TSM Osa 4, Luku 013 (tsmpart4/tsmpart4.013)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Bob (Maaninen)

Tämän mantereen versio taistelevasta munkista. Erikoistunut kahden potkuun, joista toinen epäonnistuu. Korvaamaton apu tulkkina.

Quix (Kivinen)

Kotoisin pohjoisesta mantereelta tämä taisteleva munkki yrittää kovasti muttei oikeastaa ole saanut vielä mitään aikaiseksi.

A-C (Ahponen)

Apaattinen henkilö. Tästä koomassa olevasta elffistä kukaan ei oikeastaan tiedä mitään. Myöskään kukaan ei tiedä miksi häntä raahataan ryhmän mukana.

Marvel Jones (Aarni)

Tohtori Jones. Ryhmän uusi tulokas. Elf parantaja ja myös erittäin hyvä jousen ja miekan käyttäjä.

Knevish (NPC)(Alakoski)

Nynny. Lukutoukka, joka on vahingossa eksynyt väärään porukkaan. Ei kuitenkaan itse huomaa sitä joten pysyy ryhmässä. Tarpeen tullen osaa käyttää myös jousta ja miekkaa.

Lose (NPC)(Riikonen)

Blackin mukana tullut murtovarkaalta näyttävä tyyppi. Varsinainen hyttysimuri.

Misk (Alakoski)

Omituinen mystinen maagikko, josta kukaan ei tiedä mitä hän seuraavaksi tekee ja miksi. Ryhmän vanhin jäsen. Kaikki pelkäävät hänen taikojaan, ja varsinkin niiden epäonnistumisia.

Asterix (Nevalainen)

Upporikas aatelinen. Ryhtynyt Rao jumalan nimissä tappaamaan ja tuhoamaan kaikkea pahalle viittaavaa.

Zoh (Ahponen)

Varkaalta näyttävä henkilö. Ei kuitenkaan osaa heti päättää mitä aikoo seuraavaksi tehdä joten yleensä palloilee ympäriinsä harmittomasti.

Black (Riikonen)

Rohir taistelija. Ryhmän toinen uusi tulokas.

Thief (NPC)(Nevalainen)

Kukaan ei oikein tiedä hänen nimeään. Asterixin hyvä ystävä. Osoittautui olevansa taituri tikarin heitossa.

Erik (NPC)

Iso viikinki, joka tuntuu sopivan aika hyvin tähän hulluun ryhmään. Harrastuksena kaksi lyöntiä kierroksessa, mutta teho näillä tuplalyönneillä jää aika alhaiseksi.


Uppo-Nallen ystävien seikkailuja

vuonna 492

13. luku

Illalla Marvel, Misk, Black ja Bob lähetevät tutkimaan sepän pajaa, jossa oli ollut lappu, että hän palaa Mielikin festareille. Heillä oli tarkoituksen tunkeutua sinne sisälle tutkimaan. Valitettavasti Sepän paja oli lukittu maagisesti eivätkä he viitsineet yrittää sisään huomattuaan tämän. Sen jälkeen he olivatkin kierrelleet kaupukia tutkien muita kauppoja ja todenneet, että kaikki kaupat on suojattu maagisesti.

Misk yrittää päästä tutkimaan epätavallisten esineiden kauppaa. Hän menee sisään näytelleen juoppoa, mutta valitettavasti hän näyttelee liian hyvin. Kauppias jäädyttää hänet ja kutsuu vartion viemään hänet putkaan selviämään.

Misk taas vauhdissa. Hän yrittää päästä näkymättömänä asekauppaan, mutta valitettavasti asekauppiaan ovikello kertoo hänen tulostaan. Misk masentuu niin epäonnistumistaan, että sairastuu.

Marvel yrittää vuorostaan, mutta ei mitään uutta. Yllättäen huomaamme, että A-C ei olekkaan enään joukossamme. Kun käymme portilla vähän kyselemässä asiaa ja kuulemme A-C:n lähteneen reppu selässä pari päivää sitten. Marvell törmää takaisin tullessaan vanhoihin tuttuihin (sieltä ns salakapakasta, varkaidenkillan päämaja on varmaan oikeampi nimi). Hän onnistuu pääsemään veteen karkuun ja uiskentelee muutaman tunnin ennen kuin tulee takaisin. Kun hän katselee ympärilleen onko reitti selvä vedestä nousemiseen näkee hän kuinka yksi mies murhataan. Koska mies näyttä harvinaisen kuolleelta heti ensimmäisestä iskusta Marvel päättää jäädä veteen vielä muutamaksi tunniksi. Illalla hän sitten kohtaa jonkun aatelisen saattueen, joka pyytää häntä palvelukseensa, mutta Marvel toteaa, että yli 50 vuotta intissä riittää...

Bob, Marvel, Lose, Black, Zoh, Asterix ja Thief lähtevät etsimään yrttejä. Minä jään hoitamaan Miskiä kaupunkiin. Samoin Knevish jää kaupunkiin lukemaan jotain kirjaa, joka näyttää hämmästyttävästi Banen kirjastosta otetulta.

Misk alkaa paranemaan.

Koko päivän sataa kaatamalla, joten alan heti odotella muuta ryhmää saapuvaksi. Illalla he sitten saapuvatkin märkinä kuin uitetut koirat. Muut kiroilevat ahkerasti säätä, mutta Marvel näyttää aivan kuin hän rakastaisi märkää säätä (saakelin vesi-elikko). He kertovat tulleensa parin päivän matkan päästä metsään, jossa he olivat jatkaneet vielä pari päivää, ennen kuin olivat aloittaneet etsimisen. Kahtena ensimmäisenä päivänä oli yrttejä löytynytkin aika hyvin, mutta kolmantena he eivät olleet löytäneet yhtään. Illalla oli vastaan kuitenkin tullut vanha mies, joka oli pahoitellut heille, koska oli kerännyt kaikki yrtit ja niin hän oli antanut heille osan itsekeräämistään. Lopputulos oli se, että noita muutamaa tuosta metsästä löytyvää yrttiä meillä ainakin on riittävästi. Takaisintulomatkalla he olivat nähneet lentävän vesipallon ja sen saman seurueen, joka oli jo Marvelille tarjonnut työtä, mutta nyt se oli tarjonnut Blackille työtä.

Viileää. Lepäämme.

Misk tuntee olonsa loistavaksi, ja lähtee heti ryyppäämään. Me muut emme tunne oloa niin loistavaksi, koska ulkona on tyypillinen marraskuun sää: Sataa, kylmää ja myrskyistä.

Misk tuntee olonsa todella surkeaksi, eilinen ryyppääminen kostuu. Edelleen viileätä.

Kaikki muut paitsi Marvel Poikkeava Jones, pysyvät visusti sisällä varoen tekemästä mitään. Marvel käy pelaamassa pari kierrosta, mutta menettää vain rahaa.

Odottelemme festareiden alkua. Edelleen viileätä.

Festaripäivä alkaa kauniina ja lämpöisenä. Menemme heti aamulla sepän luokse. Black vie sinne hevosensa kengitettäväksi. Juttelemme alussa niitä näitä, vihjaillen hienovaraisesti Banen suuntaan, kunnes Misk lopulta kypsyy ja kysyy suoraan. Seppä ohjaa meidät takahuoneen kautta pieneen piiloitettuun temppeliin, jossa on Banen kuvia etc. Kiitämme onneamme, että Asterix jäi suustaan kiinni Mielikin papittarien kanssa, eikä ole meidän mukanamme. Kuulemme Broadhandiltä (se on sen sepän nimi), että Zentil Kiipin asukkaat suunnittelevat suurta hyökkäystä tänne. Jos Zentil Kiipin asukkaat saavat koko tämän alueen haltuunsa ovat he liian voimakkaita Banen pappeihin nähden, joten tätä ei pidä päästää tapahtumaan. Kuulemme, että Zentileillä on sotilaskompleksi Askoressa, ja Llorkhanissa heillä on myös jotain suurta menossa. Täällä Silverymoonissa on nyt vierailulla Amelior Amanitas, jonka sanansaattajan sieppaamalla Broadhand oli kuullut Zentil Kiipin suunnitelmista. Tämä suuri mage kuulemma voi auttaa Banen pappeja, mutta emme kuulemma saa kertoa hänelle ketä me todellisuudessa palvelemme (heh). Hän käskee meitä odottamaan hetken ja poistumaan sitten toisesta salaovesta, joka johtaa suoraan ulos. Lähdemme hetken päästä suorinta tietä Amanitaksen luokse. Kun tulemme taikureiden majapaikan luokse ja koputamme oveen aukeaa ovi heti ja edessämme seisoo hölmistyneen näköinen taikuri. Hän vain hokee, että hyvä kun tulitte ja johdattaa meidät sisään. Kuulemme, että Amanitas ja hänen apulaisensa ovat hävinnet ja heidän huoneensa on taistelun jäljiltä aika heikossa kunnossa. Katossa on iso reikä, josta hyökkääjät ovat ilmeisesti tulleet sisään. Tutkimme pikaisesti huoneen ja löydämme pienen paperilapun, jossa lukee seuraavat maagiset sanat: "Länteen, pohjoiseen, itään, pohjoiseen, luoteeseen, törmäys, käännös, 20 metriä, vasemmalla". Seuraamme ohjeita, ja etsittyämme vähän aikaa pankin kohdalta siirrymme portilta 20 metriä ja alamme tutkia muuria. Löydämmekin piiloitetun salaoven. Black avaa oven ja me etenemme käytävään. Käytävän päässä on toinen ovi, jonka takaa löydämme huoneen ja yhdeksän örkkiä. Pieniä ongelmia, mutta tapamme ne pois. Taistelun jälkeen tajuttomina ovat vain Minä, Zoh, Loos ja Misk. Koska parannuskone Asterixia ei ole paikalla, joutuu parannuskone nro 2 Marvel töihin. Hän saa minut ja Miskin parannettua lähes kuntoon, mitä nyt minun käteni on käyttökelvoton. Knevish, joka myös oli saanut kätensä käyttökelvottomaan kuntoon, päättää lähteä etsimään Asterixia vaihdettuaan ensin päälleen yhden örkkien panssareista.

Minä, Marvel, Black, Bob ja Misk jatkamme eteenpäin huoneesta olevasta ovesta. Oven takaa kuuluu kiroilua, aivan niin kuin joku yrittäisi suututtaa jotakuta toista. Muodostamme linjan ja syöksymme sisään. Menemme hetkeksi aikaa hämilleen kun näemme huoneessa kaksi suunnatonta trollia. Minä ja Marvel ryhmitymme toisen eteen ja Black ja Bob toisen eteen. Misk jää taka-alalle. Black hoitaa ensimmäisen pois jo toisella lyönnillään ja kun me kaikki käymme yhtä aikaa sen toisen kimppuun ei sekään montaa sekuntia kestä. Kun alamme tutkia trolleja, kuulemme edelleen kiroilua. Kun huudamme, että kuka siellä vastaa joku, että päästäkää minut ulos täältä. Alamme etsiä seisänstä salaovea, mutta emme löydä. Marvel menee seinän lävitse ja palaa takaisin kertomaan, että kyllä tässä ovi on, mutta emme siltikään löydä sitä. Toisella puolella on kuulemma tuoliin sidottu barbaari. Yritämme etsiä edelleen ovea. Barbaari hermostuu ja onnistuu katkaisemaan omat köytensä. Sen jälkeen hän yrittää työntää ovea auki, missä hän onnistuu vasta toisella yrittämällä. Kuulemme, että hänen nimensä on Erik ja että hän on Amanitaksen ystävä. Hän kertoo, että vihollisemme yrittävät Amanitaksen kanssa kohti Everlundia. Hän liittyy meidän mukaamme, ja lähdemme kaikki kohti Everlundia, myytyämme ensin örkkien panssarit ja odoteltuamme Asterixia vähän aikaa. Vuokraamme veneen ja lähdemme liikkeelle. Veneessä Asterix ja Marvel parantavat kaikki kohtuulliseen kuntoon niin että voimme soutaa. Marvel kutsuu vielä oman vesielementtinsä mukaan auttamaan meitä ylävirtaan.

Saavumme illalla perille Everlundiin. Minun käteni on alkanut tulehtua ja kyselemme heti paikallista temppeliä, jossa saisimme sen parannettua. Valitettavasti Everlund tuntuu olevan varsinainen käpykylä, koska siellä ei ole minkään maailman temppeliä. Marvel päättää yrittää rituaalia tulehduksen poistamiseksi.

Ensimmäinen yritys rituaalista ei onnistu ja Marvell aloitta toisen yrityksen. Muut lähtevät tutkimaan kaupunkia vanhalla menetelmällä. Iltapäivällä he palaavat, ja kertovat tavanneensa ensin 8 zombieta ja sitten 11 zombieta, mutta kun Blackin naama oli pelottanut jälkimmäisistä 4 pois ja Asterix oli tuhonnut niistä puolitusinaa, olivat muut tapettu tosi nopeasti.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Bob Ghengis Khan
+ Warrior Monk/Human	Maaninen	5	5	26.9.92	-	-
+
+ Quix The Sixfingered Monk
+ Warrior Monk/Human	Kivinen		3	4	1.5.92	-	-
+
+ Marvel Jones
+ Layhealer+Assasin/Elf Ville		3/2	3/2	13.10.92 -	-
+
+ Sir Asterix II
+ Paladin/Human		Nevalainen	3	4	4.6.92	-	-
+
+ Black
+ Fighter/Rohir		Riikonen	3	4	13.10.92 -	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	2	3	16.7.90	-	-
+
+ Zoh Albazarin
+ Thief/Human		Ahponen		1	2	25.7.92	-	-
+
+ Annar-Crush
+ Mage + Rogue/Elf	Ahponen		0/0	out/0/0	17.7.90	24.10.92 817

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>