TSM Osa 5, Luku 013 (tsmpart5/tsmpart5.013)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Todistukset vielä puuttuvat. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän muiden rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua). Nukkuu aamuisin pitkään.

Grand Master B (Alakoski)

Hullu karateka ihminen, johon kukaan ei oikeastaan luota. Alunperin paikallisen kuningaskunnan tyyppejä. Selittää olevansa oppipoika ja sen huomaa, koska hän ei vielä tunnu osaavan mitään (ainakaan puutöitä), mutta opettelee kuitenkin innokkaasti, joten ehkä hänestä tulee vielä jotakin kunhan tulee hieman vanhemmaksi. Juosta hän ainakin osaa. Hänen valoa loistava viitta tuntuu antavan hänelle kunnioitusta ja tuijotusta menne hän meneekin. Jotkut väittävät, että viitan tarkoituksena on vain hämätä huomaamasta sisäistä hehkua, jota B tuntuu hieman loistavan.

Yuba Yu (Ahponen)

Taas ninja. Toisaalta sen havaitseminen voi olla hankalaa Asevuoren alta. Omasta mielestään hän on oikeastaan aliaseistettu koska hänellä on vain yksi yliraskas Kaksikätinen miekka, 4 pitkäämiekkaa (2 lumottua ja 2 joissa on terä-riimuja) Sekä 4 varsijousta. Mainitsematta jäi tietysti muut aseenomaiset tavarat, kuten taistelukirveet vyöllä jne. Täysinpeittävästä peltipanssaristaan hän ei luovu milään, joten naamioituminen suoritetaan siten että hän jätää puolet asevarastoostaan pois. Luulee myös olevansa hyvä tietojen hankkija, mutta todistusaineisto puhuu toista. Tulee myös yleensä jumäytetyksi ostostilanteissa. Tapana on myös unohdella Humanoidejä säkkiin tajuttomina. Ei mielellään heitä puolustuskyvyttömiä nuoria naisia ulos ikkunasta seitsemännestä kerroksesta. Tekee niin vain jos luulee siihen olevan jotain tarvetta.

M. H. Krousk (Aarni)

Tehokkaan tuntuinen ei niin kömpelö etulinjan taistelija, joka konttaa samaa vauhtia kuin muut juoksee. Kun hän lähtee juoksemaan jää salamakin taakse. Suhteellisen siistit ruokatavat ogreksi, eli ei ole vielä syönyt ketään meistä (sen sijaan muut kyllä poistuvat siinä vaiheessa kun hän alkaa syömään).

Lord Malcom X (Riikonen)

Yllättävän normaalin näköinen taikuri, jota seuraailee ei niin normaalin näköinen seurakunta. Tuntuu olevan samanlainen taikuri kuin muutkin, eli ei kulu kuin muutama minuutti niin ehtii jo loukata itsensä, niin että häntä saa olla paikkaamassa.

Master Garfield Bercleah (Alakoski)

Kirjanoppinut taikuri, joka väittää osaavansa myös toimia parantajana. Parantamisesta ei nyt oikein tiedä, mutta kaikkeen muuhun häneltä kyllä löytyy taika, oli kyse sitten tavaroiden lastaamisesta, vankkurien tekemisestä, kiven kaivuusta / luomisesta etc.


Vubin tarina

vuonna 4

13. luku

Muut ovat olisivat lähdössä hakemaan niitä hirviökutsujia, mutta minä totean, että minun pitäisi oikeastaan lukea toi kirja Duranakien muinaishistoriast putkeen, muuten siitä ei ole hirmuisesti hyötyä, joten en halua lähteä. Tosin muut kyllä varmaan pärjäävät ilman minua, koska kaikki kuitenkin siirtyvät ongelmatilanteissa tänne, jolloin voin parantaa heidät heti. Näin ollen he voivat varmaan jättää minut tänne. B ei kuitenkaan halua lähteä ilman minua vaan hän ja X jäävät kutomaan mattoa Yuballe, jossa on taikakilpi.

Kuulemme huhuja että naaupurikaupungin häiriöt on jotenkin yhdistetty meidän pomoomme. Pomo valittee, että hän joutui tappamaan yhden porukan siellä kaupungissa, kaksi oli päässyt karkuun ja kahdeksantoista hän sai tapettua.

Grgnughn (demoni) saa tuhannen vuoden porttikiellon.

Lopetan Duranakien muinaishistorian ensimmäisen osan lukemisen. Aloitan toisen osan lukemisen.

Pomo tappoi yhden ninjan luolassa, joka sanoi hänelle jotain.

Apulaispappini onnistuu parantamaan miehen!!!!! Todella huono ennen, joten masennun taas.

B ja X saavat maton valmiiksi. X päättää opiskella viikon verran.

Totean, että ehkä se nyt ei sittenkään ole niin vakavaa, että apulaispappinikin osaa parantaa, ehkä siitä voisi olla jossain vaiheessa apuakin.

Päätämme viettää talven paikallamme ja lähdemme vasta keväällä tutkimaan asioita. Saan illalla Duranakien muinaishistorian toisen osan loppuun, aloitan kolmannen.

Yuban kimppuun hyökkää, joku musta möykky, joka on ympäröinyt Yuban ja saanut hänet aivan avuttomaksi, siinä vaiheessa kun Minä ja B saavumme paikalle. B iskee möykkyä ja tuhoaa sen täysin saaden Yuballekin vielä aika pahan tärskyn aikaiseksi. Lähistöltä kuulunut jättiläissammakon kurnutus, jota minä yritin etsiä lakkaa samalla, kun B saa Yuban vapaaksi.

Yuba valittelee, että hänen jalkansa on vahingoittunut, joten parannan jalan ja sen jälkeen parannan hänen mustelmiaan (suurin osa tuli B:n iskusta). Yuba nukahtaa hetken kulutta, joten totean että tämä on hyvä aika testata nukkuuko Yuba tosiaan epäluonnollisen sikeästi taistelujen jälkeen, kuten hän itse väittää. Kokeilen herättää hänet lyömällä häntä sotavasarallani ja totean että hän ei herää, mutta sen sijaan hän lennähtää 10 metriä käytävää pitkin eteenpäin. Lennähdys näyttää niin erikoiselta että kokeilen uudestaan ja totea hänen lentävän jälleen. B:kin kokeilee pari kertaa ja Yuba lennähtelee ympäri käytävää. Kutsumme X:kin paikalle ja jatkamme tutkimuksia. Toteamme, että jos häntä lyö selkäpuolelle hän ei lennähdä, mutta etupuolelle lyödessä hän lentää aina 10 metriä taaksepäin. X toteaa vika voisi olla tuossa matossa, joka Yuballe tehtiin vähän aikaa sitten ja johon laitettiin kilpi-taika. Parannan Yuban kuntoon ja otamme häneltä kyseisen maton pois ja toteamme, että vika ilmeisesti oli siinä, koska hän ei enää lennähtele.

Käymme vielä illalla kokeilemassa herääkö Yuba normaalista unesta helpommin ja toteamme että hän herää melkein heti kun alamme ravistella häntä. Nukutamme hänet takaisin uneen ja poistumme.

Näen taas huonon enteen, ruokaeläin vie erään vartiomiehen timantin. Tosin koska kyse oli vartiomiehen timantista en välitä siitä kovinkaan paljoa, olen huolissani vain pari päivää.

Saan pyhävesipullon tehtyä ja aloitan seuraavan.

B tapaa elämänsä naisen ja rakastuu oitis silmittömästi.

B ja Ekreiä menevät naimisiin ja B rakentaa heille huoneen.

B ja Yuba lähtevät gnomien kaupunkiin.

Yuba valloittaa Jerygzyn valtion ilman ongelmia. B tulee illalla kertomaan asiasta.

Pomo toteaa, että hän oli tosiaan sanonut kaksi päivää sitten, että tuo Jerygzyn pitää valloittaa ennen syksyä, mutta tietysti sen voi tulkita noinkin. Pomo tulee kertomaan minullekin asiasta (ehdin herätä vähän ennen kuin sänkyni täyttyy vedellä). Hän kertoo minulle, että siellä voisi olla hyvä käydä katsomassa tilannetta.

Lähdemme Yuban avuksi lentämällä X:n levyllä. Laskeudumme luolan oven eteen, huomatamme vartiomiehille, että voisitte käydä hakemassa pomon tänne. Vartiomies tulee hetken päästä takaisin väittäen, että Yuba ei ole tavattavissa. Sanomme että totta kai hän on aina tavattavissa ystävilleen, joten me käydään nyt moikkaamassa häntä, riippumatta siitä onko teillä jotain sitä vastaan vai ei.

Kävelemme sisään Yuban huoneeseen ja B nostaa Yuban sänkyineen ylös ja pudottaa hänet lattialle. Yuba pyörähtää lattialla pari kierrosta ja päätyy sitten jaloilleen seinän viereen seisomaan. Alamme heti tutkia vanhan johtajan tavaroita, samalla kun B ja hänen vaimonsa painuvat ulkona olevaan tyhjään taloon "nukkumaan". Esineistä saamme selville seuraavaa: Saappaat (juoksutaika), vyö (toimii kuin täysikokoinen kilpi), peltipanssari (suojaa kuin isompi panssari), takki (suojaa takoja vastaan), viitta (laskeutuu pehmeästi jos putoaa riittävän alhaalta), kaksi maagista asetta.

Minä otan takin ja yllättäen huomaan että se sopii minulle vaikka edellinen johtaja oli kuulemma vain vähän yli metrin mittainen. Tutkittuamme hieman muita tavaroita ja kun emme enää keksi muuta tutkittavaa palaamme valtaistuinhuoneeseen lukemaan, sitä ennen haemme kuitenkin Yuban huoneesta kirjoituspöydän ja muutaman kirjan X:lle.

Luettuamme muutaman tunnin Yuba tulee meidän luoksemme ja sanoo että hänellä on pari taikajuomaa, jotka voisivat auttaa hänen nukkumisongelmaansa ja hän haluaisi nyt kokeilla niitä kun me olemme paikalla. Ensimmäisestä taikajuomasta Yuballe kasvaa pari ylimääräistä kättä ja hän saa yhden lepakkotuttavan. Toisesta pullosta ei tapahdu mitään näkyvää. Kolmannesta hän tuntee olonsa heikoksi ja väittää olevansa kevyemmässä panssarissa (jossa vaiheessa me huomautamme, että tottakai koska hänellä ei ole panssaria ollenkaan päällä) ja näiden lisäksi hän kertoo osaavansa lisää liikkumistaikoja. Neljännestä pullosta hän paranee jonkin verran ja saa pienen naarmun naamaansa. Viidennenen jälkeen hän pystyy kertomaan, että pomon hävinnyt poika on noin kolme mailia täältä luoteeseen. Seuraavasta taikajuomasta hän saa kovan iskun rintaansa, mutta samalla siitä tulleet vauriot (luunmurtumaa lukuunottamatta) poistuu, sen lisäksi hän vanhenee reilusti. Seitsemäs taikajuoma poistuu jättämättä jälkiä. Kahdeksas taikajuoma ei myöskään tee mitään, ja Yuba alkaa näyttää aika huolestuneelta todettuaan, että hänellä on vain yksi taikajuoma pullo jäljellä. Viimeneinen taikajuoma poistaa ikääntymisen vaikutuksen, joten Yuba tuntee olonsa hieman ööö epävarmaksi. Yuba toteaa että hän ei voi käyttää omaa panssariaan, koska siitä puuttuu pari kädenreikää, mutta toisaalta ylimääräinen käsipari on varmaan ihan kiva. Loppujen lopuksi hän ei kuitenkaan tiedä oliko juomingeista enemmän hyötyä vai haittaa.

Yuba ja X lähtevät lentämällä kohti Etinyaa, kossa Yuba toivoo saavansa panssarinsa viritettyä niin että hän voi käyttää sitä.

Yuba ja X saapuvat takaisin, panssarin virittely olisi maksanut niin paljon, ettei Yuballa ollut siihen varaa. Sen sijaan hän oli kuullut että tämä vanhan pomon panssari on ihan kelvollinen, joten hän on siirtynyt siihen.

Krouskille tulee tieto että hänen äitinsä on kuollut. B ja Krousk käyvät siellä moikkaamassa. Yuba päättää aloittaa koulutuksen parin päivän päästä ja sitä ennen hän käy täydentämässä asevarastoa.

X, Krousk, B ja Yuba lähtevät matkaan.

X pistää toisen levyn näkymättömäksi ja vain Krousk toisella levyllä jää näkyväksi. He lentävät ilman ongelmia gnome-kaupunkiin asti, mutta ylittäessään muuria huutaa joku vartija Krouskille, että hei tullimaksu unohtui. X kaartaa hieman alaspäin ja Krousk heittää miehelle hopearahan.

He lentävät hallintorakennuksen neljännen kerroksen ikkuna luokse, jossa B painuu ensin ikkunasta sisään (kaltereiden läpi) ja toteaa, että he osuivat oikeaan paikkaan, tämä todellakin on asevarasto. B käy tappamassa ulkona oleva vartiomiehen ja sen jälkeen he tyhjentävät varaston levyille. Kun tämä varasto on tyhjä jatkavat B ja Krousk eteenpäin ruokavaraston ja rahavaraston läpi. Ylhäältä he löytävät pienten ongelmien jälkeen panssarivaraston, jossa olevat panssarit ovat valitettavasti liian pieniä (gnome kokoa). Kilvet kuitenkin kelpaavat, joten he lastaavat levyille kilpiä ja sen jälkeen kun hälyytystorvet jo soivat lähtevät Yuba ja X tyhjentämään lastia luolalle samalla kun liian raskaat B ja Krousk pakenevat jalkaisin.

B, Krousk, Yuba ja X lähtevät hakemaan lisää aseita, jostan kylästä, mutta heitä ei kuulu ainakaan sinä iltana takaisin.

Myöhään illalla Yuba saapuu paikalle ja kertoo mitä on tapahtunut:

He olivat kuulemma lentäneet X:n kahdella levyllä kylään. Gnomet olivat alkaneet ihmetellä lentäviä B:tä ja Krouskia, jotka olivat hypänneet alas kadulle. Samanaikaisesti joku gnome oli tullut pysäyttämään lentävää Yubaa (X oli näkymättömänä levyn päällä) ja oli halunnut nähdä Yuban lentolupakirjan. Yuba oli sanonut ettei hänellä sellaista ole, mutta hän ei edes lennä tätä vaan tuo (osoittaa näkymätöntä X:ää). Gnomekin oli tässä vaiheessa huomannut X:n ja kun Yuban lahjonta yritys ei onnistu, suostuu X gnomen vaatimuksiin ja lähtee laskemaan levyjä alas kadulle.

Levyllä oleva Yuba hyppää maahan samalla kun Gnome jatkaa urputtamista X:lle lentolupakirjan puutteesta. X hermostuu ja ampuu gnomea salamalla. Alhaalla tapahtumaa katsomaan tulleet kuusi gnomea ampuvat X:ää ja seitsemäs heistä ampuu Yubaa. X tapattaa lentopoliisin palloillaan samalla kun Yuba käy häntä ampuneen sotilaan kimppuun, tappaen tämän. Yuba jatkaa muun partion kimppuun saaden siitä kolme tapettua ennen kuin X saa ohjattua pallonsa koko porukan kimppuun. Yksi palloista tulee Yuban kimppuun, joka tappaa pallon yhdellä iskulla ja jatkaa sitten partion tuhoamista. Tällä välin X:n kimppuun on käynyt noin viidenkymmenen miehen lentojoukko, joka saa X:n tajuttomaksi, jolloin hän siirtyy automaattisesti luolaan. Kun apuun tulee lisää porukkaa (X:n kimppuun käynyt lentojoukko) niin Yuba lähtee pakoon.

Yuba puikkelehtii pitkin katuja ja ilmajoukko yrittää metsästää häntä. Alkuun vain kolme heistä havaitsee Yuban ja heidän laukauksien jälkeen Yuba painuu sivukadulle pakoon. Lentojoukot seuraavat ja saavat Yuban tajuttomaksi isommalla yhteislaukauksella. Mentyään tajuttomaksi Yuba siirtyy automaattisesti luolaan.

Krousk ja B kuulevat ammuntaa, mutta eivät välitä siitä vaan alkavat ihmetellä, missähän täällä voisi olla poliisilaitos. Heillä on pieni ongelma. Kun he kävelevät pitkin katua kaikki kaupat menevät kiinni heidän edestään ja ihmiset pakenevat pois heidän tieltään. Lopulta he löytävät miehen, joka ei pakene ja suostuu jopa opastamaan heidät poliisiasemalle, kysyttään ensin mitä he aikovat siellä tehdä (B ja Krousk tietysti kertovat).

He tulevat poliisiaseman luokse ja he miettivät hetken että millähän sitä kantaisi aseet pois, kun Yuba ja X ovat jo häipyneet. Mies sanoo, että hän voi käydä ostamassa muutaman säkin läheisestä kaupasta, joilla aseet voi kantaa. Kun he säkit saatuaan kuulevat että poliisiaseman asevarasto on toisessa kerroksesta ja tuosta ikkunasta kun menee sisälle on asevarasto vain kulman takana. He menevät suoraan toisen kerroksen ikkunasta sisään ja tulevat pieneen varastoon. B lähtee tappamaan varaston edessä olevaa vartijaa, sillä välin kun Krousk jää siihen komeroon, johon he tulivat sisälle, odottamaan että B saa miehen tapettua. Samalla kun B tappaa vartiomiehen B:tä ja Krouskia auttanut mies yllättää Krouskin ja yrittää salamurhata tämän, mutta onnistuu vain saamaan Krouskin sokeaksi. Krousk ei tästä hätäänny vaan yrittää selvitä iskusta. Valitettavasti se ei kunnolla onnistu ja hän lyö päänsä mennen samalla tajuttomaksi. Krouskin mennessä tajuttomaksi siirtyy hänkin automaattisesti kotiluolaan. B:tä ei kuitenkaan kuulu kotiin, joten joko hän on jossakin hyvin heikossa kunnossa tai sitten automaattisiirto ei ole toiminut ja hän on nyt kuollut.

Palaan kotiluolalle parantelemaan muita. Pääsen illalla perille ja aloitan parantamalla Krouskin silmät ja X:n lihashaavat. Määrään X:n viikoksi vuodelepoon ja totean että Krouskin silmien paranemiseen menee myös noin viikko.

Yuba käy moikkaamassa sitä vähäistä kylässä asuvaa parantajaa. Hän koputtaa pikkuhökkelin oveen ja hänet kutsutaan sisään. Sisältä hän löytää pojan, joka kysyy, että mitä asiaa Yuballa on parantajalle. Yuba toteaa että hän paikan uusi kunkku ja hän etsii tätä vähäistä parantajaa. Poika kysyy Yubalta nimeä ja asiaa, jolloin Yuba kertoo nimensä ja sanoo että jos poika haluaa säilyttää päänsä hän ei kysele typeriä. Poika vastaa, että joo tuosta välkehtivästä ovesta vaan läpi. Yuba vastaa että teidän jälkeenne, jolloin poika vastaa, että hän ei saa poistua vartiopaikaltaan. Tässä vaiheessa Yuba ottaa pojasta otteen ja parannettuaan vielä kerran otettaan heittää pojan ovesta läpi. Sen jälkeen hän tarkistaa välkehtivän oven taakse, ja kun poikaa ei näy siellä menee hänkin ovesta läpi.

Kuljettuaan oven läpi hän saapuu isoon saliin (joka ei mitenkään mahdu siihen pieneen hökkeliin). Salissa hän näkee myös sen pojan, jonka hän heitti ovesta läpi (valittelee olkapäätään) ja vanhan parrakkaan miehen. Miehellä on nahkapanssari, paljon sormuksia ja pöllö olkapäällä. Mies esittelee itsensä Master Garfield Bercleahiksi, haukuttuaan ensin poikaa siitä, että tämä on poistunut vartiopaikaltaan.

Garfield kertoo olevansa kirjanoppinut, jolloin Yuba kysyy että missäs täällä sitten on se vähäpätöinen parantaja. Samassa Yuba alkaa ihmetellä miten tämä huone mahtuu siihen mökkiin ja muuten seutu näyttää oudolta. Hetken tutkittuaan hän toteaa, että hän on jotenkin siirtynyt vuoristossa olevaan luolastoon, joka on haltia-alueen eteläpuolella.

Yuba ja Garfield juttelevat hetken aikaa samalla kun Yuba kartoittaa luolastoa, kävelemällä huoneesta toiseen ja piirtämällä samalla karttaa. Garfield näyttää hieman huolestuneelta, koska Yuba kävelee kaikista muista ovista, paitsi yhdestä, melko suoraan läpi, löytelee useita salaovia ja väistelee / purkaa ansoja sitä mukaa kun kiertelee luolassa (usein jopa hidastamatta kävelyvauhtiaan).

Yuban kyllästyttyä Garfield kysyy mitä asiaa Yuballa oikeastaan oli, jolloin Yuba kysyy, että missä se vähäinen parantaja on. Garfield vastaa, että hän nyt on jonkin verran parannellutkin, mitä ongelmia sinulla on. Yuba vastaa että hän nukahtaa aina taistelun jälkeen eikä herää millää keinolla. Garfield tutkii hetken, mutta ei löydä vikaa, joten hän toteaa että voisimme käydä kysymässä vanhukselta, hän tietää aika paljon. Garfield tekee uuden välkehtivän oven ja he menevät siitä parin vuorenhuipun päähän. Vuoren huipulla istuu vanha mies, joka tervehtii heitä ja sanoo, että hän odottikin jo teitä. Mies sanoo että hän tietääkin, että Yubaa vaivaa tämä nukkuminen taistelun jälkeen, jolloin Yuba ihmettelee, mistä mies sen voi tietää. Mies kertoo hänelle, että linnut kertoivat. Kun Yuba ei oikein ymmärrä kertoo mies hänelle noin tunnin verran tarua asiasta, mutta Yuba ei siitä tule yhtään viisaammaksi. Lopulta Yuba kuitenkin kuulee että asiaan voi auttaa kulkemalla Trevorin tietä (pitää varoa mustaa puolta), mutta se mikä tie se on sitä hän ei saa selville.

Yuba ja Garfield palaavat takaisin ja Yuba lupaa tarjota Garfieldille aterian, joten he palaavat Yuban luolastoon. Garfield tosin ei pidä Yuban safkoista, mutta brandy kelpaa (Minulta on muuten hävinnyt yksi tynnyri brandyä).

Saan kolmannen osan luettua.

Krousk rakastuu, mutta rakkaus hiipuu kunhan hän saa näkönsä takaisin...

Yuballe ilmoittautuu 20 naissotilasta vapaaehtoisiksi.

Garfield saa lahjan.

Lähdemme Yuban avuksi taas. Pääsemme onnellisesti perille.

Käännytän Yubaa ja hänen kuoleman-jumalaa seuraavia henkivartioitaan. Alan kerätä itselleni seurakuntaa paikalta.

Vietämme talvea...

Rauhaa rakastavat naapurimme vuoristolaiskansa ja toinen naaprimme haltijat päättävät levittää rauhaisaa tahtoansa myös meidän maillemme ja hyökkäävät ja valloittavat meidän maamme. Pomomme on sotilaineen linnoittautunut luolastoomme ja kansalaiset ovat piiloutuneet metsiin.

Me lähdemme toteuttamaan pomon käskyä, eli valtaamaan vuoristolaiskansan johtajan linnaketta, tai ainakin aihettamaan sinne niin paljon häiriöitä että he vähentävät meidän maillamme olevia joukkoja, jolloin pomo kuvittelee pystyvänsä häätämään viholliset pois meidän alueeltamme. Tiedämme että linnakkeessa on kuulemma lähinnä juoppoja eliittikaartilaisia, joista ei paljon ole vastusta (vaikka humalatila ei kuulemma vaikuta heidän taistelukykyynsä (tästä ollaan montaa eri mieltä, koska ei löydy ketään joka olisi nähnyt heitä selvinä). Siirrämme Garfieldin portin kautta linnakkeen viereen parisataa sotilasta ja kun ne häiriköivät linnaakeen edustalla me lennämme levyllä linnan takapuolelle tarkoituksena hyökätä sieltä sisään.

Lennämme takapuolelle. Linnakeen takaosa aukeaa kapeaan laaksoon, jonka molemmilla puolilla on pari parveketta. Tutkimme tilannetta kauempaa ja minä huomaan yhden vartiomiehen vastapäätä olevalla parvekkeella. Jätämme näkyvän Krouskin ylös kalliolle ja painumme näkymättöminä alas tämän puolen parvekkeelle, josta X nukuttaa viinikannustaan naukkailevan vartiomiehen. Krousk kiipeää meidän muiden luokse ja sen jälkeen lähdemme sisälle linnakkeeseen. Tulemme ensimmäiselle ovelle, jolloin minä huomaan, että sisällä on jokin sielu. En saa siitä tarkempaa tietoa, mutta aavistukseni sanoo että jos painuisi tuosta sisälle filmi katkeisi muutaman sekunnin päästä. Varotan muita ja ryhmitymme muodostelmaan: Krousk, Yuba, minä, X ja Garfield. Krousk avaa oven ja hänen naamaansa lentää tulinuoli, joka ei kuitenkaan saa näkyvää vahinkoa aikaiseksi. Krousk painuu sisälle Yuban seuratessa tiiviisti perässä. Sisällä seisoo mies, joka on osoittanut Krouskia sauvallaan ja vetää juuri aseen ja kilven esiin. Krousk painuu miehen kimppuun, ja minä yritän häivyttää miehen sielun, mutta mies torjuu jumalani voiman ampumalla siihen jäänuolen. Astun pari askelta sivuun ja alan ihmetellä miten tuo oikein on mahdollista. Yuba ja Krousk tappelevat miehen kanssa samalla kun X suojelee Yubaa. Kun olen vilkaissut ympärilleni yritän nukuttaa miestä, mutta nukahdankin itse. Kun minut herätään on mies jo ehtinyt hävitä (lähti pakoon).

Pikaisen tutkimuksen jälkeen jatkamme eteenpäin. Huomaan oven takana kaksi vartiomiestä ja annan Krouskille ja Yuballe käskyn tappaa ne käyttäen korkeintaan kaksi lyöntiä. Yuba epäonnistuu ja joutuu käyttämään neljä lyöntiä. Tosin Yuba selittelee lyöneensä harjoitusmielessä miekan lappeella. Jatkamme eteenpäin. Tulemme käytävään, joka kaartaa hitaasti oikealle. Käveltyämme sitä noin 15 metriä tulee oikealle ovi ja vähän kauempana toinen samaan suuntaan.

Huomaan ensimmäisen oven takana jonkin sielun, mutta taaskaan en saa mitään tarkempaa tietoa. Krousk ja Yuba painuvat sisään. Tulemme huoneeseen, jonka keskellä on iso pylväs, joka hohtaa sinistä valoa. Pylvään sisällä näyttää olevan savua, joka tuntuu liikkuvan. Tutkimme hetken pylvästä, mutta emme saa siitä mitään tietoa. Jatkamme seuraavaan huoneeseen ja tulemme puutarhaan. Vilkaistessani ympärilleni huomaan kasvien joukossa muutamia yrttejäkin. Kerään ne ja jatkamme oikealle menevästä ovesta, jolloin tulemme pienempään huoneeseen, jossa myöskin on kasveja. Keskellä oleva puu hyökkää Krouskin kimppuun, joka hetken emmittyään käy puun kimppuun ja tappaa sen Yuban avustuksella.

Krousk etsii salaovia samalla kun minä kerään puun juurelta lisää yrttejä. Yllättäen Krousk löytääkin salaoven, joten jatkamme siitä eteenpäin. Tulemme huoneeseen, jossa on toinen vähän samanlainen puu kuin mikä edellisessäkin huoneessa, mutta tämä ei hyökkääkään kimppuun. Lisäksi puu näyttää olevan tehty kullasta ja puun haarassa on iso jalokivi, joka hohtaa nopeasti vaihtuvaa valoa. Puun ympärillä on piirissä muutamia tuoleja. Tutkimme hieman jalokiveä + puuta, mutta kun emme saa mitään selville, jatkamme sitten eteenpäin. Tulemme lepohuoneeseen, josta pääsee myös parvekkeelle. Garfield talleettaa paikan ja palaamme käytävään.

Jatkamme käytävää pitkin eteenpäin. Tulemme ovelle, jonka takaa havaitsen 31 tyyppiä. Päätämme jatkaa eteenpäin, vaikka Krousk haluaisikin mennä tappamaan vartiomiehiä. Garfield lähtee menemään eteenpäin, mutta putoaa isoon kuoppaan kun lattia häviää alta. Samalla kuulemme vartiomiesten huoneesta meteliä, joten Krousk ja X painuvat oven luokse, jossa Krousk menee heti oven sisäpuolelle ja X ammuskelee sisälle pari kylmäpalloa. Kun vartiomiehet vetävät varsijousiaan esiin katsomme paremmaksi poistua paikalta ja minä tukin oven kivimuurilla ja ihmettelen, miksi X lähti jo juoksemaan pakoon.

Mietimme miten pääsisimme ison montun yli, jolloin Garfield toteaa, että hän voi rakentaa siihen kolmekymmentä senttiä paksun puusillan. Garfield tekee sillan ja menemme sen yli. Käytävästä lähtee kaksi ovea vasemmalle ja yksi oikealle. Lisäksi käytävän päässä näkyy yksi ovi. Vasemmalle olevan oven takana havaitsen todella voimakkaan taikurin. Päätämme siirtyä sittenkin tuonne oikealle. Näen huoneessa neljä kohtuullisen voimakasta taistelijaa, joten painumme sisään. Sisällä on neljä pronssista patsasta, jotka eivät kuitenkaan tee mitään. Palaamme takaisin käytävään ja jatkamme toiselle vasemmalla olevalle ovelle. Sielläkin näkyy sama todella voimakas taikuri, mietimme hetken menemmekö sinne, kunnes Krousk toteaa, että hän ei ole koskaan tappanut voimakasta taikuria ja painuu sisään. Sisällä on hopeisia tuoleja ison alttarin ympärillä, mutta ketään ei näy. Totean että se voimakas taikuri on tuossa alttarissa. Garfield yrittää tutkia laitetta ja saa selville että se on kommunikointilaite, mutta toinen pää puuttuu. Garfield yrittää käyttää laitetta, mutta ei onnistu, minä koitan vuorostani, mutta en myöskään ihan onnistu. Uskoisin että joku toinen taikuri voisi olla omiaan kokeilemaan. Valitettavasti X on kuitenkin lähtenyt taas pakoon.

Kun palaamme takaisin käytävään saapuu X:kin meidän luoksemme selitellen että hän kävi vain katsomassa joko vartiomiehet on päässeet läpi. Yritämme saada X:kin tutkimaan alttaria, mutta hän ei suostu. Jatkamme eteenpäin. Tulemme ison oven luokse (3 metriä x 6 metriä), josta en näe läpi. Yuba huomaa, että ovea lähinnä oleva soihdunpidike on selvästi erillainen kuin muut, hän ei kuitenkaan löydä ansoja, joten hän nykäisee kahvasta oven auki.

Oven takaa aukeaa helvetin iso huone, jossa oikealla näkyy ison vihreästä marmorista tehdyn korokkeen päällä valtaistuin. Valtaistuimen takaa näkyy iso ikkuna, joka aukeaa vesiputouksen taakse. Vastapäätä näkyy samanlainen ovi kuin tämäkin, vasemmalla seinustalla on näitä sivuovia kaksi kertaa suurempi ovi. Huone on todella siististi koristeltu, katto ja seinät on vihreätä marmoria ja katto loistaa, tuoden valoa huoneeseen. Garfield menee heti tutkimaan valtaistuinta. Valtaistuimen käsinojassa on kolme kahvaa, joista voi säätä jotain. Ensimmäisen päällä on kolme eriväristä aluetta, toisessa kaksi ja kolmannessa vain yksi. Keskimmäisestä kahvasta Garfield saa selville että siinä olevat napit säätää jotain, ja jos kahvaa liikuttaa niin ko alueella laukeaa tulipallo, muista kahvoista Garfield ei saa mitään selville. Garfield alkaa leikkimään säätimillä. Hän ensin kokeilee ensimmäistä kahvaa, mutta se ei liiku. Hän painaa ensimmäistä nappia jonka jälkeen kahva tuntuu vapautuvan ja kun sitä liikuttaa eteenpäin aukeaa se ovi mistä tulimme. Kun kahvaa vetää taaksepäin menee kyseinen ovi lukkoon.

Garfield painaa keskimmäistä nappia ja avaa keskimmäisen oven. Oven takana on neljä vartiomiestä, joista yksi lähtee juoksemaan käytävää pitkin eteenpäin, kolme lähtee tulemaan sisälle. Garfield sulkee oven, mutta avaa sen sitten heti uudestaan niin että Krousk pääsee painumaan pakoon lähteneen perään. X heittää kolmeen sisälle tulleeseen kylmän pallon ja kun Garfield vielä pelottelee niitä on Yuballa helppo homma hoitaa kaksi pystyyn jäänyttä tyyppiä. Krouskin palaa takaisin tapettuaan pakoon lähteneen vartiomiehen. Garfield jatkaa tutkimuksia ja toteaa että todellakin keskimmäisestä kahvasta liikuttamalla tähän syntyy tulipallo. Prossisesta napista hän pystyy ohjaamaan näkemäämme neljää pronssipatsasta. Garfield lähettää pronssiheput tappelemaan sotilaiden kanssa. Kivisestä napista taas hän pystyy ohjaamaan neljää ilmeisesti kivistä patsasta. Päättelemme että ne ovat varmaan symmetrisesti toisella puolella kuin ne pronssipatsaat. Garfield yrittää lähettää kivipatsaat ovesta ulos, mutta valitettavasti ovi on kovempi kuin patsas ja patsas menee hieman huonoon kuntoon. Yuba käy avaamassa oven ja he meinaavat ensin lähteä tutkimaan eteenpäin, mutta kun Yuba huomaa, ettei hän halua joutua tämän porukan keulilla taisteluun, koska sieltä ei pääse perääntymään patsaat ovat tiellä, luopuvat he tuumasta.

Yuba palaa takaisin valtaistuinsaliin. Päätämme lähteä auttamaan pronssipatsaita ottaen mukaan kaksi kivipatsasta. Garfield jää valtaistuimelle kahden kivipatsaan jäädessä vartioon. Pääsemme harjoitteluhuoneeseen, missä ei enää ole yhtään pystyssä olevaa ihmistä, ja viimeinen pronssipatsas hakkaa takana olevaa ovea rikki. Patsas pääsee ovesta läpi ja oven takana olevat kymmenisen sotilasta hakkaa patsasta hieman heikkoon kuntoon, ennen kuin patsas tappaa loputkin sotilaat rutistaen kaksi viimeistä sotilasta alleen kuollessaan itse. Huoneessa on hirmuinen kasa panssareita ja aseita, joten toteamme että jos saamme nämä vietyä pois täältä meillä ei ole enää aseistamisongelmia. Tutkimme loputkin tilat ja alamme miettiä miten saisimme kamat kuljetettua pois.

Garfield tulee paikalle ja toteaa että hänellä on juuri oikea taika tätä varten. Hän lastaa aseet kolmeen (taiottuun) kärryyn ja Krousk vetää kärryt Garfieldin tekemän portin luokse, josta Krousk heittää ne läpi. Jätämme kivipatsaat oven eteen esteeksi ja jatkamme eteenpäin.

Tulemme isoon huoneeseen, jossa on keskellä patsas, jonka alla on teksti "Lujant of Iyar". X muistelee että Iyar on joku vanha rotu. Jatkamme eteenpäin. Tulemme käytävän pätkän jälkeen salaoven ei salaiselle puolelle. Ovi aukeaa isoon auditorion tyyliseen pyöreään luentosaliin. Tulemme sisään hieman muita siistimmän tuolin takaa. Oikealla näkyy ainoa ovi ulos auditoriosta. Huoneen läpimitta on noin 50 metriä, tuolirivejä on parisenkymmentä, arvioimme että sisään mahtuu noin tuhat ihmistä. Jatkamme huoneen läpi ja jatkamme ainoasta ovesta eteenpäin. Tulemme pienen käytävän jälkeen takaisin kaarevaan käytävään. Jatkamme eteenpäin ja tulemme taas valmiin kartan alueelle. Jatkamme keittiöön, jossa kokki valittelee meille, että olemme varmaan tulleet väärään huoneeseen. Kysymme että saako täältä jo ruokaa, jolloin kokki toteaa että ruokasali on tuossa naapurissa, menemme sinne ja joudumme ottamaan lohikäärmepaistin sijasta (valmistuu vasta neljän tunnin päästä) hedelmäkoktailia (ihan hyvää). Syötyämme painumme seuraavaksi kansliaan, jossa meille todetaan että olemme tulleet väärään paikkaan. Emme häiritse byrokraatteja enempää ja jatkamme matkaa kirjastoon. Kirjastossa on pari kirjuria, joille Yuba selittää, että nyt on suursiivouksen aika ja hetken sekoilun jälkeen saamme kirjurit uskomaan asian ja poistumaan paikalta.

Tutkimme kirjoja ja toteamme että kyseessä on maan byrokratian pyörittämiseen tarvittavaa kirjallisuutta. Löydämme lisäksi muutaman hyllymetrin aikaisemman valtakunnan arkistoja, jotka otamme mukaan tutkimuksia varten. Jatkamme eteenpäin ja tapettuamme pari vartiomiestä jatkamme salaoven läpi ja tulemme oven taakse, jonka toisella puolella havaitsen 18 kappaletta ihmisiä, joista suurin osa on eri alojen ammattilaisia. Sen lisäksi siellä on muutama taistelija. Päättelen että kyseessä on varmaan hallituksen kokous.

Palaamme takaisin ja käymme ensin tarkistamassa karttahuoneen. Karttahuoneessa on pöydällä karttoja meidän maastamme, toisella seinällä on uusia paperikarttoja, toinen seinä on täynnä vanhoja karttoja (todella heikkokuntoisia paperikarttoja, hieman parempikuntoisia pergamenttikarttoja ja todella hyväkuntoisia Shaalk-karttoja). Käymme hakemasta portin takaa yhdet kärryt ja heitämme samalla kirjat portista läpi. Palaamme karttahuoneeseen lastaamaan karttoja kärryihin samalla kun Garfield jää ohjaamaan kivipatsaita hallituksen kokoushuoneeseen vievään käytävään.

Valitettavasti patsaita vastaan tulee joku lähetti, jonka murskaaminen seinään pitää niin paljon ääntä, että me muut lähdemme parvekkeen kautta hyökkäykseen hallituksen kokoushuoneeseen. Krouski tulee ensimmäisenä parvekkeelle, tappaa siellä nukkuvan vartiomiehen ja ihmettelee miten Yuba ehti ohittaa hänet ja lähteä kiipeämään ensin, mutta jatkaa sitten nopeasti perässä. Minä ja X tulemme parvekkeelle ja X lähtee kiipeämään Krouskin ja Yuban perässä. Minä totean että en kuitenkaan onnistu kiipeilyissä, joten taion itselleni kalliokävely ominaisuuden ja lähden kävelemään kalliota pitkin ohittaen matkalla X:n.

Yuba tulee ensimmäisenä perille ja näkee sisällä kuinka joku juuri kurkistaa ovesta käytävään. Mies hämmästyy ja samassa hänen päänsä isketään lyttyyn ja ovesta astuu yksi kivipatsas sisään. Pääministeri osoittaa patsasta kepillä, josta lentää tulinuoli, tappaen patsaan. Yksi taistelija käy patsaiden kimppuun ja kaksi muuta valmistautuu ottamaan Yuban vastaan. Kun Yuba avaa oven heitetään häntä kahdella heittokirveellä, jotka Yuba onnistuu kuitenkin melkein kokonaan väistämään, niin että ne vain raapivat hänen panssariaan. Kirveet ilmestyvät heti takaisin sotilaiden käsiin, samalla kun Yuba jatkaa hyökkäystä. Miehet heittävät heti uudestaan, jolloin Yuba ottaa ensimmäisen kirveen kiinni ilmasta ja torjuu sillä toisen, joka ilmestyy takaisin sen heittäneen miehen luokse. Mies ei kuitenkaan ota sitä kiinni vaan vetää miekaansa esiin.

Taikuri ampuu ensimmäisenä kulkevaa Yubaa valopommilla, jolloin hän menee hetkeksi hämilleen, mutta se ei paljon haittaa, vaan hän jatkaa miesten hakkaamista entistä suuremmalla vauhdilla. Krousk käy pääministerin kimppuun, joka vetää esiin kaksi miekkaa pistettyään ensin pois tulinuoli-sauvansa. Tässä vaiheessa kivipatsaat ovat lopettaneet liikkumisen ja kun niitä vastaan mennyt taistelija huomaa sen kääntyy hän meitä muita vastaan. Katson että tuo taistelija ei varmaan kaipaa sieluaan pitkäääääään aikaan, joten hän sielunsa myös menettää.

Krousk onnistuu pudottamaan pääministerin ja kääntyy sen jälkeen taikurin kimppuun. Yuballa on pieniä ongelmia vartiomiesten kanssa ja minä huomaan, että joku virkamiehistä yrittää pakoon, joten lähden estämään miestä pakenemasta. Kun pääsen miehen luokse voinkin heittää jo seuraavan taikani, jolla pudotan toisen Yubaa vastassa olevista vartiomiehistä. Samalla huomaan, että Krouskin alkaa olla pikkusen ongelmissa, koska taikuri yrittää sohia häntä tulisoihdulla ja hänen takanaan on pääministeri noussut ylös tajuttomuudestaan ja hakkaa Krouskia selkään.

En kuitenkaan välitä pikkuseikoista vaan jatkan pakenevan miehen lyömistä. Osun miestä niin että hän putoaa alas parvekkeelta ja murskautuu kiviin. Katsahdan ympärilleni ja huomaan että pääministeri on kadonnut ja Krousk etsii häntä kuumeisesti. X:kin ehtii paikalle ja hajottaa kylmäpallolla hallituksen, joka yrittää paeta kivipatsaiden ohitse ovesta ulos. Käyn antamassa jumalan rauhaa pöydän alla piilotelevalle tyypille ja siirryn sen jälkeen tutkimaan mitä tavaraa tuolla taikurilla oli. Keräilemme romuja ja siirräämme patsaat pois tieltä, jonka jälkeen viemme kartat ja muut romut pois portin läpi. Yuba käy katsomassa toista armejaansa ja toteaa että se on hävinnyt ja että paikalla on vain iso taistelukenttä. Yuba palaa takaisin ja kertoo tilanteen. Garfield sulkee portin, jonka jälkeen katsomme alkupään huoneet uudestaan läpi (minä ja Garfield halusimme katsahtaa niitä vielä uudestaan). Samassa alamme kuulla sotilaiden meteliä valtaistuinsalin suunnalta. Ilmeisesti osa kirjureista jne on päässyt kutsumaan apua. Menemme jalokivipuuhuoneeseen ja laitamme oven eteen kiviseinän, niin että saamme ainakin aikaa jos meidät löydetään. Yövymme.

Kolmen ja puolen tunnin kuluttua alkaa kivimuurin toiseltapuolelta kuulua kilkutusta, kun vartiomiet alkavat hakata kiveä paskaksi. Puolen tunnin kuluttua minä ja X heräämme ja minä aloitan rukoukseni. Ehdin rukoilla vain kymmenisen minuttia kun vartiomiehet saavat taikurin paikalle ja he siirtyvät nopeampaan menetelmään (muuttavat kiveä maaksi ja kaivavat maata pois). Parannan Yuban ja Krouskin kuntoon. Havaitsen ulkopuolella kolmisenkymmentä ihmistä. Samassa toiselta puolelta kuuluu että "antautukaa, teillä ei ole mitään mahdollisuutta". Tässä vaiheessa Garfield opettelee käyttämään keskellä olevaa jalokivipuuta ja toteaa että se lisää havainnointi taikojen kantamaa noin tuhat kertaiseksi. Garfield toteaa että sen arkkimaagin ruumista ei löydy 152 kilometrin säteeltä (toisaalta havainnonti ei välttämättä lävistänyt tämän rakennuksen seiniä). Muut ihmettelevät hetken että minkä arkkimaagin, mutta totean että nyt olisi parempi joko häipyä tai sitten valmistautua taisteluun. X päättää kokeilla tehdä seinään porttia. Yllättäen seinä ei räjähtänytkään hänen silmilleen, mutta taika ei silti onnistu. X syö loitsumiskykyä parantavan yrtin ja taikoo itselleen lisää voimia ja yrittää sitten uudestaan onnistuen tällä kertaa reiän tekemisessä. Pakenemme reiästä ja suljemme aukon.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ M. H. Krousk.
+ Barbarian/Ogre	Ville		31	32	832	-	-
+
+ Grand Master B
+ Worrier Monk/Human	Alakoski	31	31	814	930	116
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		Riikonen	20	21	854	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		20	21	812	-	-
+
+ Yuba Yu (juuba juu)
+ Rogue/Half-Orc	Ahponen		20	20	828	-	-
+
+ Master Garfield Bercleah
+ Magus/Human		Alakoski	20	20	931	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>