TSM Osa 4, Luku 008 (tsmpart4/tsmpart4.008)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Uppo-Nallen ja hänen ystäviensä seikkailuja

vuonna 492

8. luku

Aamulla A-C, Huura ja minä lähdemme hakemaan ruokaa kaupungista. Muut jäävät odottamaan meidän paluuta ja jos tulevat riittävän hyvään kuntoon niin he voivat lähteä meidän peräämme. Näemme yöllä susia, mutta ne eivät käy kimppuun.

Näemme villisian.

Tulemme isolle rotkolle. Ylitämme sen samaan tapaan kuin viime kerrallakin. Kun Huura on ratsastamassa sen ylitse käy hänen kimppuunsa muutama Gargoyle, mutta kun Huura tappaa yhden niin muut lähtevät pakoon.

Näemme villilampaita.

Iso tulielementti tulee suoraan meitä kohti ja käy kimppuumme. Harmittelemme ettemme ostaneet yhteään kuumaan tehoavaa miekkaa silloin kun ostimme näitä maagisia aseita. Huura ja A-C vaihtavat aseita ja Huura syö sen yrtin, joka suojaa kuumuudelta ja menee eturintamaan. Minä ja A-C tulemme hetken päästä perästä, kun tulen huomio on kiinnittynyt Huuraan. Hakkaamme sitä jonkin aikaa (minäkin lyön sitä miekallani, koska minun ei tee mieli lyödä tulta paljaalla nyrkillä... :-) ja sitten se yllättäen lähtee pakoon.

Saavumme kaupunkiin. Ryntäämme suoraan majataloon syömään ja kun olemme syöneet kunnolla alamme miettiä ruokatarvikkeiden hankkimista sille toiselle ryhmälle. Otamme ryhmämme muulin niin, että saamme enemmän ruokaa kuljetettua ja ostamme ruuat valmiiksi niin, että pääsemme seuraavana päivänä lähtemään takaisin.

Lähdemme takaisin muulin kanssa.

Saavumme rotkolle. Minä jään tälle puolelle vahtimaan muulia sillä välin kun A-C ja Huura jatkavat rotkon ylitse.

Muut tulevat rotkon toiselle puolelle. He lähtevät ylittämään rotkoa, mutta kun Jack on ylittämässä sitä tulee kova tuulenpyörre ja Jack putoaa hevosen kyydistä. Muut käyvät katsomassa tulosta ja tuovat samalla ne harvat ehjät esineet mukaan pois. Kuulen että A-C ja Huura olivat törmänneet toiseen ryhmään edellisen päivän iltapäivällä ja kun he olivat syöneet olivat he kertoneet lähteneensä liikkelle sinä päivänä kun me saavuimme kaupunkiin. He kertovat myös seikkailuistaan koppakuoriaisten ja mehiläisten kanssa ja Misk oli kuulemma löytänyt jotain huumaavaa ainetta ja hän oli höpissyt Uppo-Nallelle jotain siitä kuinka hänen astraaliruumiinsa oli irronnut ja vähän sen jälkeen Misk oli kuulemma alkanut pitää sellaista meteliä, että Uppo-Nallen oli täytynyt hiljentää hänet. Uppo-Nalle kertoo myös nähneensä susia sinä aikana kun Jack ja Misk olivat olleet tajuttomina.

Tapamme Sir Asterix II:n ja hänen aseenkantajansa kuten vastaan tullut outo tyyppi esittäytyy. Hän toteaa että me tunnumme olevan riittävän hilpeä porukka jonka kanssa matkustaa ja liittyy seurueeseemme.

Kuljettuamme muutaman tunnin meitä vastaan tulee tietä pitkin iso jättiläinen. Pysähdymme hetkeksi ihmettelemään kun se yrittää piiloutua sellaisen pensaan taakse, jonka taakse en edes minä pääsisi kunnolla. Toteamme, että hänen täytyy olla hieman vajaaälyinen ja minä kokeilen meneekö hän vanhanaikaiseen, huutamalla "Varo takanasi". Ongelmana vain tuntuu olevan se, että jättiläinen on liian tyhmä ymmärtääkseen minun huutoani. Jättiläinen alkaa heitellä toisessa kädessään isoa kiveä, ja silloin Uppo-Nalle ja muut tekevät päätöksensä ja lähtevät hyökkäämään kimppuun. Misk on jo jonkin aikaa keskittynyt johonkin taikaansa. Minä lähden kiertämään jättiläisen taakse ja pääsen sinne hieman myöhemmin. A-C ja Huura ovat tosin jo ehtineet lyödä jättiläistä kerran. Misk on onnistunut saamaan jättiläisen tosi sekaisin eikä se osaa tehdä oikein muuta kuin puolustautua ja senkin se aloittaa vasta muutaman lyönnin aikana. Minä osun siihen takaapäin aika hyvin heti ensimmäisellä lyönnillä. Hakkamme sitä pari kertaa ja se ei oikein tunnu tietävän mitä se tekee. Ensin se kaappaa paikalle ehtineen Uppo-Nallen hyppysiinsä ja rutistaa häntä. Sen jälkeen se vaihtaa kiven toiseen käteen ja heittää sillä A-C:tä. Sen jälkeen hän ottaa miekkansa ja lyö sillä jotain etupuolella olijaa. Minä olen koko ajan valmiina väistelemään mikäli hän yrittäisi lyödä minua ja kun hän sen sitten lopulta tekee onnistun väistämään iskun täysin. Jossain vaiheessa saan idean että tuollainen kömpelö korsto kaatuu varmaan aika helposti ja niinhän siinä kävi, että pienellä avustuksella jättiläinen romahtaa suoraan Uppo-Nallen päälle tajuttomana. Kun A-C meinaa lyödä jättiläisen kuoliaaksi huutaa Misk jotain takaata ja A-C pysähtyy miettimään. Tässä vaiheessa jättiläinen tulee taas tajuihinsa ja nousee ylös. Hän saa iskettyä A-C:n tajuttomaksi (Huura oli mennyt jo aikaisemmin), minkä jälkeen minä katson paremmaksi siirtyä hieman kauemmaksi. Sen jälkeen hän kaappaa Uppo-Nallen käteensä ja kun tämä menee tajuttomaksi astuu hän Miskin ja Asterixin luokse kysymään kuka tämä on. Kun nämä sitten hätääntyneenä vastaavat mitä sattuu alkaa jättiläinen miettiä. Kaikkihan tietävät mitä tapahtuu kun jättiläinen miettii, eli hän istahtaa alas mäenrinteeseen ja alkaa raapia päätään. Onneksi Misk ehtii tarjota hänelle ruokaa ennen kuin se alkaa mussuttamaan kädessään olevaa Uppo-Nallea. Tässä vaiheessa minäkin tulen jo paikalle pieneltä tutkimusmatkaltani ja kuulen kuinka jättiläinen pitkän miettimisen jälkeen päättää esittäytyä. Hän kertoo nimekseen Glamis Vulgaris, mutta että kaikki hänen ystävänsä kutsuvat hänetä Obelixiksi. Hetken juttelun jälkeen (samalla kun hoidamme tajuttomia kuntoon) päätää hän liittyä seuraamme.

Kaikki ovat jo siinä kunnossa, että voimme lähteä jatkamaan matkaa.

Saavumme kaupunkiin. Joku pikkutyttö menee juttelemaan Huuran kanssa ja kun Huura tulee leveästi hymyillen paikalle kuulemme, että tuo oli Aronin pieni tytär nimeltään Ireid, jolla oli tänään syntymäpäivät ja hän oli lahjoittanut Huuralle 150 hopearahaa.

Menemme käymään kaivoksen omistajan puheilla ja näytämme hänelle sitä malmia jonka olemme tuoneet mukanamme kaivoksesta. Hän toteaa sen olevan ihan kohtuullista ja teemme sellaisen sopimuksen, että saamme 25 % kaivoksen tuotosta jos se joskus avataan. Sinne pitäisi kuitenkin löytää helpompi reitti. Myymme hopean ja saamme hirmuisesti rahaa, vaikka muut tuntuvat pitävän sitä pikkusummana. Ensimmäistä kertaa minä näen aidon kultarahan!

Mietimme mitä nyt ryhtyisimme tekemään ja joku ehdottaa, että käydään etsimässä se ihmeellinen luola joka oli täynnä taikalähteitä, josta Aron aina kertoo. Obelix toteaa, että jos hän saa kunnollisen miehen mittaisen lapion niin sen esiinkaivamiseen ei voi mennä kovinkaan kauaa. Obelix käy tilaamassa itselleen lapion.

Obelixin lapio on valmis ja me muutkin olemme saaneet ostoksemme suoritettua. Lähdemme liikkelle.

Matka on harvinaisen tapahtumaköyhä ja lopulta saavumme perille. Alamme etsiä sisäänkäyntiä.

Löydämme luolan suun. Kun pääsemme sisälle on heti luolan suuaukon vieressä iso kasa outoja esineitä, joiden alkuperäistä tarkoitusta voi vain arvailla. Lisäksi suuaukon lähettyvillä on yhden kärrynjäännökset ja muutenkin tilanne näyttää lähes samalta kuin miten Aron sen kuvasi.

Tulemme ensimmäiselle lammikolle. Heti sen läpi kuljettuamme voimme havaita ensimmäisiä oireita kun Asterixin käsi muuttuu paljon normaalia kovemmaksi. Me muut emme huomaa mitään kovinkaan selvää vaikutusta. Seuraavaksi tulemme toivomuskaivon luokse. Misk leikkii taas, mutta kaivo ei onneksi suutu pahemmin, vaikka murahteleekin vähän. Jatkamme eteenpäin. Tulemme purolle, ja sen jälkeen viimeiselle lähteelle. Sen lähteen vedellä tuntuu olevan hieman satunnainen vaikutus. Osa valittaa, että he tuntevat olonsa heikommaksi, mutta me muut tunnemme taas itsemme voimakkaammaksi. Palaamme takaisin ja kun kuljen sen ensimmäisen lammikon läpi tunnen kuinka näköni sumenee hieman enkä enään näe kovinkaan hyvin kauempana olevia esineitä.

Lähdemme takaisin kotiin.

Meidät yllättää hirmuisen kova sadekuuro, minä ja Misk putoamme satulasta. Misk valittelee kovasti varpunsa hukkumista (minä tosin hieman avustin sitä eksymään omistajastaan, mutta sillä ei voi olla merkitystä asiaan).

Muutaman tunnin kuluttua sadekuurosta meitä vastaan ratsastaa outo musta ratsumies. Kun se tulee lähemmäksi ja huomaamme sen hevosen enemmänkin lentävän kuin laukkaavan, tulee meille ontto olo ja kaikki muut paitsi Obelix lähtevät pakoon. Musta mies heittää Miskin hevosta tulipallolla, sen jälkeen hän heittää itseensä tulipallon ja tämän jälkeen hän kiinnittääkin huomionsa Obelixiin... Obelix tappelee hetken vastaan, mutta menee sitten tajuttomaksi, jonka jälkeen musta ratsastaja ratsastaa pois.

Jatkamme matkaa ja seuraamme jokea.

Päätämme lähteä tutkimaan sitä yhtä meillä olevaa kartaa ja käännymme vuoristoon.

Asterix haukkuu jotain vanhaa naista ja tämä kiroaa Asterixin. Ei mitään näkyvää vaikutusta.

Huura näkee tosi pahoja painajaisia yöllä. Päivällä juuri kun olemme ylittämässä yhtä jokea näemme kykloopin tai vastaavan, joka heittää meitä kivellä. Hyökkäämme kaikki kimppuun minä ja Asterix takaapäin, ja muut edestä. Saamme sen ajettua pakoon. Illalla näemme harakoita.

Tulemme vihdoinkin kartan osoittamaan laaksoon ja laskeudumme kartassa merkityn järven luokse. Menemme järven toiselle puolelle siihen paikkaan missä on jotain tekstiä. Näemme ylhäällä vuorerinteessä ison oven. Lähdemme kiipeämään sinne. Minä ja A-C putoamme kiivetessä, mutta minä kiipeän siitä huolimatta ylös. Oven luona toteamme, että se on tukeavasti suljettu. Asterix muistaa, että hänen aseenkantajansa tietää jotain lukoista ja ansoista ja kutsuu hänet ylös. Hän yrittää avata ovea, mutta saa vain ansan laukeamaan ja meidän niskaamme sataa kiviä. Kukaan ei kuitenkaan vahingoitu kovinkaan pahasti.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Uppo-Nalle The Sailor
+ Sailor/Human		Maaninen	4	4	1.5.89	-	-
+
+ Jack Puke
+ Mage/Human		Ville		2	Dead/2	1.5.89	4.6.92	754
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	2	2	16.7.90	-	-
+
+ Annar-Crush
+ Mage + Rogue/Elf	Ahponen		0/0	0/0	17.7.90	-	-
+
+ Huura Ramx
+ Fighter/Human		Riikonen	3	3	17.7.90	-	-
+
+ Quix The Sixfingered Monk
+ Warrior Monk/Human	Kivinen		2	2	1.5.92	-	-
+
+ Sir Asterix II
+ Paladin/Human		Nevalainen	1	1	4.6.92	-	-
+
+ Glamis Vulgaris 'Obelix'
+ Barbarian/Stone Giant	Ville		3	4	4.6.92	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>