TSM Osa 5, Luku 016 (tsmpart5/tsmpart5.016)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän vihollisten synninpäästöihin ja nukutteluun (aiemmin myös rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua)). Nukkuu aamuisin pitkään.

M. H. Krousk (Aarni)

Tehokkaan tuntuinen ei niin kömpelö etulinjan taistelija, joka konttaa samaa vauhtia kuin muut juoksee. Kun hän lähtee juoksemaan jää salamakin taakse. Suhteellisen siistit ruokatavat ogreksi, eli ei ole vielä syönyt ketään meistä (sen sijaan muut kyllä poistuvat siinä vaiheessa kun hän alkaa syömään).

Lord Malcom X (Riikonen)

Yllättävän normaalin näköinen taikuri, jota seuraailee ei niin normaalin näköinen seurakunta. Tuntuu olevan samanlainen taikuri kuin muutkin, eli ei kulu kuin muutama minuutti niin ehtii jo loukata itsensä, niin että häntä saa olla paikkaamassa. Hoitaa ryhmän lentokuljetukset.

Arngrim Space F Rinay (Alakoski)

Muuten hyvä eturintamataistelua, paitsi ettei suostu tappelemaan ihmisiä, örkkejä, gargoylejä etc vastaan, mutta onneksi suostuu sentään tappamaan kaikkia ei inhimillisiä olioita (kuten haltijoita, eläimiä, hirviöitä).

Treon De Acbys (Ahponen)

Sotilas, joka kiven kovaa väittää ettei ole taistelija. Murtovaras, joka kiven kovaan väittää ettei ole murtovaras, vaikka lukot saakin auki ja ansat purettua. Tuntuu olevan aika itsepäinen kun saa jotain päähänsä.

Sabrina Bushax (Aarni)

Heikosti havaittavissa oleva salamurhaaja, jonka havaitsemiseen tarvitaan todella hyvä kuulo. Pystyy seuraamaan lähes ketä tahansa, melkein missä tahansa ilman että häntä huomataan. Hänen seurassaan kulkee toinenkin nainen nimeltään Efresh.


Vubin tarina

vuonna 4

16. luku

Heräämme aamulla ja lähdemme jatkamaan tutkimuksia. Löydämme taas yhden värillisistä laatoista koostuvan lattia-ansan. Lennämme sen yli ja käännymme seuraavasta risteyksestä vasemmalle. Tulemme huoneeseen, jossa ei ole mitään muuta kuin yksi pari kertaa ihmisen kokoinen patsas. Yllätykseksemme patsaassa ei ole taikaa, eikä edes minkäänlaista sielua. Jatkamme huoneesta lähtevää käytävää pitkin eteenpäin siihen asti kunnes Krousk löytää lattiasta ansan. Treon purkaa ansan tuota pikaa, vaikka Q hieman arvosteleekin tulosta. Käytävän jälkeen tulemme huoneeseen, jossa on hämärä patsas, joka kommentoi sisään astuvalle Krouskille, että olet nyt tunkeutumassa SuurTeen alttaria kohti, poistu tai kuole. Toteamme että emme halua jäädä tänne katsomaan kuinka Krouski saa meidät taas kaikki ongelmiiin, joten poistumme ja kun Krousk huomaa jääneensä yksin tulee hänkin perässä. Muistelen, että SuurTee on vanha nimi metsästyksen jumalalle, mutta sinänsä asia ei minua kiinnosta enemmän.

Tulemme seuraavaan huoneeseen, jossa oli kolme vartiomiestä, jotka Krouks tappoi niin nopeasti, ettemme me muut ehtineet edes sisälle. Huoneesta lähtee ovi eteenpäin. Huomaan että oven toisella puolella on voimakas pappi, joten valmistaudumme hetken ja painumme sitten sisään. Heti oven takana on symbooli, jonhon katsovista vain Treon putoaa. Krouks lähtee oikealle ja putoaa heti kulman takana. X jää vasemmalle ihmettelemään jotain, joten painun Krouskin perään. Näen pari symboolia lisää ja vilauksen papista, mutta kun se juoksee kauemmaiksi, en viitsi mennä yksin perään, vaan palaan palauttaman Krouskin sielun takaisin. Kun sielu on palautettu lähdemme Grimin ja Treonin kanssa eteenpäin. Sekä Treon, että Grim putoavat symboolin hetken kuluttua, joten jatkan taas yksin. Tulen kulman takaa huoneen ovelle ja näen huoneessa papin, joka on juuri heittämässä X:ää kirveellä. Poistan miehen sielun ja samalla koko mies häviää.

Maassa makaa jo aikasemmin sielunsa menettäneenä Kromwell. Yritän palauttaa hänen sielunsa, mutta kolmen yrityksen jälkeen ruumis on niin tuhoutunut, ettei paluu enää ole mitenkään mahdollista. Potilaan kuoltua, pidän sekunnin tauon ja siirryn siirryn sitten X:n kimppuun. Parannan hänet ja sen jälkeen muutkin saapuvat paikalle. Tutkimme huonetta. Löydän yhden taikakaavun ja -kirjan. Tutkin kirjaa samalla kun Krousk löytää salaoven ja painuu sisään ihmettelemään. Lähden perään ja löydän pienen komeron, josta löytyy sekä nukkuva Krousk että paennut pappi (selkäranka murskana Krouskin iskun jäljiltä).

Papilta löytyy yksi samanlainen amuletti kuin minulla jo on, taikapanssari, sekä avain. Tässä vaiheessa uima-altaassa pesulla käynyt Treon alkaa pottuilemaan meille muille, jolloin Krousk hermostuu häneen, kaappaa Treonin otteeseensa ja heittää hänet uima-altaaseen täysissä varusteissa. Valitettavasti Treon lyö rytäkssä päänsä lattiaan ja menee tajuttomaksi, upoten altaan pohjalle. Krousk toteaa tämän aika pian ja käy nostamassa hänet ylös, jolloin minä totean etten voi tehdä hänelle mitään, mikä toisi hänet takaisin tajuihinsa. Jatkamme matkaa.

Tulemme huoneeseen, jossa on neljä hopeista golemia. Krousk ja Grim tahtovat ehdoin tahdoin käydä niiden kimppuun ja kun he sen tekevät käyvät ne vastaavasti heidän kimppuunsa. Grim ja Krousk hakkaavat kahta golemia ja kaksi muuta on tulossa heidän luona olevien golemien avuksi. Grim putoaa aika nopeasti, mutta Krousk saa hakattua omat vastustajansa heikkoon kuntoon. Grimin golemit tulevat meitä muita kohti, jolloin yritän sokaista toista samalla kun vieressäni seissyt X lähtee pakoon. Toinen minua kohti tulevista golemeista käy minun kimppuuni ja toinen lähtee X:n perään yrittäen saada hänet kiinni. Puolustaudun täysillä, odottaen että Krousk saa omat goleminsa hoidettua ja tulee apuun. Golemi ei osu minuun puolustukseni ansiosta, ja aika pian Krousk saa omansa niin heikkoon kuntoon, että pääsee minun avukseni hakaten kuitenkin aina välillä vanhoja vastustajiaan kun ne yrittävät huitovat maasta liian lähelle. Lopulta saamme golemit maahan ja taistelu on ohitse. Palaamme lepäämään.

Lähdemme taas liikkeelle. Tulemme huoneeseen, missä on kaksitoista syvennystä, joissa jokaisessa makaa ruumis. Ruumiit on suljettu lasiseinän taakse jollakin oudonnäköisellä lukkosysteemillä. Lukossa on vain pieni rako, josta lukko ilmeisesti avataan. Treon yrittää tiirikoida lukkoa, mutta ei onnistu. Totean että jokainen noista ruumiista on vielä hengissä ja jopa sielu on paikalla, erittäin heikkona tosin. Q kaivaa taskustaan esiin jonkun kortin, jossa lukee päällä "visa" ja sanoo Treonille, että kokeile tuolla. Ei auta. Treon yrittää avata ovea taiallaan, ja yllättäen onnistuukin siinä. Syvennyksestä tulee ulos hirmuisen kylmää ilmaa. Tutkin ruumista ja totean, että mitään elonmerkkejä ei näy, mutta henki tuntuu silti olevan paikalla. Ihmettelen hetken ja sitten Krousk ja Grim päättävät lähteä tutkimaan seuraavaa huonetta. Oven luona on outo lukko, mutta papilta löytynyt avain käy lukkoon. Oven vieressä on pieniä noin sentin läpimittaisia lasilevyjä, joita Treon yrittää rikkoa, mutta ei onnistu. Menemme sisälle. Huoneesta löytyy kolme uutta ruumista ja pari samanlaista koloa kuin syvennyksien lukot. Treon yrittää taas tiirikoida lukkoa, mutta ei onnistu ja huoneessa alkaa kuulua koveneva piipitys. Piipitys kovenee niin kovaksi, että korviamme alkaa särkeä, joten painumme ulos huoneesta. Pistämme oven kiinni, mutta piipitys kuuluu vieläkin niin kovana, että joudumme painumaan tästäkin huoneesta ulos.

Jatkamme seuraavaan huoneeseen. Tulemme huoneeseen, josta lähtee pitkä kuilu ylöspäin. Yritämme valaista kuilun päähän, mutta mitään päätä ei näy. Krousk, Treon, X ja Grim lähtevät lentämään X:n levyllä ylös, me muut jäädään odottamaan tänne alas. Muut paitsi Treon tulevat jossain vaiheessa takaisin ja kertovat että Treon oli jatkanut levitoimalla eteenpäin. Jäämme odottamaan. Jossain vaiheessa Krousk ja Grim kyllästyvät ja yrittävät käydä hakemassa sen ruumiin sieltä kylmälokerosta, mutta eivät onnistu koska se sireeni ulvoo niin kovaa että korviin koskee ja itse ruumis oli kuulemma aika kylmä. Myöhemmin X lähtee hakemaan Treonia pois lentämällä ja me muut jäämme edelleen alas odottamaan. X:n olleessa hakemassa Treonia ylhäältä tulee muutama kolikko aika kovaa alas, mutta kukaan ei satu olemaan alla, kun kolikot liiskautuvat kivilattiaan. Lopulta X palaa takaisin ja kertoo teleportanneensa Treon muutaman kilometrin päähän ylöspäin, kun Treon oli vielä itsepintaisesti halunnut jatkaa ylöspäin. Päätämme jatkaa kiertelyämme sillä välin kun Treon jatkatkaa ylöspäin.

Menemme viimeisestä tuntemattomasta ovesta siinä viisikulmaisessa huoneessa, ja törmäämme taas yhteen symbooliin, Grim nukahtaa, minua häiritään, Krousk jatkaa eteenpäin. Yritän voittaa häirinnän, mutta epäonnistun taiassani ja menen tajuttomaksi.

Herään ja huomaan heti hajusta että Krousk on hävinnyt. Treon sen sijaan oli palannut kuilureissultaan ja kertoo että huipulla oli ollut pieni mökki, jossa oli ollut tämä kaukoputki. Lisäksi havaitsemme ryhmämme koon taas kasvaneen parilla hengellä kun Sabirina kumppaneineen (Efresh) oli liittynyt joukkoon. Sabrina oli tullut tuomaan viestiä pomolta ja oli seurannut Treonia ja Arngrimia näkymättömänä jo jonkin aikaa, mutta Q oli sitten kuullut heidät kun he olivat tulleet meidän huoneeseen.

Parannnan Grimiä ja Gerhardia, laajoilla aivoleikkauksilla, ja sen jälkeen totean että Grim tulee tajuihinsa muutaman päivän kuluesssa (noin viikko), mutta Gerhardilla menee pari kolme viikkoa. Seuraavaksi alan tutkia X:ää, joka ei oikein tykkää asiasta ja näyttää selvästi pelkäävän lääkäreitä. Yritän parantaa X:n saaraalloisen lääkäripelon, mutta X ei tykkää siitäkään ja hän ampuu minua lähietäisyydeltä kylmäpallolla sauvastaan, mutta ei saa oikeastaan minulle mitään aikaseksi. X yrittää heti uudesstaan, mutta torjun taas enkä saa kuin pienen kylmän tuulahduksen ja sen jälkeen poistan X:n sielun, jotta hän saa synninpäästön. Parin minuutin päästä nostan hänet taas henkiin ja parannan hieman itseänikin ennen kuin menemme nukkumaan.

Lähdemme aamulla vankilaan katsomaan saisiko Treon sen vankilan hankalan lukon auki. Yllättäen neljän tunnin ähellyksen jälkeen Treon saa oven auki. Sisältä aukeaa huone, jossa on kolme selliä ja kaappi. Mitään muuta kuin lappu kaapsta ei löydy (lapussa lukee että tavarasi ei ole täällä).

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ M. H. Krousk.
+ Barbarian/Ogre	Ville		32	32	832	983	151
+
+ Sabrina Bushax
+ Assasin/Half-Orc	Ville		30	31	983	-	-
+
+ Arngrim Space F Rinay
+ Arms master/Human	Alakoski	25	25	981	-	-
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		Riikonen	21	21	854	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		21	21	812	-	-
+
+ Treon De Acbys
+ Burgler/Half-Orc	Ahponen		19	19	981	-	-
+
+ Q.Issault
+ Burgler/Human		NPC		14	14	980	-	-
+
+ Kromwell sun of Asear
+ Fighter/Half-Orc	NPC		??	??	980	982	2
+
+ Gerhard Gathan
+ Professiona/Wood Elf	NPC		??	??	980	-	-
+
+ Efresh
+ Rogue/Human		Ville/NPC	10	10	983	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>