TSM Osa 3, Luku 005 (tsmpart3/tsmpart3.005)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kertomus erään ryhmän kohtaloista

vuonna 457

5. luku

Toivumme edellisen illan juhlista. Powder ja Ofwine lähtevät Taikureiden killan kirjastoon hakemaan tietoa niistä tavaroista mitä saimme. Minä ja Crush lähdemme kaupungille etsimään kirjanoppinutta, joka voisi kertoa meille niistä, ja Mac menee kuninkaanlinnan kirjastoon hakemaan tietoa. Ofwine kantaa jossain vaiheessa tajuttoman Powderin linnaan, ja kertoo tämän heittäytyneen ystävälliseksi, ja kätelleen taikureiden killan vartiomiehiä, jonka jälkeen Powder olikin sitten menettänyt tajunsa. Dougilla ei ollut tälläisia ongelmia mennessään sinne etsimään tietoa. Yritämme saada lääkäriä paikalle, katsomaan Powderin kättä, mutta emme onnistu. Saamme selvitettyä sen hassun muotoisen esineen merkityksen. Se on Glyphien poisto esine, eli sillä voi leikata ilmaan piirretyt taiat pois.

Lääkäri tulee puolenpäivän aikoihin, ja toteaa että tämä käsi olisi pitänyt lastoittaa jo eilen, mutta hänellä oli silloin jotain kiireitä. Ofwine kertoo tavanneensa kaupungilla kaksi veljestä, jotka ovat päättäneet liittyä hänen seuraansa. Toisen nimi on Roger, ja hänen isoveljensä nimi on Mike. Roger on samanlainen ulkoilmahommissa liikkuva tyyppi kuin Ofwine, ja Mike taas yleensä auttaa pikkuveljeään toimimalla vartiomiehenä. Lisäksi Ofwine kertoo tavanneensa jonkun Sir Edmund nimisen tyypin, joka sekin oli lyöttäytynyt hänen seuraansa. Koska veljekset ovat hieman epäilyttävän näköisiä ei heitä päästetä linnaan, ja niin Ofwine päättää nukkua heidän kanssaan majatalossa.

Mac menee taas kuninkaanlinnan kirjastoon, ja Doug taas taikureiden killan kirjastoon. He löytävät tietoja kahdesta uudesta esineestä: Se tiirikkasetti on jonkun mestarivarkaan setti, ja se on otettu tämän jo mestatun varkaan todistusaineiston joukosta. Lisäksi kuulemme että se kahden käden miekka jonka minä olin antanut Crushille on jättiläisenhalkaisija. Sillä joku kuuluisa sankari on aikoinaan halkaissut muutaman jättiläisen peräjälkeen. Lisäksi se on maaginen, ja muutenkin hieman normaalia parempi ja kevyempi.

Iltapäivällä minä sairastun pahasti, ja pääsen juuri ja juuri lääkärin luokse, jossa lääkäri minut nähdessään alkaa heti laittaa kasvomaskia, ja hansikkaita käteen ja muutenkin suojautumaan tartunnalta. Lääkäri tunnistaa taudin vaaralliseksi, ja sanoo että se saattaa olla tappavaa. Lisäksi hän kertoo että siihen voidaan valmistaa lääkettä, mutta lääkkeeseen tarvitaan Alppiruusua, jota hänellä ei nyt satu olemaan varastossa.

Doug ja Ofwine jatkavat sekoilujaan kaupungilla, Mac ja Crush viihtyvät kirjastossa. Taas saadaan tietoa yhdestä esineestä. Macin nahkavaatteet ovat kuulemma jonkin Houdinin vaatteet, mutta tarkempaa tietoa niistä ei kuitenkaan löydy. Minun oloni ei ole yhtään parantunut, ja olen edelleen pahasti sairas. Yritän saada kavereitani hakemaan minulle sitä lääkettä, jos vaikka ensin kävisivät kysymässä osaako Milyen tehdä sitä. Ofwine tulee illalla linnaan nukkumaan, koska häneltä oli edellisenä iltana varastettu osa rahoista. Hän tuo Sir Edmundin mukanaan.

Aamulla kuulemme suru-uutisen: Kuningas on kuollut. Hänet on murhattu yöllä veitsellä. Aamulla myös huomaamme että Sir Edmund on jättänyt meidät, emmekä näe häntä enään. Saan kaverini ylipuhuttua, ja he päättävät lähteä Milyenin luokse. Matkaan lähtevät Crush, Powder (jonka käsi on jo melkein kunnossa), Ofwine, Doug (joka haluaa astmalääkettä) ja Mac. He lähtevät melkein heti aamulla.

Matkalaiset saapuvat takaisin, ja kertovat että veneestä puutui airot, ja toisen he olivat löytäneet, mutta toinen oli edelleen hukassa, joten he olivat tulleet ostamaan kaupungista yhden airon lisää.

Matkalaiset lähtevät uudestaan liikkeelle, ostettuaan kaupungista airon.

Matkalaisista ei kuulu mitään uutta. Odotan heitä takaisin huomiseksi.

Ei vieläkään mitään.

Porukka saapuu takaisin. He eivät vieläkään ole päässeet Milyenin luokse, vaan soutaessaan sinne oli toinen airo katkennut muutaman tunnin soutamisen jälkeen. Siten kun he sitten olivat kääntyneet takaisin rantaan, oli toinenkin airo katkennut jossain vaiheessa. He olivat kokeilleet kaikenlaista, mm matkia sitä metsästystorvea, mutta sen he olivat lopettaneet kun Powder meni yllättäen tajuttomaksi kesken yritysten. Mac oli yrittänyt lentää veneen kanssa (Hän oli kyllä saanut veneen lentämään, mutta ei ollut saanut ohjattua sitä) Crush oli yrittänyt vetää venettä vesikävelytaian avulla, mutta taika oli loppunut kesken, ja Crush oli joutunut veteen. Sitten he olivatkin alkaneet soutaa veneen tuhdoilla, ja kun Ofwine oli niitä jo kaksi pudottanut, siirryttiin kilpiin, ja Mac tuli Ofwinen tilalle kauhomaan, ja hajotettuaan yhden kilven, pääsivät he viimein rantaan, ja sieltä sitten tänne kaupunkiin ostamaan airoja. Koska Powder oli edelleen tajuton, ja heikossa kunnossa (se matka ei ollut yhtään parantanut tilannetta, paarit olivat hajonneet kerran, ja kun he olivat väsänneet uusia olivat muurahaiset päässeet puremaan Powderia niin että hän oli saanut pari haavaa). Joe päätti lähteä Powderin tilalle, kun he seuraavana päivänä olivat lähdössä kuuden airoparin kanssa matkaan.

Porukka lähtee taas liikkeelle.

Alan voida jo hieman paremmin. Porukasta ei mitään tietoa.

Tuntuu siltä että olen onnistunut voittamaan taudin, ja alan jo paranemaan hyvää vauhtia. Ei vieläkään uutta porukasta.

Matkalaiset saapuvat illalla, ja kertovat että siihen lääkkeeseen vaaditaan tosiaankin sitä alppiruusua, ja että Milyenilla ei ollut sitä, joten sitä pitäisi hakea jostain. Olen kuitenkin jo niin hyvässä kunnossa, etten tarvitse sitä lääkettä, joten päätämme unohtaa sen kokonaan. He kertovat että he olivat päässeet aivan ilman ongelmia rannalle, mutta he eivät olleet sitten löytäneet venettä mistään. Hetken etsittyään he olivat löytäneet toisen veneen, jossa keulassa luki valtion omaisuutta, jota he sitten olivat lainanneet. Harmillista kyllä olivat veneen omistajat saapuneet juuri samalla hetkellä, ja he olivat joutuneet lähtemään rannasta vauhdilla (katkoen samalla kaksi airoa). Sotilaat olivat ampuneet heitä muutaman kerran jousilla, ja raskaalla varsijousella, mutta eivät olleet saaneet kuin yhden osuman Crushiin. Mac oli jäänyt rannalle, ja huomattuaan että muut olivat lähteneet veneellä oli hän juossut pois sotilaita karkuun, ilman että sotilaat olivat edes huomanneet häntä. Mac oli sitten kävellyt kohti kaupunkia, mutta yöllä nukkuessaan, oli joku todella iso otus astunut hänen päälleen, ja hän oli herännyt kolme päivää myöhemmin isossa jalanjäljessä pahasti vahingoittuneena.

Muut olivat soutaneet sinne ensimmäiselle saarelle, ja Joe oli kasannut sen alttarin loppuun sillä aikaa kun he olivat odottaneet Rrrammia. Sitten olivat menneet Milyenin luokse, ja kuulleet että sitä lääkettä ei voi tehdä ilman sitä alppiruusua, ja että hänellä ei ole tarvikkeita astmalääkkeeseen. Tämän jälkeen he olivat palanneet ilman kommelluksia kaupunkiin, ja kaupungin portilla oli Mac liittynyt seuraan kuin mitään ihmeellistä ei olisi tapahtunut.

Powderin käsi joudutaan amputoimaan koska se on niin pahasti märkinyt. Hän on edelleen tajuton, mutta näyttää siltä että operaation seurauksena hän jää henkiin. Ofwinen kaverukset ne kaksi veljestä ovat tällä välin jääneet kiinni murtovarkaudesta, ja molemmilta on leikattu toinen käsi pois rangaistuksena tästä. He eivät enään halua jäädä tänne, ja päättävät seurata Ofwineä minne tahansa tämä on menossa.

Odotamme Powderin kuntoutumista, mutta koska hänen tilansa ei näytä tulevan paremmaksi, päätämme lähteä kohti kotia, ehkä siellä on parempia lääkäreitä.

Lähdemme kohti kotia.

Pääsemme kotiin. Raportoimme tehtävästä esimiehillemme, ja käymme hakemassa uusia kamppeita vanhojen hävinneiden tilalle. Powder viedään heti sairaalaan, jossa hänelle annetaan jotain yrttejä, niin että hän alkaa jo hieman näyttää paremmalta. Saamme viikon loman, jonka vietämme lepäillen, ja tavaroita hankkien.

Kaupungissamme puhkeaa suuri Kolera epidemia, ja saamme tehtäväksemme hakea lääkettä Ypupidsta. Koska Ypupid on sodassa Lodatufon kanssa, emme voi mennä sinne laaksoa pitkin, ja meidän pitää kiertää Resin maasta lähtevän solan kautta laakson ulkopuolitse Ypupidiin. Ofwine ja hänen molemmat kaverinsa sairastuvat, joten he jäävät tänne. Mukaan siis lähtee Minä, Mac, Crush, Doug, Bill ja Joe. Lähdemme heti epidemian puhjettua.

Matkaamme ilman ongelmia Resin maan halki.

Saavumme Resin valtion ulkorajalle, ja alamme nousta siihen solaan.

Nousemme rajusti. Saavumme lumirajalle. Katselemme kulkiessamme, josko sattuisimme näkemään Alppiruusuja, mutta onni ei ole myötäinen emmekä löydä yhtään. Yllättäen huomaamme että meitä lähestyy lauma susia. Edessä kulkenut Joe kaatuu, ja liukuu jonkin matkaa mäkeä alaspäin. Lähden seuraamaan häntä, mutta vajoan syvään pehmeään lumeen. Doug, Mac ja Crush juoksevat ohitseni minua paljon keveämpinä, mutta Crushkin uppoaa vähän matkan päässä. Viimeisenä tullut Bill uppoaa kanssa lähes näkymättömiin lumen alle, mutta alkaa ponnistamaan sieltä nopeasti ylös. Minä hyppään kilpeni päälle, ja lasken mäen alas. Crush seuraa minun esimerkkiä. Nyt kaikki muut ovat turvassa pehmeän lumen toisella puolella paitsi Bill, joka epätoivoisesti yrittää päästä kilpensä päälle, mutta hän ei ehdi riittävän nopeasti, ja sudet saavuttavat hänet. Samassa huomaamme että meitä lähestyy iso lauma undeadeja, ja Doug huomaa lähellä ison oven, jota hän menee avaamaan. Kun hän tiirikoi lukkoa auki huomaa Mac vieressä pienen halkeaman, ja juoksee sinne me muut perässämme. Kun etenemme halkeamaa muutamia metrejä kääntyy se pari kertaa vasemmalle, ja tulemme pieneen kammioon. Samassa se käytävä mistä tulimme sortuu, ja Doug onnistuu juuri ja juuri väistämään putoavat kivet.

Kun olemme syttämässä valoa näemme meitä lähestyvän toisesta käytävästä noin 100 undeadia soihtujen kanssa. Minä ja Crush menemme eturintamaan, ja valmistaudumme ottamaan ne vastaan. Undeadit jäävät vähän matkan päähän odottelemaan ja kun alamme juuri ihmetellä mitä ne odottavat näemme suuren valonvälähdyksen. Minä ja Crush emme sokaistu, mutta lähes kaikki muut ovat aivan ulkona. Mac ei myöskään sokaistu, joten hän alkaa heittelemään undeadien karkoitus taikoja. Taistelu alkaa. Hakkaamme Curshin kanssa rinta rinnan näitä zombieita ja luurankoja. Aina noin minuutin välein lentää uusi sokaiseva valonvälähdys, jotka eivät kuitenkaan vaikuta minuun. Crush menee kuitenkin matalaksi kolmannesta valonväläyksestä, ja undeadit näyttävät pääsevän voitolle, ja sitten vielä se vanha vaivani eli silmäkipu iskee jälleen, ja olen melkein minuutin täysin ulkona kivusta. Tällävälin yksi luuranko hakkaa hetken aikaa minua, ja siirtyy sitten minun ohitseni hakkaamaan takanani olevia maassa makaavia kavereitani. Nousen ylös ja tapan taas pari zombieta, jonka jälkeen ne lähtevätkin pakoon, ja vain luurangot jäävät taistelemaan. Hakkaan luurankoja kappaleiksi, kunnes nekin sitten lähtevät pakoon.

Tilenne näyttää aika huonolta, vain minä ja Doug olemme tajuissamme, Joe on kuollut verenvuotoon, Crush ja Mac ovat tajuttomina. Otan niitä undeadien kantamia soihtuja, ja kerään kuolleiden undeadien jäänteet kasaan, ja poltan ne. Sitten lähden tutkimaan ympäristöä. Totean sen halkeaman mistä tulimme sisään tukkiutuneen kokonaan. Toinen käytävä jatkuu muutaman metrin, ja sen päässä näkyy iso vankka ovi, ja lattia on kylvetty täyteen pieniä piikkipalloja. Päätän etten tutki sitä enempää. Lähden seuraamaan sitä käytävää, jota undeadit pakenivat. Kuljen sitä joitakin metrejä, kunnes yllättäen minuun osuu taas sokaiseva valo, mutta toivun siitä suhteellisen nopeasti, ja samassa sitten minuun osuu vielä kaksi kertaa sähköpalloja, ja sitten näen kuinka joku juoksee ohitseni, ja pakenee käytävää pitkin eteenpäin. Koska olen nyt niin huonossa kunnossa, että kunnon puhallus saisi minut tajuttomaksi, palaan takaisin.

Lepäämme muutaman tunnin , kunnes alamme kuulla tuttua ääntä, ja huomaamme että luurangot tulevat taas kohti. Crush on jo tullut tajuihinsa. Otamme lapion, ja alamme raivata niitä piikkipalloja pois. Huomaamme yllättäen että lapiomme menee niistä läpi, mutta sanon Dougille, että jatkaa vain, ja hetken päästä huomaammekin että siellä oli pari oikeaakin piikkipalloa mukana, niiden illuusioiden joukossa. Minä ja Crush lähdemme hakemaan Maciä ja Joeta, ja kun palaamme kuulemme Dougilta, että ovi on pelkkä illuusio, ja kävelemme siitä läpi. Tulemme pieneen huoneeseen, jossa on kaksi sänkyä, iso alttari, ja siitä lähtee toinen käytävä, jonka tunnistan siksi salaoveksi, josta se yksi tyyppi hyökkäsi kimppuuni. Tuolta salakäytävästä on tulossa muutama undeadi kohti, käyn taisteluun, vaikka olenkin erittäin heikko. Zombie saa minuun aika hyvän iskun, ja menen tajuttomaksi.

Tulen tajuihini, ja kuulen että Crush oli saanut ne karkoitettua. Lisäksi huomaan että ranteeni ei oikein toimi, ja Doug kertoo että hän hieman epäonnistui taiassaan, ja siksi minun ja Crushin ranne ovat nyt tuossa kunnossa. Crush on nostanut toisen sängyn oven eteen tukkimaan käytävän, ja undeadit olivat kuulemma yrittäneet sitä kautta pari kertaa, mutta eivät olleet päässeet läpi.

Jossain sitten muutama undeadi onnistuu avaamaan sen salaoven, mutta minä ja Crush puolustamme sillä välin, kun Mac (joka oli tullut tajuihinsa jokin aika sitten) karkoittaa ne taiallaan. Käymme sulkemassa sen oven, ja saamme taas levätä monta tuntia ennen kuin undeadit pääsevät seuraavan kerran meitä häiritsemään.

Undeadit pääsevät sen sängyn ohitse, mutta viivytämme niitä sen aikaa että Mac saa ne tuhottua. Mac tutkii niitä toisesta sängystä löytyneitä kirjoja, mutta ei saa niistä selvää. Lepäämme vieläkin.

Crush on viimeinkin kunnossa, ja päätämme lähteä. Kuljemme sitä käytävää pitkin josta ne undeadit ovat tulleet, ja hetken päästä tulemme pahalta haisevaan huoneeseen, josta kuitenkin jatkamme samantien eteenpäin. Seuraavaksi saavummekin jo sitten halkeamaan, josta pääsemme ulos sinne solaan. Lähdemme jatkamaan matkaamme.

Saavumme lumirajan alapuolelle, ja kun olemme edenneet hetken matkaa niin kuulemme yläpuoleltamme hirmuista ryminää ja huomaamme lumivyöryn tulevan suoraan kohti solaa pitkin alaspäin. Katsomme ympärillemme, ja näemme lähellämme pienen luolan suuaukon. Ryntäämme sinne suojaan. Odotamme siellä kunnes lumivyöry on mennyt ohi, ja Crush alkaa kaivamaan meitä ulos täältä. Minä, Mac ja Doug lähdemme tutkimaan luolaa. Tulemme pienen lähteen luokse, josta juomme, ja kun toteamme sen olevan sopivan lämmintä myös peseydymme. Mac ei tahdo ensin peseytyä, mutta pienellä suostuttelulla saamme hänetkin mukaan. Doug tuntee itsensä paljon vanhemmaksi kun hän nousee lähteestä ja minä huomaan että vasen kyynerpääni voi taipua molempiin suuntiin.

Palaamme takaisin kertomaan lähteestä Crushille, ja samalla katsomaan miten kaivuu edistyy. Toteamme että Crushilla menee tuossa monta tuntia, ja niinpä päätämme jatkaa tutkimista. Kahlaamme lähteen halki, ja jatkamme käytävää alaspäin. Tulemme kaivolle, jossa lukee että heitä kolikko, ja toivo. Mac heittää ensimmäisenä kolikon, ja samassa paikalle ilmestyy iso naarastrolli, joka kaappaa Macin mukaansa, ja lähtee viemään tätä kulman taakse repien samalla Macilta vaatteita päältä. Ihmettelemme että mitähän Mac on oikein toivonut, ja mietimme omia toivomuksia. Minä toivon parempaa onnea, mutta en huomaa mitään erikoista. Dougin valittaa ettei hänenkään toivomuksensa toteutunut, ja odotettuamme hetken ilmestyy Mac takaisin tyytyväinen virnistys naamallaan. Päätämme jatkaa matkaamme luolaa pitkin eteenpäin. Tulemme pienen puron luokse, jonka Mac huomaa maagiseksi. Täytän siitä kenttäpulloni sillä välin kuin Mac ja Doug juovat ja sitten minäkin juon siitä. Tunnen oloni heikoksi, ja ajattelen että se on varmaan siitä että olisi pitänyt ensin juoda ja sitten vasta täyttää kenttäpullo. Juon kenttäpulloni sisällön, ja tunnen itseni vieläkin heikommaksi. Doug valittaa samaa, mutta Mac sanoo että tuopas on vahvistava virta, ja molemmat täyttävät siitä kenttäpullonsa. Jatkamme eteenpäin, ja kuljettuamme hetken matkaa huomaamme että luola päättyy. Palaamme takaisin toivomuskaivolle, jossa minä heitän kaikki rahani, ja toivon että olisin yhtä vahva kuin aikaisemminkin, ja samassa toivomukseni täyttyy, ja tunnen itseni yhtä vahvaksi kuin aikaisemminkin. Doug huomaa että sinne pitää heittää enemmän rahaa, ja heittää sinne 20 kultaa ja toivoo että ei olisi niin vanha kuin mitä sen edellisen lähteen vesi aiheutti, ja samassa hän huomaa että hänen toiveensa toteutuu. Mac toivoo taas jotain, ja samassa hänellä on edessään hirmuinen määrä tavaraa, ruoskia, mustia nahkahihnoja, voiteluöljyä, nahkavaatteita ja muita mistä emme saa selvää mitä ne ovat. Hän toivoo itselleen, jotain jolla voisi kuljettaa ne, ja saa kärryt, sitten hän toivoo hevosta, jolla vetää kärryjä, ja saa vanhan heikon muulin. Seuraavaksi hän toivookin että se muuli olisi parempi, ja saa paremman muulin. Hän lastaa tavaransa muuliin, ja lähdemme jatkamaan matkaa. Kahlaamme taas sen lähteen läpi, ja tulemme Crushin luokse, joka on jo saanut aukon kaivettua. Aukko on kuitenkin aivan liian pieni kärryille, ja muulille, joten Mac alkaa tutkimaan tavaroitaan, ja lajittelee niistä itselleen kymmenesosan, jonka päättää ottaa mukaan.

Crush ja Doug lähtevät käymään toivomuskaivolla, ja ohi mennessään Crush peseytyy lähteessä. Crush toivoo että hänen sielustaan puuttuva pala tulisi takaisin, ja heittää kaikki rahansa. Samassa hänen edessään on pieni yrtti, jonka hän heti syö. Tämän jälkeen hän huomaa että hänen sielunsa tuli kyllä takaisin, mutta toinen jalka ei oikein tunnu toimivan. Doug toivoo että hänen astmansa parananisi, ja samassa hän tuntee kuinka se pikkasen lievittyy, mutta ei parane. Hän heittää sinne loputkin rahoistaan mukaanlukien pikkuhilut, josta toivomuskaivo sitten suuttuu, ja heittää vettä hänen päälleen niin että Doug menee tajuttomaksi. Crush kantaa Dougin ylös, ja päätämme jatkaa matkaa.

Mac heittää Dougiin leijumistaijan, ja Crush menee edeltä ulos, sitten tulee Mac Dougia hinaten, ja minä viimeisenä. Kun ryömin sieltä ulos huomaan että lumi alkaa sortua takanani, ja tulen todella vauhdikkaasti sen loppumatkan. Mac huomaa että tässä on nyt hieno pulkkamäki, ja ottaa Dougin pulkakseen, ja lähtee laskemaan alas, ennenkuin ehdimme estää häntä. Lähdemme kävelemään perästä, ja löydämme heidät molemmat aika heikossa kunnossa lumialueen alapuolelta. Mac oli osunut suoraan isoon kiveen, ja saanut pahan iskun. Dougille ei kuitenkaan ollut käynyt kovinkaan pahasti. Odottelemme heidän tajuihinsa tulemista.

Doug tulee tajuihinsa, ja lähdemme liikkeelle. Näemme päivällä korkealla lentävän kotkan. Mitään muuta elollista ei näy. Aika autiota seutua. Yöllä kaksi sutta lähestyy meitä, mutta kun minä ja Crush lähdemme hyökkäykseen pakenevat ne.

Saan korkean kuumeen. Kiihdytämme vauhtia, koska minusta alkaa tuntua että tämä on sama tauti, ja tarvitsen lääkettä.

Kuume pahenee entisestään. Alan olla aika heikkona, mutta jatkamme silti.

Näemme edessämme ison lauman jäniksiä. Minulla on kiire, enkä halua mitään ongelmia, joten lähden kiertämään niitä. Doug ja Crush ammuskelevat muutaman kuoliaaksi varsijousillaan, ja juoksevat sitten minut kiinni. Doughin on jo saanut saman taudin, ja kuume alkaa nousta.

Saavumme kaupungin porteille. Heti kun meidän tilamme huomataan sulkeutuu kaupunki eivätkä he suostu ottamaan meitä vastaan. Lähetämme Crushin kirjeen kanssa porteille puhumaan, koska hän on ainoa joka ei ole sairas. Hän palaa ison säkin kanssa, ja kertoo että puhuttuaan hetken aikaa portilla olivat he laskeneet laskusillan alas, ja hän oli antanut kirjeen ristikon lävitse vartiomiehille, ja hetken päästä kaupunkilaiset olivat sitten laskeneet hänelle tämän yrttisäkin, ja sanoneet sen auttavan kaikkeen. Minä ja Doug syömme lääkettä. Lähdemme heti takaisin.

Näemme kaksi villihevosta kauempana. Minun ja Dougin tila alkaa helpottamaan, ja tunnemme kuinka tauti alkaa poistua ruumiistamme. Olemme kuitenkin taudin jäljiltä aika heikkona, joten matka ei suju kovinkaan vauhdikkaasti. Varsinkin kuin Mac on vieläkin tajuttomana. Hän ei parane kovinkaan paljoa, koska saa päivällä liikuttaessa likimain yhtä paljon vahinkoa kuin yön aikana paranee.

Näemme aamuyöllä villilammaslauman, mutta emme viitsi mennä metsästämään. Päivällä huomaamme kulkevamme itikka-alueen läpi. Toivottavasti ne eivät levitä lisää tauteja.

Saavumme takaisin lumivyöryn luokse, ja päätämme aloittaa nousun solaan heti huomenna.

+
+
+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+
+ Morniz The Explorer (Leader)
+ Duelist		Tero		5	5	16.6	-	-
+
+ Crush Themup (Tracker)
+ Barbarian		Ville		3	3	15.7	-	-
+
+ Chepsi The Broken Powder (Engineer)
+ Alchemist		Alakoski	2	3	15.7	-	-
+
+ Mac The Cruel (Missilist 1, Medic)
+ Wizard		Nevalainen	2	4	15.7	-	-
+
+ Doug Piranha (Missilist 2, Mage)
+ Mage			Maaninen	2	3	15.7	-	-
+
+ Ofwine (Entryman)
+ Burgler		Ahponen		2	2	15.7	-	-
+
+ Bill
+ Fighter		NPC (Morniz)	2	Dead/2	21.6	15.8	54
+
+ Joe
+ Fighter		NPC (Morniz)	2	Dead/2	21.6	15.8	54
+
+ Mike
+ Burgler		NPC (Ofwine)	1	1	19.7	-	-
+
+ Roger
+ Fighter		NPC (Ofwine)	1	Dead/1	19.7	-	-
+
+ Tuck (Tukki) The Foreverlasting Joker
+ Barbarian	 	Nevis		5	Out/4	16.6	-	-
+
+ Aron
+ Assasin		Ville		4	Out/5	16.6	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>