TSM Osa 3, Luku 013 (tsmpart3/tsmpart3.013)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kertomus erään ryhmän kohtaloista

vuonna 458

13. luku

Mac lähettää pallonsa pimeyteen pomppimaan, ja me muut jäämme odottamaan joskos siellä olevat viholliset tulisivat näkyviin. Hetken päästä kun pimeys loppuu huomaamme että käytävä on tyhjä. Viholliset ovat ilmeisesti lähteneet hakemaan apujoukkoja, eli päätämme käydä viemässä Nodavidin keittiöön, kun kerran olemme jo hänet sinne melkein saaneet, ja lähdemme sitten tutkimaan keittiökäytävää vastapäisellä seinällä olevaa huonetta. Samalla Wirz'nbru'znr jää jonnekin matkalle. Huoneessa johon tulemme on hirmuinen määrä kirjoja, ja se saa Macin aivan haltioihinsa. Mac tutkii kirjat ja huomaa että mikään niistä ei ole maaginen, joten hänen intonsa laskee monta astetta. Tutkin itse paria kirjaa, mutta en ymmärrä niistä mitään, ja koska ne painavat hirmuisesti jätämme ne sinne. Aron menee edeltä tutkimaan huoneen toisella seinällä olevaa ovea. Hän avaa oven, ja näkee edessään seitsemän kirjuria, jotka kauhistuneena pakenevat huoneen nurkkiin, ja pöytien alle. Yksi lähtee syöksymään kirjurien huoneessa olevaa ovea kohti. Aron lähtee perässä, mutta kirjuri ehtii ovesta ulos ennen Aronia, ja paiskaa sen perässään kiinni niin että se menee lukkoon. Minä juoksen hirmuista vauhtia kirjaston läpi toiselle ovelle, ja näen kuinka kirjuri oli juuri kääntämässä erästä soihdunpidikettä, kun hän huomasi minut, ja kääntää sen takaisin, ja pakenee. Samassa kuulen ääniä takaatani, ja kun katson sinne huomaan että siltä on tulossa neljä golemia ja lukuisa määrä vartijoita. Palaan kirjasto huoneeseen ja kerron muille vihollisista. Aron tiirikoi sen kirjurien huoneen oven auki, ja poistumme kaikki käytävään, paitsi Mac, joka aikoo heittä golemeihin jotain taikoja. Tosin kun hän näkee ne toteaa hän sen turhaksi, ja juoksee muiden perässä käytävään. Poistumme taaksepäin, ja Mac heittää käytävään tulialueen, joka ainakin estää vartijoita tulemasta lävitse. Golemeita se ei kyllä häritse. Juoksemme karttahuoneen lävitse parvekkeelle, ja hyppäämme sieltä alas. Laskeudumme pehmeästi lumeen.

Lähdemme juoksemaan poispäin solaa pitkin, ja toteamme että onneksi tämä on joku sivuaukko, koska täällä ei ole näkynyt ainuttakaan hevosen jälkeä. Toivomme ettei heillä ole tällä puolella ollenkaan hevosia, vaan että saamme rauhassa juosta pakoon. Toteamme kuitenkin että jossain vaiheessa he saavat kuitenkin hevoset tänne, ja siinä vaiheessa meidän on parempi olla alueella, jonne ei niillä pääse. Ehdotan että kiipeämme ylös solasta vuoristoon, jonne ainakaan ei pääse hevosella. Aron heittää heittokoukun ylös noin kahdenkymmenen metrin korkuisen jyrkänteen päälle, ja saa sen vielä tarttumaankin sinne ensimmäisellä yrityksellä. Tämän jälkeen Aron kiipeää köyttäpitkin, ja Mac lentää ylös. Kun Aron on ylhäällä laskee hän toisen köyden alas, sillä välin kun Taffi kiipeää ylös. Seuraavaksi kierrän ympärilleni Aronin sitoman lenkin, ja he alkavat vetää minua ylös. Lopulta pitkän yrittämisen jälkeen he saavat minut ylös Bosi'hucan avustuksella. Seuraavaksi alkaa luova tauko, eli Aron ja Taffi lepäilevät noin viisitoista minuuttia, ennen kuin alkavat vetää Argieziä ylös. Nodavid kiipesi jo ennen Bosi'hucaa ylös. Alhalla vielä oleva Ihnz'cyzaf kypsyy, ja toteaa, ettei tuosta vetämisestä tule mitään, jos heidän pitää aina vartti levätä yhden miehen jälkeen. Hän päättää sittenkin kiivetä ylös, vaikka onkin hieman heikossa kunnossa. Hän pääsee melkein ylös asti, mutta sitten hänen otteensa lipeää, ja hän putoaa alas. Onnekseen alhaalla on riittävästi lunta, ja hänelle ei käy mitään. Putouksesta hermostuneena hän päättää ettei tuollainen yksi rupuinen jyrkänne ala hänelle ryppyilemään, ja yrittää uudelleen tällä kertaa siinä onnistuenkin. Kun kaikki ovat ylhäällä jatkamme matkaamme ylös jyrkkää rinnettä, ja pääsemmekin ylös asti muutamaa pientä kaatumista lukuunottamatta. Ylhäällä Taffi yrittää rakentaa iglua, mutta ei onnistu siinä. Muutkin yrittävät, ja Aron saa onnistuneen iglun rakennettua.

Aamulla Aronin iglu romahtaa, ja joudumme rakentamaan uuden, joka sekin romahtaa illalla, jolloin taas rakennamme uuden.

Aamulla iglu romahtaa taas, ja päätämme lähteä uudelleen tuonne linnakkeeseen. Kierämme tällä kertaa täällä ylhäällä koko paikan, ja ylitämme jäätyneen joen. Saavumme toiselle puolelle, jossa Aron lupaa Argiezille, bronssipalan, mikäli tämä kiipeää hiljaa alas. Argiez lähtee välittömästi, ja pääseekin alas parvekkeelle ilman mitään meteliä, ja ilman köyttä. Me muut laskeudumme Aronin köyttä pitkin, ja Aron itse tulee viimeisenä tuoden köyden mukanaan. Avaamme ovet, ja huomaamme saapuneemme pieneen ruokasaliin. Huoneen toisella laidalla on ovi, ja Aron menee siitä. Tulemme pieneen käytävään, ja sen päästä pääsemme isoon oleskeluhuoneeseen, jonka yhdellä seinällä on koko seinän peittävä ikkuna. Tutkimme huonetta, ja kun emme löydä sieltä mitään mielenkiintoista, jatkamme matkaa. Aron kuitenkin kuulee oven takaa jotain, ja valmistaudumme yllättämään siellä olevat. Avaamme oven, ja Aron syöksyy huoneeseen Taffi perässään. Huoneessa on kaksi vartiaa, jotka ovat hieman ihmeissään meidän ilmestymisestämme, ja alkavat vetää aseitaan esille. Aron heittää omaansa tikarilla juuri kun minä tulen huoneeseen. Taffi taistelee toisen kanssa. Menen auttamaan Aronia, ja alan hakata hänen vartiaansa, joka on jo hieman sekaisin Aronin tikareista. Kun lyön sitä pari kertaa totean että hän on kuollut, ja käännyn toiseen suuntaan katsomaan miten Taffi on pärjännyt. Huomaan että Taffi ja Argiez ovat aika hätää kärsimässä oman vartijansa kanssa, ja menen auttamaan heitä. Ei siihen vartijaankaan tarvita kuin muutama isku, ja hän putoaa. Tutkimme vartijat, ja jatkamme oikealle menevästä ovesta.

SIINÄ MENI LOPUTKIN KÄÄPIöT. TULIMME MAKUUHUONEESEEN, JOSSA OLI KOVA TYYPPI. TAPPOI HETI PARI KÄÄPIöTÄ, MUTTA KURG'NZWIN PÄRJÄSI PITEMPÄÄN LIHITAISTELUSSA, SILLÄVÄLIN KUN ME MUUT AMMUIMME KAUKAA. LOPULTA MINÄ MENIN LÄHITAISTELUUN, JOLLOIN SE HEITTI PIMEYTTÄ. SAIN MACILTÄ PIMEÄSSÄNÄKöTAIJAN, JA MENIN MIEHEN KIMPPUUN. MIES PAKENI KATTOON, JA SIELTÄ SITTEN PAKENI KIRVESTÄ HEITELLEN LENTÄEN ULOS IKKUNASTA. PAKENIMME POIS. RATSUMIEHET ETSIVÄT MEITÄ. MINÄ PIILOITAN TAVARANI, JA MUUTUN JÄNIKSEKSI. PAKENEN PAIKALTA. KUN RATSUMIEHET OVAT MENNEET, HAEN TAVARANI, JA LÄHDEN KOHTI PÄÄKAUPUNKIA.

SAAVUN PÄÄKAUPUNKIIN, JA KUULEN ETTÄ MUUT OVAT JO SAAPUNEET TÄNNE. HE OLIVAT JÄÄNEET VANGEIKSI, JA VANKILAAN OLI TUOTU MYöS WIRZ'NBRU'ZNR, JA NODAVID. HEILTÄ OLI VIETY VANKILASSA KAIKKI TAVARAT, JA LOPULTA TAFFI OLI RUKOILLUT JUMALAA PELASTAMAAN HEIDÄT. JUMALA OLI SIIRTÄNYT HEIDÄT PÄÄKAUPUNKIIN, TOSIN JUMALA OLI MUISTANUT VÄÄRIN KAUPUNGIN KORKEUDEN, JA HE OLIVAT PÄÄTYNEET VIIDENJKYMMENEN METRIN KORKEUTEEN, JOSTA HE OLIVAT PUDONNEET, JA KAIKKI OLIVAT SELVINNEET TÄSTÄ. LAINAAN HEILLE RAHAA, JA KÄYMME KUNINKAAN LUONA, JOTTA HÄN ANTAISI MACILLE SEN KAIKKEA PARANTAVAN YRTIN. MAC OLI KUULEMMA YRITTÄNYT JOTAIN VAIKEATA TAIKAA, JA EPÄONNISTUNUT SIINÄ, JONKA TAKIA HÄN OLI KOOMASSA. KUNINGAS ANTAA MEILLE MUKAAN VIISAAN NÄKöISEN HEPUN, JOLTA MINÄ PYYDÄN ETTÄ VOISIKO HÄN PITÄÄ PÄIVÄKIRJAA. //ARON AMISH

Minä Sir Rudolf Viisas liityn kuninkaan toivomuksesta todella ihmellisen ryhmän jatkoksi. Ryhmän epäilyttävästi johtajalta näyttävä mies pyytää että voisnko minä pitää hänen puolestaan päiväkirjaa, ja kun näen minkälaista tekstiä hän on siihen raaputellut suostun välittömästi. Mies ei kerro mitään aikaisemmista seikkailuistaan, koska ilmeisesti pelkää pelottelevansa minut pois, mutta yksinkertaisena miehenä hän ei tajunnut että antaessaan päiväkirjan, minä saatoin lukea kaikki mitä he ovat aikojen kuluessa seikkailleet. Aika ihmeellistä luettavaa se olikin. Nyt olemme matkalla kohti pohjoista ilmeisesti jatkamaan tutkimuksia tuolla heidän löytämässään linnoituksessa. Tosin ryhmän taikuri, ja ainoa älylliseltä vaikuttava henkilö (tosin hänkin tuntuu välillä varsin oudolta) epäilee ettei se linnake sittenkään ollut oikea paikka, joten saatamme sittenkin suunnata reittimme naapurilaaksoihin.

Saavumme perille maan rajojen ulkopuolelle. Päätämme ilmeisesti tutkia muita laaksoja, koska Aron ei tunnu tunnistavan maastoa. Iltapäivällä näemme että meitä kohti lähestyy lauma koblineja, tai jotain muita pieniä otuksia. Ratsastan lähemmäksi, ja tervehdin, jolloin he kysyvät olemmeko nähneet karannutta villisikaa. Toista kysymyksen muille, ja toteamme että emme ole, jolloin he kiittävät, ja jatkavat matkaa.

Jatkamme valitsemaamme laaksoa pitkin ylöspäin, kunnes tulemme kapealle polulle. Lähdemme seuraamaan sitä eteenpäin. Polku tulee kapeahkolle kielekkeelle, ja kun olemme kulkeneet sitä vähän matkaa näen sivullamme portin. Kerron tästä Aronille, joka lähtee polkua pitkin eteenpäin tutkimaan porttia. Korkealta hevosen selästä näen kuinka toinen vartijoista syöksyy sisälle nähtyään Aronin, ja toinen jää portille vahtiin. Vähän ajan päästä Aron saapuu takaisin, jolloin haukun hänet, koska nyt emme ainakaan pääse sinne yllättäen. Aron toteaa että käännytään takaisin, ja tullaan muutaman päivän päästä takaisin, jolloin minä aloittaessani kääntymisen huomaan, ettei tässä pääse hevosella kovinkaan helposti ympäri, ja päätän sittenkin jatkaa eteenpäin luostarin porteille asti, tutkiakseni niitä vähän tarkemmin. Tulen porteille, jossa on jo muuta muu vartiomies, ja tervehdin heitä kaikilla osaamillani kielillä. He vastaavat jotain epämääräistä jota en tarkkaan tunnista, mutta heidän soperruksestaan, ja merkeistään ymmärrän että he haluavat minun laskeutuvan hevosen selästä. Laskeudun hevosen selästä, ja he ohjaavat minut sisälle pieneen odotteluhuoneen tapaiseen huoneeseen, jossa minä sitten kaivan luutun esille, ja alan tehdä sormiharjoittelua todella yksinkertaisella melodialla.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Aron
+ Assasin		Ville		8	8	16.6.57	-	-
+
+ Mac The Cruel (Missilist 1, Medic)
+ Wizard		Nevalainen	7	7	15.7.57	-	-
+
+ Kurg'nzwin (Joukkueen johtaja)
+ Dwarf Fighter		Kivinen		5	Dead/5	29.2.58	7.4.58	38
+
+ Argiez Votmaidre (Ryhmän johtaja)
+ Fighter		Alakoski	3	Dead/3	7.3.58	7.4.58	30
+
+ Wirz'nbru'znr
+ Assasin		Riikonen	3	3	7.3.58	-	-
+
+ Taffi Di Lak
+ Burgler		Ahponen		3	4	22.2.58	-	-
+
+ Hanipal The Cannibal (Dumpped)
+ Warrior		Alakoski	3	3	15.2.58	-	-
+
+ Nodavid
+ Thief			Maaninen	2	3	22.2.58	-	-
+
+ Sir Rudolf Viisas
+ Bard			Kivinen		2	2	22.4.58	-	-
+
+ Bosi'huca, Ihnz'cyzaf
+ Fighter		NPC		2	Dead/2	18.3.58	7.4.58	19

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>