TSM Osa 5, Luku 009 (tsmpart5/tsmpart5.009)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Kin Gova The Luser Magician (Riikonen)

Ritari joka kuvittelee olevansa maagikko, mutta jo siinä ettei hän ole heittänyt kuin muutaman taian ja nekin ainoastaan taistelutilanteessa voidaan todeta ettei hän ainakaan mikään hyvä taikuri ole. Toisaalta hän on myös kuuluisa tarkkaavaisuudestaan ja siitä että yleensä saa kiinni kaikki pahantekijät etc linnassa.

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Todistukset vielä puuttuvat. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän muiden rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua). Valittaa että Kin häiritsee yhteyttä Jumalaan. Nukkuu aamuisin pitkään.

Grand Master B (Alakoski)

Hullu karateka ihminen, johon kukaan ei oikeastaan luota. Alunperin paikallisen kuningaskunnan tyyppejä. Selittää olevansa oppipoika ja sen huomaa, koska hän ei vielä tunnu osaavan mitään (ainakaan puutöitä), mutta opettelee kuitenkin innokkaasti, joten ehkä hänestä tulee vielä jotakin kunhan tulee hieman vanhemmaksi. Juosta hän ainakin osaa. Hänen valoa loistava viitta tuntuu antavan hänelle kunnioitusta ja tuijotusta menne hän meneekin. Jotkut väittävät, että viitan tarkoituksena on vain hämätä huomaamasta sisäistä hehkua, jota B (ja viime aikoina myös Kin) tuntuu hieman loistavan.

Yuba Yu (Ahponen)

Taas ninja. Tuntuu sekoilevan ihan yhtä paljon kuin B:kin.

M. H. Krousk (Aarni)

Tehokkaan tuntuinen ei niin kömpelö etulinjan taistelija, joka konttaa samaa vauhtia kuin muut juoksee. Kun hän lähtee juoksemaan jää salamakin taakse. Suhteellisen siistit ruokatavat ogreksi, eli ei ole viel{ sy|nyt ket{{n meist{ (sen sijaan muut kyll{ poistuvat siin{ vaiheessa kun h{n alkaa sy|m{{n).

Lord Malcom X (Riikonen)

Yllättävän normaalin näköinen taikuri, jota seuraailee ei niin normaalin näköinen seurakunta. Tuntuu olevan samanlainen taikuri kuin muutkin, eli ei kulu kuin muutama minuutti niin ehtii jo loukata itsensä, niin että häntä saa olla paikkaamassa.


Vubin tarina

vuonna 3

9. luku

Malcom X lueskelee Keserin Päiväkirjaa ja löytää sieltä muutamia mielenkiintoisia asioita. Ilmamiekan (jumalan sankareiden miekka) jalokivi on joutunut erilleen itse miekasta viime vallankumouksen aikana. Trevor perusti vuoristoluostarin ennen muuttumistaan Telleukseksi. Sten Kirjanilla (vuoristolaiskansan johtaja) on absolver (miekka, joka ilmeisesti oli niiden jumalan sankarien kopioiden miekka, jotka olivat pahoja). Maamiekasta ei ole ollut mitään hajuakaan sen alkuperäisen käytön jälkeen. Tulimiekka on ilmeisesti Bjaugin (tuli-ihmisten johtaja) hallussa. Tuulimiekasta on mainintoja viimeisen imperiumin aikana (yli 500 vuotta sitten). Ilmamiekan jalokivi on ilmeisesti legendaarisessa ympyrän sepän pajassa (ympyrä oli legendaarinen taikureiden ryhmä), vanhus varmaan tietäsi tarkemmin, mutta hänen hintansa on aina kova.

Seuraavaksi Malcom X siirtyy taas lukemaan taikakirjoja. Ensimmäisessä kirjassa on pari ikivanhaa taikalistaa, joista toisessa on se Kinin heittämä varautumislista (jolla siirryimme aina kotiin tarvittaessa) ja toisessa teräriimulista. Pitemmälle hän ei sitten ehdikään ennen kun tulee ilta.

Yuba maistaa kartanosta löytämästä taikajuomapullostaan ja toteaa että se parantaa vammoja, joten hän kiertää kertomassa kaikille että omistaa moisen taikajuoman, ja että hänelle saa juottaa sen tarvittaessa.

Malcom X jatkaa taikakirjojensa lukemista ja törmää taas yhteen ansaan, tällä kertaa saa salamaa selkäänsä (taas pakenemassa kirjaa). Parantelen häntä.

B ja Yuba lähtevät lenkille. Malcom X jatkaa seuraavan kirjan lukemista, josta löytyy valon laki -niminen taikalista. Seuraavaksi hän löytääkin jääkimpaleen, joka iskeytyy taas hänen naamaansa. Parantelen hänen kätensä, mutta ne ovat kunnossa vasta noin viikon päästä.

Odottelemme varkaiden jumalan tuloa.

Varkaiden jumala on myöhässä, ei tullutkaan tänään, sen sijaan Yuba ja B saapuivat illalla. Ehkä tulkitsin enteeni sittenkin väärin. Yuba on myös saanut oudon loisteen. Täytynee vielä odottaa pari päivää varmuuden vuoksi.

Yuba ja B kertovat että vuoristolaiskansan kaupungissa on kirja, josta gnome kaupungin taikureiden kilta maksaa 50 000 kultarahaa. Samassa Yuba muistaa että hänellä on säkissään joku gnome, joka oli kuulemma ampunut heitä varsijousella. B kysyy miksi Yuba ei ottanut sitä pois säkistä, nythän se on ollut siellä jo kolme päivää, johon Yoba toteaa ettei muistanut. Parannan tajutonta gnomea, mutta se ei tule tajuihinsa. Yuba meinaa ensin viedä sen huoneeseensa, mutta sitten hän huomaa, että jos se herää, niin se voi yrittää karata, joten Yuba tunkee sen sittenkin takaisin säkkiin. B ei kuitenkaan pidä tästä ja vie gnomen vankilaan.

Pomo saapuu paikalle ja ihmettelee, miksi Yuba ei ole ollut työssään, haltijoita on kuulemma hyppinyt meidän puolellamme vaikka kuinka paljon, kun Yuba ei ole ollut pysäyttämissä niitä. B ihmettelee, että eikö Yuballa ollutkaan lomaa, kuten hän oli B:lle väittänyt. Me muut taas ihmettelemme, että ettekö te käyneetkään aamulenkillä, niin kuin Yuba meille kertoi. B kertoo, että itse asiassa he kävivät Gnomien kaupungissa ja hän kertoo että siellä tuli pieni selkkaus, jolloin Pomo vuorostaan kysyy, että toitteko minulle edes yhtä gnomea syötäväksi. Yuba ja me muut toteamme, että tuolla sellissähän on yksi, jonka voi syödä sen jälkeen, kun olemme kuulustelleet sitä. B tuntuu tosin olevan eri mieltä. Yuba lähtee vartioimaan rajoja ja me muut jäämme odottamaan, että voimme kuulustella gnomea. Valitettavasti pomo ehtii kuin ehtiikin syödä sen ensin, joten emme saa selville miksi gnome yritti ampua Yuba ja B:tä.

Alan ihmetellä että onko varkaiden jumala näin pahasti myöhässä, mutta sitten Yuba toteaa että ihmettelenkö minä sitä, että varkaiden jumalaan ei voi luottaa. Totean että Yuba saattaa olla jopa oikeassa (ensimmäistä kertaa!). Pomo on huonolla tuulella ja valittaa että nyt ne aikoo tehdä sen, menkää nyt tekemään jotain ja sen jälkeen hän poistuu huoneeseensa riehumaan. Mietimme mitäköhän se oikein tarkoitti. Aavistelen että, jos minä kävelisin hänen luokseen ja kysyisin mitä hän oikein tarkoitti, niin hän lopettaisi seinän hakkaamisen ja alkaisi lyödä minua, joten jätän sen väliin.

B kiertää kyselemässä kaikilta muilta ja saa selville sen mitä epäilimmekin, eli he aikovat naapurimaassa kruunata Hhulen kuninkaaksi. Muut miettivät kuumeisesti, mitä voisimme tehdä tuolle asialle. B ja Krousk keksivät vain että kävellään sisään ja tapetaan se + muita yhtä "hyviä" ideoita, mutta emme me muutkaan kunnollisia ideoita saa.

Lähdemme matkalle kohti Zazesspuria tarkoituksenamme improvisoida jotain perillä. Tulemme yöllä kaupungin suljettujen porttien eteen, jossa Yuba vitsailee B:lle, että kiipeä yli ja avaa ovi. B toteaa, että ok ja lähtee kiipeämään portin yli. Vartiomies alkaa tietysti heti huutaa, joten B palaa takaisin. Me muut olemme jo siirtyneet vähän matkan päähän jo siinä vaiheessa kun B alkoi kiivetä. B ja Krousk lähtevät piirittämään kaupunkia toiselta puolelta, mutta B:n hiipimisyritys kuuluu tänne kaupungin toiselle puolelle asti, joten myös vartiomiehet kuulevat sen ja huutavat hälyytystä. Minä heitän muurien yläpuolelle valoraketin ja tarkkailen muuria. Heitän vielä pari valorakettia ennen kuin palaan leiriin. B ja Krousk jatkavat seuraavalle portille. Siellä he lähtevät kiipeämään muuria ylös, mutta vartiomiehet heittävät heitä isoilla kivillä. B iskee porttiin reiän ja häipyy sen jälkeen, Krousk kiipeää ylös asti ja kun hänen kimppuunsa käy sitten kymmenen vartiomiestä niin hän hyppää alas ja palaa leiriin.

Leirissä mietimme suunnitelmia ja yllättäen Krousk toteaa että hänellä on sopiva kirje välitettäväksi kunkulle. Kirjeen lukija vain kuolee, joten se on ihan kiva pieni ylläri. Yuba kirjoittaa sopivan saate kirjeen ja tekee vielä sinetitkin niin kuin kirje olisi tulossa siltä magelta johon törmäsimme siellä kartanossa. Nukumme loppuyön.

Uskon vihdoinkin että varkaiden jumala ei olekaan tulossa, joten ilmeisesti olen vain tulkinnut väärin pahaa ennettäni, todennäköisesti se huono enne oli vain se kun B ja Yuba tulivat. Tai sitten se enne viittasi tähän kruunajais touhuun. Tiedä häntä, täytyisi tutkia asiaa tarkemmin.

Minä lähden heti aamulla viemään sitä kirjettä perille. Pääsen suoraan sisään portista ilman ongelmia, jopa maksamatta, koska on kruunajaispäivä. Menen kuriiripalveluun ja yritän saada kirjettä heidän vietäväkseen, mutta ei onnistu, he kun käyttävät kirjekyyhkyä, ja selitykseni siitä miten olen saanut kirjeen heidän ratsukuriiriltaan ei oikein mene läpi. Palaan ulos ja yritän itse saada selville mihin se pitää viedä. Kysyn ensin joltakin paikalliselta tietä, mutta hän ei osaa neuvoa ja kun alan lähestyä kaupungintalon vartiomiehiä huomaan että ne näyttävät tutuilta eli samanlaisilta kuin siellä kartanossa olevat vartiomiehet. Poistun paikalta ja vien kirjeen Yuballe uudestaan väärennettäväksi, niin että kirje olisi tulossa yhdeltä niistä kartanossa tapetuista mageista.

Kun uusi saatekirje ja sinetit on valmiit vien kirjeen suoraan kaupungintalon vartiomiehelle, joka ensin vähän kuulustelee minua, kysellen missä olin viisi minuuttia sitten etc. Vastailen hänen kysymyksiinsä ja hetken päästä hän sitten koputtaa oveen ja sieltä tulee yksi vartiomies lisää, jolle annan kirjeen. Lähden sitten samantien ulos kaupungista etelää kohti, mutta kaupungin ulkopuolella käännyn takaisin kohti pohjoiseen ja käyn sanomassa muille, että häivyn himaan ja lähden pohjoiseen kotiluolaa kohti.

B ja Krousk yrittävät sisään, mutta vartiomiehet eivät tykkää oikein B:stä ja Krouskista. Krouks lähtee pakoon ja häntä ammutaan pari kertaa varsijousilla ja arbalestilla, mutta vartiomiehet eivät osu lähellekkään. Krousk pääsee metsään asti ja soittaa sieltä fanfaaria, jolloin häntä kohti ammuttu arbalestin-ammus osuu häneen ja fanfaari katkeaa hetkeksi kun hän menee ison puun taakse suojaan. Krousk jatkaa sieltä hautajaismusiikilla. Seuraava ammus läpäsee sen puun jonka takana Krousk on soittamassa ja jää seuraavaan puuhun pystyyn, hutaisten kuitenkin Krouskin. Krousk siirtyy vieläkin kauemmaksi ja soittaa sieltä vielä kappaleen nimeltä "Ähä ähä häääääää".

Yuba ja Malcom X pääsevät ilman ongelmia kaupunkiin ja Yuba alkaa etsiä hevoskauppaa. Yllättäen joku huutaa että hei alemman tason taikuri. Malcom X ei ole ole huomaavinaankaan, ennen kuin häneen yritettiin heittää taikaa. Malcom huomauttaa asiasta Yuballe ja alkaa keskittyä omaan suojataikaansa.

Yuba katsoo ympärilleen ja näkee kolme varasta toiminnassa (yksi niistä oli erittäin kokenut), yhden täysin pihalla olevan örkkin (naamioitunut, erittäin kokenut), kaksi haltiaa (naamioituneet, erittäin kokeneita), kaksi taikurin näköistä tyyppiä, jotka katselivat ympärilleen, kolme taikurin näköistä tyyppiä (kaksi erittäin kokeneita), jotka selvästi ovat heittämässä taikaa, tuli-ihmisen (naamioitunut, erittäin kokenut), kauppiaan (erittäin kokenut), joka huijaa asiakastaan kinkun punnituksessa, rahanvaihtajan (erittäin kokenut), joka näppärästi varastaa rahaa samalla kun hän hän laskee asiakkaan rahoja, lisäksi sivummalla näkyy vielä yhteensä neljä erittäin kokenutta tyyppiä. Lisäksi näkyy vielä paljon mielenkiinnottomia ihmisiä. Malcom X huomaa että taian onnistuminen saattaakin olla hieman heikkoa, koska lähimmän kolmenkymmenen metrin sisällä on käytetty parin viimeisen sekunnin kuluessa aivan hemmetisti taikavoimaa, joten voimakenttä on hieman heikko tässä kohdassa.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+ 					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ M. H. Krousk.
+ Barbarian/Ogre	Ville		31	31	832	-	-
+
+ Grand Master B
+ Worrier Monk/Human	Alakoski	30	30	814	-	-
+
+ Kin Gova, Court Magician
+ Mage/Human		Riikonen	20	20	812	851	39
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		Riikonen	20	20	854	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		19	20	812	-	-
+
+ Yuba Yu (juuba juu)
+ Rogue/Half-Orc	Ahponen		19	20	828	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>