TSM Osa 5, Luku 012 (tsmpart5/tsmpart5.012)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Todistukset vielä puuttuvat. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän muiden rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua). Nukkuu aamuisin pitkään.

Grand Master B (Alakoski)

Hullu karateka ihminen, johon kukaan ei oikeastaan luota. Alunperin paikallisen kuningaskunnan tyyppejä. Selittää olevansa oppipoika ja sen huomaa, koska hän ei vielä tunnu osaavan mitään (ainakaan puutöitä), mutta opettelee kuitenkin innokkaasti, joten ehkä hänestä tulee vielä jotakin kunhan tulee hieman vanhemmaksi. Juosta hän ainakin osaa. Hänen valoa loistava viitta tuntuu antavan hänelle kunnioitusta ja tuijotusta menne hän meneekin. Jotkut väittävät, että viitan tarkoituksena on vain hämätä huomaamasta sisäistä hehkua, jota B tuntuu hieman loistavan.

Yuba Yu (Ahponen)

Taas ninja. Toisaalta sen havaitseminen voi olla hankalaa Asevuoren alta. Omasta mielestään hän on oikeastaan aliaseistettu koska hänellä on vain yksi yliraskas Kaksikätinen miekka, 4 pitkäämiekkaa (2 lumottua ja 2 joissa on terä-riimuja) Sekä 4 varsijousta. Mainitsematta jäi tietysti muut aseenomaiset tavarat, kuten taistelukirveet vyöllä jne. Täysinpeittävästä peltipanssaristaan hän ei luovu milään, joten naamioituminen suoritetaan siten että hän jätää puolet asevarastoostaan pois. Luulee myös olevansa hyvä tietojen hankkija, mutta todistusaineisto puhuu toista. Tulee myös yleensä jumäytetyksi ostostilanteissa. Tapana on myös unohdella Humanoidejä säkkiin tajuttomina. Ei mielellään heitä puolustuskyvyttömiä nuoria naisia ulos ikkunasta seitsemännestä kerroksesta. Tekee niin vain jos luulee siihen olevan jotain tarvetta.

M. H. Krousk (Aarni)

Tehokkaan tuntuinen ei niin kömpelö etulinjan taistelija, joka konttaa samaa vauhtia kuin muut juoksee. Kun hän lähtee juoksemaan jää salamakin taakse. Suhteellisen siistit ruokatavat ogreksi, eli ei ole vielä syönyt ketään meistä (sen sijaan muut kyllä poistuvat siinä vaiheessa kun hän alkaa syömään).

Lord Malcom X (Riikonen)

Yllättävän normaalin näköinen taikuri, jota seuraailee ei niin normaalin näköinen seurakunta. Tuntuu olevan samanlainen taikuri kuin muutkin, eli ei kulu kuin muutama minuutti niin ehtii jo loukata itsensä, niin että häntä saa olla paikkaamassa.


Vubin tarina

vuonna 3-4

12. luku

B:n toinen potku selvästi epäonnistuu ja pää lähtee aika pahasti vinoon. Minä totean, että tuolla sisällä on keskellä rakennusta noin kymmenisen miestä ja toisella puolella taloa on pari miestä pääoven luona vartiossa, muita tyyppejä en sisäisillä kyvyilläni havaitse. Kerron tämän muille ja otan samalla toiselta sielunsa menetteäneeltä vartiomieheltä kilven. Yuba ja Krousk saavat pudotettuat omat vastustajansa, ja B painuu sivulle päin menevästä ovesta lävitse (sanan mukaisesti), X painuu B:n perään ja minä seuraan X:ää.

Krousk juoksee omaa käytäväänsä, joka loppuu ison saliin. Isossa salissa hän törmää kahteen vartiomieheen, ilmeisesti niihin, jotka olivat vartioineet pääovea. Yoba yritää pysyä Krouksin perässä, mutta jää hieman jälkeen, kun joutuu poimimaan pudonnutta asettaan. Vartiomiehet yrittävät koordinoida liikkeitään niin, että molemmat saisivat hyvät puolustusasemat, mutta möhlivät hieman ja kun toinen kääntyy katsomaan taaksepäin, että mihin se kaveri oikein hävisi, toteaa Krousk että noin hyvää tilaisuutta iskeä mistä selkään ei voi jättää käyttämättä ja tappaa miehen yhdellä iskullaä. Toinen mies katsoo, että tuo ei näytä kovinkaan terveelliseltä ja siirtyy täyteen puolustukseen. Krousk onnistuu kuitenkin lyömään tätäkin miestä selkään siinä vaiheessa kun mies vilkuilee taaksepäin ihmetellen, koska kaverit oikein tulevat apuun.

Yuba ja Krousk toteavat olevansa isossa eteisehallissa, josta lähtee kahdet portaat alas, yksi iso ovi ulos ja toinen iso ovi sisälle päin. Krousk singahtaa sisälle päin johtavalle ovelle ja koittaa nykäistä sitä auki, mutta jokin ilmeisesti pistää hieman vastaan ja hän joutuu nykäsemään toisenkin kerran ennen kuin ovi aukeaa.

B, X ja minä tulemme keittiöön, mistä jatkamme B:n johdolla seuraavasta ovesta läpi, jolloin tulemme ruokasaliin. X neuvoo että vasemmalle, jolloin B meinaa mennä takaisin käytävään vasemmaisimmasta ovesta. X korjaa pikaisesti, että suoraan ja B kääntyy toiselle suoraan jatkavalle ovelle. B potkaisee oven paskaksi, mutta ei saa koko ovea säpäleiksi kuten edellisiä ovia, koska tämä ovi onkin vahvistettu, mutta sehän ei B:tä hidasta ja hän painuu ovesta läpi ottaen hieman ovenkarmeja mukaansa. B näkee sisällä kolme miestä, jotka ovat ryhmittyneet barrikaadin taakse. Miehet näyttävät hieman hämmästyneitä kun iso lähes kaksi ja puoli metrinen demoni tulee ovestä läpi, ovenkarmit mukanaan, hypähtää kevyesti heidän barrikaadinsa ylitse heidän taakseen ja iskee sen jälkeen kaikkia kolmea. Sotilaat kuitenkin toipuvat nopeasti ja yksi niistä jopa pystyy lyömään B:tä.

Samalla kun B tulee ovesta läpi hyökkäävät toiselta puolelta Krousk ja Yuba oman barrikaadinsa takana olevan viiden sotilaan kimppuun. X kurkkaa ovelta sisään ja näkee keskellä huonetta seisovan miehen, joka näyttää selvästi pomolta. X toteaa että tuo mies täytyy varmaan pitää kiireisenä, joten hän lähettää elementtipallonsa miehen kimppuun. Sen jälkeen X ampuu yhtä sotilaista sähkönuolella, ennen kuin päättää siirtyä raskaampaan tykitykseen. B iskee heittää pari miehistä maahan ja jatkaa sen jälkeen maassa makaavien miesten heittelyä. X sinkoaa kylmän pallon huoneen toisella olevaan joukkoon (viisi sotilasta, Yuba ja Krousk), mutta ei saa mitään erikoista aikaiseksi. Singottuaan kylmän pallon X siirtyy hieman sivuun, niin että minäkin pääsen sisälle ja näen tilanteen.

X onnistuu heittämään pökerryspilven ja saa B:n täysin pihalle taistelusta (kaatuu maahan ja jää siihen sätkymään avuttomana). Samalla poistuu myös pari sotilasta, mutta viimeinen tulee minun ja X:n kimppuun. Nukutan miehen ja käyn sitten vilkaisemassa vieläkö pomoa näkyy, mutta kun seon jo ehtinyt karata Krouskin ja Yuban ohitse, palaan takaisin X:n luokse, joka huutaa, että tule tänne niin teleportataan pois täältä. Autan Yubaa hieman nukuttamalla toisen hänen vastustajistaan ja palaan vasta sitten takaisin X:n luokse. Yuba ja Krouskin tulevat meidän luoksemme ja Krousk käy vielä hakemassa B:kin pois sähköpilvestä riittävän lähelle X:ää, jolloin X siirtää koko porukan pois.

Olemme hieman sekaisin ja täysin uuvuksissa taistelusta, joten minä, X ja Yiba sammumme melkein välittömästi, B menee tajuttomaksi ja Krousk vartioi muutaman minuutin ja painuu sitten itsekin nukkumaan.

Krousk kertoo että yöllä paikalle oli tullut neljä tyyppiä, jotka olivat lähteneet pakoon, kun hän oli noussut ylös. Krousk oli juossut heidän peräänsä ja kampannut yhden heistä, mutta se oli sitten paennut savupilven sisään. X toteaa että se oli varmaan joku hänen ystävistään.

Tutkin B:tä ja totean että hän on tajuton. Tutkin häntä tarkemmin taioillani ja huomaan että hän on vain koomassa. Parannnan kooman ja juuri kun B nousee ylös tulee paikka täyteen savua. B yrittää painua seinästä läpi, mutta ei onnistu. Minä huudan kaikille, että "rauhoittukaa" ja sen jälkeen tutkin ketä paikalla on. Huomaan, että paikalla on neljä ylimääräistä maailtaulua ja samalla kuulen kuinka X tervehtii duranakilla uusia tulijoita. Hetken kuluttua savu hälvenee ja keskellä huonetta seisoo tyyppi, joka tervehtii Malcom X:ää. Samalla huomaan, että naapuritalon ja tämän talon välinen seinä on kaatunut ja toisen talon ovi on auki. Lisäksi huoneen keskellä tuolissa sidottuna istunut tyyppi on hävinnyt.

Malcom X tervehtii miestä ja minä kuulen kuinka ulkona alkaa riitely uudestaan (huutoni rauhoitti myös sen). Kuuntelen tarkemmin riitelyä ulkoa ja kuulen että he riitelevät jostain talon hajottamisesta. Tässä vaiheessa en enää ole kovinkaan kiinnostunut Malcom X:n ja miehen välisestä keskustelusta vaan kurkkaan ulos ja huomaan, että kolme naapuritaloa on kaatunut yhteen kasaan ja asukkaat kiistelevät siitä kuka on syypää. Katson ensin syyttävästi B:tä, kunnes muistan, että hän tuli vasta äskön tajuihinsa, joten hän ei ole voinut kaataa noita taloja, Krouskin näyttää niin rauhalliselta että. Tuskin hänkään on noiden talojen kimppuun käynyt (tosin sillä minun rauhoittavalla taialla saattoi olla vaikutusta Krouskin rauhallisuuteen). Unohdan ulkopuolen tilanteen ja palaan taas kuuntelemaan X:n ja miehen keskustelua. Hetken päästä mies toteaa, että hänen pitää oikeastaan lähteä töihin, joten varmistan häneltä, ennen kuin hän ehtii lähteä, että voimmeko käyttää tuota laajennettua osaa talosta (== naapuritalo). Hän toteaa että mikä ettei naapurit eivät varmaankaan pistä vastaan. Alan heti tutkia miten taloa voisi korjailla samalla kun mies lähtee ja muut alkavat suunnitella mitä me tehdään. Päätämme olla päivän täällä ja illalla X sitten tekee rituaalilla ison levyn, joka kantaa meidät kaikki ja lähdemme aamulla lentämään takaisin.

Lähdemme liikkeelle isolla levyllä lentäen ja lennämme pimeässä kohti kaupunkia. Jossain vaihessa matkaa Yuba selittää, että hän haistaa selvästi haltijoiden hajun ja lataa vauhdikkaasti varsijousensa ja ampuu sillä pimeyteen. Kukaan muu ei havaitse mitään ennen kuin alhaalta kuuluu kauhea karjaisu, jonka minä tunnistan haltijan ääntelyksi. Totean Yuballe, että sokeakin kana löytää joskus jyvän. Saavumme perille, joten X pistää meidät näkymättömäksi.

Lennämme suoraan muurin ylitse ilman ongelmia ja laskeudumme palatsin takaoven luokse, jossa näkyy olevan pari kaupungin vartiomiestä. Kun B ja Krousk ilmestyvät näkyviin heidän eteensä miehet lähtevät hirmuista vauhtia pakoon. B valmistautuu iskemään oven paskaksi, samalla kun Yuba tiirikoi oven auki ja saa sen työnnettyä auki samalla hetkellä kun B iskee siihen, niin että se lentää seinää vasten hajoten kappaleiksi. Totean taas, että isossa salissa on porukkaa joten painumme sinne.

Salista löydämme ison joukon palvelijoita, jotka ovat keräilemässä tavaroita pois. B ottaa yhden kiinni yrittää kuulustella sitä. Muut palvelijat lähtevät pakoon välittämättä ovella seisovasta Krouskista. B:n ensimmäisen kysymyksen jälkeen palvelija menee hervottomaksi, ja kun totean, että ei täällä muita olekaan joten voisimme oikeastaan häipyä saman tien. Kävelemme pääovesta ulos ja lähdemme kävelemään porttia kohti. Kun tulemme portin lähettyville käsken B:tä ja Krouskia pysähtymään ja lähdemme Yuban kanssa juoksemaan portille huutaen kovaan ääneen että demoni ajaa meitä takaa. Juoksemme portista ulos hämmästyneiden vartiomisten ohitse ja jatkamme leiriin asti. Toteamme että leiristä on viety kaikki ylimääräiset kamat, hevoset jne. B ja Krousk tulevat jonkin ajan päästä perässä ja X:kin on heidän mukanaan edelleen näkymättömänä. Toteamme että jonkun täytyisi käydä selvittämässä mitä kaupugissa on tapahtunut ja kun Yuba ei suostu lähtemään, kun siellä on se metsästäjä, X valittaa että häntä jahtaa joku taikuri, lähden minä kaupunkiin.

Tulen portille ja maksan tullin, jonka jälkeen käyn ostamassa itselleni uuden hevosen. Saatuani tingittyä hinnasta pois jopa 5 kultarahaa jatkan matkaani ravintolaan syömään aamiasta. Aamiaisella kuulen muutamia irtohuhuja aamuisesta hyökkäyksestä, mutta en oikeastaan mitään hirmuisen mielenkiintoista. Yritän käydä moikkaamassa sitä vanhaa tuttuani temppelistä, mutta hän on tulleessaan ilotalosta niin humalassa, että juuri ja juuri tuntee minut, joten en häiritse häntä enempää. Kiertelen kauppoja ja jossain vaiheessa löydän lompakostani lapun, jossa todetaan että huomenna ei kannata kierrellä kaupungilla. Totean että tässä lapussa ei puhuta tästä päivästä mitään ja tarkoitukseni ei ole olla täällä enää huomenna, joten jatkan rauhassa kiertelyä.

Ostettuani itselleni puuttuvat kamat ja etsiessäni hyvää ruokapaikkaa, jossa voisi syödä lounasta näen yllättäen kaupugilla miehen, jonka ei pitäisi olla täällä. Eli näen yhden niistä X:n kavereista (kerjäläinen) sieltä hemmetin kuusesta. Lisäksi huomaan, että häntä seuraa joku tyyppi. Kirjoitan pienelle lapulle viestin, että häntä seurataan ja pudotan lapun kuparikolikon mukana hänelle. Sen jälkeen jatkan ruokapaikan etsiskelyä. Kun olen saanut syötyä ja kuullut muutaman hyödyttömän huhum lisää, lähden takaisin muiden luokse. Kerron heille kaikki kuulemani huhut ja päätämme sen jälkeen lähteä takaisin kotiin.

Kun pääsemme kotiluolalle näemme kuinka pomo on ulkona harjoittelemassa kiven nostoa parin tonnin järkäleellä. Menen sisälle purkamaan kertynyttä parannussumaa samalla kun muut jäävät ulos kertomaan pomolle mitä olemme tehneet. Toteamme, että voisimme jossain vaiheessa käydä hakemassa ne hirviökutsujat ja viedä ne jonnekin muualle, nyt kun kerran tiedämme missä ne on ja miten ne ladataan (jos ne sanat liittyivät jotenkin lataamiseen). Koska uusi vuosi on kuitenkin tulossa ihan justiinsa päätämme odottaa ensin sen ohitse.

Näen päivällä huonon enteen. Puu, jonka juurelta käyn yleensä keräämässä yrttejä, on sairastunut, koska joku on varastanut kaikki yrtit sen juurelta ja puu tarvitsee niitä, jotta ei kuolisi. Pidän tätä huonona enteenä ja merkkinä siitä että ensi vuoden yrttisato tulee olemaan heikko, olen taas masentunut.

Totean että ei se varmaan haittaa vaikka yrttejä ei löydykään sitten täytyy vain säästää, joten alan ennakoivasti poistaa ryhmän mielisairauksia aloittaen B:stä. Onnistun poistamaan B:ltä pari mielisairauta ja siirryn sitten Krouskiin. Krouskilta poista hänen pelkuruuden ja sitten pakonomaisen toisten seuraamisehalun.

Siirryn Yuban kimppuun ja poista häneltä hänen epäkohteliaisuutensa, kuten myös hänen terävän kielensä. Seuraavaksi poistan hänen absolutisti halunsa ja sitten voinkin siirty seuraavaan uhriin. Malcomin tunnen vielä niin huonosti, että en ole ainakaan vielä havainnut hänessä mitään mielisairauksia, joten alankin tutkia Yuban väitettä siitä, että hänet olisi muka kirottu, kun hän kerran aina nukahtaa taistelun jälkeen. Neljän tunnin rituaalin jälkeen totean ettei hänessä ole yhtään kirousta.

Illalla joku huomattaa B:lle, että hänen kainalossaan oleva palveija, jonka hän kaappasi sinne tulevan kunkun asunnosta, alkaa haista ja että hän voisi heittää sen pois. B valittaa hieman myrtyneenä, että joku olisi voinut sanoa siitä että se on vielä tuossa.

Aloitan duranakien muinaishistorian lukemisen.

X kutsuu itselleen palloja, vain yksi pallon kontrollointi epäonnistuu, mutta B tappaa sen sen jälkeen kun se on muutaman kerran hutassut X:ää.

Muut ovat olisivat lähdössä hakemaan niitä hirviökutsujia, mutta minä totean että minun pitäisi oikeastaan lukea toi kirja (duranakien muinaishistoria) putkeen, muuten siitä ei ole hirmuisesti hyötyä, joten en halua lähteä. Tosin muut kyllä varmaan pärjäävät ilman minua, koska kaikki siirtyvät kuitenkin ongelmatilanteissa tänne, jolloin voin parantaa heidät heti.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ M. H. Krousk.
+ Barbarian/Ogre	Ville		31	31	832	-	-
+
+ Grand Master B
+ Worrier Monk/Human	Alakoski	31	31	814	-	-
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		Riikonen	20	20	854	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		20	20	812	-	-
+
+ Yuba Yu (juuba juu)
+ Rogue/Half-Orc	Ahponen		20	20	828	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>