TSM Osa 4, Luku 010 (tsmpart4/tsmpart4.010)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin

Uppo-Nallen ja hänen ystäviensä seikkailuja

vuonna 492

10. luku

Matkaamme vuoristossa, vaikka koko ajan sataakin kaatamalla.

Kimppuumme hyökkää iso valkoinen koiran näköinen otus, joka henkii kylmää päällemme. Obelix rutistaa sen hengiltä ilman mitään ongelmia.

Saavumme kylään tai kaupunkiin. Vartiomies kyselee jotain, ja minä tunnistan sieltä muutamia sanoja. Hän kyselee keitä me olemme jne. Kerron keitä me olemme, jolloin vartiomies käskee meitä odottamaan. Odotamme noin puolituntia ja sen jälkeen portit avataan ja meidät ohjataan pienen vartiomiesjoukon johdolla sisään. Sisällä meidät viedään ilmeisesti paikan johtajan luokse. Hän istuu hieman yli metrin korkuisella korokkeella ja on silloin melkein yhtä pitkä kuin me. Hän kyselee keitä me olemme ja mistä me tulemme. Kerron keitä olemme ja lipsautan onnistuneesti vinkin siitä käytävästä jota naapurit ovat heidän puolelleen kaivamassa. Kääpiö miettii hetken ja toteaa sitten, että me voisimme hieman auttaa heitä. Ilmoitamme heti olevamme valmiit melkein mihin vain. Hän kertoo, että örkit ovat nyt viime aikoina hieman kiusanneet heitä ja he tarvitsisivat saattajaa karavaanilleen, varsinkin kun heistä ei oikein pidetä tuolla alhaalla ihmisten joukossa. Kun hän vielä kertoo, että saisimme siitä palkkaa taitojemme mukaan niin olemme heti valmiit. Saamme riittävästi rahaa niin että voimme ostaa itsellemme aseet ja muut tarvikkeet. Saamme jopa korjattua Miskin käden vaikka siihen tulikin eläinparannuslisä.

Lähdemme karavaanin mukana alas. Uppo-Nalle pelkää niin paljon, ettei uskalla lähteä mukaan vaan jää kääpiöiden luokse. Karavaania on saattamassa meidän lisäksemme myös Bob Ghengis Khan, jonka kanssa ystävystymme matkan aikana. Lähdemme liikkeelle.

Muutun yllättäen sammakoksi.

Saan oman olomuotoni takaisin.

Saavumme perille Yartariin. Bob toteaa ettei hänellä ole nyt mitään erikoisempaa tekemistä, joten hän liittyy meidän mukaamme tutkimaan kaupunkia. Kiertelemme katsomassa eri kauppoja ja etsimässä työtä, kun tulemme yhdelle kujalle, jossa näemme viisi roistoa yhden pienen miehen kimpussa. Syöksymme heti mukaan tappeluun ja valitsemme nopeasti oman puolemme. Pientä kinaa meidän joukossamme aiheutti se, että Obelix vie niin ison tilan että hänen viereensä ei mahdu kuin muuta taistelija. Obelixille tästä ei kyllä valitettu, mutta eturivin paikoista lähes taisteltiin. Viisi roistoa vastaan me on aika selvä peli ja ei meillä kauaa menekään kun kaikki roistot on jo hakattu maahan. Pelastettu mies kertoo olevansa Krevish ja hän johdattaa meidät jonnekin johtajansa luokse. Johtaja miettii samalla kun Krevish kehuu meitä ja sitten johtaja kyllästyy ja toteaa että hän antaa meille mahdollisuuden osoittaa olevamme yhtä hyviä kuin Krevish uskoo meidän olevan. Hän kertoo meille naapurikaupungista Nesmestä, jossa paha pappi on saamassa valtaa. Meidän pitäisi vain etsiä tuo paha pappi ja lopettaa hänet. Hän näyttää meille kuvaa tuosta pahasta papista ja me toteamme, että ei tuossa ole mitään ongelmia. Mies lähtee ja mekin lähdemme hetken päästä jatkamaan kaupungin tutkimista. Krevish liittyy meidän mukaamme. Kun tämä kaupunki on tutkittu loppuun vuokraamme veneen ja lähdemme virtaa pitkin ylöspäin kohti Nesmeä.

Saavumme perille Nesmeen. Satamassa juttelemme hetken aikaa satamamestarin kanssa, joka valittelee että isot sammakot ja liskomiehet ovat hieman kiusanneet kaupungin toimintaa jne. Hetken juteltuamme jatkamme kaupunkiin. Tulemme joen yli menevälle sillalle. Juuri kun astumme sillalle lähteen sen toiselta puolelta meitä vastaan tulemaan viisi barbaaria. Obelix karjaisee heille että pois tieltä, jolloin he vastaavat heti väkivaltaisesti heittäen Obelixia viidellä sotavasaralla, joista tosin vain yksi osuu Obelixiin ja muut Obelix onnistuu väistämään. Syöksymme taas vauhdilla taisteluun, tällä kertaa nopeimmat olivat Zoh, Asterix ja Obelix, me muut joudumme jäämään taakse. Asterix saa pari aika pahaa iskua ja joutuu pois eturintamasta, jolloin hänen paikkansa ottaa Bob. Asterix ei kuitenkaan tyydy olemaan takarivissä, vaan lähtee ohittamaan Obelixia sillankaiteella kävellen. Juuri kun Obelix keilaa viimeisetkin barbaarien rippeet jokeen putoaa myös Asterix sillankaiteelta. Minä hyppään heti toiselta puolelta siltaa pelastamaan Asterixsia ja saankin hänet kiskottua rantaan vähän ajan päästä. Muut juoksevat paikalle sillä välin kun yritän antaa Asterixille ensiapua ja he sitten onnistuvat saamaan Asterixin parempaan kuntoon. Jatkamme tutkimuksia, mutta kun tulemme ensimmäiselle kujalle tulee sen päästä yhdest ovesta yllättäen taas viisi barbaaria jotka käyvät kimppuun. Taaskaan minä en ehdi eturintamaan, vaan sinne ryntää Obelix (kukapa häntä yrittäisi estää), Zoh ja Bob. Siinä kun odottelen että joku eturintamassa olevista luovuttaisi paikkansa minulle menen yllättäen tajuttomaksi.

Tulen tajuihini. Kuulen että Krevish oli yrittänyt ampua jousella minun taakaani ja oli vahingossa osunut minuun oikein kunnolla ja sen takia minä olin mennyt tajuttomaksi. Taistelun loppu oli kuulemma ollut suhteellisen lyhyt. Kun kaksi barbaaria oli jo maassa ja Huura jonka Misk oli hypyttänyt Barbaarien taakse hakkasi loppuja takaapäin päätti kaksi niistä lähteä pakoon samalla kun kolmas vajosi maahan. Zoh oli tätä ennen jo hakattu tajuttomaksi. Barbaarit olivat syöksyneet takaisin taloon josta he olivat tulleet ja Krevish oli syöksynyt niiden perään, mutta ne olivat ilmeisesti päässeet pakoon takapuolen ikkunasta. Muut olivat nostaneet minut, Zohin ja Asterixin sisään ja jääneet odottamaan meidän tajuihin tuloa. Obelix oli vasta taistelun aikana muistanut että hänen miekkansa oli lentänyt jokeen siinä siltataistelussa ja harmitteli nyt sitä että ei ollut silloin heti sukeltanut sitä ylös. Hän ei kuitenkaan ollut jaksanut eilen lähteä sitä ylös sukeltelemaan, koska sillalle oli lähes 100 metriä. Asterix oli kuulemma tullut jo aamulla tajuihinsa, mutta parannettuaan itseään hän oli mennyt uudestaan tajuttomaksi. Illalla hän oli sitten saanut minut ja Zohin tajuihinsa. Odotamme vielä yön yli ennen kuin lähdemme liikkeelle.

Aamulla on aika kylmä kun lähdemme tutkimaan lähitaloja. Käytämme edellisestä kaupungista tuttua menetelmää ja koputamme joka ovelle. Tosin alussa esiintyy hieman erimielisyyksiä kun Obelix ja Zoh hieman kinastelevat ja Obelix kaappaa Zohin ilmaan. Tässä vaiheessa minä saan idean että Zohin voisi taas pestä ja vihjaisen tästä Obelixille. Zoh kuulee kuitenkin tämän ja hurjistuu ihan silmittömästi ja Obelix joutuu hieman kiristämään otettaan jolloin Zoh menee tajuttomaksi. Obelix tuumii hetken ja tunkee sitten Zohin ruokasäkkiinsä. Kun kukaan ei avaa ensimmäistä ovea Obelix hieman potkaisee siihen jolloin meillä on rikkinäinen ovi, josta pääsemme sisään. Toteamme tämän olevan samanlaisen kuin sen huoneiston jossa nukuimme yön yli. Pienellä etsimisellä emme löydä mitään mielenkiintoista joten jatkamme seuraavalle ovelle. Kun Misk koputtaa oveen toista kertaa se yllättäen aukeaa ja joku mies iskee Miskiä tikarilla ennen kuin vetäytyy takaisin sisälle. Obelix heittää oven kivellä auki ja minä ja Huura syksymme sisään. Onnistun ohittamaan yhden kolmesta tikarimiehestä ja pääsen pois ovensuusta niin että Huura pääsee sisälle. Hakkaamme kaksi maahan ja Kolmas lähtee pakoon. Krevish tulee perässämme sisään ja onnistuu ampumaan pakoon lähteneen miehen ikkunasta. Tutkimme huoneiston, ei mitään.

Seuraava ovi onkin sitten auki, mutta sisällä on ihan pimeää. Huura ottaa lyhdyn ja miekan ja lähtee sisälle tutkimaan tilannetta. Sisältä hän löytää kolme hieman yli metrin korkuista sammakkoa. Sammakot hyökkäävät Huuran kimppuun ja Asterix ja minä syöksymme sisälle mukaan tappeluun. Saan omani melkein heti alussa heikkoon kuntoon, mutta Asterix ei oikein pärjää omalleen ja joutuu maahan, jolloin Bob siirtyy hänen tilalleen. Bob saa myös Asterixin kimpussa olleen sammakon hakattua maahan. Tilanne on se, että sekä minun että Bobin sammakot ovat maassa ja me hypimme niiden päällä, mutta silti ne vielä jatkavat liikkumista. Huura on aika pahasti solmussa oman sammakonsa kanssa ja tilanne selviää vasta kun Bob pääsee mukaan auttamaan Huuraa. Kun viimeinenkin sammakko on tapettu tutkimme huoneen ja huomaamme, että sen takaseinä on rikki. Päätämme, että tämä ei varmaan ole hyvä paikka jäädä lepäämään ja palaamme edelliseen taloon.

Aamulla kaikki taas tuntevat olonsa paremmaksi ja lähdemme tutkimaan seuraavaa taloa. Avaamme oven ja näemme sisällä neljä nukkuvaa barbaaria. Bob käy sisällä murhaamassa ne pois, ennenkuin en ehtivät edes kunnolla herätä. Seuraava näyttää varastolta ja kun Bob ja Zoh menevät sisälle hyökkää heidän kimppuunsa neljä liskomiestä. Bob hoitaa kaksi omaansa pois ennen kuin me muut ehdimme edes kunnolla paikalle. Minä ja Huura menemme auttamaan Zohia ja kun Bob tulee vielä mukaan leikkiin saamme liskot helposti tapettua. Taistelun jälkeen parantelemme hieman pahimmin kärsineitä ja sen jälkeen olemme taas täysin taistelukunnossa.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	   Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Uppo-Nalle The Sailor
+ Sailor/Human		Maaninen	5	Out/5	1.5.89	26.9.92	861
+
+ Glamis Vulgaris 'Obelix'
+ Barbarian/Stone Giant	Ville		5	5	4.6.92	-	-
+
+ Huura Ramx
+ Fighter/Human		Riikonen	4	4	17.7.90	-	-
+
+ Bob Ghengis Khan
+ Warrior Monk/Human	Maaninen	4	4	26.9.92	-	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	2	2	16.7.90	-	-
+
+ Quix The Sixfingered Monk
+ Warrior Monk/Human	Kivinen		2	3	1.5.92	-	-
+
+ Sir Asterix II
+ Paladin/Human		Nevalainen	1	2	4.6.92	-	-
+
+ Annar-Crush
+ Mage + Rogue/Elf	Ahponen		0/0	0/0	17.7.90	-	-
+
+ Zoh Albazarin
+ Thief/Human		Ahponen		1	1	25.7.92 -	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>