TSM Osa 4, Luku 019 (tsmpart4/tsmpart4.019)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Misk (Alakoski)

Omituinen mystinen maagikko, josta kukaan ei tiedä mitä hän seuraavaksi tekee ja miksi. Ryhmän vanhin jäsen. Kaikki pelkäävät hänen taikojaan ja varsinkin niiden epäonnistumisia.

Marvel Jones (Aarni)

Tohtori Jones. Vedessä viihtyvä elf mutaatio. Vanha intin veteraani, joka siitä huolimatta on erittäin hyvä parantaja ja taisteleekin kohtuullisesti. Erinomainen jousen käyttäjä.

Peccer (Kivinen)

Kovan näköinen mustaan pukeutunut taistelija. Tarkemmin seuratessa huomaa, että hän vastaanottaa enemmän vahinkoa kuin saa muille aikaiseksi. Opiskelija. Tusauttelee joskus pienellä tussarillaan.

Knevish (NPC)(Alakoski)

Nynny. Lukutoukka, joka on vahingossa eksynyt väärään porukkaan. Ei kuitenkaan itse huomaa sitä joten pysyy ryhmässä. Tarpeen tullen osaa käyttää myös jousta ja miekkaa.

Black (Riikonen)

Rohir taistelija. Peittää kasvonsa teloittajan mustalla hupulla. Jaloja piirteitään vilauttamalla pystyy pelästyttämään kuolleetkin.

Gung (NPC)(Kivinen)

Peccerin tutor-opettaja. Yleensä hieman sairaalloinen mutta välttämättä haluaa seurata Peccerin edistymistä. Ylpeänä käyttää vain harjoitusaseita taistellessaan.


Uppo-Nallen ystävien seikkailuja

vuonna 493

19. luku

Päätämme lähteä tutkimaan uudestaan tornia. Edellisistä kokemuksista viisastuneena emme käy yhdessäkään huoneessa, vaan kävelemme mahdollisimman suoraan ylöspäin. Pääsemme ensimmäisen kerroksen keskivaiheille kun vastaamme tulee 13 luurankoa, joista pari lähtee heti pakoon Blackin nähtyään. Luurangot eivät tuota tehokkaalle tappojoukollemme mitään ongelmia ja pääsemme jatkamaan matkaa luunsirujen ylitse muutaman minuutin päästä taistelun alkamisesta. Toisessa kerroksessa löydämme samat viisi owlbearia joita Black ja Marvel lähtivät viimeksi pakoon, mutta tällä kertaa niiden happotynnyrit ovat hieman vähissä ja me olemme täysissä voimissamme, joten sen jälkeen kun nynny on lyönyt kaksi pois puolessa minuutissa, ei meillä muillakaan mene kovinkaan pitkään niiden loppujen tuhoamiseen. Seuraavassa kerroksessa on taas lisää owlbeareja, tällä kertaa seitsemän kappaletta ja taistelu jatkuu suurinpiirtein edellisen kopioina, mitä nyt meillä menee hieman pitempään vihollisten suuremman lukumäärän vuoksi. Nynny kunnostautuu taas ja toteamme että hän on oikein omiaan näit owlbeareja vastaan. Misk menee normaaliin tapaan tajuttomaksi, mutta yllättäen kun kolme owlbearia käy samanaikaisesti kimppuun ja yksi saa vielä kunnon otteenkin menen minäkin tajuttomaksi ennen kuin muut ehtivät apuun tapettuaan omansa pois. Näiden kahden kunnon taistelun yhteisvaikutuksena on kuitenkin se että osa porukasta on hieman heikkokuntoisena ja minä olen edelleen tajuton. Marvel ja Black ovat kuitenkin vielä melkein täysissä voimissa ja he alkavat etsiä salaovia huoneesta, kun joku huomauttaa että täällä voi sellaisiakin olla. Black huomaa epäilyttävän kohdan seinässä ja yrittää työntää sitä auki, mutta ei onnistu. Vaikka Marvel ei siinä mitään erikoista näekään kokeilee hänkin ja hän jopa saakin seinän kyseisestä kohtaa rikki. Salaovea siinä ei kyllä ole, mutta hieman normaalia heikompi seinä. Tehtyämme kolmanteen kerrokseen uuden ikkunan päätämme lähteä tutkimaan myös alemmissa kerroksissa olevia huoneita. Palaamme toiseen kerrokseen ja Marvel ja Black löytävät salaoven seinästä. Marvel tutkii ovea ja löytää siitä ansan jonka hän purkaa. Oven takaa aukeaa jyrkkä liuska alas, jossa on molemmilla puolilla metallitangot, joista voi ottaa tukea alaspäin mennessä. Black ja Marvel menevät edeltä, minut lasketaan köydellä (olen yhä tajuton) ja muut tulevat perässä. Kun Marvel ja Black pääsevät alas tulee heitä vastaan viisi panssarissa olevaa luurankoa ja siinä vaiheessa kun viimeisetkin ovat alhaalla on luurangot saatu tuhottua. Valitettavasti Black meni taistelussa sen verran heikkoon kuntoon, että päätämme palata majataloon lepäämään.

Ovella meitä odottaa taas normaali luurankovartiosto, tällä kertaa 18 luurankoa, mutta nyt meillä ei ole kiire minnekään, joten tuhoamme ne ohimennen pois. Majatalossa Black törmää vanhaan kaveriinsa John "White" Cronstoniin, joka on samasta heimosta kuin Black. John liittyy mukaan porukkaamme Blackin pyynnöstä.

Lepäämme koko päivän. Marvel yrittää parantaa minun pahasti vahingoittunutta verisuontani, mutta ei onnistu.

Edellisen päivän kopio. Muut lepäävät ja Marvel yrittää parantaa minua.

Marvel onnistuu parantamaan minut ja tunnen olevani heti paljon paremmassa kunnossa.

Vaikka olenkin vielä niin heikossa kunnossa, että käveleminen tuottaa ongelmia päätämme silti lähteä jatkamaan tutkimuksia, koska muut ovat jo täysissä ruumiin- (tuskin kuitenkaan sielun-) voimissaan. Päätämme nyt tutkia myös ensimmäisen kerroksen huoneet salakäytävien varalta ja tässä touhussa meillä menee niin pitkään, että joudumme tuhoamaan ensin 10 (joista 7 vain jäi paikalle Blackin nähtyään) ja sitten 6 (5 jäi paikalle) luurankoa, jotka kehtaavat tulla häiritsemään meidän etsimisiä. Emme kuitenkaan löydä ensimmäisestä kerroksesta mitään erikoista. Nousemme toiseen kerrokseen ja kiipeämme alas liuskaa pitkin. Tulemme pieneen huoneeseen jossa on yksi ovi. Kun menemme ovesta lävitse häviää ovi takanamme emmekä keksi mitään keinoa saada sitä uudestaan auki. Siinä tutkiessamme löydämme kuitenkin lattiasta salaluukun, josta lähtee käytävä. Seuraamme käytävää pitkin kunnes se nousee taas ylös ja tulemme lyhyehköön käytävään, jossa on molemmilla puolilla neljä ovia. Tutkimme ovia ja toteamme niiden olevan selvästi sellejä. Yhdestä sellistä löydämme kartan, joka täsmää ainakin tähän asti nykyiseen olinpaikkaamme (merkitty karttaan tähdellä) ja kun lähdemme eteenpäin huomaamme että kartta tuntuu pitävän hyvin paikkansa.

Seurallessamme karttaa tulemme huoneeseen jossa on viisi owlbearia kiusaamassa seinällä roikkuvaa vankia. Käymme heti kimppuun ennen kuin owlbearit edes ehtivät kunnolla huomata meitä ja taistelu on lyhyt. Irroitamme vangin ja hän kertoo olevansa taikuri Brinshaar. Hän sanoo että hän voi auttaa meitä tehtevässämme kiitoksena siitä, että pelastimme hänet. Jatkamme matkaa. Tapahtumaköyhän matkan jälkeen (6 luurankoa puolilla panssarit, 3 displacer beastia, 1 displacer beast ja pari Z-miestä, manticore ja 2 Z-miestä) tulemme huoneeseen jossa on neljä manticorea, neljä Z-miestä ja joku mage joka katselee pientä patsasta. Marvel, Gung ja Krevish käyvät manticorejen kimppuun (tai siis lähinnä Marvel muuten voi sanoa, että tilanne oli toisinpäin, eli manticoret kävivät Gungin ja Krevishin kimppuun). Brinshaar saa heti alussa osuman manticorejen nuolista ja siirtyy oven ulkopuolelle sitomaan sitä. John ja Black käyvät miesten kimppuun, joista yksi tulee minun kimppuun. Misk on tässä vaiheessa jo mennyt tajuttomaksi. Marvell saa yhden manticoren pois melkein heti alussa ja John hoitaa yhden Z-miehen. Minä viivytän omaani, mutta olen niin heikossa kunnossa etten saa mitään aikaiseksi. Krevish menee parin manticoren nuoliryöpyn jälkeen tajuttomaksi, mutta Gung sitoo yhden manticoren sillävälin kun Marvel harventaa loppuja pois. John saa toisenkin Z-miehen pois, mutta Black ei tunnu saavan mitään aikaiseksi. Vihollisten taikuri heittää kylmää joukkomme keskelle, saamaatta mitään erikoista meille aikaiseksi. Kun Gungkin menee tajuttomaksi on Marvelilla kolme manticorea vielä jäljellä, joista hän pudottaa melkein heti yhden. Black ja John ovat tässä vaiheessa jo päässeet vihollisten taikurin kimppuun vaikka tämä yrittääkin taioillaan viivyttää tilannetta. Taikuri ei pitkään kestä ja kun se on isketty maahan on jäljellä enää minun edessäni oleva täysin vahingoittumaton tyyppi, joka katsoo parhaaksi lähteä ulos ovesta pakoon minun mennessä tajuttomaksi. Hänelle epämiellyttävänä yllätyksenä Brinshaar sattuu olemaan siellä ja ampuu miestä selkään shockboltilla tappaen hänet laakista. Jäljellä on vain yksi manticore, jonka Marvel saa tapettua ennen kuin Black ehtivät sinne asti.

Marvel alkaa heti tutkia missä kunnossa me muut olemme. Krevishillä ei ole mitään vakavampaa, Gungia tutkiessa Marvel hieman hidastelee jopa niin paljon että kun hän sitten lopulta puolenminuutin päästä saa diagnoosinsa valmiiksi on Gung ehtnyt jo siirtyä rajan toiselle puolelle. Marvel alkaa heti tunkamaan yrttejä Gungille ja onnistuukin saamaan hänet rajan oikealle puolelle. Seuraavana on vuorossa täysin uuvahtanut Brinshaar, joka kuitenkin on muuten täysin kunnossa. Misk on vain normaaliin tapaan tajuton. Minä vuodan aika pahasti, mutta sekin saadaan hoitoon kunhan Marvel vain ehtii tutkia minut.

Päätämme jäädä kyseiseen huoneeseen lepäilemään, koska suurin osa ryhmästä on niin heikoissa kunnossa, että emme pysty kävelemään.

Muut alkavat olla sen verran hyvässä kunnossa, että päätämme siirtyä majataloon lepäämään. Kävely sujuu muuten mutta liuskalla alamme miettimään vaihtoehtoisia liikkumistapoja. Minä ja Misk lennämme liuskan ylös (minä Miskin avustuksella sekä myös seuraavat portaat alas), Marvel siirtää jalkansa loukanneen Krevishin suoraan seinien lävitse ja muut kävelevät normaalisti. Pääsemme ilman ongelmia majataloon. Branishaar toteaa että kiitos tuo oli hauskaa mutta nyt minun täytyy mennä, tavataan myöhemmin uudestaan. Me muut menemme lepäämään.

Päätämme lähteä Neverwinteriin.

Saavumme Neverwinteriin. Menemme suoraan asekauppaan ja tilaamme Gungille katanan. Loput rahat viemme pankkiin. Koska katanan valmistaminen kestää niin kauan päätämme lähteä moikkaamaan Amanitasta sillä välin.

Näemme kenguruita.

Saavumme perille Secomberiin. Marvel ei oikein tunnu osaavan käyttäytyä viraisilla vaan alkaa kaivertamaan tikarilla pöytään jotain merkkejä, joten poistumme melko pian sen jälkeen kun kuulemme että se toinen patsas on luultavasti siellä kolmannella saarella.

Kotkia.

Perille Neverwinteriin. Gung saa katanansa, jatkamme matkaa kohti Luskania.

Punainen yö.

Perille luskaniin. Yövymme.

Jätämme hevoset kahdeksaksi viikoksi majataloon säilytykseen ja lähdemme laivalla kohti Tuernia.

Saavumme perille Tuerniin. Saari on pienehkö tulivuorisaari joka on saanut nimensä samannimisestä tulivuoresta saaren keskellä. Tulemme saaren suurimpaan ja ainoaan kaupunkiin nimeltä Uttersea. Tutkimme kaupunkia. Löydämme asekaupan, jossa ulkopuolella lukee, että emme tee aseita meteoriittikivestä. Kuninkaan luona kuulemme, että sen jälkeen kun saarelle putosi meteoriitti on täällä kuulemma laukannut mitä oudointa porukkaa meteoriittikiveä etsimässä ja kaupungin aseseppä on hieman kypsynyt asiaan hän kun ei osaa tehdä mitään erikoista meteoriittikivestä. Majatalossa meillä tulee pieni väärinkäsitys omistajan kanssa ja joudumme poistumaan paikalta. Meitä ei kuitenkaan yllättäen pidätetä. Päätämme lähteä tutkimaan muuta osaa saaresta. Kuulemme pohjoisportin vartijoilta, että saari on täynnä kanjoneja ja pohjoisessa on isoja luolastoja. Lisäksi hän varoittaa meitä, että siellä on myös kaiken maailman hirviöitä. Me emme näistä varoituksista piittaa vaan jatkamme suoraan pohjoiseen. Lähdemme ensimmäinen oikealle taktiikalla eteenpäin vähän aikaa kunnes vastaamme tulee muutama barbaari. Gung moikkaa heitä ja huomaa että he ovat sukulaisia (etäisiä tosin (en ala toistamaan koko sukulaisuussuhdetta tähän)). Noin puolentoistatunnin päästä saamme Gungin revittyä irti ja pääsemme jatkamaan matkaa. Tulemme meren rantaan (tosin aika korkealle sen yläpuolelle) ja jatkamme seuraavaan kanjoniin. Oikealle tulee iso ovi. Päätämme käydä sisällä katsomassa mitä siellä on ja Gung edellä menemme sisään. Ensimmäisessä huoneessa on tätä ovea vastapäätä toinen ovi ja oikealla on ampuma-aukkoja merelle. Jatkamme toisesta ovesta, josta tulemme isoon huoneeseen joka on täynnä rikottuja huonekaluja. Vastapäätä meitä on toinen ovi, mutta sen edessä on iso jättiläinen ja lisäksi oikealla on neljä rupusakin näköistä merirosvoa ja vasemmalla pari päällystöltä näyttävää heppua. Gung syöksyy heti sen jälkeen kun jättiläinen on heittänyt sohvan meitä kohti (se pirstoutuu ovenkarmiin aiheuttamatta vahinkoa) jättiläisen kimppuun. Seuraavana kulkenut Black kääntyy vasemmalle päällystön kimppuun ja minä ja john käymme rupusakin kimppuun. Perässä tulleet Marvel, Krevish ja Misk pääsevät niukasti sisään. Gung näyttää miten hän käyttää kunnon asettaan ja iskee heti sen jälkeen kun jättiläinen on iskenyt häntä nuijallaan kaksi iskua, joista toinen tappaa jättiläisen sen jälkeen Gung pyörähtää ympäri ja ehtii lyödä vielä yhtä merirosvoakin sillä välin kun me muut saamme yhden kunnollisen lyönnin aikaiseksi. Gung tappaa vielä pari rupusakista, Marvell pari ja Blackin saa yhden tapettua, sen jälkeen taistulu onkin ohitse. Naapurihuoneesta löydämme paikan omistajan Tuernin ja Kundaraun saarien kuninkaita aikoinaan palvelleen ritari Kestutishin. Hän kertoo että merirosvot olivat yllättäneet hänet yöllä.

Kiitoksena pelastamisestaan hän antaa meille vanhan jäätikköpanssarinsa, joka kuulemma suojaa kuumalta. Black pistää sen päälleen ja huomaa, että se mukautuu suoraan hänen kokoisekseen. Jäämme viettämään iltaa ja yötä Kestutishin luokse.

Palaamme kaupunkiin. Näemme matkalla 9 barbaaria, mutta Gung ei tunne niitä niin hyvin, joten pääsemme jatkamaan suoraan matkaa. Kaupungin portilla Black vitsailee hieman siihen suuntaan että olisimme tappaneet Kestutishin, ja kun hänellä vielä sattuu olemaan se panssari päällä vartiomis ottaa hänet todesta ja meidät pidätetään. Yritämme saada jotain lähetemään Kestutishin luokse, mutta he sanovat olevansa kaupungin vartijoita eivätkä liiku sen ulkopuolella. Meidät viedäänm kuninkaan linnaan putkaan.

Melkein viikon päästä Kestutish lopulta saapuu kaupunkiin ja pääsemme putkasta. Nostamme suuren metelin kun minun ja Johnin panssaria ei löydykään siitä kasasta missä meidän tavaramme olivat. Emme kuitenkaan löydä niitä vaikka yritämmekin saada selville minne ne ovat kadonneet. Black ei suostu vaihtamaan takasin omaan rengaspanssariinsa, jotta minä saisin kunnon panssarin, joten minä ja Gung lähdemme takaisin mantereelle Neverwinteriin teettämään minulle uutta panssaria. John ottaa niiden tapettujen merirosvojen panssarin ja vie sen sepälle muutettavaksi. He käyvät vielä hakemassa yhden nahkapanssarin, koska sen saa paljon nopeammin muutettua oikean kokoiseksi. Yöllä meidän kimppuumme käy cocotrice, mutta Marvel saa sen tapettua muutamalla lyönnillä. Ainoa joka siitä kärsi oli John, joka muuttui pariksikymmeneksi minuutiksi kiveksi.

Pienentynein joukoin jatkamme matkaa kohti seuraavaa saarta. Aamulla meillä oli pientä kinaa pienen barbaari ryhmän kanssa, mutta ne onnistuttiin hoitamaan helposti pois. Laivalla tutustumme taikuriin nimeltä Rudwer Zap The Lucky Mage, joka on menossa samaan suuntaan ja liittyy mukaan aivan niin kuin olisi jo useita vuosia tuntenut meidät kaikki. Koska hän tuntuu tuntevan kaikki alkaa hän myös kirjoittamaan päiväkirjaa.

Saavumme perille Gundarlunin saarelle Gundbarkin kaupunkiin. Kun tutkimme kaupunkia törmäämme yllättäen mieheen joka aiheuttaa muille ryhmän jäsenille voimakkaan reaktion, eikä välttämättä niinkään positiivista. Kun tilanne lopulta selviää paljastuu, että hän on aikasemmin ryhmässä olleen Sven the Berserkerin identtinen kaksoisveli Pelle the Berserker. Hän haluaa jotain papereita veljensä tavaroista ja Krevish joka ne aikoinaan oli ottanut haltuunsa ottaa ne itselleen. Kun olemme palailemassa näköalatasanteelta josta Pellen löysimme, löydämme puskien takaa lukitun oven. Marvel tiirikoi lukon auki, jolloin joku huutaa sisältä kuka siellä. Tässä vaiheessa muut totevat ettei sinne kannata mennä, mutta Marvel on itsepäinen ja haluaa välttämättä syöksyä sisään pimeään huoneeseen, jossa olijat ovat vielä saaneet etukäteisvaroituksen siitä, että joku on tulossa. Kun Marvell astuu sisään käy hänen kimppuunsa kolme miestä ja pari ihmeellisen näköistä roskakasaa. Marvel menee aika heikkoon kuntoon, mutta onnistuu kuitenkin ihmeellisesti hyppäämään kauas ulos. Black heittää oven niin suurella voimalla kiinni, että se hajoaa ja putoaa heti huoneen sisäpuolelle. Kun sisältä aletaan vielä ampumaan pienillä myrkkynuolilla minä pistän paikalle sumun ja poistumme. Onnistumme puhumaan Blackin ympäri, joka on täysin kyllästynyt elämäänsä, ettei hän lähde sisälle tappamaan kaikki (mukaan lukien itseään). Palaamme majataloon, jossa yövymme. Yöllä Black näkee unen, että hänen isänsä on heikossa kunnossa ja hän päättää lähteä heti tapaamaan tätä.

Black nousee laivaan ja lähtee kohti rannikkoa. Me muut vietämme aikaa majatalossa miettien niitä näitä, kun joku pieni kääpiö tulee kiusaamaan Miskiä. Misk puolustautuu ja kun kääpiö ei jätä häntä rauhaan Misk pakenee muuttumalla näkymättömäksi. Kääpiö, jonka nimi on Saint "Sainty" George siirtyy Johnin kimppuun, mutta Krevish puuttuu asiaan ja asiasta syntyy pitkä uskonnollinen väittely,

Saint "Sainty" George liittyy ryhmäämme jatkaen keskustelua Krevishin kanssa.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+  					   Level	    Day		Age
+ Name (Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Marvel Jones
+ Layhealer+Assasin/Elf Ville		3/5	4/7	13.10.92 -	-
+
+ Black
+ Fighter/Rohir         Riikonen	7	Out/10	13.10.92 -	-
+
+ Saint "Sainty" George
+ Paladin/Dwarf		Riikonen	7	7	14.3.93	-	-
+
+ Misk
+ Mystic/Human		Alakoski	6	6	16.7.90	-	-
+
+ Peccer The Fighter
+ Fighter/Human		Kivinen		6	Out/7	26.11.92 -	-
+
+ John "White" Cronston
+ Rogue/Rohir		Ahponen		4	6	25.1.93	-	-
+
+ Rudwer Zap The Lucky Mage
+ Mage/Human		Kivinen		6	6	12.3.93	-	-
+
+ Pelle The Berserker
+ Thief/Human		Maaninen	4	5	13.3.93	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>