TSM Osa 3, Luku 023 (tsmpart3/tsmpart3.023)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kertomus erään ryhmän kohtaloista

vuonna 459 - 460

23. luku

Aron kertoo, että hän oli nähnyt yhden niistä naapurimaan sotilaista joka oli ollut ottamassa häntä kiinni silloin kun hän menetti aseensa. Vartijat olivat ajaneet miestä takaa ja Aron oli yrittänyt pysäyttää miehen. Aron oli lyönyt miestä, ja saanut hänet vuotamaan, jonka jälkeen Aron oli siirtynyt puolustuskannalle. Mies sai silti iskettyä pari sellaista iskua sisään, että kun mies lähti taas juoksemaan ei Aron enään lähtenyt perään.

Aron lähettää joukon pääkaupunkiin ostamaan tavaroita. Pääkaupunkiin lähtee Shad, Bill, Trex, Tuppi ja Slice. Teen heille listan mitä kaikkea pitää ostaa.

Pääkaupunkiporukka törmää mehiläisiin, jotka Shad karkoittaa taikomalla paikalle savupilven.

Juuri ennen kaupunkiin tuloa Shad käy kysymässä joiltakin pikkukakaroilta ovatko heidän vanhempansa kertoneet heille hyvästä raaosta ja ilmeisesti ovat, koska kakarat suuttuvat ja heittävät Shadia kivillä. Pari kiveä osuu muihinkin, mutta mitään vakavampaa ei kuitenkaan satu.

Kaupungissa Shad tapaa joitakin maajumalan pyhiinvaeltajan ja jää väittelemään tämän kanssa. Tuppi törmää matkaallaan maajumalan temppeliin vartiosaatueen, jonka kimppuun hyökkää lauma roistoja. Tuppi menee auttamaan vartiomiehiä ja roistot lähetevät pakoon kun Tuppi voittaa heidän johtajansa. Tuppi kuulee vartiomiehiltä, että tuo tajuton mies on varkaiden killan johtaja ja vartiomiehet päättävät samantien soveltaa pikaoikeutta ja hirttävät tämän ennen kuin se ehtii edes tulla takaisin tajuihinsa. Vartiat kertovat, että he olivat odottamassa, että heidän kaverinsa saisivat haettua uudet kärryt rikkinäisten tilalle. Tuppi jää auttamaan heitä vartioinnissa ja saattaa patsaan maajumalan temppeliin asti. Lisäksi Tuppi saa pienen palkkion tuon johtajan kiinniottamisesta.

Trex ja Slice kiertävät kaupunkia etsimässä niitä listassa olevia tavaroita. joku mummo sylkäisee Sliceä, joka sylkäisee heti takaisin. Mummo menee tästä sylkäisystä tajuttomaksi ja alkaa vuotaa. Trex alkaa sitoa mummoa, sillävälin kuin jotkut lähellä olleet talonpojat alkavat syyttää Sliceä noituudesta. Slice katsoo parhaaksi poistua paikalta.

Slice käy noidan luona palkkaamassa tämän karkoittamaan siellä alakerrassa olevat hyönteiset.

Olgan ja Elviiran luokse tulee joukko jäljittäjiä, jotka etsivät karhua. Olga ja Elviira päättävät lähteä mukaan metsästykseen.

Kaupungissa olevat odottelevat maanantaita, jotta paikat jälleen aukeisivat.

Sataa. Slice & kump. etsivät miehiä jotka osaisivat rakentaa katapultteja. Ei löydy. Trex joutuu vankilaan irtolaisuudesta.

Sataa edelleen. Ei löydy katapultin rakentajia.

Tuppin kimppuun yrittää käydä viisi miestä, mutta kun Tuppi huomaa heidät lähtevät he pakoon. Slice hakee Trexin pois vankilasta.

Slice & kump. lähtevät takaisin.

Appe ryöstetään. Noita saa karkoitettua linnassa olevat hyönteiset, mutta koska Aron on kuullut isosta heinäsirkkalaumasta, joka lähestyy seutua palkkaa Aron noidan poistamaan nekin. Noita onnistuu hieman eri tavalla kuin suunnitelma oli, joten kaikki heinäsirkat siirtyvät meidän kellariin. Siellä ne kuitenkin kuolevat ruuan puutteeseen muutamassa päivässä.

Olga ja Elviira löytävät karhun. Muut ovat jo aikoja sitten luovuttaneet. He eivät kuitenkaan saa sitä tapettua ja se pääsee karkuun.

Trex sairastuu.

Aronilla on kirppuja ja kun Bill huomauttaa, että Aronin pitäisi peseytyä paremmin loukkaantuu Aron ja alentaa Billin.

Trex saa seuralaisekseen insinöörin. Shad näkee ennusunen suoraan Raaolta, joka kehottaa kiirehtimään.

Trex sairastuu uudestaan.

Slice rakastuu.

Trex paranee.

Bill vieläkin sairaana.

Elviira sairastuu.

Se vanha mummo, jonka päälle Slice sylki kiroaa hänet.

Appe näkee tähdenlennon. Sliceä syytetään varkaudesta.

Tuppilla menee tosi lujaa koko päivän. Sliceä syytetään uudestaan.

Trex potkii Rogerin ulos kaupasta. Tuppilla on vatsakipuja.

Trexillä krapula, Slicellä seurapiiritapahtuma.

Sliceä syytetään taas rikoksesta.

Roger törmää tietöihin & noitiin. Olga lähtee vaaralliselle tehtävälle ja tapaa elämänsä miehen.

Bill rakastuu hoitajaansa, tosin rakkaus laantuu aika nopeasti. Hoitaja jää kuitenkin seuraamaan Billiä. Aron ylentää minut ylipääkirjuriksi.

Shad on aivan hermona, koska hän jännittää huomenna olevia syntymäpäiviään.

Shadin 30 vuotispäivät. Appe ylennetään luutnantiksi. Olga ystävystyy Aronin kanssa.

Shadin syntymäpäivien jatkot.

Yleinen krapulapäivä.

Appe sairastuu muutamaksi päiväksi.

Trex sekaantuu naimisissa olevaan naiseen.

Tuppi sairastuu. Carnmer The Red Eyed Barbarian saapuu linnaan ja palkataan vartiotehtäviin.

Appe sairastuu.

Olga seuraa salaista seremoniaa.

Carnmerilta kysytään onko hän nähnyt Slicen varastavan. Slice todetaan kuitenkin syyttömäksi.

Carnmer ylennetään.

Appe lähtee vaaralliselle tehtävälle.

Bill saa sairaana ihmeellisen neroleimauksen miten häntä pitää hoitaa. Ei kuitenkaan auta.

Pääkaupungista tulee sanansaattaja, joka kertoo Aronille tietoja vanhoista ajoista. Aron saa uuden tittelin, joka nyt sitten on Baron Amish of Gugur The Guardian of The Northern Forest and The Iron Tower of Northern Mountains. Shad muistaa lisää juttua Iron Towerista ja hän kertoo meille lisää.

Rogerilta varastetaan rahaa. Sliceä syytetään taas.

Lähdemme etsimään Tuppin isoisän kuolinpaikkaa ja siellä mahdollisesti vielä olevia Iron Toweria ja Tupin isoisän muita varusteita. Mukaan lähtee Aron, Shad, Appe, Carnmer, Tuppi ja Dennis Ball.

Vieläkin sairaana olevalta Billiltä viedään rahat.

Uusivuosi.

Vastaan tulee se metallurgi, joka etsii kaivosta. Hän kertoo löytäneensä vanhan hiilikaivoksen tunneleista hopeaa.

Trex saa uuden ystävän. Aronin työhuoneestä häviää se Rogerin kartta, jossa kuvattiin se kääpiöiden kaupunki. Epäilen heti Trexiä, mutta en kuitenkaan saa todettua häntä syylliseksi.

Näemme karhun.

Saavumme kylään. Tuppi saa ylennyksen.

Kun olen ulkona kävelyllä kimppuuni käy joku läpinäkyvä epäkuollut hahmo. Lähden pakoon, mutta se heittää kylmää perääni, onneksi vain horjahdan ja voin jatkaa juoksua.

Näemme peuran.

Saavumme kylään.

Meitä vastaan tulee 15 örkkiä. Yksi todella isoa suorassa seisova, pari pienempää melkein suorassa seisovia ja loput ovat sitten roskasakkia. Kun mietimme mitä teemme ilmestyy sinne yllättäen 10 hobgoblinia lisää. Hobgoblinit ja örkit juttelevat hetken ja lähtevät sitten kaikki hyökkäykseen. Shad huutaa örkkien johtajalle haasteen ja he käyvät taisteluun. Örkkien johtaja ehtii kuitenkin ensin ja vetää taikoo esiin leimuavan keihään ja heittää sillä Shadia, mutta hutasee. Shad ampuu sauvastaan salamaa ja onnistuu vain alussa raapaisemaan örkkien johtajaa, joka vuorostaan vetää esiin uuden leimuavan keihään ja heittää sillä Shadia, nyt jo hipaisten. Shadin toinen salama onkin sitten hieman tehokkaampi polttaen örkin tuhkaksi välittömästi. Tässä vaiheessa muutkin örkit heräävät ja lähtevät kimppuun. Ryhmitymme isoon linjaan. Appe luo sivulle illuusion kolmesta isosta miehestä ja pari örkkiä lähtee sinne. Carnmer ja Shad vasemmalla sivustalla, Appe ja Aron keskellä ja Dennis ja Tuppi oikealla. Carnmerin ja Shadin kimppuun tulee ensin muutama hobgoblini ja kun Carnmer on tappanut pari hobgoblinia, tulee hänen kimppuunsa ne kaksi isompaa örkkiä. Tässä vaihessa Tuppi on tappanut 3 örkkiä, Dennis on saanut pari huonoon kuntoon, Appe on osunut pari kertaa ja hän on itse mennyt huonoon kuntoon ja Aron on saanut yhden örkin tapettua. Shad on lähinnä vain siirtynyt taaksepäin. Kun molemmat isot örkit lyövät Carnmeria menee hän hieman sekaisin ja yrittäessään itse lyödä epäonnistuu hän ja lyö itseään. Tuppi ja Shad käyvät isojen örkkien kimppuun ja kun ne on lyöty maahan lähtevät loput örkeistä ja hobgoblineista pakoon.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Baron Amish of Gugur The Guardian of The Northern Forest and The Iron
+ 	Tower of Northern Mountains.
+ Assasin		Ville		11/0	11/0	16.6.57	-	-
+
+ Shadwell The Sad
+ Scholar/Priest	Nevalainen	5	5	25.6.58	-	-
+
+ Tuppi The Great Swordsman, Beliver
+ Barbarian		Ahponen		4	4	30.6.58	-	-
+
+ Appe the Apprentice
+ Warrior Mage		Alakoski	5	5	6.9.58	-	-
+
+ Carnmer The Red Eyed Barbarian
+ Barbarian		Kivinen		4	4	25.11.59-	-
+
+ Dennis Ball
+ Fighter		Maaninen	4	4	29.12.59-	-
+
+
+ Linnassa olevat hahmot
+
+ Sir Rudolf Viisas
+ Bard			Kivinen		5	5	22.4.58	-	-
+
+ Glide "The Slice" Zapman
+ Warrior		Ville		5	5	27.2.59	-	-
+
+ Bill The Hero
+ Fighter		Maaninen	5	5	30.6.58	-	-
+
+ Elviira The Beaty Of Padavsky
+ Fighter		Nevalainen	4	4	1.8.59	-	-
+
+ Olga The Little Sister
+ Cavalier		Total		4	4	1.8.59	-	-
+
+ Sir Trex Goodtrade
+ Trader		Alakoski	2	2	24.4.58	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>