hän joutuu siirtymään normaaliin miekkaan. Toisella iskulla hän saakin sitten jättiläisen halkaistua kahtia, ja molemmat puoliskot putoavat hänen päälleen. Crushilta menee pitkään ennen kuin hän onnistuu kaivautumaan esiin, koska hän on ensin jonkin aikaa tajuttomana.

Kaikki tajuissaan. Mac lähtee käymään toivomuskaivolla. Kuulemme myöhemmin alhaalta kidutusääniä, ja lähdemme katsomaan mitä siellä oikein tapahtuu. Löydämme Macin, joka on sidottu penkkiin kiinni, ja kaunis nainen ruoskii häntä parhaillaan. Samalla kuulemme Macin huutavan: "Aaah.. lisää ... kovempaa... jne", ja toteamme ettei hänellä ilmeisesti olekaan mitään hätää. Lähden ylös, mutta Crush jää alas kateselemaan. Kun kuljen sen lähteen poikki tunnen vanhenevani, ja menevän huonompaan kuntoon. Crushkin tulee jossain vaiheessa ylös, mutta Mac jää vielä alas.

Päätämme lähteä, ja Crush lähtee hakemaan Macia alhaalta. Hän löytää tajuttoman Macin, joka puristaa jotain kourassaan. Crush löytää Macin kädestä platinapalan, ja hän heittää sen kaivoon toivoen että Mac olisi kunnossa. Crushin toive toteutuu, ja niin he sitten lähtevät ylös kierrettyään ensin pohjan kautta, koska Mac väittää kiven kovaan, että ne kaivossa ennen olleet rahat ovat jossain lähistöllä. Mac oli kuulemma jollain taika keinolla onnistunut tyhjentämään kaivon, mutta hän ei tiennyt minne ne rahat olivat menneet. Macin 'kiduttaja' nainen lähtee myös mukaamme. Illalla sitten lähdemme viimein liikkelle, ja kun tulemme ulos näemme edessämme ison kasan rahaa. Jaamme ne tasan, ja jatkamme matkaa solaa ylös. Myöhään illalla näemme 11 sotilaan partion tulevan vastaan, mutta kun piiloudumme lumeen, kävelevät he ohitse.

Tulemme vihdoin huipulle.

Laskeudumme alas solasta lumirajan alapuolelle, ja pääsemme Rasin rajalle.

Pääsemme kotiin. Minä olen vieläkin pahasti sairas, ja täälläkin on vielä useita kymmeniä sairaita, jolle tuomme apua. Minä menen suoraan sairaalaan lepäämään. Alamme viettää talvea.

Saan sairaalaan vieraita, kun Crush jää vaunujen alle, ja viettää pari viikkoa toipumassa sairaalassa.

Powder tutustuu johonkin epäilyttävään heppuun, joka lahjoittaa hänelle pienen idolin. Mies näyttää todella epäilyttävältä.

Macia kositaan, ja koska nainen on rikas, ja odotettavissa on runsaat myötäjäiset suostuu Mac, ja menee naimisiin.

Powder saa tiedon isänsä kuolemasta, ja lähtee sinne hautajaisiin.

Crushin ystävää loukataan, mutta Crush hoitaa hommat, nyt kun on jo kuntoutunut siitä onnettomuudesta.

Joku mies antaa Macille kartan, ja lapun, josta hän ei kuitenkaan saa mitään selvää. Odotamme että Powder tulisi sieltä isänsä luota, ja tutkisi lapun.

Crush määrätään vaaralliseen tehtävään, josta hän suoriutuu muutamassa päivässä terveenä takaisin. Juuri sairaalasta lähtenyt Ofwine sairastuu heti perään uudestaan, ja palaa sairaalaan.

Aronia syytetään jostain, ja hänet tuomitaan kahdeksi kuukaudeksi työleirille.

Macin vaimo on saanut sukupuolitaudin, ja vaimon isä ei oikein usko Macin selityksiä asiasta. Isä haastaa Macin kaksintaisteluun omaa esitaistelijaansa vastaan. Taistelu on aika jännittävä, mutta voittajasta ei ole epäilystäkään. Voitettuaan taistelun eroaa Mac vaimostaan, ja palaa oman 'sihteerikkönsä' luokse. Alamme kuulla että naapurivaltiollamme olisi demon-armejoita, muutenkin levottomuus alkaa hieman kasvaa, kun sotahuhut alkavat liikkua. Minulta varastetaan pieni summa rahaa, mutta koska rahani ovat niin monessa osassa, ja eri paikoissa, että suuria menetyksiä ei oikein voi tulla.

Pääsen vihdoinkin sairaalasta, ja heti ensimmäisenä päivänä pääsen auttamaan yhtä partiota varkaan kiinniotossa. Powder palaa takaisin kotireissultaan.

Powder tutkii Macin karttaa, ja toteaa että kartan osoittemasta paikasta löytyy 'Book of Knownledge'. Luolan paikan osoittama kartta on aika hyvässä kunnossa, ja sitä pysyy lukemaan, mutta luolan sisäpuolen kartta on todella huonossa kunnossa.

Minulle tungetaan lappu, jota en osaa lukea. Powder tulkitsee sen, ja kertoo että siinä käsketään menemään myllylle puolenyön aikaan. Koska en osaa lukea lappua päättelen että se ei ollut minulle tarkoitettu, joten jätän asian sikseen. Powder haluaa kuitenkin mennä kertomaan myllyllä oleville tyypeille, että lappu on mennyt väärälle henkilölle, mutta myllylle ei ilmesty ketään.

Powder rakastuu, ja syöksyy suin päin naimisiin, vaikka Macin varoittava esimerkki on vielä tuoreessa muistissa.

Vaarallisia tehtäviä alkaa tulla jakoon. Ensimmäisenä Ofwine.

Minä itse saan itsemurhatehtävän, josta selviän niukin naukin.

Aronin vuoro suorittaa vaarallinen tehtävä, ja hänkin onnistuu siinä.

Kaupungissa kiertää todella huono tivoli.

Crushilta häviää suuri summa rahaa.

Aamulla toteamme että linnaa piirittämään on saapunut joukko demoneita. Kuulemme että se 'Book of Knownledge' voisi auttaa, ja koska meillä on kartta sen sijainnista käseketään meidän etsiä se. Kerään itselleni ryhmän, joka koostuu osittain vanhoista tutuista, ja parista uudesta kaverista. Ryhmän kokoonpano on seuraava: Johtaja minä, etumies Ofwine, jäljittänä Tukki, insinöörinä Powder, lekurina Aron, varsijousimiehenä uusi tulokas Vivian Smith-Smythe-Smith. Mukaan lähtee myös Mac ja Crush. Etenemme salakäytäviä pitkin linnan ulkopuolelle, kunnes tulemme sellaisen salakäytävän suulle, jonka edessä ei tunnu olevan vihollisia. Katsomme ulos, ja näemme että meidän ja turvallisen poistumistien välissä on neljä demonia, mutta muut ovat niin kaukana, ettei ne varmaan huomaa meitä jos menemme tästä läpi. Lataamme varsijouset, ja ammumme yhteislaukauksen. Emme saa yhteislaukausella paljoakaan aikaan, ja kun ne neljä pääsevät sitten meidän kimppuun isken minä oman vastustajani heti huonoon kuntoon. Jokaista demonia vastaan tulee kaksi meikäläistä. Heti ensimmäisellä iskulla saa yksi demonia iskettyä Powderin tajuttomaksi, ja kun ne hakkaavat molemmilla käsillään, niin on meillä ihan riittävästi vastusta. Saamme ne kuitenkin hakattua matalaksi, ja lähdemme saman tien juoksemaan jotta muut demonit eivät huomaisi meitä.

Vastaamme tulee rosvojoukko, jossa on mukana myös 8 selvästi sotilaskoulutuksen saaneita örkkejä. Minä, Crush ja Tukki käymme örkkien kimpuun, sillävälin kuin muut läiskivät ihmisiä. Pari pääsee pakoon, mutta yli kymmenen saamme kuitenkin tapettua. Lisäksi saamme yhden vangin, jonka otamme mukaan ja lähdemme viemään kohti linnaketta. Tutkiessaan roistojen tavaroita tarttuu Crushin käteen yksi kirottu miekka, jota Mac ei onnistu poistamaan. Taistelun tiimellyksessä Aron lähti ajamaan takaa paria rosvoa, jotka saivat hänet tajuttomaksi, ja pakenivat, ja Aron oli ehtinyt vuotaa aika paljon ennenkuin löysimme hänet. Lähdemme kantamaan häntä ja saavumme linnakkeelle illalla.

Odottelemme Aronin tajuihinsa tulemista. Mac onnistuu purkamaan Crushin miekan kirouksen, ja Crush houmaa että se miekka on itse asiassa aika hyvä.

Aron ei vieläkään ole tullut tajoihinsa, joten otamme Crushin hänen tilalleen, ja lähdemme jatkamaan matkaa. Mac jää tänne linnakkeeseen Aronin kanssa.

Saavumme luolalle. Lähdemme etenemään sisälle luolaan (katso karttaa kohta w, tästä eteenpäin nuo paikat on merkitty vain suluissa olevalla kirjaimella). Tulemme ensimmäiseen risteykseen, josta kuitenkin jatkamme kuitenkin suoraan. Tulemme isoon halliin, joka on täynnä pylväitä. Kuljemme hallin läpi, kunnes näemme edestämme himmeää hohdetta, jolloin edess kulkenut Ofwine, pysähtyy. Me muut jatkamme eteenpäin, sillä välin kun Ofwine päättelee että tässä varmaan tulee tauko, ja kaivaa jo repusta peittoa esille, ja alkaa levyttämään. Näemme edessämme pienen alttarin (u), joka hohtaa aivan kuin se olisi kultaa. Itse asiassa se on kultaa, ja kun Tukki huomaa tämän syöksyy hän alttarin kimppuun huutaen "se on minun, minun...", minä ja Powder syöksymme estämään häntä mutta emme ehdi riittävän nopeasti, samassa kuin Tukki koskee alttariin lentää katon läpi salama, joka osuu Tukkiin. Sekä Powder että minä saamme kovan sähköiskun, koska olemme repimässä Tukkia irti alttarista. Tukki menee iskusta tajuttomaksi, mutta toteamme hänen kuitenkin vielä ihme kyllä elävän. Nostamme hänet alttarin lähelle pylvästä vasten, ja toteamme, että emme me ainakaan rupea tajuttomia kantamaan, joten jääköön siihen. Alttarin takaata lähtee käytävä, jota päätämme lähteä tutkimaan.

Kuljettuamme muutaman metrin käytävää eteenpäin näemme maassa sieniä (q). Powder tutkii niitä, ja toteaa että ne eivät ole syömäkelpoisia, ja aiheuttavat pahoinvointia jos niitä syö. Jätämme sienet siihen. Jatkamme matkaa ja tulemme risteykseen, josta normaaliin tapaan jatkamme suoraan eteenpäin. Tulemme T-risteykseen, jossa meidän nyt sitten on pakko kääntyä, joten käännymme vasemmalle. Vähän matkan päästä löytyy lisää sieniä (p), mutta ne ovat erilaisia kuin ne edelliset sienet, joten sienispesialistimme tutkii sieniä, mutta ei onnistu tunnistamaan niitä koska ei edes uskalla koskettaa niitä. Powder päättää ottaa yhden sienen pussiin, ja tutkia sitä myöhemmin, mutta kun hän pistää pussia sienen päälle, räjähtää sieni Powderin silmille. Powder menee tästä pienestä tussahduksesta tajuttomaksi, ja päätämme dumpata hänetkin sinne alttarihuoneeseen (u). Jatkamme kuitenkin luolaston tutkimista.

Lähdemme takaisin alttarin takaata olevaa käytävää, mutta nyt käännymme jo ensimmäisestä risteyksestä vasemmalle, ja jatkamme sitä käytävää kunnes se kääntyy, ja yhtyy toiseen. Käväistyämme oikealla, huomaamme, että olemme nyt niiden rähäjtävien sienien toisella puolella, joten jatkamme vasemmalle. Ohitamme pari risteystä edeten koko ajan suoraan, kunnes tulemme taas T-risteykseen. Nyt käännymme tavallisuudesta poiketen oikealle, ja lähdemme kiipeämään jyrkkää rinnettä ylös. Tulemme ovelle (s). Ofwine, ja Vivian tutkivat ovea. Vivian huomaa siinä ansan, mutta ei saa sitä purettua, mutta Ofwine väittää ettei siinä mitään ansaa ole, ja vetää oven saman tien auki. Kun ovi aukeaa lentää jostain 6 pientä nuolta kohti Ofwineä. Yksi menee ohi, mutta loput viisi osuvat. Onneksi niistä kolme osuu kilpeen, ja vain kaksi osuu suoraan. Ryntäämme katsomaan miten Ofwinelle kävi, ja toteamme että hän vuotaa kuin suihkukaivo. Crush sitoo Ofwinen haavat, ja kun hän lopettaa toteamme, että läheltä piti. Toteamme ettemme uskalla siirtää Ofwineä tästä vielä minnekään, ja niinpä jätämme Miken vahtimaan Ofwineä tähän, ja me jatkamme vielä kolmistaan matkaa. Ovi oli jäänyt auki, joten menemme siitä läpi, ja lähdemme laskeutumaan alaspäin. Hetken kuljettuamme näemme edessämme maassa hassun symboolin (r). Tutkimme sitä mutta emme saa siitä mitään tolkkua. Päätämme että tulemme tänne sitten kun taikurimme on herännyt, ja lähdemme takaisin ylös. Tulemme Ofwinen luokse (s), jossa hetken mietittyämme sovimme että viemme hänet sittenkin takaisin sinne alttarihuoneeseen, koska siellä on varmasti turvallisempaa kuin täällä. Crush ottaa Ofwinen katoon, ja kantaa hänet Tukin ja Powderin viereen (u).

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+
+ Morniz The Explorer (Leader)
+ Duelist		Tero		5	5	16.6	-	-
+
+ Tuck (Tukki) The Foreverlasting Joker
+ Barbarian	 	Nevis		4	4	16.6	-	-
+
+ Crush Themup (Tracker)
+ Barbarian		Ville		3	4	15.7	-	-
+
+ Chepsi The Broken Powder (Engineer)
+ Alchemist		Alakoski	3	3	15.7	-	-
+
+ Doug Piranha (Missilist 2, Mage)
+ Mage			Maaninen	3	Dead/3	15.7	1.9	-
+
+ Ofwine (Entryman)
+ Burgler		Ahponen		2	2	15.7	-	-
+
+ Vivian Smith-Smythe-Smith
+ Rogue			Maaninen	2	2	2.2	-	-
+
+ Mike
+ Burgler		NPC (Ofwine)	1	1	19.7	-	-
+
+ Aron
+ Assasin		Ville		5	5	16.6	-	-
+
+ Mac The Cruel (Missilist 1, Medic)
+ Wizard		Nevalainen	4	4	15.7	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>