TSM Osa 4, Luku 015 (tsmpart4/tsmpart4.015)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Bob (Maaninen)

Tämän mantereen versio taistelevasta munkista. Erikoistunut kahden potkuun, joista toinen epäonnistuu. Korvaamaton apu tulkkina.

Quix (Kivinen)

Kotoisin pohjoisesta mantereelta tämä taisteleva munkki yrittää kovasti muttei oikeastaa ole saanut vielä mitään aikaiseksi.

Marvel Jones (Aarni)

Tohtori Jones. Vedessä viihtyvä elf mutaatio. Vanha intin veteraani, joka siitä huolimatta on erittäin hyvä parantaja ja taisteleekin kohtuullisesti. Erinomainen jousen käyttäjä.

Black (Riikonen)

Rohir taistelija. Peittää kasvonsa teloittajan mustalla hupulla. Jaloja piirteitään vilauttamlla pystyy pelästyttämään kuolleetkin.

Misk (Alakoski)

Omituinen mystinen maagikko, josta kukaan ei tiedä mitä hän seuraavaksi tekee ja miksi. Ryhmän vanhin jäsen. Kaikki pelkäävät hänen taikojaan ja varsinkin niiden epäonnistumisia.

Knevish (NPC)(Alakoski)

Nynny. Lukutoukka, joka on vahingossa eksynyt väärään porukkaan. Ei kuitenkaan itse huomaa sitä joten pysyy ryhmässä. Tarpeen tullen osaa käyttää myös jousta ja miekkaa.

Zoh (Ahponen)

Varkaalta näyttävä henkilö. Ei kuitenkaan osaa heti päättää mitä aikoo seuraavaksi tehdä joten yleensä palloilee ympäriinsä harmittomasti.

Lose (NPC)(Riikonen)

Blackin mukana tuleva murkovarkaalta näyttävä tyyppi. Pienten hyönteisten erityinen suosion kohde.


Uppo-Nallen ystävien seikkailuja

vuonna 492

15. luku

Matkustaessamme rauhassa jokea pitkin päättää kimppuumme yllättäen hyökätä iso trollilauma. Yhteensä niitä on seitsemän ja ne aloittavat raukkamaisesti kaukoaseilla (kivillä). Marvel ampuu pari nuolta ja me muut yritämme päästä epätoivoisesti rantaan. Kun pääsemme rantaan on Misk jo pudonnut veteen eikä Zoh ei vieläkään ole huomannut mitä oikein tapahtuu. Rannalla oleva Black on jo keräämässä vauhtia trollien kimppuun käymiseen. Kimppuumme tulee vain viisi trollia, kun pari niistä jää nuolemaan Marvellin nuolien aiheuttamia haavoja. Yksi tulee Quixin ja Losen kimppuun, yksi Bobin kimppuun ja kaksi Marvelin kimppuun. Viimeinen käy kaatamassa veneen, niin että Zoh putoaa siitä ja menee tajuttomaksi. Marvel hakkaa heti alussa omansa pois ja Quix ja Lose saavat yhden melkein matalaksi, kun se veneen kaatanut tulee lisäksi heidän kimppuunsa. Bob hakkaa omaansa kovalla kädellä, mutta ei saa mitään näkyvää aikaiseksi. Taistelua ei kestä kovinkaan kauan, kunnes Quix ja Lose menemme tajuttomiksi ja pystyssä olevat kolme trollia päättävät paeta. Pari niistä nappaavat Quixin ja Losen selkäänsä ja lähtevät kolmannen aika heikkokuntoisen kanssa vipeltämään metsään. Black lähtee perään, mutta kun kaikki kolme kääntyvät häntä vastaan päättää hänkin lopettaa leikin.

Tulemme perille. Käymme ostamassa hevoset kaikille ryhmän jäsenille niin että pääsemme kaikki liikkumaan helpommin.

Joukkoon liittyy Peccer The Fighter ja hänen ystävänsä Gung. Lisäksi mukana tulee Peccerin karhunpentu Zig.

Lähdemme liikkeelle.

Saavumme joelle päivällä ja illalla saavumme kukkulamaastoon.

Saavumme tielle.

Saavumme Yartariin illalla.

Lähdemme kapungille kiertelemään, kun yllättäen ilman mitään syytä kimppuumme käy yhdeksän heppua. Taistelu on kiivas mutta lyhyt. Pari hepuista jää vielä henkiin ja lähdemme venevuokraamoon tarkoituksenamme kuulustella niitä siellä, mutta omistaja ei ole yhteistyöhaluinen ja päätämme mennä sitten majataloon kuulustelemaan. Matkalla majataloon huomaamme, että ruumiit on poissa ja kun jatkamme vähän matkaa eteenpäin näemme toisen samanlaisen lauman heppuja. Taistelu on jälleen lyhyt. Nyt jopa Misk sai jotain aikaiseksi ja vaihdamme toisen huonossa kunnossa olevan vankimme vain nukkuvaan. Majatalossa yritämme kuulustella vankeja, mutta ne tuntuvat kuolevan käsiimme vaikka kuinka yrittäisimme. Marvel toteaa että he ovat kuolleet myrkkyyn, joten ilmeisesti heillä on joku myrkkykapseli piiloitettuna jonnekin. Päätämme lähteä ulos katsomaan joskos siellä olisi vielä lisää samanlaisia, jotta voisimme nyt kun tunnemme asia paremmin kuulustella niitä tehokkaammin. Hetken kävelyllä emme löydä ketään, joten ryhdymme tutkimaan ympäröiviä taloja. Koputamme eräällä ovella, mutta kukaan ei vastaa sisällä, vaikka siellä selvästi äänistä päätellen onkin joku. Koputeltuamme vielä pari kertaa avaa Black oven. Tässä vaiheessa sisällä olijatkin heräävät ja alkavat huutaa hirmuisesti, että varkaita varkaita jne. Vartijat tulevat paikalle ja minä koitan selittää, että eikö tämä olekaan Kurnigien talo ja näytän meidän (kieltämättä aika epäselvää) karttaa ja osoitan sieltä melkein oikeata paikkaa. Tämä ei kuitenkaan täysin uppoa vartijoihin ja he päättävät viedä meidät kaupungin viranomaisten luokse. Meidät tuomitaan karkoitettavaksi kaupungista ja vartijat vievät meidät kaupungin porteille. Päästyämme pari metriä porteilta eteenpäin ympärillemme löyhähtää iso pilvi jotain kaasua. Vain minä, Bob, Black ja Marvel jäämme pystyyn. Seuraavaksi päällemme heitetään muutama iso verkko, mutta senkin jälkeen me emme ole moksiskaan, mutta toinen pöllähdys toista myrkkyä pudottaa jo osan pystyssä olijoista ja kun meitä sitten vielä ammutaan pienillä nuolilla menevät kaikki muut maahan paitsi minä. Minäkin olen niin heikossa kunnossa, että kun kimppuuni tulee lauma M-miehiä verkkojen kanssa antaudun melkein suosiolla. He sitovat meidät verkoilla ja kantavat mukanaan johonkin taloon jossa meidät liu'utetaan alas kourua pitkin. Odoteltuamme hetken paikalle saapuu Valgamon, joka selittää että meistä on jo ollut riittävästi harmia ja nyt kun olemme kiikissä antaa hän palvelijoidensa hoitaa meidät pois päiviltä. Tämän puhuttelun jälkeen hän poistuu huoneen toisesta päästä. Verkot/köydet eivät tuota ongelmia vaan pääsemme niistä suhteellisen helposti pakoon. Kaikki alkavat jo voimaan paremmin kun myrkyn teho alkaa häipyä. Tosin Zohia emme saa hereille sitten millään, mutta muut kertovat että se onkin aivan normaalia.

Tutkimme huoneen sen jälkeen kun Marvel on antanut meille täydellisen näön antavaa yrttiä. Huoneen toisessa reunassa on iso kalteri, joka on lukittu ylhäällä katon rajassa olevalla salvalla. Bob kiipeä ylös ja repii salvan irti, niin että saamme kalterin nostettua ylös. Kalterin takana on vielä ovi, josta yritämme etsiä lukkomekanismia, mutta kun sitä ei löydy, sattuu joku työntämään ovea niin, että se aukeaa. Ovi aukeaa pieneen käytävään joka lähtee tästä oikealle. Suoraan meitä vastapäätä on ovi. Lähdemme tutkimaan vastapäätä olevaa ovea ja tulemme isoon kirjastoon jonka tutkimme tarkoin. Löydän erään kiinnostavan näköisen paperin, josta en kylläkään ymmärrä mitään, mutta Misk tuntuu ymmärtävän siitä jotain ja hän ottaa sen mukaan. Mitään muuta mielenkiintoista ei sitten löydykään. Palaamme käytävään. Käytävä päättyy vähän matkan päästä oveen, mutta huomaamme salaovet kummallakin seinustalla. Menemme ensin vasemmalle. Tulemme pieneen käytävään sen jälkeen kun Black on kävellyt salaovesta lävitse. Käytävä tekee mutkan ja päättyy sitten, mutta löydämme siitäkin salaoven. Tässä vaiheessa huomaan että tämähän selvästi muistuttaa sitä yhtä karttaa joka tällä ryhmällä oli mukanaan kun tulin mukaan. Kaivan sen esiin ja toteamme sen pitävän yhtä todellisuuden kanssa. Tutkimme koko oikean puolen ja juuri kun olemme palaamassa vasemmalle puoliskolle vastaamme tulee kaksitoista liskomiestä. Tapamme niistä 8, jolloin loput päättävät siirtyä vauhdikkaasti pakoon. Jatkamme toiselle puolelle tutkien siellä olevat huoneet. Huoneet tuntuvat oleva tyhjiä. Tulemme käytävän päähän ja kun avaamme toisen siellä olleista ovista toteamme sen johtavan pieneen huoneeseen, jossa on yksi johtajan näköinen heppu ja yhdeksän muuta kaapupukuista tyyppiä. Kun he huomaavat meidät hyökkäävät he heti kohti, mutta kun me siirrymme oven ulkopuolelle taistelemaan heittävät he meitä raukkamaisesti palavilla öljypulloilla samalla kun siirtävät pöydän oven suojaksi. Peräännymme käytävään. Emme joudu odottamaan kauaakaan kun kimppuumme hyökkää edestä edellä mainitut yhdeksän plus johtaja, ja takaata yhdeksän liskomiestä. Minä ja Gung suojaamme selustan sillävälin kun muut hoitavat eturintaman. Eturintamalta pääsee pari tyyppiä pakoon ennen kuin Black ja Bob saavat ne tapettua. Marvel ja Krevish siirtyvät auttamaan meitä, mutta Liskomiehetkin lähtevät hetken päästä pakoon, kun niitä on enään viisi jäljellä (tosin Marvelin viimeisen laukauksen jälkeen enään neljä). Lähdemme perään, mutta Liskot pääsevät oven taakse turvaan juuri kun Black saapuu toisesta suunnasta oven luokse. Minä ja Bob kierrämme salaoven kautta, mutta Black murskaa tukevan teljen ja tulee ovesta lävitse suurin piirtein samaan aikaan kun me olemme kiertäneet salaoven kautta. Juoksemme eteenpäin ja huomaan että liskot ovat pudottaneet sellin kalterit alas ja ovat juuri kiipeämässä ylös kattoluukusta. Ammun heidän peräänsä, mutta he ehtivät pakoon ennen kuin ehdimme tehdä mitään kunnollista heidän pysäyttämiseksi.

Palaamme takaisin muiden luokse. Tutkimme ensiksi sen huoneen jossa nämä kaapupukuiset miehet olivat ja löydämme sieltä nurkasta kasan aseita, joista Misk tunnistaa yhden hänen kavereidensa vanhaksi aseeksi, joka kuulemma aiheuttaa sähköiskun jokaisella kunnon lyönnillä normaalin vahingon lisäksi. Koska Blackillä on jo kunnon maaginen miekka minä otan kyseisen miekan käyttööni. Lisäksi löydämme jonkun aikataulun, josta emme saa tarkemmin selville mikä se oikein on. Jatkamme loppuosan tutkimista. Löydämme ison kasan karttoja, mutta ainoa mielenkiintoisen näköinen on yhdestä saaresta. Otamme sen mukaamme. Lisäksi löydämme kasapäin romua ja yhden maagisen tikarin. Palaamme takaisin huoneeseen, jossa ne miehet olivat. Täältä lähtee myös portaat ylös, joita lähdemme tutkimaan. Tulemme kapealle tasanteelle, josta lähtee riippusilta mustekala-altaan ylitse. Toisella reunalla on samanlainen, mutta pienempi tasanne. Bob menee ensin ylitse ja kun mitään ei tapahdu seuraamme minä ja Black perässä. Toisella puolella huomaamme katossa luukun, jota Black yrittää avata. Samalla kun hän avaa luukkua kallistuu lattia niin että putoamme altaaseen. Toisella puolella käy aivan samalla tavalla. Vedessä kimppuumme käy neljä isoa, neljä keskisuurta ja neljä pientä mustekalaa. Valitettavasti ne jakautuvat niin että kolme isoa tulee minun, Bobin ja Blackin kimppuun ja aivan kuin se ei vielä olisi ollut tarpeeksi tulee kolme keskisuurta ja yksi auttamaan näitä isoja työssään. Black ja Marvel tuntuvat pärjäävän vedessä ihan hyvin, minä ja Gung raskaissa panssareissamme emme oikein saa mitään aikaiseksi. Hetken päästä Marvel on jo hakannut omalta puoleltaan lähes kaikki pois ja Black on saanut omansa pois. Bob tuntuu olevan myös helisemässä omansa kanssa. Marvel tulee auttamaan minua ja Black auttaa hieman Bobia, jonka jälkeen tilanne onkin selvitetty. Kiipeämme takaisin kattoluukun puolelle ja toteamme että reunassa olisi ollut kapea tila, jossa olisi voinut seisoa. Nousemme kattoluukusta ylös ja toteamme tulleemme keskelle Yartaria. Palaamme majataloon lepäämään.

Lähdemme kohti Secomberia. Portilla meiltä kysytään verokuittia ja kun muilla kuin Krevishillä ei kuittia ole joudumme maksamaan veroa. Muilla se on suhteellisen pieni, paitsi Marvelilla, jolla on niin paljon taikaesineitä, että joudumme lähettämään Blackin pankkiin myymään jalokivemme että saamme sen maksettua. Jatkamme matkaa. Iltapäivällä näemme lauman hobgoblineja.

Näemme taas lauman hobgoblineja. Illalla kimppuumme käy yksinäinen trolli, jonka Black, Marvel ja Krevish käy tappamassa pois.

Poikkeamme tieltä.

Saavumme joelle, josta käännymme itään.

Pysähdymme etsimään yrttejä.

Toinen yrttien etsintä päivä. Palaamme illalla tielle.

Vastaan matkustajia. Lisäksi näemme villisikoja. Illalla näemme edessä veden kimalluksen, ennen kuin leiriydymme yöksi.

Yöllä leiriimme tulee Blackin vartiovuoron aikana yksi goblini, joka pyytää meiltä ruokaa. Dumppaamme innoissamme sille kaikki mustekalanjämät, mitä vielä on syömättä (kyllähän mustekala hyvää on mutta viikko samaa ruokaa riittää...)

Saavumme Secomberiin. Kävelemme kylän lävitse ja palaamme sitten takaisin majataloon. Lähdemme Amenitaksen luokse. Amenitaksen luona kuulemme että Luskanissa on torni täynnä pahaa, joten voisimme käydä siellä seuraavassa etsimässä ensimmäistä patsasta.

Lähdemme liikkeelle.

Goblinit tuovat meille korvauksena siitä ruuasta peuran.

Törmäämme kolmeen muurahaiseen, jotka tapamme tavalliseen tapaan suhteellisen nopeasti, kun olemme etsimässä yrttejä. Illalla Marvel toteaa että ei täältä oikein näytä löytyvän sopivaa maastoa missä yrttejä edes voisi kasvaa.

Saavumme Never Winteriin. Bob ja Marvel valittavat että kaupunki on täysin muuttunut. Ainoastaan keskus aukio on samanlainen kun ennen. Tutkimme kaupunkia ja toteamme että siellä on hirmuinen määrä puutarhoja. Menemme majataloon, jossa saamme kuulla missä Bobin isä asuu, joten lähdemme moikkaamaan häntä. Kuulemme että Port Llastissa on tuotu maihin haamulaiva Gallant Prince. Käymme vielä moikkaamassa Bobin äitiä ennen kuin menemme kapakkaan. Kapakassa kolme mustapukuista Z-miestä alkaa haastamaan riitaa. Zoh, Black ja Bob menevät heitä vastaan. Zoh menee heti tajuttomaksi, jolloin hänen vastustajansa ottaa tuolin, jolla löi Zohia ja istuu sille. Bob potkaisee omansa nurkkaan ja istahtaa vastaavasti tämän tuolille. Black tappelee omansa kanssa jonkin aikaa, mutta toteaa ettei tästä tule mitään ja luovuttaa. Bob ei oikein diggaa tuollaista luovuttamisesta ja haastaaa kaikki kolme uudestaan yksin. Alku meneekin Bobilta hyvin, hän saa heti kaksi pois pelistä väliaikaisesti, mutta kolmas siirtyy täydelle puolustukselle, joten sille Bob ei saa mitään aikaiseksi ennen kuin toinen tyyppi tulee apuun raukkamaisesti takaapäin. Bob perääntyy taakse niin että viholliset saavat taas rivinsä kasattua. Bob käy rohkeasti kimppuun ja saa yhden hakattua maahan ja toisen huonoon kuntoon kun kolmas iskee häneltä ensin toisen käden ranteen murskaksi ja melkein heti perään toisenkin käden poikki. Tässä vaiheessa Bob luovuttaa, mutta kunnossa oleva tyyppi lyö vielä kerran oikein kunnolla. Bob putoaa välittömästi ja kun Marvel menee tutkimaan tilannetta toteamme Bobin kuolleen. Viemme Bobin isänsä luokse ja palaamme majataloon.

Nukumme majatalossa, kun huoneeseen yllättäen syöksyy kahdeksan gnollia. Zoh, Black ja Marvel heräävät. Aivan yllättäen Zoh myös huomaa mitä on tapahtumassa ja jopa reagoi älykkäästi. He saavat suurimman osan gnolleista tapettua, ennen kuin minä ja Gung pääsemme ylös. Black jää vartioon ja me muut jatkamme nukkumista. Black kuulee ääniä takaseinän takaa, jolloin hän tekee hälytyksen. Minä, Marvel ja Black käymme kahdeksaa Gnollia vastaan ja tapamme ne pois muutamassa minuutissa ennen kuin muut ehtivät edes herätä.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Bob Ghengis Khan
+ Warrior Monk/Human	Maaninen	6	Dead/6	26.9.92 24.12.92 88
+
+ Quix The Sixfingered Monk
+ Warrior Monk/Human	Kivinen		4	Dead/5	1.5.92 24.11.92 174
+
+ Marvel Jones
+ Layhealer+Assasin/Elf Ville		3/2	3/2	13.10.92 -	-
+
+ Black
+ Fighter/Rohir		Riikonen	5	5	13.10.92 -	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	4	5	16.7.90	-	-
+
+ Peccer The Fighter
+ Fighter/Human		Kivinen		3	4	26.11.92 -	-
+
+ Zoh Albazarin
+ Thief/Human		Ahponen		2	3	25.7.92	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>