TSM Osa 4, Luku 012 (tsmpart4/tsmpart4.012)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Bob (Maaninen)

Tämän mantereen versio taistelevasta munkista. Erikoistunut kahden potkuun, joista toinen epäonnistuu. Korvaamaton apu tulkkina.

Quix (Kivinen)

Kotoisin pohjoisesta mantereelta tämä taisteleva munkki yrittää kovasti muttei oikeastaa ole saanut vielä mitään aikaiseksi.

A-C (Ahponen)

Apaattinen henkilö. Tästä koomassa olevasta elffistä kukaan ei oikeastaan tiedä mitään. Myöskään kukaan ei tiedä miksi häntä raahataan ryhmän mukana.

Marvel Jones (Aarni)

Tohtori Jones. Ryhmän uusi tulokas. Elf parantaja ja myös erittäin hyvä jousen ja miekan käyttäjä.

Knevish (NPC)(Alakoski)

Nynny. Lukutoukka, joka on vahingossa eksynyt väärään porukkaan. Ei kuitenkaan itse huomaa sitä joten pysyy ryhmässä. Tarpeen tullen osaa käyttää myös jousta ja miekkaa.

Lose (NPC)(Riikonen)

Blackin mukana tullut murtovarkaalta näyttävä tyyppi.

Misk (Alakoski)

Omituinen mystinen maagikko, josta kukaan ei tiedä mitä hän seuraavaksi tekee ja miksi. Ryhmän vanhin jäsen. Kaikki pelkäävät hänen taikojaan, ja varsinkin niiden epäonnistumisia.

Asterix (Nevalainen)

Upporikas aatelinen. Ryhtynyt Rao jumalan nimissä tappaamaan ja tuhoamaan kaikkea pahalle viittaavaa.

Zoh (Ahponen)

Varkaalta näyttävä henkilö. Ei kuitenkaan osaa heti päättää mitä aikoo seuraavaksi tehdä joten yleensä palloilee ympäriinsä harmittomasti.

Black (Riikonen)

Rohir taistelija. Ryhmän toinen uusi tulokas.

Thief (NPC)(Nevalainen)

Kukaan ei oikein tiedä hänen nimeään. Asterixin hyvä ystävä. Osoittautui olevansa taituri tikarin heitossa.


Uppo-Nallen ystävien seikkailuja

vuonna 492

12. luku

Silverymooniin päästyämme alamme heti vanhalla menetelmällä tutkimaan kaupunkia. Menemme järjestelmällisesti jokaisen oven luokse ja tutkimme mitä sen takaa löytyy. Itse tutkimismentelmä vaihtelee hieman. Välillä yksinkertaisesti potkaisemme oven auki ja kävelemme sisään, välillä koputamme kerran tai kaksi ja kävelemme sitten vasta sisään. Joskus jopa odotamme vastaako joku sisällä, joten erilaisia variaatioita löytyy kyllä joka lähtöön. Heti ensimmäisessä varastossa tärppää. Huoneessa on viisi tyyppi, joista yksi on pellissä ja loput kaavuissa. Lyhyen mutta kiihkeän taistelun (lähinnä taas kilpailtiin siitä ketkä pääsevät eturintamaan...) jälkeen tilanne on siistimpi. Viisi tapettua vihollista makaa maassa siististi ojossa. Tutkimme meidät ja toteamme, että he kuuluivat mustapukuisten hahmojen kategoriaan J8, eli niihin joilla on jättiläismustekalan merkki. Toteamme että viimeksi näimme (== tapoimme) näitä silloin siellä lautahökkelissä Nesmessä. Heillä ei tunnu olevan kovinkaan paljon rahaa, mutta jonkin kartan löydämme. Se on liitteessä 32 (ei sähköisessä muodossa). Tutkimme loputkin varastorakennuksesta, mutta emme löydä mitään mielenkiintoista. Jatkamme katua pitkin luoteeseen. Oikealla puolella on pankki ja kun tie tekee mutkan huomaamme vasemmalla epätavallisten esineiden kaupan. Käymme sisällä katsomassa, mutta kun emme löydä mitään muuta epätavallista kuin pyhää vettä ja paholaistenkartkoitus ristejä palaamme takaisin kadulle jatkamaan tutkimuksia. Seuraavana vasemmalla on harjoitushalli, jossa kuitenkin on liian korkeat hinnat (kuten tässä kaupungissa tuntuu kaikkialla olevan), jotta viitsisimme uhrata aikaamme. Tulemme portille ja heti portin vieressä vasemmalla on ase- ja haarniskakauppa. Sieltäkään ei löydy mitään mielenkiintoista, joten käännymme vasemmalle lähtevälle sivukadulle jatkaen tutkimuksia.

Tutkimme pari varastoa ja vihdoin yhdestä löydämme jotain, joka kiinnostaa kaikkia, eli löydämme viisi jättiläissammakkoa, jotka hoidamme nopeasti pois ilman ongelmia. Seuraavassa varastassa on sitten 4 liskomiestä, jokta nekään eivät kauan kestä, kun minä, Black, Zoh ja Bob hakkaamme niitä olan takaa. Totteamme että näistä tähän mennessä kertyneistä aseista yms tavarasta saamme varmaan jonkin verran rahaa ja käymme myymässä ne ase- ja haarniskakauppaan. Palaamme takaisin venevuokraamon eteen ja lähdemme tutkimaan tietä toiseen suuntaan. Löydämme kyltin, jossa sanotaan että kirjeessä mainittu Mielikin festifaali alkaa 27 päivän kuluttua (eli 15.11). Katu päättyy kaupungin porttiin ja heti portin vasemmalla puolella on majatalo, johon majottaudumme. Teemme hyvän sopimuksen ja majottaudumme Mielikin festifaalien alkuun asti suhteellisen halvalla. Jäämme lepäämään majataloon.

Illalla kun olemme levänneet riittävästäi keräämme iskuryhmän kapakkakierrokselle. Tyypilliseen tapaansa Misk myöhästyy ensijoukosta ja tulee meidän muiden perässä kapakkaan. Kun saavumme kapakan luokse näemme kuinka ikkuna aukeaa ja sieltä lentää joku tyyppi ulos ja sen jälkeen ikkuna menee taas kiinni. Sisällä löydämme syyn moiseen tapahtumaan. Kapakan keskellä seisoo iso mies, joka pyytää kapakassa olijoita tappelemaan kanssaan. Kun kukaan ei suostu valitsee hän yhden ja iskee tämän tajuttomaksi ja samalla kun kapakanpitäjä on jo ehtinyt avata ikkunan heittää hän miehen ulos. Emme ole halukkaita haastamaan riitaa hänen kanssaan, joten menemme omaan pöytäämme juomaan Blackin tarjoamia kaljoja. Katselemme tilanteen kehittymistä, samalla kun kapakoitsia yrittää saada jotakin menemään isoa barbaaria vastaan, koska muuten hän kuulemma hajottaa koko paikan. Onneksi pari tyyppiä yrittää lähteä ulos ja barbaari saa niistä vähäksi aikaa ajavietettä. Samassa Misk saapuu kapakkaan ja kun hän menee baaritiskille ja heittää siihen kultarahan ostaakseen tuopin kiinnostuu barbaarikin hänestä. Onneksi kapakoitsia ymmärsi hänet väärin ja myy koko tynnyrin Miskille, josta Misk sitten nopeasti tarjoaa barbaarillekin ryypyn. Misk toteaa, että tuo oluthan ehtii pilaantumaan ennen kuin hän saa sen itse juotua, joten hän tarjoaa meillekin ja mehän olemme aina valmiina juomaan ilmaista kaljaa. Onnistumme jotenkin pääsemään takaisin majataloon vaikka kaupunki onkin oudosti siirrellyt katujaan sillä aikaa kun olimme kapakassa.

Aamulla Zoh, joka ei edellisenä iltana ollut kapakassa, herää ja alkaa pitämään meteliä, mutta onneksi joku vaientaa hänet ennen kuin me muut hermostumme pahemmin. Seuraavaksi herää yllättäen muutaman kuukauden tajuttomana ollut A-C, joka aluksi ihmettelee kun ei tunne kuin pari kaveria tästä ryhmästä. Hän menee herättämään Miskiä, joka ei kuitenkaan tykkää tästä ja alkaa huutamaan. A-C yrittää tukkia Miskin suuta kädellään, jolloin Misk yrittää purra häntä. Kun Misk yrittää uudestaan huutaa, tunkee A-C taas kättään väärään paikkaan. Nyt Misk onnistuukin puraisussaan niin hyvin, että onnistuu irroittamaan A-C:n käden ranteen kohdalta irti, niin että veri roiskuu. Marvel herää ja alkaa paikkailemaan A-C:tä. Kun hänet on saatu kuntoon jatkamme häiriytynyttä lepoamme. Lopulta kun iltapäivällä heräämme päätämme taas lähteä tutkimaan kaupunkia. Tutkimme ensin pohjoista osaa. Torilla on pienet markkinat, joilla tuntuu liikkuvan aika paljon taskuvarkaita. Kun ensimmäinen meistä huomaa menettäneensä rahansa, alamme kaikki tarkkailemaan ympäristöä tarkemmin. Markkinoilla on myös joku hevoskauppiaaksi itseään nimittävä heppu, jota Black kylläkin sanoo kaakkikauppiaaksi, joka ei edes tiedä hevosten arvosta mitään. Uskomme Blackia, emmekä osta yhtään niistä kaakeista. Torilla Marvel onnistuu ampumaan yhden taskuvarkaan kohtuullisen siististi, jolloin päätämme hieman vaihtaa maisemaa. Siirrymme kaupungin eteläosaan. Tutkittuamme pari taloa löydämme yhdestä 5 kappaletta örkkejä. Syöksymme taas sisälle ja aloitamme taistelun. Yksi yrittää käyttää epärehellisiä keinoja ja heittää meitä palavalla öljypullolla, mutta se ei onnistu vaan öljypullo lähtee väärään suuntaan osuen vastakkaiseen nurkkaan. Hoidamme örkit ammattitaitoisesti ilman ongelmia pois. Kun örkit on tapettu huomaamme, että se yhden örkin heittämä öljypullo alkaa laajentua jo lähes tulipaloksi, joten minä nykäisen naapurihuoneesta yhden vuodevaatteen ja heitän sen tulen päälle. Bob tulee toisen kanssa perässä. Juuri kun olen heittämässä sitä vuodevaatetta, joku saatanan idiootti (Misk) heittää alueelle sumun niin etten voi nähdä tulta kunnolla. Onnistunun kuitenkin heittämään vuodevaatteen niin hyvin että liekit aika paljon vähenevät. Sillä aikaa osa porukasta on häipynyt muualle ja osa alkaa järjestämään sammutusketjua. Pienellä vaivalla saamme tulen lopulta sammumaan ja pääsemme jatkamaan matkaa. Päätämme jättää pari taloa väliin, koska paikalla on kerääntynyt aika paljon yleisöä.

Ohitettuamme pari taloa tulemme taikakaupan luokse. Käymme kysymässä paikallisista erikoistarjouksista, mutta vaikka karatakalle sopivat käsisuojukset kiinnostivatkin sekä minua, että Bobia ei meillä riitä rahat edes niiden käsirahaan (jos niitä edes saisi osamaksulla...). Palaamme kadulle ja jatkamme etenemistä. Seuraava ovi johtaa selvästi taikakouluun. Oven takaaa aukeaa isoa metsä. Misk menee sisään leikkimään ja palaa vähän ajan päästä takaisin leikittyään sisällä olleen taikurin kanssa. Tulemme kadun päähän ja jatkamme toista laitaa takaisin. Eräässä talossa kuulemme perheriidan ääniä ja Asterix menee heti selvittämään tilannetta. Valitettavasti sekä vaimo, että mies kääntyvät häntä kohti ja alkavat hakkaamaan Asterixia niin, että Asterix menee tajuttomaksi. Jatkamme Asterixin vastoinkäymisistä huolimatta eteenpäin, mutta sitten tulee ylitsepääsemätÖn este eteen. Tapaamme kapakasta tuttun barbaarin seuraavassa huoneistossa parin kaverinsa kanssa ja he kutsuvat meidät vuorostaan heidän luokseen juomaan olutta. Emme voi vastustaa kiusausta ja jäämme parille oluelle.

Heräämme aamulla barbaarien luona, jotka ehdottavat heti krapularyyppyjä, joihin oitis suostumme.

Heräämme barbaarien luona, kunto alkaa jo pettämään, joten siirrymme majataloon elpymään.

Heräämme kohtuullisen pirteinä ja kuulemme, että Zoh, A-C ja Marvell, jotka eivät olleet jääneet meidän kanssa ryyppäämään, olivat käyneet arvioittamassa sen sormuksen, viettäneet kuulemma rauhallisia öitä majatalossa, sillä välin kun me olimme poissa. Heti kun kuulen, että sormus tekee ihon paksummaksi niin että se kestää paremmin iskuja, haluan sen itselleni, koska en muuten käytä panssaria ja Bob, joka myös voisi sitä käyttää ei tunnu sitä tarvitsevan (ei siihen kuitenkaan osuta).

Lähdemme tutkimaan niitä muutamaa paikkaa kaupungissa, joita emme vielä ole tutkineet. Ensin tutkimme torilta lähtevän kujan loppuun. Kujan päässä on yksi ovi jonka takaa kuuluu hiljaista rupattelua. Zoh epäilee paikkaa salakapakaksi. Koputamme oveen, jolloin äänet lakkaavat. Avaamme oven, jolloin huomaamme, että Zoh on erehtynyt, koska sisällä näkyy seitsemän mustiin viittoihin pukeutunutta tyyppiä, sekä yksi toisenlaiseen viittaan pukeutunut tyyppi. Tyypit vetävät heti aseita esille ja lähestyvät ovea. Black ryntää edellä sisään, minä heti perässä ja Bob minun perässäni. Black jarrutta ovensuussa niin, että minä töytäisen häntä kevyesti, jolloin hän lennähtää metrin eteenpäin polvilleen maahan. Töytäyksestä vauhtini hiljenee sen verran että Bob törmää minuun ja minä lennähdän eteenpäin säilyttäen niukasti tasapainoni. Bob lennähtää minuun törmäämisestä maahan polvilleen. Tilanne ei näytä kovinkaan vahvalta. Siinä kun yritän saada tasapainoani takaisin saapuu pari tyyppiä hakkaamaan Blackiä, pari Bobia, ja yksi minua. Hakattuaan minua muutaman kerran ja koska en pysty kunnolla puolustautumaan koska tasapainoni on niin pahasti järkkynyt saa se hyypiö hakattua minut tajuttomaksi.

Tyypeistä pääsi kuulemma pari pakoon, loput saatiin tapettua, mutta tilanne ei näyttänyt vahvalta meidän puolellakaan. Asterix hakattiin tajuttomaksi, minut hakattiin niin pahasti, että vain se, että olin joskus kuullut, että tosi pahassa tilanteessa voi mennä transsiin, jolloin elintoiminnot hidastuvat niin paljon, että hyvä lääkäri voi parantaa minut, ja kun minulle aika koitti päätin alitajuntaisesti kokeilla sitä, vaikka en sitä koskaan ollut kokeillutkaan. Yllätten olin onnistunut siinä ja Marvell oli paikannut minut kuntoon. Kun sitten Zoh oli vielä lähtenyt tutkimaan mihin ne tyypit olivat paenneet ja hän oli pudonnut kuoppaan, jossa oli vettä pohjalla, ja kun hänet oli saatu ylös oli Bob jatkanut eteenpäin, niin että hän oli ollut lähellä pudota kuoppaan, jossa oli piikkejä pohjalla, ei tilanne näyttänyt kovinkaan vahvalta. Bob oli onnekseen saanut kiinni kuopan reunasta mutta venähdyttänyt siinä hommassa kätensä pahasti eikä voinut käyttää sitä kovinkaan tehokkaasti. Päätimme palata takaisin majataloon lepäämään.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Bob Ghengis Khan
+ Warrior Monk/Human	Maaninen	4	4	26.9.92	-	-
+
+ Quix The Sixfingered Monk
+ Warrior Monk/Human	Kivinen		3	3	1.5.92	-	-
+
+ Marvel Jones
+ Layhealer+Assasin/Elf Ville		3/2	3/2	13.10.92 -	-
+
+ Sir Asterix II
+ Paladin/Human		Nevalainen	3	3	4.6.92	-	-
+
+ Black
+ Fighter/Rohir		Riikonen	3	3	13.10.92 -	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	2	2	16.7.90	-	-
+
+ Zoh Albazarin
+ Thief/Human		Ahponen		1	1	25.7.92	-	-
+
+ Annar-Crush
+ Mage + Rogue/Elf	Ahponen		0/0	0/0	17.7.90	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>