TSM Osa 9, Luku 003 (tsmpart9/tsmpart9.003)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa).

Fruit the druid (Alakoski)

Metsänelävä, joka pelkää kuollakseen kaikkia eläimiä ja vastaavia, mutta jolla silti on lemmikkinään koira. Tosin tuo koira, Pepi, osaa puhua ja taikoa, joten Fruit ei pidä sitä eläimenä. Puhuu paljon, ja vielä vähän enemmän, ja sittenkin vielä lisää. Menettänyt toivonsa Crogin syhteen (ei yritä estää hänen toilailujaan).

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella.

von Pepi af Gran (NPC)

Fruitin lemmikki, tai ystävä, riiippuen miten sen ottaa. On kooltaan noin kymmenen senttiä ja osaa puhua ja hyppiä korkealle taikavoimillaan.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

3. luku

Fruit toteaa, että hänen jousitaikansa epäonnistui silloin muutamia päiviä sitten sen takia, että hänellä oli vääränlaista puuta. Keksittyään tämän hän ryntää heti Weby olallaan metsään etsimään oikeata puuta. Kun Jevgeni tulee aamujumalanpalveluksesta ulos, kuulee hän Crogilta, että Fruit ja Weby ovat lähteneet metsään eikä heidän paluustaan ole mitään tietoa. Hän hieman hermostuu mutta hän ja Crog päättävät silti jäädä odottamaan.

Weby ja Fruit etsivät koko päivän oikeata puuta, mutta eivät kuitenkaan löydä edes oikean laatuista metsää. He jäävät metsään yöksi.

Weby ja Fruit jatkavat aamulla etsimistä. Crog ja Jevgeni hermostuvat odottamaan ja päättävät siirtyä omaan kyläänsä odottamaan ja saamaan koulutustaan (Jevgeni). Päivällä Weby ja Fruit törmäävät tiettyä ruokasientä etsivään ryhmään. Ryhmässä on mukana noin 75 sentin pituinen nainen joka hurmaa Webyn täysin ja hän jää vain tujottamaan (unohtaen jopa nukkumisen!). Fruit kyselee koboldeista ja siitä puulajista josta jousi piti tehdä, mutta ei saa mitään tietoja jotka auttaisivat. Weby tuijottaa naista siihen asti kunnes Fruit lähtee poispäin ja Fruit ehtii jonkin matkan päähänkin ennen kuin Weby lähtee perään katsoen kokoajan taaksepäin.

Osan päivästään Weby ja Fruit uhraavat ruuan etsimiseen ja Pepin avustuksella he löytävät sitä riittävästi.

Fruit siirtyy etelämmäksi ja löytää sieltä sen alueen missä puun pitäisi olla, mutta puut ovat aivan liian pieniä ja käyriä. Fruit etsii pari tuntia ja toteaa sitten, että ei näistä puista tule mitään jousia. Illalla he vielä etsivät ruokaa.

Aamulla Fruit etsii pikaisesti jonkun puun josta saa jousen aikaiseksi ja tekee siitä jousen itselleen taikavoimallaan. Fruit etsii matkalla kylään vielä nuoliainesta, mutta ei löydä sopivia puita. Kylässä he saavat kuulla että Crog ja Jevgeni ovat lähteneet kohti keskuskylää. Fruit kyselee onko joku menossa keskuskylään päin ja kuulee, että sen toisen ryhmän kauppias on menossa vankkureiden kanssa keskuskylään. Fruit menee juttelemaan hänen kanssaan, mutta hän haluaa rahaa kyydistä, joten Fruit ei suostu.

Fruit ja Weby lähtevät kävelemään keskuskylää kohti (tai siis Fruit kävelee ja Weby tulee selässä). Illan tullen he yöpyvät ladossa polun lähellä.

Aamulla Fruit huomaa, että läheisestä metsiköstä saa aika hyvää nuoliainesta. Kerättyään sitä jonkin verran jatkaa hän matkaa Weby selässään. Vähän puolen päivän jälkeen he saapuvat perille keskuskylään. Jevgeni on jo ollut pari päivää koulutuksessa ja kertoo, että hänen pitää nyt olla koulutuksessa seuraavat 17 päivää.

Fruit, Crog ja Weby lähtevät metsään odottamaan Jevgenin koulutuksen loppumista. Fruit tekee nuolia ja Crog ja Weby opiskelevat.

Fruitin tehdessä nuolia muuttuu hänen ihonsa yllättäen siniseksi ja hänen viereensä alkaa muodostua 210 cm pituinen harmaaihoinen otus. Otus on muuten kalju, lukuunottamatta otsatöyhtöä, ulkomuodoltaan ihmismäinen (kaksi kättä kaksi jalkaa) ja sillä on isot torahampaat. Puolen minuutin kuluttua otus on täysin muotoutunut ja hyökkää Fruitin kimppuun repien tältä heti ensimmäisellä kynsien raatelulla käden lähes irti.

Heti ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen Fruit valahtaa tajuttomana maahan ja demoni hyökkää Webyn kimppuun. Weby osuu demonia tulisella katsellaan, mutta ei onnistu saamaan tälle mainittavaa vahinkoa. Otus raapii Webya uudestaan samalla kun Weby vetää miekkaansa esille. Weby ehtii juuri saada miekkansa esiin ennen kuin putoaa tajuttomana maahan. Vähän kauempana ollut Crog pääsee tässä vaiheessa paikalle ja otus kääntyy hänen kimppuunsa. Otus raapii Crogia kynsillään, naarmuttaen Crogin peltiä pikkusen. Crog hermostuu tästä ja iskee otukselta toisen jalan irti. Otus toteaa, että seisominen ilman toista jalkaa on hieman hankalaa ja kaatuu maahan. Crog lopettaa maassa makaavan otuksen muutamalla iskulla. Kun Crog vähän yli minuutin päästä lopettaa otuksen hakkaamisen huomaa hän, että Fruit vuotaa todella pahasti ja on jo muuttunut täysin siniseksi.

Crog miettii hetken ja ottaa sitten Fruitin ja Webyn selkäänsä ja lähtee sitten raahautumaan lähintä kylää kohti. Hän pääsee sinne perille myöhään yöllä. Weby on jossain vaiheessa tullut tajuihinsa ja parantanut itseään painuen sen jälkeen nukkumaan.

Lääkäri hetken ihmettelee sitä miten Fruit voi vielä olla hengissä, mutta toteaa sitten, että kaipa hän paranee parin viikon kuluessa.

Fruit on vihdoin kunnossa. Crog ja Weby ovat opiskelleet väliaikana.

Fruit, Crog ja Weby palaavat keskuskylään, jossa kuulevat että Jevgenin tämän kuukauden koulutus päättyy huomenna.

Aamulla kun Jevgeni tulee koulutuksesta heittää Crog kaksi viikkoa mädäntyneen otuksen jalan pöydälle Jevgenin eteen ja sanoo, että "tunnista mikä otus tämä oli". Jevgeni väittää, että ei se enää onnistu kun se on noin pahasti mädäntynyt. Siivottuaan raadon pois lähtevät he matkaan kohti koboldien luolia.

Matkattuaan kolmisen tuntia pääsee ryhmä metsään ja siellä törmää oudonnäköiseen otukseen. Yläruumis on muuten ihmisen, mutta päässä sillä on linnun nokka ja alaruumis on käärmeen. Toisessa kädessään se pitää miekkaa. Otus luikertelee suoraan Crogia kohti, mutta otus jatkaa Crogin ohitse ja hyökkää Jevgenin hevosen kimppuun. Olio ottaa hevosesta puristusotteen. Kuristus on lyhyt ja hevonen kuolee nopeasti. Hevonen kaatuu kyljelleen ja satulalaukussa oleva Weby jää alle puristuksiin.

Iskusta herännyt weby lähtee ryömimään ulos satulalaukusta täysin vahingoittumattomana ja ulos päästyään huomaa Jevgenin kaivavan asettaan esille, joten hänkin ryhtyy vetämään asettaan esille. Otus myhäilee, että tämäpäs murskautui kivasti ja siirtyy sitten Crogin kimppuun mäiskien tätä muutaman kerran ja saaden hänet puolustuskannalle, mutta sitten Fruit ampuu otusta kylkeen jousellaan saaden sen hieman sekaisin ja kun Jevgeni vielä siirtyy otuksen taakse ja iskee sitä kaulaan niin se putoaa välittömästi. Otus näyttäisi olevan halvaantunut kaulasta alaspäin. Crog iskee maassa makaavaa otusta ja tappaa sen raivoisilla iskuillaan.

Otukselta löytyy vyöltä kaksi pussia, toisessa on rahaa ja toisessa tupakkaa ja piippu. Ryhmä pakkaa tavarat reppuihin ja täyttää reput sitten hevosenlihalla. Loppumatka Kosovoon sujuu rauhallisesti.

Jevgeni menee hevoskauppaan kyselemään hevosia, mutta hän ei halua ostaa itselleen hevosta vaan haluaisi käyttää ryhmän rahaa siine. Fruit vastustaa ehdottomasti eläimen ostoa ryhmän rahalla. Hetken väittelyn jälkeen Fruit vihdoin suostuu ja Jevgeni ostaa hevosen, jolla saadaan tavarat ja Weby kuljetettua. Ostosten jälkeen ryhmä lähtee kanjoniin etsimään koboldeja.

Ryhnä ottaa tällä kertaa vastakkaisen sivustan ja viidennessä luolassa näkyy taas asumisen merkkejä. Luola lähtee loivasti nousemaan ja jatkuu parisenkymmentämetriä ja laajenee sitten suunnattomaksi luolaksi, jonka lattia on kobold-ruumiiden peitossa. Seinillä on tikapuita, jotka vievät ylempänä oleviin erikokoisiin luoliin. Jevgenin vaatimuksesta Weby käyttää kuutisen tuntia pienten käytävien tutkimiseen. Hän löytää yhden ylösvievän kuilun josta pääsee pariin isoon kaksi metriä korkeisiin kolme metriä leveisiin käytäviin, mutta niitä hän ei viitsi yksin lähteä tutkimaan. Lisäksi ko kuilusta pääsee ylös vartiopaikalle, josta näkee kanjoniin noin sadan metrin korkeudesta. Muut ryhmän jäsenet eivät halua tunkea itseään neljäkymmentä senttisestä käytävästä läpi joten ryhmä palaa takaisin tutkimaan edellisiä luolia ja etsimään joskos niistä pääsisi noihin isoihin kaivettuihin käytäviin. Edellinen luola menee korkkiruuvina alaspäin ja painuu sitten pystysuoraan alaspäin ja pohjalla näkyy vettä.

Seuraava luola on noin kolmenkymmenenmetrin korkeudessa, joten kukaan ei halua kiivetä siinne. Seuraava luola taaksepäin on tippukiviluola ja aika vaikeakulkuinen, joten ryhmä pysähtyy kun Fruit kaatuu ja loukkaa itsensä. Fruit liukuu parisenkymmentä metrin päähän, joten joku ehdottaa että Jevgeni heittäisi hänelle köyden. Onneksi Weby ehtii väliin ennen kuin Jevgeni ehtii toimia ja huomauttaa että toisesta päästä kannattaa ottaa kiinni. Jevgeni toteaa, että sitten heittäminen on paljon hankalampaa, koska köysi ei lennä niin hyvin.

Jevgeni sitoo köyteen kiven ja heittää sen Fruitin lähelle, päätyen vain noin kymmenen metrin päähän. Fruit kiipeää köyden luokse ja muistaa sitten hieman sen pään ohitettuaan ottaa senkin mukaan. Hän kiipeää noin puoleen väliin asti keräten köyttä rullalle käsiinsä. Puolessa välissä hän toteaa, että ehkä sittenkin olisi parempi käyttää köyttä apuna kiipeämisessä, varsinkin kun hän loukkasi jalkansa edellisessä putoamisessa.

Ollessaan noin viiden metrin päässä ylhäältä katkeaa kiveä vasten hankautunut köysi ja hän putoaa selkä edellä alas, tehden voltin taaksepäin matkalla ja vierii kulman taakse. Mitään ei enää kuulu, joten Jevgeni sitoo köydet yhteen ja lähtee kiipeämään alaspäin. Alas päästyään hän toteaa että Fruitin selkä on aika oudossa asennossa ja hän ei hengitä enää. Hän sitää köyden Fruitin ympärille ja kerää kaikki pikkutavarat mukaansa ja lähtee sitten kiipeämään ylöspäin. Ylhäällä ryhmä sitten vetää Fruitin ylös ja lähtee viemään häntä kylään haudattavaksi.

Kylän ulkopuolella on Fruitin jumalan temppeli, joten hänet viedään sinne haudattavaksi ja kolme tuntia myöhemmin Fruit on jo mullissa.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		1		2
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Fruit the druid	1		2
+ druid/half-orc	Alakoski	8.6.835		12.7.835	34
+
+ Crog Daniels		1		1
+ rogue/half-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	1		2
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ von Pepi af Gran
+ ???/dog		NPC		8.6.835		12.7.835	34

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>