TSM Osa 4, Luku 011 (tsmpart4/tsmpart4.011)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Obelix (Aarni)

Iso, yksinkertainen, rauhallinen jättiläinen. Tämä yksinkertainen otus ei oikeastaa pysty mihinkään muuhun vaativaan kuin syömiseen ja syömistä häiritsevien läiskimiseen.

Huura (Riikonen)

Peloton taistelija kotoisin pohjoiselta mantereelta. Yksi vanhimpia ryhmän jäseniä. Uhkarohkea änkeäminen taistelussa eturiviin koituu vielä turmioksi.

Bob (Maaninen)

Tämän mantereen versio taistelevasta munkista. Erikoistunut kahden potkuun, joista toinen epäonnistuu. Korvaamaton apu tulkkina.

Misk (Alakoski)

Omituinen mystinen maagikko, josta kukaan ei tiedä mitä hän seuraavaksi tekee ja miksi. Ryhmän vanhin jäsen.

Quix (Kivinen)(Aarni)

Kotoisin pohjoisesta mantereelta tämä taisteleva munkki yrittää kovasti muttei oikeastaa ole saanut vielä mitään aikaiseksi.

Asterix (Nevalainen)

Upporikas aatelinen. Ryhtynyt Rao jumalan nimissä tappaamaan ja tuhoamaan kaikkea pahalle viittaavaa.

A-C (Ahponen)

Apaattinen henkilö. Tästä koomassa olevasta elffistä kukaan ei oikeastaan tiedä mitään. Myöskään kukaan ei tiedä miksi häntä raahataan ryhmän mukana.

Zoh (Ahponen)

Varkaalta näyttävä henkilö. Ei kuitenkaan osaa heti päättää mitä aikoo seuraavaksi tehdä joten yleensä palloilee ympäriinsä harmittomasti.

Marvel Jones (Aarni)

Tohtori Jones. Ryhmän uusi tulokas. Elf parantaja ja myös erittäin hyvä jousen ja miekan käyttäjä.

Black (Riikonen)

Rohir taistelija. Ryhmän toinen uusi tulokas.

Knevish (NPC)(Alakoski)

Nynny. Lukutoukka, joka on vahingossa eksynyt väärään porukkaan. Ei kuitenkaan itse huomaa sitä joten pysyy ryhmässä. Tarpeen tullen osaa käyttää myös jousta ja miekkaa.

Thief (NPC)(Nevalainen)

Kukaan ei oikein tiedä hänen nimeään. Asterixin hyvä ystävä. Osoittautui olevansa taituri tikarin heitossa.

Lose (NPC)(Riikonen)

Blackin mukana tullut murtovarkaalta näyttävä tyyppi.


Yhteenveto eli happened so far:

Sattuman oikusta ryhmä on siirtynyt kokonaan uudelle mantereelle. Pelottomat seikkailijamme kuitenkin ystävystyvät paikallisten alkuasukkaiden kanssa ja muutenkin sopeutuvat tilanteeseen rauhallisesti. Kykyjenetsijä huomaa ryhmän potentiaalisen mahdollisuuden onnistua mahdottomista, joten he saavat tehtäväksi mennä Nesmen nimiseen kyläpahaseen ja teurastaa siellä yksi ikävän näköinen pappi.

Ryhmä saapuu kylään ja hierovat tuttavuutta kylän asukkaiden kanssa ja yrittävät löytää pappia. Ryhmä on juuri tarkastanut taas yhden kylän taloista mutteivät ole löytäneet mitään vihjettä missä pappi mahtaisi olla. He pitävät juuri taukoa parantaakseen aamupäivän teurastuksesta syntyneitä haavoja.

Uppo-Nallen ystävien seikkailuja

vuonna 492

11. luku

Parantamis tuokion päätyttyä sovimme, että jatkamme tutkimista tutulla systeemillä: Misk koputtaa ystävällisesti oveen, avaa oven ja muut rynnistävät sisälle tappamaan kaiken liikkuvan paitsi Obelix, joka jää ulos A-C pussissaan.

Saavumme seuraavan oven luokse. Huura on valmiusasemissa varautuneena kaikkeen, muu porukka enemmän tai vähemmän seuraa tapahtumia. Misk potkaisee oven auki.

Huura seisoo suu auki: Täh? Siis aiotko sinä potkia jokaisen oven tästälähtien auki?

Misk: ÄÄh.

Huura: Siis muun mielestä meidän kannattaa koputtaa ensin oveen. Siellähän voi olla vaikka vaikka kuka oven takana. Jos me ruvetaan iskemään ovia hajalle niin mä...

Muut ryhmästä kurkistelee ovesta sisälle ja pikkuhiljaa alkaa rentoutua. Ilmeisesti sieltä ei ole ketään tulossa hyökkäämään. Pienen tauon jälkeen menemme sisälle ja huomaamme että siellä on kymmenen puulaatikkoa. Huura avaa urheasti yhden laatikon. Se on tyhjä. Pettymys on suuri: kaikki laatikot olivat tyhjiä.

Siirrymme eteenpäin katua pitkin. Saavumme risteykseen, jossa on pieni puuhökkeli tornin kyljessä. Menemme sisälle ja tapamme kolme mustakaapuista hemmoa. Misk ottaa yhdeltä ruumilta hienot mustat nahkasaappaat. Huoneessa ei ole muuuta kun kolme punkkaa. Bobin epäilykset heräävät ja hän tutkii 3x3 metrin kokoisen lautaseinäisen ladon salakäytävien varalta. Vastakkaiselta seinältä hän sen löytääkin.

Bob: Hei thiefi (osoittaa Zohia), tule avaamaan tämä salakäytävä.

Zoh: Häh, minäkö? Huhhuh, minä en ole varas. Mistä sä semmoista luulet?

Bob: Sä kerroit meille viime viikolla.

Zoh: Enpäs. En mä ollut paikalla. Tai siis ehkä olin mutta mä olin humalassa. Ööööö...

Bob: No ei sitten. AI-AAAA !

Bob potkaisee karate jalallaan oven halki. Ryntäämme jalan mentävästä aukosta läpi. Toisella puolella on kivinen makuukamari. Ilmeisesti salakäytävä johti siihen temppelin torniin minkä vieressä tönö oli. Huoneessa on yksi erittäin hämmästyneen näköinen nainen valkoisessa kaavussa.

Keskusteltuamme hetken (Misk on aivan hiljaa) saamme selville, että nainen on Alisa, Wauke jumalan papitar. Työnnettyämme Asterixin pois läähättämästä Alisan vierestä kuulemme myös, että ne barbaarit, joihin olemme viimeaikoina useasti törmänneet, ovat kaupungin johtajan Longtres Alaraun palkkaamia. Ohimennen saamme myös kuulla, että kaupungin lähellä olevilla raunioilla on trolleja. Jokaisesta tapetusta trollista kaupunki maksaa 10 kultaa.

Jostain kumman syystä päätämme mennä nirhaamaan parit trollit. Menemme rauniolle. Vähän aikaa hiivittyämme tulemme oven ääreen.

Zoh päättää avata oven. Muut ryhmittävät ympärille. Kviiiks! Suh Pfiu Boink. Kolme kiveä lentää ulos ovesta. Zoh kaatuu tajuttomana maahan. Olemme valmiina. Ensimmäinen trolli tulee ovesta ulos. Toinen yllättää vasemman sivustan ja tulee seinän läpi. Kolmas trolli tulee muuten vaan seinän läpi oikealta haihduttaen siitä ensin palan pois. Iik!

Paria veitsenheittoa ja karatepotkua ja Obelixin kiveä myöhemmin, meillä on kaksi kuollutta trollia, yksi pakeneva trolli + tajuton Zoh ja kuollut Huura. RIP. Turha toivo, me emme edes huomaa, että hänestä on henki lähtenyt vaan rupeamme raahaamaan häntä ja Zohia pois raunioilta. Matkalla törmäämme kahteen trolliin. Lopulta meillä on neljä paria trollin korvia ja kolme henkilöä pystyssä. Onneksi Obelix on yksi niistä, joten saamme parat raahattua säkissä kaupunkiin. Menemme yhteen tyhjentämistämme taloista nukkumaan.

Aamulla herätessämme huomaamme, että Obelix on kadonnut. Teemme pikaisen laskutoimituksen.Pahus, A-C ei ollut unohtunut Obelixin ruokasäkkiin.

Asterixin thief-friendi yrittää tehdä aamiaista.

Thief: AAAAAAAAHHHHHH! HOT !!!

Vihreisiin pukeutunut elf, jolla on iso longbow selässä kurkistaa oviaukosta.

Elf: Huomenta. Tarvitaanko täällä lääkäriä? (Huomaa epämääräisen kasan velttoja ruumiita) Aah! Minä olen Jones. Doctor Jones.

Nimeksi tarkentuu myöhemmin tohtori Marvel Jones. Hän saa Asterixin parannettua herbeillä. Asterix alkaa parantamaan muita.

Jones: Hmm...(kaivaa reppuaan) huomaan että, sinä osaat channeling taikoja. Minulla on suvussa kulkenut 3-multiplier...

Asterix: Giveme! Giveme!

Jones: ...jota en tunnesyitä voi mitenkään myydä, mutta voisin lainata sitä sinulle -- (Asterix nappaa kepin). Aah..tuota...

Misk: Hei, voitko vähän kattoo tuota yhtä tyyppiä ? (osoittaa A-C:tä) Se on ollut jo aika kauan taju poissa.

Jones: (vilkaisee sinne päin) Jep. Se on koomassa. Häneltä puuttuu sielu. Tulee tajuihinsa kuuden päivän kuluttua, aamupäivällä.

Misk: ööö.. et haluasi liittyä joukkoon ?

Jones päättää seurata meitä. Asterixin lopetettua parantamisen lähdemme Longstresin juttusille. Käveltyämme vähän aikaa huomaamme, että A-C:tä ei oikeastaa ole kiva raahata, joten teemme u-käännöksen ja lähdemme takasinpäin. Matkalla törmäämme viiteen barbaariin.

Misk: (kyllästynyt ilme, kaivaa trollin korvat esille ja vilkuttaa niitä barbaareille) Hei, me käytiin just äsken tappamassa neljä trollia, joten viittisittekste vähän väistää vai pitääks meidän...

Barbaarit: Hey look, gold!

Juntit eivät osanneet myriä. No me tapoimme nyt tällä kertaa vain neljä. Viides antautui. Bob yrittää kuulustella sitä, muttei saa mitään irti. Misk ehdottaa, että pitäisi irrottaa sen sormia etc., oikeuden puolustaja Asterix on tappamisen kannalle, ja muut esittävät erilaisia näkökantoja asiaan. Puolen tunnin riitelyn jälkeen päätämme viedä vangin kaupungin portin luokse ja karkoittaa kaupungista.

Dumppaamme A-C:n ohimennen sinne temppelin takana olevaan puuhökkeliin. Matkalla Longtresin audienssiin törmäämme jälleen viiteen barbaariin. Emme viitsi viivytellä, joten teurastamme pikaisesti kaikki. Taistelun aikana nynny (Knevish) törmää lentävään warhammeriin, mennen aika pahaan kuntoon. Mitään hengenhätää ei kuitenkaan ole, joten parantajamme eivät kuuntele nynnyn valituksia.

Lopulta pääsemme kaupungin talolle. Odotushuoneessa sihteeri ohjaa meidät tehokkaasti peukalon heilahduksella oikealle ovelle. Kaupungin pomo Longtres Alaraun osoittautuu naiseksi, joten Misk on taas tuppisuuna ja Asterix yrittää yhteisen kielen puutteessa body languagella ehdotella jotain - no luck. Saamme kuitenkin 40 kultaa tapetuista trolleista.

Longtress kertoo meille, että hän on tosiaan on palkannut ne barbaarit suojelemaan kaupunkia. Valitettavasti on osa barbaareista villiintynyt saamastaa vallasta ja käyttäytyvät hieman vallattomasti. Unohdamme jotenkin kertoa, että me olemme törmänneet muutamaan barbaariin.

Jatkamme kaupungin tutkimista jos vaikka törmäisimme tutun näköiseen pappiin. Kaupungin laidalla löydämme Headquarter of the Riders of Nesmen. Sisältä löydämme ryytyneen näköisen kapteenin, joka valittaa jotain että hänen pitäisi olla tappamassa trolleja mutta hänet on käsketty partioimaan kaupungissa. Emme ymmärrä hänen logiikkaa. Raha vs. auktoritetti, ja auktoritetti voittaa ? Käymme kysymyssä myös vieressä hevostallissa olevalta pojulta, mitä sille kuuluu. Hän taas valittaa että hevosia häviää vaikka katuja vartioidaan. Päättelemme, että täällä täytyy olla salaluukku, joten seuraavan varttitunnin me ryömimme lantakasoissa.

Jones: Ei täällä mitään ole. Minun koirani olisi löytänyt sen.

Mitään koiraa ei tietystikään näy.

Asterix: Ei täällä mitään koiraa ole.

Jones: Se on näkymätön.

Zoh: Joo joo, luuletko että me uskottaisiin tuomoista.

Jones: Tuossa se on (osoittaa sormella, muu ryhmä ei näe mitään). Se on arvokas, minä saan siltä joka päivä muutaman hopeakolikon.

Misk: (kysyy muulta ryhmältä) Osasiko joku tehdä psykoanalyysiä...?

Jones: Älkää ärsyttäkö sitä. Se voi suuttua...se ei olisi viisasta...

Zoh: Jooo, kyllä mä ymmärrän. Mullakin on vaaleanpunainen elefantti tossa olkapäällä.

Jones: ...se sylkee tulta jos se on vihainen. Mitä? Vaaleanpunainen elefantti? Ihan tosi?

Asterix: Mulla on näkymätön lohikäärme. Se on tuolla ulkopuolella kun se ei mahtunut ovesta sisälle.

Jones: Oho!

Tallimies pudistaa päätään ja kävelee pois. Valehtelemme vielä hetken kunnes kyllästymme ja lähdemme pois.

Löydämme Tavern Of The Ridersin. Hieman ryytyneinä päätämme mennä suoraan kysymään kapakassa olevilta 23 barbaarilta missä se etsimämme pappi on. Kaikki paitsi nynny menevät sisään.

23 barbaaria katsoo meitä.

Barbaari: Hei katsokaa ketä tyhmiä tuli sisälle.

Nynny ulkopuolla mutisee: tyhmiä? osaatko itse piin kymmenen desimaalin tarkkuudella: 3.14...

Barbaari: Ja pelkureita myös.

Nynny: 1592...

Asterix taktisesti jää oven pieleen turvaamaan pakoreitin. Muut lähtevät kohti baaritiskiä. Yksi barbaari nousee seisomaan kun me ohitamme hänet.

Barbaari pudottaa kolpakonsa lattialle. Hän osoittaa Quixia.

Barbaari: Hei! Sä kaadoit mun kaljan!

Pysähdymme. Quix kääntyy barbaaria kohti.

Nynny: 653...

Quix: (hitaasti kasvoille kohoaa pakottunut hymy) Sorry.

Quix lyö barbaaria kaksi kertaa lennättäen sen lattialle. Tauko. 22 barbaaria alkaa hamuta kolpakoita, pulloja, tuoleja, pöytiä ynm. mitä voi heittää/paiskata. Me vilahdamme ulos. Pari pulloa osuu hitaampiin mutta muuten pääsemme ilman vahinkoja pakoon.

Nynny: 5!

Kapakan vieressä olevassa ovessa on kaiverrettu kuva hännästä riippuvasta rotasta. Siitä päättelemme, että firma on erikoistunut terminaattorien hävitykseen. Bisnes ei kuitenkaan ole kannattanut koska toimisto on pölykerroksen peittämä. Huomaamme huoneen takaseinässä salaoven ja saamme sen ehjänä avattuakin. Salaoven takana on lyhyt käytävä, jonka toisessä päässä on aivan tavallinen ovi. Zoh kuuntelee hetken ja kertoo meille, että hän kuulee askelten ääntä.

Ryntäämme ovesta L-kirjaimen muotoiseen käytävään. Valitettavasti me emme mahtuneet kolme örkin ja kahden liskomiehen kanssa samaan huoneeseen, joten pilkomme ne hieman pienempään tilaan. Käytävästä johtaa toinen ovi isohkoon huoneeseen, jota joku voisi väittää kirjastoksi koska se on täynnä kirjoja. Asterix lukee muutamia kirjoja ja kertoo, että ne ovat runoja Bane jumalalle + muutamia mustan magian oppikirjoja ynm. jotka pitää ensi tilassa tuhota. Pari kirjaa häviää samalla nynnyn ja Zohin ja muitten säkkiin.

Kirjastossa on toinen ovi, joka johtaa käytävään. Käytävän päässä on ovi. Asterix päättää tässä vaiheessa ruveta hinkkaamaan niitä viittä seinään maalattua Bane-jumalan kuvaa, jotka löysimme äsken mutten jaksanut kertoa. Muu porukka jatkaa eteenpäin.

Oven takana löydämme ison huoneen. Meidän lisäksemme sinne mahtui myös kolme örkkiä ja kaksi mustaan pukeutunutta pappia. Örkit etulinjassa ja papit tykistönä onnistuvat ne vahingoittamaan yhtä meikäläistä ennenkuin kuolevat. Arpa suosi tällä(kin) kertaa Zoh:ia. Misk ehti hakea Asterixin katsomaan ruumiita. Nyt sekä nynny että Zoh ovat taistelukelvottomassa kunnossa, mutta armoa ei anneta. Huoneen päädyssä on ovi, josta mennään läpi.

Oven takaa paljastuu pääalttarihuone. Tälläkertaa vastassa on vain neljä örkkiä, toiset neljä liskomiestä, kolme pappia ja pääpappi (tätä me tultiin alunperin nirhaamaan, loppusuoralla ollaan...). Kertauksen vuoksi luotellaan vielä meidän joukkoe. Eturivi: Jones (jousimies), Asterix(raivohullu), Bob(karate #1), Quix(karate #2). Takarivi: Misk(unohda), Thief(muuten vaan unohdettu), Nynny(huonossa kunnossa) sekä Zoh(samaten).

Pääpappi: (kääntyy hitaasti ja ystävällinen hymy nousee hänen kasvoille, huoneen lämpötila laskee jonnekin nollan tienoille) >:)

Misk: Hei, me kuollaan.

Zoh: Mä meen kertomaan Longtressille että me ollaan löydetty tämä salainen temppeli. Moi. (lähtee)

Pääpappi + kolme muuta pappia: (neljä spelliä tähdätään kohti vaarallisinta hahmoa)

Misk: Uh! (vasemman jalan varpaat katoavat, verta syöksyy) Ei tunnu missään (vasemasta kädestä aukeavat päävaltimot) Pientä (keskelle rintaa tulee reikä) No problem. Jos mä kuitenkin istuisin vähäksi aikaa...

Neljäs spelli harhautuu thieffiin. Etujoukot kohtaavat. Liskomiehet siirtyvät tyhjiin paikkoihin.

Pääpappi: (spell)

Nynny: >kriks< (oikeasta kädesta) >kraks< (niskasta) (laskeutuu varovaisesti seinän viereen istumaan)

Vihollisen etujoukkoja harvennetaan. Lisää spellejä lentää. Misk hidastaa elintoimintonsa.

Quix: (oikea käsi katoaa, massiivinen verenvuoto) Damn! No mä käytän sitten vaan jalkoja. (potkaisee edessään olevan kuoliaaksi)

Zoh: (kirjastossa) Hei, enhän mä osaa kieltä! Mä meen hakemaan nynnyn tulkiksi. (kääntyy takaisin)

Eturintama repeää. Bob jatkaa saman tyypin potkimista. Asterix hyökkää apupappien kimppuun. Jones menee viimeistelemään liskomiehet. Apupapit vetävät macet esille ja piirittävät Asterixin. Pääpappikin vetää macen esille ja hyökkää Jonesin kimppuuun. Quix menee tajuttomaksi.

Zoh tulee paikalle. Huomaa Miskin ja tekee kiristyssiteen jalkaan ja käteen. Sen jälkeen rupeaa painamaan kämmenellä rintahaavaa. Bob saa vihdoinkin yhden tapettua. Jones taistelee yhtä liskomiestä ja pääpappia vastaan. Asterix kärsii kolmen papin hyökkäyksissä. Thief muistaa olevansa olemassa ja siirtyy lähemmäksi.

Zoh huomaa vihdoinkin Quixin tilan ja sitoo samalla köydellä vielä yhden kiristyssiteen Quixin tynkään. Quix näyttää aika kuiviin puserretulta. Liskomies vuotaa tajuttomaksi. Asterix down. Apupapit hyökkäävät Jonesia ja Bobia kohti.

Pääpappi kuolee. Jones ja Bob viimeistelevät loput papit. Taistelu ohi.

Jones alkaa parantelemaan Miskiä, nynnyä ja Asterixia.

Jones: (tutkii varovaisesti Quixiä) Hmm...Minulla on yksi herbi jolla saisi tuon käden korj...

GM: Ei.

Jones: ...no ainakin tyngän saisi parannettua.

Zoh: Meidän pitää saada sen käsi takaisin, muuten kivinen ei suostu enää pelaamaan sitä.

Minä: Täysin epärelevanttia, täytyy muistaa ottaa pois. (katsoo kelloa ja jatkaa kirjoittamista)

Zoh: Mä keksin. Leikataan tuon pääpapin käsi pois ja pistetään se Quixin käden paikalle.

Jones: Hyvä idea. Se ehkä onnistuu. (leikkaa käden irti) Tämä voi olla kyllä aika hidasta, minun täytyy antaa hänelle muutamia herbejä. (tunkee Quixin suun täyteen herbejä)

Zoh: Hei, muista ottaa oikea käsi!

Jones: Miten päin tämä meneekään... (levittää jotain tahnaa rajapintaan ja lättää palat yhteen, ottaa kiristyssiteen irti, verta alkaa valua) Oho, annetaan lisää herbejä. (monta kultaa menee taas hukkaan)

No loppujen lopuksi Quix ei kuole. Asterix saadaan myös tajuihinsa, jolloin hän poistaa hittejä kaikilta. Jones parantaa vielä nynnyn luunmurtumat. Ryhmä on jälleen enemmän tai vähemmän kunnossa.

Tutkimme huoneen. Huoneessa on kiva pääkalloista tehty maaginen alttari. Asterix alkaa heti turmella sitä. Tarkemmin tutkimalla huomaamme myös yhden maagisen macen ja sormuksen. Sivummalla on takka, josta löydämme puoliksi palaneen kirjeen (tarkemmin siitä viitteessä 31).

Alttarihuoneestä löytyy myös yksi ovi. Oven takana on pieni huone, jossa roikkuu kolme miestä kahleissa. Luettuamme kirjeen tiedämme nyt, että nämä pahat heput mitä me äsken listimme olivat sotajalalla vielä pahempien tyyppien kanssa, joita epäilemme näitten olevan.

Kahlemiehet: Päästäkää meidät pois.

Misk: Tapetaan ne.

Asterix: (kerrankin muistaa uskovansa oikeuden jumalaan, joka suojelee avuttomia ynm. luusereita) Ööö...eh..aahhmmm

Zoh: Annetaan niiden kokeilla uskon voimakkuutta. Tulihan tunnetusti polttaa vain pahan eli sytytetään talo tuleen. Jos ne uskovan hyvään jumalaan niin niille ei käy kuinkaan.

Jones: Mehän tiedämme, että ne on pahoja. Miksi me emme sitten voisi tappaa niitä?

Bob: Joo, nirri pois.

Quix: Hei, mulla on oikeassa kädessä vain viisi sormea!

Asterix: Aaahh...mmmm...

Yllätykseksi me emme kuitenkaan tapa niitä vaan päästämme ne vapaaksi. Asterix väitti myöhemmin, että hänen jumalansa Rao palkitsi hänet oikeasta teosta. Se pilkallinen nauru mitä me kuulimme miesten poistuessa oli varmaan sitten väsyneiden aivojen temppuilua.

Jones ja Zoh keräävät kuolleilta niitten aseet ja vievät ne ulkohuoneeseen. Kyselyihin mitä ne aseet ulkohuussissa tekevät, eivät he suostu paljastamaan. Asterix jatkaa alttarin hakkaamistaan vielä vähän aikaa, kunnes lopulta toteaa ettei se siten onnistu. Hän rukoilee jumalaltaan apua pahan alttarin tuhoamiseen.

Asterix: (rukoilee) pakko tuhota...paljon power pointseja...pahan alttari, siitä pitää saada vähintään gifti...

Rao: Spelli tulee, oletko valmis ?!

Asterix: Joo! Anna tulla vaan! Täältä pesee! Hyvä juttu! Tuhoudu pahuus!...

Alttari pöllähtää tomuksi.

Seuraavaksi Asterix vaatii, että kirjastossa olevat kirjat on tuhottava. Saamme kuitenkin Asterixin puhuttua ympäri, joten talon polttamisen sijaan (ja samalla koko kaupungin) me raahaamme kirjat kadulle ja poltamme ne siellä.

Kokon polttaminen kerää hieman väkeä katsomaan. Jones ja Zoh tuovat viimein ne aseet ulos. Muutama katsoja ostaa heiltä halvalla muutamia miekkoja. Ohi ratsastaa myös kaksi rohiria. Päivä on kääntynyt jo illaksi.

Rohir: Mitäs te teette?

Zoh: Me poltetaan pahan jumalan Banen kirjoja. Tiesitko muuten, kun polttaa paperia ne hiiltyneet vielä palavat paperit lentävät helposti tuulen mukana.

Rohir: (seuraa kirjastoon) Minä voisin auttaa. Minun nimeni on Black. Taistelu on ammattini. Tämä on minun hyvä ystäväni Lose (osoittaa murtovarkaan näköistä tyyppiä).

Asterix: Kaikki kirjat täytyy polttaa! Pakko laskea monta kirjaa täällä on. 1 2 3 4 5...

Jones: Minä voin auttaa. 11 12 5 4 8...

Nynny: (tutkii tarkemmin kirjoja, valitsee yhden kirjan ja pistää reppuunsa)

Asterix: 6 7 11 kaikki roviolle 12 9...

Black: (työntää hänkin pari kirjaa reppuun)

Zoh: (yrittää etsiä sarjakuvia) (puhuu Asterixille) Niiden kirjojen kanssa pitää olla varovainen. Tiesitkö, että poltettaessa paperia ne hiiltyneet paperit lentävät vielä kauan ilmassa...

Misk: (kantaa hänkin muutaman kirjan roviolle, pistää pari pientä reppuun) parempi nämä kuin ei mitään jos hätä yllättää...

Zoh: (puhuu Miskille) Katso, näetkö nuo leijuvat paperit. Kun polttaa kirjoja niistä lähtee yksittäisiä...

Misk jää seisomaan paikolleen. Ei sano pitään. Tuijottaa vaan hieman nuotion yläpuolelle.

Zoh: (vilkaisee ylös, ei näe mitään, menee Jonesin luokse) Hei, mä voin kertoa sulle että näitä kirjoja on tosi vaikea polttaa. Katsos nämä yksittäiset lehdet lähtevät...

Misk äännähtää jotain ja samassa hän on yltäpäältä märkä.

Black: (tulee paikalle) Hei, mitä järkeä on kastella itsensä. (puistelee epäuskoisena päätänsä)

Misk: Ääh, hikoiluttaa niin, mä menenkin kuivattamaan vaatteet. (kävelee nuotion ääreen, pysähtyy ja tuijottaa taas taivaalle)

Zoh: (tulee uusi lasti kirjoja ulos, puhuu Blackille) Katso nyt miten noi paperit lentävät...

Misk äännähtää taas jotain. Nuotion päälle ilmestyy säteltään kuusi metriä oleva sumupallo. Misk näyttää jotenkin hämmästyneeltä.

Misk: Eeeh... Noin. Nyt ne paperit eivät pääse läpi.

Black: Oho, sinäkö sen teit?

Misk: Joo...se on siinä...vielä vähän aikaa...kai...

Black ajattelee: Onpas mielenkiintoista porukkaa. Taidanpa pysyä kimpassa näitten kanssa.

Black: Hei, minä olen vähän ajatellut. Minä voisin tulla teidän mukaan jos mahtuu, mulla ei mitään erikoistakaan tekemistä nyt ole...

Zoh: Joo, senkus. Tänään olikin aika tylsä päivä. Tapettiin vaan parikymmentä barbaaria, tuhottiin salainen temppeli ja sen kaikki kannattajat, tuhottiin alttari ynm. pientä. Noh, iltahan vasta nuori. Mitäköhän me päivällisen jälkeen keksittäisiin...

Black: Siis...miten se olikaan...

Poltettuamme kaikki Asterixin löytämät kirjat lähdemme temppeliin tekemään hintakyselyä tämän päivän parannustaioista. Kerrottuamme Alisalle, että tuhosimme juuri Banen temppelin, hän lupaakin meille suunnattomat 3% alennuksen normaaleista hinnoista. Jatkamme Longtresin juttusille.

Saavuttuamme kaupungintalolle näemme kun ne kolme kahlittua miestä saatetaan tiukassa vartioinnissa ulos. Longtres kertoo meille, että hän on määrännyt miehet hirtettäväksi. Tietoon, että olemme juuri tuhonneet kaupungista Bane jumalan temppelin ja niiden palvojat suhtautuu hän ymmärtävästi. Hän ei kuitenkaan ymmärrä avata kukkaroaan. Peräydymme ulos. Ulkona me huomaamme, että kaupungin hirttopaikka on ilmeisesti temppelin ulkoseinä, siinä nunnien maakuukamarien kohdalla. What a town. Misk käy vaihtamassa omat turmeltuneet nahkasaappaansa hirtettyjen ehjiin.

Päätämme vihdoinkin mennä nukkumaan. Jotenkin muistamme, että A-C on vielä majoitettu sinne temppelin takana olevaan lautahökkeliin. Kierrämme temppelin toiselle puolelle ja yllätykseksemme huomaamme hökkelin kadonneen. Ilmeisesti Alisa on käskenyt sen purettavaksi. A-C:n hän on ystävällisesti siirtänyt sänkyineen keskelle katua. What a lady. Pohdimme hetken tilannetta ja päätämme onnistuneen tehtävän suorittamisen takia mennä majataloon nukkumaan. Huomaamme, että kokon päällä on vieläkin sumupilvi.

Majatalossa Zoh haluaa välttämättä järjestää vartioinnin. Hän vartioikin ensimmäisen vartiovuoron, mutta kukaan muu jaksa vartioida. Nukumme.

Aamulla huomaamme kasan tuhkaa keskellä lattiaa. Jotenkin päättelemme, että siinä on kaikki mitä ihmisestä jää jäljelle oltuaan muutaman päivän kypsymässä hieman liian korkeassa lämpötilassa. Parin laskutoimituksen jälkeen toteamme, ettei se ole kukaan meistä. Asterix pistää tuhkat pussiin talteen. Asterix menee temppeliin kysymään voisiko Alisa auttaa onnetonta tuhkakasaa. Arvattavasti hän alkaa puhua hinnoista, joilloin Asterix poistuu takavasemmalle. Muu ryhmä menee hakemaan A-C:n sieltä ulkoa makaamasta ja lähtee tiedustelemaan vesikuljetusta SilverMooniin. Asterix yllättäen huomaa osaavansa native kieltä, joten hän käy ohimennen jututtamassa Miss Longtresia. Hän ja musta silmä saapuukin sopivasti muun ryhmän luokse ennen matkalle lähtöä. Black päättää ratsastaa SilverMooniin.

Aamu avautuu ankeana. A-C tulee tulee tajuihinsa. Misk siitä huolimatta tuntee olevansa tänään hyväonninen. Bob suhtautuu tilanteeseen järkevämmin, hän katselee kaikkea ja kaikkia vainoharhaisesti. SilverMoon tulee näkyviin.

Bonus yllätys: muuta muuttuneet kohdat allaolevaan taulukkoon.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Glamis Vulgaris 'Obelix'
+ Barbarian/Stone Giant	Ville		5	out/5	4.6.92	12.10.92 128
+
+ Huura Ramx
+ Fighter/Human		Riikonen	4	dead/4	17.7.90 12.10.92 805
+
+ Bob Ghengis Khan
+ Warrior Monk/Human	Maaninen	4	4	26.9.92	-	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	2	2	16.7.90	-	-
+
+ Quix The Sixfingered Monk
+ Warrior Monk/Human	Kivinen		3	3	1.5.92	-	-
+
+ Sir Asterix II
+ Paladin/Human		Nevalainen	2	3	4.6.92	-	-
+
+ Annar-Crush
+ Mage + Rogue/Elf	Ahponen		0/0	0/0	17.7.90	-	-
+
+ Zoh Albazarin
+ Thief/Human		Ahponen		1	1	25.7.92	-	-
+
+ Black
+ Fighter/Rohir		Riikonen	3	3	13.10.92 -	-
+
+ Marvel Jones
+ Layhealer+Assasin/Elf Ville		3/2	3/2	13.10.92 -	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>