TSM Osa 4, Luku 023 (tsmpart4/tsmpart4.023)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Knevish (NPC)(Alakoski)

Ryhmän vanhin jäsen ja sen luonnolnen johtaja. Onneksi muut eivät näe asiaa näin, joten tämä taisteleva tutkija pysyy kaikesta päätöksenteosta loitolla. Synnynäinen älykkö, joka harrastaa fanaattisesti kirjojen keräämistä.

Saint (Animal)

Pyhän hengen riivaama kääpiö taistelija. Epätoivoisesti yrittää käännyttää ryhmää, muttei ole onnistunut kuin saamaan sanasotia ja riitoja aikaiseksi. Ryhmän ruumillistunut omatunto, jota jokainen tuntee velvollisuudeksi kiusata aina kun mahdollista.

'Minä' Zap (Kivinen)

Korkean asteen vaarallinen taikuri, joka tasoittaa tilannetta vihollisten hyväksi. Zippaillee taikoja siihen tahtiin ettei koskaan illalla pysty tekemään muuta kuin piirtämään karttoja ja kirjoittamaan päiväkirjaa.

Rogmord (Alakoski)

Vanha pappara, joka väittää olevansa taikuri mutta taisteluissa kuitenkin käyttää pääsääntöisesti miekkaa ja jousta. Ja taas yhden omituisen lemmikin omistaja.

Marvel Jones (Aarni)

Vesi elffi, joka yrittää lapsellisesti väittää olevansa parantaja vaikka on melkein poikkeuksetta eturintamassa taisteluissa. Tosin taistelun jälkeen on myös Saintin kanssa parantelemassa muita.

John (Ahponen)

Tämä hevoskansan musta lammas on mukana ilmeisesti vakaana aikomuksena ajaa Saint pikkuhiljaa hulluksi. Joskus hänellä saattaa olla ideoita, joita kukaan ei kuitenkaan (onneksi) kuuntele. Hieman pihalla touhuista, mutta osaa onneksi (itselleen) käsitellä miekkaa.

Juudas (Maaninen)

Tämä taistelija osaa hetkessä tehdä taktisia päätöksiä ja valita voittajien ryhmän. Pukeutuu kokonaan peltiin ja käyttää kahta miekkaa.


Uppo-Nallen ystävien seikkailuja

vuonna 493

23. luku

Lähestymme Neverwinteriä, kun vastaamme tulee lauma villikoiria. Marvel ampuu pari jo kaukaa ja kun koirat tulevat lähelle ei taistelu kestä muutamaa sekuntia pitempään, ennen kuin koirat päättävät taas lähteä pakoon.

Saavumme illalla Neverwinteriin.

Viemme meteoriittikiven asesepälle, joka sanoo, että noin viikon päästä näemme mitä siitä oikein tulee. Marvel parantelee epäkuolleita vastaan taisteltaessa poistuneita elinvoimia muilta ja minä alan tekemään itselleni fookusta elementaali rituaaleihein. Lisäksi käyemme vielä viikon aikana katsomassa löytyisikö taikakaupasta mitään mielenkiintoista, mutta emme löydä mitään ostettavaa.

Meteoriittikivestä tehty ase on vihdoin valmis ja käymme hakemassa sen. Aseseppä sanoo että oli ilo työskennellä noin hyvän materiaalin kanssa ja tehdä ase, joka menee hyvään tarkoitukseen, eikä hän halua meiltä mitään maksua. Kivestä syntyi pitkä miekka, joka on kuulemma tarkoitettu lähinnä taistelijoille. Mikäli sen käyttäjä osaa taikoja, toimii miekka heikommin. Hetken miettimisen jälkeen toteamme että Krevish pystyy parhaiten käyttämään sitä, vaikka hän osaakin muutaman taian, mutta Juudaksen ja Johnin taidot muuten ovat niin paljon heikommat. Lisäksi ase loistaa kun se vedetään pois tupesta.

Toteamme, että sen kolmannen patsaan pitää olla sen autiomaareitin varrella, joten lähdemme kohti Secomberiä tapaamaan sekä minun vanhempiani, että Amanitasta. Lisäksi päästäksemme autiomaareitille pitää meidän joka tapauksessa kulkea Secomberin lävitse. Krevishillä on pieniä ongelmia nukkumisen kanssa ja asia korjaantuu vasta kun neuvomme että tuon loistavan miekan tuppeen laittaminen voisi auttaa.

Marvel kämmää illalla kun leiriydymme yöksi ja polttaa lähes kaikki tavaransa. Onneksi mitään vakavampaa ei kuitenkaan tapahdu.

Rogmord tekee meille kanakeittoa ja paikalliset asukkaat vielä kehtaavat syyttää aatelismiestä ko kanojen varastamisesta. Rogmord toteaa, että kyllä hän ne otti, mutta ei hän niitä varastanut ja saa näin vakuutettua olevansa syytön.

Saavumme perille Secomberiin. Nukumme vanhempiemme luona. Illalla John huomaa, että hänen nahkakypärä kokoelmastaan on hävinnyt monta yksilöä ja hän on aika masentunut. Kun hän vielä seuraavana aamuna huomaa, että kukkarokin on hävinnyt ei hänellä tunnu menevän kovinkaan vahvasti. Minä haen heti illalla sen tänne unohtamani sinetöidyn kirjan, jota alunperin silloin kymmenen vuotta sitten lähdin kotoa hakemaan. Avaan kirjan ja totean sen sisältävän erilaisia suojaus taikoja. Päätän heti opetella kyseiset taiat, koska viime aikoina olen joutunut kaikennäköiseen toimintaan mukaan.

Käymme aamulla moikkaamassa Amanitasta, joka tunnistaakin ryhmän suhteellisen nopeasti (toisella yrittämällä). Kuulemme häneltä vahvistuksen teoriaamme ja päätämme heti jatkaa matkaa kohti Loudwateria.

Marvel valittaa aamulla, ettei hän saanut oikein yllä nukuttua, mutta tarkistettuamme asian Krevishiltä, toteaa hän että miekka on ollut tupessa koko yön.

Saavumme illalla perilleLoudwateriin. Käymme vielä tutkimassa vähän kaupunkia sen jälkeen kun olemme ensin majoittuneet majataloon. Käymme katsomassa kuuluisaa joen ylle rakennettua kapakkaa, mutta emme kuitenkaan jää sinne juomaan, koska sisällä näyttää olevan muutama kappale Z-miehiä. Ne eivät kuitenkaan kiinnitä meihin niin paljon huomiota, että kävisivät kimppuun, joten jatkamme melko suoraan kapakan lävitse joen toiselle rannalle. Jatkaessamme tutkimuksia törmäämme eräässä kulmassa kuuteen M-mieheen ja Manticoreen, jotka tapamme pois melkein ohimennen. Taistelijoiden päähuomio tuntui olevan siinä etteivät he vain vahingoita liikaa M-miehillä olevia suhteellisen hyväkuntoisia peltipanssareita. Kun M-miehet on tapettua alkavat he heti mittailemaan ruumiita ja vaihtelemaan panssareita. Kun vihdoin he ovat saaneet sovitettua panssarinsa päätämme palata majataloon.

Matkalla toteamme, että koska ne Z-miehet katselivat meitä hieman pitkään siellä kapakassa, niin voisimme oikeastaan kiertää kapakan sillan kautta. Lähellä siltaa törmäämme mustien miesten leiriin (noin 50 - 100 miestä), joten päätämme sittenkin kiertää kapakan kautta, varsinkin kun leirissä olijat eivät vielä ole huomanneet meitä. Yritän vielä illalla uusia menetettyä palloani, mutta en onnistu.

Aamulla heräämme kylmään, mutta pilviseen aamuun. Onneksi ei kuitenkaan sada, joten päätämme lähteä jatkamaan kaupungin tutkimuksia. Kun kävelemme kaduilla joku varoittaa meitä ettei kaduilla kannata kulkea, mutta vilkaistuaan tarkemmin paiskaa hän nopeasti oven kiinni (Krevish, John, Juudas ja Sainty ovat kaikki mustissa panssareissa). Menemme ovelle, mutta kun muut kuppaavat siinä tekemättä mitään teen minä oven kohdalla aukon ja kävelen siitä lävitse Marvel ja Sainty kintereilläni. Sisällä on kauhistuneen näköinen mies, mutta kun hän katsoo meihin vähän aikaa toteaa hän, että me emme ole noita mustapukuisia miehiä. Juttelemme hänen kanssaan vähän aikaa, päästettyämme ensin ulkopuolelta loputkin sisään, ja saamme kuulla, että mustapukuiset saapuivat muutama päivä sitten ja nyt he ovat tutkimassa kaupunkia tarkasti lävitse. Kuulemme että paikallinen bossi on linnoittunut omaan linnaansa, mutta sinne ei kuulemma ole mitään reittiä päästä sisälle pääportin lisäksi. Pääportin olimmekin jo löytäneet. Sen edessä on ensin vallihauta ja sitten iso röykkiö muuta romua estämässä hyökkäyksiä. Kun emme saa miehestä mitään muuta uutta tietoomme jatkamme eteenpäin. Parin kadunkulman päässä törmäämme kuuteen Z-mieheen ja yhteen Manticoreen, joita vastaan emme ehdi edes kunnolla ryhmittyä, ennen kuin ne on jo tapettu pois. Tuntuivat olevan todellista luuseri porukkaa.

Tutkimme tarkkaan kaikki linnan lähellä olevat talot, etsien salaovea bossin luokse, mutta tuloksetta. John tuntuu etsivän aivan muuta kun hän availee laatikoita Saintyn jatkuvista varoituksista huolimatta. Sainty käy koko ajan punaisemmaksi ja näyttää siltä että hän kohta räjähtää, mutta John vain jatkaa aivan kuin mitään ei tapahtuisi. Lopulta Sainty sitten räjähtää ja hyökkää kirveensä kanssa Johnin kimppuun, joka ei vielä tässäkään vaiheessa tunnu välittävän asiasta. Sainty iskee kerran, mutta se riittää. John menee välittömästi tajuttomaksi. Marvel menee heti tutkimaan Johnia ja toteaa hänen olevan hidastustranssissa ja sen takia John kuolee vasta kuuden päivän päästä. Marvel myös toteaa, että ei tuossa mitään vakavaa ole, vain pari kolme sisäelintä on tuhoutunut, eli muutama rituaali ja John on taas kunnossa.

Päätämme yrittää päästä puhumalla linnaan saadaksemme siellä rauhassa parantaa Johnia. Minä ja Rogmord lähestymme linnan pääporttia. Sen ison tavararöykkiön edessä huutelemme ensin portille, mutta kun kukaan ei vastaa hyppäämme tavarakasan päälle. Jatkamme sieltä huutelua, mutta vieläkään emme saa vastausta. Rogmord lähtee lentämään kohti porttia, jolloin saamme vastauksen, mutta emme aivan sellaista kun odotimme. Sisältä ammutaan yksi varsijousen nuoli, joka katkaisee Rogmordin miekan kahtia. Rogmord tästä viisastuneena käy ensin viemässä minulle kaikki aseensa ja yrittää uudellen lähestyä porttia. Tällä kertaa sisältä ammutaan taas uusi nuoli ja vielä kolmannen kerran Rogmord yrittää ennenkuin hän luovutamme. Huudamme sisälle, että pistämme sinne tulemaan kirjeen kohtapuoliin ja palaamme muiden luokse. Kerromme kirjeessä tehtävästämme jne, ja lähetämme sen sisälle taikavoimin. Käymme vielä ilmoittamassa että nyt se on siellä lukekaa. Odottelemme noin puolituntia, mutta kun mitään ei tapahdu lähdemme jatkamaan kaupungin tutkimista.

Seuraavaksi törmäämme kahdeksaan M-mieheen ja kahteen manticoreen ja se tuntuu jo aiheuttavan pieniä ongelmia. Rogmord menee melkein heti maahan ja Juudaskin putoaa hetken päästä minä yritän ensin nukuttaa manticorea, mutta kun en onnistu heitän jääpallon ja saan loput siinä vaiheessa pystyssä olevat M-miehet sellaiseen kuntoon, että muilla ei ole ongelmia lopettaa taistelua nopeasti. Katsomme vähän aikaa ympärillemme, mutta kun kadun päässä olevat Z-miehet alkavat kiinnittää liikaa huomiota meihin lähdemme juoksemaan kohti kaupungista ulos vievää porttia kohti. Meitä kohti lentää vielä muutama marticoren piikki, jolloin minä putoan maahan. Pyydän jumaliltani että he siirtäisivät minut portin ulkopuolelle, jonka he sitten tekevätkin. Siellä pysähdymme hetkeksi parantamaan isoimmat haavat ja jatkamme sitten matkaamme kohti viiniviljelmiä päästäksemme piiloon. Minä totean etten pysty kunnolla juoksemaan, joten taion itselleni ratsun ja ratsastan sillä edellä. Odottelen muita piilossa ja menen tajuttomaksi verenvuodosta juuri ennen kuin muut tulevat paikalle. Marvel ja Sainty parantavat meitä hieman (yrteillä) ja jatkamme sitten matkaamme pakoon. Pekenemme koko iltapäivän ja vasta illalla pysähdymme lepäämään.

Marvel parantaa rituaalilla ensin Juudaksen ja kun Marvel on valmis aloittaa Kevish rituaalin jonka tarkoituksen on palautta Juudaksen jo lähtenyt sielu. Kevishin ensimmäinen yritys ei onnistu.

Kevish yrittää uudelleen tällä kertaa ilman Marvelia, joka alkaa parantamaan Johnia. Pitkällisen voimiakuluttavan rituaalin jälkeen toteamme että Kevish on onnistunut ja Juudas palaa takaisin elävien kirjoihin. Tosin hänen täydelliseen toipumiseensa menee Marvelin mukaan noin kolme kuukautta. Marvel onnistuu korjaamaan ensimmäisen sisäelimen Johnilta.

Toinen sisäelin Johnille. Me muut lähinnä lepäilemme.

Kuulemme kuinka etsintäketju lähestyy noin puolenpäivän paikkeilla, joten päätämme jatkaa matkaamme kauemmaksi. Illalla leiriydymme taas ja Marvel aloittaa uudestaan.

Viimeinen parannus ja John herätetään. Lähdemme liikkeelle kohti Llorkia. Illalla tulemme pienen talon luokse, johon päätämme jättää Juudaksen paranemaan. Rogmord tuntuu ihastuvan talossa asuvaan naiseen ja kun tunne ei ole vain yksipuolinen näyttää tilanne huolestuttavalta.

Yritämme puhua Rogmordia mukaamme ja hetken yrittämisen jälkeen saamme vihdoin hänet tajuamaan, että tehtävämme on tärkeä ja niin hän päättää lähteä mukaamme, mutta hän lupaa naiselle vielä tulla tänne takaisin saatuaan ensin tehtävämme päätökseen. Jatkamme kohti Llorkia.

Saavumme Llorkiin. Heti porttien sisäpuolella näemme vanhan miehen patsaan, joka tuijottaa jokea alaspäin. Tutkin tarkkaan patsaan muistaen Amanitaksen vihjeen: "Sillä kukaan ei oikeastaan halua siteä, mikä on helposti saatavilla". En kuitenkaan löydä mitään. Jatkamme siltaa pitkin joen ylitse. Joen toisella puolella on majatalo ja ruokapaikka. Jatkamme pääkatua linnaa kohti. Linnan portin vieressä on paljon kukkia ja kaksi hautajaisseppelettä, joissa toisessa lukee: "Llorkin viimeisen hallitsijan Ditarin Redplanen muistoksi" ja toisessa "Tänään tappajasi istuvat linnassa, huomenna he ovat maan alla kuuden jalan syvyydessä". Lukiessamme muistokirjoituksia saapuu linnasta vartiomies, joka repii meiltä laput käsistä ja sanoo että täällä ei mitään kääpiöiden rakastajia tarvita. Tässä vaiheessa Sainty avaa suunsa ja kun mies huomaa Sainty perääntyy hän ja yrittää iskeä aseensa esiin vetänyttä Saintyä. Taistelu ei ehdi oiken alkaakaan, kun kuulemme sisältä lisää meteliä, jolloin päätämme perääntyä. Juoksemme kulman ympäri ja toteamme tulleemme umpikujaan. Syöksymme edessämme olevan tornin ovesta sisälle ja löydämme sieltä neljä Z-miestä ja kaksi griffonia. Tapamme Z-miehet nopeasti, eivätkä griffonitkaan tuota ongelmia. Odottelemme vähän aikaa, mutta kukaan ei tunnu seuraavan meitä. Kiipeämme katolle tutkimaan tilannetta, mutta sieltäkään ei näy mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Hetken odoteltuamme päätämme lähteä takaisin innin luokse. Innissä yritämme saada huonetta, mutta omistaja tuntuu hieman kiireiseltä ja vasta kolmannella yrityksellä saamme huoneet. Emme tosin ehdi maksaa niitä ja kun päätämme sittenkin ensin käydä ruokapaikassa törmäämme siellä 3 Z-mieheen, jotka pitävät niin kovaa ääntä, että vaikka saimmekin heidät nopeasti tapettua päätämme silti poistua lähistöltä.

Kiertelemme vähän aikaa kaupunkia käyden muutamassa talossa ja kaupassa, mutta emme löydä mitään erikoista. Lopulta päätämme mennä suoraan linnaan takaoven kautta. Takaovi vie pienehköön huoneeseen ja kun astumme sisään hyökkää kimppuumme kaksi näkymättömissä ollutta tulista koiraa, jotka henkäisevät meitä tulella niin että minä menen tajuttomaksi ja John putoaa maahan. Marvel, Sainty ja Rogmord onnistuvat tappamaan koirat ennen kuin John edes ehtii pystyyn. Päätämme jäädä koirien sivuhuoneeseen hetkeksi lepäämään ennnen kuin jatkamme matkaa. Marvel huomaa huoneen toisessa laidassa salaoven tai ainakin paikan, jota hän luulee salaoveksi. Epäilyksiä kuulemma herättä oven niin heikko piilottaminen, että se voisi aivan hyvin olla tavallinenkin ovi.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+ 					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Marvel Jones
+ Layhealer+Assasin/Elf	Ville		4/7	4/7	13.10.92 -	-
+
+ Saint "Sainty" George
+ Paladin/Dwarf		Riikonen	10	11	14.3.93	-	-
+
+ Rudwer Zap The Lucky Mage
+ Mage/Human		Kivinen		8	9	12.3.93	-	-
+
+ John "White" Cronston
+ Rogue/Rohir		Ahponen		8	8	25.1.93	-	-
+
+ Sir Rogmord
+ Warrior Mage/Human	Alakoski	7	8	22.3.93	-	-
+
+ Juudas Iskariot
+ Warrior/Human		Maaninen	6	6	13.4.93	-	-
---------------------------------------------------------------------------
+ Black
+ Fighter/Rohir		Riikonen	Out/10	Out/10	13.10.92-	-
+
+ Peccer The Fighter
+ Fighter/Human		Kivinen		Out/7	Out/7	26.11.92-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>