TSM Osa 5, Luku 014 (tsmpart5/tsmpart5.014)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän vihollisten synninpäästöihin ja nukutteluun (aiemmin myös rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua)). Nukkuu aamuisin pitkään.

M. H. Krousk (Aarni)

Tehokkaan tuntuinen ei niin kömpelö etulinjan taistelija, joka konttaa samaa vauhtia kuin muut juoksee. Kun hän lähtee juoksemaan jää salamakin taakse. Suhteellisen siistit ruokatavat ogreksi, eli ei ole vielä syönyt ketään meistä (sen sijaan muut kyllä poistuvat siinä vaiheessa kun hän alkaa syömään).

Lord Malcom X (Riikonen)

Yllättävän normaalin näköinen taikuri, jota seuraailee ei niin normaalin näköinen seurakunta. Tuntuu olevan samanlainen taikuri kuin muutkin, eli ei kulu kuin muutama minuutti niin ehtii jo loukata itsensä, niin että häntä saa olla paikkaamassa. Hoitaa ryhmän lentokuljetukset.

Master Garfield Bercleah (Alakoski)

Kirjanoppinut taikuri, joka väittää osaavansa myös toimia parantajana. Parantamisesta ei nyt oikein tiedä, mutta kaikkeen muuhun häneltä kyllä löytyy taika, oli kyse sitten tavaroiden lastaamisesta, vankkurien tekemisestä, kiven kaivuusta / luomisesta etc.


Vubin tarina

vuonna 4

14. luku

Käytävässä törmäämme neljään vartiomieheen, jotka Yuba, Krousk ja minä tapamme nopeasti. Oven takaa kuuluu huutoa, että mitä siellä oikein tapahtuu. Yuba vastaa, että noi vaan tuossa ilottelee. Sisältä kuuluu, että jättäkää minullekin vähän, mutta Yuba selittää, että loppu jo. Sisältä ääni kiroilee ja sanoo että koittakaa hankkia minullekin. Jatkamme eteenpäin ja tulemme valtaistuinsaliin, missä huomaamme, että kaikki neljä ovea on auki. Tässä vaiheessa toteamme, että viime kerralla täällä oli vain kolme ovea. Menemme tutkimaan uutta ovea ja toteamme sen olevan salaovi, jonka takaa löytyy kymmenen metriä kertaa kymmenen metriä huone. Huoneesta lähtee ovi myös käytävään, käytävän toisella puolella on toinen samanlainen ovi ja sen takana toinen vartiohuone. Jatkamme valtaistuinsalista lähtevää isoa käytävää eteenpäin. Käytävä on noin kymmennen metriä leveä ja kaksikymmentä metriä korkea. Noin kahdeksankymmenen metrin päästä törmäämme tuttuun ansaan, jossa lattia häviää kävelijän alta. Ohitamme ansan ja noin kymmenen metrin päästä tulemme seuraavalla ansan näköiselle rakennelmalle. Lattiassa on purppuran, sinisen ja beigen värisiä laattoja, jotka näyttävät siltä ettei niille ole turvallista astua. Teen laattojen ylitse puusiltaa, mutta silta laukaisee ansat ja puusilta häviää nopeasti tulimyrskyn, sumun ja kulumisen vaikutuksesta. Siirrymme suunnitelmaan B, eli X tekee lentävän levyn ja lennämme ansan ylitse.

Tulemme isolle ovelle ja Yuba, joka löytää seinästä avausmekanismin, toteaa että ovi aukeaa varmaan tuosta. Yritän havainnoida oven läpi, mutta saan aikaiseksi vain sinisen kipinäsuikun. Yritän uudestaan, mutta mitään ei näy. Totean, että jos vedän kahvasta, niin minulle ei välittömästi tapahdu mitään, mutta ovi alkaa hitaasti nousta. Krousk vetäisee kahvasta ja yritämme kurkkia oven alta. jYuba ilmeisesti näkee siellä jotain, koska hän vilahtaa oven ali, kun se on noussut vasta viisitoista senttiä. Huomaan että Yuba on mennyt toisen oven takana olevan vartiomiehen taakse ja yrittää siellä tehdä itsemurhaa, mutta ei onnistu. Nukutan toisen vartiomiehen samalla kun Yuba toteaa että tuo itsemurha ei onnistunut, joten tapetaan sitten tuo vihollinen.

Yubaa kohti lähtee tulemaan kuusi muuta vartiomiestä muilta ovilta. Yuba lähtee miehiä vastaan ja X houkuttelee kaksi meidän luoksemme ampumalla heitä kylmällä pallolla. Toinen meitä kohti tulevista menettää sielunsa ennen kuin pääsee perille ja toisen vartiomiehen Krousk iskee maahan heti kun mies tulee riittävän lähelle.

Krousk lähtee auttamaan Yubaa samalla kun me muut jäämme varmistelemaan vartiomiehiä. Krousk ja Yuba hoitelevat loput vartiomiehet pois ja alamme sitten katselemaan ympärillemme. Huoneen keskellä on yksi lähde ja reunoilla neljä allasta. Kaikki altaat hohtavat magiaa, joten alamme tutkimaan niitä. Keskellä oleva lähde tuntuu palauttavan voimat aivan kun olisi juuri nukkunut yön. Ensimmäinen sivuallas on kuulemma hyvää raaka-ainetta pyhään veteen. Seuraavasta kuulemma ei kannata juoda kovinkaan usein, mutta siitä voi olla jotain hyötyä. Kaikki muut paitsi Yuba ja Garfield juovat altaasta. Seuraava on kuulemma hyvä taikureille, joten Garfield saa X:n maistamaan lähteestä, jolloin X toteaa hän pystyy nyt ymmärtämään jotain vanhaa kieltä. Me muutkin juomme ja havaitsemme saman, eli osaamme uutta kieltä.

Jatkamme seuraavalle altaalle, mutta matkalla Yuba huomaa, että nyt hän ymmärtää noiden kirjojen otsikoita ja niin siirrymme tutkimaan niitä. Löydämme useita mielenkiintoisia kirjoja, joita otamme mukaan. Viimeisestä altaasta maistava Krousk tuntee virkistyvänsä. Garfield käy maistamassa siitä altaasta, mistä kukaan ei vielä ole maistanut, samalla kun minä vaihdan vesileilini sisällön tähän viimeiseen veteen. Garfield huomaa, että ensimmäinen allas tuntuu auttavan ymmärtämään tämän kirjaston rakennetta, toinen ilmeisesti nopeutti lukemista (ainakin minun lukemisnopeus kasvoi), kolmas antoi kyvyn ymmärtää kirjojen kieltä ja neljäs virkisti. Päätämme jatkaa eteenpäin. Yuba avaa lukon, mutta ovi ei siltikään aukea.

Gardield toteaa, että hänellä on tuohon oveen sopiva avain. Yuba raottaa ovea, jolloin huomaamme että oven takaa tulee voimakasta essence-taikaa. Kun ovi aukeaa kokonaan joudumme jo suojautumaan taikavoimalta. Sisällä näkyy huone, jossa on keskellä koroke ja voimaa valuu kaikkialta. Garfield yrittää mennä sisälle, mutta saa pienen tärskyn kynnyksellä ja häviää sitten. Minä totean, että ehkä tuosta pääsee jonnekin, joten yritän mennä perässä. Saan ison tärskyn ja käteni menee hieman heikkoon kuntoon. Jatkan sisälle asti, jossa saan hieman iskuja ja huomaan että saan uuden munuaisen, fyysiset iskut ei tehoa minuun niin hyvin ja lisäksi pystyn taikomaan ilman mitään ongelmia orgaanilaki-taikalistalta taikoja. Lisäksi osaan myös matkia paljon paremmin. Totean että tämä ei varmaankaan ole pitkän päälle terveellistä, ja tulen ulos.

Ihmettelemme hetken, että mihin tuo Garfield oikein hävisi ja samalla hän saapuukin takaisin kynnykselle ja kaatuu tajuttomana huoneeseen. Krousk vetää Garfieldin ulos ja repii sen jälkeen tavaroitaan päältää valittaen että ne alkoi ärsyttämään ja kirvelemään. Tutkin Garfieldin ja totean että hän on vain koomassa tai jotain vastaavaa, mutta luultavasti jos häntä hieman paikkailee niin hän voisi jopa tulla tajuhinsa. Syötän hänelle yrtin joka parantaa hänet niin, että hän tulee tajuihinsa. Hän tosin valittaa että ei oikein pysty kunnolla kävelemään kun noita mustelmia on vieläkin niin paljon. Tutkimme muita huoneita (toinen kirjasto, lukusali, puutarha).

Sen jälkeen käymme katsomassa pitkää käytävää vähän eteenpäin, mutta palaamme sitten takaisin ja käymme tutkimassa sivukäytäviä. Tulemme oven takse, jonka takana näen muutaman lääkärin. Otan vain Garfieldin mukaan ja menen selittämään että hän on hieman heikossa kunnossa ja voisitte hieman parantaa häntä. He murisevat ensin hieman, mutta suostuvat ottamaan Garfieldin sisään. Jatkamme lekurihuonetta vastaapäätä olevasta ovesta läpi ja tulemme huoneeseen, jossa putoaa ensin Krousk sitten Yuba ja sen jälkeen minä katson mikä heidät pudotti ja näen vastapäisellä seinällä kahden oven lisäksi kuvan joka vie sieluni.

Herään ja näen vieressäni Garfieldin. Garfield kertoo että X oli käynyt tuomassa minut tähän lääkäriaseman ulkopuolle, sen jälkeen kun lekurit olivat sanoneet että he eivät voi tehdä minulle mitään. Kun Garfield oli sitten parannettu jonkinlaiseen kuntoon oli hän löytänyt minut ja tuonut minut sisälle todettuaan, että sieluni oli lähtenyt. Hän oli kutsunut sieluni takaisin. Olen vielä niin heikkona että päätämme saman tien levätä kahdeksan tuntia.

Levättyämme ja parannettuamme sen jälkeen itseämme lähdemme etsimään muita. Garfield lähtee tutkimaan siihen huoneeseen, mihin minäkin putosin. Hän pitää huppua päänsä ympärillä, jotta ei näkisi kuvaa. Kun häntä ei kuulu takaisin lähden etsimään häntä ja muita. Konttaan lattialla ja löydän Krouskin. Herätän hänet sidottuaan ensin hänen silmänsä. Kun hän tulee hereille varotan häntä katsomasta kuvaan. Jatkan konttailua ja löydän jonkin muun. Tunnistan hahmon ihmiseksi, mutta en saa selville onko tyyppi X vai Garfield. Toivon että se on Garfield, koska hän on ollut poissa vain muutaman minuutin ja joudun herättämään hänet taijalla jossa on pitkä parantumisaika.

Onneksi se on Garfield, joten alamme suunnitella miten voisimme estää kuvaa näkymästä. Toteamme että jos teemme seinän eteen puuseinän niin kuvaa ei ehkä näy sen takaa. Garfieldin ensimmäinen seinä menee hieman pieleen ja minun ympärilleni ilmestyy puulaatikko. Kolme seuraavaa taikaa onnistuu paremmin ja sen jälkeen Garfield tarkistaa tuloksen. Koska Garfield jatkaa metelöintiä päättelen, että hän on saanut kuvan piiloon. Garfield poistaa puun ympärilläni muuttaen sen tikuiksi jotka sinkoavat hänen päälleen saaden hänet tajuttomaksi. Katselen ympärilleni ja näen huoneessa X:n ja pari isoa romukasaa. Kierrän ensin romukasat etsien omia tavaroitani ja löydettyäni amulettini parannan Garfieldin takaisin tajuihinsa. Totean että minulla ei ole riittävästi voimaa X:n herättämiseen, joten nukun neljä tuntia.

Herättyäni huomaan että minulla ei vieläkään ole voimia, joten päätämme jatkaa lepoamme. Garfield oli nukkumiseni aikana kierrellyt lähialueella, mutta ei ollut löytänyt mitään.

Heräämme nukuttuamme neljätoista tuntia ja pirteänä ja voimistuneina herätän X:n takaisin henkiin. Juttelemme hetken ja kuulemme, että X on jättänyt Yuban risteykseen, jossa Garfield kävi jo katsomassa, eli Yuba on ilmeisesti vangittu tai tapettu. Lisäksi kerromme X:lle että lainasimme hieman häneltä esineitä, nyt lähdemme jatkamaan tutkimuksia. Ensimmäisen oven takaa aukeaa huone, jossa on kultainen patsas, jolta puuttuu vasemman käden pikkurillin pää. Garfield tutkii patsasta ja toteaa että se on golemi, josta puuttuu jotain, ja sitä ohjataan Chanclorista. Seuraava ovi johtaa huoneeseen, jossa on paljon heikosti maagisia sauvoja. Garfield menee sisään ja tutkii sauvoja. Hän kuulee äänen joka kysyy "Keitä te olette ja miksi te tunkeudutte sauvojen kammioon". Garfield vastaa että olemme arkkimaagin palvelijoita ja etsimme hänen ruumistaan. Vastaus oli ilmeisesti väärä, koska häntä kohti tulee kuusi taikavoimavanaa. Garfield päättää poistua paikalta ja saa vielä toiset kuusi taikaa ennen kuin ehtii ulos. Mikään taioista ei kuitenkaan vaikuta häneen, joten emme tiedä mitä he heittivät häneen. Menemme toisen oven luo ja huomaamme että se tulee ilmeisesti samaan saliin. Krousk lähtee sisälle tutkimaan salia ja hänelle esitetään sama kysymys. Hänenkään vastausta ei hyväksytä, joten hänkin saa kuusi taikavoimavanaa. Krousk ei tykkää siitä vaan lähtee juoksemaan pois oikaisten pylväsrivien läpi. Hän tuhoaa kaksi pylväsrykelmää matkalla ulos. Suljemme oven ja parantelen Krouskia.

Lähdemme jatkamaan matkaa. Jatkamme käytävää eteenpäin ja tulemme käytävän päähän, josta lähtee kaksi ovea. Toinen ovi vie ilmeisesti lääkärin makuuhuoneeseen. Toinen ovi on lukossa, eikä Garfield saa sitä avattua. Garfield irrottaa lukon ovesta ja näemme sisällä pylväitä. Garfield korjaa oven ja jatkamme matkaa. Tulemme käytävän toiseen päähän, missä Krousk löytää salaoven. Krousk avaa salaoven, jonka takaa tulee esiin metalliovi. Garfield tekee oveen reiän. Huoneessa on pimeää, joten Garfield käyttää amuletissaan olevaa majakkataikaa ja näkee sisällä aseita seinillä. Krousk avaa oven ja samalla meitä kohti lentää varsijousennuoli hutasten kuitenkin meidät kaikki. Sisältä löydämme lyhyitä miekkoja, varsijousia, kilpiä sekä pienen rasian. Krousk tutkii lyhyitä miekkoja ja huomaa että ne on kohtuullisen hyviä. Hän ottaa yhden mukaansa. Garfield ei halua avata pientä rasiaa, joten Krousk iskee sen paskaksi. Sisällä on kolme tikaria ja lasinsirpaleita. Jatkamme matkaa.

Menemme vasemmalle vievään käytävään. Saavumme paikkaan, jossa vasemmalle aukeaa kalteriovi. Oven takana näkyy kolme vartiomiestä, jotka meidät huomatessaan kaivavat varsijousiaan esiin. Lähetän ensimmäisen vartiomiehen sielun pois, Krousk ampuu toista niin että veri alkaa roiskua ympäriinsä. Garfield saa kolmannenkin vuotamaan suurinpiirtein samaa vauhtia kuin Krouskinkin tappama mies.

Kävälemme sisään ja viimeistelemme vartiomiehet ja jatkamme eteenpäin. Tulemme huoneeseen, jossa on kolme erillistä selliä, mutta emme löydä Yubaa.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ M. H. Krousk.
+ Barbarian/Ogre	Ville		32	32	832	-	-
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		Riikonen	21	21	854	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		21	21	812	-	-
+
+ Yuba Yu (juuba juu)
+ Rogue/Half-Orc	Ahponen		20	20	828	979	151
+
+ Master Garfield Bercleah
+ Magus/Human		Alakoski	20	20	931	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>