TSM Osa 3, Luku 014 (tsmpart3/tsmpart3.014)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kertomus erään ryhmän kohtaloista

vuonna 458

14. luku

Jatkettuani harjoituksia jonkin aikaa koputtaa joku ovelle, ja pyytää minua seuraamaan. Minut viedään käytävän vastakkaisella puolella olevaan huoneeseen, jossa istuu kirjoituspöydän takana arvokkaan näköinen mies. Tervehdin miestä, ja hän tervehtii takaisin. Kuulen että tämä on Adolf Neijakaisen luostari, ja tarkoittu ihmisille jotka haluavat olla rauhassa. Kysyn ovatko he mahdollisesti kuulleet jotain kuulusaista soittajasta Kurmazigistä, joka kuulemma oleskelee täällä päin. Hämmästyn suuresti kun hän ottaa suuren kirjan esiin, ja löytää sieltä että joku Kurmazig on asustanut täällä noin vuosi sitten. Sattumalta joku keksimäni niminen henkilö on ollut täällä. Kyselen tarkemmin ja saan kuulla ettei se kuitenkaan ole soittoniekka, ja että hän on lähtenyt täältä vuosi sitten. Juttelemme vielä jonkin aikaa lisää, ja sitten kysyn saanko jäädä tänne yöksi, ja lähteä sitten aamulla jatkamaan matkaa. Johtaja sanoo että kyllä se sopii, ja kutsuu paikalle jonkin veljen, joka osaa kieltäni. Minut ohjataan vierashuoneeseen, ja samalla näytetään missä iltapala on noin tunnin kuluttua. Alan taas harjoitella huoneessani, mutta joku tulee ilmoittamaan että tämä on rauhan paikka, ja niin minä siirryn ulos harjoittelemaan. Harjoiteltuani tunnin verran menen sisälle syömään iltapalaa, ja sitten nukkumaan.

Aamulla aamupesun, ja aamupalan jälkeen pakkaan tavarani, ja lähden ratsasatamaan pois. Tullessani laakson suulle näen kaverini, ja kuulen heidän yöpyneen luolassa luostarin edustalla, kunnes joku taikuri oli tullut aamulla ilmoittamaan heille, että heidän tulee poistua luostarin alueelta. Jatkamme vielä tämän ison syvennyksen tutkimista, vaikka se alkaakin jo loppua. Kuljettuamme jonkin aikaa näemme yllättäen edessämme kahdeksan demonia. Aron lähtee heti sivulta päin kiertämään niitä. Taffi lähtee toiselle sivulle varsijousen kanssa, ja minä Wirz'nbru'znr, Nodavid ja Mac jäämme keskelle. Minä siirryn vähän taaksepäin, ja Wirz'nbru'znr ja Nodavid seuraavat minua, koska heillä ei ole ollenkaan aseita. Demoneista yksi lähtee Aronin kimppuun, kaksi tulee meitä kohti, ja loput viisi lähtevät Taffin perään. Kun huomaan että ainoa vaihtoehto on lähteä pakoon, otan Wirz'nbru'znrin taakseni, ja lähden ratsastamaan pakoon. Nodavid tulee perässä, mutta Mac jää vielä paikoilleen heittämään joitain taikaa. Pääsemme Wirz'nbru'znrin kanssa helposti pakoon, ja kun pysähdymme toteamme että ilta alkaa lähestyä. Pystytämme teltan, ja jäämme odottamaan, jos muut löytäisivät tänne.

Aamulla lähdemme seuraamaan omia jälkiämme taaksepäin. Kuljettuamme puolipäivää liittyy meidän jälkiin toiset useamman ratsastajan jäljet, ja vähän matkaa myöhemmin liittyy niihin vielä lisää jälkiä. Ratsastamme vielä noin tunnin verran, kunnes saamme näkyviin oudon näköisen kääpiökulkueen. Kulkueeseen kuuluu kauppias Sir Trex Goodtrade, ja hänen kaksi muuliaa, joilla molemmilla on oma hoitajansa. Lisäksi Trexillä on mukanaan kaksi henkivartiaa. Aloitamme heti kaupanteon, ja lainaan Wirz'nbru'znrille sen verran rahaa että hän saa ostettua itselleen aseen. Kerromme Trexille, että olemme etsimässä kavereitamme, joilta myös puuttuu aseita ja haarniskoja, joten jos hän on kiinnostunut kaupoista, kannattaa seurata meitä. Niin jatkamme matkaa yhdessä.

Iltapäivällä löydämme muut, ja kuulemme että Aron oli saanut oman demoninsa tapettua, Mac oli noussut lentoon pakoon demonia, joka oli jatkanut sitten meidän ja Nodavidin perään. Nodavid oli mennyt piiloon saatuaan pienen keulan, jolloin demoni oli jatkanut meidän perässämme pois. He olivat sitten leiriytyneet paikalleen odottamaan meitä. Seuraavana päivänä oli heidän kimppuun hyökännyt neljä ratsumiestä. Aron oli huomannut ne vartiossa ollessaan, ja yrittänyt herättää muita, mutta he eivät olleet heränneet. Aron oli mennyt ulos piiloon, ja Nodavid oli myös ehtinyt ulos, tajuttuaan Aronin herätyksen juuri riittävän ajoissa. Mac oli jäänyt laavuun, jonka yli yksi ratsastajista oli ratsastanut. Aron oli saanut yhtä ammuttua piilopaikastaan puusta, mutta toinen oli huomannut hänet, ja tullut puun luokse tappelemaan, jolloin muutkin olivat tulleet perässä. Mac oli nukuttanut yhden, ja Aron oli hakannut pari aika heikkoon kuntoon, ennen kuin ratsastajat olivat paenneet. He olivat kuitenkin saaneet heiltä miekkoja yms tavaraa, mitä he olivat huonossa kunnossaan pudotelleet.

Toteamme että nyt olemme varmasti niin kaukana että tämä syvennys on jo loppu, joten päätämme kääntyä takaisin.

Päätämme lähteä tutkimaan sitä linnaketta, johon Mac ja kummpanit olivat hukanneet jotain kamaa. Kulkiessamme sinne päin näemme kauempaa juoksevan miehen, jonka tunnistan Taffiksi. Ratsastan hänen luokseen, ja tuon hänet muiden luokse. Taffi kertoo juosseensa kotiinsa asti koko Resin maan halki, ja suuren osan Olinkin läpi. Hän kertoo hakeneensa sieltä tavaroita, ja juosseensa sitten takaisin tänne.

Tulemme sen laakson lähistölle, jossa tuo linnake sijaitsee. Päätämme että Aron saa käydä tutkimassa laaksosta ne alueet, joita emme vielä ole ehtineet tutkia. Muut jäämme odottelemaan viereiseen laaksoon hänen paluutaan. Pistän ennen hänen lähtöään hänen aseeseensa yhden kirjoituksen, joka auttaa sen käyttöä.

Aron saapuu suhteellisen pian takaisin, ja kertoo että niilläkään alueilla ei ollut mitään erikoista, ja hänet oli melkein löydetty kylän lähistöllä, joten kovin lähellä kylää hän ei ollut käynyt. Sovimme että Aron, Mac, Taffi, Wirz'nbru'znr ja Trex lähtevät linnakkeeseen, ja minä jään Trexin palvelijoiden kanssa tänne. Mac päättää kuitenkin ennen lähtöä hommata sen lämpöpallo palvelijansa paikalle, ja menee vähän matkan päähän heittämään taikoja. Hetken päästä Aronille tuleekin kiire, ja hän syöksyy ovesta sisään metsän keskelle ilmestyneeseen seinättömään huoneeseen, ja näkee huonossa kunnossa olevan Macin lattialla, ja Macin lämpöpallo on hänen kimpussaan. Aron yrittää hakata palloa, mutta ei osu, ja sitten pallo jättääkin Macin, ja käy Aronin kimppuun. Se ei ehdi kuitenkaan hyökätä kuin kerran, ja sitten se häviää. Aron antaa Macille sen paljon parantavan yrtin, ja saakin hänet takaisin eloon, Macin käytyä jo rajan toisella puolella. Nyt Aron alkaa antamaan ensiapua Macin vuotavaan haavaan, ja tänä aikana Mac menee taas rajan toiselle puolelle. Aron toteaa tilanteen heti, ja alkaa hoidon heiti. Hän saakin Macin tilan stabiloitua niin että Mac alkaa hiljalleen taas parantua, mutta Mac jää kuitenkin syvään tajuttomuuteen.

Muut päättävät että vaikka Mac ei pääsekään mukaan he lähtevät kuitenkin käymään linnakkeessa. He toteavat, että se vanha reitti saattaa olla jo kohtuullisen hyvin vartioitu, mutta koska he eivät keksi muutakaan päättävät he kokeilla sitä. Kun he palaavat kertovat he seuraavaa: He pääsivät aivan ilman ongelmia sinne parvekkeiden lähistölle, mutta siellä he olivat sitten havainneet vartiomiehen vesiputouksen yläpuolella. Heidän mieleensä tuli että Mac olisi tässä helposti vain lentänyt vartiomiehen yläpuolelle, ja nukuttanut tämän, mutta nyt Aron päätti lähteä kiertämään vuorten kautta vartiomiehen taakse. Aron pääsikin vartiomiehen taakse, mutta tämä oli havainnut Aronin vähän liian aikaisin, ja oli hetinyt huutamaan hälyytystä, ja alkanut heti torjua täysin voimin Aronin hyökkäyksiä. Aron totesi ettei tuosta tule mitään, ja hetken mietittyään hän oli hypännyt suoraan kalliolta alas. Hän oli onnistunut putoamaan pehmesti kolmenkymmenen metrin pudotuksen jälkeen, ja lähtenyt sitten juoksemaan pakoon. Muut olivat liittyneet hänen peräänsä piteneväksi letkaksi. Aron oli kääntynyt suoraan kohti kylää koska hän totesi että jos he olisivat ehtineet sen lähistölle piiloon sieltä heitä ei ainakaan olisi etsitty. Valitettavasti hälytys oli edennyt nopeasti ja Aron oli nähnyt kuinka häntä vastaan tuli kahdeksan ratsumiestä. Aron oli todennut ettei tässä kannata piiloutua, ja hän oli lähtenyt kiipeämään jyrkkää kalloiseinää ylöspäin. Seuraavana tullut Nodavid oli mennyt heti piiloon. Seuraavana tullut Taffi oli kääntynyt ympäri, ja lähtenyt juoksemaan pakoon. Wirz'nbru'znr ja Trex painuivat heti piiloon, kun näkevät Taffin tulevan takaisinpäin. Aron pääsi aika korkealle ennen kuin ratsastajat pääsevät hänen kohdalleen. Ratsastajilla oli kuitenkin sauvoja, joissa oli jotain taikanuolia. He eivät kuitenkaan olleet saaneet Aronin pahempaa vahinkoa, ja Aron oli päässyt melkein ongelmitta ylös asti. Tällä välin kaksi ratsastajaa oli ilmeisesti havainnut Taffin, ja he lähtevät ratsastamaan häntä kohden. Taffi nousee seisomaan, ja yrittää heilauttaa kättään tuttavalliseen tervehdykseen, mutta ajoitus meni hieman pieleen, ja ennen kuin hän edes ehtii kunnolla kättä nostaakaan iskeytyy kaksi ratsastajaa häneen, ja hän putoaa maahan. Ratsastajat luulevat nyt saaneensa toisen tapettua ja toisen ajettua pakoon, joten he eivät kovinkaan tarkkaan tutki maastoa. Myöhemmin kun he olivat lopettaneet etsinnät menivät piilossa olleet tutkimaan Taffin jäännöksiä, ja löysivät hänen ruumiinsa pilkottua todella moneen osaan. Niin muut siis pääsevät hengissä takaisin paitsi Taffi, ja Mac, joka ei päässyt mukaankaan asti.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Aron
+ Assasin		Ville		9	9	16.6.57	-	-
+
+ Mac The Cruel (Missilist 1, Medic)
+ Wizard		Nevalainen	7	8	15.7.57	-	-
+
+ Wirz'nbru'znr
+ Assasin		Riikonen	3	4	7.3.58	-	-
+
+ Taffi Di Lak
+ Burgler		Ahponen		4	Dead/5	22.2.58	26.4.58	64
+
+ Hanipal The Cannibal (Dumpped)
+ Warrior		Alakoski	3	3	15.2.58	-	-
+
+ Nodavid
+ Thief			Maaninen	4	5	22.2.58	-	-
+
+ Sir Rudolf Viisas
+ Bard			Kivinen		2	4	22.4.58	-	-
+
+ Sir Trex Goodtrade
+ Trader		Alakoski	4	4	24.4.58	-	

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>