TSM Osa 3, Luku 022 (tsmpart3/tsmpart3.022)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Kertomus erään ryhmän kohtaloista

vuonna 459

22. luku

Kiipeämme seuraavalle tasanteelle. Tasanne on täysin tyhjä, mitään erikoista tai vaarallista ei näy. Sidomme Slicen ympärille köyden ja hän lähtee ylittämään tasannetta. Näemme kuinka hän saa kovan sähköiskun ja vedämme hänet turvaan. Slice päättää yrittää uudestaan niin, että pitää käsissään kahta miekkaa. Tarkoituksen on, että sähkö tulee toisesta seinästä menee johtuu miekkoja pitkin toiseen seinään. Homma onnistuukin kohtuullisesti, mutta miekat vain sattuvat olemaan irti toisistaan juuri kun sähköpurkaus iskee ja Slice saa taas sähköiskun. Slice jatkaa silti juoksuaan ja pääsee toiselle puolelle. Hän heittää meille miekat ja minä sidon toisen köyden Billin ympärille. Billiinkin iskee sähköisku koska miekat ovat irti toisistaan, mutta Slicen vetämänä hän pääsee kuitenkin ylitse. Minä menen viimeisenä, mutta ennen kuin lähden kirjoitan lattiaan "Varo sähköä käytä metallia johtimena". Minä pääsen onnellisesti ylitse ilman ongelmia, koska onnistun pitämään miekat yhdessä. Bill meni kuitenkin tajuttomaksi sähköiskun seurauksena, joten jäämme odottamaan hänen tajuihin tulemista. Odotettuamme pari tuntia päätämme jatkaa matkaa kantaen Billiä. Etenemme hitaasti mutta ennen kuin Bill tulee tajuihinsa pääsemme seuraavalle tasanteelle. Täällä sama hologrammi kehottaa meitä taas syömään ja näemme tasanteen keskellä ruokaa. Slice sitoo minun ympärilleni köyden ja minä käyn hakemassa ruuan pois. Syömme, ja syötämme Billillekin.

Ruuassa on kuitenkin tehokasta myrkkyä. Kurwik ja Bill menevät erittäin huonoon kuntoon, vaikka Slice yrittää mitä tahansa.

Slice odottelee, että edes jompikumpi mukana olleista tulisi tajuihinsa. Näihin aikoihin ulkona olevat ovat jo lähteneet takaisin linnaan.

Slice kyllästyy odottamaan ja päättää lähteä portaita ylöspäin tutkimaan yksin. Hän löytää oven, jossa oleva symbooli aiheuttaa jähmettymisen.

Bill tulee tajuihinsa ja myös hän lähtee ylös, samoin tuloksin.

Vihdoinkin tulee tarpeeksi pimeä yö, jotteivat jähmettyneet Bill ja slice näe enään symboolia, joka heidät jähmetti, joten he pääsevät irti. Ikävä kyllä tajuton Kurwik on jo ehtinyt kuolla vedenpuutteeseen. Slice ja Bill lähtevät ulos ja havaitsevat tornin noin 100 metrin päässä, joten he päättävät kiivetä tornin juurelle. Päästyään perille he alkavat etsimään sisäänkäyntejä, mutteivat tunnu löytävän niita, kunnes Slice onnistuu lyömään seinästa läpi miekalla ja paasee siitä itsekin lapi, mutta seinään ei tule aukkoa joten Billilla kestää vielä vähän aikaa ennekuin hän onnistuu tekemään saman keihäällä. Sisälla on noin kuusikymmenvuotiaan näköinen mies. Tämä ensin vähän hätkähtää, mutta sitten alkaa kyselemään miten Bill ja Slice pääsivät sisään ja masentuu kun he kertovat. Hän kertoo olevansa vankina tornissa. Sitten hän kertoo tarinansa, jonka mukaan nuorena hän oli rakastunut kahteen naiseen ja että toinen, joka oli taikuri, sai selville tämän ja suuttui, tehden tornin 'voimasta' hänen vankilakseen. Sitten hän pyytää tai oikeammin anoo heitä auttamaan hänet ulos, sillä "hänellä on sammuttamattomia tarpeita". Yritettyään muutamia asioita Slice keksii, että ehkä se on tämän vangitun tunteiden voimakkuus, joka estää häntä pääsemästä pois niin kuin muut pääsevät. Joten tämä vanha mies keskittyy vähän aikaa, napaa yhden arkun kainaloonsa ja astuu tornista ulos. Hän kiittää heitä ja antaa molemmille lahjan. Seuraavaksi hän kavelee reunan yli ja jatkaa kävelemistä ilmassa ylöspäin ja häviää hetken kuluttua, jolloin Billiin ja Sliceen iskee voimamyrsky ja torni häviää. Myrsky vahingoittaa heitä hieman.

Kiipeäminen alas vuorenrinnettä.

Bill ja Slice menevat kohti linnaa nälkäisinä, jopa korppikotkat tuntuvat tuntevan sen, sillä niitä alkaa kertyä ympärille kiertämään. Onneksi he saavat ruokaa vastaantulevilta metsästajiltä.

Bill ja Slice nakevat joitain paikallisia asukkaita matkustamassa jalkaisin ja saapuvat linnaan. Olga Ja Elviira (kaksi rohir naista) saavat läänityksen Aronin maista.

Lord Aron lähtee kotilaksoonsa tapaamaan tuttuja, sekä hakemaan rahojaan, jotka Sir Cherio on velkaa. Mukaan lähtevät Shad käännyttämään ihmisiä, vasta nimetty Hovitaikuri Appe muuten vaan, sekä tuppi, joka haluaa hakea tilaamansa taika käsi- ja jalkasuojukset, sekä Bill ja Elviira saattueeksi.

Ryhmä näkee peuran ja Aron varoittaa ampumasta sitä, jolloin Appe taikoo paikalle leijonan pelottamaan peura pois, jossa se myös onnistuu. Sitten Bill ampuu leijonaa ja voi vaikka vannoa osuneensa keskelle, mutta leijona lähtee vain hyökkäykseen, jolloin Bill lähtee pakoon.

Ryhmä saapuu laaksoon. Aron käy tapaamassa Sir Cheriota ja saa hänelle lainaamansa rahat takaisin. Tuppi saa suojuksensa. (ihme!) Tällä kertaa Aronin ystavä onnistuu yllättämään Aronin hiipimällä Aronin taakse.

Muut jatkavat matkaansa etelään, mutta Shad jää keskustelemaan muiden raaon pappien kanssa.

Pääjoukko on Paroni Admelyn luona ja he saavat kuulla, että maassa on ollut rauhallista sitten viime vallankaappauksen. Paroni onnittelee Aronia ja muistaa että hänen serkullaan on naimaikaan tuleva tytär joka voisi mahdollisesti sopia Aronille, joka myös on naimaton.

Yllytyshullu kun on, lahtee Aron tapaamaan Admelynin serkkua ja tämän tytärtä. Hänet (ja vain hänet) kutsutaan illalliselle perheen kanssa, mutta Aron ei onnistu tekemään perheeseen, eikä tyttöön vaikutusta. Illallisen aikana on hieman häiriötä, kun Appe joka on taikonut itsensä seinanpalaseksi lähtee pois (annettuaan mielessään talon tyttärelle arvosanaksi 9+). Joku huomaa tämän liikkuvan seinän palasen, joten kaikilla riittää vähän aikaa hupia, kun Appe taikoo muutaman seinän palasen lisää ja hiipii ulos.

Seurue menee tapaamaan pohjoisen valtion kuningasta, Richardia mutta tällä on kiireita. Shad tuli mukaan takaisintulomatkalla.

Kuningas Richard ottaa Aronin vastaan ja tarjoaa tälle tehtavaa, jonka tämä ottaa vastaan.

Ke 28.8

Kaksi vuoristolaista tulee linnaan kauppaamaan karttaa meteoriitin sijainnista. Sir Rudolf ostaa kartan.

Roger Barr littyy joukkoon. Ryhmä lähtee takaisin kohti linnaketta. Mutta solan keskella seisoo messinkinen mies, joka hyökkää kimppuun, mutta pienten vastoinkäymisten jälkeen (muun muassa Bill lensi noin 3 metria vinosti ylös kallion seinämälle) Tuppi tyylikkäästi lyö sisään kaksoislyönnin joka halkaisee otuksen.

Aron sairastuu, mutta Shadin rukous parantaa hanet.

Aron sairastuu jalleen, samoin Barr. Ryhmä saapuu linnakeelle.

Örkkien edustaja (noin 185 cm pitka, kävelee suorassa, eikä läheskään niin ruma kuin örkit yleensä) saapuu linnaan mukanaan säkki sekä käärö. Hän lukee Aronille käärön sisällön: "Grun Kalielilta, Uruk- Haiden ja lugrogien suurelta ruhtinaalta, Aron Amishille, naisten ja laten murhaajalle. Täten julistamme teille sodan, syyna on provosoimaton hyökkäys kansaamme kohtaan lähettämällä kuolemanpartio tappamaan naisia ja lapsia. Joten myös maanne naiset ja lapset tulevat kärsimään, vaikka pidämmekin sitä barbaarisena, koska uskomme uskomme sääntöön silmä silmästä ja henki hengesta. Allekirjoituksena Grun Kaliel. Ps. Tiedän erään alaiseni suunitelleen hyökkäämistä aluellenne kostamaan sen että tapoit hänen veljensä, mutta se ei oikeuta hyökkäämään muiden alaisteni kimppuun ja tappamaan naisia ja lapsia" ja seuraavaksi hän ottaa säkista kolmen örkkialueelle lähetetyn miehen päät.

Aronin mielesta pitaisi saada enemmän sotilaita, joten Rudolf ja Shad lähtevät kukin suuntaansa värväämään sotilaita. Rudolfin mukaan lahtee Tuppi henkivartijaksi, koska he saavat mukaansa 200 gp sotilaiden palkaamiseen. Seuraavan viikon aikana Rudolf värvää sotilaita (paljon) ja Shad käännyttää muutaman sotilaan.

Neljä tiedustelijaa saapuu linnalle ja lähetetään eteenpäin maastoon.

73 Rudolfin palkaamaa sotilasta saapuu linnaan.

22 Rudolfin myöhemmin palkaamaa sotilasta saapuu linnaan Rudolfin mukana.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Glide "The Slice" Zapman
+ Warrior		Ville		5	5	27.2.59	-	-
+
+ Bill The Hero
+ Fighter		Maaninen	4	4	30.6.58	-	-
+
+ Tuppi The Great Swordsman, Unbeliver
+ Barbarian		Ahponen		4	4	30.6.58	-	-
+
+ Kurwik
+ Rogue			Kivinen		4	Dead/4	1.1.59	11.7.59	190
+
+ Appe
+ Warrior Mage		Alakoski	4	4	6.9.58	-	-
+
+ Elviira The Beaty Of Padavsky
+ Fighter		Nevalainen	4	4	1.8.59	-	-
+
+ Olga The Little Sister
+ Cavalier		Total		4	4	1.8.59	-	-
+
+
+ Linnassa olevat hahmot
+
+ Lord Aron
+ Assasin		Ville		11	11	16.6.57	-	-
+
+ Sir Rudolf Viisas
+ Bard			Kivinen		5	5	22.4.58	-	-
+
+ Shadwell The Sad
+ Scholar/Priest	Nevalainen	5	5	25.6.58	-	-
+
+ Sir Trex Goodtrade
+ Trader		Alakoski	2	2	24.4.58	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>